Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tomatox

Sivuja: [1] 2
1
Pari vuotta tullut DAN:in asiakkaana oltua, ja nyt ensimmäistä kertaa tuli vakuutukselle käyttöä, onneksi vain pienen sukellusvamman kanssa.

Erittäin hyvin asiat sujui, valitsin klinikan, jolla suora diili DANin kanssa. Korttia vilauttamalla erittäin pätevää palvelua, lappujen täyttö, pieni rahallinen pantti, kunnes saavat vastauksen DANilta, että homma ok. Seuraavana päivänä sain omat rahani pois, eli nopeasti oli vastaus tullut uudenvuodenaattonakin.

DAN:ilta laittoivat myöskin mailia, kyselivät kuulumisia ja voivatko auttaa jossain vielä.

2
Thaimaa / Vs: THB vahvistuu Euroa/dollaria kohtaan
« : 14.12.2015, 12:11:38 »
Bangkokissa viikonloppuna kurssit pyöri 37-39 välillä. Rambuttrilta 39,8.

3
Koko kentällä opasteet on erittäin selkeitä.

Airport Rail Link löytyy alakerrasta, jolla pääsee helposti ja edullisesti Bangkokin Skytrainin ja metron varteen.

4
Lentomatkustus / Vs: Malaysia Airlines - Kokemuksia
« : 24.09.2015, 14:44:46 »
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=5874.0

Siellä aiempia kokemuksia lentoyhtiöstä.

Itse kyseisen firman kyydissä useita kertoja matkanneena erittäin positiiviset fiilikset. Palvelu ensiluokkaista ja kalusto ainakin omalla kohdalla ollut toimivaa. Mielelläni lennän jatkossakin kyseisillä siivillä.

Yhdistetty. -Mr. V

5
Thaimaa / Vs: Matkasuunnitelmasta ja viisumeista..
« : 23.01.2015, 15:35:12 »
Mullakin kiperä kysymys liittyen viisumiin joten laitetaan vaikka tähän ketjuun.  Eli pe menossa anomaan tuota 60+30 viisumia helsingin suurlähetystöstä.  Onko mitään saumaa että sitä myönnetään mulle jos ei ole esittää lentolippua pois maasta?

Tarkoitus on viettää kaakkois-aasiassa 6-10 kuukautta eikä ole vielä mitään tietoa reitistä. Tod näk poistun thaimaasta sit 3 kk jälkeen maateitse joko Laosiin tai Kamputseaan. En tiedä vielä.

Täytyykö tässä nyt oikeasti hassata rahaa lentolippuun jota ei ikinä tule käyttämään?

Ainakin aiemmin ovat olleet Suomessa tarkkoja, että pitää olla liput pois. Edellisellä kerralla lapuista oli jäänyt kellonajat pois, ei kelvannu, vaan piti lähettää uudestaan. Esim. Air Asialta ei maksa montaa euroa lennot esim. Surat Thani - Kuala Lumpur, tai joku muu väli.

6
Jessöör, Kiitti nopeista vastauksista!

Tomatox: Onko ihan vaan rinnakkaiskortin ottaminen electronille jees? Vai pitääkö tässä lähtea jotain uutta hankkimaan? Ilmeisesti kuitenkin kortilla makselu on aika helvetin kallista puuhaa, tästä johtuen vierastan ajatusta, tosin ymmärrän kyllä seiffiyspointin.

Conardille: Onks toi tonnin budjetti sitte iha naurettavan alakanttiin vedetty? Pystyykö tonnilla elämään Siiaminlahdella kuukauden, jos välttelee Koh Samuita. Tai oon laskenu ton sillan, että 25e /max-päivä, ni jäis vielä 250e kulkuvälineisiin. Jos nyt oletetaan, että pinnistän aktiviteettimassit ihan jostain toisesta reiästä.

Mikä tahansa kortti, jolla pystyt nostamaan rahaa, jos ensisijainen korttisi häviää. Toki nettipankkitunnukset, joilla pystyt siirtelemään rahoja tililtä toiselle, mikäli toinen kortti on eri tilillä. Kortilla en ite mitään Thaikuissa maksele, eipä ne siellä pahemmin missään käy. Seinästä rahaa, ja käteisellä siellä pelataan.
Budjetista, tonnilla pystyt elämään kuukauden kyllä helpostikin, mutta riippuu paljon elintavoista. Jatkuva kaljoittelu, kalliit majotukset, länkkärisafkat.. Aika nopeesti niihin sen tonnin saa poltettua.

7
Alkuun suosittelen vähintään toisen minkä tahansa maksukortin hankkimista matkalle, on ikävää olla kuukausi ilman rahaa & maksuvälinettä, jos ainoa häviää heti alkuun.

Sukelluskurssi on mielestäni ehdottomasti hintansa väärti. Koh Tao on maailman halvimpia paikkoja suorittaa OWD, olosuhteet on hyvät, matkat lyhyet ja suomenkielinenkin opetus löytyy Koh Tao Diversilta. Varoituksen sanana, sukellus on helposti koukuttava harrastus. Itse huomasin laittaneeni suuren osan matkabudjetista sukeltamiseen ja jatkokouluttautumiseen... Mikäli kiipeily kiinnostaa, Taolla on mahdollista harrastaa sukelluksen ohessa sitäkin. Saarella on tarjolla uusi sisähalli boulderointiin, kallioilta löytyy boulderia, yläköyttä, sporttia ja trädiä.

8
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 08.01.2015, 16:16:05 »
Onkos kellään viimeaikaisia kokemuksia Thaimaan viisumin hakemisesta Singaporen lähetystössä?

Kiitos!

Voin nyt itse vastata kysymykseeni, mikäli joku on samassa tilanteessa tulevaisuudessa.

Thaimaan viisumin hakeminen Singaporesta onnistui erittäin helposti ja nopeasti. Vietiin paperit lähetystöön keskiviikkona aamupäivällä ja saatiin takaisin torstaina iltapäivällä. Katsovat passit ja paperit tarkkaan ja saattavat esitellä kysymyksiä, mikäli on aiempia viisumeita/overstayta tms. passissa. Eli helpoin paikka tuskin on, mutta sitä ei oletettukaan.

Hinta tosiaan 50 SGD/entry, . Nettisivuilla olevat ajat kannattaa ottaa tosissaan, ja olla hieman ajoissa. Ainakin näinä kahtena päivänä jonoa on ollut.

Erittäin mukava ja helppo kokemus, fiilikset todella paljon paremmat kuin Helsingissä olevasta Thaimaan lähetystöstä.

9
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 01.01.2015, 08:25:40 »
Onkos kellään viimeaikaisia kokemuksia Thaimaan viisumin hakemisesta Singaporen lähetystössä?

Kiitos!

10
Thaimaa / Vs: 10 tunnin välilasku Bangkokissa
« : 30.11.2014, 14:29:33 »
Bangkokin Suvarnabhumin lentokentältä pääsee helposti Airport Rail Linkillä, jonka pysäkeiltä voit vaihtaa metroon tai Sky Trainiin. Huomattavasti helpompaa, nopeampaa ja halvempaa päästä kaupunkiin, kuin taksilla matkaaminen. Kymmenen tunnin välilasku Suvarnabhumilla olisi ainakin itselleni aivan liikaa, kyllä lähtisin kentältä muualle edes syömään.

Alla olevasta linkistä avautuu kartta, jossa Bangkokin metro, skytrain sekä airport rail link.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/Bangkok-transit-map.svg

11
EDIT itse itselleni vastaten: Agodalta tuli sposti jossa sanottiin ettei tarvi luottokorttia näyttää kun huone on maksettu varauksen yhteydessä.


Varasin ja maksoin huoneen agodan kautta ja huomasin vasta spostiin saapuneessa hotel voucherissa, että luottokortti jolla varaus on maksettu pitää esittää kun kirjautuu sisälle. Ja että jos sitä ei ole esittää hotellilla on mahdollisesti oikeus lisämaksuun tai varauksen perumiseen. Kuinka tämä menee käytännössä kyselläänkö noita luottokortteja sisäänkirjautumisen yhteydessä? Hotelli bangkokissa ja halvimmasta päästä.

Itselläni ei ole luottokorttia, joten lainasin sukulaisen korttia varauksen tekemiseen.

Eipä ole itseltäni koskaan kyselty ainakaan. En usko, että tahoa kiinnostaa pätkän vertaa, kunhan ovat rahansa saaneet. Etenkään Aasiassa, jos puhutaan halvemman pään paikoista.

Edit: siellä olikin vastattu jo itse itselleen..

12
Tyhmät kysymykset / Vs: Thaimaan viisumi
« : 23.10.2014, 19:41:21 »
Hei!

30päivän oleskeluoikeuden saat automaattisesti ilman viisumia lentokentältä. Tämähän ei Sinulle riitä, jos matkan pituus on 42vrk. Tässä tapauksessa helpoimmalla pääset, kun anot Suomessa Thaimaan suurlähetystöstä (Helsingin Bulevardilla, www.thaiembassy.org) turistiviisumin, joka on voimassa 60vrk (ja tarvittaessa saisit pidennyksen 30vrk, eli yhteensä 90vrk).

Lisätietoa Thaimaan viisumikäytännöistä löytyy Aasia - Thaimaa -osion "Thaimaan viisumi FAQ" -ketjusta (http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=28150.0)

Sekä Thaimaan lähetystön sivuilta (http://www.thaiembassy.org/helsinki/fi/services/1937)

13
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 19.10.2014, 11:21:24 »
Prachuap Khiri Khanissa ainakin maanantaihin, jolloin tulee viikko täällä täyteen.

Mukava paikka!

Oma sijainti Koh Tao.

14
Lentomatkustus / Vs: Malasya Airlines
« : 15.10.2014, 18:16:24 »

Uskoin, että koneessa olisi ollut välillä AMS-KUL tyhjiä paikkoja, mutta yllätyksekseni kone olikin aivan täynnä. Hyvä tietenkin lentoyhtiön puolesta.
Täyttöaste ei ole tärkeä, vaan tärkein on lipusta saatava raha. 50 lippua a 1000 vai 100 lippua a 500. Ensimmäinen parempi, kun kulut ovat pienemmät. Lisäksi kun tekee hakuja, niin MH tuppaa olemaan todella edullinen moneen kohteeseen, mikä viittaa siihen, että halvalla täytetään kone.

Totta kyllä. En juurikaan tiedä muista reiteistä kuin HKI-BKK, mutta ei hinnat tällä välillä ole laskeneet viimeisen puolentoista vuoden aikana.. Samaan hintaan olen silloinkin lippuni ostellut.

15
Lentomatkustus / Vs: Malasya Airlines
« : 14.10.2014, 17:45:40 »
Viime viikolla lennetty taas Malaysian Airlinesin kyydissä AMS-KUL-BKK. Hyvin toimii, ja itse lennän vielä vastaisuudessakin, jos sopivasti sattuu. Palvelu huomattavan paljon parempaa kuin esimerkiksi Finnairilla.

Uskoin, että koneessa olisi ollut välillä AMS-KUL tyhjiä paikkoja, mutta yllätyksekseni kone olikin aivan täynnä. Hyvä tietenkin lentoyhtiön puolesta.

16
8.12 Helsinki-(amsterdam-kualalumpur)-Bangkok 355e   21h. Lievä kuumotus koska Amsterdam-Kuala Lumpur lentokone on Malaysian Airlines MH19 elikkä sama reitti kuin sillä ohjuksella ammutulla MH17:lla :D

Sanokaa joku, että lennätte vieläkin Malaysian Airlinellä :D

Viikko sitten samaisella lennolla lentäneenä, yhtä hyvin toimii kuin aina ennenkin. Kone oli kyllä valitettavasti aivan täynnä. Tuttua ja loistavaa Malaysian Airlines palvelua väleillä AMS-KUL & KUL-BKK ;)

Itse maksettiin 310€ HKI-AMS-KUL-BKK..

17
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 10.10.2014, 15:56:26 »
Bangkok

18
Thaimaa / Vs: Koh Tao
« : 09.10.2014, 16:31:22 »
Voisiko joku kertoa matkustusvinkkejä Phuketista Koh Taolle? Katsoin, että lennot Helsingistä Bagkokiin ja Phuketiin ovat samanhintaisia (meno 285e marraskuulle). Phuketista on se 100km lyhyempi matka Shumphoniin kuin Bangkokista, mutta onko matka jotenkin hankalampi? Tai onko jotain muuta syytä miksi kannattaisi ehdottomasti lentää Bangkokiin eikä Phuketiin, ja matkustaa sieltä Koh Taolle?

Me matkattiin viime talvena Phuket townista Taolle bussi+lautta paketilla Lomprayahin kyydissä. Helppoa ja nopeeta, eikä muistaakseni mahottoman kalliskaan.

19
kiinnostaisi itseäkin että kannattaako varata joulun/uv:n aikaan majoitukset vai onko helposti saatavilla / halpoja? Ollaan lähdössä kolmeksi viikoksi kaveriporukalla seuraavanlaiselle reissulle: Bangkok-  Koh Tao - Koh Phangan - Koh Samui - Surat Thani-  Koh Chang - Koh Phayam.

Perinteisesti suositummissa turistipaikoissa noihin aikoihin halvat majoitukset on kyllä erittäin kiven alla.. Noista ainakin Tao, Phangan ja Samui on varmasti ainakin täynnä.. Changista ja Phayamista en osaa sanoa, kun ei omakohtaista kokemusta ole..

20
Terveys ja turvallisuus / Vs: Pitkät vakuutukset
« : 21.08.2014, 11:33:24 »
Kilpailutin aika monia kotimaisia vakuutusyhtiöitä reilun puolen vuoden (239pv) Aasian reissua varten, ja Pohjolasta saatiin ehdottomasti hinta-kattavuus -suhteella paras tarjous. Itse suosin myös, että otan vakuutuksen sinne saakka milloin viimeistään on tarkoitus palata takaisin Suomeen. Ainakin OP-Pohjolassa & Tapiolassa on mahdollista saada "ylijääneeltä", jo maksetulta vakuutuskaudelta rahat takaisin lentolippuja vastaan, jos Suomeen paluu koittaakin aiemmin.

Yhteensä matkavakuutus + matkatavarat (2500€) tuolla 239pv ajanjaksolle (koko maailma) maksoi n. 280€/naama. Edellisellä reissulla Pohjolan korvaukset rikkoontuneesta kamerasta sujui paremmin kuin uskalsin edes toivoa.

Sivuja: [1] 2