Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - XTeme

Sivuja: [1] 2 3
1
Eurooppa / Sloveniasta Kroatiaan
« : 06.03.2007, 12:00:14 »
Itse tuli joskus taannoin mentyä junalla Rijekaan (Rijekaan ei kannata jäädä turhaan) ja sieltä laivalla Splittiin. Oli mukava katsella hieman erilaista saaristoa kuin Airistolla  8) Laivayhtiö oli http://www.jadrolinija.hr/

2
Japani / Nagoya - minne sieltä?
« : 28.09.2006, 08:01:02 »
Mun pitäisi lähteä tuossa viikonloppuna Nagoyaan viikoksi. Millainen kaupunki on? Kertokaa ihmeessä mitä nähtävää ja koettavaa kaupungista löytyy! Kiitokset jo etukäteen!

3
Eurooppa / Miten Varsovasta Prahaan?
« : 15.06.2006, 12:00:58 »
Puolassa tuli viime kesänä junailtua. Kokemuksesta voin sanoa ja paikallisten ihmisten tiedoista, voin sanoa, että aikatauluihin ei kannata luottaa! Junat on aina myöhässä, pitää kuulemma mennä autolla, jos haluaa olla ajoissa  8)  Yhteyksiä kyllä on paljon ja Varsovasta ja Krakovasta pääsee kyllä monta kertaa päivässä Prahaan.

Krakova - Praha on muistaakseni noin 6 tuntia ja hinta 20-30€. Muistaakseni tuollakin välillä tulee halvemmaksi ottaa meno-paluu kuin pelkkä meno, kuten usein Itä-Euroopassa... Ja sen paluulipun voi kyllä myydä/lahjoittaa!

4
Tyhmät kysymykset / hostellien hinnat
« : 13.06.2006, 09:46:12 »
No kyllä siinä saa aika paljon vaivaa nähdä jos 18€-30€ hostellissa ei aio Länsi-Euroopassa nukkua. Eihän se hostellin tarkotus ole olla mikään ajanvietto paikka. Rautatieasemilta voi helposti löytää ihan jees hintasen, koska jos alkaa hostelleja buukkaamaan kuukaudeksi eteenpäin, niin samalla on aikatauluttanut matkan! Ja silloin reppureissun hieno osa "voisin vaikka jatkaa tuonne" ei toteudu  :(

5
Tyhmät kysymykset / hostellien hinnat
« : 08.06.2006, 12:27:19 »
Länsi-Euroopassa nuo hinnat on jo edullisia. Tuskin paljon halvemmalla pääsee. Vaikka noita asuntoloita on kesäisin hostelleina, niin kesäisin kysyntä on niin suurta, että hintoja ei kukaan lähde polkemaan... Jos haluat halvempaa hintatasoa suuntaa Itä-Eurooppaan niinkuin Suvih sanoi!


Lainaus
niillä hinnoilla en käsitä että ihmiset pärjäävät alle kolme kymppiä päivässä


Ja nuo alle kolmella kympillä kitkuttavat keskittävät kaiken tarmonsa rahojen laskemiseen. Ja kun on takas kotona niin muistaa vain että olin kk reissussa ja halvalla, mutta mitä olisikaan voinu nähdä ja kokea jos olisi keskittänyt saman energian muuhun! Tämä on vain minun subjektiivinen mielipide asiaan  8)  


http://www.hospitalityclub.org/ Kyseisen "järjestön" kautta pystyy kyllä laskemaan asumiskuluja huomattavasti...

6
Eurooppa / Amsterdam näin keväällä
« : 21.04.2006, 12:28:12 »
Lainaus

Tuosta Heineken-panimosta...luin just että sisäänpääsy on nykyään 10e ja siihen sisältyy 2 kaljaa. Vähän ovat nostaneet hintaa näemmä...
 


Pari viikkoa sitten olin käymässä Heineken Experiencessä, niin hintaan 10€ kuului kolme kaljaa ,mukava aamupala  8)  ja lasinen Heineken tuoppi peltirasiassa. Joten sinänsä rahalle saa vastinetta. Muutenkin paikka oli todella hieno ja käymisen arvoinen.

7
Kyllä siellä näyttäis voivan yötä viettää.

http://www.sleepinginairports.net/asia/bombay.htm

8
Eurooppa / Wien-Bratislava-Budapest-Balaton?
« : 27.03.2006, 14:58:18 »
Siofok taitaa olla se ykköspaikka, ainakin vielä viime kesänä oli näin. Tuli päivä siellä oltua saksalaisten turistien kanssa. Jollei o lämmintä ja aurinkoa, niin siellä ei o mitään tekemistä... Koska tuskin rantaklubit on auki. Vesikin oli kesällä niin kamalan väristä että huhhuh!

Mene enemmin päiväks kylpylään Budassa  8)

9
Eurooppa / Sarajevo vai Ljubljana...?
« : 09.03.2006, 08:07:56 »
Sarajevossa tuli majoituttua Hostel Ljubicicassa. Sillä on kerrostalohuoneistoja ja hostelli, josta vuokraavat huoneita. Itse asuin kerrostalon alakerrassa 16 hengen dormissa, jossa oli yksi wc/kylpyhuone. Hinta sängyllä taisi olla hieman alle 10€.

 Onhan Sarajevossa paljon hotelleja, mm Holiday Inn, joka tuli tutuksi uutisista 90-luvun alussa...

10
Eurooppa / Sarajevo vai Ljubljana...?
« : 07.03.2006, 13:37:16 »
Molemmissa tuli kesänä käytyä ja voin sanoa loistavia paikkoja olevan!

Sarajevossa tuli käytyä paikallisilla rokkifestareilla, siinä joen rannassa. Väkeä oli pirusti paikalla. Yhdenkin bändin kavereilla oli Iron Maiden paidat päällä ja jokainen kappale alkoi jonkun tunnetun biisin alulla ja jatkui paikallisella rokilla  :lol:  Porukka eläytys kyllä loistavasti niihin biiseihin! Sarajevossa oli yksi iso baari, jossa tuli notkuttua, nimi oli City Bar, ihanhyvä paikka. Kesällä se oli pihalle asti aivan täynnä.

Myös ne paikalliset Cevabit oli loistavia, eli lihapötkylöitä pitaleivän sisällä  :D

Ljubljana oli paljon rauhallisempi paikka. Tosi pieni 300 000 ihmisen kaupungiksi...  Vapaakaupunki Metelkova kyllä osoittautui pienoiseksi pettymykseksi, koska oli todella hiljainen! Markkinoita, hyvää ruokaa ja Lascoa tosin oli paljon tarjolla.

11
Deuterin rinkkoja ja reppuja voi ainakin tilata Partiovarusteen webbikaupasta https://www.ulkoilukauppa.com/.

Itse oon ollu ainakin tyytyväinen omaan Deuterin reppuuni. Ollut noin 4 vuotta viikottaisessa käytössä. Monta kertaa miettinyt oon kyllä "ettei varmaan tätä painoa kestä" kun oon sen täyteen ahtanu. Mutta vetskari ja kangas on vielä ihan jees kunnossa, pesemällä näyttäis varmaan vielä paljon paremmalle  :lol:

12
Eurooppa / Brno
« : 06.02.2006, 10:30:04 »
Juu Brno on pieni ja mukava kaupunki, sellanen kuva siitä jäi viime kesänä, kun siellä kolme päivää vietti. Ei mitään suuria menomestoja ja iltasin muutenkin rauhallinen. Mutta ihmiset oli harvinaisen ystävällisiä! Kaupassakin kun osti olutta, noin 60 merkin valikoimasta, tuli paikallinen vanha mies kertomaan, mitkä on hyviä ja mitä ei ainakaan kannata ostaa.

Tuli myös hetken mielijohteesta käytyä Starobrnon panimolla. Ovesta sisään ja infon naisille kerroin haluavani vierailulle, no parin puhelin soiton jälkeen homma onnistui! Kaksi tuntia kiertelyä markinointipäälikön kanssa tehtaalla, jonka aikana sai maistella raaka-aineita ja sai erittäin kattavan infon oluen valmistuksesta. Kierroksen jälkeen pääsi panimon ravintolaan nauttimaan muutaman uunituoreen 11*:sen!

Myös moottorirata, moottoriurheilu fanaatikolle on must nähtävyys, joka sijaitsee suht kaukana keskustasta keskellä ei mitään, on nähtävyys sinänsä...

Kannattaa myös tsekata absolut bar - kellaribaari kuten jane mainitsi...  http://www.absolutbar.cz/

13
Varusteet ja pakkaaminen / Minkä rinkan ostan?
« : 06.02.2006, 08:16:18 »
Lainaus
nyt tosin oli vihdoin ja viimein pakko ostaa ikioma rinkka rojuille ja päädyin haltin scout 50l. ei mikään valtavankokoinen, mutta kaikki tarvittava mahtuu ja turhia tavaroita ei matkaan tule otettua. malli on kapea, joten ahtaimmissa paikoissa käytännöllinen.


Samaa rinkkaa on tullut kannettua ja hyvä on ollu! Koko riittää hyvin pitkällekin reissulle, eipä tuu sitten niin paljoa kamaa raahattua reissuilta. Säädötkin on riittävät hyvän asennon löytämiseksi!

14
Eurooppa / Amsterdamiin!
« : 30.01.2006, 09:54:01 »
Lennot Amsterdamiin ja katto pään päälle on tullut jo varattua. Ja koska Brysseli on siinä suht lähellä, DB:n mukaan junalla hieman alle kolme tuntia, niin siellä voisi käydä samalla pyörähtääs. Minkäs hintainen tuo matka, koska uskoisin jonkun Palluran tuon välin junailleen?

15
Tyhmät kysymykset / Stanstedilta ytimeen
« : 24.01.2006, 10:34:38 »
Juu bussilla pääsee helposti keskustaan, toki malttia vaaditaan. Mainos sanoo Stanstediltä Liverpool streetille 55min. Todellisuudessa 1,5h-2h. Kuskit ajaa omia reittejään ja jopa eksyvät reitillä, mutta aina kuitenkin olen perille päässyt... Eli kun menee takas kentälle, niin ei kannata ihan täpärälle jättää, jos bussi on taas vähän pidemmällä sightseengilla  :lol:

16
Aasia / Atm vientianessa ja phnom phenissa
« : 22.12.2005, 15:43:56 »
Kannattaa kattoo tuolta ATM locatorista http://visa.via.infonow.net/locator/global/jsp/SearchPage.jsp

Kyllä niitä ATM:iä siellä näyttää olevan

17
Tyhmät kysymykset / Ekaa kertaa hostelliin
« : 13.12.2005, 08:21:46 »
Turha huolehtia ku Franksiin menette... Frankki kyl pitää teist huolta  :D  Tarjoaa bisset ja järjestää biletyskierrokset! Paikka on helppo löytää ja siisti. Hiljainen ja rauhallinen - ei välttämättä.

Siellä on ihan siistit vessat ja kylppärit, tosin pienet, löytyy myös ruuanlaitto mahdollisuus. Ja mitä ikinä tahdottekin Riikasta tietää niin kysykää Frankiltä tai tytöiltä...

18
Eurooppa / Benelux
« : 09.12.2005, 08:23:50 »
Maaliskuun lopulla olisi tarkoitus lähteä runsaaksi viikoksi Hollanti-Belgia-Luxembourgh alueelle ihan vain kiertelemään. Tarkoitus olisi lentää Damiin ja takaisin ja sieltä kiertää ympäri alue.

Millaist ilmaa on odotettavissa siihen vuodenaikaan, eli kuinka pitkällä on kevät? Ja muutenkin mitä kaikkea nähtävää alueella on ja mitä paikkoja suosittelette?

19
Kirjasta on paha sanoa, mikä on hyvä... Vai onko se tarpeellinen, kun Tsekeissäkin on ihan hyvät turisti infot, josta saa kartat ja vinkit.

Itse kesällä Tsekkeihin junalla mennessä, sain oluen ystävänä päähän pinttymän, että panimoon on päästävä! No Brnossa tuli käveltyä Starobrnoon panimolle ja ilmoitettua, että haluan tutustua panimoon. Pienen neuvottelun jälkeen homma onnistui ja 2-3h panimokierros oluineen tuli tehtyä, oppaana oli paikan markkinointi päälikkö  :D Suosittelen lämpimästi!

20
Tyhmät kysymykset / Matkalla kahdella sentillä Riikaan
« : 01.11.2005, 15:07:32 »
Eikä sitä varausnumeroakaan ole aina tarvinnut esittää, pelkkä henkkari on riitänyt... Easyjetillä käy myös check-in  varmennukseksi se luottokortti, jolla on matkan maksanu!

Harvassa on ne lentoyhtiöt nykyään, jotka lipun kotiin postittaa. Tuo e-ticketti/varausnumero on muutenkin kätevämpi. Saisi vielä automaatti check-init lisääntyä niin ei tarvis jonottaa...

Sivuja: [1] 2 3