Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dragu

Sivuja: [1] 2
1
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Trinidad & Tobago
« : 03.06.2012, 11:08:50 »
Tobagoltahan se sitten loyty.

Millä hinnalla löysit? Mitä noita netistä löytyviä majapaikkoja kun olen kattellut niin 40+ euroa per yö näyttää kaikki Tobagon mestat olevan.

2
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 29.05.2012, 19:48:53 »
Mieltä vaivaa hirvittävä dilemma: nyt olisi otollinen hetki suunnata Kuubaan kesäloman merkeissä ja kiinnostus on kova mutta matkan ajankohta painuisi vääjäämättä syyskuuhun eli keskelle aktiivisinta hurrikaanikautta. Tämä ei lentopelkosen mieltä kevennä. Tässä lähinnä pahaa mieltäni puran mutta kysytään nyt että onko kenelläkään kokemusta kyseisenä ajanjaksona karibialla matkaamisesta?

3
Yleinen / Vs: Helvetti maan päällä?
« : 12.10.2011, 15:21:15 »
Seurailin hakeltuneena edellisena iltana yhdessa Kuta Beatchin baareista kun aussijatkaporukka hilpeina kaatoivat drinksuja toistensa paalle, rakivat toistensa paalle ja siina samassa annettiin parit ystavalliset nyrkiniskut naamatauluun. Siis mita helv... ei ymmarra. Oli suht paha moka tulla tanne venaamaan huomista lentoa. You live you learn.

4
Huomenna suunnaksi Indonesia ja Jaavan tulivuoret ^_^ .

5
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 12.09.2011, 15:38:44 »
Ei sun tarvitse juosta minnekään, turvatarkastajat avaavat halutessaan kassisi, oli se lukossa tai ei...

Kuulostaa siltä että siinä kohtaa mennään lain harmaalle alueelle kun aletaan väkivalloin kohtelemaan toisen omaisuutta mikä saattaa olla satojen eurojen arvonen.

6
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 12.09.2011, 06:42:16 »
Ja isona plussana, rinkassa ei ole ulkopuolisia pikkutaskuja ja molemmat repusta löytyvät vetoketjut ovat kaksisuuntaisia, jotka itse lukitsin lähestulkoon aina numerokoodilukolla; ei pääse kukaan helposti käyttämään sinua kuriirina.

Itse harkitsin tätä myös mutta sitten iski epäilys että mitäs jos rinkka joutuu lentokentällä turvatarkastukseen. Siinäpä sitten juokset avaamaan rinkkaa tai se jää lähtökentälle.

7
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 29.08.2011, 06:32:04 »
Itse ostin Deuterin 32-litrasen Futuran... siinä on tuo verkko selässä joka parantaa ilmankiertoa.
No... kai se on ihan hyvä juttu mutta mun selkää se ei tue yhtään, ja sen huomasin vasta viikon reissun aikana, en
tietenkään kaupassa ollessani.
Eli kaippa sitä pitää lähtee uudelleen rinkan etsintään.......

Itsellä myös usempi reissu tehtrynä Deuterin Futura AC 42 litrasen kanssa ja aina ketuttanut tuossa juuri se että kyseisen "tuuletusaukon" takia painopiste on niin kaukana selästä että pienikin paino tuntuu todella raskaalta. Pihipäissäni en uutta viittinyt hommata mutta nyt vihdoin tuli hommattua Haglöfsin Tourer 65:n joka vaikuttaa suht mageelta.

8
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 27.06.2011, 21:36:08 »
^^Jos haluat Thaimaa-tyylistä helppoa matkustelua paikassa, jossa suuri osa alueen tuloista on täysin riippuvaisia turismista ja meno sen mukaista, niin Bali ympäristöineen (ml Gilit) on erinomainen kohde. Kaunista, erittäin paljon turisteja (seuramatka-ausseista reppureissaajiin), ystävällistä porukkaa, liikkuminen helppoa, varsin hyvää ruokaa, paljon majoitusvaihtoehtoja, varsin hyvin säilöttyä alkuperäiskulttuuria (temppeleitä, tansseja, taidetta) ja ilmeisen turvallista. Ja Bali on siis erittäin kiva paikka, mutta jos haluat vaikeampaa ja haasteellisempaa, ja olla lähes ainoa turisti, niin suosittelisin muualle matkustamista.

Mites, jos laitaisin kriteeriksi semi-askeettisen (ja halvan) bungalow-asumuksen, rauhallisen ympäristön rannan läheisyydestä jota kansoittaa reppureissaajista se rauhallisempi ryhmittymä sekä trooppisen luonnon kauneuden, onko täysin mahdoton yhtälö Balilla vai löytyykö kyseisiä mestoja viellä jostain poukaman perukoilta? Jos jollain on heittää nimiä ja mahdollisesti suuntaa antavaa paikkatietoutta arvostaisin suuresti.

9
Yleinen / Vs: Kun lakko yllättää
« : 05.06.2011, 18:08:38 »
Viime vuonna kävi kieltämättä aika kylmästi lakkojen suhteen. Tansanian reissussa tuli kerättyä peräti 3 peruutettua lentoa British Airwaysin matkustamohenkilökunnan lakon takia. Myöhemmin vuoden loppupuolella kävi sama Thaimaan matkan yhteydessä. Syypäänä tällä kertaa Finnair ja sillonkin peruttiin pari lentoa päivää ennen kuin piti lentää. Noh, tuli ainakin se selväksi miten toimia lennon peruuntuessa lakon vuoksi :) .

Edit: Niin ja kun lento peruutettiin viime hetkellä, takaisintulo Tansaniasta kesti mukavat 40 tuntia. Ripulissa. Ei ketuttanu.

10
Australia ja Oseania / Vs: Australia - minne mennä?
« : 31.05.2011, 20:37:39 »
Cape Trib on aivan huikea paikka! Ranta on hieno ja patikointiretki läheiselle Mt Sorrown kukkulalle oli myös erittäin antoisa kokemus. Lisäksi Cape Trib on oikeastaan yksi ainoista paikoista Mission Beachin ohella, missä voi törmätä luonnossa Cassowaryyn.

Kyllä ainakin vuonna 2008 Daintreessa hostelleja oli ainakin 3, joista silloinen YHA oli aivan liian kaukana. PK's Jungle Village on keskeinen, joskin myös sen johdosta hyvin meluisa(itse majoituin 8 hengen dormiin). Cape Trib Beach House on hieman syrjemmässä ja rauhallisempi.

Bussilla pääsee itärannikolla liikkumaan mainiosti. Greyhound-busseja kulkee 3 päivässä aina Cairnsiin asti. Cairnsista pohjoiseen pääsee myös paikallisilla busseilla tai sitten voi ottaa retken majoituksineen.

Kiitoksia, juuri tätä hainkin :) . Tosiaan tuo Cape Trib Beach House vaikuttaa hienolta paikalta ja ~15e dormista kuulostaa varsin kohtuulliselta. Syys/lokakuu ei taida olla alueen aktiivisinta aikaa joten voikohan luottaa siihen että tilaa löytyy ilman varaustakin?

11
Australia ja Oseania / Vs: Australia - minne mennä?
« : 29.05.2011, 13:17:00 »
Tässä myös suunnitteilla kuukauden reissu Itä-Australiaan ja Queenslandiin joskus syksymmällä. Sellasta fundeerasin että miten toimivaa tuo maansisäinen liikkuminen esim. busseilla on kun itse en omista ajokorttia. Alue Cairnsin pohjoispuolella (Daintree/Cape Tribulation) vaikuttaa aika makeelta paikalta mutta onko kukaan tehnyt tarkempaa tutkimusta paikan hintatasosta? Mitä noita LP:hen kirjattuja hintoja lueskelee niin hiukset meinaa pudota päästä. Vaikka australian dollareita ovatkin niin kolminumeroinen hinta yöstä hirvittää. Hostellejakaan ei kuitenkaan joka paikasta löydy joten teltta mukaan?

12
Yleinen / Vs: Paikka johon on vielä joskus päästävä
« : 15.03.2011, 21:00:13 »
Sinäänsä ajankohtainen paikka että vaikka Japanissa olenkin käynyt niin yksi niistä unelmista jonka aion elämäni aikana toteuttaa on pikkuhiljaa pyöräillä kyseinen maa päästä päähän; pohjoisesta Hokkaidosta etelän saarille. Tiet tosin taitaa olla pitkään solmussa mutta rukoukset siihen suuntaan että pääsisivät taas jaloilleen.

13
Takaraivossa sykkii hämärä muistikuva että tätä oltaisiin spekuloitu aikasemminkin mutta haku ei tuottanut tulosta joten:

Sansibarilaisessa majoitusmestassa passeihin laitettiin pala maalarinteippiä johon kirjoitettiin nimi. Epähuomiossa omaan passiini se teippi meni tuon passin takakannessa olevan viivakoodin päälle mikä vajaan viikon siinä ollessaan ilmesesti liotti tarran liimat niin tehokkaasti kiinni maalarinteippiin ettei teippiä saa millään ilveellä pois repimättä samalla tuota viivakooditarraa pois. Pisti miettimään että vaikka viivakoodi sieltä maalarinteipin takaa kuultaa läpi niin koko viritys on sen verran irvokkaan näköinen että mahtaako siitä tulla jotain ongelmaa jatkossa?

14
Tansania / Vs: Zanzibar
« : 14.06.2010, 13:20:32 »
Vikkiä Tansaniaan ja varsinkin Sansibarille menijöille: kannattaa varata dollareita mukaan suurempiin menoeriin kuten esim. asumuksen maksuun ja taksia varten koska niitä siellä pyydetään ensimmäisenä ja jos matkassa on vain shillinkejä, hintaan tulee mystisesti vähintään pari dolsua lisää kun vaihtokurssilla pelataan ja aina niinpäin että sinä olet häviäjän asemassa. Ruoka ja vesi jne. maksetaan shillingeillä.

15
Lentomatkustus / Vs: British Airways
« : 29.05.2010, 18:14:16 »
Niinhän siinä kävi että lento Lontoo -> Dar Es Salaam peruuntui. No, ei se tietysti minun tapauksessa maailmaa kaada että joutuu lähtemään päivää aikasemmin matkaan ja Lontoon lisäksi kävästä Nairobissa...

16
Tällä hetkellä on oma sekoitus kamomilla- ja roiboosteetä plus ripaus hunajaa. Mmmm, rauhoittaa mukavasti hermoja...

17
Selvästi yleisin arvaus on espanjalainen/etelä-amerikkalainen  ::) . Tosin vaikeaa on vetää hernettä nenään kyseisestä veikkauksesta kun kerta meitsiltä löytyy tummanruskeata silmää, tummat hiukset ja eipä tuo ihokaan ole sieltä vaaleammasta päästä :) .

18
Lentomatkustus / Vs: British Airways
« : 21.05.2010, 22:58:55 »
Alkaa pikkuhiljaa ketuttamaan tämä lakkopelleily... tarkotus olisi lentää lontoon kautta Tansaniaan kesäkuun alussa ja tietysti kummatkin lennot BA:lla. Satavarmaa on etten kyseisen lentoyhtiön palveluita tule vähään aikaan käyttämään kun ennen lomaa saa stressata jääkö lentokentällä luu käteen.

19
Tansania / Vs: Zanzibar
« : 18.05.2010, 19:57:21 »
Jees, kiitoksia vastauksista. Sellaista viellä että kun tuo Tansanian valuutta on ns. suljettu eli shillingejä ei saa täältä Suomesta ja kasa satkuja (dollareita) tulee mukaan, löytyykö lentokentältä rahanvaihtopistettä vai lähdenkö suosiolla metsästämään sellaista kaupungista?

20
Meinasin tehdä resepteistä oman topicin mutta hyvä että joku kerkisi kysyä ensin: eli itsellä edessä ensimmäintä kertaa se että täytyy ottaa reseptilääkkeitä mukaan matkalle ja juuri tuo mietityttää että täytyykö niistä pyytää viellä englanninkieliset versiot?

Sivuja: [1] 2