Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - regedit

Sivuja: [1]
1
Kiina / Vs: Kiina ja Tiibet
« : 06.05.2012, 18:19:03 »
5.5.2012 lähtien Tiibet-lupien saaminen on hankaloitunut entisestään. Ennen ryhmän voi muodostaa vaikka yksin, jos rahat siihen riittivät. Nyt ryhmässä pitää olla vähintään 4 henkilöä ja heidän pitää olla SAMAA KANSALLISUUTTA. Lykkyä tykö 3 muun Tiibetiin matkustavan suomalaisen löytämiseksi.

Ei saakeli. Pitääkin alkaa selvittämään asiaa. Jos joku suunnittelee marraskuulle visiittiä Tiibettiin, niin täältä löytyisi kaksi lisää.

2
Tännehän on kerääntynyt hyvinkin paljon erilaisia mielipiteitä.  :)

Niin monta sähköpostia ja blogitekstiä on tullut kirjoitettua otsalamppu päässä, ettei se oikeastaan enää kiinnosta. Siksi osaan kyllä arvostaa tuota näppäimistön taustavaloa.  ;D

Zenbookissa ja 11" airissa on tosiaan hintaa aivan liikaa ja tosiaan se SD-paikka uupuu, joten ne pois laskuista. Kuten myös 13" air kokonsa ja varsinkin hintansa puolesta. Muuten kyllä varmasti aivan huippupeli.

Ipadia kokeilin, eikä sillä kirjoittelu kyllä muutaman viestin/tekstin jälkeen ollut kovin mielekästä. Myös selaimen kaatuilu ärsytti suunnattomasti.

Pitäneekin vaan odotella vielä vähän uusia ehdotuksia.  :)

3
Eli aikansa palvellut huuto.netistä ostettu elisan miniläppäri tuli tiensä päähän ja nyt pitäisi keksiä minkä mallin sitä ostaisi seuraavalle reissulle mukaan.

Vaatimustaso on tietysti älyttömän korkea ja ilmaiseksi pitäisi saada.  ;D Suurin ongelma kuitenkin lienee, ettei kaikkia ominaisuuksia tunnu mitenkään saavan samassa paketissa, vaikka ihan perusjuttuja tuntuu olevankin.

Seuraavia ominaisuuksia ajattelin:

* Pieni ja kevyt. Max 11" ja 1,xkg
* SD-Muistikortin lukija
* WLAN
* 3G
* Pitkä akkukesto
* Näppäimistön taustavalo
* Webkamera
* Usb-liitäntä/-nät
* Kovalevy/muistia väh 160kg/1gt

Tarkoitus siis suorittaa ihan vain nettiselailua, valokuvien tallennusta, skypeä ja bloggailua.

Mikähän malli olisi ns. ei enempää eikä vähempää kuin paras? Tuleeko mieleen muita käytännössä todettuja ominaisuuksia joita kyseisessä masiinassa oiisi hyvä olla?

4
Aasia / Vs: Vietnamin viisumi
« : 24.04.2011, 10:04:37 »
Toimii sama myös Laosista saapuessa. Ainakin vuonna 2007 toimi, mutta ihan viime käden tietoa ei ole.

5
Australia ja Oseania / Vs: Ajokortti Uudessa-Seelannissa
« : 10.12.2009, 12:56:30 »
Ainakin spaceship autovuokraamo Aucklandissa (penrose) Vaatii Englanninkielisen ajokortin. Eli kv-kortti taikka virallinen käännös ajokortista. Muuten ei autoa luovuteta käyttöösi. Mekin haimme käännöksen Sydneyn konsulilta samalla kun olimme täällä, ennen siirtymistä NZ:iin.

6
Aivan turha kortti oli. 8 kuukauden reissun aikana kortti toimi vain yhdessä ainoassa automaatissa Kambotsassa. Muissa maissa ei toiminut ollenkaan. Kortti on lisäksi kallis kuin mikä. Onneksi oli visa electron mukana.

Olikohan kortissasi jotain vikaa? Melkein 3:n vuoden ja jokusen matkan kokemuksella voin varauksetta kehua korttia. Kertaakaan ei ole kohdalleni osunut automaattia, josta rahaa ei saisi nostettua.

Kallishan tuo kortti vähän ehkä on/oli, mutta ei se visa electronilla nostaminenkaan ilmaista ole.

7
Yleinen / Vs: Maailman ympäri (FAQ)
« : 26.06.2009, 22:24:27 »
Heitänpäs muutaman peruskyssärin, kun en mitenkään oo vielä keksinyt vastauksia.

Monestakin ketjusta ja myös allianssien sivuilta tehtyjen vertailujen mukaan, nuo rtw-liput kannattaisi ostaa siten, että lähtöpaikka olisi lontoosta.

Hintaero oli jopa hyvinkin merkittävä, kuitenkin kysyessäni kilroyn toimistolta tätä, ei säästöä kertynyt kuin muutama kymppi. Mistä liput siis kannattaa ostaa? Vai pitääkö erikseen matkustaa Englantiin niitä lippuja hakemaan?

One worldin nettisivujen kautta koitin "plan&book-toolilla" varailla, mutta melko hankalaa, se kun ei löydä lähellekkään kaikkia lentoja, joita kilroyn toimistolla saatiin järjestymään.

Noh, reissuun on vielä 133pv aikaa joten, mikäs hoppu tässä  ;D

8
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 28.04.2009, 11:51:14 »
Tässä alkuperäinen haastattelu 21.4 aamulehdestä:

Mistä kysymys: Silvotaanko Beninissä pikkulapsia yleisesti?

Pikkulapsen kasvojen rituaaliviiltelyä, koiranpennun tappaminen puremalla kurkku auki ja uhrieläinten veristä teurastamista.

Sub-televisiokanavan Madventures-sarjassa esitettiin sunnuntaina rajua kuvaa Länsi-Afrikan Togosta ja Beninistä, joissa Riku Rantala ja Tuomas Milonoff matkustivat voodoo-uskonnon jäljillä. Kaksikko kuvasi lasten kasvojen silpomista, jolloin he korostivat vieraiden kulttuurien ymmärtämisen tärkeyttä.

Onko lasten kasvojen silpominen todella arkipäivää Togossa ja Beninissä, suomalais-afrikkalaisen kulttuurikeskuksen Villa Karon toiminnanjohtaja Juha Vakkuri?

- Beninin pohjoisilla heimoalueilla sitä saattaa esiintyä, mutta tapa on aikansa elänyt. En ole nähnyt viilleltyjä kasvoja niiden 11 vuoden aikana, joina olen maassa käynyt.

- Afrikkalaistenkaan mielestä kasvojen viiltely ei kuulu nykypäivään.


Ohjelmassa transsissa ollut poika tappoi puremalla koiranpennun ja uhrasi sen. Miltä tämä kuulostaa?

- Hyvin erikoiselta. Yleensä papit hoitavat eläinten teurastamisen. Koiraa ei tosin siellä pidetä oikein missään arvossa.


Mitä olet mieltä tällaisten erikoisuuksien esittämisestä?

- Kuulostaa vahvasti järjestetyltä lompakkojournalismilta, koska kasvojen viiltely ei todellakaan ole yleistä. Maasta, josta muutenkin tiedetään meillä hyvin vähän, ei pitäisi näyttää vain sensaatioita.


Pitääkö meidän ymmärtää rituaaleja, jotka aiheuttavat lapselle selvästi fyysistä kipua?

- Kipu on suhteellista. Itkettävät rokotuksetkin länsimaiden lapsia. Ymmärrän viiltelyyn liittyvän heimoon kuulumisen tradition, mutta se ei todella kuulu enää tähän päivään.

- En hyväksy lasten ympärileikkauksia.


Millainen uskonto voodoo on?

- Länsiafrikkalainen voodoo eli vodun on monijumalainen hienorakenteinen uskonto, johon kuuluvat myös eläinuhrit. Sillä ei ole mitään tekemistä Hollywoodin raiskaaman haitilaisen nukenpistely-voodoon kanssa.

Simo Holopainen
Aamulehti


Tässä miesten vastine tämän päiväisestä aamulehdestä:

Madventures ei ole lompakkojournalismia 
 
Arpirituaali. Aamulehden uutisessa (21.4.) syytettiin meitä perättömästi "järjestetyn lompakkojournalismin" tekijöiksi, kun esitimme Madventures-ohjelmassamme beniniläisen betamarribe-heimon initiaatioriitin, jossa heimon lasten kasvoihin tehdään arpia.

Uutisessa haastateltu suomalais-afrikkalaisen kulttuurikeskuksen toiminnanjohtaja Juha Vakkuri sanoo lisäksi, ettei ole nähnyt Beninissä "viilleltyjä kasvoja" ja väittää yleistäen, että "afrikkalaistenkaan mielestä kasvojen viiltely ei kuulu nykypäivään".

Ymmärrämme toki, että Vakkuri pyrkii väitteillään puolustamaan beniniläisiä moralistien, rasistien ja Aamulehden toimituksen raivolta.

Uutisesta päätellen Vakkuri ja kirjoittaja eivät ilmeisesti ole koskaan käyneet Pohjois-Beninin betamarribe-kylissä. Me olemme. Vierailemillamme alueilla lähes poikkeuksetta jokaisella heimon jäsenellä oli kasvoissaan arpitatuointi. Arvin koristeltuja kasvoja näimme paljon muuallakin Beninissä, arviomme mukaan yhteensä useita satoja.

Haastattelimme heimon jäseniä Ranskassa akateemisen koulutuksen saaneesta lukutaidottomaan maanviljelijään. Heistä jokainen piti tärkeänä jatkaa vanhan perinteen välittämistä omille lapsilleen. Heidän mielestään arpikuvio on kaunis ja välttämätön, eikä sen tekeminen heistä tuota kohtuuttoman suurta tuskaa tai traumoja.

Rituaalin jälkeen kylässä järjestettiin juhlat, jossa kaikki jo initioidut lapset juoksivat ylpeinä vastaanottamaan uusia tulokkaita. Initioitujen puolestaan näimme jo pian riitin jälkeen tanssivan juhlan päähenkilöinä, valittamatta.

Arpirituaali toki saattaa joidenkin suomalaisten mielestä vaikuttaa raa’alta tavalta, mutta niin saattavat monet meidänkin kulttuurimme - meistä arkipäiväiset ja positiiviset - perinteet olla raakoja tai vastenmielisiä muualla kasvaneen mielestä. Tämän tosiasian olemme ohjelmassa tuoneet toistuvasti esiin.

Arpirituaalin vertaaminen esimerkiksi sukuelinten silpomisiin on puolestaan tarkoitushakuista liioittelua: ympärileikkaukset ja niiden mahdolliset terveydelliset seuraukset ovat aivan eri kokoluokan asioita kuin betamarribe-heimon arpitatuoinnit.

Mitä väitettyyn "järjestettyyn lompakkojournalismiin" tulee, Aamulehden ja Vakkurin kannattaisi aloittaa ammattitaidon ruotiminen katsomalla peiliin. Rituaalit ovat noilla alueilla yleisiä, ja kontaktiemme kautta saimme mahdollisuuden dokumentoida niistä yhden. Perättömien syytösten esittäminen meitä kuulematta sen sijaan ei ole ammattimaista.

Riku Rantala
Tuomas Milonoff

Madventuresin toimittajat

Phnom Penhin kansainvälinen
lehdistökerho, Kambodzha [/i]
 

9
jätin sen kohdan tyhjäksi, jatkaa vaan eteenpäin niin kyllä se hinnat antaa ja päästää varaamaan/maksamaan matkan.

Visa/visa electronilla kun maksaa niin tulee sitten "kuin varkain" 6e/matkustaja lisälaskua. Itse ainakaan innostuksissani huomannut tuollaista ollenkaan, ennenkuin oli jo varausnumerot tiskissä.  :D

10
Lentomatkustus / Ryanair
« : 12.12.2007, 17:24:53 »
On omakohtaista kokemusta 3 viikon takaa. Ei tosiaan mitään merkitystä, vaikka joku jäisi poiskin. Hyvä ehkä ilmoittaa tiskillä jos tietää, ettei joku tule, mutta silläkään taida niin väliä olla.

11
Terveys ja turvallisuus / Malarialääkkeet halvemmalla?
« : 04.12.2007, 12:59:28 »
Ostin suomesta syyskuussa kuukauden aasian kierrosta varten kolme 12:ta pillerin pakettia malaronea, hintaa tais olla tosiaan se 130e. Luonnollisesti kävi niin, että heti ekasta tabletista hirveät allergiaoireet päälle ja loput 35kpl jäi käyttämättä.

Voisin noista lopuista luopua tarpeettomina hyvinkin huokeaan hintaan, kun en tosiaankaan niillä itse mitään tee.

Eri asiahan tietenkin on, uskaltaako kukaan tuntemattomalta netin kautta mitään lääkkeitä ostaa  :D

12
JJ

Pojat loyty kuin leikkia vaan nain pienesta kaupungista. Viisumi makso 25$ eika enaa nykyaan tarvi vaihtaa rajalla bussia vaan samalla 12$ kulkineella paasee ihan perille asti. Tiet olivat mahtavassa kunnossa, paikoin ja taas toisinaan vahemman mahtavassa.

Ei jaksa enaa mitaan kannya hommailla, kun kohta ollaan jo kotona.

13
Nonni, tekevalle sattuu ja mullekkin joskus.

Kavipa kerran niin etta pojat on jo kambodzassa ja tero on vielakin vietnamissa. Eika valiin tarvittu kuin aavistuksen paikallista byrokratiaa, hyppysellinen vietnamilaista putkaa ja erittain suuri annos suomalaista asennetta  :D

Ihan tarkkaan ei jaksa kirjailla, mutta samassa putkassa istuttiin heroiinikauppiaan kanssa, vaikka rikokset ei ehka ollu ihan linjassa. Taytettiin miljoona lappua ja taas oli kaikki ok. Tietenkaan ei kuvan palaa mita kirjotettiin mutta kovasti niita kirjoiteltiin. Kun mainitsin sanan konsulaatti niin takas putkaan jaahylle. Rautoihin en kuitenkaan paassyt vaikka kovasti odotinkin
Parasta koko episodissa etta sattu aamulla 9.30 aikaan...

Onneksi hotellin pepe oli samassa loosissa tulkkaamassa. Meinasin kaveri paasta ihan ja vallan palkahasta, ennen kuin aloin kova-aanisesti ilmoittamaan kuka se kusipaa koko hommassa oikeen on. Tietenkaan kukaan ei puhunut koko asemalla englantia (edes mina) Onneksi sain kuitenkin muutaman klappusen kotiinkin vietavaks ihan vaan matkamuistoksi.

Jos joku on lahella vitsia niin vietnamin poliisi ainakin kurkkii jo ovella  :D

Ja aivan ja ihan yhtakkia, oli taas passi kourassa ja elama hymyilee. Saas nahda vielako paastavat maasta.

Mikko ja Jari, metsastan sen Spring-guesthousen jahka paasen sinne. Bussi lahtee 13. Kunnei tota kannyakaan enaa oo  :D

14
JJ

Oli todella mukava sleeping bus. Jos olisin 60cm lyhyempi, 30cm kapeampi, painaisin 50kg vahmepi ja nayttaisin ees vahan Bruce Leelta niin oisin ehka sopinutkin siihen kelkkaan. Nyt oli aika hankalaa.

Puhelin tosiaan hukku jonnekkin. Kuvittelin sen tippuneen cykloon, mutta kun n. 10 min tapahtuneen jalkeen metsastin aijan kiinni, oli han onnellisen tietamaton koko asiasta.

Siina sitten tein melkoisen B-syynin mokomaan kulkineeseen, kunnes uskoin ettei se ole siella. Tarjosin kuskille 100 dollaria mikali puhelin loytyy, enka tarvi ees puhelinta ainoastaan sim-kortin. Kohtuu hinta yli 5v teipatusta nokialaisesta. Mutta eipa ollut aijalla silti tietoa. Kaipa se sitten vaan hukkui johkin. Vitutti.

Oli ilmeisesti melkoinen virhe olla se 5min selvinpain  :D

Tosiaan luettiin eraasta laaketieteellisesta opuksesta (lonely planet) etta vatsakipuihin kannattaa kiskaista pikku antibioottikuuri, kirjanen jopa suosittelikin muutamaa paikallisella kielella.

Itse nollasin sitten elimiston ja vahan muutakin, ottamalla kerralla 1000mg Zitromaxia, ja taas oli kuin uusi mies. On se vaan melkoinen laake  :D

Pojat lahtee huomenna kaivautumaan jonnekkin tunneleihin ja elamaan vietnamin sotaa uudestaan, mun on varmaan ihan turha yrittaakkaan sinne nailla poskilla...

Kaupungit senkuin paranee vaan, Hanoi oli jo kuin aivan eri planeetalta verrattuna Bangkokkiin, Mutta tama HCMC Pistaa vielakin paremmaksi, huippukyla.

Kk on kylla aivan liian lyhyt aika tallaiseen reissuun, se olisi mennyt pelkastaan taalla Vietnamissakin vaikka kuinka ja hyvin. Nyt on vahan sellasta juoksemista ja paivien laskemista, mutta valiako taas silla...

15
nonniin.

Halong bay on nyt sitten osaltamme nahty, melkoista rahastusta mielestani. "kaikki sisaltyy hintaan ruuat sun muut...." hehkutettiin joka paikassa, kaikki muut sisaltyikin paitsi juomat, edes vetta ei saanut ilmaiseksi. Laiva oli muutenkin aika surkea, tosi vaisu meno.

vahan muita kustannuksia jos joku sattuu liikkuun taallapain:

Laoksen viisumi 35$+1$ jos sattuu rajalle 17-08 aikaan taisipa olla jopa niin ettei ihan yolla kyseista lappua edes saa.

Maahan saapumismaksu oli 10 batia

Lennot Luang prabangista hanoihin n.90e

Kannattaa muistaa etta veloittavat kentalla sitten viela lentokenttaveron ja ilman sita kuittia koneeseen/maasta ei ole asiaa. Ja sehan oli tietty 10$

Tuo kaksi paivaa ja yksi yo halong baylla oli 35$

Vatsatautikin iski jo pahemman kerran, Jari vetelee imodium-kuuria ja meikalla oli tossa pari paivaa sitten hiukan pakki sekaisin, kunnes eilen korjasin tilannetta lahes korillisella olutta, katastrofaalisin seurauksin  :D

Aamulla normi kankkusen lisaksi kaikki ihan ok, kunnes puolenpaivan aikaan hiukan ruokaa naamariin.
Siitta sitten kuselle vessaan, kun ihan siina jo "ravisteluvaiheessa" ajattelin hieman pieraista, raotin vahan toista kankkua kunnes tunsin jotain aivain kuin kuumaa laavaa valuisi sisastani.

Mutta, hah. lahes salamana reagoin tilanteeseen tiputtamalla housut nilkkoihin ja istumaan pontolle. Aivan kuin ennalta opetelluin liikkein potkasin samoin tein kengat ja housut jalastani mahdollisimman kauas.

Hetken kerattya hermojani ja laskemoitua vaurioita, totesin alushousujeni olevan melkoisen "finaalissa" Siina meni reissun toiset mukana olevat alushousut. Vitutti.

Paskamaista eiko?  :D

Mutta onni onnettomuudessa, oli paalishousut mukana, muuten olisin joutunut kommandona hotellin aulaan hakemaan rinkasta lisaa vaatetta.

Selvittyani tukalasta tilanteesta, nopeasti 3 hiilitablettia elimistoon ja kohta taas oli mies entisensa. 4h bussimatkakin oli kuin leikkia vaan.
Jos tama oli se paljon puhuttu paskatauti joka matkalla iskee, niin melkoisen vaisua. Vai oliko sitten vasta esileikkia.

Nyt iltaoluelle ja houkuttelemaan poikia katsomaan pingismatsia, ovat kuulemma hyvia taallapain...  :D

16
Neitsyys taikka meikalaisen tapauksessa poikuus on lahtenyt jo seka reissulla/ennen reissua jo monta kertaa  :D

Muista en olis laheskaan niin varma.

Ihan hyvin on parjannyt vaikkei rinkassa ollutkaan kuin yhdet shortsit ja t-paita+"meikkikassi" Mutta eikohan taakin tasta suruksi muutu jos ei muuta niin krapulaksi ainakin...

ozz: ok, ei haittaa

kuolemattomia lauseita reissulla
"kaikki tuntee apinan, mutta kukaan ei tunne apinaa."
"harmi etta jaa syksysta paras vuoden aika kokematta"

Tilanne yha jarisyttavan tiukka:

6-0-0-0

17
Nonni, ensimmaiset kunnon sikalarvit vedetty ja kohtuullisen pienin vaurioin  :D

6-0-0-0

18
minakin olen taalla  :D

Sivuja: [1]