Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - iama

Sivuja: [1] 2
1
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 03.03.2019, 17:49:18 »
Melkein mikä vain käy paitsi laivaristeilyt. Pari vuotta sitten sain työn puolesta nipun Viking Linen risteilylahjakortteja välille Turku-Tukholma. Lähes sata niitä taisi olla ja yhtäkään en käyttänyt. En kerta kaikkiaan keksi laivoilla mitään tekemistä itselleni.

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Tietullit eri osavaltioissa.
« : 20.12.2015, 22:55:24 »
Kymmenessä osavaltiossa olen ajanut ja vain Floridassa olen ottanut tuon vuokraamon tarjoaman express toll -härpäkkeen. Kahden viikon ajalta siitä kertyi luottokorttilaskua muistaakseni 117€ eli ei ihan vähän. Toisaalta esim. Miamin ympärillä on ainakin yksi kehätie, jossa tuo on pakollinen, sillä käteinen tai kortti eivät kelpaa. Vaihtoehtona on siis toisen reitin hakeminen.

Miehitetyillä tietulliasemilla oli ainakin pari kolme vuotta sitten töissä välistävetäjiä, jotka yrittivät pyytää liikaa rahaa. Näin minulle kävi ainakin Connecticutissa ja Rhode Islandilla.

3
Meidän reissu menee sitten niin, että juhannuksena lähdetään. Edestakaiset lennot New Yorkiin ja aikaa perillä melkein kolme viikkoa. Nykissä aiotaan olla viikko, sitten auto alle ja pariviikkoinen road trip. New England on ensisuuntana, Bostoniin tuttua moikkaamaan, Cape Cod kolutaan, enkä Maineen.

Mutta mitä muuta suosittelette ja miten kauas kandee ajaa?

4
Pari viikkoa sitten olin Intiassa ja paikalliset kaverini sanoivat, että hekin olivat juuri saaneet peruttua lippunsa Delhi-Dubai-Delhi. Arvelivat Kingfisherin olevan konkassa ennen matkaa. niinhän se sitten meni.

5
Tuo kentältä kulkeva oranssi metrolinjahan on sellainen enimmäkseen maan päällä kulkeva ilmarata. Linja on yksityisen yhtiön rakentama ja siinä määrin huonosti tehty, että rakennelman kannatinpilareiden on huomattu vääntyneen. Sellaisia "huoltotöitä" siis, ei ehkä ihan just aukene uudelleen.

6
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 02.10.2012, 16:55:20 »
Kysymyksiin ja kommentteihin:

-Viisumikuvan Intiaan pitää olla kokoa 5*5cm, toisen tiedon mukaan 2*2 tuumaa, melkein samathan nuo siis. Ja kuvan pityää olla värillinen.

-Ei ollut leimaa viisumissani eikä sellaista siihen lyöty matkallakaan ei mennessä eikä tullessa, kun nyt takaisinkin jo tulin.

-Omassa nimessäni on kaksi kpl ääkkösiä, jotka kirjoitin viisumihakemukseen ilman niitä pisteitä. Hyvin kelpasi, ääkkösiä e-lomake ei tosiaan huolinut.

-Miinusmerkki viisumihakemuksen sotukohtaan ei aiheuttanut minkäänlaista herjaa tms.

7
Olen ensi perjantaina lähdössä Delhiin ja siellä asuva kaverini kertoi, että lentokentältä tuleva metrolinja on ollut jo jokusen ajan suljettuna "paikallisten vaikeuksien" takia. Eli taksihommiin menee. Hän kertoo, että valkoiset taksit pitävät mittarin päällä eivätkä huijaa. Näin kai sitten on.

8
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 03.09.2012, 22:40:43 »
^Jep, kerrasta opin minäkin :D

Tuli muuten Intian viisumi tänään ja yllättävän nopeasti. Tämän kuun 21. päivänä matkaan.

9
^Kiitos, tässä lisäinfoa.

Ei olla bilettäjiä, ei kulinaristeja, mutta ei haluta pikaruoallakaan elää.

Hotellit ja tien päällä motellitkin kelpaavat. Ei ajateltu leiriytyä eikä patikoida pitkään, vaikka ulkonakin toki viihdytään. Mitään helikoptereita siis ei kiitos.

Budjetti olisi kolmelta hengeltä kai max 5000-6000 euroa lentoineen.

10
Ideoita ja neuvoja kaipaisin...

Koskaan ei ole tullut USA:ssa käytyä, ja tarkotus olisi tehdä se ensi kesänä. Matkaan lähtisi pariskunta 15-vuotiaan pojan kanssa.

Aikaa käytettäisiin varmaankin 2vk, ehkä kolmekin. Yhteen paikkaan ei jämähdetä. Liikkua voidaan millä vain, vuokra-autollakin.

Minne suosittelette mentävän? Ne huvipuistot eivät juurikaan ketään kinnosta. Suurkaupungit kyllä, mutta samalla pikkupaikatkin. On niin valtavasti sitä mitä haluaisi nähdä... San Francisco, NY, New Orleans, Texas ja New Mexico yleensäkin jne.

Kaikki ehdotukset luetaan mielenkiinnolla. Myös vinkit kätevistä siirtymistä bussilla/junalla/lentoyhtiöillä otetaan vastaan.

11
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 07.06.2012, 20:22:31 »
Täällä näyttä olevan varsin vaihtelevia kokemuksia tuon on arrival -viisumin hankinnasta. Kiinnostuin siitä itsekin ja lueskelin lähetystön sivulta. Kovin olisi muka vaivatonta...

Mutta kun kolmen vuoden takaiset kokemukset Mumbaista muistuttavat, että jo sellainenkin operaatio kuin eurojen vaihtaminen rupioiksi oli mahdotonta paikallisissa pankeissa. Kuudessa eri konttorissa kävin päivän aikana. Selitykset olivat kirjavia: yhdessä ei palveltu ulkomaalaisia, toisessa ei huolittu ollenkaan euroja, kolmannessa niitä olisi vaihdettu vain keskiviikkoisin ja jossain olisi pitänyt olla mukana kuitti todisteeksi kuinka paljon valuuttaa on vaihdettu aiemmin jne. Lopulta otin rahaa Marterilla seinästä, joka sekin tehtiin norsupyssyllä varustautuneen vartijan saattelemana.

Eli maan tavan mukaan kohtelu oli niin mielivaltaista, että en taida jättää viisumianomustakaan Delhin kentälle asti. Aikaa kun on saada se Suomessa, ja hintaerokaan ei ole suuri.

Kuinkas, jos on viisuminhakijoita on samassa Finskin koneessa sattumoisin muutamia kymmeniä? Kuinkahan kauan siinä kentällä silloin ihmetellään?

12
En jäänyt edes mummojen tallaamaksi ja selvisin vartin odotuksella, kun ostin Hki - Delhi - Hki Stokkan Hulluilta päiviltä 449€  keväällä. Siihen päälle liitäntälennot Tampereelle 39€ (mainoksen mukaan olisi ollut 50€, mutta Stokkan kortti antoi alea). Syyskuun lopulla lähden tuttuja tapaamaan.

13
Lähi-itä / Vs: Libanonista
« : 19.03.2011, 18:34:18 »
Anteeksi maalaisuuteni, mutta onko tuolla Beirutissa uimarantoja? Voiko siis yhdistää kaupunkiloman rantakohteeseen?

14
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 19.03.2011, 18:30:57 »
Yhtenä vaihtoehtona tässä on lähteä kesällä teini-ikäisen pojan kanssa Barcelonaan. Hän kun haluaa sekä suurkaupunkia, shoppailua että rantaelämää.

Jos näin tehdään, vinkkejä, plz.

Matkustettu on paljon, en tarvii vihjeitä tyyliin varo-taskuvarkaita tai älä-mene-ravintolaan-jossa-on-sisäänhettäjä.

15
Kertokaapas tässä ketjussa, jos huomaatte hyvällä hinnalla lentoja Delhiin ja mielellään takaisinkin. Kesäkuussa olisi meillä lähtö monsuunisateita ihmettelemään.

Ja toki siis olen tietoinen noista yleisimmistä, Finski, KLM, Air France ja Turkish. Ja katselen kyllä matkamessujen nettitarjouksetkin.

Mutta jos jotain löytyy sopivaan aikaan, vihjatkaa, plz.

16
Intia / Vs: Majoitus Mumbaissa
« : 25.12.2009, 12:49:53 »
Viime maaliskuussa oltiin kaverin kanssa Bentleys-hotellissa. Varaus tehtiin etukäteen sähköpostilla Suomessa, tosin vasta noin viikko ennen matkaa. Tuossa vaiheessa ei ollut enää vapaa huoneita, joissa suihku+WC. Meillä ne olivat käytävällä huoneen lähellä ja avain niihin annettiin vain meille. Kolmen hengen huone ilmastoinnilla, kattotuulettimella ja TV:llä jotain 21€/vrk. Alle 30€ olisivat olleet ne, joissa kylppäri huoneessa.

Aamiainen tuotiin huoneeseen. Tilat olivat siistit, mutta kuluneet, palvelu ystävällistä. Tuo hotellihan on levittäytynyt useaan rakennukseen muutaman korttelin alueella ja tasokin epäilemättä niissä vaihtelee. Meillä ei ollut kuin viisi askelta Colaba Causewaylle. Ulko-ovella oli aina vartija.

Lentokenttäkuljetukset otettiin  hotellin kautta ja ne hoituivat sovitusti. Keltamusta taksi olisi kyllä ollut kai puolet halvempi.

17
Itsellä varattuna Hki-Mumbai-Hki helmi-maaliskuun vaihteeseen Finskiltä itselle ja kaverille 435€/naama. Näytti olevan aina selvästi halvempi kun lähtöpäivä oli eri viikonpäivänä kuin paluu.

Ja tämä hinta oli siis Arealta varattuna muutama viikko sitten, Finskin omalla sivulla olisi saanut maksaa 120€ enemmän.

18
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Suomi-Englanti-Suomi
« : 20.12.2006, 23:04:05 »
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
(Calais-Dover)
(On muuten aika hemmetin pahan hajuinen helvetintehdas aivan
siina Calain sataman kupeessa, mitahan sekin oikein tuottaa?)


Luujauhoa, ainakin takavuosina. Eli teurastamojätteistä puristetaan kuivattuina brikettejä teollisuuden polttoainetarpeisiin.

19
Vähän ihmettelen, miksi Europcarilta, kun hinta on Hertzillä halvempi kun varauksen tekee Ryanairin sivun kautta. Aika monta kertaa olen tuolta vuokrannut, ja näin on aina ollut.

Ihan tyynesti olen niillä ajellut lupaa kysymättä Luxemburgiin, Ranskaan, Belgiaan ja Hollantiin. Noiden autojen kuskinpuolen aurinkolipassa on tarra: "It is forbidden to take this vehicle to Eastern European countries." Siinä kaikki.

20
Onhan Budget yksi isoista vuokraamoista. Ei niiden autoissa pitäisi olla sen kummempia ylläreitä kuin muillakaan. Yleensä nämä suurvuokraamot vaihtavat autot uusiin viimeistään kun 2 vuotta tai 30000 km täyttyy.

Sivuja: [1] 2