Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Siisu

Sivuja: [1] 2
1
Thaimaa / Vs: Bangkokin lähellä kivoja rantakohteita?
« : 25.07.2011, 12:25:13 »
Heips

Jatkan tähän avattuun aiheeseen. Kekkuli tuolla ylempänä mainitsee Bang Saen:in Bangkokista päivässä tehtävänä reissuna. Olen syyskuussa Thaimaassa työmatkalla pari viikkoa, ja minulla on siinä yksi lomapäivä (wow!). Kovasti haluaisin ehtiä tuossa huljuttelemaan varpaita meressä, joten tuo Bang Saen vaikuttaisi ihan kivalta kun muualle en taida ehtiä. Mutta miten sinne helpoiten pääsisi? Netistä lueskelin, että bussilla - mutta miten ja mistä. Majoitun Klong Luang nimisellä alueella.

2
Matkaseuraa / Vs: Bangkokissa
« : 09.06.2011, 10:48:11 »

Siirretty!

3
Eurooppa / Vs: Malta
« : 15.09.2010, 12:52:42 »
Up up..

Reilun viikon päästä lähdetään Maltan reissuun, ja pikainen kysymys: käykö Maltalla sähköpistokkeeseen suoraan nää suomalaiset versiot, vai pitääkös olla adapteri? Taitaa sinne tarvita..?

Noista hinnoista tuolla ylempänä keskusteltiin, niin tässä meidän paketti:

Lennot yhteensä n.560 euroa kahdelta aikuiselta ja yhdeltä sylivauvalta. Eivät olleet edullisimmat mitkä löysin, mutta vauvan kanssa matkailu asettaa tiettyjä rajoituksia lentoaikoihin, vaihtoihin yms.  ;D

Majoitus 4 tähden hotellissa Slieman keskustassa rannalla 4 yötä, sis. aamiaisen + kaupan päälle tuli jokin risteily yht. 312 euroa. Hotellin olisi saanut rutkasti edullisemminkin, mutta päätettiin nyt sijoittaa vauvan takia sijainniltaan hyvään ja tasoltaan mukavaan.. Ja valinnanvaraa todellakin on! Varattiin myös jo taksi valmiiksi, että saadaan siihen vauvalle turvakaukalo.

4
Eurooppa / Vs: Malta
« : 13.07.2010, 16:17:46 »
Juu ja äsken kävin juuri vinkistä viisastuneena Lufthansalla katsomassa, niin sieltäkin löytyi lennot n. 500 euroa 2 aik. + vauva. Katselin joskus pari viikkoa sitten vertaa.fi:n ja Air Maltan kautta lentoja, ja silloin löytyi vain törkeän kalliita lentoja. Menin sitten heti sen perusteella teilaamaan kotimaisen tarjonnan  ::) Mut nythän tuoltakin tosiaan löytyy, näköjään 547 euroa 2 aik. + vauva. Pitää alkaa seurailla nyt hintoja! Helpottaa kummasti kun tietää mihin hintaluokkaan tähtää, elikkäs n. 200 - 250 euron pintaan pitäisi saada. Yllättävän edullisesti!

Hotelleja katsoin että n. 200 - 400 eurolla pitäisi saada 7 yötä perustason majoituksessa.

Autonvuokrauksesta on kokemusta ulkomaanreissuilta, ja meilläkin ehdottomasti mies rattiin kun tuntuu omaksuvan vieraan paikan liikennekultuurin alle nanosekunnissa. Mie olen kuitenkin selkeästi parempi kartanlukija (vai tokkopa tuon kokoisella saarella pääsee pahasti eksyksiin ?)  ;D Kuuluisat viimeiset sanat ..

Nythän tässä alkaa jo matkakuume nousemaan  :)

5
Eurooppa / Vs: Malta
« : 13.07.2010, 13:58:39 »
Morjens,

ja kiitos Sopiva ja Itärajan Ilpo vinkeistä. Nyt on matkan nuorinkin jäsen syntynyt, ja voi ryhtyä suunnittelemaan matkaa oikein urakalla  ;)

Hotelleja jo katselinkin, ja hinnat ovat ainakin kohtuulliset tuohon aikaan. Alle 400 euron lentoja en ole kyllä vielä mistään bongannut, pitääkin tsekata nuo vinkit.

Onko muuten autonvuokraus ihan hullun hommaa - jos liikenne on kerta vauhdikasta?

.. kysynpä vielä tätäkin: mikä on Maltalla sellainen "must do / see" juttu? Mitä ei kannata missata? Tuonne Gozolle me ainakin mennään, jos sinne pääsee suht' kohtuullisella vaivalla.

6
Aasia / Vs: Mount Kinabalun kiipeäminen
« : 18.06.2010, 17:47:38 »

Moro

Me kiivettiin Mt. Kinabalu viime kesäkuussa, ja hintaa taisi tulla yhteensä 200 - 300 euroa kahdelta henkilöltä sisältäen KAIKEN - kuljetuksen Kota Kinabalusta, oppaan, reissueväät, majoituksen + ruokailut puolivälissä Laban Ratassa (4 hengen huone, mutta ei haittaa koska ei siellä paljoa aikaa vietä siellä huoneessa kun aamulla herätys jo kahden kolmen maissa), kiipeilyluvan + kepukat .. ja tietysti tokarin onnistuneesta noususta  ;)

Meille sattui upea keli, olimme toinen pariskunta huipulla kello 5.00 aamulla - auringonnousua sai odotella tovin. Otsalamppu, kiipeilykeppi, hanskat ja hyvät kengät varsinkin viimeisellä kalliopätkällä must. Ja vaikka keli oli komia, niin huipulla oli kylmä! Meillä oli pipot & fleecet mukana.
 
Ehdottomasti suositeltava reissu, näkymät "Aasian katolta" ovat kerrassaan henkeäsalpaavat.

7
Eurooppa / Vs: Malta
« : 18.06.2010, 17:28:12 »
Heips Sopiva  :)

Me suunnitellaan reissua Maltalle nyt lokakuussa 2010. Mitään ei ole vielä varailtu, varaillaan kunhan selvitellään budjettia ja reissukokoonpanoa ensin.

Reissuun on ainakin nyt alustavasti lähdössä kaksi pariskuntaa: me + meidän vauva, sekä meidän ystäväpariskunta. Ihan ensimmäinen kysymys joka tulee mieleen on tuo, että miten lie vauvan kanssa Maltalla..? Lähinnä mieleen tulee tuo terveydenhuolto, jos jotain sattuisi niin miten helposti pääsee lääkärille (yksityiselle esimerkiksi)?

Kohteista sen verran, että meitä kiinnostaa kulttuuri, rento "oleminen" ja luontokohteet. Mieluummin vähän, mukavaa ja jotain "erityistä", kun paljon ja kiireessä. Varsinkin kun on pieni matkaaja mukana. Alustavasti olen miettinyt majoituspaikaksi esim. Melliehaa, josta sitten retkeilyä esim. Gozo/Mdina/Valletta. Mdina kiinnostaa historiansa puolesta kovasti, ja Gozo luonnonnähtävyyksiensä tiimoilta. Toisaalta majoituspaikan ei tarvitse olla keskellä kaikkea, kunhan sieltä pääsee helposti liikkeelle ja majoitus on keskitasoa. Ennen vauvaa pystyi nukkumaan melkein missä vaan, nyt pitää miettiä hieman pidemmälle  :D Ideoita majoituksen & kohteiden suhteen?

Miten muuten lennot & yhteydet lentokentältä? Onko kentältä helppo päästä majoitukseen (esim. Melliehaan)? Millä yhteyksillä ja yhtiöillä olet lentänyt Maltalle?

Sää lienee lokakuussa vielä siedettävä..? Saa aurinkoakin..  ;D


8
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 19.01.2010, 15:14:43 »

Moi!

Käytä aikaa siihen, että googlailet erilaisia talleja ja tutustut tarjontaan. Laittele sähköpostia, esittele ratsastustaitosi ja kysy. Islannista löytyy valitettavasti myös rahat pois- talleja  :-[  Hieno esite ei takaa hienoa kokemusta! Jos maisemiltaan yms. pitäisi valita noiden kahden välillä, niin suuntaisin ehdottomasti pohjoiseen.

---

Olisiko kenelläkään tietoa, paljonko kruunun kurssi on ollut viime aikoina? Sen kun saa tietoonsa vain "kokeilemalla" eli nostamalla rahaa tai maksamalla VISA: ja tutkimalla sitten kuinka paljon kurssi oli... Lähden Islantiin nyt lauantaina, ja mietin mikä lie kurssi. Elokuussa se oli jotain 172.

---

Joku kysyi tuossa aikaa sitten jo RE ja IE eroja. Mielestäni Iceland Excursions on sen verran parempi, että maksaisin sen 30 euron extran. Oman kokemukseni mukaan RE vain ajeluttaa, mutta IE myös opastaa ja on muutoinkin "turistiystävällisempi". Mutta se on vain minun kokemukseni.

Lukuisat pienet matkafirmat järkkäävät myös esim. kultaista kierrosta.

Mutta parhaiten näkee ja kokee kun vuokraa oman auton  :-X Reykjavikin lähellä on lukuisia käymisen arvoisia paikkoja, jotka nuo turistibussit kiertävät.


9
Italia / Vs: Genova, Italia
« : 18.09.2009, 09:49:14 »

Kiitos kaikille hyvistä ideoista!

Reissuun lähdetään ensi viikon perjantaina, ja nyt vasta ehdin tutkailla tarkemmin vastauksianne :)

Aiomme hyödyntää shuttle yhteyttä suoraan Milano Centralelle, sillä aikataulumme ei istu tuohon sinänsä houkuttelevaan suoraan bussiyhteyteen.

Ihanaa, ensi viikolla Italiaan!


10
Italia / Vs: Genova, Italia
« : 05.08.2009, 14:20:04 »

.. heh heh.. "Suuntaa-antava nopeusrajoitus"..  ;D

Kiitos vinkeistä. Osaisitkos vielä opastaa seuraavissa jutuissa:

Onko sinulla ehdottaa edukasta ja luotettavaa autonvuokrausfirmaa?

Ja vielä. Lento Suomesta Genovaan on näköjään reilusti kalliimpi vaihtoehto kuin lento Milanoon + junalla Genovaan (+maisemat kaupanpäälle). Mitenkäs yksinkertaisesti niiltä Milanon kentiltä pääsee juna-asemalle? Ja kannattaako juna-lippu buukata etukäteen vaiko saako asemalta? Yritin katsella infoa Milanon kenttien sivuilta, mutta joko ko. sivut olivat aika informaatioköyhät tai sitten en löytänyt oikeille sivuille..

11
Italia / Vs: Genova, Italia
« : 04.08.2009, 12:37:56 »

Hei

Olen menossa pariksi päiväksi (to-ti) Genovaan työn puitteissa syyskuun lopulla. Työosuuden jälkeen haluaisin levähtää hetken jossain Ligurian rannikon idyllisessä pikkukaupungissa (?), joka olisi helposti saavutettavissa Genovasta. En tunne aluetta - no kartasta löytyi Portofino (kallis?turismus maximus?), ja sitten aika lähellä on käsittääkseni Cinque Terren alue. En välttämättä haluaisi haastaa itseäni parissa päivässä tuolla Cinque Terren alueella, koska alueella on varmaan todella paljon nähtävää & koettavaa. Haluaisin vain hengähtää hetken mukavassa & idyllisessä kaupungissa.   
 
Olisiko kenelläkään tietoa lähialueen pikkukylistä- kaupungeista, tai esimerkiksi olisiko joku Cinque Terren kaupungeista helposti saavutettavissa Genovasta käsin?

Kaikki ideat, hinnat, yhteydet tms. tervetulleita. Ja jos jollain on Genovan vinkkejä, niin totta kai. Hotla on satama-alueella. 

Lopuksi kaipaan kokemuksia auton vuokraamisesta Italiassa, ja pärjääkö siellä perusajotaidoilla..  ;)

Kiitos.

12
Aasia / Kota Kinabalu + Tunku Abdul Rahman park
« : 21.04.2009, 16:46:12 »
Terve

Ollaan menossa Malesian tutkimusretkellamme mm. Kota Kinabalun suunnalle, ja alueen tekemisia tassa kartoittelen (pl. Mt. Kinabalu, joista on jo tarpeeksi tietoa vanhoissa viesteissa!). Tunku Abdul Rahman parkin kansallispuistoa on kovasti kehuttu. Mihin ko. saarista kannattaisi suunnata? Saarihyppely? Miten & mista sinne paasee? Kyydityksen hinta? Toiveissa olisi kaunis ranta, pienta retkeilya, kenties snorklailun kokeilua (kylla - ei olla sitten lapsuusvuosien snorklattu..). Mista varusteita tms.?

Kaikki kokemukset Kota Kinabalusta myos tervetulleita.

Kiitos.

Viesti siirretty vanhan ketjun jatkoksi. -Milma

13
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 19.04.2009, 21:35:34 »

Terve!

Ulkona myrskyää, joten nyt joutaa kirjoittamaan. Ekaksi se kuuma puro:
Sen löytää Hveragerðistä, joka 45 km Reykjavikista ykköstietä etelään. Jyrkän alamäen jälkeen liikenneympyrästä vasemmalle. Ajatte kylän läpi kokonaan (pieni kylä), ja sitten tienlopussa kurvaatte vasemmalle. Jatkatte tietä pitkin, muuttuu soratieksi ja haarautuu. Risteyksestä vasemmalle. Jatkatte kohti nyppylän juurelta nousevaa höyryä. Tulette joen rantaan, autolla ei voi jatkaa pidemmäksi. Jatkatte lyhyen matkaa tietä pitkin, vastaan tulee kyltti "Reykjadalur" 3 km jotain. Ja sitten vaan lampsimaan. Matkalla joutuu ylittämään joen, joten kannattaa laittaa sellaiset pökät että lahkeet voi kääriä ylös helposti. Jo joenylitys kohdassa on lämmin vesi, mutta ei siihen vielä kannata istua. Matkalla on myös kuumien (kiehuvien siis) lähteiden alue, jossa kannattaa asetella tassunsa varovaisesti. Ainakin pari viikkoa sitten yhden kiehuvan mutalätsin reuna oli sortunut, ja aika lailla varovasti sai loikkia yli. Joki kuumenee mitä ylemmäs nousee, ja sopiva uintipaikka löytyy pian kuumien lähteiden jälkeen.

Paikka ei ole ymmärtääkseni enää niin "salainen" kuin se on joskus ollut. Minä olen kävellyt sinne kaksi kertaa, nyt talvella, ja molemmilla kerroilla ei ollut uikkarille tarvetta. Mutta en tiedä kesällä. Mutta jos lähtee matkaan vaikka aikaisin aamulla, niin rauhaisa uinti on turvattu!

Tällä sivulla on lisätietoa & hyvä linkki:
http://www.hveragerdi.is/pages/onnurtungumal/enska/frontpage/thingstodo/

ps. Ja Hveragerðin turisti-infosta saa tarkemmat ajo-ohjeet kartan kera. Turisti-infon lattialla on muuten lasi, jonka läpi näkee hienon halkeaman - paikalle oli tarkoitus rakentaa kerrostalo, mutta ko. fissure löytyi ja rakennus pysähtyi.

AUTONVUOKRAUS

Budget on halvin ja suosituin (www.budget.is). Kannattaa varata ajoissa. Halvimman luokan auto on yleensä Nissan Micra.
Atak:lla on joskus hyviä 7 päivän tarjouksia (www.atak.is)
Autoissa on perusvakuutus, mutta suosittelen extravakuutuksen ottamista (nimim. kivenisku ikkunaan olisi voinut tulla todella kalliiksi!).

HEPOLAT

Niitä riittää, siis ihan älyttömästi. Positiivista sanottavaa esimerkiksi seuraavista:
www.laxnes.is

En kehtaa mustamaalata mitään yrityksiä, mutta vinkkinä vaan että mitä isompi ja mitä enemmän mainontaa, sitä karseampi kokemus..Olen aika vaativa ratsastaja, joten mulla voi olla sen värittämät ajatukset myös :O MUTTA ehdottomasti jos hakee pidempää ratsastusta, niin etsikää talli jostain muualta kuin Reykjavikin välittömästä läheisyydestä!

Itse aion seuraavaksi kokeilla tämän:
http://www.arctichorses.com/

NÄHTÄVÄÄ/MUST

.. siis ei voi luokitella. Esmes pääsiäisenä olin Vestmannasaarilla, kiipesin vielä savuavalle tulivuorelle + 360 asteen näköalat.. wow + seikkailin Vatnajökulin alueella. Nyt menen ensi kuussa pohjoiseen Mývatnille. Mutta: jos ei aio lähteä pidemmälle Reykjavikin alueelta, niin Reykjanesin alueella on paljon muutakin kuin pelkkä Blue Lagoon! Esim. Krýsyvik/Seltun ja Reykjanesviti ovat kokemisen arvoisia, ja molemmat ihan Blue Lagoonin lähellä. Geysirin alue & Gullfoss ovat hienoja, mutta eivät lähelläkään parasta mitä Islanti tarjoaa. Jos alla on vuokra-auto, niin .. eiku menoks. Vestmannasaaret ovat esimerkiksi aika lähellä, http://www.vestmannaeyjar.is/?p=100&id=2260. Samoin Snaefelssnesin alue on upea.

Suosittelen seuraavaa kirjaa (joka on minulle kuin Islanti-raamattu!): Mondo matkaopas Islanti. Tämä kirja yhdistettynä karttaan .. muuta et tarvitse. Sieltä löysin itse esim. ohjeet tuolle purolle :)

JA MISTÄ KANNATTAA VARATA RETKIÄ

ICELAND EXCURSIONS (ehkä vähän kalliimpi kuin reykjavik excursions, mutta paljon parempi)
http://www.icelandexcursions.is/

REYKJAVIK EXCURSIONS
http://www.re.is/


.. tässä jotain.


14
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 05.02.2009, 22:25:13 »

Katia
Jalkaisin vaeltamisesta minulla ei ole ehdottaa kuin yhtä pientä, mutta sitäkin mukavaa päiväretkeä:

Reykjavikin ja Selfossin välissä on pieni paikka nimeltä Hveragerði. Koko kylä ja sen lähialue on kuumien lähteiden aluetta. Kylän laitamilta lähtee kaunis patikkapolku Reykjadaluriin, jossa on myös aktiivinen kuumien lähteiden alue (kannattaa katsoa askeliaan). Ylhäällä pienessä laaksossa yhtyy kiehuva joki ja kylmä joki, joiden lopputuloksena on ympärivuoden uintikelpoinen kirkas joki/puro. Vesi on siis todella lämmintä, n. 36 - 38 C läpi vuoden. Parkkipaikalta kylpypaikalle on noin 3 km, ja matkalla maisemat merelle ja mm. vesiputouskin löytyy. Ainakin nyt talvella siellä sai olla ihan kaikessa rauhassa, nakupellenä köllötettiin puron pohjalla. Mukava puolipäiväretki, lisätietoja saa Hveragerðin turisti-infosta jossa myös mukava kahvila tms.


matkamies31

Vaikka hintoja on nostettu, niin on täällä vielä euromatkaajalle edullista. Viimeksi kun VISA kortilta katsoin, kurssi oli ollut 163. Olen lentänyt tänne vajaan vuoden sisällä nyt kolme kertaa, enkä ole kertaakaan maksanut edestakaisista lennoista yli 350 eur yhdellä välilaskulla ja maks. 2 h odotusajoilla kun joudun töiden vuoksi käymään Suomessa.

Kesäksi taitaa olla lentotarjouksia, ainakin www.area.fi tarjoaa kesälentoja menopaluu n. 250 eur !!!! Testasin juuri.

15
Pohjoismaat / Ikärajat!
« : 18.01.2009, 14:02:22 »

Terve!

Olisikohan kellään todellista tietoa Reykjavikin yöelämän ikäpolitiikasta?

Itseäni ei enää (valitettavasti) ikärajat pidättele, mutta nyt olen saamassa nuorempia vieraita koto-Suomesta ja olisi mukava näyttää hieman tuota Reykjavikin raisua yöeloa heillekin. Tarkoitus on myös käydä ulkona syömässä, ja kaikki budjettiin mahtuvat mukavat ruokapaikat (esim. Cafe Paris) ovat myös baareja ilta-aikaan ?

Nyt näyttää kyllä baareja menevän konkkaan siihen malliin, että luulisi täysi-ikäisten asiakkaiden kelpaavan  :-[

16
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 29.10.2008, 00:41:21 »

Aravis - kiva kuulla että sain innostettua.

Sää täällä tosiaan vaihtuu ihan hetkessä, joten vettä- ja tuultapitävä takki mukaan kesäoloissakin! Reykjavikin guesthouseista mulla on (positiivisia) kokemuksia seuraavista:

http://www.alba.is/ (lähellä BSI:tä)
http://www.palshus.is/en/ (kotimaan kentän takana)

Monta muutakin hyvää gh:ta varmasti on. Jos hakee vähän jotain erilaisempaa majoitusta, niin esmes tällainenkin löytyy: http://www.roomwithaview.is/. En ole itse ollut, mutta jotenkin vaikuttaa kivalta paikalta. Ja tuo kun on huoneistohotelli niin saa itse laitella ruokaa.

Itse lähden ensi viikonloppuna isännän kanssa tuulettamaan ajatuksia Reykjavikin ulkopuolelle ja arveltiin kaydä Reykjanesin alueella esimerkiksi ihailemassa Krýsuvíkin kuumia lähteitä ja mennä sitten yöksi tulivuori Heklan kupeeseen mukavanoloiseen guesthouseen. Jos sää sallii, voisi kokeilla tutkailla Heklaa lähempääkin. Toivottavasti ei mene keli pahempaan suuntaan, että kestää tuo autonräppänä. Viime viikonloppuna tiet olivat aika lailla lumen peitossa ja lisäksi se tuuli.. Vestmannasaarille haluan mennä ajan kanssa, olen kuullut kaikilta siellä käyneiltä että on ihan mieletön paikka (mainossivut http://www.vestmannaeyjar.is/?p=100&id=2260). Mutta mikäpä täällä ei olisi - pari viikkoa sitten kipusin islanninhevosella vuorenrinteeseen, kanjonin reunalle josta sitten kuikuilin alas ja ihailin lumituiskussa sormet ja varpaat jäässä vesiputousta. Pieni hetki kokonaisuudessa, mutta uskomaton fiilis.

Reykjavikissa kannattaa ainakin rentoutua käymällä uimalassa - halpaa ja ah, niin rentouttavaa puuhaa. Oma suosikkiuimala on Vesturbæjarlaug yliopiston takana :)

17
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 24.10.2008, 23:00:19 »
Aravis

Vaihtoehtoja on ihan mahdottomasti! Voitte tehdä erimittaisia retkiä Reykjavikista bussilla taikka lentäen. Surffaile vaikkapa alkuun seuraavilla sivuilla, niistä saat jo hahmotelmaa reittikuvauksista ja vaihtoehdoista, jos suljetaan auton vuokraus ja omatoimimatkailu pois.

Bussilla (tässä kahden isoimman firman sivut)

Reykjavik Excursions http://www.re.is/

Iceland Excursions http://www.icelandexcursions.is/

Lentäen

http://www.airiceland.is/
(ks. action packed daytours)

Ja lentää siis ihan Reykjavikista, kenttä n. 10 min kävelymatkan päässä keskustan hotelleista! Jos haluatte kuljeksia bussilla kokonaan toiseen paikkaan esmes sinne Vestmannasaarille, niin voitte ottaa bussin Reykjavikista en-nyt-muista-paikan-nimeä ja sieltä lautalla loppumatka. Mutta suosittelen tutustumaan myös esim. etelä/itä-islannin tarjontaan, sieltä löytyy esimerkiksi jäätikkölaguuni http://www.jokulsarlon.com/ - siellä pääsee jäätä näkemään ihan lähietäisyydeltä aika uniikissa ympäristössä.

.. ja kannattaa tutkia seuraaviakin sivuja:
http://www.icetourist.is/default.asp?cat_id=32

Majoituskuluissa säästätte pitkän pennin, kun valitsette hotellin sijaan tasokkaan guesthousen - guesthouseja on Reykjavik pullollaan ja tuolta icetouris.is sivuilta löytyy reippaasti yhteystietoja.

Paras aika matkustaa lienee kesä-elokuu, mutta ah tätä rauhaa nyt kun turistit ovat lähteneet - hyvä vaihtoehto siis myös esim. toukokuu kun turismikausi ei ole ihan täysillä päällä :) Ja on tässä alkutalvessakin oma jännänsä - tänäänkin on ilma vaihtunut mustasta sadesäästä lumituiskuun ja pakkaseen.

18
Aravis
Tuli vaan mieleeni että kun mainitset etteivät reippaat kävelyt ja autoilu onnistu, niin tulkaa Islantiin! Täällä riittää uskomattomat määrät nähtävää, ja bussi hakee gh:n tai hotellin ovelta kohti seikkailua - ja valinnan varaa riittää hemmottelulomasta extremeurheiluun, jos nyt oikein kärjistetään  :)  En ole vielä missään puolella maailmaa törmännyt yhtä jouheviin "kuljetuspalveluihin" kuin täällä, vaikka en ole itse asiakkaana ollutkaan. Heti lentokentällä ohjataan suoraan bussiin ja bussi vie hotellin ovelle, josta sitten pääseekin jo jouhevasti eteenpäin. Reykjavik on mukava pieni kaupunki, joka ei sekään pääse uvuttamaan kilometrien mittaisilla kävelyillä.

Ja tännehän pääsee lautalla joka seilaa esmes Skotlannin/Färsaarien kautta (http://www.smyril-line.com/), jos Skotlanti tai Irlanti on must.


19
Aasia / Malesia kesäkuussa 2009, Tioman vai Langkawi
« : 08.10.2008, 11:47:17 »

Hei

Meillä on suunnitteilla parin viikon reissu Malesiaan kesäkuussa 2009. Alustavana ajatuksena KL - Taman Negara ja/tai Cameron Higlands n.10 päivää (pääpaino luontokohteilla) + parin päivän rentoutumisosuus joko Langkawilla tai Tiomanilla. Kaikenlainen tekeminen kiinnostaa, ei niinkään yöelämä taikka ostokset. Niitä ehtii tehdä muuallakin, vaikka toki kokemus sekin sellaisenaan :)

Aasian matkailukokemus on meillä molemmilla matkaanlähtevillä puhdas nolla reissua, joten täysin omatoimireissua ei olla tekemässä. Keskustelupalstoilta ja netistä olen saanut jonkinlaisen kuvan Tiomanista ja Langkawista, ja muista Malesian saarikohteista. Turistirysää haluaisimme välttää, mutta tokkopa se onnistuu missään tuon tyyppisissä kohteissa. Rentoutumiskohteessakin saisi olla jotain tekemistä, pelkkä ranta ei riitä. Melomaan menisimme mieluusti, samoin kuin snorklailemaan. Patikointiosuus hoitunee esmes tuolla Cameron Highlandseilla..?

Eli kommentteja toivotaan täälläkin. Mitä mieltä olette tuosta ajankohdasta (säät, sesonki..) ja Tiomanista ja Langkawista?

Kiitos.

ps. Millaisia kokonaishintoja olette muuten maksaneet noin 2 viikon reissuistanne tuolla suunnalla? 

20

Hei,

onko kellään kokemuksia islantilaisen Cintamanin (http://www.cintamani.is/?) varusteista? Mielipiteet eritoten takeista ja housuista kiinnostavat.

Vaikuttaisi edukkaammalta kuin toinen paikallinen, 66 North.

Suomesta mukaanlähteneet varusteet taitavat antaa periksi paljon ennen talvea, joten uutta varustetta lienee hommattava jos sää jatkuu yhtä kauniina kuin tähän asti.


Sivuja: [1] 2