Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kenyah

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Heips, kovasti tahtoisin lähteä, vaan tällä hetkellä ei näytä mitään olevan tiedossa siellä suunnalla. :)

2
Afrikka / Vs: Onko Ugandassa vaarallista?
« : 24.09.2012, 17:44:18 »
Minulta jäi tosiaan edellisestä viestistä suoraan mainitsematta tuo terrorisminuhka, vaikka siihen viittasinkin viime aikojen rauhattomuudella. Se on kyllä yksi suurimpia uhkia tuolla päin, en vähättele asiaa ollenkaan. Olin keväällä Nairobissa kun siellä pommitettiin keskustassa. Ja kun seurasi paikallisia uutisia niin kranaatti tai pommi-iskuja oli oikeastaan viikottain! Niitä tapahtumia oli oikeasti joka viikko. Kampalan iskussa 2010 heinäkuussa kuoli n. 70. Ystäväni oli juuri sinä iltana aikonut mennä sinne sport klubille, mutta oli sitten jostain syystä kieltäytynyt kutsusta, onneksi. Tänä vuonna Keniassa pommi-iskujen uhka on ollut koko ajan. Yleiset paikat, ostoskeskukset, kirkot, matatut, bussit, voi kaikki olla periaatteessa mahd. kohteita.

"Turvallisuus ei ole vakio vaan se riippuu niin henkilosta, ajasta ja tarkemmasta paikasta." Lainaan tämän Mpalalta. Itse olisin halunnut tästä myös kirjoittaa, sillä olen samaa mieltä. En vaan valitettavasti ole kovin hyvä kirjoittamaan. :)
Joka hetki on arvioitava riskit tilanteen mukaan. Ei ole olemassa varmuutta, ettei mitään sattuisi.

3
Afrikka / Vs: Onko Ugandassa vaarallista?
« : 24.09.2012, 12:59:27 »
Olen edellisen kanssa samaa mieltä, että maalaisjärjellä pääsee pitkälle. Varovaisuutta mukaan. Pohjois-Ugandaan menoa harkitsisin kyllä tarkemmin, että onko välttämätöntä mennä. Sinne mieluummin jonkun kanssa kuin yksin, ja ehkä en tällä hetkellä sinne edes menisi. Siellä on joitakin seutuja, jotka ovat rauhattomia. Pohjois-Ugandan ja Kenian rajaseutu on ollut viime aikoina, ehkä viimeisen vuoden aikana rauhatonta ja jonkinlaisia heimojen välisiä yhteenottoja tms. Näistä selvitän aina paikallisista uutisista ja paikallisilta viimeisimpiä tietoja maassa ollessa.

Kampalan seutu oman kokemuksen mukaan ok. Välttää suuria ihmisjoukkoja, pysyy poissa tappelutilanteista esim. yökerhoissa (oma kokemus tästä...), niin kyllähän siellä pärjää. Luottaa vain itteensä. Jos on paikallisia tuttuja niin kiva juttu tietty. Olin tämän vuoden keväällä siellä, yksin myös. Matkustin yksin, mutta Kampalan alueella olin aika paljon paikallisten ystävieni kanssa. Normaalia elämää ne ihmiset siellä elää. Suurimmat riskit tällä hetkellä ovat kenties (itse asuin paikallisten kanssa ns. ghetossa ja mielipiteet perustuu omaan kokemukseeni) malaria, ryöstön mahdollisuudet, liikenne, ruokabakteerit...? Yöllä liikkuminen ei Ugandassa ole niin paha juttu kuin esim. Keniassa. Ehdottomasti turvallisemmaksi koen Ugandan kuin Kenian. Liikenteestä sen verran, että jos pitempään meinaa olla ja takseja paljon käyttää, niin motskarikypärän osto(ja käyttö) ei varmaan hullumpi idea ole. Mutta niinkuin edellinenkin totesi, hurjempaakin liikennettä on kyllä nähty kuin Ugandassa.

Mitäs menet sinne tekemään, jos saan kysyä? :)

4
Afrikka / Vs: Masai Mara/Sansibar 01/13
« : 24.09.2012, 12:26:50 »
Hyvä pointti pitää mielessä noi vaalit. En nyt muista tarkkaa aikaa milloin ne ovat. Vaalien aikaan on yleensä aika rauhatonta menoa ja kranaatit saattaa taas lennellä... Mutta onhan tässä viimeisen vuoden aikana Keniassa ollut muutenkin aika paljon turvattomampaa kuin aikoihin. Ja sen johdosta on tullut joitakin tiukentuneita turvamääräyksiä voimaan. Esim. ostareissa tiukentuneet turvatarkastukset. Ja nairobin keskusta-alueella ei suositella vietettävän yhtään ylimääräistä aikaa kuin on pakko. En tiedä rajoittaako sitten matkustamista, riippuu missä liikkuu... Näin yleisesti vaan ehkä hyvä tietää noista ja seurata uutisointia yms. :)

5
Eniten suomessa ihmetellään meikäläisen aksenttia. Eniten epäillään suomenruotsalaiseksi, sitten virolaiseksi tai venäläiseksi tai itäeurooppalaiseksi. Onpa jopa irlantilaiseksi arvailtu! :D

6
Afrikka / Vs: Masai Mara/Sansibar 01/13
« : 10.08.2012, 13:59:58 »
Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :)
Miksipä ei toimittaisi sitä vihkimistä swahiliksi? ;)

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: malarialääkitys
« : 19.07.2012, 21:13:11 »
Oma kokemukseni (malaria)hyttysistä on, että niitä pahimpia jotka varsinkin pimeällä syövät, ei kyllä läheskään aina näe! Joskus en oo nähnyt yhtään ja silti on jaloissa ollut puremia. Toisekseen olen ollut aina siinä käsityksessä, että nimenomaan sadekautena niitä olisi enemmän... Kaikista tehokkaimpana malarianestona olen pitänyt pitkälahkeisia housuja ja -hihaisia puseroita iltaisin ulkona liikkuessa, hyttysverkkoa nukkuessa ja hyttyssprayta. Pelkän lääkityksen varaan en jättäisi suojautumista. Ja tietenkin omaan vastustuskykyyn on syytä panostaa.

8
Afrikka / Vs: Viisumi Ugandaan?
« : 11.06.2012, 21:22:56 »
Toukokuussa tana vuonna..ei niita "kiinnostanut" laittaa edes leimaa passiin siella rajalla Keniasta tullessa, naisvirkailijat vaan juoruili keskenaan ja hoiti passit siina sivussa. Maksoin siis viisumin mut mitaan merkintaa ei tullu kuin pitkaksi aikaa. Mut ei siita myohemmin koitunut mitaan ongelmia. Tai jotain pienta sanomista tuli. Yleensa tietty tarkistan asian et tulee joku merkinta mut jostain syysta se jai silla kertaa katsomatta.

9
Afrikka / Vs: Kanarialta Afrikkaan?
« : 16.10.2011, 20:13:18 »
Ei sinne Afrikkaan nyt niin kauhean kalliit lennot musta ole. Itä-Afrikkaan oon löytänyt usein 600e paikkeilla. No joo ehkä kalliimpi kuin euroopan sis.lennot mut kuitenkin. Oon jopa nähnyt 425 euron hint.lennot Itä-afrikkaan joskus viime vuonna.
Entä sitten sellainen vaihtoehto et halvalla lentää espanjaan ja sieltä laivalla marokkoon. Onhan sekin afrikkaa.

10
Afrikkalaissoundeja.. Angelique Kidjo.

11
Afrikka / Vs: Viisumi Ugandaan?
« : 19.06.2011, 00:06:31 »
Juu aika kätevää noilla busseilla on mennä, jos vaan kestää istua pitkän matkaa paikallaan. Menin itse muuten kerran takaisin Ugandasta Keniaan tullessa Busian(?) raja-aseman kautta,eli sen joka on Malabasta etelään.. Sen jälkeen alkoi niin huono tieosuus etten sellaisessa muista olleeni koskaan ennen! Töyssyjä töyssyn perään eikä taukoa,vähän väliä hyppäsi välillä puolikin metriä kattoa kohti,ei puhettakaan et siinä ois voinut nukkua. Se oli aika kauheaa kyytiä. Ja vaikka vauhtia ei paljoa ollutkaan, välillä mentiiä 10 ja 20 km tuntivauhdilla kun oli niin pahoja kohtia tiessä.. Sitä odotti vaan et pääsee perille. Ja komppaan myös et omaa evästä matkaan ettei tule ostettua matkan varrelta.. Itse teen aina välillä sen virheen ettei voi muka olla ostamatta katuruokaa..viime kerralla sainkin niin pahan ruokamyrkytyksen että yritän pitää sen mielessä kun seuraavan kerran meinaan katuruokaa ostaa... :) kauanko meinaat siellä Ugandassa olla? Vieläkö siellä on sotilaita näkyvissä kampalassa..?

12
Ei voi kun yhtyä edellisten kommentteihin, että tässä ko. henkilö ei voi muuta tehdä kuin itse hoitaa asiansa. Hän on itse vastuussa tilanteesta missä on. En ymmärrä sellasta asennetta yleensäkään, että joku muu ois jotenkin vastuussa sinusta kuin sinä itse. Ja niin..jonkinlaiset vakuutukset ois syytä aina olla voimassa. Oman kokemuksen mukaan niin matkoilla kuin kotimaassakin voi sattua kaikenlaista itselle tai omaisuudelle. Ja koska en ole rikas, on se hyvä kun se rahoitus jotenkin hoituu ongelmatilanteissa.

13
Afrikka / Vs: Viisumi Ugandaan?
« : 01.03.2011, 01:05:12 »
Tässä vähän minun tietoani..joku voi päivittää jos on vanhaa... Tansanian ja Ruandan rajamailla, tansanian puolella pakolaisleirejä ja siksi seutu turvatonta (miltäköhän vuodelta nää mun tiedot on.. muuutama vuos takaperin...joten kandee päivittää tämä asia..) Se rajaseutu yleensäkin taitaa olla aikamoista syrjäseutua etten oikeen tiedä meneekö siellä busseja..? Koitan ettiä parempaa tietoa ko alkoi itteekin kiinnostaa että mitenköhän tuo rajanylitys tuolla suunnalla onnistuisi. Uskon että Uganda-Tansania ylitys helpompi. Ja Kampalasta ainakin menee suora bussi Ruandaan. Kampala coach tai Akamba coach. Akamba coach menee muistaakseni päivittäin linjaa kampalasta ruandaan. ja just tällä akamballa vois löytyy noita pitkiä linjoja tansaniasta suoraan ugandaan?
Muistaakseni ois kestäny 20h matka kampalasta etelään ruandaan, joten itse sanoin kiitos ei ja jäin ugandaan.

Noista dollareista ugandassa, toiset  niitä kovasti tykkää käyttää, minä en käyttänyt.paikalliset tutut sanoivat ettei niitä kannata käyttää, dollareissa hinnat kuulemma kalliimpia. itse en asiaa seurannut, nostin automaatilta sen mitä tarvin ja käytin shillingejä. tosin hankalaahan niitten isojen setelinippujen kanssa...

14
Kenia / Vs: Keniaan yksin?
« : 18.02.2011, 12:10:21 »
Käytiin hells gaten kansallispuistossa joskus siinä huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa eikä ollut pahat tiet ollenkaan, suht kuivaa. Vaikka päivisin tuli aina joku sadekuuro.

15
Kenia / Vs: Keniaan yksin?
« : 18.02.2011, 12:03:14 »
Ei noita sateita ihan kauheesti ole viime vuosina ollut. Viime keväänä huhtikuu oli ihan lämmin nairobissa ja oli aurinkoista. Loppukuusta ja toukokuun puolella tuli sitten sateet, rankkasateita, yks kuuro kestää muutaman tunnin ja sitten taas voi aurinko paistaa. Mutta kun sateet tulee, tiet menee mutaiseksi. Ja kerralla tulee lyhyessä ajassa paljon vettä että liikkuminen vaikeutuu kun tiet voi olla täynnä vettä. Ja toukokuu oli sitten jo paljon viileämpi. Ja siitä eteenpäin aina elokuun alkuun, jos en ihan väärin muista oli aika kylmää. Mut huhtikuun säistä ei suuresti tarvi olla huolissaan, kyllä siellä pärjää ihan hyvin näin yleisesti sanottuna.

16
Kenia / Vs: Keniaan yksin?
« : 18.02.2011, 11:55:24 »
Tässä yksi hyvä yöpymispaikka Nairobista: Kolping Guest House. Se on melkein Ngong Roadin vieres Adams Arcaden lähellä, josta taas hyvät yhteydet matatuilla tai busseilla kaupunkiin tai Kareniin. Itse en mielellään keskikaupungilla yövy. Vaikka oon sielläkin jonkun yön ollutkin.

17
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 15.02.2011, 00:08:35 »
1. Suomi - Laitetaan nyt Suomikin tähän, kun täälläkin maleksitaan..
2. Ruotsi
3. Tanska
4. Viro
5. Saksa
6. Latvia
7. Liettua
8. Puola
9. Slovakia
10. Unkari
11. Kenia
12. Englanti
13. Bangladesh
14. Italia
15. Espanja

Ai niin, se vatikaanikin on maa. Eli nro 16. on Vatikaani. :)

17. Uganda
18. Irlanti

18
Kenia / Vs: Nairobi
« : 10.02.2011, 22:42:02 »
No jatketaans vielä tästä kun niin harvoin keniasta on täällä juttua. Ois ihan vaan mielenkiintoista tietää missä päin naiporia majailet,sen perusteella voin kenties antaa jonkun vinkin. Yks kohde naiporin lähellä -Karenin suuntaan taas jälleen -on Ngong Hillsit..just siellä me ngong hillsin metsis ratsastettiin. Jos kerran Mombasaan mielit mennä niin sieltä sitten Likoni-lautalla etelään Ukundaan ja diani beachille. Siellä yöpaikaksi vaikka mökki Diani beachaletilta. Ei pahan hintaistakaan ja ihan rannassa ja kylältä voi ostaa tarvittavat ruoka-aineet paikallisilta ja kokata itte. Bisseekin löytyy. (Tosin täytyy muistuttaa että turvallista ei niinkään siellä Ukundassa enään ole ja ryöstön mahd.suuri sanotaan,ainakin off-season aikaan -niinkuin kyllä kaikkialla muuallakin rannikolla.. Mutta mitäpä sille mahtaa.) Rantaviivaa siellä on enemmän kuin tarpeeksi, aina tansaniaan asti. Ja meri on sikasuolaista. Kalaa voi ostaa kalastajilta. Mitäs sitä muuta lomalla tarvisi.? Ai niin se bisse ja elävä musa. Oma suosikkipaikkani..

19
Kenia / Vs: Nairobi
« : 07.02.2011, 23:45:51 »
Karen Blixenin museo Karenissa kannattaa kyllä käydä katsastamassa mikäli aihe kiinnostaa se on nätti paikka. Karenissa myös Nairobin kansallispuistoon meno. Ja kirahvipuisto.. Ja mitähän vielä..? Norsuorpola. Karenissa myös ratsastuspaikka, mistä ite tykkäsin,kun päästiin metsään tutustuun hevosen selästä, mut en muista ihan heti sen paikan nimeä. Joskus sunnuntaisin on laukkakisat siinä matkan varrella kun lähdetään nairobista kareniin Junction-ostarin ja risteyksen kohdalta noin 1km kareniin päin vasemmalla, se oli ihan mielenkiintoista (mut pelata ei saa koska siellä huijataan aina!) :) 

Ja ole tarkkana matatuissa, itse ns. ryöstettiin matatussa viime kerralla, niin tässä pakko varoittaa seuraavaa:aina jos viereen istuu mies jolla on sanomalehti kädessä,iso kirje kuori tai takki kädessä, pliz vaihda paikkaa tai sano et pistähän tuo lehti muualle tai jotain muuta vastaavaa! se on niin tyypillinen tapa suojata kättä kun se putsaa taskuja/laukkuja. Itse olin varomaton sen yhden kerran ja se riitti, meni puhelin ja lompakko..

No sitten taas asiaan.. Nairobissa kansallismuseo on sellanen paikka missä olen käynyt useammankin kerran. Siellä kannattaa kysellä erityisohjelmista kuten linturyhmä kerran viikossa aamulla, eli lintujen bongausta. Ja museolla on hyvä käärmekokoelma, siis eläviä käärmeitä, siellä ulkona on sellanen tarha. Jos käsitöistä tykkää niin sunnuntaisin Masai-market jonkun ostarin parkkipaikalla, kyselee niistä ostareista ja/tai käsityöihmisiltä aikoja, lähinnä noilta jälkimmäisiltä.. Kariokor-market on edelleen siellä suunnilleen rautatieaseman suunnalla (vaikkei kyl ihan lähellä sitä), kaveri kävi ostaan hienoja käsitöitä ja halvalla lähti. Muista tinkiä kaikesta ja älä maksa jos hinta ei putoa reilusti alaspäin, varsinkin noissa käsityöpaikoissa ne huomaa et oot valk.turisti niin niillä on erit. korkeat hinnat varattu sulle.

Riippuu mitä ja millasta haluaa nähdä ja tehdä? Missä suunnalla nairobia majoitus??
Ite en nairobissa pitkään viihdy. Jos on aikaa ja kiinnostusta niin suosittelen muutaman päivän reissua naivasha järven rannalle virtahepoja katsomaan. Päivän pyöräretki Hells gaten kansallispuistoon ja yöpymispaikkana voi toimia vaikka camp carnelleys.

Jos haluaa säästää ruokakustannuksissa niin etsii halvan ja hyvän ns. aamupalapaikan  jossa voi sitten päivälläkin tilata lounaaksi muutamalla sadalla shillingillä vaikka omeletin tms...vaan nuo paikat on aika harvassa nairobissa ja just ravintolasyömiseen voi mennä yllättävänkin paljon massista. mut riippuu mikä on budjetti. Mut nairobissa saa helposti rahaa kulumaan. Jokos oot matkalle lähtenyt?

20
Kenia / Vs: Nairobi
« : 30.01.2011, 16:23:43 »
Pärjää electronilla. Itselläni oli myös käteistä mitä sitten vaihdoin siellä, se kannattaa, jos ei muuten niin ainakin kentältä kandee vähän taksirahaa vaihtaa. Hinnat oli muuttunut paljon viime kerrasta eli mitä olen sanonut aikaisemmin hinnoista, ne on nykyään paljon enemmän, varsinkin liikkuminen ja syöminen maksaa enemmän. Hyvvää matkaa na Karibuni Kenya! (vaikken itte siellä olekaan nyt :) )

Sivuja: [1] 2 3 ... 5