Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Zambba

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Vaikka muuten Google Mapsit ja muut ovat syöneet mielenkiintoa vanhemmilta ja heikommin toimivilta karttapalveluilta, www.viamichelin.com -kartoissa on merkattu maisemareittejä vihreällä ainakin kun zoomaa tarpeeksi pitkälle. Myös sen reittihaussa on mahdollista painottaa kiinnostavampia reittejä ("Discovery"). Karttaa tiirailemalla löytyy näin esimerkiksi seututien 749 käyttö valtatien 8:n sijaan rannikolla Kokkolan eteläpuolella. Ilmeisesti siellä näkyy paremmin merta kuin pampaa halkovalla valtatiellä.

Myös Asikkalan Pulkkilanharju on merkattu vihreällä tuohon karttaan, ja se on minunkin kokemuksen mukaan ihan vaikuttava paikka. Google Maps onkin vetänyt myös teidän Kuopio-Vantaa -reittinne kulkemaan seututeitä pitkin valtatien sijaan - ilmeisesti valtatien 5 tietöiden johdosta. Tältä Mapsin näyttämältä reitiltä Pulkkilanharju onkin tosi lähellä, ja matkaan tullee vain muutaman minuutin (korj: parinkymmenen minuutin) kierto, jos Joutsan nurkilta ajaakin Heinolan ohittamisen sijaan Sysmän ja Vääksyn kautta.

2
Check-in-tiskejä on tyypillisesti myös airsidella (transfers tjsp.). Ja saattaa Helsingissäkin sen boarding passin saada tiskiltä.

Se ei kuitenkaan taida olla hirveän oleellista, koska CDG on vaihtokenttänä muita Euroopan hubeja pahamaineisempi, ja tällaisen toisen osapuolen informaation (http://easycdg.com/passenger-information/connecting-flight-connections-paris-cdg-airport/transit-information/) mukaan 2D-2F-vaihto Schengen-alueen sisällä ei onnistu kulkematta landsiden kautta. Joudut siis poistumaan terminaalista riippumatta siitä, saatko boarding passin kouraan Helsingissä Malagan lennolle vai et.

3
Mulla olisi suunnitteilla lento Helsinki-Moskova-Bishkek (Kirgisia). Lentoyhtiöiden kanssa kikkaillessani huomasin, että halvin vaihtoehto olisi lentää Finnairilla Moskovaan Sheremetjevoon ja jatkaa sitten Aeroflotilla Bishkekiin. Yhtiön vaihtaminen kesken matkan ei tietenkään ole koskaan erityisen fiksu vaihtoehto, mutta toisaalta luulisi, että en ole ainoa tätä suunnitteleva.

...

Lentoyhtiötä vaihtaessa on tietysti tehtävä myös check in uudelleen. Lasketaanko se transit-alueelta poistumiseksi?

Moskovasta en osaa sanoa mitään, mutta nettijutut siitä, että lentoyhtiön vaihtaminen allianssirajan yli olisi jotenkin ylimaallisen vaikeaa tai vaatisi aina uuden check-inin, eivät missään nimessä ole koko totuus. Finnairilla ja Aeroflotilla on codesharea ja interliningiä, joten epäilisin, ettei samalla lipulla oleva matka ole itsestään erityisen ongelmallinen. Tietty asia monimutkaistuu, jos ostat välit eri lopuille.

Vaikka en Moskovasta tiedäkään, uskaltauduin vastaamaan näin hiljaisella foorumilla. Olen itse kuitenkin vaihtanut Finnairilta LOTiin ja British Airwaysilta Virgin Atlanticiin ihan yhtä vaivattomasti kuin Lufthansasta Lufthansaan.

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Italia ja pistorasiat
« : 22.02.2019, 17:16:16 »
Taitaa olla vieläpä niin, että Italian 16 A versio ottaa myös 10 A laitteet vastaan (kahdet reiät), eli Europlug toimii jopa sellaisissa.

5
Tyhmät kysymykset / Vs: Italia ja pistorasiat
« : 22.02.2019, 17:06:02 »
Olen yrittänyt etsiä tästä tietoa vähän mistäkin, myös tältä sivustolta, ja eri paikoissa vastaukset ovat olleet hieman ristiriitaisia. Eli onko jollain varmaa tietoa tarviiko Italiaan lähtiessä adapteria jos ottaa vain C-pistokkeisia laitteita mukaan?

Wikipedian ja neljässä italialaisessa paikassa yöpymisen perusteella Europlugille (C) ei tarvitse mitään adaptereita.

Käytännössä Italiassa taidetaan nykyisin asentaa samanlaisia Schuko-pistokkeita (F) kuin Suomessakin (tai sekä Schukon että italialaisen kanssa toimivia), vaikka tietysti niitä L-mallejakin on runsaasti asennettuna. L-malleja on itse asiassa kaksi, 10 ja 16 ampeerin versiot.

Europlug (C) on suunniteltu menemään nimenomaan mahdollisimman moniin pistorasioihin, joissa sitä on turvallista käyttää, ja myös pienempi ja hotellihuoneympäristössä yleisempi Italian 10 A L kuuluu näihin. Ilmeisesti Europlugissa on juuri tätä varten hieman pienemmät koskettimet kuin vaikka F:ssä, joka ei menisi L:ään ilman adapteria.

6
Ei ESTAn hylkääminen tarkoita lentokieltolistalla olemista. Tarvitsisithe ESTAn tai viisumin vaihtaaksenne konetta Yhdysvalloissa. Normaaleilla reiteillä Kuubaan ei vaihdeta konetta Yhdysvalloissa, joten jos kyse todella on ESTAsta, näkisin että kaikki normaalit reitit Kuubaan toimivat.

7
Minun internetin perusteella muodostamani käsityksen mukaan ylilennolla tarkoitetaan tilannetta, jossa lentokone käy valtion hallinnoimassa ilmatilassa laskeutumatta. Lentokoneen vaihto taas on eri asia, ja USA:n järjestelyjen ansiosta tarvitsee viisumin tai ESTAn ja visa waiverin. En käsitä, miten ylilento liittyisi ESTAan tai miten se olisi "ylilentoviisumi".

Mieleeni tulee kaksi eri tilannetta: viisumin hankinnan mahdottomuus tai heikko kannatavuus, ja oikeasti Yhdysvaltojen lentokieltolistalla olo. Jos kyse on vaan turistiviisumin välttämisestä, kyllähän Kuubaan on Euroopasta ja Kanadasta lentoja vaikka kuinka. Nykyisin suora Finnair Helsingistä, Iberia Madridista, Aeroflot Moskovasta, Air France Pariisista, Air Canada Torontosta sekä Condorin ja Edelweissin tapaiset epäsäännöllisemmät lomalennot... Itse asiassa taitaa olla niin, että yhteyksiä Yhdysvalloista Kuubaan on edelleenkin hyvin vähän.

Sitten taas jos kyse on siitä lentokieltolistasta, on matkustajalle tarjolla olevalla informaatiolla mahdotonta sanoa tai taata, että lento ei poikkea Yhdysvaltojen ilmatilaan. Kannattaisi varmaan yrittää selvitellä yhden lentoyhtiön kanssa.

9
Yleinen / Vs: Kaupunkibongaus
« : 21.01.2019, 23:55:15 »
Helsingissä on Östersundom, jonka voi varmasti sopivan määritelmän valitsemalla laskea omaksi paikkakunnakseen tai kyläkseen. Jos sinne kävelee, ei edes tule tukeneeksi HSL:n saastutusta (sivuuttakaamme se, että Sipoon liitosalueen liikenteen kuluista lipputulot kattavat noin 0%). Tosin ruokaa kuluu enemmän aktiivisesti liikkuvilla, ja sen tuottaminen on saastuttanut.

Maataan hiljaa vuoteessa ja yritetään olla hengittämättä liian rajusti.

10
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 21.01.2019, 23:45:20 »
puulämmitteiseen mökkiin

Tämä taitaa olla ympäristöystävällistä vain kepun mielestä. Taitaa myös maailmanlaajuisesti olla iso ongelma (kehitysmaiden lannan polttajien muodossa), että energiaa tuotetaan pienissä yksiköissä, joiden hyötysuhde on isoja yksiköitä heikompi. Eli aineesta saadaan heikosti energiaa, mutta siitä tulee kovat hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöt.

Onhan puu tai lanta toki vähemmän katastrofaalista kuin fossiiliset.

11
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 21.01.2019, 23:41:32 »
https://yle.fi/uutiset/3-7704960 paljon tarkkaa tietoa airbus-mitoista ja kulutuksista. Keskimääräisesti A350 kuluttaa polttoainetta 2,39 litraa sadalla kilometrillä istuinta kohden artikkelin mukaan

Tässä sivutaan yhtä minun suosikkiharhoistani, jota on käytetty kaikissa median ilmastomatkustamisjutuissa johtopäätöksiin. Jostakin jossain käytössä (paljon piilotettuja oletuksia) toteutuneesta energiankäytöstä on johdettu paikkakilometriä kohden jokin kiva luku mittaamaan synnin suuruutta, yksikkönä kilogrammoja tai litroja. Kumma vaan mediassa kukaan ei tunnu tajuavan, että ne päästöt eivät oikeasti muodostu tällaisen kaavan mukaan. Sillä jollekin matkalle ja täyttöasteelle toteutuneesta kg-, litra- tai kilojoulemäärästä per paikka-km ei voi laskea toiselle matkalle tai täyttöasteelle pätevää lukua, koska ympäristöhaitat eivät kasva lineaarisesti matkustajamäärän tai matkan pituuden mukaan.

Ja sivuhuomiona, lentokonevalmistajalla on varmasti syynsä valita oletukset niin, että uudelle hienolle lentokoneelle saadaan mahdollisimman pieni syntiluku ja puhtaat paperit. Siispä Airbus ilmoittanee A350:lle paikka-km-kulutuksen 100% täyttöasteella ilman rahtia ja niin, että laskeutuessa on pelkät höyryt tankissa.  ;D

Minun amatöörikäsitykseni mukaan lentokoneen ja sen polttoaineen saaminen taivaalle kuluttaa paljon polttoainetta ja siten tuottaa päästöjä. Matkalennon pituus vaikuttaa toki jonkin verran, mutta täyttöaste yhä vähemmän. Jättämällä penkki tyhjäksi ei siis säästy tiettyä kg-määrää syntejä (useimmat kyllä tajuavat tämän verran ja vetoavat "lompakolla äänestämiseen"), mutta esimerkiksi Hesari mainosti eettisimpänä vaihtoehtona Tallinnaan matkustamiselle potkuriturbiinilentokonetta. Puolityhjällä Tallinnan lennolla, jossa matkalentoa ei ole nimeksikään, kg/paikka-km on varmasti aivan eri suuruusluokassa kuin jollakin tyypillisemmällä täydellä lennolla. Samoin lompakolla äänestäminen tuntuu tässä Tallinnan tapauksessa harvinaisen kaukaa haetulta - laivaliikenne saa tulonsa rekoista ja lentoliikenne on olemassa Finnairin syöttöyhteytenä, eli vodkaturistin päiväristeilyt tai niitä korvaavat lentomatkat eivät pidä kumpaakaan bisnestä hengissä nytkään.

Tapahtuu tätä kyllä muillakin aloilla. "Investoimme 350 euroa tähän härpättimeen ja sitä on nyt käyttänyt 15 asiakasta. Härpätin on siis maksanut 23 euroa per asiakas. Jos asiakkaalta otetaan 20 euroa, teemme tappiota 3 euroa." Mikä meni pieleen? Oletetaan, ettei härpätin kulu käytössä merkittävästi, ja että sillä ei ole jälleenmyyntiarvoa.

Pahoittelen avautumista vailla täyttä tietämystä

12
Noh - jos huonoa mainetta alkaa kertyä liikaa, Ticket.se ottaa taas yhden uuden nimen käyttöönsä. Ei yksi matkatoimisto tarvitse 16 eri brändiä, jos tarkoitus ei ole loata niitä yksi kerrallaan. Mutta näinhän kaikki nettimatkatoimistot toimivat.

Asiakkaita tulee, kun pistää sentin tai kahden erolla oman lippunsa myyntiin Momondon tapaisiin palveluihin ja pääsee sillä listan ensimmäiseksi. Parhaassa tapauksessa asiakas kuvittelee ostavansa lippua Momondosta, ja suuntaa kiukkunsa sinne.

13
Tyhmät kysymykset / Vs: Stressiä ekasta reissusta
« : 20.11.2018, 22:39:06 »
Finnair myy lippuja noin neljälle suoralle päivittäiselle lennolle Lontoosta Miamiin, joten vaikka myöhästyisi lennolta, on suhteellisen hyvät mahdollisuudet päästä samana päivänä perille. AA:n operoima on järjestyksessään toinen, eli iltapäivällä lähtee vielä kaksi. Siihen päälle vielä vaihdolliset yhteydet ja Virgin Atlanticin lennot - en osaa sanoa kumpia mieluummin käyttävät, jos omien kumppaneiden suorat ovat täynnä.

Kun saavut Heathrowlle terminaali 3:een, seuraat opasteita vaihtolennoille. Päädyt uuteen paranoidin tarkkaan turvatarkastukseen, jonka jälkeen voit kävellä eri siipien yhteiseen odotustilaan. Varmastikin Miamin lennon boarding on jo käynnistynyt tässä vaiheessa, joten monitoreissa näkyy jo portin numero. Kävelet oikealle portille, nouset koneeseen ja istut paikallesi. Kävelemistä vaiheiden välillä on aika paljon ja ostoksille ei ehdi pysähtyä. Jos portti on mennyt kiinni, etsit Finnairin käyttämän palvelutiskin terminaalin airsideltä (se puoli turva- ja rajatarkastusten erottama "puoli", jolla portit ovat), ja pyydät uudet liput Miamiin. Muistaakseni nämä tiskit olivat heti turvatarkastuksen jälkeen.

14
Juu, menen nyt itse kokeilemaan Madeiran. Yksi yö Münchenissä ja seitsemän Funchalissa.

Tämän foorumin haun perusteella Madeiralla on vanhuksia ja Marokossa häslereitä  :D

15
Suurin osa kesälomista jäi pitämättä ja tammikuussa voisi ehkä sitten olla vapaalla matkustaen yksikseen. Haussa olisi vähän Suomea piristävämpi ilmasto, kivat maisemat, mahdollisuus tehdä päivän vaellusreissu tai pari ja ehkä jotain autenttisia kivoja ravintoloita. Vaikka turisti olenkin, en viihdy missään kovin keinotekoisessa turistighetossa futispubien ja rihkamakauppojen katveessa.

Omalla hakemisella on jostain syystä tullut esille Madeira, ja sinne matka järjestyisi ihan riittävän edullisestikin. Lufthansan lennot näyttivät olevan tietyille päiville alle 200 € ja vaikka hostellia ei näyttänytkään löytyvän, on hotellit vielä siedettävän hintaisia. Mietin vaan sopiiko Madeira tyydyttävästi speksiini, ja kannattaisiko harkita jotain muuta? Kannattaisiko hotellin olla Funchalissa?

16
Eli siis pitäis päästä Jonkin Muun maksamilla tukirahoilla etelään, vältellä työntekoa loppuun asti ja päästä karkuun velkojia - ja sitten vielä loukaannut, kun Joku Muu ei kädestä pitäen kerro miten voit jatkaa rötöstelyäsi ja loisimistasi?

Mun puolesta sulla ei ole oikeutta tai tarvetta poistua itsemurhayksiötä kauemmaksi ennen kuin ryhdyt vähän vähemmän antisosiaaliseksi. Ärsyttää maksaa 50% tuloistaan veroa, kun oikeasti vähäosaisten lisäksi sillä rahoitetaan pummien elämänmatkailua.

17
Lentomatkustus / Vs: Norwegianin istuinpaikan korotus?
« : 09.07.2018, 22:50:55 »
Eikö nyt Norwegianinkin 787:ssa ole premium-luokassa vähän leveämmät istuimet ja enemmän tilaa? 737:ssa ei tietty ole.

18
Eurooppa / Vs: Dublin
« : 02.07.2018, 09:40:13 »
Dublin on jopa suomalaisiin kaupunkeihin verrattuna aika pienen tuntuinen, eikä nähtävyyksien katseluun tarvitse välttämättä edes julkista liikennettä. Guinness Storehouse lie eniten periferiassa oleva kohde ja sinnekin kävelee 20 minuutissa keskeltä kaupunkia.

19
Tyhmät kysymykset / Vs: Ensimmäinen matka New Yorkiin
« : 13.06.2018, 10:14:59 »
Zambba, kiitos paljon, pitänee googletella. Kunnon tarjouksia näkyy mainostettavan kyllä, Meno-paluu Helsinki- New York (jopa 340e-440e), mutta sitten kassalle päin mentäessä summa onkin jotain muuta. Vinkiksi olen kyllä saanut, että lentolippuja ei kannattaisi ostaa yli 300e hintaan, mutta mistä ihmeestä noita tarjouksia saa? Ja tosiaan onko järkevää kysyä suoraan lentoyhtiöiltä soittamalla tarjouksia?

Reittilennoilla myydään halvimmat paikat ensin, eli halpoja lippuja kannattaa katsoa hyvissä ajoin, suosituimpien päivien ulkopuolelle. 400 euron HEL-NYC-HEL -yhteyksiä näkyy nyt olevan Google Flightsin perusteella tarjolla noin syyskuun puolestavälistä alkaen, mutta ei toki kaikille mahdollisille matkustuspäiville.

Vielä pari vuotta sitten HEL-NYC-HEL maksoi vähintään 600 euroa edestakaisin, mutta nyt Norwegianin aloitettua Atlantin ylittävät lennot, hinnat ovat kautta linjan pari sataa halvempia. Kuitenkin 300 euroa kuulostaa liian tiukalta hintarajalta, vaikka ehkä onkin mahdollinen jonkin Norwegianin superkampanjan avulla. On olemassa blogeja, kuten Lentodiiilit, jotka seuraavat lentoyhtiöiden tarjouskampanjoita, mutta välttämättä sellaista ei ennen matkaa tule.

Kannattanee siis varautua 400-500 euron lippuun, jos aikoo matkustaa tänä syksynä, ja suostuu vaihtamaan lentokonetta. Liput ovat kyllä myynnissä netissä, jos ovat, joten puhelimella ei saa etua.

Sitä vaan toivoisi, että kaikki menisi suht sujuvasti kun sinne pääsee.. majoitus on varmaan Aika helppo saada maahan saavuttuakin?

Ainakin ESTAn ja APISin yhteydessä kysytään majoituksen osoitetta, joten helpottaa maahantuloa, jos on varannut ainakin matkan aluksi jonkin paikan etukäteen. Maahan kyllä pääsee ilmankin täydellistä etukäteistä matkasuunnitelmaa, kunhan kertoo rehellisesti tulevansa turistimatkalle, eikä mainitse mitään työnteosta tai opiskelusta USA:ssa  :)

20
Tyhmät kysymykset / Vs: Ensimmäinen matka New Yorkiin
« : 13.06.2018, 00:43:57 »
Ilmeisesti tarkoitat New Yorkin osavaltiota ennemmin kuin New York Cityä? Näin päättelisin Syracusen maininnasta.

Lentolippujen vertailu- ja varaussivujen välillä ei ole niin isoja hintaeroja kuin tv-mainokset väittävät, sillä lippuja myydään lähes ainoastaan samojen kautta, ja hinnat muodostuvat samalla tavalla. Jos jollakin myyjällä näkyy hauissa epätavallisen pieni hinta, sen varauksessa ei (yleensä) pääse maksuvaiheeseen asti.

Kannattaa siis käyttää sellaista hakua, joka tuntuu mukavalta käyttää, vaikkapa Google Flightsia. Liput voi yleensä ostaa suoraan lentoyhtiöltä, eikä tällöin tule tuottaneeksi hankalia välikäsiä, jotka kiertelevät vastuutaan ongelmatilanteissa.

Suomesta Syracuseen voi ostaa yksittäisen lentolipun, jolloin on lentoyhtiön vastuulla saada teidät Syracuseen asti. Syracuse vaan on vähän muita kalliimpi kohde, ja vaihtoajoista voi tulla pitkiä. Lentolippu New York Cityyn tulee ainakin itsessään halvemmaksi, sillä NYC on eniten kilpailtu kohde Euroopasta saapuville lennoille. JFK:lta tai Newarkista pitää sitten vaan päästä tuo noin 6 tunnin matka Syracuseen joko sillä vuokra-autolla tai julkisilla. USA:lle epätyypillisesti Syracuseen näyttää menevän juna NYC:stä pari kertaa päivässä, joten sellaistakin voisi ehkä käyttää. En osaa sanoa, onko helpompi ratkaisu ajaa itse vai järjestää itsensä lentokentältä Penn Stationille ja matkustaa junalla.

Käteinen tuntuu ainakin NYC:ssä olevan se normaali maksutapa. Kaupoissa voi kyllä maksaa suomalaisilla korteilla, mutta esimerkiksi ravintoloissa käteisellä maksaminen on ainakin helpompaa, jos ei ainoa vaihtoehto. Tippiä tuolla kuuluu jättää hyvin runsaasti.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8