Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SpontaneousRunner

Sivuja: [1]
1
Matkaseuraa / Vs: Junalla kotiin Aasiasta Elokuussa 2009!
« : 11.05.2009, 10:28:24 »
Joo itekkin kaavailen tollasta reissua. Ois trakoitus palloilla kiinassa tossa heinakuun aikana ja elokuussa vois sitte lahtea tuolla junalla kolmennessa luokassa. :)
viisumeja varmaan pitais alkaa jo kohta jarjesteleen ja se on aika rumbaa varsinkin kun ei ole kotona...

2
Australia ja Oseania / Vs: Yksin Ausseihin 6kk-12 kk
« : 30.04.2009, 12:01:08 »
Matka vai kotiinpaluu?
Kumman haluat tuntuvan hyvältä?

Ei sentäs kyllä se Matkailu avartaa ja reissu varmaan kannattaa tehdä..
Silti kyllä riigan strippiklubit ja hobitti kalja kuullostaa tällä hetkellä paljon jännemmälle
Jokatapauksessa matkailu avartaa!

3
Australia ja Oseania / Vs: Yksin Ausseihin 6kk-12 kk
« : 30.04.2009, 11:26:28 »
Ei kannata. Toimi tehokkaasti ja käväse viikko kanarialla tai phuketissa.

4
Matkaseuraa / Vs: matkaseuraa australiassa
« : 14.04.2009, 22:08:06 »
Moro. olen sydneyssa 20 paiva enka oo miettiny yhtaan mita teen. varmaan pitais toita ettia. Tuun afrikan kautta ja oishan tietty ihan kiva nahda suomalaisiakin pitkasta aikaa.

5
Afrikka / Vs: Apua ja vinkkejä itä-afrikan noviisille??
« : 03.03.2009, 10:45:37 »
Jep. Kyllä sitä tosiaan pystyis tuolla parilla kympillä eleleen mutta jos täällä meinaa tehdä jotain niin kyllä maksaa. ei oo ihan halpoja nuo aktiviteetit ja ite ainakin tykkään touhuta jotain.

Malawi oli ihan kiva paikka tai itse oleskelin nkhatabayssä. Porukka on huomattavasti kivempaa kuin tansaniassa. Siellä on hyvä sukeltaa ja dokailla rauhassa jos on ensin rypeny kurjuudessa paikallisten kanssa. Kiva paikka siis kun siellä on se järvi mutta en tiedä muuten poikkeaako meininki paljon esim. sambiasta.

Nyt olen livingstonessa ja hautaan budjettilaskelmani sillä en voi vastustaa tuota adrenaliinia suonissa. Safarille en ole vielä menny kun aika kallista tuntuu olevan. Kaikki kyllä kehuu niitä mutta en tiedä kuinka kauan sitä leijonaa jaksaa kyttäillä. Itse en ainakaan jaksa vahdata noita apinoita 5 minuuttia pitempään ja ne sentään on aika viihteellisiä... Kai se kuitenkin pitää kokea.

doxcicyclin tai mikä lie on toiminu ihan hyvin kun en ole saanu malariaa eikä auringonkaan kanssa ole ollut mitään ongelmia. Tosin en ole kyllä itseäni koittanut tahallaan käristää.  Antaa se ehkä vähän mielenrauhaa kun väkisinkin nuo hyttyset pääsee jossain välissä pistämään.  Rajojen läpi pystyis aika hyvin livahtaan ohi ilman viisumin hankintoja mikä on aika kiinnostava ajatus mutta en toki suosittele kenellekkään.

6
Afrikka / Vs: Apua ja vinkkejä itä-afrikan noviisille??
« : 08.02.2009, 19:21:27 »
Jees.

Ihan hyvin on lahteny tama reissu kayntiin. Viikon huilasin kenwassa ja nyt muutama paiva taalla stone townissa jonka jalkeen dariin. Mietin etta lahteakko darin jalkeen arushaan vai jatkaisko malawin kautta livingstonea kohti. LMilla lentoyhtioilla paasee lentelemaan hyvin taalla afrikassa. Kuin kataveaa on matkustaa maitse tonne livingstoneen?

Jees eipa muuta. kuumaahan taalla on mutta ei se mitaan :)

7
Afrikka / Vs: Apua ja vinkkejä itä-afrikan noviisille??
« : 26.01.2009, 10:34:30 »
Jihuu.
Suurlähetystö kuittas mun huoliin seuraavalla viestillä.

 Kyllä Suomen kansalaiset voivat saada viisumin Tansaniaan saapuessaan lentokentällä. Hinta 50 USD. En ole kuullut ongelmista.
Hyvää matkaa!

Luotetaan tuohon.

Kuinka helppo on järkkäillä sieltä sansibarin satamasta palveluita jos sinne menee päämäärättömänä vaan lautalla?

Matkavakuutus jää vielä viimeiselle päivälle hankittavaksi. Menin maksamaan liiton jäsenyyden että saan 3kk matkavakuutuksen eurooppalaiselta. No tähän nyt ei sitte voikkaan ostaa niitä lisäkuukausia vaan pitäisi ostaa pohjolan perusvakuutus ja siihen lisäkuukaudet. Eli hukkaan menee. ärsyttäviä nuo vakuutuskuviot mutta niin kai aina.

8
Afrikka / Vs: Apua ja vinkkejä itä-afrikan noviisille??
« : 25.01.2009, 01:25:42 »
Torstaina olen Saksassa ja voin soittaa lentoyhtiöön. En tosin tiedä mitä siinä vaiheessa voin tehdä kun lentolähtee kuitenkin illalla. Jatko lennon voin periaatteessa vielä hankkia. Toivotaan parasta. Ensi viikonloppuna sitä ollaankin jo etelämpänä kuin koskaan. :)

9
Afrikka / Vs: Apua ja vinkkejä itä-afrikan noviisille??
« : 23.01.2009, 15:32:31 »
Elektronisessa matkalipussa mainittiin vain seuraavasti.
PASSI JA VIISUMI
Tarkistathan kohdemaan ja mahdollisen kauttakulkumaan passi ja viisumivaatimukset ennen matkan alkua. Lisätietoja saat osoitteesta www.formin.fi tai kyseisen maan suurlähetystöstä tai konsulaatista.
Sen tiedon mukaan viisumin saa lentokentältä

Lentoyhtiön säännöissä en huomannut mitään kohtaa jossa olisi vaadittu paluulippu eli millä tavalla voisin tietää että en pääsekkään lentokoneeseen ilman paluulippua?? Huolestuttavia uutisia näin viime metreillä. mpala, sinulta on lento evätty joskus tuosta syystä? alkaa hirvittää. Mitä voin tehdä mikäli asia olisi näin? Tukholman kautta en enää viisumia ehdi hankkimaan..

10
Afrikka / Vs: Apua ja vinkkejä itä-afrikan noviisille??
« : 20.01.2009, 01:55:43 »
Kiitos taas vinkeistä. Taidan mennä aluksi punkkailemaan tuone jambo inniin ja sitten viettään omia synttäreitä sinne sansibarille.  :) Sambia kiinnostaa kyllä aika paljon mutta harmillista että siellä sataa vettä niin paljon näihin aikoihin. Voi olla että menen sinne siitä huolimatta.. Mosambik kiinnostaa mutta en ole miettinyt toteutusta vielä juuri millään tasolla. Kuitenkin ilmeisesti halpaa seutua.

Malarian suhteen olen päätynyt myös tuohon Doxycycliniin. Eli sitä aijon syödä. Lentoyhtiö millä lennän frankfurtista dariin on qatar airways. Frankfurtista etenen siis 29 päivä. pelkkämenolippu ei käsittääkseni ole ongelma kunhan passi on sen 6kk voimassa maahan saapumisesta. Mistä on hyvä hommata botskiliput tuonne sansibarille?  hyvää matkaa myös magdaleenalle, eihän sitä tiedä voikka jossain päin afrikka törmätäänkin.. :)

11
Afrikka / Vs: Apua ja vinkkejä itä-afrikan noviisille??
« : 18.01.2009, 18:43:45 »
Välillä meinaa jännittää tuo tuleva reissu jo melko paljon....  Tuota matkan alkua olen funtsinut kovasti. Saavun dar es salaamiin klo 13:45. Kuinka helppoa on hommailla majoitus vasta dar es salaamista vai pitäisikö hommata kämppä jo etukäteen hostelworldista? Sellasta 15 euroa näyttää olevan nuo halvemmat hostelworldin privatti kämpät ja dormeja ei ole tarjolla. Ei se tosin haittaa jos ensimmäisen yön majoitus maksaisi enemmän mutta toisaalta hyvä varmaan päästä heti sopivaan tuntumaan kulutuksen suhteen.

Yö tai kaksi darissa ja sitten aattelin mennä sansibarilla jonka jälkeen olisi tarkoitus aloittaa mustan afrikan valloitus (sambia mosambiq etc.) Alkanut vaan kaikenlaisia kauhukuvia nousemaan kun laskeudun sinne dariin valkoisena, matkakamojen kanssa huonoa enkkua puhuen. Tällä hetkellä kaipaisin vastauksia seuraaviin mieltä painaviin kysymyksiin:

-Millanen meininki on darin lentokentällä? viisumi ilmeisesti hoituu simppelistä kun on vaan 50 usd jemmassa.Saako sieltä järkkäiltyä majoitukset tai kyydit ja mitkä ovat suurimpia kusetuksen uhkia?

-Entäpä tuo malaria. reseptit löytyis doximyciniin ja malaroneen, mutta koska on tulossa pidempi reissu niin onko pottikertoimet mun puolella noiden lääkkeiden suhteen? Lariam ois ilmeisesti paras kun sitä ei tarvi syödä kuin yksi nappi viikossa? (täytyy ehkä hommata pikaisesti resepti..)

täytyy taas skarpata ja opiskella mahdollisimman paljon alueesta. alle 2vk lähtöön..

12
Afrikka / Vs: Apua ja vinkkejä itä-afrikan noviisille??
« : 17.01.2009, 00:59:13 »
Kiitos kovasti vinkeistä. kohotti kovasti itseluottamusta. :) Dar es salaamiin on lento hankittu (491 e).  Sambia ja malawi kiinnostaa minua kovasti mutta siellä taitaa olla melko sateista näihin aikoihin.  Safarilla varmaan on käytävä jossain vaiheessa kun kerran afrikkaan menee mutta täytyy ilmeisesti välttää tansanian safareita. Eniiten kuitenkin kiinnostaa tuo elämän näkeminen siellä afrikassa. Koska ensimmäinen etappi on dar es salaam niin luultavammin tulee käytyä sansibarilla heti aluksi. Toisaalta voi olla että ei viitti kauhean kauaan olla siellä jos menee paljon rahaa, mutta kyllä näin nuorena ihmisenä pidän bilettämisestä :)

Sitten toi malaria askarruttaa? tällä hetkellä olen sitä mieltä että en popsi malaria lääkkeitä vaan kärsin sen mikäli sattuu kohdalle. Lääkkeet ovat kalliita eivätkä anna kuitenkaan täydellistä suojaa.. Kommentia tuohon?

Itse olen kaavaillut että voisin viettää tuolla afrikassa n.2kk. miksei kauempaankin jos siellä viihtyy. Kassaa ei voi kuitenkaan tuhlata kun maksimissaan 2500 egeä. sukeltaminen myös kiinnostaa mutta sekin täytyy järjestyä melko halvalla. Täytyy koittaa tutustua jengiin sillä aasiassa oon tottunu maksamaan n. 5 egeä/ yö niin ei viittis ainakaan yli kymmentä pulittaa yösijoista. hostelworldin kautta oon katellu niin aika vähän on tosiaan noita dormeja tarjolla..  kysyttävää ois varmaan paljon mutta ei keksi nyt. Tykki fiilis kuitenkin kun on lento afrikkaan :)

13
Afrikka / Apua ja vinkkejä itä-afrikan noviisille??
« : 15.01.2009, 01:06:07 »
Parin viikon päästä olen frankfurtissa (28.1) josta ois tarkoitus jatkaa jonnekin..
Suunnitelmissa on ottaa menolippu nairobiin (350e) tai dar es salaamiin (500e). Menolippu siksi että tahdon liikkua spontaanisti ja vapaasti. Aika ei ole ongelma vaan raha...

Käyttörahaa elämiseen ja liikkumiseen afrikassa minulla on 2000-2500e.
Kuinka kauan pystyn oleilemaan afrikassa kun minun loppuviimein pitäisi päästä Johannesburgiin josta lennän sydneyhin (noin 600e).  Eli mieltäni askarruutta pääosin tuo rahan määrä ja se tuottaako matkustelu kohde kerrallaan pelkällä menolipulla ongelmia afrikassa?

Olen etsiny tietoa sen minkä olen osannut, mutta pakko heittää viimeinen oljenkorsi vielä tänne. Toivottavasti ei mene lukkoon.

olisi vaan tylsää matkustaa taas niin tuttuun aasiaan..

14
Afrikka / Paljon massia menee?
« : 09.01.2009, 00:29:34 »
2kk Nairobi johannesburg akselilla. Hostellit ja katuruuat kelpaa mutta aktionia myöskin täytyy olla välillä. Kenya-Tansania-Malawi ja etelä afrikassa ehkä viikko ois tarkoitus viettää. 2kk 1500e? kuun lopulla pitäis lähteä. Lento siis nairobiin ja matka jatkuu johannesburgiin josta bangkokiin. Mitenköhän hyvin maitse pystyy etenemään kohti jburgia. Varmaan joku pätkä pitää lentää?

T: Spontaneous Running Män

Näytitpä kyselleen jo vinkkejä tässä: http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=19873.0
Tämä siis lukkoon. Heloriina/mode

15
Yleinen / Vinkkejä hurjalle reissu??
« : 08.01.2009, 12:14:20 »
Minun tilanteeni:

-Sain koulun loppuun ja lopetin työt. Ikää on kohta 25V ja rahaa vajaa 7k euroa plus hätävarana 1000 visalla kotiin pääsyä ajatellen.Kokemusta on 2 pidemmältä aasian reissulta kavereiden kanssa.

-Reissun TAVOITTEENA olla yli vuosi matkalla ja tehdä myöskin töitä ulkomailla. (Varmaan austraalia tai seelanti)

- Alustava suunnitelma kuun vaihteessa Frankfurt - Nairobi maitse Johannesburgiin - Bangkok. Lennot 1200 euroa  ja aikaa tuolla välillä menee n.2kk.  Sen jälkeen jatko pläni tai maitojuna. Mietin että noin 4k plus visa ois jäljellä bangkokissa eli hyvin pystyis jatkaan.

Syy miksi aloitan Afrikasta on että tahdon kokea tunteen kun matkustan YKSIN ihan vieraaseen paikkaan ensimmäistä kertaa. Toki varmempaa ja halvempaa varmaan olisi mennä turvalliseen aasiaan jonka kautta töihin ausseihin mutta ei nyt tällä kertaa. Olen kaverina melko fiksu mutta toisaalta olen myös aika suuri riskinottaja.

Vinkkejä siis miten selviän afrikasta ja millä budjetilla luulette minun selviävän aasiaan. Onko realistista että rahaa on niin paljon että pystyy lentämään vielä australiaan siitä töihin? Onnistuiskohan hankkimaan kunnon oman alan duunia sieltä, elektroniikka / tekniikka / ohjelmistot. Niin ja meinasin ottaa läppärin mutta pelottaa että heti nairobissa tulee puukkoa ja se pöllitään.

VINKKEJÄ kaipailen tai edes mielipiteitä?? Oon suunnitellu aikani ja alkaa jo puuduttaa. Eli siis kohta on varmaan toimittava jälleen spontaanisti. :):)

T: SRÄM= Spontaneous running män

Sivuja: [1]