Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alppimurmeli

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Saksa / Vs: Etelä-Saksa
« : 25.01.2013, 12:36:16 »
Voi alppimurmeli! Sä et ainakaan helpota kohteen valintaa kun runsaudenpulaa on muutenkin! XD

 ;D

2
Saksa / Vs: Etelä-Saksa
« : 23.01.2013, 16:26:15 »
Ach, ihana Etelä-Saksa :-*

Viimeiset kolme kesää olen patikoinut pitkin Maximilianswegiä Baijerissa, joten alueen kaupungit, kylät, järvet ja kukkulat ovat tulleet tutuiksi. Mukavia paikkoja ovat olleet mm. Prien am Chiemsee, Tegernsee, Schliersee ja Ruhpolding. Hienoja nähtävyyksiä reitin varrella ovat olleet tässä ketjussakin jo mainitut Neuschwansteinin linna ja Hitlerin Kotkanpesä, mutta myös esimerkiksi Herrenchiemseen linnasaari sekä Linderhofin linna, Ettalin luostari sekä Wendelsteinin huippu näköaloineen, luolineen ja hammasratasjunineen.

Myös täällä aiemmin hehkutettu Schwarzwald on ehdottomasti matkan väärti. Sielläkin voi vaeltaa komeissa maisemissa ja yhdistää lisäksi viininmaistelun tervehenkiseen ulkoiluun ;) Suosittelen esimerkiksi Gengenbachin aluetta, josta on lyhyt matka Ranskan puolelle Strasbourgiin, Alsacen viinialueelle sekä Europa-Parkiin.

3
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 15.01.2013, 12:36:16 »
Murmelipaikkoja tosiaan Alpeilta löytyy. Me kävimme muutama kesä takaperin Sveitsissä: http://www.saas-fee-wallis.ch/de/erlebnis-sommer.html

"Spielboden 2447 m, Saas-Fee
Das Füttern der Murmeltiere auf den Wanderungen um den Spielboden ist ein Wunder der Natur. Die scheuen Murmeltiere einmal ganz anders und dazu noch nahe erleben. Es ist eine bleibende Erinnerung für Kinder, aber auch für Erwachsenen. Füttern Sie doch mal die Murmeltiere mit Rüben, Nüssen und anderen Leckerbissen."

Rontit kapusivat pähkinöiden perässä oikein syliin saakka, olivat pitkine kynsineen jopa hiukan pelottavia :o Mahtava kokemus kyllä!

Onnea bongaukseen :)

4
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 15.01.2013, 08:21:25 »
Itse olen liikkunut Alpeilla lähinnä kesä-elokuussa enkä koskaan noin aikaisin keväällä. Murmelit nukkuvat talviunta ainakin maaliskuulle, mutta ehkä niitä voisi bongailla jo huhti-toukokuussa. Kesäisin olen törmännyt otuksiin useimmiten rauhallisilla vehreillä vuorenrinteillä noin 2000 metrin korkeudessa.

5
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 14.01.2013, 13:33:35 »
Jos vielä tulee kysymyksiä mieleen, laita vaan tulemaan. Olen reissannut Alpeilla lähes joka kesä vuodesta 1997, joten muutama paikka on ehtinyt tulla tutuksi :) Ensi kesänä olen taas menossa vaeltamaan Itävallan ja Saksan Alpeille, joten ehkä törmätään ;) Mukavia suunnitteluhetkiä!

6
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 14.01.2013, 08:16:07 »
Bregenz on omaan makuuni turhan "iso" - onhan se sentään kaupunki ;D Itse muuten huomasin sellaisen seikan, kun etsin ensi kesäksi majoitusta Bodenseen ympäristöstä, että alue on todella hintava. Tuollapäin järviä on vähän ja ne ovat arvossaan. Suomalaisen kannattaa ehkä panostaa ennemmin vuoriin kuin järviin.

Jos kuitenkin järvelle mielii, suosittelen Baijerin suurinta järveä, Chiemseetä. Järvessä on muutamia saariakin, joista tärkein Herreninsel. Siellä sijaitsee yksi Ludwig II:n komeista linnoista, Herrenchiemsee: http://www.herren-chiemsee.de/deutsch/n_schloss/index.htm

Esimerkiksi Prien am Chiemseen kylä on oikein söpö, ja siellä on monia kivoja hotelleja, ravintoloita ja jätskibaareja aivan rannassa. Varsin sopiva kesälomakohde, jos vain sää sattuu suosimaan. Münchenistä pääsee Chiemseelle junalla noin tunnissa.

7
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 09.01.2013, 11:26:56 »
Tirolin alueesta kysymys: haussa olisi päiväretkikohde Münchenistä, helposti julkisilla saavutettavissa oleva, ja mielellään tahdottaisiin patikoida. Ei pitkiä lenkkejä, koska pienet lapset mukana. Olisiko jossain tuolla sellainen kyläpahanen, johon pääsee helposti Münchenistä junalla tai bussilla, ja josta pääsisi helposti kabiinihissillä tähyilemään vuoria?

Oma kestosuosikkini on Lenggries Baijerissa: http://www.lenggries.de/de/index.html
Junalla pääsee Münchenistä tunnissa perille ilman vaihtoja.

Kylästä voi nousta Brauneckin kabiinihissillä ylös ihailemaan maisemia. Kävelylenkkejä löytyy joka lähtöön, myös lapsille sopivia. Alueella on paljon kivoja alppimajoja, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa. Herrlich!
http://www.lenggries.de/de/bergerlebnis-brauneck-1

8
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Karibia on my mind
« : 09.01.2013, 11:13:20 »
Vaimon kanssa haaveillaan Karibian lomasta talvella ja olisin tiedustellut asiaan perehtyneiltä, että minne Karibian saarista pääsee lentämään yhdellä välilaskulla Helsingistä? Suurempien matkatoimistojen Karibian kohteet on jo koluttu ja nyt kiinnostaisi pienemmät saaret ym. Kiitos jo etukäteen.

Hollannille ja Ranskalle kuuluville saarille pääsee lentämään yhden pysähdyksen taktiikalla Amsterdamin tai Pariisin kautta. Tällaisia ovat mm. Bonaire, Curacao, Guadaloupe, St. Martin ja Martinique. Esimerkiksi lomaan St. Martinin saarella saa kätevästi yhdistettyä myös Anguillan, St. Barth'sin ja Saban, joihin kaikkiin pääsee laivalla. Suosittelen!

9
27/47

10
Reilu kuukausi enää ja sitten pääsen Lontooseen 13 vuoden tauon jälkeen.

11
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Aruba - Bonaire - Curacao
« : 22.08.2012, 15:25:57 »
Suuntaamme lokakuun alkupuolella Curacaolle ja jatkamme siitä matkaa E-amerikkaan. Ajateltiin aluksi vaan olla Curacaolla ja Bonairella. Rupesin vain miettimään, että samalla poikkeaisi helposti myös Aruballa, mutta onko sinne mitään syytä poiketa? Lentoihin tulisi lisäkustannusta 64 euroa henkilö, jos heitettäis Aruballa lenkki.  ::)

Aruba Bonaire välillä ei ilmeisesti ole turisteja varten lauttaliikennettä, vaan lentäminen on järkevintä?

Ei olla ostettu vielä jatkolentoja Curacaolta eteenpäin, mutta ajateltiin viettää kokonaisuudessaan saarilla 16 päivää eli Aruballekkin riittäisi 4 päivää hyvinkin. Onko siellä jotain miksi mennä?

Olimme häämatkalla ABC-saarilla, ja jos jonkin niistä skippaisin, niin ehdottomasti Aruban. 16 päivää perillä on tosin sen verran pitkä aika, että ehtii hyvin käydä kaikilla kolmella. Saarten välinen lentoliikenne pelitti hyvin eikä tosiaan ole edes pahan hintaista.

Ainoa hyvä syy mennä Aruballe on saaren mahtavat biitsit, jollaisia ei Bonairelta tai Curacaolta löydy. Tosin upeita rantoja on muuallakin Karibialla, joten menisin niiden perässä ennemmin jonnekin muualle. Aruba on amerikkalaisten kansoittama (=pilaama), eikä siellä juurikaan ole rantojen lisäksi mitään erityistä. Snorklausta ei kannata edes harkita ainakaan Curacaon ja Bonairen jälkeen...

Curacao oli mielestäni saarista monipuolisin ja siinä mielessä kivoin, mutta kyllä se sydän kuitenkin Bonairelle jäi. Sinne on päästävä vielä uudestaan! Vastaavaa vedenalaista paratiisia en ole muualla kokenut. Upea paikka :-*

Hyvää matkaa teille, nauttikaa :)


12
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 22.08.2012, 10:13:08 »
KOh Lanta. Maksoimme itsemme kipeiksi joulumatkasta saarelle, jossa ei ollut mitään tekemistä ja joka toinen asukas puhui ruotsia.

Olin Lantalla vuonna 2004 ja pidin saaresta kovasti! Tekemistä kyllä riitti patikoinnista upeisiin snorklausretkiin. Ainakaan silloin saari ei ollut ruotsalaisten (tai muidenkaan) raiskaama, mutten tiedä, mikä tilanne on nykyään.

Kuulin huhua, että saaren päätie olisi päällystetty? Aikanaan "keskustassa" oli kaksi hiekkatietä ristissä ja saaren läpi kulkeva tie oli juuri ja juuri skootterilla ajettavassa kunnossa ;D

13
Globe on ihan paras!

Harvoin enää kuitenkaan tilaan tavaraa netistä vaan käyn itse paikan päällä Berliinissä tai Münchenissa shoppailemassa. Saksan alv on pienempi kuin Suomessa, joten liikkeessä asioidessa säästää vähän ;)

Kanta-asiakkaana voi kerätä mielettömiä bonuksia lahjakorttien muodossa. Vuoden sisään olen saanut yli sata euroa ostosrahaa Globelle :o

14
Yleinen / Vs: Extreme urheilulajit.
« : 02.08.2012, 08:26:08 »
Thaimaassa tuli kokeiltua kalliokiipeilyä Chiang Maissa: http://www.rockclimbing.com/routes/Asia/Thailand/Northern_Provinces/Crazy_Horse_Buttress/

Miehelleni meinasi yhtä reittiä liidatessa käydä huonosti, kun varmistukset pettivät ja pudotusta kertyi noin kahdeksan metriä. Jäi killumaan alle puolen metrin päähän maanpinnan yläpuolelle... :o

Paikka oli sinänsä ihan ok, mutta järjestävä taho melko epämääräinen.

15
Nyt kun melkein kaikki kesälomat on käytetty, on seuraavaan matkaan niinkin kauan kuin 4½ kuukautta: Joulukuussa kutsuu Kuuba 8)

16
Pohjoismaat / Vs: Eräreissu Suomen puskissa?
« : 31.07.2012, 14:01:42 »
Tulipa sitten vihdoin käytyä Suomen korkeimmalla kohdalla. Eipä se rakkakasan huiputus  mikään unelmien täyttymys ollut, mutta vaellus Käsivarren maastossa tarjosi muita ikimuistoisia elämyksiä.  Vaikka paljon olen luonnossa liikkunut niin kotimaassa kuin ulkomailla, tuli Käsivarren erämaan karuus ja armottomuus yllätyksenä. Lämmintä oli vain muutama aste ja se tuuli…  Ikänäni en ole moista kokenut.  Kyllä vähän epäilytti pakata heinäkuun reissulle mukaan untuvatakki, kerrasto, hanskat ja pipo, mutta tarpeeseen tulivat kaikki. Ei vaivannut helle, eivätkä itikat kiusanneet ;D

Ainakin nyt heinäkuussa Haltin valtatiellä oli paljon porukkaa liikkeellä. Tupiin mahtui kyllä nukkumaan, mutta jos ilman telttaa lähtisin reissuun,  pelaisin varman päälle ja yöpyisin varaustuvissa. Reitin ulkopuolella on rauhallista, mutta tupiakin vastaavasti vain harvakseltaan.

Jos aika tai mielenkiinto ei riitä edestakaiseen matkaan Kilpisjärveltä Haltille, suosittelen aloittamaan retken Norjan puolelta. Vaihtoehtoisia lähtöpaikkoja ovat Didnujoki noin 20 km tai Guolasjärvi noin 130 km ajomatkan päässä Klipisjärveltä. Me saimme järjestettyä kyydin tuonne Guolasjärvelle saakka, josta nousimme Haltille samana päivänä. Takaisin Kilpisjärvelle palasimme Didnun kautta. Yhteensä reissuun meni neljä päivää. Maasto on sen verran vaikeakulkuista, että matkanteko oli hitaampaa kuin olin etukäteen kuvitellut.

Kännykässä oli kuuluvuutta ainoastaan Haltin huipulla ja noin kilomerin päässä E8-tielle tultaessa. Oli aika kuumottavaa olla parin päivämatkan päässä kännykän kuuluvuusalueelta, kun mieheltä meni rakkakivikossa kaatuessa olkapää sijoiltaan. Onneksi meni käsi eikä jalka :o

17
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 05.07.2012, 08:08:37 »
Alppimurmeli on siellä missä pitääkin :) Tarkka sijainti Alpengasthof Duftbräu.

18
Lentomatkustus / Vs: Air Finland konkurssiin
« : 27.06.2012, 09:43:14 »
Minulle tuli Air Finlandin mainoskirje sähköpostiin vielä eilen klo 17.40. Kymmenen minuutin kuluttua konkurssiuutinen oli jo julkaistu...  >:(

19
Kuukausi enää ja sitten Nizzaan! Kesälomareissu nro 1 :)

Kesäloma saa jatkoa tämän viikon perjantaina! Aamulento Müncheniin, josta matka jatkuu junalla Lenggriesiin. Sieltä alkaa viikon vaelluksemme Baijerin Alpeilla. Tämä on jo kolmas kesä, kun tallaamme pätkän Maximilianswegiä: http://www.guide-to-bavaria.com/en/Bavaria-Hiking-Maximiliansweg.html

Alppivaelluksen jälkeen ulkoiluhenkinen loma jatkuu vielä kolme viikkoa kotimaassa akselilla Koli - Suomussalmi - Kuusamo - Kilpisjärvi.

20
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 26.06.2012, 09:58:04 »
Tämä ei olekaan ihan niin yksiselitteistä ??? Lasketaanko mukaan esimerkiksi merentakaiset departementit? Itse lasken esim. Guadeloupen omaksi maakseen, vaikka se virallisesti onkin osa Ranskaa. Entäpä Hongkong ja Macao? Olen käynyt siellä ennen kuin ne siirtyivät Kiinalle, joten otan ne mukaan laskuihin. Muitakin rajatapauksia on.

Joka tapauksessa lasken mukaan vain sellaiset maat, joissa olen oikeasti viettänyt aikaa. Välilaskuja tai läpiajoja ei lasketa.

Tämänhetkinen maaluku pyörii neljänkymmenen ympärillä ja lista kasvaa. Samoihin maihin on kuitenkin päästävä aina uudestaan, joten uusien saaminen listalle kestää ;)

Tässä tämänhetkinen tilanne:

Anguilla
Aruba
Barbados
Belgia
Bonaire
Curacao
Dominikaaninen Tasavalta
Espanja
Hollanti
Guadeloupe
Hongkong
Islanti
Iso-Britannia
Italia
Itävalta
Kenia
Kiina
Kreikka
Latvia
Lichtenstein
Luxemburg
Macao
Mauritius
Monaco
Neuvostoliitto
Norja
Portugali
Puola
Ranska
Ruotsi
Saksa
Seychellit
Saint-Martin/Sint Maarten
Suomi
Sveitsi
Taiwan
Tanska
Thaimaa
Tsekin tasavalta
USA
Viro

Sivuja: [1] 2 3 ... 6