Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Marie

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Tai kavereitten koteihin matkan varrella, yök.. Tuolta All Nations hostellista tais myös mun mukaan lähtee ekat luteet.

2
Mäkin kamppailin niiden kanssa Ausseissa ja Uudessa Seelannissa. Punasia puremia tuli koko ajan ja ilmeisesti olin vähän allerginenkin niille, välillä meni niin pahan näköseksi...

Helpoiten pääsee luteista eroon pakastamalla tavarat (vaikka pakastimeen, mutta isommat tavarat voi kantaa pihalle näillä pakkasilla) mutta kotiin tarvii myrkyttäjän. Uuden patjan hankinta saattaa tulla kysymykseen..  Kannattaa siivota kerralla kunnolla ja käsitellä kaikki tekstiilit, ettei tuu myöhemmin yllätyksiä. Myrkkykäsittelyn jälkeen huolellinen imurointi parantaa vielä mielen, etenkin jos on puinen sänky (johon ne muuten saattaa jättää niitä ulostejälkiä) Ei oo kiva joskus myöhemmin löytää kuolleita luteita jostain nurkasta.  
Isoin prosessi varmaan on päästä eroon siitä ludekammosta joka niihin syntyy, pian luulee jokaisen mustan pisteen sohvalla tai punasen näppylän olevan niistä.

3
Hehee, Nowra.. Kai yövyitte sillä ihanalla white trash-narkkari leirintäalueella?

5
Mielenkiintoista että kaikki kuvottavimmat ruoat on aina lihaa/eläintä millon missäkin muodossa...

6
Veroja tuli jonkin verran maksettua (9% mangonpakkauksesta, kaiketi 14% baarissa, tuo jälkimmäinen veroprosentti olisi kai kuulunut olla korkeampi). En anonut, maksanut tai kysellyt mitään, ei ole kuulunut mitään.

7
Pallontallaajaklubi / Miitti Tampereella?
« : 03.11.2005, 16:05:36 »
Marie +

8
Otin silmän viereen lävistyksen Christchurchissa Uudessa Seelannissa. Siitä tuli muuten hyvä mutta kotiin tultua se tulehtui heinäkuun helteissä (myös oma syyni) ja jouduin ottaa sen myöhemmin pois. Siihen oli kuulemma laitettu ihan vääränmallinen tappi, eikä se olis edes voinut parantua.

9
Pallontallaajaklubi / Miitti Tampereella?
« : 27.10.2005, 17:43:36 »
Se toka viikonloppu marraskuussa käy ainakin minulle, mikähän se päivämäärä oli... perjantai, lauantai?

10
Australia ja Oseania / Liftaaminen Ausseissa
« : 12.10.2005, 09:15:29 »
Budjetista en sano muuta kuin että parhaat kokemukset syntyy yleensä niistä tilanteista kun päämäärällä ei ole väliä ja lompakossa ei ole rahaa. Kummasti niitä selviytymiskeinoja alkaa keksimään kun on pakko. Liftailin ite aika paljon (tosin suurimman osa silloisen poikaystävän kanssa, mutta jonkin verran myös yksin), joten

a) ei se ihan niin yleistä ole kuin joskus ennen, mutta vielä sitäkin harrastetaan. parhaiten saa kyydin kun näyttää turistilta. kuskit sanoivat ainakin itse että eivät halua ottaa epämääräisen näköisiä ausseja kyytiin.

b) varaudu henkisesti siihen että joka ikinen kuski muistuttaa sua tästä jugoslavialaisesta miehestä joka tappo kai parikymmentä liftaria australiassa, oliko se joku kymmenen vuotta sitten. australialaiset ovat ystävällisiä, avuliata ja iloisia, vaikka etenkin monet farmariäijät voi alussa vaikuttaa karuilta. samat säännöt liftaamiseen pätee siellä kuin muuallakin (paitsi ehkä uusi-seelanti) joten aina tietty kannattaa olla varovainen. henk.koht. mielipiteeni kuitenkin on että mitä pohjoisemmaksi matkustaa, sitä hullumpia ihmisiä (alkoholi+kuumuus+eristyneisyys). yksinäisenä tyttönä ei ikinä tarvitse odotella kauan kyytiä, mutta ehdotuksiakin sitten tulee.  

c) liftaaminen ei ikinä ole älytöntä. saatat saada aika paljon kutsuja koteihin, mikä voi helpottaa pientä budjettia. välimatkat on siellä kuitenkin pitkiä ja maaseudun tiet usein hiljaisia, joten ota ainakin vesipullo aina mukaan..

11
Heyday! Sun suunnitelmat kuulostaa aika paljon samalta kun mun reilu vuos sitten. Ei sinne hirveitä eväitä tarvita, asiat selviää matkan varrella. Parasta on juuri kun pystyy pysymään avoinna kaikille vaihtoehdoille ja muuttamaan mahollisia suunnitelmia matkan varrella. Lisäksi ilman rahaa vailla hajua minne pitäisi mennä yms yms, sillon ne parhaat kokemukset yleensä tulee. Liftaten saa paremmin tietoa myös millaisia paikkoja kannattaa käydä katsastelemassa. (ja pohjosessa ei sitten kannata liftatailla yksin..)

12
Pallontallaajaklubi / Miitti Tampereella?
« : 12.09.2005, 14:55:48 »
Mäkin tuun varmasti jos joku hyvä aika saadaan sovittua, nyt kun tuli tänne lähiseudulle pikkukylään muutettua..

13
Japanilla on WH mutta ei kaiketi Suomen kanssa. Jenkit, aussit, kiiwit ja englantilaiset pääsee kai sinnekin, jos oikein muistan.

14
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Töihin ulkomaille
« : 27.08.2005, 12:57:00 »
Opiskelut ulkomailla : www.cimo.fi

15
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Ausseihin töihin.
« : 08.08.2005, 17:18:25 »
Unohtaisin ihan kokonaan Allianssin ja WTn. Se ei oikeasti ole vaikeeta lähteä omin päin, ja säästää pitkän pennin.

16
Ajattelin taas hehkuttaa tuosta olutpuolesta lisää...

Suomeen on siis kaiketi jokin aika sitten rantautunu Coopers Red Sparkling Ale!!! Ilmeisesti sitä saa Eatzin aussibaarista, eikä kai muualta. Ja poken mielestä mullahan ei tuonne ole asiaa..  :cry:

17
Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"
Hankin tosiaan nyt tuon Hostelling International (sama kuin YHA) - kortin, hinta 17€, SYLin jäsenille 12€. HI on ilmeisesti vaadittu ainakin Kaakkois-Aasian maissa ja sillä saa alennuksia myös Oseaniassa.


Australiassa ja Uudessa Seelannissa välttelisin YHA hostelleja viimeseen saakka. Ovat lähes poikkeuksetta kalleimpia/persoonattomimpia, ja huonekavereina on kahden viikon automatkalla olevia englantilaisia eläkeläisiä marisemassa.

Franz Josefin YHAssa on kyllä kuulemaan mukaan sauna  8)

18
Tyhmät kysymykset / Jättisuuri maailmankartasto
« : 03.08.2005, 16:35:48 »
Lainaus käyttäjältä: "arctic"
Ottakaapa selvää firmoista jotka valmistavat koulukarttoja, siis niitä iiiisoja jotka roikkuu aina luokan etuosassa katosta ja on rullattavia. Ne on ainakin isoja ja kestäviäkin...

PS. infotkaa tännekin jos tiedätte mistä ko. karttoja saa...


Sain perhesuhteilla koululta juuri tällaisen ISON (ainakin 3mx2m) maailmankartan, mutta muuten en tiedä mistä niitä löytyy. Tämäkin pelastettiin roskalavalta, heittivät vuotta 89 vanhemmat kartat mäkeen.. maailmankarttoja oli vaan yks, ja sitten oli toinen samankokonen mutta ei kovinkaan hieno amerikankartta, muistaakseni.

Eli ehkä kouluilta niitä voi kysellä, vaikka oudoksuisivatkin vähän uteluja..

19
Lainaus käyttäjältä: "Sunny"
kiva olisi jos rahaa olisi vielä takaisintullessakin  :)


hehee...  8) siihen ei todellakaan kannatta luottaa..!

20
Paras tapa lähteä on kuitenkin olla sen verran rahaa mukana että heti alkuun ei tarvitse panikoida että on pakko löydettävä jotain (niin ku itse lähin matkaan... kaikki käänty aika pian parhain päin, mutta ekat päivät Australiassa oli kaikin puolin ihan hirveitä ja mietin että mitä mäkin tänne lähin sählää toiselle puolelle maapalloa..) Helpointa on kuitenkin olla vaikka kuukaus kauemmin Suomessa töissä koska täällä saa esim. paremmin palkkaa, ja säästöönkin jää enemmän. Turha sitä on väkipakolla tehdä töitä heti kun pääsee sinne jos kotimaassa saa jo vähän kasaan.

Toisaalta jos on jotakin valmiina tiedossa niin tokihan on helpompi saapua paikalle jos tietää mitä odottaa. Ja mikä tahansa työ onkin, niin se on aina kokemus ja usein sitä kauttaa tapaa ihmisiä ja saa luotuo kontakteja joka helpottaa vastaisuudessa.

Tuo on myös osa matkaamisen viehätyksestä, ei mitään käsitystä mitä odottaa, saa selviytyä ihan omillaankin välillä eikä kaikki oo etukäteen suunniteltua. Muistan niin hyvin ku tulin Sydneyyn.. poikaystävä jäi Eurooppaan huiskuttaa lentokentälle, vettä tuli kaatamalla Sydneyssa ja oli pimeetä, kellokin oli vasta vähän yli viis aamulla eikä mikään paikka auki, koko kaupungista ei tienny yhtään mitään, eikä kyllä maastakaan. Hostellikin oli ihan kamala.

Oon niin tyytyväinen että lähin reissuun vuodeks  :D Mihinköhän seuraavaks?

Sivuja: [1] 2 3 ... 12