Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pinjalii

Sivuja: [1]
1
Meksiko / Meksiko ja turvallisuus
« : 18.04.2006, 20:19:05 »
Aluksi menen kolmeksi viikoksi Epitacio Huertaan, Queretaron lähellä oleva kaupunki. Olen siellä Allianssin työleirillä. Sitten suuntaan kohti etelää ja Jukatania hyvinkin :) Matkasuunnitelmaa en ole ehtinyt aloitella nimeksikään, vähän matkaopasta olen lueskellut.

Olen aina reissuillani käyttänyt pelkästään electronia, en ole koskaan käynyt pankissa tms. rahaa vaihtamassa, vaan nostanut heti kentältä suoraan seinästä paikallista valuuttaa. Tämä olisi rahapolitiikan osalta suunnitelmani Meksikon suhteen myöskin, ellei käy ilmi, että kyseessä on huono taktiikka :)

Pitää varmaan varautua ensimmäiseen turistiripuliini...

2
Meksiko / Meksiko ja turvallisuus
« : 17.04.2006, 20:57:14 »
Heipsan

Olen lähdössä elo- syyskuuksi Meksikoon, ja minua on aika tavalla peloteltu, kuinka vaarallista siellä (muka) on.  Kaipaisin joitakin kertomuksia kokeneilta, millaista meininki Meksikossa on? Millaisia ihmiset ovat, miten siellä tulee käyttäytyä ja pitääkö siellä mukamas koko ajan housunlahkeet tutisten odottaa murhamiehiä ja ryöväreitä? Joitakin vinkkejä turvallisuuteen liittyen, mitä tulee ottaa huomioon? Siitäkin varoiteltiin, että olen naisena yksin matkaamassa.

Sitten hygieniasta. Voiko tuoreita kasviksia/vihanneksia syöpötellä? Entä salaatteja raflassa? Vai pitääkö kaiken olla keitettyä ja kokattua, mitä suuhunsa laittaa? Entä kokkaaminen, voiko kraanavettä käyttää esim. teevedeksi tai perunoiden keitinvedeksi? Yleisiä ohjeita liittyen ravintoon.

Ja rahapolitiikasta. Toimiiko Visa electron? Kannattaako mukaan ottaa dollareita käteisenä ja vaihtaa niitä sitten pesoiksi? Tällaista olen kuullut. Entä matkashekit, käyttääkö kukaan ylipäätään niitä?

Kiits kiits neuvoista :)

3
Matkaseuraa / Oletko Meksikossa elo-syyskuussa?
« : 31.03.2006, 17:28:48 »
Tervehdys!

Nenäni näyttää Meksikon suuntaan 29.7-06 ja paluupäivä on lipussa 15.9, mutta sitähän voi aina muuttaa ;) Olen vapaaehtoisleirillä 2.-21.8 mutta sen jälkeen kiertelen ja kaartelen itsekseni, todennäköisesti maan eteläosissa. Oletko kulmilla samoihin aikoihin? Kaipaisitko lyhyttukkaisen ja nauravaisen tytön seuraa? Dokaus- tai bailausseuraa musta ei ehkä saa (tosin riippuu aina fiiliksistä ;) mutta  juttu- ja matkakaverin kylläkin! Olen helposti puhuttavissa mukaan seikkailuihin, ja tilanteisiin kannattaa mielestäni aina tarttua.

4
Väli-Amerikka ja Karibia / Meksiko vai Guatemala?
« : 28.02.2006, 11:12:18 »
Kiits kiits vinkeistä. Oon tässä jumitellu muutamia tunteja lueskellen matkapäiväkirjoja :) Guatemala kyllä houkuttelee enempi, pakko myöntää. Mikä olisi kätevin keino mennä Suomesta Guatemalaan? Lentäen Meksikoon ja bussilla Guatemalaan?

5
Väli-Amerikka ja Karibia / Meksiko vai Guatemala?
« : 27.02.2006, 19:05:38 »
Kun täällä nyt ei ole osiota Väli-Amerikalle, mä pistän tämän tänne. Olen suunnittelemassa oin 6 viikon mittaista ekskursioita Väli-Amerikkaan, mutta maa on vielä hakusessa. Pohdiskelen ehkäpä vahviten Meksikon ja Guatemalan välillä, mutta myös Peru kiinnostaa. Kaipaisin joitakin vinkkejä ihmisiltä, joilla on maista kokemusta! Myös omia suosituksia saa ehdotella muistakin maista. Bilettäminen ei minua juurikaan kiinnosta, enempi haikailen luontonähtävyyksiä ja ehdottomasti intiaanikulttuurien jäännöksiä. Uskaltaako tuonne Guatemalaan ylipäätään matkustaa? Tattista vain vastauksista!

6
Eurooppa / Vinkkejä Pietariin
« : 03.02.2006, 18:17:38 »
Heips

Olen lähdössä kuun lopussa pikavisiitille Pietariin. Eremitaasi yms. pakollsiet nähtävyydet on jo koettu, kaipaisin joitakin off-road nähtävyyksiä :) Vinkkejä?

7
Eurooppa / Tallinnan kautta Puolaan
« : 09.01.2006, 01:57:20 »
Heipsis

Olen suunnittelemassa matkaa Tallinasta Baltian läpi Puolaan maateitse. Olisiko jollakulla antaa vinkkejä busseista tai junista?

- Pinja

8
Eurooppa / Vinkkejä Irlannin matkalle
« : 17.05.2005, 12:47:30 »
Tervehdys!

Lähden heinäkuussa kahdeksi viikoksi Irlantiin. Kulkuvälineeni tulee olemaan bussi. Kaipaisin vinkkejä paikoista, joita ei kannata jättää väliin.

Onko Glendalough käymisen arvoinen? Kierränkö Corkin ja Kerryn kautta Galwayhyn, vai lähtisinkö Dublinista pohjoiseen? En ole menossa Pohjois-Irlantiin.

9
Matkaseuraa / Elokuussa johonkin...
« : 07.03.2005, 17:59:12 »
Mä len myöskin lähdössä reissuun elokuuksi. Irlantiin olen menossa neljäksi viikoksi, ainakin näin alustavasti. Voisi tutustua, jos satumme samaan maahan samaan aikaan. Olen yksinäni lähdössä reissuun, ei tekisi hassumpaa tavata tuttuja matkan varrella :)

Sivuja: [1]