Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - janne#1

Sivuja: [1] 2
1
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 21.10.2014, 17:04:17 »
Lainaus käyttäjältä: pahakyy
OT, mutta ne ovat lepakoita. Lentävä koira on kutsumanimi.

Isolentäväkoira
Kaksiosainen nimi: Pteropus vampyrus

Virallinen suomenkielinen nimi on nykyään kylläkin isolenkko.

2
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 13.05.2014, 11:04:12 »
Kysyisinkin, millä yhtiöillä olette sinne lentäneet, jos lennätte Helsingistä? Jos ruumassa on tavaraa, niin paljonko aikaa kannattaa varata, että ehtii vaihtokoneeseen?

KLM:llä päässee halvemmalla ja helpommin, ja vaihtoajankin voi laittaa lyhyemmäksi ja vaihtoehtona on myös Glasgow.

3
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 07.02.2014, 14:06:23 »
Sen sijaan uzbekkivisan saaminen Riian-lähetystöstä uhkaa mennä hieman hankalaksi. Passien postittaminenhan sinne onnistuisi ihan helposti kirjattuna kirjeenä saantitodistuksen kera, mutta nouto tuntuu nyt ongelmalta. He haluavat valmiin vastauskuoren jne, mutta ainakaan Suomen postilla ei ole ilmeisesti tarjota kuin kansainvälinen vastauskuponki, joka siis kattaa vain peruslähetyksen. Ja Latvian postiin en kyllä niin paljoa luota, että tuollaisen varaan viitsisi lähteä.

Juurikin noin minä tein ja hyvin hoitui. Toinen vaihtoehto on viedä passit esimerkiksi Traveller-firmaan, jotka hoitavat viisumien haun, mutta se on hieman kalliimpaa - tuota kautta aikoinaan hoidin Turkmeeni-visan, kun aika meinasi loppua kesken lähtöä ennen.

4
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 04.02.2014, 12:24:03 »
Vuoret ovat kuitenkin se Tadzikistanin juttu ja reitillenne ei niitä liiemmin osu. Dushanbessa itsessään ei juurikaan nähtävää ollut.

Onhan siellä maailman suurin makaava Buddha ja maailman korkein lipputanko.

Edit: ja reittinne varrelle osuu myös Hisorin historiallinen linnoitus matkalla Uzbekistanin rajalle.

5
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 29.01.2014, 09:56:11 »
Hämmennetään vielä vähän pakkaa. 2010 Penjikent oli auki ja vieläpä suhteellisen nopea ja sujuva. Penjikentin lähistöltä löytyvät myös fan vuoret.

Raja on ollut suljettuna 2010 loppuvuodesta lähtien johtuen Islam Karimovin ja Emomalii Rahmonin jäätävän huonoista väleistä ja lähes sotatilasta, mikä maiden välillä on.

6
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 28.01.2014, 13:09:09 »
Tätä vähän uumoilinkin. Minkähänlainen julkinen liikenne tuolla on? Ehtiikö edes päivän viettää pääkaupungissa?

Käsittääkseni ulkomaalaisten pitää lisäksi varata matkansa paikallisen matkatoimiston kautta, jolloin teidän hyvinvoinnistanne ja turvallisuudestanne on lisäksi huolehtimassa paikallisopas. Paikallisliikenteellä ei tuolloin matkusteta vaan hyödyntäen ystävällisen matkanjärjestejän palveluita.

Voihan olla, että nämä asiat ovat omasta vierailustani lieventyneet, mutta en usko.

7
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 28.01.2014, 13:05:00 »
On huomioitava, että raja Tadzikiistanin ja Uzbekistanin välillä on auki vain kolmessa paikassa: välillä Khojand-Tashkent, aivan idässä Konibodomissa, ja etelässä Tursansadessa. Kaikkien näiden kautta kulkemalla reitti Dushanbesta Samarkandiin muodostuu pitkäksi ja vaatii myös vuoristojen ylittämisen. Penjikentin raja ei ole ollut vuosiin enää auki.

Onkos tuossa eteläisessä reitissä nyt sitten jotain todellista ongelmaa? Ok, onhan sitä kautta väli Dushambe-Samarkand liki 500 kilometriä eli tuplaten pidempi kuin Penjikentin kautta olisi. Mutta toisaalta ainakin Googlen maastokarttojen perusteella tuo reitti nimenomaan aika lailla kiertäisi vuoriston eli voisi tämän perusteella olla nopeudeltaan ihan kohtuuhyvä.

Eipä siinä ole. Siihen kannattaa tuolloin jättäänyöpyminen esimerkiksi Termeziin Afganistanin rajalle. Tuolloin pääsee myös näkemään Shahrisabzin maailmanperintökaupungin. Kuitenkin, vaikka vuoret ovat matalampia kuin naapurimaassa, tie Termezista Shahrisabziin menee vuoriston yli ja on paikoin melko heikossa kunnossa, vaikkakin tuo on moottoritie verrattuna tiehen Dushanbesta Khojandiin. Matkaan juuri tämän takia ja rajanylityksen takia kannattaa varata aikaa ainakin sen yhden yöpymisen verran.

8
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 27.01.2014, 13:27:12 »
Selkein reitti olisi ilman muuta Dushanbe-Samarkand-Buhara-Tashkent-Osh-Karakol-Bishkek-Almaty-Astana.

Tämän reitin miinus on se, että upeimmat vuoristot jäävät näkemättä. Esimerkiksi Tajistanissa matka vuoristossa Dusanbe-Khojang

On huomioitava, että raja Tadzikiistanin ja Uzbekistanin välillä on auki vain kolmessa paikassa: välillä Khojand-Tashkent, aivan idässä Konibodomissa, ja etelässä Tursansadessa. Kaikkien näiden kautta kulkemalla reitti Dushanbesta Samarkandiin muodostuu pitkäksi ja vaatii myös vuoristojen ylittämisen. Penjikentin raja ei ole ollut vuosiin enää auki.

9
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Traveller Ab:sta?
« : 19.08.2013, 17:24:51 »
On luotettava. Tosin, useimpiin lähetystöihin voi passin ja vaaditut paperit myös lähettää, jos vastauspostimaksut ja muut tarvittavat kustannukset hoitaa.

10
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 22.07.2013, 13:19:23 »
Minkälaisella aikataululla olette saaneet Uzbekistanin viisumin Riikan suurlähetystöstä? Olisi kiva tietää jotain vähän, että kuinka joutuu kaupungissa viettämään viisumia odotellessa? Tai vaihtoehtoisesti onko kukaan hoitanut Uzbekki viisumia Itävallasta Wienin lähetystöstä?

Itse hankin postitse. Vajaa pari viikkoa passi matkaili Latviassa.

11
Baltian maat / Vs: Viro vai Eesti?
« : 27.08.2012, 10:12:06 »
Ja ainoa nimenmuutos Neuvostoliiton hajoamisen yhteydessä oli Gruusian vaihtuminen Georgiaksi.

Olet väärässä: myös Kirgisia muuttui Kirgistaniksi palatakseen sitten varsin pian takaisin Kirgisiaksi.

12
Afrikka / Vs: botswana ja sambia - safarille!
« : 23.07.2012, 12:20:48 »
Tätä big fiven bongaamista on syytä kyllä epäillä, koska pensassarvikuono tapettiin sukupuuttoon ko. puistosta 80-luvun puolessavälissä, ja uudelleenistutusta on tehty vain North Luangwaan.

Edes kaikki safarioppaat eivät mainitse leveähuulisarvikuonon ja suippohuulisarvikuonon eroista, jotta turistit ovat tyytyväisiä. Toisaalta iltakaffeella opas kertoi, että joku oli vakavissaan kysynyt, että montako eläintä Big Fiveen kuuluu...

Vuorostaan isosarvikuono ei kuulu lainkaan Sambian eläimistöön (vaikkakin niitä on Mosi-oa-tunyan puistoon muutama tuotu Etelä-Afrikasta näytille), joten siinäkään mielessä viiden ison bongaus ei viimeiseen kolmenkymmeneen vuoteen ole ollut Pohjois-Luangwaa lukuunottamatta mitenkään mahdollista.
Samapa tuo sinänsä, itsellä kohteena on Etelä-Luangwa, Kafue ja Livingstone Sambiassa piakkoin.

13
Afrikka / Vs: botswana ja sambia - safarille!
« : 23.07.2012, 11:08:55 »
South Luanga on tosi hieno kansallispuisto. Kaunis, vaihteleva ja eläinrikas. Olen käynyt Afrikassa kymmenessä eläinpuistossa ja vaikuttavin oli South Luanga. Menee jopa Serengetin edelle. Big five on äkkiä bongattu.

Tätä big fiven bongaamista on syytä kyllä epäillä, koska pensassarvikuono tapettiin sukupuuttoon ko. puistosta 80-luvun puolessavälissä, ja uudelleenistutusta on tehty vain North Luangwaan.

14
Afrikka / Vs: Burkina Faso / Mali
« : 15.09.2010, 12:24:44 »
Miten tärkeetä tuolla on osata ranskaa? Oon yksinäni sinne päin lähdössä lähes ranskan taidottomana.

Merci,
Ilmari

Kyllä sitä voi kenties pärjätä, mutta jos reppumatkalla olet, että se on vaikeata. Ranska on aika ehdoton kieli tuolla päin.

15
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 23.04.2009, 11:43:53 »
Harry Potter juna on erikoisvuoro höyryveturilla http://www.scotland.org.uk/fortwilliam/fort-william-steam-train.htm
Fort Williamista Mallaigiin...

Niin ja syy minkä takia sitä sanotaan Harry Potter -junaksi johtuu siitä, että kyseistä junaa ja kyseistä reittiä käytettiin Harry Potter -elokuvien Tylypahkan junamatkakuvauksissa

16
Aasia / Vs: Pohjoiskoreaan..
« : 03.10.2008, 08:27:08 »
Onnistuuko Eteläkorean kautta meno? Ja paljonkohan maksaa noin...


Eipä onnistu ilman ryhmissä menemistä todellakaan helposti. Muutenkin Pohjois-Koreaan matkustaminen muuten kuin ryhmämatkalla lienee todella vaikeata ja joka tapauksessa Beijingin kautta saapuminen sujuu huomattavasti helpommin.

Etelä-Koreasta ei ole edes säännöllisiä turistiyhteyksiä pohjoiseen.

17
Afrikka / Vs: Mission Africa ´09
« : 29.09.2008, 12:36:24 »
Vastataan nyt näitä useimmille tuntemattomia paikkoja, joita itse olen kokenut ja jotka jäivät mieleen. Malista tulee mieleen Pays Dogon, Djenné ja myös kuitenkin kulttuurin suhteen Mopti ja Timbuktu. Erityisesti Pays Dogon on niin huikea kokemus, että sitä suosittelen. Burkina Fasosta varmasti kulttuurin takia sekä Bobo-Diaoulasso että Ouaga ovat must-paikkoja. Nyt puhutaan sitten myös iltaelämäkulttuurista.

Luontopuolelta minulle on tuttuja Tansanian luontokohteet mutta niin varmasti useimmille muillekin, joten ei niistä sen enempää. Gabonista ehdottomia sademetsäkansallispuistoja ovat ainakin Lope ja Loango.

18
Afrikka / Vs: Mission Africa ´09
« : 25.09.2008, 13:07:23 »
Mita taas massaturismiin tulee, niin ei kai sellaista Afrikassa olekaan poislaskettuna ne muutamat rantakohteet (Sansibar, Agadir, Tunisia, Egyptin rantakohteet) ja safarikohteet.

+  Etelä-Afrikka, Marokon kohteet, Mombasa, Gambia, Mauritius, Seychellit.

19
Afrikka / Vs: Burkina Faso / Mali
« : 18.09.2008, 10:07:05 »
Mainitaan nyt tänne, että matka meni loistavasti ja ajankohta osoittautui toimivaksi sadekaudesta huolimatta. Onneksi Djennéssa ollessa ei satanut, koska kyseinen kaupunki lienee länsimaisella mittapuulla sietämätön sateen sattuessa ja onneksi ei myöskään Dogonien kallioilla käppäillessä satanut. Timbuktu oli elämys vaikka suurin elämys ehdottomasti oli Dogonien maa. Burkina Faso oli myös yllättävän mielenkiintoinen. Voin kyllä suositella näitä kahta maata matkailupaikoiksi.

20
Lentomatkustus / Vs: Määränpäänä Afrikka....
« : 17.09.2008, 17:24:07 »
Onko aivan hullun hommaa haaveilla löytävänsä lennot 500-600 eurolla?

Tutki www.point-afrique.com

Sivuja: [1] 2