Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Suuri junaryöstö

Sivuja: [1] 2
1
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Kanada?
« : 18.02.2010, 23:20:40 »
Calgaryssa tuli pari päivää vietettyä. Ihan kivaa oli, eläintarhassa ja Glenbow-museossa viihtyi. 17th avenuen ja Idlewoodin ostos/ravintolakadut on myos kivoja, varsinkin jälkimmäisen Recordland-levykaupasta loytyy väkisin jokaiselle jotain.

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Kanada?
« : 08.01.2010, 01:30:45 »
Kukaan kaynyt Saskatoonissa tai ylipaataan Saskatchewanissa? Taalla menee nyt vaihtarina huhtikuun loppupuolelle joten parin sadan kilsan sateelta olisi kiva kuulla ideoita. Myos Vancouver ja todnak Calgary tulevat ohjelmaan ennen kotiinpaluuta, niiden kin suhteen voi fiksummat opastaa.

Toronto osoittautui inakin talvisaikaan hiton tylsaksi paikaksi. CN tower on aika tekemalla tehty nahtavyys, Hockey hall of fame oli suunnilleen ainoa mita saattaa suositella. Ravintoloita toki on joka makuun ja viela sopuhintaisia. Sen sijaan tuo Montreal-Quebec-akseli osoittautui mielenkiintoiseksi, kunhan joku kerta on aikaa ja rahaa niin pitaa uusiksi yrittaa sinne kesaaikaan.

3
Lentomatkustus / Vs: AirCanada
« : 08.01.2010, 01:25:26 »
Myohassa, mutta menkoon:

Mun kokemusteni mukaan ei ole ok yhtio. Piti lentaa Montrealista Saskatooniin vaihtamalla Torontossa. Eka lento lahti 1h 15 min myohassa koska miehistolle ei oltu kerrottu milloin tulla paikan paalle (tai nain ainakin yhtio ilmoitti). Nain ollen sitten missasin jatkolennon. Korvaava lento lahti 8 h myohemmin ja myohastyi viela tastakin paalle tunnin. Matkatavarat eivat tietenkaan siihen tulleet vaan jouduin hakemaan ne nelja paivaa myohemmin lentokentalta. Joka ikinen paikallinen on sanonut eta nain se menee joka kerta. West jetista ei ole kokemuksia mutta sita taalla suositellaan.

4
Yleinen / Vs: Ahdistavin paikka/matkakokemus?
« : 14.09.2009, 19:29:34 »
Auswitsi ei mun mielestä ollut ahdistava sitä mitenkään. Tokihan jos sinne yksin olisi mennyt pyörimään niin luultavasti olisi ajatusta jos jonkunnäköistä tullut mieleen mutta kun 20 japanilaista seisoo rivissä ottamassa lomakuvia niin vähän se laskee sitä kolkkoa tunnelmaa.

Ehkä ahdistavinta on tähän mennessä ollut kun muutama viikko sitten Cataniassa oli hostellin dormissa minä, joku italialainen jäbä ja joku tyttö. Ilmeisesti tämä kaveri ei ollut koskaan uneksinutkaan viettävänsä yötä samassa huoneessa naisen kanssa kun piti saman tien aloittaa epätoivoiset ja selvästikin ei-toivotut lähentelyt. Jossain vaiheessa kaveri sitten katsoi asiakseen vetää käteen tytön edessä jota näytti lähinnä kiinnostavan nukkuminen. Kävi sitten mielessä että uskaltaako tässä edes vessaan lähteä ja jättää näitä kahden. Katsoin parhaaksi että en jätä. Eli vähällä on reissuilla päästy jos ei tämän ahdistavampaa ole ollut.

5
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: kanada?
« : 10.09.2009, 19:20:35 »
Nyt kaivattaisi jonkun kokemusta omaavan vinkkiä. Eli kuinka monta päivää varaisitte aikaa Monrealiin ja Quebeciin? Saskatooniin olen menossa vaihtoon ja nämä ajattelin matkalla tsekata, aikaa kyllä riittää.

6
Kanada ja Yhdysvallat / Lennot Kanadaan
« : 09.09.2009, 21:53:17 »
Minkäs firman koneilla olette lentäneet Kanadaan matkustaessanne? Tuolta Kanada- keskustelusta ei vinkkejä löytynyt ja pikapuolin pitäisi alkaa vaihtarireissua säätämään kasaan.

7
Italia / Vs: talvella sisiliaan?
« : 30.08.2009, 20:21:20 »
Sen enempää en osaa sanoa kuin että Etnalle ei ainakaan muutama vuosi sitten talvella päässyt. Käsittääkseni juuri säiden takia. Näin kertoi sinne yrttänyt sukulainen.

8
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 30.08.2009, 20:18:41 »
No niin, eilen päättyi parin viikon Sisilianreissu. Kivaa oli, voi suositella muillekin. Meno hoitua Ryanilla reittiä Tampere-Bergamo-Palermo ja paluu AirBerlinillä Cataniasta Dusseldorfin kautta Helsinkiin.

Palermossa ei kauhesti nähtävää ole, yhdessä päivässä ehtii kaiken tarvittavan nähdä. Monreale siinä lähistöllä oli ihan miellyttävä pikkukaupunki, ehkä mielummin sinne retkelle jos tuolla päin pyörii.

Pari yötä meni Agrigentossa ja Temppelilaakso olikin ehkä parasta mitä reissulla tuli nähtyä. Kutakuinkin koko päivän sai menemään kun palloili muinaistemppelien ympärillä ja kävi vielä läheisen ison puutarhan sekä arkeologian museon ihmettelemmässä. Agrigento oli kaupunkina kiva, ehkä paras näistä pikkupaikoista mitä Sisiliassa vastaan tuli. Pieni kaupunki kukkulalla, paljon sokkeloisia kujia ja vanhoja taloja.

Cataniassa riitti enemmän nähtävää amfiteattereineen ja linnoineen kuin Palermossa. Päiväretkiin meni suurin osa ajasta kuitenkin.

Etnalle piti tietysti kiivetä, mitä nyt sade pääsi yllättämään paluumatkalla vuorenrinteellä. Hämmentävästi Cataniasta meni vain yksi bussi aamulla ja yksi takaisin iltapäivästä joten aikatauluejn kanssa saa olla tarkkana.

Siracusaan ei oikein yksi päivä riittänyt, sen verran oli nähtävää amfiteattereineen, katakombeineen ja vanhoine kaupunkeineen. Olisi hyvin voinut yöksikin jäädä niin olisi aika riittänyt paremmin. Varsinkaan kun Taorminassa ei mitään sykähdyttävää ollut, lähinnä pirusti turisteja. Sinänsä ihan mukavan kaupunki mutta ei mitenkään dramaattisesti eronnut muista pienemmistä paikoista joissa kävin.

Acicastellon linna oli huikea ja näkymiä korkealta rinteeltä merelle olisi voinut ihailla vaikka kuin kauan. Muuten jäin kaupungissa palloilu aika vähiin kun piti viereisessä Acitrezzon kylässä käydä melomassa laavasaarten seassa sekä tietysti uimassa.

Eolie-saaret jäivät näkemättä ja Noto mitä monet ovat kehuneet ja länsiosakin ja oikeastaan koko sisäsaari. Ehkä ensi kerralla.

9
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 16.08.2009, 16:15:15 »
Kaikkihan Etnalle kiipeää. (?)

Tästä on pakko esittää tyhmä kysymys: miten suuresti lämpötila muuttuu tuonne kiivettäessä? Huomenna lähtö Sisiliaan eikä oikeastaan mitään lämpimiä vaatteita taida tarvita ellei sitten tuolla.

10
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 13.08.2009, 06:46:54 »
Toinen kysymys vielä, osaako joku neuvoa mistä löytyisi Helsinki-Pirkkala-välillä kulkevan bussin aikataulut?

Elokuun ja syyskuun aikataulut loytyy taalta:
http://www.airpro.fi/linjaautojenaikataulut

Paunun kuljetus/bussi 61:
http://www.paunu.fi/pdf/TMP%20airport%2009-10.pdf

Ja juu, on-line-check-in on pakollinen, jos haluat paasta halvemmalla.


Ok, kiitoksia avusta. Sikäli kun itse tulkitsin niin online-tsekkaus on pakollinen vain jos liput on ostettu 21.5. jälkeen, näin ainakin luki Ryanin lähettämässä viestissä. Täytyy toivoa että tämä pätee vielä kentälel tullessakin.

11
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 11.08.2009, 21:00:20 »
Ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta onko tuo Online-check-in siis nykyään pakollinen kaikilla Ryanin lennoilla mikäli lisämaksut kentällä haluaa välttää? Eipä ole tammikuun jälkeen tullut lenneltyä enkä mitään tällaista erikseen halunnut lippuja varatessani.

edit. Tähän siis löytyi vastaus Ryanin lähettämästä sähkön postista:

IF YOU MADE YOUR RESERVATION ON OR AFTER THE 21ST MAY 2009 YOU MUST CHECK-IN ONLINE AND PRINT YOUR BOARDING PASS FOR PRESENTATION AT BOTH AIRPORT SECURITY AND AT THE BOARDING GATE. PLEASE NOTE THAT AIRPORT CHECK-IN IS ONLY AVAILABLE TO PASSENGERS WHO BOOKED BEFORE THE 21ST MAY 2009 AND PAID FOR THIS SERVICE.

Toinen kysymys vielä, osaako joku neuvoa mistä löytyisi Helsinki-Pirkkala-välillä kulkevan bussin aikataulut?

12
Lentomatkustus / Vs: AirBerlin
« : 06.08.2009, 12:19:48 »
No niin. Nyt sitten tuli viestiä että reilun kolmen viikon päässä odottava lento on siirretty kolme tuntia myöhemmäksi, mikä tarkoittaa sitä että seuraavalle lennolle ei ehdi. Eipä ole vastaavaa tilannetta vielä tullut vastaan, vähän jo etukäteen arveluttaa miten koko paskan kanssa käy. Ehkä se sitten on vaan yövyttävä Dusseldorffissa ja jatkettava aamupäivästä Finskillä. Täytyy kysellä aikovatko mitään mitenkään korvata.

edit. Jatkolennon sai vaihdettua seuraavalle päivälle. Lisämaksua tuli 90 euroa ja sittne on vielä yö joko hotellissa tai kentällä. Eipä ole koskaan omalla kohdalla lento siirtynty näin lyhyellä varoitusajalla.

13
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: kanada?
« : 06.08.2009, 10:06:10 »
Nyt kaivattaisi vinkkejä siitä, mikä firma lentää edullisimmin Helsingistä Torontoon. Loppuvuodesta on lähtö edessä ja lipun osto pikkuhiljaa ajankohtainen.

14
Kanada ja Yhdysvallat / Lennot Kanadan sisällä
« : 04.06.2009, 20:47:46 »
Homman nimi on: olen lähdöä ensi vuoden alussa (tai luultavimmin jo tämän vuoden puolella) Saskatooniin vaihto-opiskelijaksi. Pitäisi pikkuhiljaa alkaa lentoreittiä miettiä, joten tietoa Kanadan sisällä lentävistä firmoista kaivattaisi.

15
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 05.05.2009, 22:57:48 »
Kertokaas joku viisaampi kannattaako paria päivää uhrata Liparin ja muun ympäröivän saariston katseluun? Milazzosta käsin olisi tarkoitus veneillä, siellä kun on majoittuminen aika paljon halvempaa.

16
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 07.03.2009, 18:12:53 »
Jep, kiitos vakuutteluista. 3 tuntia olisi vaihtoaika joten ihan pieni heitto aikatauluissa ei tekisi mitään mutta tuntia enempää ei olisi kestänyt. Löytyi kuitenkin saman hintaluokan lento Helsingistä joten taitaa jäädä Ryanair väliin.

Tammikuun alussa olin tulossa Bergamosta Tampereelle Ryanin koneell. Lento (ja vajaa kymmenen muuta) peruttiin, koska kiitorataa ei saatu puhtaaksi lumesta. Eipä sitä oikein voi lentoyhtiötä syyttää sääoloista, muttam istään lumimyrskystä ei todellakaan voida puhua, pikemminkin puutteellisesta aurauskalustosta. Siellä sitten yksinäinen kauhakuormaaja ajeli edestakain kiitoradalla, vähän kävi mielessä olisiko isommalla kentällä vasaavaa säätilaa edes huomattu. Sen siitä saa kun lentää halpispuljuilla jotka käyttävät näitä vaatimattomia kenttiä.

Koko firma ei tietenkään regoinut koko tilanteeseen millään. Lennon vaihtaminen seuraavana päivänä Tukholman koneeseen ei onnistunut, vaan kokonaan uuden lennon joutui ostamaan. Joku vois vaikka käydä vetämässä sitä Ryania turpaan.

17
Lentomatkustus / Vs: AirBerlin
« : 06.03.2009, 23:12:39 »
Vähän tyhmä kysymys mut kysynpähän silti: tuleeko tuohon lennon hintaan päälle muita kuluja kun palvelumaksu esim. matkatavaroista. Tai vessassakäynnistä ("heh")? Vähän hämmensi tuo sivuilla mainittu polttoainelisämaksu, se kuitnekin kuulunee hintaan.

18
Italia / Vs: Milano
« : 06.03.2009, 23:02:39 »
Pystyy!

EIVÄT OLE KOVIN TÄYNNÄ.

Menin tossa uudenvuodne jälkeen Milanosta Venetsiaan. En tiiä oliko juna täynnä mut eipä siellä ainakaan yhtään vapaata penkkiä näkynyt. Trenitalian sivuilta onnistuu lipun varaaminen etukäteen helposti, tosin ilmeisesti paikallisjuniin tms ei voi varata sieltä.

19
Italia / Vs: Verona
« : 06.03.2009, 22:58:02 »
Arenaa suosittelen minäkin. Joen toiselta puolelta (tyhmästi sanottu mut ei-vanha-kaupunki-puolelta) löytyy kukkuloilta Rooman valtakunnan aikaisia rakennelmia, siellä oli ihan hauskaa pyöriä.

Kaikenkaikkiaan tosi kiva kaupunki. Kaksi päivää olin tammikuussa ja olisi siellä pidempäänkin viihtynyt.

20
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 06.03.2009, 21:47:31 »
Kertokaas Ryania enämpi harrastaneet että kuin hyvin koneiden aikataulut pitää paikkansa? Neljästi on itse tullut tätä puljua käytettyä ja ainakin kahdella on lennot myöhästyneet 30-45 min. Nyt olisi tarkoitus buukkaa jatkolennot mitkä ei kovin pitkää viivytystä kestä.


Sivuja: [1] 2