Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Anreea

Sivuja: [1] 2 3
1
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 16.01.2014, 17:40:30 »
Kiitos vastauksista. Nyt sitten kumminkin lennetään suoralla lennolla, sain muutkin siis epäilemään :D Mutta parempi näin, kun se kerran mahdollista on!

2
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 16.01.2014, 11:32:06 »
Onko mitään mahdollista ehtiä vaihtamaan Kööpenhaminassa Helsingin koneesta New Yorkin koneeseen 50min:ssa? Eka lento on Blue1:n ja toinen SAS:n. En tunne Köpiksen kenttää, enkä tiedä että tulevatko ja lähteävtkö koneet samasta terminaalista. Minusta tuo 50min kuulostaa todella vähältä.

Oma luuloni siis on, että joudumme Kööpnehaminassa vielä uudelleen turvatarkastukseen, vai miten on? Riippuuko siitä tulevatko ja lähtevätkö lennot samasta terminaalista vai eivät?

3
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 25.03.2009, 12:31:33 »
Varmistelen vielä, eli Skopje-Ohrid hoituu bussilla, samoin Ohrid-Tirana?

Molemmat hoituu bussilla. Skopje - Ohrid väliä kulki viime kesäkuussa ainakin pari vuoroa, ja kesto oli muistaakseni parisen tuntia. Ohrid (me tulimme Sturgaan ja sieltä taksilla Ohridiin) - Tirana välillä taisi kulkea yksi tai kaksi vuoroa päivässä. Bussi millä me menimme, kulki Dürresin kautta. Kesto oli muistaakseni monta tuntia (ainakin 4 -6h). Tuolla matkalla näimme mm. kun karhua talutettiin moottoritiellä...

4
1. Ruotsi
2. Norja
3. Viro
4. Unkari
5. Kroatia
6. Slovenia
7. Makedonia
8. Bulgaria
9. Turkki
10. Serbia
11. Montenegro
12. Albania
13. Kosovo (lasketaanko tätä?)

Näyttäisi Keski-Euroopan maat olevan vielä valloittamatta. Eiköhän sekin tilanne joskus korjaannu :)

5
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 12.03.2009, 10:06:22 »
Ajankohtaki on viel auki. Onko kesäkuussa enne juhannusta mitää suurta turistiryntäystä? Vai tuleeko vasta myöhemmin? Ja onha siellä lämmintä (Balkanilla yleensä) kesäkuus?

Me taisimme olla reissussa 28.5. - 19.6., ja lämpöä riitti joka paikassa oikein hyvin, eikä suurin turistiryntäys ollut vielä alkanut :)

6
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 11.03.2009, 13:59:38 »
Mitens sitte Ohridissa, jaksaako viettää kaks viikkoa siinä?

Ohrid on aivan upea paikka, mutta kovin montaa päivää se ei siltikään tarvitse.

Samaa mieltä muiden kanssa, oltiin vajaa viikko, ja siinäkin oli tarpeeksi. Kiva pieni kaupunki muuten :)

Mikä ois 1) halvin 2) helpoin tapa päästä Helsingistä Ohridiin? Kannattaako lentää suoraan Skopjeen, vaiko kenties ehkäkö johonki päin Eurooppaa ja siitä junalla eteenpäin? Mitens sitte Ohridissa, jaksaako viettää kaks viikkoa siinä? Vaikka siis meinattiin toki tehdä matkoja siihen lähiympäristöön eli naapurivaltioihin ja -kaupunkeihin. Millä ja millä hinnalla Ohridista lähetää koluamaa lähistöä?

En tiedä nopeimmasta ja halvimmasta, mutta me lensimme viime toukokuussa Helsingistä Skopjeen, välilasku oli Budapestissä. Lentokenttä on siitä kuttumainen, että sieltä ei ole julkista liikennettä Skopjeen, vaan pitää ottaa taksi, jotka (ainakin yrittävät) repiä kiskurihintoja turisteilta. Tai sopia nouto esim. hostellista. Normaali taksa lentokenttä - kaupunki on n. 15euroa.

Meidän meno-paluu piletit taisivat maksaa n. 300egeä/ lärvä. Me tulimme Ohridista bussilla Skopjeen, ja sen hinta taisi olla n. 10euron paikkeilla, ehkä, en muista enää tarkkaan. Matka kesti n. parisen tuntia. Albaniaan pääsee Ohridista (tai ainakin Strugasta) helposti, itse tulimme Tiranasta bussilla. Kuulin myös kehuttavan Albanian eteläosan rannikkokaupunkeja, mutta en muista nyt kuollaksenikaan niiden nimiä. Rannat ovat kuulemma paremmat kuin Havajilla  ;D

No niin. Nyt on päästy pelkästä tuumailusta sen verran eteenpäin, että Balkanin tourin reitti voisi näyttää pääkohteittain seuraavalta:

(Wien) - Ljubljana - Zagreb - Sarajevo - Mostar - Dubrovnik - Podgorica - Belgrad - Pristina - Skopje - (Thessaloniki)

Aikaa reissulle varmaankin 3-4 viikkoa ja ajankohta tuleva kevät/alkukesä. Kertokaapas oi viisaammat tallaajat, että onko tässä ideassa kenties jotain suuresti vialla tai muuten vaan typerästi? :)

Ja jos joku on käynyt Kosovossa lähiaikoina, niin noista bussiyhteyksistä naapurimaihin olisi myös kiva saada lisäinfoa!


Kesäkuussa kävin Kosovossa päiväreissulla Skopjen suunnasta. Silloin busseja taisi mennä pitkin päivää. Meille sanottiin silloin, että kannattaa vältellä Serbian ja Kosovon rajaa, eli Mitrovican kaupunkia. Mutta noilla seuduilla matkustaminen on kyllä älyttömän helppoa, takamus saattaa joutua koville, mutta who cares :)

Reitistä sanoisin sen verran, että kuulostaa hyvältä, mutta Podgoricasta ei ainakaan minulle jäänyt kovin hyvää kuvaa. TOSIN kävin vain bussiasemalla, mutta ikkunasta nähdyt maisemat olivat hyvin "tylyjä". Joten jos Dubrovnikista olet tulossa, niin kannattaa pysähtyä jossain Montenegron rannikkokaupungeissa. Budva taitaa olla suurin (ja likaisin), mutta sieltä pääsee suoraan bussilla (Podgorican kautta) Belgradiin. Kannattaa olla tarkkana minkä bussin valitsee, nimim. 16tuntia bussissa istunut (+ bussi kiersi jostain hemmetin kuusesta, ja vuoristossa jouduttiin seisomaan pitkiä aikoja, kun teitä ja tunneleita korjattiin). Itse ihastuin Montengeron pieniin kaupunkeihin, esim. Kotor ja Herceg Novi, ovat pieniä ja ei ihan niin pahasti turisteilla kyllästettyjä kuin Budva.

Niin ja me kierrettiin reitti Skopje - Sofia - Istanbul - Belgrad - Budva - Tirana - Ohrid - (Kosovo) - Skopje reilussa kahdessa viikossa. Oli kyllä liian rankka reissu tuolla aikataululla. Joten 3 - 4 viikkoa kuulostaa oikein hyvältä ajalta.

7
Balkanin maat / Vs: Albaniaan
« : 17.11.2008, 12:43:40 »
Entä onko muut olleet pelkästään naisporukalla (pienellä tai isolla) liikenteessä? Miten teihin on suhtauduttu Albaniassa? Me (kaksi nuorehkoa naista) ainakin saatiin paljon katseita, puhetta, huuteluja ym. kun kuljettiin kahdestaan esim. Sarandessa, missä ei näkynyt juurikaan muita naisia missään!

Meitä oli kolme, ja ainakaan minä en  huomannut mitään pitkiä katseita. Tai huomasin, mutta kuvittelin että ne johtuivat siitä selvästi kiukkuisen kuuloisesta puheesta ja isoista rinkoista :D Me emme liikkuneet muualla kuin Tiranassa, joten paikallakin varmasti on vaikutusta.

Niin ja matkalla Montenegron Ulcinjista Albanian Shkodraan keräsimme katseita, kun paikalliset yrittivät keksiä mistä olimme kotoisin (kaksi tummempaa (toinen iholtaan vaalea) ja yksi punapää). Luulivat että olemme Italiasta :D Bussissa tapasimme tytön joka opiskeli käsittääkseni arkkitehtuuria Tiranassa, ja hän sitten tulkkasi meille (ja kertoi muille mistä olimme), ja opasti myös liikkumisessa. Muutoin englantia osattiin melko heikosti, paperilla ja kynällä tuli kommunikoitua esim. "bussiasemalla".

8
Balkanin maat / Vs: Makedonia - kokemuksia/vinkkejä
« : 06.11.2008, 08:11:41 »
Mitenhän näiden lippujen hankkiminen onnistuu, paikan päältä vai pitääkö jostain yrittää etukäteen jo hankkia liput junaan? Voisi luulla, ettei näin sesongin ulkopuolella ole niin kovaa tunkua junaan, että ehtii saada varmaan vielä paikan päältäkin (Thessalonikista tai Ateenasta) menolipun mutta onko asiasta kokemuksia? Onko joku jäänyt nuolee näppejään eikä oo saanut lippua junaan?

Tuota väliä en ole reissannut, mutta ainakin kesäkuussa pääsimme kaikkiin haluamiimme juniin (yöjuna Sofia - Istanbul) ja busseihin. Ja jos jää nuolemaan näppejä, niin sitten vaan pitää viettää yksi päivä enemmän esim. Thessalonikissa tai vaihtaa määränpäätä ;)

Skopjesta piti sanoa vielä sen verran, että kun ensimmäisen kerran sinne saavuin, en pitänyt kaupungista lainkaan. Mutta 2vko:n päästä kun tultiin taas Skopjeen, kaupunki näytti paljon paremmalta ja mukavammalta ja olisinkin voinut viettää siellä vielä muutaman päivän enemmän.

9
Me harkitsimme autonvuokrausta Montenegrossa, ja paikallisten ajotyylin nähneenä olen hyvin tyytyväinen, että päätimme käyttää julkisia  ;D

Kuten yllä jo todettu, tiet etenkin vuoristossa (ja muuallakin) kapeita, mutkaisia ja kunto vaihteleva. Ohituksia tehdään missä satutaan, ja nopeusrajoitukset ovat nössöille. Mikä on "outoa", en nähnyt yhtään kolaria matkalla, vaikka vaarallisia tilanteita usein olikin. Kuskit vain painoivat tööttiä ja heristelivät toisilleen nyrkkiä. Ainoa kerta kun pelkäsin koko matkalla, oli juurikin noilla pikkuteillä.

10
Balkanin maat / Vs: Makedonia - kokemuksia/vinkkejä
« : 19.09.2008, 13:30:54 »
Anreea, mistä toi Strugan bussi lähti Tiranassa?

En osaa sanoa paikan nimeä mistä bussi lähti, mutta kun kävellään Tiranan keskusaukiolta(Skanderbeg-aukio?!?) ylöspäin (Tirana International hotelin kulmalta), löytyy tuo hiekkakenttä sieltä päästä (vajaa kilsa, T-risteys). Siinä näkyi lähellä olevan myös, rautatie ja vaunuja, mutta en tiedä oliko se siis rautatieasema vai mikä.

Ja kuten selityksestäni huomaa, niin liikuttiin ja kuljettiin melko summamutikassa :D

11
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 19.08.2008, 11:14:40 »
Olen ymmärtänyt, että paras tapa saattaisi kuitenkin olla taksilla rajalle, kävellen yli ja sitten Albanian puolelta minibussilla.

Tänä kesänä kuuli useammaltakin reissaajalta että taksien kanssa kannattaa olla tarkkana. Huijauksia on ilmeisesti tapahtunut tavallistakin enemmän. Mutta sinnikkäällä vänkäämisellä ja huutamisella oli niistäkin selvitty. Eli; varmista hinnat todella tarkkaan ennen matkaa.

Meillä sattui klassinen virhe Istanbulissa, ja matkan hinta moninkertaistu. Mutta Balkanilla ei ollut missään ongelmia taksien kanssa. Tosin pidimmekin aina tiukat neuvottelut ennen kyytiin astumista ;)

12
Balkanin maat / Vs: Makedonia - kokemuksia/vinkkejä
« : 13.07.2008, 18:55:09 »
Me menimme Tiranasta Strugaan bussilla, ja Sturgasta taksilla Ohridiin. Bussi taisi maksaa 10€ ja taksi kolmelta yhteensä 5€. Matka kesti yhteensä ehkä n. kuusi tuntia (en muista enää). Tiranasta lähtee myös paljon minibusseja rajalle, mutta ne eivät aja Makedonian puolelle, vaan jättävät rajalle. Minibussien pitäisi olla halvempia ja nopeampia. Ainoa ongelma on siinä, miten päästä rajalta eteenpäin.

Niin ja tuo bussi ajoi Tirana - Dürres - Sturga, lähti aamulla 8:30.

Tässä vielä Skopjen linja-autoaseman aikatauluista niistä kiinnostuneille: http://www.sas.com.mk/en/timetable.php

13
Eurooppa / Vs: laivayhteydet Albaniasta?
« : 13.07.2008, 18:50:08 »
Kun omaa reissua suunniteltiin, yritettiin etsiä laivayhteyksistä tietoja, mutta ei taidettu löytää mitään. Jostain sain sellaisen käsityksen, että Albania ei ole kovin suosittu "risteilykohde", mutta silti uskoisin että Dürresista menee jokin yhteys ainakin Montenegroon. Itse käytimme lopulta bussia, taksia sekä furdonia.

Ts. minusta ei tainnut olla (taaskaan) mitään apua  :-[

14
Tyhmät kysymykset / Vs: Passin luovuttaminen
« : 25.06.2008, 14:49:42 »
Monessa paikassa otetaan passi pantiksi, ja kun ei oltu vielä maksettu mutta tarvittiin passeja, jätti yksi seurueesta ajokorttinsa respaan "pantiksi". Enemmänkin minua huolettaa antaa passi rajavartioille/ bussikuskille, ja silloin vasta huolettaakin kun bussi lähtee rajalta ja sitä omaa passia ei näy missään  ::) ;D

15
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 23.06.2008, 13:31:36 »
Vastailenpa minäkin tähän jotain oman reissuni osalta (viime viikolla tultiin takaisin). En viitsi nyt koko reissua tähän selittää, mutta jos joku haluaa tietoja Skopje - Istanbul - Montenegro välistä, kysymyksiä saa esittää  :)

Mutta siis me menimme Montengeron Ulcinjista Albaniaan Shkodraan minibussilla, mikä todellakin lähti hotelli Londonin edestä. Tuo trippi maksoi 8€, MUTTA jos ottaa kyydin ilman matkatoimistoa, maksu on 4€. Mistä tuon bussin muuten löytää, sitä en tiedä. Noita busseja menee käsittääkseni kaksi päivässä, me menimme 14:30 lähtevällä. Toinen meni joskus aamulla noin kello kuusi. Ulcinjia emme ehtineet sen enempää tutkailla, vaikutti ihan normi kaupungilta. Rantaa emme nähneet lainkaan.

Tuossa bussissa tapasimme Montenegrolaisen tytön, joka oli menossa myös Tiranaan, joten hän otti meidät "siipiensä suojaan". Jäimme Shkodrassa pois, ja hyppäsimme uuteen pikkubussiin, mikä vei meidät Tiranaan. Tämä bussi maksoi kolmelta henkilöltä yhteensä 10€. Tiranssa majoituimme yhdeksi yöksi paikkaan minkä nimi oli Freddy's tjms. Paikka löytyy myös Hostelworldissa, mutta meillä ei ollut sinne varausta. Sattui niin, että tuolla tytöllä oli juurikin tuon kyseisen paikan puhelinnumero, joten saimme hommattua yöpaikan melko vaivattomasti. Tirana oli todellinen yllätys minulle, sen lähiöt olivat kunnoltaan sellaiset mitä kuvittelin koko kaupungin olevan, mutta ehei. Ihan siistiä, ja yllättävän modernia. Osa rakennuksista maalattu kirjaviksi, eli ei tosiaankaan niin harmaata ja likaista kun mitä kuvittelin. Vietimme kaupungissa illan ja itse menin aikaisin nukkumaan, joten kokemukset jäivät hieman vailinaisiksi.

Tiranasta lähdimme seuraavana aamuna kohti Makedoniaa ja Ohridia. Tiranan bussiasema on vähintäänkin eksoottinen, tai sitten me olimme jossain muulla asemalla, kun "virallisella" asemalla. Eli kyseessä oli pieni hiekkakenttä, jossa oli busseja sikinsokin. Oikeastaan ketään ei osannut englantia, ja lipunmyyntikojussa istuneet miehet eivät suostuneet myymään meille lippuja, vaan osoittivat vain bussin suuntaan. Kävi ilmi että 8:30? lähtevä bussi oli tullut yöllä Makedoniasta, ja jatkoi nyt Tiranasta Dürresin kautta takaisin Makedoniaan. Joten hyppäsimme kyytiin. Bussiin tuli erillinen lipunmyyjä, ja lipun sai maksettua myös euroilla. Hinnaksi tuli 10€, paikallisella valuutalla ostettuna hinta taisi olla hitusen verran pienempi. Matka Makedoniaan kesti ehkä n. viitisen tuntia.

Makedoniassa bussi ei mennyt Ohridiin, vaan jätti meidät Strugan todella syrjässä olevalle linja-autoasemalle. Nappasimme asemalta taksin, mikä heitti meidät 5€ Ohridin keskustaan. Englantia kuski ei oikein osannut, mutta saksa taittui ihan sujuvasti. Ohridista meillä ei ollut varattuna majapaikkaa, mutta kuten niin monesti aiemminkin, tultiin yöpaikkoja heti tarjoamaan. Kävimme katsastamassa suomalaisen Sampon pitämän hostellin, mutta siellä oli vielä remontti kesken, joten menimme muualle. Hostelli näytti oikein viihtyisältä ja siistiltä muuten, ja on hyvä vaihtoehto yösijaksi. Me vietimme yömme paikassa nimellä Anastasia(?) Homestay. Molemmat majapaikat ovat todella lähellä Ohridin keskustaa, ja keskuaukiolle käveli muutamassa minuutissa.

Ohrid oli kaupunkina todella eurooppalainen, odotin samanlaista paikkaa kuin mitä Skopje oli (minulle jäi mielikuva likaisesta ja suttuisesta kaupungista, missä elettiin 20-30 vuotta aikaa jäljessä). Mutta huomasi hyvin missä päin Makedoniaa turistit aikaansa viettävät. Oli kävelykatua ja muodikkaita vaateliikkeitä, paljon kahviloita jne.jne. Järvi toi kaupungille oman kivan lisän. Uimarantaa ei heti "keskustasta" löydy, vaan pitää kävellä rantaa myöden kilometri pari ylittää pieni kanaali, minkä jälkeen pari ihan viihtyisää rantaa, toinen oli avattu juuri pari päivää sitten. Rannalla oli mukava kahvila/ baari suurine sohvineen ja lepotuolineen, paikan nimi taisi olla Cuba Libre (joka kaupungissa taitaa olla tuon niminen baari noilla seuduilla  ;D ). Kävelykadulla oli monta baaria, missä saattoi istuskella ja seurata elämän kulkua (tai jalkapalloa). Kaupungin uusi bussiasema (tämäkin), on melko kaukana keskustasta, kävely kesti ehkä reilun vartin.

Ohridista jatkoimme matkaa Skopjeen bussilla, ja hintaa oli 500denaaria eli reilu 8€. Tuo matka taisi kestää n. neljä tuntia. Skopjesta olimme varanneet kolmen hengen huoneen hotelli Centarista. Hotelli sijaitsee lähellä rautatie- sekä bussiasemaa, ja Skopjen keskustaan on parin minuutin kävelymatka. Hintaa huoneella oli 78€/ yö, aamupala kuului hintaan.

Vietimme pari päivää Skopjessa, ja nyt kaupunki näytti huomattavasti paremmalta kuin tullessa. Tai ehkä vain olin tottunut tietynlaiseen nuhjuisuuteen. Mutta Skopjesta löytyy myös paljon mukavia baareja, ravintolaa saimme hakeamalla hakea kun halusimme pysyä keskustan alueella. Vanhan kaupungin puoli oli myös viihtyisä, ihan ero Istanbuliin siinä, että siellä ei tyrkytetty yhtikäs mitään! Kukaan ei myöskään huudellut perään. Kaupungissa ei ole paljon nähtävää, mutta tuo vanha kaupunki siis kierrettiin, lisäksi kävimme katsastamassa Äiti Teresan patstaan (on kotoisin Skopjesta), sekä vanhan rautatieaseman kellotornin, minkä kello on pysähtynyt näyttämään aikaa jolloin 60- luvun tuhoisa maanjärjistys alkoi.

Skopjesta teimme päiväreissun Pristinaan. Yhdensuuntainen lippu maksoi 330denaaria, eli reilu 5€, matkaa tehtiin reilu pari tuntia. Rajalla ei ollut mitään ongelmia, ja ylitys sujui varsin sujuvasti. Sitä kysyttiin, että työskeneteletkö Kosovossa, mutta mitään muuta ei kyselty. Bussiasema oli taas kaupungin ulkopuolelle, mutta keskustaan oli melko helppo löytää. Hintataso tuolla oli todellakin kohdallaan!! Kaupunki oli yllättävän moderni, ja vilisi komeita rauhanturvaajia  ;D Menomatkan bussi oli aika eksoottinen (kuuma, rämisevä ja pakokaasut tulivat sisälle), mutta paluumatkan bussi oli oikein hyvä. Paluumatkan hinta oli 5,5€.

Taksi Skopjen keskustasta lentoasemalle maksoi 15€.

Muutoin en koko reissun aikana pelännyt, mutta noiden maiden liikennekulttuuri on aivan hullu! Ei ihme että teiden varsilla näkyi paljon muistokiviä liikenteessä menehtyneiden muistoksi (tai varoitukseksi/ opetukseksi teillä liikkuville).

Pahoittelen jos tekstini on liian pitkä, ja sekava  :)

16
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 29.05.2008, 13:23:20 »
Oletpas itsekäs, kun matkustat kriisialueelle. ;) ;D

Todellakin! Pitää miettiä, että missä pääsisin kasvattamaan itsekkyyttäni vielä vähän enemmän. Sanontahan kuuluu, että ei kahta ilman kolmatta (Makedonia, Kosovo ja ?? ).

 ;D

17
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 29.05.2008, 10:11:03 »
Voi helkutti sentään! Huomenna lähtö Skopjeen, ja tänään lukiessani lehteä havahduin että Makedoniassa on su parlmaenttitjmsvaalit! Ovat jo nyt rähinöineet siellä.

Muutoin rauhallinen maa, mutta kun minä päätän repäistä ja lähteä reissuun niin alkaa rähinät  ;D

18
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 27.05.2008, 08:05:08 »
Hassu argumentti tuo "on turvallisempiakin paikkoja". Pitäisikö jatkossa reissata vain jossain Japanissa?

Tai pysyt kotimaassa ja siunaat kuinka onnekas olet kun täällähän ei mitään pahaa koskaan tapahdu  ::) Eikä Japanikaan mikään hirmu turvallinen maa ole. Siellä saattaa maa tutista aivan yhtäkkiä ja sitä on vielä hankalampi paeta kuin esim. luoteja.

19
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 26.05.2008, 14:38:05 »
Seuraava reissu sitten Darfuriin tai Irakiin 8)

Heh, kaveri on sanonut samaan, että seuraavaksi vaan Afganistaniin pyörimään.

Mutta siis itse olen mahdollisesti myös menossa käymään Kosovoon (päivän reissu Skopjesta Pristinaan), mutta en ole siis vielä varma. Minua ei vedä sinne mikään muu, kuin se että kaveri on sinne menossa. Ja sen motiiveista mulla ei ole mitään hajua. Tai ehkä sitä vain kiinnostaa millaista vierailla tuollaisessa paikassa. Itse en osaa asiaa edes pelätä, varsinkin kun on katsellut uutisia. Esim. Espanjan bussiturma, Rovaniemen ammuskelu. Sitä voi  kuolla ihan missä tahansa, ja uskon että kuoleman uhka Kosovossa on hyvinkin pieni (ellei sinne nyt satu syttymään jotain pahempaa rähinää tässä kolmen viikon aikana). Ehkä vain olen sitten tyhmä ja halveksittava. Seuraavaksi kun Itä-Euroopassa reissataan, niin tarkoitus olisi suunnata vielä idemmäs mitä nyt, eli mitkä maat siellä Euroviisuissa nyt taas jylläsivätkin  ;D

Hyvä kun tulikin "puheeksi" tämä, täytyy käydä vielä ulkoministeriön sivuilta vähän katselemassa matkustustiedotteita.

20
TJ 9!!

Pientä kuumetta havaittavissa, mutta ei vielä mitään pahaa. Myöskään stressiä ei ole (vaikka kaverit niin väittävät, kun olen lähetellyt postia kahteen ensimmäiseen majapaikkaamme). Ts. neljäksi ensimmäiseksi päiväksi löytyy suunnitelmia, sen jälkeen mennään sinne mihin nenä näyttää. 18.6 lähtee lento kotiin, joten siihen tähdätään  ;D

Sivuja: [1] 2 3