Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - velipekka

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Tuonne lähtiessä fiiliksiä voi viritellä esim Netflixistä löytyvästä "South Pacific- etelänmeren aavoilla" - dokumenttisarjasta. Aevan upeaa.
Tuonne pitää päästä vielä kun hengittää..

2
Olettekos kuulleet... / Virunga-elokuva Netflixissä
« : 13.11.2014, 19:22:54 »
Olettekos katsoneet Netflixin uutukaista, Virunga-elokuvaa. Leffa on aika raffi kuvaus Virungan luonnonpuiston vartijoiden työstä. Mm. kesken leffan teon  M23-kapinalliset valtaavat läheisen kaupungin.
Kaikkein suurin uhka kuitenkin on Brittiläinen öljy-yhtiö, Soco International, joka voitelee hallituksen tyypit myöntämään heille etsintäluvat Virungan luonnonpuistoon. Katsokaa itse leffa ja todetkaa kuinka puistattavaa business voi olla. And how the white man has managed to screw things up around the world. :)
Noh itse asiaan;

Eläkeyhtiö Varman vuosikertomuksessa mainitaan että Varma omistaa 0.1% tämän rottafirman osakkeista.  Myös elokuvan sivuilla olevan listan mukaan (Bloomberg 2014) eläkeyhtiö Varma on osakkaana tässä yrityksestä. 300,000 osakkeella. (jos oikein ymmärsin) Kuitenkaan viimeisessä Varman vuosikertomuksessa ei Soco Internationalin nimeä mainita.

Vieläköhän meidän eläkerahoja on kiinni tuossa firmassa?

Katsokaahan leffa, suosittelen jokaiselle tallaajalle.

3
Aasia / Vs: Sukeltaminen Komodolla
« : 26.08.2014, 18:41:42 »
Olin itse joulun Komodolla sukeltamassa. Sukelluskeskukset järkkää myös dive-trekkaus paketteja johon sisältyy Komodo-varaani trekkaus lisäksi.
 Komodo on kyllä aloittelijalle hankala paikka aloittaa. Meillä porukkaa mm. eksyi ryhmästä ja virrat vei välillä tosi kovaa. (itteeki kyllä välillä pelotti vaikka taustalla jo useita vuosia sukellusta) lisäksi välillä oli kovii alaspäinvirtauksia (jopa ilmakuplat meni alaspäin). Et sinne vaan rohkeesti Open wateria suorittamaan.

Nähtävää kuitenkin riittää. Sukelluspaikkana ehdottomasti unohtumattomin tähän mennessä.,

Labuan Bajo on idyllinen pikkukaupunki. Majoituksiakin löytyy halvalla. Tietty hintataso on kalliimpi esim. Baliin verrattuna.
 

4
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 10.11.2013, 18:32:45 »
Singapore. Huomenna aamulla Balille ja sieltä edelleen Gilille. :) Life's good

5
Hei, Surffilaudan vuokraus indoissa on alk. 30,000rupiaa/vrk. Jos pitempään meinaat surffailla, kannattaa ostaa joku halpa laudanromu. Itse ostin ensimmäiseksi laudaksi varsin käyttökelpoisen, muttei niin esteettisen laudan 500,000 rupialla.  Uudet laudat onkin sitten kalliita ja alle 2 miljoonan laudat on äkkiä entisiä :) Mitä tulee snorkkeleihin, niin älä vaivaudu ostamaan halpoja muutaman kympin snorkkeleita, koska niillä ei tee mitään. En kyllä huomannut että missään olisi ollut vuokralla snorkkeleita, mutta kannattaa toki kysyä esim. paikallisista sukellus-kouluista.
Indonesiassa pääsee tosi halvalla jos käy paikallisten ruoka-mestoissa syömässä. kauempana turisti-alueilta. Jopa Balilta löytyi nasi campur- mestoja joista sai hyvää ruokaa noin. 5000 rupialla :)
Lisäksi biitseillä oli paikallisten suosimia erittäin maukkaita pienehköjä, nasi campur annoksia, banaanin lehtiin käärittyinä ja hinta oli around 3000rupiaa.  Tällä hetkellä Indonesia on ERITTÄIN EDULLINEN kohde eurotallaajille sillä yhdellä eurolla saa 14,000 rupiaa!!!! pari vuotta sitten kurssi oli noin 12,000. Että sinne vaan!!

6
Olipas näköjään jo mainittu aikasemmissa keskusteluissa. Sori, mun moka  :o

7
Kannattaa kysyä Gummibarchen (gummy bears) lufthansan lennoilla lentoemoilta. Saa ilmatteeksi ja ai että ku on hyviä!

8
No huh huh! kiitos tuosta, tajusinkin etten oikeasti koskaan ole ollut  kunnon KUSESSA reissuilla.

9
Olettekos kuulleet... / Vs: Arman ja viimeinen ristiretki
« : 21.07.2013, 12:14:11 »
Jassåå googlettamalla löytyi heti lisää matskua

http://arman.varusteleka.fi

10
Olettekos kuulleet... / Arman ja viimeinen ristiretki
« : 21.07.2013, 12:04:15 »
Syksyllä Jimillä näyttää alkavan tollanen sarja. Idea on vissiin että sarjan henkilö duunailee paikallisten ihmisten kanssa niitten töissä, jotka ilmeisesti on sitte vähän HC-hommia.
Vaikutti tosi mielenkiintoiselta :)

11
Aasia / Vs: !! Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok yms.. !!
« : 07.04.2013, 22:51:52 »
Lainaus
Missä olisi parasta tuolla sukeltaa/varjoliitää/benji/laskuvarjo?

Koh Tao on aika kurko mesta sukellukseen, varsinki alottelijoille. Juttelin sukellusopettajan kanssa joka on vieläkin Taolla opettajana ja hän kertoi että mm. Valashaita on näkynyt tänä vuonna poikkeuksellisen paljon. Noista muista aktiviteeteista en kyllä osaa sanoa.

12

1. Minkä ikäinen olet?  24
2. Sukupuoli? mies
3. Mitä teet työksesi/opiskelet?  Viimeisen vuoden insinööriopiskelija
4. Missä asut?  Pohjanmaalla,
5. Mistä olet lähtöisin? Pohjanmaalta
6. Uskonto? Luterilainen, Uskon Ylempään
7. Juotko/poltatko? vain satunnainen smoker.
8. Muuta?  Palloillut näillä sivuilla 2008 lähtien, intissä ekaa omaa matkaa sunnitellessa. Käyn täällä satunnaisesti lukemassa asiantuntijoiden lausuntoja. Seuraava matkakohde BUNAKEN, Indonesia, syksyllä 2013, yeii!

13
Aasia / Vs: Sulawesi Bunaken Togean
« : 06.04.2013, 21:13:16 »
Yritin googletella busseja Makassarista Manadolle josta oiskin sitten helppo päästä Bunakenille. En kyllä löytänyt mitään tietoo. Mitenkä porukka täällä on päässyt Bunakenille Makassarista helpoiten.
AirAsialla tietty pääsis lentämällä mut jos suoria bussiyhteyksiä löytyis niin ois mielenkiintoista joko meno- tai paluumatka mennä bussilla. 

Syksyllä ois tarkotus mm.  Bunakenille lähtä sukelteleen ja samalla lopputyötä värkätä :D

rahoista riippuen ajattelin Bangkokiin lentää, käydä nopeesti Bambodzassa ja Vietnamissa - takaisin Bangkokiin - josta Balille - Makassar- Bunaken jne.

Jos muita tallaajia syksyksi Bunakenille menossa niin ilmoitelkaahan.!

14
Britanniassa Lontoon välittömässä läheisyydessä asustelin vuoden ajan, opiskellen:

Reissu nopeasti kiteytettynä plussineen ja miinuksineen: 

+London city, gotta love it! vilinää ja vilskettä, Isoot puistot, pyöräily, nähtävyydet jne+++
+Hyvää ja monipuolista ruokaa, kulinaristin paratiisi, vaikka olenkin kuullut paljon erilaisia kommentteja. Tämä minun mielipiteeni. Ruokaa saa myös halvalla... Etsijä löytää. mm. Camden Town.
+Hyvä opetustaso Yliopistoissa.
+Ystävälliset ihmiset kaikesta huolimatta.
+Matkustelu Halvalla (Megabus.co.uk) Kyseisellä bussiyhtiöllä pääsee erittäin halvalla ympäri Brittein saaria. Itse koin mm. Skotlannin+++, lisäksi samalla yhtiöllä pääsee muualle Eurooppaan. (kävin mm. Pariisissa YHDELLÄ,1, punnalla!

ja sitten ne miinukset!
-KYLMÄÄ eteenkin talvella, ja vettä sataa kuin esterin perseestä välillä. Talot huonosti eristettyjä!
-KALLISTA. Eteenkin asuminen on kallista (maksoin shared flat-tyyppisestä opiskelija-asunnosta lähes 600e/kk. Mutta tässäkin pätee, "etsijä löytää"-sääntö ja kohtalaisen hintaisen asunnon löytäminen ei ole mikään mahdottomuus.
-En ole rasisti YHTÄÄN, mutta maahanmuuton ongelmat näkyvät erittäin selvästi jossain kaupungeissa lontoossa. Rauhattomuus, huumeet, pummit, kaikenlaiset kusettajat ja varkaat oli aika selvästi näkyvissä monissa kaupunginosissa, varsinkin minun hoodeillani.  Töitä ei tahdo löytyä ainakaan tällä hetkellä, taikka palkat ns paskaduuneissa on tosi huonot, Koska There is always someone doing it with less money!! :)
- Taantuma on iskenyt aika pahasti Brittein saarille, töitä saa hakemalla hakea.


BTW. Jos työt kuitenkin kiinnostaa, suomenkielisistä työntekijöistä on jopa pulaa jollain saroilla Enkkulassa. Tsekatkaa: multilingualvacancies.com     

15
Aasia / Vs: !! Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok yms.. !!
« : 03.04.2013, 18:10:18 »
Tää nyt on vähän asian vierestä mutta jos haluut mennä KLCC-torniin ylhäälle, mene lipputoimistoon jo hyvissä ajoin ennen lippupisteen aukeamista. Lippuja on nimittäin rajoitetusti ja yleensä Mattimyöhäset ei pääse ihan ylimpään kerrokseen. Jos oot kuitenkin myöhässä, yleensä joku lipputrokari myy niitä puolet kalliimmalla sisäänkäynnin vieressä :) :)
Tällaista vain....

16
Matkapäiväkirjat / Vs: Maailmanympäri 7-8kk
« : 03.04.2013, 17:25:20 »
Hei! Rento Blogi sulla! Tuli kivat matkatäpinät lueskellessa noita juttuja! Hyvät loppureissut sinne!

17
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 02.04.2013, 00:41:40 »
Pakko tulla avautuun tänne ku ei saa v*****seltaan nukuttua.

18
Thaimaa / Vs: Majoitus Bangkokissa
« : 16.02.2013, 14:00:02 »
Suosittelen lämpimästi Saphai Pae hostellia Slilom ja Sathorn- roadien risteyksessä. N. 100 metrin päästä hostellista on SKYtrain- asema (SURASAK), jolla pääsee nopeiten siirtyyn lentokentälle.

19
Muista se ettet tartu ensimmäisen "hepun" tarjouksiin joka tarttuu teihin lentokentällä. Lisäksi muista aina tinkiä, se on osa Aasialaista kaupankäynti-kulttuuria. Aasiassa, eteenkin Thaimaassa turisteja vedätetään monesti 100-0. Esimerkiksi yksi legendaarinen on "timantti-vedätys", jossa joku random tyyppi tulee suosittelemaan timanttien ostamista halvalla, kertoo itse rikastuneensa niillä jne, FORGET IT, se jätkä on proviisiopalkalla töissä! :D

20
Thaimaa / Vs: Hyvä räätäli Bangkok
« : 24.12.2012, 09:49:33 »
K.K.Collections 156 Khao San Rd. Bangkok.
Veljen kanssa teetimme puvut tuolla. Loistava paikka ja puvut "istuu" loistavasti. Lisäksi erittäin edullinen! Nykyäänkin (4vuotta myöhemmin) pidän kyseistä pukua mielummin kun Suomesta ostettuja puolet kalliimpia Batistinin sopivasti välijöitä sarjatuotantopukuja! :)   

Sivuja: [1] 2 3 ... 5