Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - attila

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Australia ja Oseania / Vs: Veronpalautus Ausseissa
« : 22.05.2014, 19:30:00 »
Tuo tax treshold hämmensi itseäni ja sitä selvitettyäni päädyin ilmoittamaan oikeat maassa olo kuukaudet. Tämähän laskee veronpalautusta minkä vuoksi monet jättävät ilmoittamatta (välitysfirmojen on pakko ilmoittaa), syystä tai toisesta sain kuitenkin täydet veronpalautukset eli enemmän kuin minulle olisi tresholdin mukaan kuulunut.

Tuo kysymys 8 kuuluu siis: "Do you want to claim tax-free threshold from this payer?" ATO:n sivuilla selitetään, että tämä tarkoittaa 18400 dollarin (tjsp.) tulorajaa, jonka alle jäävät summat eivät kuulu verotuksen piiriin. Kysymykseen voi vastata kyllä vain jos on ruksannut kysymyksessä 7 itsensä "residentiksi for tax purposes." Tax file -lomakkeen "selityksistä" en täysin ymmärrä mitä tuo nro. 8 käytännössä tarkoittaa, tai miten se ylipäätään eroaa kysymyksestä 7, mutta ilmeisesti kannattaa ruksata kyllä molempiin, jos haluaa saada veronpalautuksia/alhaisempaa veroprosenttia Ausseista.

2
Australia ja Oseania / Vs: Veronpalautus Ausseissa
« : 13.05.2014, 13:36:12 »
Moi kaikki,

multa saa YV:llä lisätietoa veronpalautuksista jos joku tarvii. En jaksa kirjottaa kaikkea tänne, mutta selvitettiin noita urakalla meidän reissuporukan kesken ja tehtiin itse veroilmoitukset lähtiessämme.

----

Täyttäkää verolaput itse, yllättävän helppoa ja ei tarvi maksaa välitysfirmoille

Väännätkö vielä rautalangasta, kun en ole varma, että onko mahdollista hakea veronpalautuksia koko ajalta täältä lähtiessään, vaikka hakuaika kattaisi kaksikin verovuotta eli onnistuuko takautuvasti jne.?

3
Australia ja Oseania / Vs: Veronpalautus Ausseissa
« : 06.04.2014, 21:49:10 »
Entä jos joku ei ole missään vaiheessa tajunnut ruksata sitä resident for tax purposes -kohtaa ja on täten maksanut suurta veroprosenttia; voiko asian korjata vielä veronpalautushakemuksen yhteydessä, vai pitääkö ruksaus olla hoidettu vähintään yhden työnantajan kanssa, oli se vaikka sitten se viimeinen työntantaja kuten vaisjanilla?

Entä se kohta 8 (tax purposes ruksia seuraava), jossa kysytään ”taxfree thresholdista” kyseisen työntantajan kohdalla..., yes or no?

Kiitos Tropicolle tutkimustyöstä (saatan kysellä lisää vielä privana), tämä asia kun on reissareiden kesken rasittavan epäselvä: monet ovat sitä mieltä että me W&H-tyypit voimme ruksata sen kohdan ja maksaa pienempää veroa, kun taas toiset – niin jotkut reissarit kuin ns. 'patriotic cunt' -tyyliset lokaalit peltoperkeleet - sanovat sen olevan laitonta ja väärin. Lomakkeessahan lukee tarkennuskohdissa näin "If you intend or have stayed in Australia for more than six months … and you behave like an Australian, you may be treated as a resident for tax purposes." Etenkin tuo "käyttäydyt kuin australialainen" on huvittavan tulkinnanvarainen ilmaisu, mitä ainakin viinakulttuuriin tulee niin suomalaisia ja ausseja yhdistää muutamakin asia ja verojenkin pitäisi palautua kuin itsestään... Pääasia että ne veronpalautukset saa takaisin with or without noiden taxback-avustusfirmojen tarjoamia erihintaisia palveluja.

4
Afrikka / Vs: Etelä-Afrikka ja homoseksuaalisuus
« : 25.03.2014, 18:00:12 »
Kuulemma monet siinä kulttuurissa elävät ajattelevat että valkoiset on tuoneet tän "synnin" sinne, toivottavasti siihen liittyvää vihamielisyyttä ei päästetä ulos väkivallalla D: Mutta 25%... Kuulostaa ihan kamalalta.

Taatusti selviää ongelmitta, kun muistaa käyttäytyä diskreetisti pukeutumisesta alkaen. Suljettujen seinien takana voi tehdä sitten mitä tahansa. Kuten ylempänä jo mainittiinkin, on toisaalta samaa sukupuolta olevien keskinäinen (ns. kaverillinen) halailu, hiplailu, taputtelu ja nojailu monessa Afrikan maassa jopa avoimempaa kuin Euroopassa, missä se saatettaisiin tulkita helposti osoitukseksi seksuaalivähemmistöön kuulumisesta. Tuo "homoilu on eurooppalaisten tuoma ilmiö" -bullshit toistuu usein valtaapitävien, pappien ja muiden spedejen retoriikassa, joka on sekoitus kolonialisminjälkeistä kansallista ylpeyttä, vanhoillista uskonnollisuutta sekä yleistä haluttomuutta käsitellä tätä arkaa tosielämän ilmiötä muilla kuin primitiivisillä keinoilla. Tsemppiä Ugandan, Etiopian ja muiden maiden homoille.

5
Hehehe, Loordi vetäisit passinkadottamissäädön tosiaankin "lupaavalla" alueella, hyvä että kuitenkin taisi hässäkkä lopulta jotenkin selvitä (Canberran kautta mitä ilmeisimmin?) Itse mietin että Somalimaa (jonka leima muuten siistimpi/terävämpi kuin Etiopian töherrykset!) on myös varsin "suositeltava" paikka hukata passinsa, koska maata ei virallisesti ole olemassa, mikä luonnollisesti vaikuttaa naapurimaiden (lähetystöjen) byrokratiassa negatiivisesti. Siellä tapasin viime vuonna espanjalaisen jäbän, joka tyylikkäästi oli hukannut passinsa (kenties taskuvarkaan uhrina) välittömästi Etiopian vastaiselta rajalta maahan astuttuaan ja leiman saatuaan, päätyen olemaan sitten ns. jumissa Hargeisassa; Espanjan lähetystö Addisissa ei vaikuttanut iloiselta tai kovin yhteistyöhaluiselta. En tiedä miten tässä lopulta kävi, saatanpa kysäistä immigrationin jäbältä, kun kerran kontakti syntyi.

Starbucks: minulle sanottiin passia edellisen kerran uusiessani, että vanha täytyy luovuttaa uutta noudettaessa, mutta lopulta kukaan ei muistanut asiaa ja sain täten pitää vanhan passini. Tämä oli Suomen suurlähetystön kautta hoidettu juttu outside Finland. Hyvä uutinen tuo R-Kioski.

6
Muuten täysin offtopiccina, kun en ole asiasta varma, saako vanhan passin säilyttää kun uusi menee tilaukseen Suomessa? Tuli mieleen kun passeihin toisinaan kertyy eksoottisempaa leimaa ja kaikennäköistä tarraa, joita ei haluaisi luovuttaa silppurin hampaisiin.

Riippuu kai poliisilaitoksesta. Lappeenrannassa olisivat ottaneet vanhan passini kokonaan pois, joten ilmoitin sitten että passi on kadonnut.. Ei ehkä kovin fiksua, mutta vanhassa passissa oli niin paljon itselle tärkeitä viisumeita ja leimoja, että halusin ehdottomasti säilyttää sen.

Perhana. Tota häviämisstooria olen itsekin harkinnut, mutta toivottavasti (aikanaan, ei ihan vielä) homma järjestyy neuvottelemalla.

7
Afrikka / Vs: Etelä-Afrikka ja homoseksuaalisuus
« : 22.03.2014, 15:29:15 »
Jotenkin olin siinä luulossa että koko "homoseksuaalinen kanssakäyminen" on laitonta ja siitä voi saada vankeutta.. Ehkä pitäis matkustella vähän enemmän. Kiitos :)

Tilannehan on about näin ainakin Ugandassa, missä homoseksuaaleilla on tukalat oltavat, monen muun maan lisäksi toki. Eiköhän yleistäen sanottuna jokaisessa Afrikan maassa kannata jättää kädestä pitelykin sivullisten silmien ulottumattomiin, siellä ollaan kuitenkin monissa maissa niin konservatiivisia, hihhuleita ja muulla tavoin pellejä tämän asian suhteen. Monessa maassa heteroidenkin väliset julkiset tunteen/hellyydenilmaisut ovat tuomittuja ja paheksuttuja, viimeksi tästä minulle kertoi etiopialainen kotimaassaan.

Linkki presidentistä, joka muilta osin on vaikuttanut varsin fiksulta ja pyrkinyt aktiivisesti lopettamaan mm. FGM-rituaalin harjoittamista kotimaassaan mutta on homoasian suhteen enemmän pihalla: http://www.bbc.com/news/world-africa-26320102 Stoorin loppuosassa on mielenkiintoinen kuvio lainsäädännöistä ympäri Afrikkaa.

8
Kiitos Naurun matkaraportista. Oikealla asenteella jokainen maa/lande/saari/"ei siellä ole mitään nähtävää" on vierailun arvoinen, sanon minä. Kiribati, Federal States of Micronesia, ehkä jopa Pitcairn island!!

Muuten täysin offtopiccina, kun en ole asiasta varma, saako vanhan passin säilyttää kun uusi menee tilaukseen Suomessa? Tuli mieleen kun passeihin toisinaan kertyy eksoottisempaa leimaa ja kaikennäköistä tarraa, joita ei haluaisi luovuttaa silppurin hampaisiin.

9
Tansania / Vs: Art in Tanzania
« : 28.02.2014, 19:53:19 »
Kannattaa laittaa AiT:lle vielä viimehetken ystävällinen mailimuistutus esim. edellisenä iltana siitä, että olet tulossa, niin noutokämmit toivottavasti jäävät väliin. Mokan sattuessa on hyvä jos on paperilla osoitteet ja puhelinnumerot; suomiliittymä toimii Tansaniassa, jos tarttee kyytiä soitella. Itse ottaisin kentältä edelleenkin (virallisen) taksin, mutta ymmärrän myös jos se ei alkajaisiksi kiinnosta kaiken jaetun tiedon valossa. Sinänsä AiT:n taksipalvelu on ihan hyvin toimiva juttu, mutta (kuten tulet pian huomaamaan) mokia ja hölmöilyjä tapahtuu, sillä kaikki tapahtuu astetta chillimmällä mentaliteetilla johtuen ei-vähiten Dar-es-Salaamin painostavasta ilmastosta, joka on liikaa monelle paikallisellekin. Moshissa on puolestaan upean raikkaat illat ei-liian-kuumien-päivien päätteeksi. Hitto alkaa halajattaa itseänikin...

10
Congrats! Ja onnea matkaan, toivottavasti onnistuu.

Tuli mieleen, että eikö (huonon nettiyhteyden sijaan) kannattaisi yrittää vastaisuudessa ottaa yhteyttä noihin lähetystöihin ja kaukaisiin hotelleihin puhelimella, esim. maksullisella Skype-tilillä, jolla voi soittaa minne tahansa maailmassa (mukaanlukien lankapuhelimet ja kännykät) huomattavasti edullisemmin kuin mitä normihinnat olisivat. Itse olen soitellut esim. Suomesta useampaankin Afrikan maahan puheluita, jotka ovat kestäneet toisinaan useita tunteja kerrallaan mutta maksaneet minulle muutaman euron. Esim. lataamalla 10 USD Skypeen voi puhua kirjaimellisesti tuntikaupalla. Luulisi toimivan myös valtameren maiden kohdalla... (edellyttäen että naurulaishotelleilla/lähetystöillä on puhelinnumerot!)

11
Tansania / Vs: Art in Tanzania
« : 26.02.2014, 08:27:10 »
Olin AiT:n mestoilla (ensin Darissa, sitten Moshi/Arusha/Karatu/Zanzibarilla, nykyisin tosin Arushan volunteer-kuviot on ilmeisesti lopetettu ja keskitetty Karatuun). Darin kentälle saapuessani, ei ketään ollut vastassa kyltin kanssa, vaikka niin oli sovittu ja mailattu etukäteen (en muista paljonko vuonna 2011 tämä AiT:n kyyti maksoi vai kuuluiko peräti pakettiin); toimistolla oli tapahtunut ”sekaannus”, ja päädyin ottamaan yhden kentällä hengaavista virallisista takseista. Onneksi olin kirjoittanut Bahari-talon osoitteen paperille, sillä puhelimellakaan (suomiliittymä) en saanut yhteyttä AiT:n ihmisiin. Taksimiestä pyysin alkajaisiksi etsimään pankkiautomaatin, sillä  kentän ATM:t eivät toimineet ja tarvitsin shillinkejä. Läheisen bensa-aseman ja ATM:n kautta ajoimme sitten Bahari Beachille, kyydin aikana sain puhelun AiT:n henkilöltä, joka ilmoitti noudon epäonnistumisesta. Taksimies toki otti tuntuvan länkkärihinnan, mutta AiT maksoi sen toki minulle takaisin pahoitteluineen. Poistuessani maasta toimi AiT:n lentokentällekyyditys varsin hyvin ja tuli halvaksi kun oli muitakin kyydissä. Taisi olla vain satunnainen moka tuo oma Dariin saapumiseni.

Suosittelen ottamaan ylös ainakin yhden luotettavan ja suositellun taksisuharin numeron etenkin pienemmillä paikkakunnilla kuten Moshi. Prätkiä toki riittää, mutta taksikuski on hyvä, jos tarvii pimeän aikaan kyytiä esim. AiT:n talolta kaupungille tai toisinpäin, tai jos kyyditettäviä on useampia. Moshin volunteer housen ympäristössä on huomattava riski tulla ryöstetyksi pimeän aikaan, mutta päiväsaikaan sen pellon yli voi kävellä huoletta ja kaikki käyttävät sitä. Alueella pimeän aikaan kävelyä välttelevät/pelkäävät myös paikalliset, ja siellä oli tapahtunut pari härskimpääkin ryöstöä/ammuskelua. Jos taksia tarttee ja tuntee hyvän kuskin, on hän lähes aina käytettävissä, hinnat on tiedossa eikä tarvii pelätä rosvoja. Mulla pitäisi olla ylhäällä ainakin yhden kuskin nimi ja numero Moshissa, hän on mukava ja varmasti edelleen in business.

Darin taksiryöstöistä ja kadulta autoon kaappamisista kuulin minäkin, kaupunkialueella oltava varovainen kaikkina aikoina (paikalliset syyttävät ongelmista kenialaisia rikollisliigoja; ongelmathan tulevat aina naapurimaasta!) mutta Baharilla pystyi ainakin 2011 kävelemään huoletta keskellä yötäkin – toivottavasti tilanne säilyy rauhallisena, sillä siellä on pari kivaa ravitsemusliikettä ja houkutus valvoa myöhään. Eräs saksalainen kertoi joutuneensa kaapatuksi roistojen autoon Darissa, mutta hänen onnistui neuvotella itselleen ”diili”, jonka mukaan hän sai säilyttää hintavan kameransa, joka oli hänelle ”elintärkeä työkalu” (mikä oli totta, kaveri työskenteli DRC:ssa!) Tällekin kaverille rosvot jättivät vähän käteistä, jotta hän pääsisi takaisin kaupungille, heh heh. Olivat rikolliset sitten Keniasta tai Tansaniasta, tällaista käytäntöä voisi kutsua herrasmiesmäiseksi ryöstö- ja kidnappaustekniikaksi. Watch your surroundings and enjoy Africa!!

(Wish I was there again, greetings from bloody Perth, Australia!)

12
Afrikka / Vs: Etiopia
« : 26.02.2014, 08:25:03 »
Antisuositus: Etiopiassa aika moni ostaa valmiita retkipaketteja. Ystäväni ei ole täällä enää kertomassa, miten kävi, kun lähti Ethio Tours and Travels eli ETT:n retkelle Danakiliin.

On helppo lukea käyttäjäkokemuksia mm. TripAdvisorista, ja sieltä löytyy myös tarina tästä onnettomuudesta, jossa kuoli kolme henkeä. Onnettomuus tapahtui suolajärvellä, missä kuljettajat olivat intoutuneet kiihdyttelemään sillä seurauksella, että yksi autoista pyöri muutaman kerran ympäri. Matkanjärjestäjä kertoo edelleen tekevänsä turvallisia matkoja, joihin kaikki osallistujat ovat tyytyväisiä. Läheisensä menettäneet, itse hengissä selvinneet eivät ole.

http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g293790-i9957-k7217463-Danakil_w_Ethio_Tours_Go_with_someone_else_if_you_can-Ethiopia.html

Kamala juttu ja taatusti vältettävissä ollut. Ajotottumukset ja Afrikka on yksi vihoviimeisistä ilmiöistä.

Etiopialaisittain tällaiset päivänvaloa vaativat asiat tunnetusti saattavat "jäädä" pimeään... Hyvä että on nettifoorumit.

13
Australia ja Oseania / Vs: 30- vuotiaat WH-reissaajat
« : 25.12.2013, 03:54:07 »
Jees, parasta on yrittää saada yhteys suoraan työnantajaan. Etenkin jos duunit siellä alkavat n. maaliskuun lopulla, pitäisi nyt olla hyvin aikaa järjestellä asioita netin avulla ja toivoa että parhaat (kone jne.) -duunit eivät ole jo menneet puskaradion kautta varaukseen. Pieni mesta ja tuhannet backpackerit voi olla ongelmallinen yhtälö, kuten se oli tietyillä alueilla NZ:ssakin.

jos ei ole arsyttavan aktiivinen ja oleskele jo kununurrassa niin tyonhaku hankaloituu kummasti. ensimmaisen duunin sain 3 viikon odottelun jalkeen(kavin muutaman paivan valein toimistolla nayttaytymassa).

Eli näyttää siltä, että Kununurraan kannattaa mennä, vaikka mitään varmaa ei olisi vielä selvinnytkään. Pieni paikkakunta se on, mutta mites asuminen jos ja kun "odotusaikaa" lienee luvassa? (Nämä infot voin toki tarkistaa opaskirjastakin, jollaisen ajattelin hankkia mutta jota en omista vielä.) Oliko muuten toi Jobshopin kautta saamasi duuni ns. ok, vaikkei varmaan yhtä hyvä kuin ne muut Kununurran hommat?

14
Australia ja Oseania / Vs: 30- vuotiaat WH-reissaajat
« : 23.12.2013, 03:58:34 »
traktorikuskiksi paasee kun ottaa yhteytta ajoissa ennen kauden alkua ja lupaa jaada pitkaksi aikaa. --- trukkikuskeja tarvitaan myoskin ja taas kun ajoissa ottaa yhteytta ja muutamaksi kuukaudeksi vahintaan etsii niin aika helppoa saada toita http://www.thejobshop.com.au/ pystyy auttamaan myoskin, toimii kununurrassa ja perthissa

Otin yhteyttä tuonne Jobshopiin (toistaiseksi vielä maililla, sillä en ole vielä astunut maahan), ja Kununurran toimistolta vastasivat, että tammi-maaliskuussa ei juuri farmihommia ole (sadekausi), ja maaliskuun lopusta lähtien traktorihommat ovat säästä riippuvaisia. Kehottivat olemaan yhteydessä ennen matkasuunnitelmia, sillä Kununurra on kuitenkin 3500 kilometriä Perthistä pohjoiseen. Minulle on pikemminkin plussa kuin "rasite" lupautua varteenotettavaan/hyvään duuniin pitkäksikin aikaa (eli W&H:n puitteissa max. 6 kuukaudeksi), joten toivottavasti asia ja lupaus koetaan hyveenä myös paikallisten farmigurujen taholta. Elokuussa pitää joka tapauksessa piipahtaa Suomessa siskolikan häissä, mutta sitä ennen (ja vielä sen jälkeenkin) olisi hyvin aikaa paiskia töitä Ausseissa.

15
Australia ja Oseania / Vs: Working Holiday FAQ
« : 23.12.2013, 03:45:54 »
Kiitos. Tarkistin myös infomailin, jonka immigration lähetti viisuminmyöntövahvistuksen mukana, eikä siellä ollut mainintaa muusta kuin siitä, että viisuminumeroa ei kannata hukata, vaikka infot koneilla ovatkin.

Kaivosympäristö (pitkä päivä, ruumiillinen työ, eristäytynyt meininki) sopisi hyvin minulle, sillä haluan ehdottomasti tehdä Australiassa töitä ja olen erinäisiä "raskaita" hommia tehnyt aikaisempienkin reissukassojen keräämiseksi. Viikon päästä pitäisi olla Perthissä selvittelemässä kuvioita.

16
Australia ja Oseania / Vs: Working Holiday FAQ
« : 19.12.2013, 00:01:31 »
Mites pari ihan perustavaa laatua olevaa kyssäriä Australiaan liittyen:

Tarviinko kentällä mitään dokumentteja tähän myönnettyyn W&H-visaan liittyen, vai näkevätkö virkailijat tuon viisumini omista tietokannoistaan, kuten oli asian laita Uuteen-Seelantiin astuessani? Pankkitilin saldon printtaan varmuuden vuoksi, sillä saavun pelkällä menolipulla.

Once in Australia (Perth), mitkä pakolliset byrokraattiset jutut kannattaa hoitaa pikimiten pois alta? Verokortti ja pankkitilin avaaminen ainakin? Tällä hetkellä minulla on vielä voimassa suomalainen matkavakuutus Fennialta.

Sitten pitäisi päästä duuneihin käsiksi, etenkin varasto- tai farmihommat kiikarissa, jos ei itse Perthistä niin maaseudulta. Mielelläni tekisin ihan runsaasti töitä alkajaisiksi, pikemminkin kuukausia kuin viikkoja.

17
Afrikka / Vs: Viisumi
« : 03.12.2013, 11:45:36 »
Hei kokeneet Etiopian kävijät!
Voiko viisumin hankinnan jättää Addiksen kentälle, vai olisiko syytä hankkia se etukäteen esim Tukholman lähetystöstä? Sujuuko viisumin osto kentältä vaivattomasti? Kiitos jo etukäteen :)

Onnistuu, ja joskus myöntävät Addisin kentällä pidempiäkin kuin perus 1kk-viisumeita. Kannattaa kokeilla onnea ja pyytää, jos haluat pidemmän kuin 1kk. Muussa tapauksessa tuon saamasi turistiviisumin pidennys Addisin immigrationissa ei ole ongelma (tosin aikaa kuluu pirusti, ja käsittelyaika 48h.)

18
Näin olen ymmärtänyt, että jos haluaa paratiisimaista elämystä, silloin kannattaa valita matkakohteekseen jokin muu saari kuin Nauru :) Mutta jostain kumman syystä tuo pikkusaari kiehtoo minua. Ja samalla reissulla voisin vierailla jollain muullakin ei-paratiisi-saarella.....

Sinne vaan jos rahat riitävät ja aikaa löytyy riittävästi (Tyynenmeren saaret lukeutuvat niihin paikkoihin, joita ei kannata edes harkita kiireaikataululla!)

Jokaisella lienee mielenkiinnonkohteina maita/paikkoja/saaria, joita toiset eivät voi ymmärtää mutta jotka silti kiehtovat, ja uskoisin että oikealla asenteella tällainen paikka tulee osoittautumaan vaivan arvoiseksi. Vaikka maa/paikka/saari osoittautuisi likaiseksi, rähjäiseksi, "pettymykseksi", ovathan siellä sentään paikalliset ihmiset tarinoineen ja (harvinaisille) turisteille esitettävine kysymyksineen.

19
Huonoja uutisia Ethiopianin sisäisistä lennoista, kannattaa lukea tämä informatiivinen ketju läpi, jos aihe koskettaa: http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=2358370

20
Afrikka / Vs: Etiopia
« : 24.10.2013, 21:01:39 »
Etiopia ja Shashamane on tuntunut lähes pakkomielteeltä luettuani yhden HS:n lehtiartikkelin suomalaisesta naisesta, joka työskentelee Shashamanessa vapaaehtoistyöntekijänä. Ehkä pitäisi olla yhteyksissä tuohon naikkoseen ja hankkia sitä kautta kontakteja. Kyllähän se vähän reissumieltä syö jos valmiiksi jo on tieto siitä, että reissukohteessa vastaanotto voi olla aika ankea, mutta toisaalta taas niin puhuttiin Jamaikastakin, enkä missään ole niin hauskoja tyyppejä tavannut kuin siellä.

Jos päädyt matkustamaan sinne jossain vaiheessa niin laita infoa kokemuksistasi. Jos en ole aivan erehtynyt niin läheisessä Hawassassa (jonka pitäisi olla kiva paikka yleisen mielipiteen mukaan) on ainakin joskus ollut Suomen kirkon ulkomaanavun aktiviteetteja.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9