Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - liisa

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
nähään sitten huomenna kahelta ateneumin edessä :)

2
Mä tulen jos en ole jo sairaalassa :)

Ei varmaan kauhean myöhään kannata jättää, että ehtii rauhassa kierrellä, museo menee lauantaisin kiinni jo klo 17. Käviskö vaikka klo 14? Vai jo aikasemmin... Siitä vois sitten suunnata syömään johonkin porukalla, tuskin mitään pöytävarauksia kuitenkaan tarvii tehä..

3
Mullekin ens la kävis hyvin jos en sitä ennen poksahda (todennäkösesti en, mutta toivossa on hyvä elää...) Paremmin ja rauhallisemmin tulis ehkä taulut nyt katsottua :) Käviskös muille nyt tuleva lauantai 31.10. Ja mielellään lähen siitä vielä syömäänkin.

4
Mä en uskalla enää ehdotella enkä lupailla mitään. Mutta jos joulu/tammikuulle sovitaan niin silloin tulen toukan kanssa jos pikkutallaajan huolitte mukaan :) Häntä kun ei noihin Baker´s-miitteihin viitsi kuljettaa...

5
Mun onkin pitänyt tuo näyttely käydä katsastamassa, joten voisin lähteä ihmettelemään jos tarpeeksi nopeasti tai tarpeeksi myöhään mennään. Alkaa päivät käydä vähiin :)

6
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 03.09.2009, 13:43:27 »
Bratislavaan lähtee junat Keletin asemalta.

noista muista asemista olin itsekin ihan hukassa kesällä, mutta lippuja juniin voi onneksi ostaa asemalta kuin asemalta ja sieltä sitten neuvotaan oikea lähtöpaikkakin. Ainakin Keletin asemalla on hyvä info jossa englantia puhutaan varmasti :)

7
Pallontallaajaklubi / Vs: Miittikauden avaus
« : 29.08.2009, 13:11:47 »
Hmm, pitäisköhän piipahtaa paikalla. Olis kiva nähdä taas teitä ja kuulla kesän reissuista. Vaikka kuohari ei nyt uppoa niin kai sieltä muutakin saa... :) Pitää katsoa ehdinkö paikalle.

8
Yleinen / Vs: Taaperoiden kanssa "vaikeaan kohteeseen"
« : 12.08.2009, 15:42:28 »
Ainakin nuorempi lapsesi on vielä sen verran nuori, ettei hänen päänsä sekoittumisesta ole pelkoa. Jonkinlaiseen rytmiin on tietysti hyvä päästä, mutta kunhan vauva saa riittävästi ruokaa, lepoa ja puhtaita vaippoja, pärjää hän jo pitkälle. Kantoliina on hyvä ratkaisu, lapsi kulkee mukana vaivatta ja useimmat nukkuvatkin mielellään liinassa kun saavat olla lähellä kantajaa.

2-vuotis saattaa jo hämmentyä uudesta ympäristöstä, hänelle asiasta kannattaa puhua jo etukäteen. Eteen tulevia erikoisuuksia on hyvä pohjustaa, vaikkei hän niitä vielä käsittäisikään. Oman äidin ja isän kanssa matkustaminen on kuitenkin lapsellekin turvallista, teidät hän tuntee ja teihin luottaa, joten outo ympäristökin menee kunhan ette itse panikoi koko aikaa miten kaikki menee. Olemalla itse rentoja ja sulautumalla paikalliseen tapaan näytätte lapsellekin sen olevan luontevaa ja "oikein". Eli oma esimerkki ja turva kantavat pitkälle.

Ja kannattaa ehdottomati olla myös sukuun yhteydessä etukäteen. Puhumalla varmasti ymmärrätte toisianne ja saatte isommankin päiväuniasiat järjestymään. Myös hyvä etukäteen varautuminen esim. juuri ripuliin antaa ainakin mielenrauhaa. Eli kunnon lääkkeet mukaan, vain pullovettä, hyvä käsihygienia ym. ym. Paljosta jäätte paitsi jos matkan jätätte tekemättä, rohkeasti ja avoimin mielin reissuun vaan. Lapsetkin kiittelee teitä isompina :)

9
Jos mahdollista niin kenkiin hyvät pohjalliset. Parhaat saat tietty teettämällä ne omalle jalalle muotoilluiksi, mutta muitakin hyviä löytyy. Laatuun kannattaa panostaa. Asentovirheet on melko yleisiä, eikä niitä aina itse tunnista. Jos kovasti vaivaa niin kannattaa käydä vaikka fysioterapeutilla näyttämässä jalkoja. Mulla fyssäri huomasi jalkojen pienen pituuseron, mitä en ollut tullut edes ajatelleeksi. Niinpä pienellä kantakorotuksella pystin taas juoksemaan ilman raastavia polvikipuja. Pienet asiat auttavat yleensä.

Hieronta! Hieroo jalat, jalkapohjat ja jalkapöydät illalla, niin auttaa mukavasti. Ja voi noita jalkateriä venytellä kaikilla lepotauoilla, hyvää ensiapua :) Ja tietysti sekin auttaa että pitää jalkojen lihakset hyvässä kunnossa, nilkkojakin kannattaa vahvistaa.

10
Ukrainassa matkustelin kaksi vuotta sitten ja silloin piti olla passi mukana junalippuja ostettaessa. Tuo ostaminen oli muutenkin erittäin hankalaa, koska lähes kukaan ei englantia puhunut ja itse en puhu edes venäjää... Parhaiten sain lipun kun kirjoitin opaskirjasta kopioiden kaupungin nimen kyrillisin kirjaimen paperille ja siihen perään päivämäärän ja kellonajan milloin halusin matkustaa. Näin lipun sai kivuttomimmin, kunhan ensin löysi oikean lippuluukun :) Oikein kun asennoituu niin lipunosto on kulttuurielämys.

Tänä kesänä reissattiin Unkarissa, Slovakiassa ja Tsekeissä sekä bussilla että junalla. Usein tuntui bussin olevan halvempi vaihtoehto vaikka me päädyttiin usein junaan sen mukavuuden takia. Mitään suuria nuo hintaerot eivät ole, parin euron luokkaa suunnilleen, jos ei kaipaa expressjunia ja pikavuorobusseja. Busseissa lipun sai useimmiten ostaa myös kuljettajalta mutta junissa en nähnyt kenenkään näin tekevän. Ainakin Budapestissa ja Prahassa oli juna-asemilla automaatteja, joista voi lippuja ostaa.

11
Yleinen / Vs: Raskaana matkustaminen - kokemuksia?
« : 07.05.2009, 10:40:13 »
Onko kellään kokemuksia Austrian airlinesista? Tai oikeammin Tyrolean Airways, joka lienee firman joku tytäryhtiö... Lento olisi Budapestiin Wienin kautta viikolla 22 ja takasin viikolla 25. Heidän sivuillaan käskettiin ottaa yhteyttä etukäteen, jos aikoo raskaana ollessa lentää, pitänee kai soitella. Lääkärintodistuksen ajattelin ihan varmuuden vuoksi pyytää mukaan, eipä siitä haittaakaan voi olla.

12
Kesälomareissu varattu. Nappasin lennot itselle ja kaverille Budapestiin juhannukseksi, siitä sitten itäiseen Eurooppaan muutamaksi viikoksi kiertelemään :D Ihanaa kun on taas reissu jota odotella!

13
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajien kokkiklubi!
« : 12.04.2009, 19:24:15 »
mulle käy ainakin kumpikin noista Inkun ehdottamista päivistä. ruuasta ei ole niin väliä kunhan saa naan-leipää. on pitänyt sitä monta kertaa kokeilla itse tehdä, mutta eipä ole saanut aikaiseksi. ehkä voimme yhdessä testata, jos tuo intia-teema on edelleen voimassa?

14
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajien kokkiklubi!
« : 03.03.2009, 20:53:56 »
Ihan loistava idea!!

Mulla kanssa noi pilkkomistaidot on aikas hyvät, noudatan hyvin neuvoja ja kokeneempien kokkien ohjeita  ;D Ja kyllähän sitä pidemmänkin matkan saattaa taittaa hyvän ruuan ja seuran vuoksi. Itse asun Helsingissä, mutta mun 14 neliön kämpän "keittiöön" ei kovin montaa kokkaamaan mahdu (neljä maksimissaan on ollut).

15
Mua kiinnostais tuo Amadeus, oiva tapa prepata ruotsia teatterissa.

Othellon olen nähnyt ja suosittelen. Hienosti sovitettu ja toteutettu, ainoa miinus oli kesto. Esityksestä olisi nauttinut huomattavasti enemmän, jos sitä olisi lyhentänyt vaikkapa puoli tuntia. Mutta kokemisen arvoinen kappale on.
(Silloin kun itse kävin Othelloa ihailemassa, sattui samaan näytökseen myös tp, istuin ihan Tarjan takana, Pentti pari kertaa haukottelikin :D Oli ainakin turvallinen olo turvamiesten ympäröimänä.)

16
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajamiitti la 7.2.
« : 30.01.2009, 17:35:00 »
Mäkin yritän kovasti ilmaantua paikalle, onhan viime kerrasta jo aikaa...  ;D

17
Yleinen / Vs: Tieteet ja taiteet
« : 24.12.2008, 12:48:49 »
Kaikki joulut tosiaan vietetty tähän mennessä kotona, aina vuorovuosittain isän tai äidin luona. Pitäisi kai kohta lähteä ajelemaan joulunviettoon...

Mutta ensi vuonna... silloin toivottavasti olen Etelä-Amerikassa, tarkemmin jossain Perun tietämillä. Kunhan nyt tämän joulun saa alta pois kärsittyä  :D

18
Yleinen / Vs: Haaste: Sijoita kaupungit kartalle!
« : 23.12.2008, 19:55:44 »
Hih, hauskaa  :D

1.Kokonaisvirhe: 3330 km

2. Paras osuma: Budapest, 5 km

3. Huonoin osuma: Wien 437 km (nolo)

4. Alle 50 km: 5

19
Mä olen ainakin tulossa pari skumppaa nauttimaan  ;D

20
Yleinen / Vs: Tieteet ja taiteet
« : 18.12.2008, 16:26:09 »
Itselle hienoja kokemuksia ovat olleet ne kerrat, jolloin matkalle on tarttunut mukaan kyseisestä maasta/alueesta kertovat tai sieltä kotoisen olevien kirjailijoiden kirjat. Intiassa esimerkiksi luin muiden kirjan kansiin saattamia kertomuksia ja kokemuksia, kotimaan matkailussa kovassa nosteessa ovat murrekirjat. Haaveena on lukea Tolstoita ja Dostojevskia trans-Siperian reissulla.

Aina tähän ei tietenkään päästä, vaan on tyydyttävä siihen ainoaan englanninkieliseen opukseen, mikä kaupungista löytyy. Eipä silti, ihan mielenkiintoisia tuttavuuksia on tullut vastaan  ;D

Sivuja: [1] 2 3 ... 6