Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mustek

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
N:nnes paluumuutto Suomeen edessä työpaikan perässä ja sitä myöten asunto taas haussa. Asun väliaikaisasunnossa kesä- ja heinäkuun, jonka jälkeen  tarve olisi mielellään väh. n. 30 neliön asunnolle ainakin vuoden loppuun, ja mahdollisesti pidempään mikäli työsuhteen jatko varmistuu. Toive olisi että asunto sijaitsee Hki-Vantaa junaradan varrella, sillä käyn töissä Tikkurilassa. Vaihtoehtoisesti asunnot Vantaalta n. 30 minuutin kävelymatkan päässä Tikkurilan asemasta ovat ok. Asunto saisi erittäin mielellään olla ainakin osittain kalustettu, sillä kroonisena expattina en omista juurikaan muuta kuin vaatteita. Myös lyhyempiä vuokrauspätkiä voi ehdottaa. Laita yksityisviestiä jos sulta löytyy jotain tämän suuntaista niin neuvotellaan!

2
Moi kaikki,

Joulu ahdistaa ja uusivuosi on usein aika eeppinen pettymys, joten tänä vuonna reissuun. Israel ja Jordania ovat vielä käymättä, ja löysin halvat lennot juuri joulun ja uudenvuoden aikaan, joten näin matkakohde on lyöty lukkoon. En olekaan aiemmin hakenut matkaseuraa foorumilta joten katsotaan miten käy!

Tykkään itse matkoilla harrastaa kaikenlaisia aktiviteetteja, joten kiinnostaisi vaikkapa Eilatissa sukellus/leijalautailu/jonkinlainen haikkaus jossain vähän mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi kulttuurimatkailua Petrassa, länsirannalla jne. En ole uskonnollinen tai aateradikaali ja olisi hyvä jos matkaseuralta löytyy myös diplomaattinen ote näihin aiheisiin. Reissu on tarkoitus tehdä kengännauhabudjetilla.

Olen itse 28v, aika paljon matkustanut nainen, ja etsin mielellään suurinpiirtein samanikäistä seuraa, jolla olisi myös melko kattavaa matkustuskokemusta tai vaihtoehtoisesti hyvät hermot jos hommat ei menekään ns. putkeen. Halu kokeilla uusia juttuja ja jousto oman mukavuudenhalun suhteen olisi myös tarpeellista. Biletys ei ole ykkösenä agendassa, mutta oluen, viinin, viskin jne maistelu kuulu toki olennaisesti matkailuun. 

Vinkki vitosena että juuri nyt Ryanairilla lennot Kaunas-Eilat esim. 22.12-5.1. n. 60€.

3
En usko että tämä on ollut muuten kuin marginaalisesti vaikuttava tekijä. Avataan nyt taustoja vielä lisää sen verran että en ole yliopisto-opinnot aloitettuani hakenut töitä Suomesta kuin vasta silloin, kun kandi oli tehty JA olin maisteriopiskelija. Hain siis jotain pätkä-, kesä-, ja osa-aikatöitä, en mitään oman alan eläkevirkoja. Voitaisini siis periaatteessa olettaa että olisin ollut samalla viivalla muiden ei-valmistuneiden kanssa (työkokemusta oli myös).
Tuo maisteriopiskelija ei edelleenkään ole mitenkään erityisen kova valtti edes kesätöihin, tai ainakaan se ei ole sitä ollut minun lähipiirissäni. Monella alalla oman alan kesätyöt ovat tiukassa ja osa-aikaiset tai pätkätyötkin menevät jo valmistuneille. Tietysti jos puhut jostain 10 vuoden takaisesta ajasta, niin sitten tilanne saattoi olla erilainen. Tuota viimeistä lausetta en edes ymmärrä, tietysti olit samalla viivalla muiden ei-valmistuneiden kanssa, kun Suomessa ei tuota kandia oikein valmistumiseksi lasketa.

Tämän ketjun idea taisi olla tarjota aloittajalle kokemuksia työllistymisestä/työnantajien suhtautumisesta ulkomaiseen tutkintoon - ei ylipäätään työllistymisen vaikeudesta. Olen itse yrittänyt analysoida tilannetta nimenomaan suhteuttaen sen reaktioihin ulkomaisesta tutkinnostani, verkostojen puuttumiseen ym joten en koe olleeni samalla viivalla muiden kanssa. Kerro toki jos sinulla on omia/poikkeavia kokemuksia asiasta. 

4

Kuten emmielina tuossa myös sanoi, kuka tahansa ikinä töitä etsinyt tietää että ne hyvin usein saadaan kontakteilla tai jonkin olemassa olevan yhteyden kautta, ja opiskellessa esim harjoittelut kannattaakin tehdä sitä silmällä pitäen, että onko sen kautta mahdollista työllistyä myöhemmin vaikka samalle työnantajalle. Vinkki vitonen yhteiskunta-alalla oleville että ulkoministeriön (varsinkaan suurlähetystöjen) harjoitteluihin ei tämän takia kannata väen vängällä tunkea..
Hei, tata kommenttia en ymmarra.

Jep, ehkä vähän tarkoituksenmukaisesti kärjistetty kommentti. UM:hän rekrytoi KAVAKU -haun kautta diplomaattiuralle, ja muut pestit ovat aikalailla kiven alla. Niitä hakiessa voi harjoittelusta olla hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. Tuntuu siltä, että monella on vääristynyt kuva UM/suurlähetystöharjoitteluista - toki jos mitään muuta kv-kokemusta ei ole, suurlähetystö on helppo ja näppärä paikka sitä hankkia. Itse kuitenkin suosittelisin jotain muuta ministeriötä tai valtion instituuttia jos oikeasti haluaa ns. jalan oven väliin vähän helpommin työllistävästä työpaikasta.

Kuten sanoit, todella monella on takana suurlähetystöharjoittelu, koska niihin on suhteellisen helppo päästä - UM palkkaa paljon harjoittelijoita.. Voin luvata, ettei UM:lle ole yhtään sen vaikeampi työllistyä vaikka sieltä harjoittelukokemusta ei olisikaan.

5
Suomessa kandi nyt ei muutenkaan ole hirveän kovaa valuuttaa, joten kyse ei välttämättä ollut siitä. Suomalaisesta näkökulmasta opiskelusi ovat kandin jälkeen reilussa puolessa välissä.

En usko että tämä on ollut muuten kuin marginaalisesti vaikuttava tekijä. Avataan nyt taustoja vielä lisää sen verran että en ole yliopisto-opinnot aloitettuani hakenut töitä Suomesta kuin vasta silloin, kun kandi oli tehty JA olin maisteriopiskelija. Hain siis jotain pätkä-, kesä-, ja osa-aikatöitä, en mitään oman alan eläkevirkoja. Voitaisini siis periaatteessa olettaa että olisin ollut samalla viivalla muiden ei-valmistuneiden kanssa (työkokemusta oli myös).

Kuten emmielina tuossa myös sanoi, kuka tahansa ikinä töitä etsinyt tietää että ne hyvin usein saadaan kontakteilla tai jonkin olemassa olevan yhteyden kautta, ja opiskellessa esim harjoittelut kannattaakin tehdä sitä silmällä pitäen, että onko sen kautta mahdollista työllistyä myöhemmin vaikka samalle työnantajalle. Vinkki vitonen yhteiskunta-alalla oleville että ulkoministeriön (varsinkaan suurlähetystöjen) harjoitteluihin ei tämän takia kannata väen vängällä tunkea..

6
Noh, tähän ei varmaan voi yksiselitteisesti vastata mutta voin kertoa omista kokemuksistani. Olen siis suorittanut kandin ulkomailla, jonka jälkeen tein maisterin Suomessa. Tästä lyhyt yhteenveto: opiskele siinä maassa, jossa haluat tehdä töitä.

Vaikka tein kandin tutkintoni eurooppalaisesti melko tunnetussa yliopistossa, ei se Suomessa ole kiinnostanut tai vakuuttanut ketään - lähinnä epäiltiin tutkinnon sisältöä ja opetuksen laadukkuutta (eikä täysin syyttä - Suomessa on omien kokemuksieni mukaan todella laadukas yliopistokoulutus) ja kautta rantain haettiin syytä miksen opiskellut alunperin Suomessa/miksi tulin takaisin. Toki joku nyt katsoi että hyvä kielitaito napattu ja ulkomaillakin käyty, mutta mitään hyötyä Suomessa ulkomaisesta kandista ei ole ollut. Ainoastaan oikeastaan ongelmia (tutkinnon tunnistaminen, dokumenttien kääntely, sisällön vastaavuus, epäilevät huomautukset työhaastatteluissa - huoh..), myös liittyen maisteriopintoihin.. mutta en nyt mene siihen. Sen sijaan ulkomailta töitä hakiessa nimekäs yliopisto on jossain määrin saatettu lukea eduksi. Onneksi tein maisterin sitten Suomessa, joten sain jonkinlaisen käsityksen siitä mitä vastaavalla koulutuksella varustetuilta ihmisiltä täällä edellytetään, sekä kontakteja yliopistomaailmasta,  tutkijapiireistä ja sen sellaista.

Jos siis jo tiedät haluavasi Suomeen töihin, niin älä hyvä ihminen tee molempia tutkintoja ulkomailla. Ellet sitten opiskele alaa jota Suomessa ei voi opiskella/jolla on työvoimapula. Tai ellet sitten aio ryhtyä oman alasi huippuammattilaiseksi ja palata Suomeen usean vuoden työkokemusta hankkineena ;)

7
Brasilia / Vs: Majoitus Rio de Janeirosta
« : 31.07.2016, 15:07:08 »
Olin itse vastikään Riossa melkein kaksi viikkoa, ja sen perusteella suosittelisin kyllä ehdottomasti majoittumista joko Ipaneman/Leblonin tai Copacabanan läheisyyteen - ainakin jos kyseessä on ensimmäinen kerta kaupungissa. Asustelin itse ensimmäisen viikon Santa Teresan (UsvaAuerin mainitsema boheemi kukkulakaupunginosa)/Glorian alueella, koska sieltä löytyi hieman "vaihtoehtoisempia" ja edullisempia hostelleja, mutta kaduin valintaani jälkeenpäin. Sieltä nimittäin matkustaminen uimarannoille kestää sen 20-30 minuuttia, mikä on aika epäkäytännöllistä koska rannalle nyt lähtökohtaisesti haluaa ottaa mahdollisimman vähän arvotavaraa mukaan, eikä sitä matkaa huvikseen jaksa suhata edestakaisin. Lisäksi vaikka esim. Santa Teresa on mielenkiintoista aluetta, on siellä kohtuullisen vähän mitään erityistä nähtävää ja pimeällä liikkumisesta peloteltiin huolella, joten jokapaikkaan joutuu menemään joko julkisilla tai taksilla.

Sen sijaan Copalta ja Ipanemalta on hyvät liikenneyhteydet nähtävyyksiin, lentokentille jne koska siellä nyt sattuu olemaan niin paljon turisteja. Itse pidin Ipanemasta huomattavasti enemmän, koska se on Copacabanaa vähän vähemmän turistoitunut, ja sieltä pääsee helposti kyllä Copacabanallekin kävellen jos haluaa. Lisäksi illalla molemmissa ainakin tuntui turvalliselta pyöriä ja tekemistä löytyi turistin tarpeisiin. No, nämäkin ovat makuasioita mutta minulle Rion loistavat rannat olivat kyllä koko visiitin kohokohta ja kiintopiste, joten ei tuntunut järkevältä majoittua niistä kovin kauas. Centron puolella on toki myös jossain määrin halvempaa, mutta vaikka itsekin olin kengännauhabudjetilla liikenteessä, en kokenut säästöä vaivannäköön nähden riittäväksi. 

edit. Vielä lisäys että tosiaan kesäkuussa 2016 - eli ei tosiaan high seasonina - dormimajoitus Ipanemassa/Copacabanalla oli vähän kalliimpaa kuin muualla, ehkäpä jotain +/- 5€, viikonloppuisin joissain paikoissa enemmän (saattoi olla jopa tuplat vs viikonpäivä). Mielestäni oli sen arvoista kuitenkin. Hostellisuosituksena mainittakoon Ipanema Beach House, kiva merihenkinen sisustus, hyviä kohtuuhintaisia aktiviteetteja, ok hinta, hyvä sijainti..

8
Palasin juuri vähän pidemmältä reissulta ja hämmentävän paljon aikaa meni näennäisen pienestä asiasta stressaamiseen/hermostumiseen, nimittäin korvatulppien kanssa säätämiseen. Olen huono nukkumaan, ja siinä missä luonnon tai liikenteen äänet eivät minua juurikaan häiritse, en yksinkertaisesti SIEDÄ kuorsaamista ja herään siihen aina. Niimpä dormimajoituksessa on  pääsääntöisesti käytettävä korvatulppia, mikä on lähtökohtaisesti inhottavaa ja nyt haluaisinkin kuulla kokemuksia siitä, millaiset korvatulpat mielestänne ovat toimineet parhaiten nimenomaan nukkumiseen - eli blokkaavat puhumisen ja kuorsaamisen hyvin.

Olen itse kokeillut vähän kaikkea, ja ehdottomasti mukavimmat ovat silikonikorvatulpat, mutta niiden ongelma on huono korvassa pysyvyys. Lisäksi niiden tunkeminen korviin ja pois ottaminen on hirveä operaatio, tai sitten en vaan osaa. Lisäksi silikoninjämiä tuntuu jäävän korviin. Toiset hyväksi koetut ovat speedon uintikorvatulpat, jotka on helppo laittaa korviin, mutta ovat vaan kamalat epämukavat eivätkä blokkaa ääntä täydellisesti.

9
Etelä-Amerikka / Vs: Etelä-Amerikan turnee 9kk
« : 09.06.2016, 10:10:39 »
Noh, veikkaisin vähän ihmisten vastaushaluttomuuden johtuvan siitä että kysyt todella laajoja kysymyksiä, joihin löytyy helposti vastaus googlettamalla tai täältä foorumilta. Jos tiedonhaku netistä ei maistu, niin suosittelen hommaamaan jonkun matkaoppaan (esim. LP South America on a Shoestring) jossa on listattu eri maiden perusnähtävyyksiä ja valmiita matkasunnitelmia.

Etelä-Amerikka on laaja kokonaisuus, ja kaikista maista löytyy todella monimuotoisia maisemia ja paljon tekemistä, joten on hankala heittää mitään must-do juttuja jos ei ole todella spesifejä toiveita. Sniiduilubudjetti on on varmaan perus 15-20€/pv, mutta sitten jos haluaa lisätä aktiviteettejä niin 30-60€ saa kulumaan jo helposti. Matkustustavat ja -ajat riippuu vähän kohteista, mutta pääosin reppureissaaja varmaan liikkuu bussilla koska se on helppoa ja halpaa. Vuoristoseuduilla yms lyhyenkin matkan taittamiseen voi mennä älyttömästi aikaa. Jotkut jumittaa E-Amerikassa kuukausia yhdessä maassa, toinen taas käyttää viikon pari, ja nämä ovat omia valintoja siitä että kuinka kovalla sykkeellää tykkää matkustaa.

Lentomatkustukseen liittyen kannattaa lukaista Lentodiilit -sivuston kirjoitus:  http://www.lentodiilit.fi/2016/05/15/lukijakysymys-miten-loydan-halvat-lennot-etela-amerikkaan/

10
Etelä-Amerikka / Vs: Salar de Uyuni, Bolivia
« : 26.05.2016, 05:54:28 »
Laitetaan nyt tämänvuotinenkin kokemus tänne eli tuli käytyä n. viikko sitten suola-aavikoilla perinteinen 2 yötä/3 pv reissu. Alunperin tarkoitus oli heittää vaan päiväreissu tms, mutta luettuani arvosteluita taivuin ottamaan helahoidon. La Pazista menin yöbussilla (pantours tms), kustansi 155 bolivianoa (n. 20€) ja cama -bussi, jossa peitot mukana. Hieman tuli yöllä viileä mutta kerrosvaatetuksella selvisi. Bussi lähti 19.30 ja saapui viiden maissa Uyuniin. Uyunissa on vastassa legioona kahviloiden mainostajia, joista kannattaa valita joku jonka mukaan menee, sillä siihen aikaan aamusta ei Uyunissa mikään muu ole auki ja aivan pirun kylmä.  Itse menin Noni's -nimiseen mestaan mikä oli ihan ok, ja siellä sai hengailla kunnes retki lähti.

Hintoja kyselin muutamasta paikasta ja 650 boliviaanoa (n. 85€) tuli kaikilta. Valitsin summamutikassa Colibri -nimisen firman, ja en nyt varsinaisesti voi olla suosittelematta tai suositella. Se, viihtyykö, riippuu nimittäin niin paljon siitä millaiseen porukkaan päätyy ja millainen kuski on. Meidän kuski ei puhunut kuin espanjaa, mutta matkassa oli onneksi uruguaylainen ja brassi jotka paikkalivat meidän muiden vähän huonompaa kielitaitoa. Lisäksi ei oikeastaan voi tietää mihin majoitukseen päätyy, joka sekin vaikuttaa viihtymiseen. Ruuat näyttivät olevan about samat kaikilla, paitsi joillain vähän enemmän tuunattuja, eli voi olla että ko. porukka on maksanut vähän enemmän. Itse en nyt varsinaisesti kaivannut parempaa safkaa, sillä kyse on kuitenkin lyhyestä ajasta ja ruokaa oli ihan riittävästi.

Eka yö oli omassa huoneessa ns. suolahotellissa, missä ei meidän lisäksi ollut muita ja joka oli ihan mukava, ei yhtään kylmä yöllä. Monen muun firman tyypit oli pistetty isompaan hotelliin vähän matkan päähän, ja kävimme siellä juomassa viiniä :) vähemmän kiva niille, jotka yrittivät nukkua.. Tokana yönä sitten jäädyttiin huolella dormissa alkeellisimmissa olosuhteissa. Kannattaa kysyä saako lisämakuupussin retken hintaan. Suosittelen lämpimästi pakkaamaan mukaan pelikortteja, keksejä/naposteltavaa, alkoholia tms sillä majapaikkoihin saavutaan aikaisin (2-4 aikaan päivällä) eikä siellä ole mitään tekemistä. Ekassa majoituskohteessa tosin pelasimme futista paikallisten kanssa, ja kyllä keuhkoja koetteli 3600 metrissä juoksentelu. Köh!

Itse näkymistä sen verran että 1 päivä on tosiaan suola-aavikkoa. Kuivana kautena aavikko muistuttaa erehdyttävästi jäätynyttä järveä, ja sinänsä ei siis visuaalisesti mitenkään kovin ainutlaatuinen, näin suomalaiselle. Mutta ihan hieno siis, varmaan huomattavasti vaikuttavampi peilipintaisena. Tokana päivänä käytiin aika helvetin monella laguunilla ja kivikamuodostelmalla, hyvin samankaltaisia kohteita. No, ihan jees. Vikana päivänä nakattiin kaksi porukasta Chilen rajalle ja katseltiin geysireitä - oikeastaan ei mitään Islannin tyyliin vaan enemminkin kuumia lähteitä. Paluumatkalla oli kivoja photo-oppeja joenvarsilla laiduntavista laamoista. Lisäksi bongattiin muutama aavikon elukka. Itselläni ei ollut kummempia odotuksia  ja reissu oli kyllä ihan kiva, koska meillä oli hauska porukka. Nähtävyydet olivat ok, mutta jos on jo aiemmin käynyt muualla E-Amerikan aavikolla, niin enpä tiedä.. En ihan täysin allekirjoita monen muun hehkutusta.

ps. Ensimmäisellä lounastauolla pysähdytään ns. "suolamuseoon", jonka vieressä on jalusta eri maiden lipuille. Mutta Suomen lippu puuttuu! Viekääpäs seuraavat vierailijat.

11
Olen ollut hostellin respana Saksassa ja Kreikassa, palkkatöissä. Hommat sain kyselemällä ovelta ja tosiaan vähän kaupungista ja ajankohdasta riippuu kuinka helppoa se on. Palkkaa maksettiin todella vähän ja bisnestä pyöritettiin enemmän tai vähemmän veroja kierrellen molemmissa paikoissa.

Homma itsessään oli todella hauskaa ja tosiaan uusia ihmisiä tapasi jatkuvalla syötöllä. Nyt jos samoihin hommiin hankkiutuisin niin yöpyisin ensin ko hostellissa ja kyselisin vähän työntekijöiltä millainen paikka pn kyseessä.. Hostelleissa lähes säännönmukaisesti kyykytetään (ulkomaalaisia) työntekijöitä, vaikka paikka näyttäisi kuinka siistiltä ja ammattimaiselta. Poikkeuksiakin toki on, mutta niihin paikkoihin voi olla snadisti hankalampaa päästä töihin, varsinkin jos ei ole kokemusta/kielitaitoa.

Suosittelen kumminkin lämpimästi kokemuksena, sen jälkeen myöskin työnteko Suomessa voi maistua huomattavasti paremmin kun on nähnyt miten asioita hoidetaan muissa maissa :)

12
Italia / Vs: Rooma
« : 03.03.2016, 18:51:47 »
Kävin tänään Vatikaanissa joten tuoretta tietoa löytyy. Noin klo 11.30 ei Vatikaanin museoihin ollut yhtään jonoa, käytännössä pystyi kävelemään suoraan sisälle. En ostanut ennakkolippua (vaikka siitä jatkuvasti toitotettiin) koska olin lukenut aiemmin juttua että sen tarvetta systemaattisesti liioteillaan, mikä ainakin nyt piti paikkaansa. Sisällä sitten porukkaa olikin suomalaiseen makuun aika reilusti, tosin helppo kuvitella että enemmänkin mahtuu.. Kun noin yhden aikaan poistuin niin jonoa ei ollut silloinkaan, tosin kun tästä siirryn Pietarinkirkkoon niin turvatarkastuksessa sai odotella n. 15 min, mutta heti kun olin parinkymmenen minuutin päästä poistunut, oli jono kutistunut kolmannekseen. Voisi siis päätellä, että iltapäivän aikaan kannattaisi mestoille mennä. Itse museoissa ei kyllä aikaa saa paria tuntia enempää kulutettua, ellei nyt ole vannoutunut katolilaisuuden/kristinuskon fani. Itseasiassa jos kombosta vähän aikaa/rahaa/hermoja edes kaksi osuu omalle kohdalle, niin museot voisi mielestäni skipata. Sikstuksen kappeli on ihan hieno, mutta pakkoko sen takia on nähdä kaikkea tuota vaivaa.. Ihan hyvin pärjää menemällä vain Pietarinkirkkoon, joka tosin sekin on "vain" kirkko, mutta jos yhdessä (katolilaisessa) kirkossa pitää käydä, niin eiköhän se tuo sitten ole.

13
Ostetaan LP South America on a Shoestring, mieluiten uusin painos. Yhteys YV:llä.

14
No näitähän on, mutta esim. Google flights (google.com/flights) on tällaiseen ihan kätevä. Hakuehtoihin voi nimittäin laittaa lähtökaupungin ja matkustuspäivämäärät, ja sitten karttanäkymästä ("tutki matkustuskohteita/karttaa")  voi tsiigailla mitä hintoja löytyisi mihinkin päin palloa.

15
Jaan nyt tähän viimeaikaisen kokemuksen Flightfinderin kanssa, jotta saadaan nyt ainakin yksi "onnistunut" kokemus hankalassa tilanteessa. Ostin siis aikoinaan flightfinderiltä lennot ja noin neljä kuukautta ennen lähtöä viimeinen legi peruttiin aikataulumuutosten takia. No, otin ensin yhteyttä SAS:iin, jonka lento oli kyseessä. Sieltä ei vastattu sähköisiin yhteydenottoihin muuta kuin että sinun täytyy soittaa kalliiseen aspanumeroon. Tässä kesti monta kuukautta. Seuraavaksi lähetin useamman viestin Lufthansalle (jonka code share lento oli kyseessä), ja sieltä ei tähän päivään mennessä ole vastattu mitään (n. 2 kuukautta mennyt).

Koska minulla tavallaan oli varaa olla panikoimatta uuden lennon saamisen kanssa, päätin että periaatteesta en suostu maksamaan mitään ylimääräistä siitä että saan uuden lennon. Sitäpaitsi tuntui oikeusturvan kannalta vähintäänkin epäilyttävältä että yhtäkkiä ostamani tuotetta ei enää ole, ja että minun pitäisi maksaa lisää sen toimituksesta.

Soitin sekä luffen että sassin asiakaspalveluihin (en omaan laskuun) joista ERITTÄIN voimakkaasti intettiin että he eivät voi eivätkä tee asialle yhtään mitään. Mitään selitystä tähän en varsinaisesti saanut, paitsi että lentojen uudelleenbookkaus on "matkatoimiston vastuulla". Tämän väittämän todenmukaisuus olisi kiva selvittää, sillä EU direktiivi 261/2004 lentomatkustajan oikeuksista puhuu ainoastaan "carrierista" eli lentoyhtiöstä. Kovistelulla sain juuri ja juuri Lufthansalta epämääräisen maininnan että jos olisin ottanut yhteyttä 14 pv sisällä lennon perumisesta, oltaisiin lento voitu uudelleenvarata, TAI mahdollisesti silloin jos ottaisin yhteyttä aikaisintaan päivää ennen kyseistä lentoa. ...että mitähän hittoa? Milleköhän tämäkin oikein perustuu?

Minuun ei siis oltu oltu missään yhteydessä lennon uudelleenbookkauksesta tai rahojen palautuksesta. Ainoastaan flightfinder muistutteli sähköpostilla että maksa se 15€ tms.. Tilanne oli tässä vaiheessa siis aivan absurdi sillä lentoyhtiö ei suostunut tekemään mitään. No, koska muutakaan mahdollisuutta ei ollut, jatkoin viestien lähettelyä flightfinderille (koska heiltä ainakin vastattiin, tosin anonyymisti). Lähetin heille arviolta noin 7 viestiä, jonka jälkeen ihme tapahtui - sain viestin lennon uudelleenreitityksestä.

En tiedä mikä oli tässä se taikasana/-lause oli, mutta viittasin useaan otteeseen tuohon EU-direktiiviin. Flightfinderiltä vastattiin lähestulkoon samoilla sanoilla joka viestiini, eli siis että jos haluat tehdä muutoksia lippuusi, sinun täytyy maksaa tämä kyseinen 15€. Viimeisimmässä viestissäni päätin vääntää asian rautalangasta, eli kirjoitin hyvin yksiselitteisesti että en halua tehdä muutoksia lippuuni, enkä halua ostaa heidän matkatoimistonsa palveluita, vaan että haluan että ostamani tuote toimitetaan minulle. Joko tämä tai kaikkien viestien yhdistelmä lopulta siis toimi.

Eli, flightfinder on onnistuneesti saatu bookkaamaan peruttu lento uudestaan (uusi lento oli käytännössä vanhaa vastaava) maksamatta mitään. Helppoa se ei ollut, ja varsinkin lentoyhtiöiden kanssa asiointi oli todella vaikeaa. Flightfinderinkin kanssa sai vääntää kättä myös ihan kunnolla, mutta jos heiltä tulevaisuudessa löytyy merkittävästi halvemmat lennot, saattaisin ostaa uudelleen. Käsittämätöntä toimintaa joka tapauksessa kaikilta tahoilta. Jos jaksan, teen sekä luffen että flightfinderin toiminnasta jonkinlaisen selvityspyynnön.

16
Aasia / Vs: Lautalla Koreasta (Busan) Japaniin
« : 27.11.2014, 23:45:12 »
Löytyisköhän keneltäkään ajankohtaisempaa tietoa Busan- x kohde Japanissa lautta+junamatkoista? Ens kesänä pitäisi matkustaa reitti Soul - Busan - Shimonoseki/Fukuoka - Yamaguchi, joka olisi tarkoitus toteuttaa tuolla Korea Japan Joint Railroad Ticket -härdellillä (http://www.letskorail.com/ebizbf/EbizBfTraveling.do). Nihkeästi löytyy tietoa tuolta Korailin sivuilta, ainoastaan linkki jonkun matkatoimiston (?) sivuille, jotka luonnollisesti ovat vain Koreaksi. Kiinnostaisi siis voiko passia jotenkin varata tms. ja miten käytännössä sen kanssa toimitaan. Ilmeisesti paikat juniin pitää jokatapauksessa varata, mutta se toki on vähän hankalaa jos tuota passia ei saa sitä ennen hankittua. 

17
Yleinen / Vs: Juttelua vuokraisännistä
« : 06.12.2013, 01:57:36 »
Sopisikohan tämä ketju paremmin ulkomailla asuminen ja työskentely -osioon?

Suurimmaksi osaksi vuokraemännät ja -isännät ovat olleet pientä päänvaivaa lukuunottamatta melko harmittomia ja näkymättömiä, mutta pari tapausta Irlannista on ehkä mainitsemisen arvoista. Ensimmäisessä kimppakämpässäni asui vuokraemännän poika. Noh, äippähän kävi sitten pari kertaa viikossa siivoamassa ja tekemässä ruokaa pojalleen (joka oli siis 30 vee), mikä sinäsä oli kiva (koska muuten siellä ei siivonnut kukaan) mutta myöskin vähän ahdistavaa. Muori oli jostain syystä ottanut minut silmätikukseen ja mm. soitteli vihaisena jos olin jättänyt verhot auki huoneeni ikkunasta (?). Kuulemma on vaarallista pitää verhot auki. Huoneeni oli kolmannessa kerroksessa ja kadulta ikkunasta näki ehkä vähän kattoa.. Tämän ja yhden toisen kokemuksen perusteella en suosittele kenellekään muuttamista asuntoon, jossa asuu omistaja tai omistajan joku lähisukulainen.     

Muuan vuokraemäntäni, myöskin Irlannissa, taas keräsi vuokran käteisenä joka perjantaiaamu (tuli sisään omilla avaimillaan). Oikein kiva juttu varsinkaan kun opiskelijana ei ihan joka aamu tullut oltua tolpillaan siihen aikaan.. Muuten kyllä mukava nainen, antoi minulle suklaata ja viinipullon kun muutin pois :)

18
Alehto, sinuna lähettäisin Cimolle viestiä että avaisivat vähän syitä siihen miksi hakemuksesi ei ole lähtenyt jatkoon. Käsittääkseni heillä on tapana vastata tällaisiin pyyntöihin. Voin kertoa tuttavieni kokemuksiin perustuen että kolmekymppisyys ei esivalinnassa ole karsiva kriteeri. Toisaalta olen kuullut että työnantajan näkökulmasta iäkkäämpi hakija jolla ei ole "oikeaa työkokemusta" (ts. pelkkiä harjoitteluja, vapaaehtoistyötä ym.) saattaa vaikuttaa epäpätevältä. Saman efektin voi aiheuttaa liika työkokemus; miksi joku hakisi harjoittelijaksi kun kokemusta on riittävästi jo oikeatakin työtä varten?   

Voin sanoa että ainakin organisaatio-ohjelmien puitteissa valituilla näyttäisi yleensä olevan järjestö- ja vapaaehtoiskokemusta, 1-2 muuta relevanttia harjoittelua/työkokemusta jo takana ja joku demonstroitavissa oleva yhteys kohdemaahan. Tämä ei tietenkään päde aina kaikkiin paikkoihin.. työnantajan kriteerejä ei voi juurikaan etukäteen tietää, ja vähemmälläkin kokemuksella voi päästä jos hakemus on muuten hyvä. Mutta hakemusta kirjoittaessa kannattaa pitää mielessä että kilpailet paikasta tällaisten hakijoiden kanssa. Aiempi relevantti työ/vapaaehtoiskokemus kohdemaassa vaikuttaisi kuitenkin olevan aika varma tärppi, myös maaohjelmissa.

edit. lisäys

19
Laitan tähän mahdolliseksi ohjenuoraksi muille tulevaisuudessa näihin ohjelmiin hakeville vähän että kauanko tässä valintaprosessissa kestää. Hain nyt syksyllä kehitysyhteistyötä tekevät organisaatiot - ohjelmaan, jossa viimeinen hakupäivä oli 30.9. Hain kahteen paikkaan, joista vain siis toista voidaan tarjota. 17.10. tuli viesti otsikolla "CIMO: you have not been offered for: kehitysyhteistyötä tekevät etc..." Tämä ilmeisesti automaattinen viesti kertoi että toinen hakemukseni ei ollut lähtenyt jatkoon. Seuraavana päivänä eli 18.10. tuli viesti: "CIMOn harjoitteluhaku syksy 2013: *paikka*" joka oli jokseenkin personoitu ja kertoi että hakemukseni oli lähetetty työnantajalle. Tämän jälkeen oli pitkä hiljaisuus, joka ei ikinä enteile hyvää, ja sainkin nyt 18.11. viestin valinnasta Cimolta jossa kerrottiin kuka oli valittu jne. Suomen suurlähetystöissä jne. varmasti kestää vähemmän aikaa.

Se, millä perusteella hakemuksista oli valittu se mikä lähettiin eteenpäin, on minulle pienoinen mysteeri. Paikkaan, johon hakemustani ei lähetty, minulla oli huomattavasti sopivampi tausta ja työkokemusta, mutta toisaalta en ollut käynyt maassa. Siihen paikkaan johon hakemustani tarjottiin, sain jotain relevanttia raapustettua työhakemukseen, mutta tosiasiassa olisin ollut aika yllättynyt jos paikkaa olisi minulle tarjottu, koska olisi merkillistä ettei Suomesta löytyisi ketään paremmalla taustalla. Tässä maassa sen sijaan olin käynyt, tosin vain reppureissaamassa. Että ehkä hakemuksessa tosiaan kannattaa korostaa maantieteellistä yhteyttä ja niin edespäin.

edit. typot

20
Saaks tähän perään laittaa toisen halutaan vuokrata ilmoituksen...? Ketjun aloittaja vieköön parhaat päältä, mutta jos tarjontaa on enemmänkin niin olen myös vailla kämppää Tampereelta. Olen siis palaamassa taas Suomeen ja etsin keskustan tienoilta yksiötä mielellään viimeistään 15.12. alkaen (neuvoteltavissa). Neliöitä saisi olla vähintään noin 26 ja vuokra vesimaksuineen ehdoton maksimi 500, sijainnissa Tammela ja Etu-Kaleva ykköspreferenssejä. Olen työssäkäyvä opiskelija ja kissa tulee mukaan joten sen pitäisi olla sallittua. En tiedä tarkalleen kuinka pitkäksi aikaa olen jäämässä joten en välttämättä halua sitoutua kovin pitkään vuokrasuhteeseen, toisaalta lyhyitakin pätkiä saa tarjota. Jopa vain pelkkä joulukuukin saattaisi käydä.   

YV:llä yhteys!

Sivuja: [1] 2 3 ... 8