Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - faint

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / Vs: Lennot USA:sta Meksikoon
« : 06.12.2008, 03:06:01 »
Deltan nettisivuilta olen useampaan kertaan varannut lipun suomalaisella Visa Electronilla ja suomalaisella osoitteella. Mitään ongelmia ei ole ilmaantunut. Suosittelen.

Omassa nimessä ei ole ääkkösiä, mutta jos olisi, jättäisin ne ehdottomasti varauksessa pois. Se saattaa aiheuttaa ongelmia joissain järjestelmissä.

2
Lentomatkustus / Vs: Chicagon O'hare lentokenttä
« : 06.12.2008, 02:39:38 »
Olen ehtinyt vaihtaa konetta JFK:n kentällä tasan tunnin vaihtoajalla ja ehtinyt vielä käydä haukkaamassa voileivän ennen koneeseen nousemista: Varasin edelliselle lennolle istumapaikan mahdollisimman edestä, jotta pääsin nopeasti passintarkastukseen. Kävin hakemassa matkatavarani, vaihdoin terminaalia, chekkasin itseni sisään seuraavalle lennolle, menin turvatarkastuksen läpi ja etsin seuraavan lennon lähtöportin.

Kaikki on siis mahdollista, mutta tunti on vaihtoajan ehdoton minimi. Kolme tunnin pitäisi riittää varmasti, mutta jos on tosi huono tuuri, voi myöhästyä silti. Kaikkea ei voi ennakoida. Kannattaa ostaa lennot samalle lipulle, ja kysellä ihmisiltä neuvoa, jos et tiedä mihin suuntaan pitäisi edetä. Parempi kysyä, kuin hukata aikaa harhailemalla.

3
Muutamia vinkkejä Facebookin "How to readjust to life after travelling!" -ryhmästä:

"1. Replace your bed with two or more bunk beds, and every night invite random people in to sleep there.. this will make things seem more hostel like, and will also boost your karma, remove beds one by one as symptoms improve.

2. Sleep in a different room each day, varying it by setting the air conditioning either too hot or too cold. Sleep behind a plant pot for that jungle effect. Cats also double as pumas with a little imagination.

3. Get family members to set your radio alarm randomly to go off at some time during the night, filling your room with loud talking, works best if you can find a radio station in hebrew.

4. Slowly remove items of clothing etc from your backpack until you are completly using your wardrobe instead, Maybe only one item a day, but remember it's one step at a time kids, one step at a time.

5. Buy your favourite food stuff and despite living at home, write your name and when you might next be leaving the house on them

6. Ask family members to every now or again to steal one of the above foodstuffs, preferably the one you've most been looking forward to, or the most expensive.

7. Keep at least one item of food far too long or in a bag out in sun so you have to spend at least 24hrs within sprinting distance of the toilet

8. Even if its a Sunday, make sure your out the house by 10am, and then stand on a corner looking lost, ask the first passer by of similar ethnic background if they've found anywhere good to go yet.

9. Once deicded to possibly get a job, take a fully packed rucksack to work with you everyday, although its perfectly safe next to the coffee machine, watch it like a hawk.

10. Buy your bus, train or order a taxi in foreign language, the fact that the person behind the counter won't understand simply adds to the authenticity."

4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: California
« : 26.11.2008, 20:03:41 »
Lainaus
Piti ihan tarkistaa onko asemat lahekkain, koska omat kokemukset USA:sta joukkoliikenneterminaaleista ovat vahan toisenlaisia. Ja ovathan ne LA:n mittakaavassa lahekkain, 'vain' 1.7 mailia lyhinta reittia pitkin. Tama seikka yhdessa sen kanssa, etta tuo seutu on tosi vaarallista puhuu mielestani sita vastaan, etta tuolloin aamuyolla kavelisitte asemalta toiselle. Wikitravel kertoo seuraavaa: "The Greyhound terminal is at 1716 East 7th Street, near I-10 along South Alameda Avenue, in the heart of the city's vast, notorious skid-row district. This is a very dangerous part of the city, filled with drug addicts and other mentally unstable people; one should use the greatest caution here even within the bus station".


Greyhound-asemalta voi ottaa taksin Union Stationille, niin välttyy kävelemiseltä. Kun kävelee palvelutiskille, niin ainakin minulle on aina tilattu ilmaiseksi taksi oven eteen. Noin lyhyt matka ei varmaan paljon maksa, ja samalla välttyy matkatavaroiden kantamiselta.

Itse olen ympäristösyistä ehdottomasti lentämistä vastaan lyhyillä välimatkoilla (alle 10 tuntia julkisilla), mutta kukin tietenkin tallaa tyylillääni. ::)

5
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: California
« : 25.11.2008, 20:17:56 »
Paha paha...meidän bussi las vegasista tulee geyhoundin asemalle (itään downtownista, kuulemma todella vaarallinen paikka) klo 04:50 aamulla. Pääseeköhän tuolta vaivattomasti (ja turvallisesti) tuohon aikaan LAXille?


Los Angelesin Union Stationilta Downtownissa, kulkee FlyAway-bussi suoraan LAX:ille puolen tunnin välein 24/7. Hintaa kyydille kertyy neljä dollaria. Union Station on juna-asema, joka on todennäköisesti lähellä Greyhound-asemaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/FlyAway_Bus

Greyhound-asemat on yleensä turvallisia, koska niillä pyörii paljon vartioijta. Itse en ainakaan koskaan ole joutunut pelkäämään mihinkään kellonaikaan.

6
Lentomatkustus / Vs: mikä hauskinta lentomatkustuksessa
« : 25.11.2008, 05:14:33 »
Lentämisessä ei ole minulle suurta hohtoa, mutta joitain huippuhetkiä olen silti koneissa kokenut. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt lento Singaporeen, jonka aikana ylitimme ukkorsmyrskyn kourissa olevan Delhin. Salamat olivat kauniita yläilmoista katseltuna.

Jotain syystä pidän myös halpojen lentojen metsästämisestä. Tulen aina hyvälle tuulelle, jos satun aktiivisen hintojen seuraamisen ja jatkolentojen yhdistelyn jälkeen keksimään todella edullisen ratkaisun. Jos haluan mennä junalla Tampereelle, maksan sen mitä VR:n laskuttaa, ja tämä hauska vaihe jää välistä.

Nykyään pyrin kuitenkin mielummin matkustamaan maata pitkin, jos aika vain suinkin antaa peritse. Siinä sisäistää paremmin välimatkat, ja päästötkin ovat vähäisemmät. Kanssamatkaajien kanssa voi lisäksi keskustella junissa ja busseissa siinä missä lentokoneessakin. :)

7
Tässä muutamia hyväksi havaitsemiani:

Ei enää take away -kahveja! Täyttäkää aamulla termosmuki, jonka otatte mukaan luennoille tai muihin rientoihin. Termari maksaa itsensä nopeasti takaisin, ja metsiä säästyy, kun ei tule käytettyä yhtä paljon pahvimukeja.

Kirjoittakaa ostoslista ennen kauppaan lähtemistä, ja älkääkä ostako mitään sen ulkopuolelta. Kauppareissut kannattaa myös minimoida, niin impulssiostoksien määrä pienenee.

Suosikaa klassisia ja luonnon materiaaleista valmistettuja vaatteita. Vaikka ne voivat olla alunperin kalliimpia, ne kestävät pitkään ja tulevat lopulta edullisimmiksi kuin halpaketjujen kuteet.

Perukaa lehtitilaukset. Aikakauslehdet voi lukea kirjastossa, ja sanomalehdet tottuu parissa viikossa lukemaan näyttöpäätteeltä. Myös paperia säästyy taas.

Monien mainitsema jemmatili on kaiken A ja O. Itsellä on sellainen, jolta saa tehdä vain viisi maksutonta tilisiirtoa käyttötilille vuodessa, joka ehkäisee tehokkaasti hairahduksia.

8
Kannattaa pitää mielessä, että Allianssin kautta voi saada kuuden kuukauden työluvan Kanadaan SWAP Canada -ohjelmassa. Sillä voi tehdä mitä duunia vaan, joten miksei sitä voisi hyödyntää tässäkin tapauksessa.

Asun itse Torontossa, ja on hauska katsella kaikkea Vancouver 2010 -hypetystä. Olisi hauska päästä sinne aikanaan.

9
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Ongelma viisumin kanssa...
« : 20.11.2008, 20:38:30 »
Suomen kansalainen saa oleskella Kanadassa tai USA:ssa ilman viisumia kolme kuukautta, ei siis kuutta kuukautta Kanadassa. Jos olette vain parin päivän piipahduksella, tällä ei kuitenkaan pitäisi olla merkitystä.

Jos USA:n viisumisi on voimassa vielä siinä vaiheessa, kun olette USA:n rajalla tulossa Kanadasta, pääset sisään ongelmitta. Katsovat vain viisumisi umpeutumispäivämäärän, johon ei vaikuta se, että olet poistunut maasta välillä. Siirtymäaika kuitenkin todennäköisesti katkeaa siinä vaiheessa, kun ensimmäisen kerran poistut maasta.

Jos USA:n viisumisi on umpeutunut, saat USA:n rajalla visa weiverin, jolla voit olla turistina maassa max. kolme kuukautta. Kannattaa tässä tapauksessa esitellä rajalla lentolippuja Brasiliaan, jotta uskovat sinun poistuvan maasta ajallaan.

Mitään ongelmia ei siis todennäköisesti ole luvassa, mutta kaikki kannattaa kuitenkin varmistaa vielä lähetystöstä, jos yhtään epäilyttää. Puhelinsoitto voi tuoda kummallista mielenrauhaa. :)

10
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 18.11.2008, 22:59:43 »
Yhteensa 21 maata aakkosissa:

Australia
Ghana
Iso-Britannia
Italia
Itavalta
Kanada
Kreikka
Kypros
Liettua
Puola
Ranska
Ruotsi
San Marino
Slovakia
Suomi(!)
Tanska
Tunisia
Ukraina
USA
Venaja
Viro

Lisaksi olen piipahtanut Alankomaissa ja Singaporessa, joiden mukaanlukemisesta en osaa sanoa. Singaporessa vaihdoin lentoja matkalla Ausseihin ja Amsterdamissa matkalla Ghanaan. Amsterdamin keskustassa kavin jopa juomassa kahvit joskus klo 6 aamulla, kun saavuin maahan klo 4 ja jatkolento lahti klo 8. Poistuin siis jopa kentan ulkopuolelle seikkailemaan. ;D

Lahiaikoina ei ole tulossa lisaa maita vaan tarkoituksena olisi pyoria lisaa Pohjois-Amerikassa. Osavaltioita on kylla kertymassa sitakin enemman.  8)

11
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 16.11.2008, 03:16:35 »
Olen "kotona" Toronton kantakaupungissa Kanadassa. Vielä muutama kuukausi niin joudun pakkaamaan tavarani ja jättämään tämän taakseni. :-\

12
Kanadaan vaadittavista summista voi laskea jotain osviittaa Jenkkejä varten: kanadalaista opiskelijaviisumia varten vaaditaan 10 000 CAD/vuosi ja tutkintomaksut.

Opiskelijaviisumihakemusta varten kannattaa pyytää Kelalta opintotukitodistus siitä, että on oikeutettu tukiin oleskelun aikana. Ainakin kanadalaisille tämä kelpasi varallisuustodistukseksi. Todistuksen summiin kuuluu muuten myös opintolaina, vaikkei sitä oikeasti hakisikaan. ;D

Rajoilla mulle ei ole tullut koskaan ongelmia. Jos vastailee rennosti kysymyksiin ja esittelee eurooppalaista passia, pääsee peruskysymyksillä: Minne olet menossa? Kuinka pitkäksi aikaa? Onko mukana alkoholia, tupakkaa tms.? Kaikki "epäilyttävistä" maista kotoisin olevat ihmiset syynätään sitäkin tarkemmin.

 

13
Englanti
Osaan englantia hyvin, mutta englanninkielisessä maassa asuessaan huomaa sen, että sitä voisi osata vielä paremminkin.

Tanska:
Tunnen jotain selittämätöntä sielun sukulaisuutta Tanskaan. Aluksi voisin toki tyytyä ihan vain kunnolliseen ruotsiinkin...  ::)

Ranska:
Käyttökelpoinen kieli Ranskan ja Kanadan lisäksi Lähi-Idässä ja Afrikassa.

Portugali:
Portugalin osaamista löytyy Suomesta paljon vähemmän kuin espanjan osaamista.

Arabia:
Jonkin ulkoeurooppalaisen osaaminen olisi hyödyllistä. Arabia on kaunis ja kansainvälinen kieli.

14
Ghanassa käyty keskustelu:
- Are you from Germany?
- No, I'm from Finland.
- England?
- Finland?
- England?
- No, Finland. It's a small country in Europe.

Ulkonäköni perusteella veikataan Saksaa tai Venäjää, mutta puheeni perusteella olen britti. Iso-Britanniassa en enää mene britistä, koska he ymmärävät enemmän aksenttinsa päälle. Pohjoismaita on veikattu ehkä pari kertaa...

Kerran juttelin kanadalaisen puhepatologin kanssa, joka analysoi englantini suomalais-ugrilaisia vaikutteita. Asiantuntija kuulemma huomaa äidinkieleni tavasta, jolla lausun ässän. 8)

15
Mä olen pyörimässä myös itsekseni samalla suunnalla tammi-helmikuussa. Tarkoituksena on myös olla liikkeellä pienellä budjetilla ja julkisilla liikennevälineillä. Ajokortti on olemassa, mutta auton vuokraaminen yksin ei tunnu kovin viksulta idealta.

Jos aikataulumme kohtaisivat, voisin hyvin liittyä seuraasi joksikin aikaa. Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen faintshine(AT)gmail.com.

16
Matkaseuraa / Vs: Road-trip Jenkkeihin 2009
« : 26.10.2008, 04:57:07 »
Hauskalta kuulostaa. :)

Olen itse tällä hetkellä vaihdossa Torontossa, ja suunnitelmissa on jonkin näköinen Kanada-USA-lenkki tammi-helmikuussa. Ajatuksena on mennä ensin junalla Torontosta Vancouveriin ja lasketella sieltä alas pitkin länsi-rannikkoa Los Angelesiin, josta lentäisin takaisin Torontoon. Olen miettinyt myös auton vuokraamista, mutta todennäköisesti joudun matkaamaan Jenkkilän osuudet Greyhoundilla.

Sivuja: [1]