Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tintti89

Sivuja: [1]
1
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 25.02.2013, 19:03:48 »
Kysellään nyt täältä, joskos täällä olisi joku muukin samassa tilanteessa ollut. Olen nyt 2v ajan ollut Israelissa töissä, vakuutuksena on toiminut Eurooppalaisen jatkuva matkavakuutus. Tästä olen aina maksellut 3kk ylimenevästä ajasta, jos en ole välillä käynyt 2vk ajan Suomessa. Nyt tämä vakuutus olisi raukeamassa, eli olisiko kenellääkään mitään ideaa, mitä nyt? Vuoden lopulla olen muuttamassa takaisin Suomeen, eli vakuutuksen tarvitsisin 8-9 kuukaudeksi. Ja ei, paikallista vakuutusta en ota, hinta mukavat 100e kuussa..

2
Äh, niin vaan taas sekoilin. Suurlähetystöä siis tarkoitin, mutta kun nuo nimet kuulostavat melkein samalta, eikös vain? :D Mutta juu, tuonne eläintarhaan otin yhteyttä ja odottelen vastausta sieltä päin, heidän kyllä luulisi tietävän.

3
Olen lähdössä kuudeksi viikoksi Jerusalemin eläintarhaan työssäoppimaan ja mieleeni vain yhtäkkiä putkahti, että mahtaakohan tuohon tarvita jonkinlaisen työviisumin? Periaatteessahan tuo ei työtä ole kun en siitä palkkaakaan saa. Jos joku tietää, niin olisin kiitollinen vastauksista, vaikka täytyy sitä varmaan maanantaina ottaa ulkoministeriöön yhteyttä..

4
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 08.05.2010, 20:55:18 »
Nyt tuli pienoinen epäilys.. Varasin liput Helsingistä Budapestin kautta Tel Aviviin, mutta vaihtoaika Budapestissa on vain 35min. Periaatteessahan tuohon pitäisi ehtiä, sillä tuo lentokenttä ei mikään hirveän vaikea mielestäni ole, mutta miten matkatavaroiden kanssa? Samalla lipulla molemmat lennot ovat, mutta silti vähän epäilyttää.. Tuosta seuraavasta koneesta jos myöhästyy, niin Malevin kai pitäisi kustantaa uusi lento, koska ovat tuollaista vaihtoehtoa kaupitelleet?

5
Lentomatkustus / Vs: lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 28.05.2009, 23:05:57 »
Tämmöinen kysymys, eli onko Finnairin bonusohjelmasta mahdollista siirtää pisteet AA:n tilille? Joskus tämmöisestä luin täällä Pallontallaajissa, ja rupesin miettimään, onko tuo tosissaan mahdollista.. ::)

6
Lentomatkustus / Vs: Tunnin vaihto Amsterdamissa?
« : 25.01.2009, 14:28:34 »
Lainaanpa nyt vanhaa ketjua ja kysyn, riittääkö 1h 20min vaihtoaika Amsterdamissa? Olen siis lentämässä Helsingistä Adamin kautta Tel Aviviin. Onko tuo lentokenttä edes jotenkin selkeä, eli löytääkö haluamalleen portille nopeasti? Eihän tuolla Adamissa pitäisi mitään passitarkastuksia uudelleen olla, kun lennän Schengen-alueelta?

7
Lentomatkustus / Vs: lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 06.09.2008, 20:09:34 »
SILLOIN monasti jättävät höyläämättä jos tiedot on jo varauksen yhteydessä koneelle kirjattu, ja tämän ruudultaan näkevät. Muuten kyllä minulla ovat ihan kiltisti numeron varaukseen kirjanneet.
En itse ollut varauksen yhteydessä mitään kirjoitellut, eikä pisteitäkään ole näkynyt. Noh, 30 päivää käskivät odottaa jälkikäteen kirjattuja pisteitä, ehkä ne sieltä joskus ilmaantuvat. Ihmetyttää vain, miksi check innissä tosiaan kukaan ei huomioinut tuota korttia.. ::) ???

8
Lentomatkustus / Vs: lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 04.09.2008, 23:11:42 »
Onko kenelläkään käynyt niin, että check-innissä virkailijat ovat jättäneet bonuskortin näyttämättä koneelleen? ??? Matkustin tässä Malevilla Budapestin kautta Tel Aviviin ja takaisin. Suomen päässä virkailija ei "vilauttanut" korttiani mihinkään, tässä vaiheessa jo heräili epäilys pisteiden kertymisestä tililleni. Tel Avivissa virkailija ei edes katsonut tuota korttiani. Vähän hämmästyttää tämmöinen, kenelläkään mitään ideaa, mistä tämä voisi johtua? Olen kyllä laittanut jälkikäteen netistä menemään lentojen tiedot, mutta pisteitä ei vain ole vielä näkynyt... ::)

E: Typot pois. :-X Ja korttini on muuten AA:n kortti. :D

9
Lentomatkustus / Vs: Malevilla Israeliin
« : 04.09.2008, 23:07:58 »
En ole ihan varma kuuluuko tämä tänne, mutta olen itsekin lähdössä Israeliin Malevilla ja kyseessä on vielä elämäni ensimmäinen reissu yksin. Onko Malevilla millainen käytäntö matkatavaroiden kanssa? Pitääkö käydä hakemassa matkatavarat hihnalta pyörimästä ja tehdä uusi lähtöselvitys vai menevätkö kassit perille Tel Aviviin ilman, että joudun kajoamaan niihin Budapestissä? ::)
Vähän myöhäinen vastaus, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja jos vastauksen tarve on jo ohitse, ehkä joku muukin pohtii tätä samaa kysymystä. ;)

Yleensähän käytäntönä on käsittääkseni se, että jos lennot ovat molemmat samalla lentoyhtiöllä/liput ovat ostettu yhtenä "pakettina", niin lentoyhtiö huolehtii matkatavarat seuraavalle lennolle.

10
Lentomatkustus / Vs: halviin lento Israeliin.
« : 04.09.2008, 23:02:05 »
No kylläpä nyt löytyy halvalla lentoja. :o :D Henk. koht. syistä itsekin siellä juoksentelen aina silloin tällöin, hiihtolomalle suunniteltu seuraava reissu. ;D Saisi vaan päivät tietoon niin voisi varailla nyt jo. :)

Noita Air Balticin lentoja olen katsellut, mutta koskaan en ole löytänyt 350e hintasia lippuja. :o Toiviomatkoja en edes suosittele harkitsemaan, sen verran kalliita hintoja sieltä tulee. Ja asiakaspalvelukaan ei mikään maailman parhain ollut, kun otin yhteyttä. ::)

Enkä muuten sanoisi että Jerusalem _niin_ täynnä on pääsiäisenä. Viime täkäläinen pääsiäinen tuli vietettyä siellä, eikä mielestäni ollut yhtään täydempää kuin muutenkaan. Tosin voi johtua siitä, etten nähtävyyksiä pahemmin kierrellyt. ;D

11
Lentomatkustus / Vs: halviin lento Israeliin.
« : 24.08.2008, 00:26:23 »
Pikaisella vilkaisulla Liègestä pääsi noihin aikoihin aika yleisesti 99e:lla. Ei tuo nyt varmasti budjettia kaada, jos ei takaisin tarvitse tulla lainkaa?
99e? :o Mistä tuommoisen lipun olet löytänyt? Vai sisältyykö tuohon lennot Suomesta alkaen lainkaan? Ilmeisesti ei. :D Näyttää tuossa 400e paikkeilla hinnat pyörivän Suomesta noihin aikoihin.

Jos Suomesta on aikomuksena matkustaa, niin lähellä 500e liput yleensä pyörii. Joskus voi löytää lähemmäs 400e lippuja, mutta ne ovat yleensä jotain muita kuin El Alin lentämiä. Malevilla lensin kesällä, liput 385e. Itse kyllä pistin El Alin boikottiin turvatarkastusten takia. :D Ihan hyvä että niitä pitävät, mutta kun matkustin ekaa kertaa yksin niin ei tod. ajatellut sitä tuolta kannalta kun vietiin liput ja matkalaukun avain ja lopuksi vielä käsimatkatavaratkin. ::)

12
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 21.07.2008, 02:15:46 »
Olen odotellut erikoistarjouksia Israeliin, muttei ole vielä näkynyt =) Air Balticinkin hinnat tulevat olevan kusetusta.
Maaliskuun ja huhtikuun puolen välin välissä oli ainakin tänä vuonna aika kivoja tarjouksia Malevilla. Czech Airlinesillakin taisi olla jotain. Muuten Israel ei todellakaan ole mikään alennuslentokohde.
Tällöin hankin itse lippuni, lähtö tiistaina. Maksoi alle 400e Malevilla. Pitkästä aikaa (oliko kahdeksaan vuoteen tms) Aurinkomatkat sekä Lomamatkat alkaneet järjestämään matkoja Eilatiin. Nyt vain odotellaan Finnairilta suoria lentoja ympäri vuoden, muitakin kuin Toiviomatkojen kiskurihintoisten. :D

13
Lentomatkustus / Vs: Frequent flyer miles
« : 20.05.2008, 16:33:08 »
Jos teet nettilähtöselvityksen, niin voit lisätä tuon numeron vaikka copypastella koneeltasi. Vaihtoehtoisesti (netti)varauksen yhteydessä voi syöttäminen olla mahdollista.

Jos kentällä Check-innin teet sitten tuo numero tarvii jollain konstilla sinne raahata, joko käsinkirjotetulla lapulla, kännykässä tai tulostinta jossain käyttäen, eiköhän se tavalla tai toisella järjesty :)

Kiitoksia! Täytyypä kirjoitella tuo sitten lapulle ja vilautella aina sopivissa paikoissa. :D

14
Lentomatkustus / Vs: Malevilla Israeliin
« : 19.05.2008, 22:43:40 »
Kiitoksia paljon! Täytyy nyt toivoa ettei ole Malevin käytäntö muuttunut. Ja kiitoksia myös tuosta numerojutusta, ihmettelin sitä kovasti viime kerralla. Näytti siltä kuin kaikilla muilla olisi ollut ykkönen ja minulla kakkonen. Perustelin tämän aluksi niin, että ykköset ovat paikallisia ja kakkoset ulkomaalaisia, mutta loppujen lopuksi tämä teoria meni puihin. :D Tiedä sitten mikä terroristi minäkin olen, toisaalta asiaan vaikuttaa varmasti se, että näytän tosi nuorelta ja matkustin yksin. Kukaan ei koskaan usko, että olen 18-vuotias. :D Mennessäni maahan minulta jopa kysyttiin, tietävätkö vanhempani missä olen. ::)

15
Lentomatkustus / Malevilla Israeliin
« : 19.05.2008, 14:11:50 »
Onko kenelläkään kokemusta Israeliin lentämisestä Malevilla? Onko tässäkin kauheat haastattelut Budapestin lentokentällä, vai ovatko haastattelut vain El Alin lennoilla? Ei noissa kysymyksissä itsessään mitään, mutta on vain sen verran huonoja kokemuksia. :x Ekaa kertaa yksin lennolla ja enköhän se oli juuri minä joka jumittaa sekä Zürichissä että Tel Avivissa. ::)

Onko kellään muuten tietoa, miten nuo tuolla Israelin päässä suhtautuvat moneen Israelin leimaan? Lähinnä siltä kannalta, että jaksaako ne monen leiman jälkeen enää hirveästi kysellä, vai kyselevätkö vieläkin tarkemmin passintarkastuksessa? Kolmas matka Israeliin vuoden sisällä tulossa heinäkuussa. ;D

Ja vielä sekin tuli mieleen, että onko tuo Budapestin kenttä hirveän vaikeaselkoinen? Iso se ei tunnu olevan, mutta jäi Pariisin CDG:stä semmoiset kauhukokemukset, että uudet kentät hieman tuppaa jännittämään. ;D Vaikka onhan nyt sentään 4h vaihtoaikaa, niin ei haittaa vaikka eksyisikin. :D

16
Lentomatkustus / Vs: Frequent flyer miles
« : 19.05.2008, 13:29:30 »
Niitä voi lisätä ainoastaan jos on jo ollut AAdvantagen jäsen ko. lennon ajankohtana. Eli jos nyt liityit ja lensit El Alilla huhtikuussa niin et saa niistä pisteitä.

aa.comista:
Within the last 12 months as long as you were enrolled in the AAdvantage program at the time of your flights.

PS. Millanen El Al oli? Jouduitko tentattavaks ennen lentoa?
Ahaa, kiitoksia! El Alilla joutuu aina tentattavaksi, mutta kysyvät aina samat kysymykset. Pakkasinko itse laukkuni, olenko ollut sen seurassa koko matkustuksen ajan, onko laukussa jotain joka näyttää aseelta yms.

Huhtikuussa lensin ekaa kertaa yksinäni lentokoneella, eiköhän vaan Zürichissa eka vie mun boarding passin, sen jälkeen matkalaukun avaimen. Sitten vaan käsimatkatavarat ja kengät syyniin. Mitään eivät tietääkseni laukusta vieneet eikä sen enempää minulta tultukaan kyselemään, olisi tosin matkalaukun avain jäänyt sille tielle jos en olisi älynnyt pyytää. Nyt se tuotiin lentokoneeseen asti. ;D Kyllä tämmöinen 18-v erittäin nuoren näköinen suomalainen on se potentiaalinen terroristi, eiks je?

17
Lentomatkustus / Vs: Frequent flyer miles
« : 19.05.2008, 12:36:16 »
Liittysin äsken tuohon AA:han, mutta en oikein ymmärtänyt tuota loppua. Saanko korttini vasta, kun olen ensimmäisen kerran ilmoittanut tuon numeron lähtöselvityksessä? Eli toisin sanottuna joutuisin raahaamaan jotain käsinkirjoitettua lappua mukanani, koska tällä hetkellä en toimivaa printteriä omista? ::) ???

Ai niin, tuli vielä mieleen että miten vanhoja pisteitä tuonne AA:han voi lisätä? Löytyy tämän vuoden huhtikuulta El Alin lentoja, sekä myös viime vuoden heinäkuulta. Nuo huhtikuun pisteet ainakin, mutta mites nuo heinäkuun?

18
Reissausta on tullut harrastettua jo äidin masussa. :D Siitä sitten joka vuosi perheen kanssa ulkomaille 11-vuotiaaksi saakka. Välillä tuli 6 vuoden tauko, jonka aikana ei ulkomailla käyty lukuunottamatta vuosittaisia Viron reissuja. Viime vuoden heinäkuussa äiteen kanssa kahdestaan Israeliin, ensimmäinen matka ihan kokonaan yksinään tapahtui tämän vuoden huhtikuussa, 18-vuotias siis olin. Seuraava reissu jo varattu, heinäkuussa takasin tuohon mahtavaan Lähi-idän maahan. <3

Sivuja: [1]