Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - romario

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
http://futisforum2.org/index.php?topic=236640.0  Täältä löytyy taas tämän talven reissusta matkakertomus kuvien kera. Reitti oli Manaus, Alter do Chao, Santarem, Brasilia, Paracatu, Felixlandia, Diamantina, Belo Horizonte, Sao Joao da Barra ja Rio.

2
Yleinen / NYT?
« : 02.03.2020, 03:07:31 »
Riossa Anita Garibaldi kadulla vakio botecassani

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 13.02.2020, 23:29:50 »
Alter do Chao, Paran osavaltiossa Brasiliassa

4
Olen samaa mieltä, kannattaa keskittyä vain yhteen maanosaan, ellei harrasta maabongausta. Itse vietin sen kaksi kuukautta Australian ja Uuden-Seelannin kiertueella, mutta paljon jäi vielä näkemättä. Etelä-Amerikka on niin valtaisa alue ja välimatkat pitkiä, joten sen kaksi kuukautta saa siellä kulumaan helposti. Itse olen viettänyt siellä aikaani toista vuotta, enkä vieläkään ole kyllästynyt.

5
Yleinen / Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
« : 16.01.2019, 14:08:17 »
Helmikuun alussa pitäisi lähteä viideksi viikoksi Etelä-Amerikkaan. Laskin, että on neljästoista reissu siihen maanosaan. Ensin vanhaan tuttuun Rioon. Sieltä teen neljän päivän retken rannikolle Sao Joao da Barraan tuttua kaveria morjestaan. Voi olla, että teen päiväretken Teresipolikseen myös. Riosta lennän sitten Campo Grandeen ja sieltä siirryn Bonitoon.
 Paraguayssa olen käynyt vain Ciudad del Estessä, mutta nyt on tarkoitus korjata tämäkin asia. Bonitosta valun alaspäin aina Asuncioniin asti. Siitä eteenpäin ei ole kovin tarkkaa suunnitelmaa.  Bussilla tulen kuitenkin takaisin Rioon ja on tarkoitus mennä katsomaan karnevaalien voittajien paraati.
 Lokakuussa pelataan futiksen EM-karsintaa Bosnia-Hertzegovina-Suomi. Sinne on tarkoitus tehdä joku viiden päivän reissu.
  Kai sitä tulee taas jälleen kerran käytyä Viipurissakin, kun yksi porukka on linja-autokuskia vailla. Ja eiköhän yksi Viron reissukin vuoteen tule. Joko kuljettajana tai sitten poikkean omin päin Pärnussa.

6
Etelä-Amerikka / Vs: Paraguaysta Brasilian puolelle
« : 10.12.2018, 23:02:44 »
Kiitoksia asiaa selventävästä vastauksesta.

7
Etelä-Amerikka / Paraguaysta Brasilian puolelle
« : 08.12.2018, 18:09:14 »
Onko kukaan tullut Asuncionista Encarnasionin raunioille ja jatkanut siitä suoraan Argentiinan kaistaleen poikki Brasiliaan? Jos on, niin mitä reittiä kuljit? En ole menossa Iguassun putouksille.

8
Brasilia / Vs: Pariksi kuukaudeksi Brasiliaan
« : 30.07.2018, 21:23:31 »
 Olen käynyt Brasiliassa 12 kertaa ja monet kaupungit on tullut käytyä läpi. Minulle tuli kanssa Santos mieleen yhtenä vaihtoehtona. Siitä on tosi lyhyt matka reissata Sao Pauloon, tosin se ei ainakaan minun suosikkipaikkoihin kuulu. Rioon on suhteellisen lyhyt matka ja siinä matkalla sinne on monia rantapaikkoja. Myös suomalaiskylä Penedo on kohtuullisen matkan päässä.
 Kaksi kuukautta on ihan hyvä aika viettää Brasiliassa ja siinä ajassa ehtii nähdä jo aika paljon. Jos otatte yhden tukipaikan ja sieltä käsin reissaatte, niin teille tulee turhan paljon kustannuksia majoittumisista. Välimatkat ovat pitkiä ja yhdessä päivässä ei kaukana käydä. Itse en ainakaan ottaisi asuntoa pitkäksi aikaa vuokralle.
 Heitän sellaisen idean, että lennätte johonkin Pohjois- tai Koillis-Brasiliassa, riippuen siitä, paljonko haluatte istua linja-autossa. Sieltä lähdette valumaan alaspäin omaan tahtiinne, niin ehditte kyllä aika pitkälle ja tulette näkemään paljon.

9
Ilmeisesti aiot olla siellä yli 90 päivää, koska puhut viisumista.

10
Kolme vuotta sitten lensin Kolumbiaan ja menin Väli-Amerikan läpi Meksikoon. Kolumbiasta lähtiessä paluulippu Meksikosta ei riittänyt. Muutoin ei ollut mitään ongelmia.

11
Ei muuta kuin sinne vaan rohkeasti. Itse olin muutama vuosi sitten siellä, tosin ihan näissä peruspaikoissa kuten Puno, Arequipa, Machu Pichu, Cuzco ja Lima. Olin opiskellut espanjaa noin kymmenen tuntia kansalaisopistossa. Osasin numerot, viikonpäivät, tervehdykset ja vähän muuta. Englannin kielen taitokaan ei ole kovin kaksinen. Hyvin meni koko reissu. Tärkeimmät asiat ovat saada majapaikka, bussilippu ja ruokaa. Niistä selvisin yllättävän helposti. Sanakirja oli mukana, mutta ei mitään älypuhelimia. Tällä kielitaidolla olen kiertänyt Argentiinaa, Uruguayta, Chileä, Boliviaa, Ecuadoria Kolumbiaa ja liki kaikki Väli-Amerikan maat. Kyllä huonollakin kielitaidolla selviää, kun on yritystä ja itseluottamusta. Tosin keskusteleminen olisi hienoa, mutta se nyt ei oikein espanjaksi suju.

12
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 23.12.2016, 16:57:24 »
Tämän vuoden ainoa uusi maa oli Islanti, jossa kävin katsomassa futismaaottelun ja tietysti vähän muutakin. Virossa (Pärnu) tuli pyörähdettyä pari kertaa ja toisella kertaa niistä Latvian rajalla viinakaupassa sekä läheisessä pikkukaupungissa syömässä. Brasiliaan tein 11. reissuni. Osa siellä oli vanhoja tuttuja paikkoja, mutta paljon oli uusiakin. Argentiinaan oli neljäs retki, mutta eteläinen Patagonia oli uutta aluetta. Chilessä kävin nyt kolmannen kerran, paikat olivat aivan uusia.

13
Etelä-Amerikka / Vs: Chile ja Argentiina n. 2kk
« : 22.12.2016, 01:27:30 »
Itse olen ylittänyt näiden maiden välisen rajan kahdestakin kohtaa. Ensin Saltasta San Pedro de Atacamaan ja toisella kertaa Barilochesta Puerto Monttiin. Molemmat kerrat menivät ihan kivuttomasti, enkä kokenut turvallisuuttani mitenkään uhatuksi. Tällä reissulla lensin Buenos Airesista Barilocheen ja siitä sitten bussilla aina Santiagoon asti. Muuten meni hyvin, mutta Puerto Montin linja-autoasemalla eivät ottaneet minua kyytiin. Syynä oli se, että tulin alueelle kaljapullo kädessä. En ollut mitenkään näkyvästi päihtynyt ja olin ihan hiljokseen. Sitten täytyi mennä toisella bussilla ja tehdä vähän ylimääräistä lenkkiä.

14
Baltian maat / Vs: Linda Line, välttäkää
« : 13.10.2016, 00:30:46 »
Itsellä kävi samalla lailla kesä-heinäkuun vaihteessa. Tiskillä sanottiin, että voit odottaa seuraavaa lähtöä (lähdöstä ei varmuutta) tai ottaa rahat. Hetken miettimisen jälkeen otin rahat vastaan ja kävelin toiseen terminaaliin. En ottanut siitä suurempaa stressiä, koska matkaa varatessani tiesin tämän olevan mahdollista.

15
Etelä-Amerikka / Vs: Etelä-Amerikan turnee 9kk
« : 15.06.2016, 10:01:38 »
Täällä mainittiin aiemmin Iguacun putoukset. On todella käymisen arvoinen kohde. Jos sinne menee, niin samalla kannattaa käydä tutustumassa Itaipun patoon, mikä on siinä lähes "kivenheiton päässä".

Itse olen tehnyt lukuisia matkoja Etekä-Amerikkaan ja käyttänyt apunani reittien suunnittelussa Kilroy Travelsin paksua julkaisua. Siitä löytyy heidän ja yhteistyökumppaneiden käyttämiä reittejä.

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Nelikymppinen hostellissa
« : 05.06.2016, 10:21:38 »
No mä menetin hostel-neitsyyteni 51 vuotiaana, ja kummasti meni puoli vuotta Latinalaisessa Amerikassa repun kanssa pelkästään hosteleissa majoittuneena. Että eiköhän kyseessä ole aika yksilöllinen asia  :)

Samaa mieltä. Nuorempana en paljoa matkustellut. Ensimmäisen kerran nukuin dormissa 43-vuotiaana. Sen jälkeen olen joka vuosi matkustellut Latinalaisessa Amerikassa kuukauden-kahden reissuja ja aina nukkunut dormissa, jos vain mahdollista. Huonoja kokemuksia niistä ei juurikaan ole ja en ole hirveän mukavuudenhaluinen. Lähes aina matkustan yksin, niin dormi on minulle hyvä vaihtoehto. Kahden kuukauden reissussa pitää ajatella talouspuoltakin. Vaikka olen viiskymppinen äijä, niin hyvin olen tullut toimeen nuorempien kanssa ja saanut kavereita dormeista. Kun en ikääni suuremmin mainosta, niin he eivät arvaakkaan kuinka vanha olen. Työkseni ajan kuorma-autolla paperia ympäri Suomea. Päivät paperia myydään suoraan autosta jonkun marketin pihassa ja pitkillä kierroksilla joudutaan yöpymään hotelleissa. Jos Serla maksaa, niin silloin pääsee S-hotelleihin. Onhan sauna pitkän päivän päälle ihan mukava ja aamupalat ovat täydellisiä. Kyllä minä niissä viihdyn. Joskus varaan itse majapaikan ja työnantajani maksaa sen sitten minulle. Hän ei tiedä tällaisista dormeista mitään ja voisin ottaa kyllä keskitason hotellihuoneen. Hän on kuitenkin sen verran reilu äijä, että yritän yöpyä edullisesti työreissuillakin. Huomenna joudun jäämään Joensuuhun yöksi. Löysin sieltä tosi halvan majapaikan, yö dormissa 11e. Aivan Etelä-Amerikan hintoja. Harva työmies ehkä olisi tällaiseen vaihtoehtoon päätynyt, mutta minulle se on ihan okei. Ei siellä montaa tuntia ehdi viettää.

17
Wild hostel, Puerto Natalesissa

Huomasin siitä, kun puhutuissa kielissä oli suomi ja ruotsi. Arvosteluissa joku kirjoitti "Jarri". Kyseessä oli Jari, kuten epäilinkin. Tosi hyvä hostelli.

http://www.booking.com/hotel/cl/wild-hostel.fi.html?label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaEiIAQGYAQy4AQzIAQzY

18
Oli mulla viimeksikin pari pokkaria mukana, mutta niitä luen vain pitkillä lennoilla ja lentoasemilla odotellessa. Toinen niistä taisi jäädä johonkin lentokoneen penkin taskuun mutta toinen tuli hyötykäyttöön. Chilessä hostellia pitävä suomalainen kaveri otti kirjani ilomielin vastaan.

19
Olen käynyt 12 kertaa Etelä- ja Väli-Amerikassa ilman älypuhelinta ja hyvin olen pärjännyt. Viime kerralla oli tosin tabletti mukana. En ole koskaan edes omistanut älypuhelinta. Kai siitä joskus olisi apua, mutta hyvin olen selvinnyt vanhalla "kumipuhelimella" ilman nettiä.

20
Lentomatkustus / Vs: Lentoaikojen muuttuminen
« : 21.04.2016, 23:06:44 »
Sain alla olevan s-postin Flightfinderilta ja periaatteesta en ole halukas maksamaan yhtään lisää. Olen vuosien aikana ottanut lukuisia lentoja ja jos ajat ovat hieman muuttuneet, niin sieltä on tullut uusi s-posti ja sillä hyvä. Tällaista Flightfinderin tapaista toimintaa ei yksikään muu lentojenvälittäjä ole harrastanut. Uusi tilanne meikäläiselle. Mitä mun kannattaa tehdä ehdottomasti, etten menetä lentoani?


"Lentoyhtiö, jolla lennät kohdekaupunkiin Reykjavik, on tehnyt pieniä muutoksia matkasi lentoaikatauluun. Valitsit varauksesi yhteydessä alimman palvelutason (PERUS), johon ei kuuluu lainkaan jälkipalveluja. Tämän vuoksi olet itse vastuussa yhteyden ottamisesta tarvittaviin lentoyhtiöihin, lentojen lähtöaikojen tarkistamisesta sekä tarvittaessa matkadokumenttiesi päivittämisestä.

Jos haluat, että Flightfinder.fi ottaa yhteyden tarvittaviin lentoyhtiöihin ja huolehtii matkasi uudelleenvarauksesta sekä lippujesi uudelleenluomisesta ja -vahvistuksesta, sinulla on mahdollisuus vaihtaa palvelutasosi PLUS-tasolle hintaan 14.90 euroa/henkilö. Jos ostat jonkin palvelupaketeistamme, otamme heti yhteyden tarvittaviin lentoyhtiöihin, huolehdimme aikataulumuutosten vaatimista toimenpiteistä ja ilmoitamme sinulle matkasi uudet lentojen lähtöajat"

Sivuja: [1] 2 3 ... 6