Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Davex

Sivuja: [1] 2 3
1
Junamatkustus / Vs: Ruotsin läpi junalla
« : 11.11.2011, 14:15:14 »
Ei kelpaa suomalainen opiskelijakortti (yritettykin on :)) Mutta jos on alle 26 v, niin saa joka tapauksessa saman alennuksen kuin opiskelijakin saisi.

Suosittelen junamatkaa Luulajasta etelään. Matka halki Norrlannin tarjoaa hienoja erämaamaisemia. Jos ostaa lipun riittävän aikaisin, voi saada tosi halvalla. Itse menin kesällä 09 Luulaja-Göteborg hintaan 21.80 € istumapaikalla - ei paha lähes 1600 kilometrin matkasta. SJ:n nettisivuilta olisi ollut vieläkin halvempi (95 kr), mutta kun ei ollut sopivia kortteja juuri tuolloin käytössä täytyi turvautua Tampereen aseman kansainväliseen lipunmyyntiin.

Kun Botniabana ja Ådalsbana ovat lopullisesti valmiita joskus ensi kesänä, tulee uusi vaihtoehtoja - on mahdollista matkustaa päiväjunallakin Luulajasta Tukholmaan, tosin ei ilman vaihtoa. Joitakin aikatauluja on jo täällä http://resplus.se/tidtabeller, ne saa näkyviin kun valitsee "tidtabellperiod" 2011-12-11 - 2012-12-08 (suorat Uumaja-Tukholma kaukojunat puuttuvat tuolta vielä, niitä on kyllä tulossa kulkuun.)

2
Voisiko joku vielä selventää käykö lippu molemmissa Bremen-Hampuri -väliä menevissä Metronom junissa. Väliä sahaavat siis normaalien junien lisäksi myös "Metronom Regional" -junat, joilla menimme varmuuden vuoksi. Olisiko länder-lipulla päässyt myös noissa ei-regional Metronom junissa?

Kyllä olisi päässyt. :) Tein "minireilin" noilla suunnilla 13.-15. syyskuuta ja matkustin mm. Bremen-Hampuri välillä. Meno oli Metronom Regional -junalla ja paluu tavallisella Metronomilla. Hyvin kelpasi Niedersachsen-ticket kummankin junan konnarisedälle. DB:n sivuilla on lista missä kaikissa junissa tuo lippu kelpaa - käytännössä kaikki paikallisliikenne (on se sitten DB:n tai jonkun muun operoimaa). Lippu ei kelpaa ICE- eikä muissa kaukojunissa.

3
Meillä tarkoitus mennä omalla autolla Skotlantiin, lähtö ensi viikolla. DFDS:n sivuilla ei pääse yhtään eteenpäin ilman rekisteröitymistä asiakaspalveluun ennen???? Tai ainakaan minä en päässyt. Kiinnostavin reitti olisi juuri tuo Tanskan itarannikolta.

Hassu juttu. Huvikseni nimittäin kokeilin sivuja (http://www.dfdsseaways.com/) ja varaussysteemi toimi kyllä ihan ilman mitään etukäteisrekisteröitymisiä, toki katkaisin homman ennen maksua, kun en ole tuonne päin lähiaikoina lähdössä ;D

4

Göteborg-Newcastle kuulostaa hyvältä. Pitää tiedustella paikkoja ja hintoja Stenalta.


Tuo linja on kylläkin lakkautettu jo vuosia sitten. Operaattori oli DFDS, ei Stena. Lisätietoa esim. täältä http://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6teborg-Newcastle_%28f%C3%A4rjelinje%29

Ruotsista ja Norjasta ei pääse Brittein saarille kuin joillain rahtilaivoilla nykyisin. DFDS:llä on linja Tanskan Esbjergistä Harwichiin.

5
Pohjoismaat / Vs: Oslo
« : 15.11.2010, 13:48:59 »
Tässä hauska linkki janoisille Oslon-matkaajille!

Oho, useastakin paikasta saa tuopin n. 3,5 eurolla ja pari tarjousta on vielä tätäkin halvemmalla! Tuo on aika hyvin Olson hintatasossa, muistaakseni jossain taannoisessa hintavertailujutussa ilmoitettiin normihinnaksi n. 8 euroa. Pidetään linkki mielessä ;D

6
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 15.11.2010, 13:36:24 »
Minkälainen lippu kannattaisi ostaa julkisiin kulkuneuvoihin?

SL:n 7 päivän lippu maksaa 260 kruunua ja sillä voi matkustella rajattomasti koko läänissä voimassaoloaikana. Mutta jos joukkoliikennetarvetta on vain osalle ajasta, niin voi olla järkevää ostaa esim 24 tai 72 tunnin kortti (100kr/200kr) tai jos pyöritte lähinnä keskustassa ja lähialueilla, voivat pelkät kertaliputkin riittää (yhden vyöhykkeen lippu=30kr). Ne kertaliput kannattaa sitten ostaa etukäteen jostain automaatista tai kioskista  - esim. Pressbyrån, sillä busseissa ei myydä pilettejä lainkaan ja ratikasta tai tunnelbana/pendeltåg-asemilta ostettuna ovat kalliimpia.

Täältä lisätietoja: http://sl.se/sv/Resenar/Valja-biljett/Vara-biljetter/

7
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 21.10.2010, 11:15:35 »

Ei täältä ketään olla häätämässä, mutta jotain keskustelun tasosta kertonee, että esim Kiinan viisumista on horistu kahdenkymmenenkolmen (23) sivun verran.

Ottaa matkustusasiakirjat (passi ja liput) menee lähetystöön, noutaessa muistaa ottaa muovin mukaan, edes se kuitti ei ole pakollinen. Jos jotain epäselvää, niin voi tarvittaessa tarkistaa netistä. It's that simple.

Myönnän että nuo horinasyytökset ovat kyllä monesti aivan oikeutettuja, mutta jos oikein tiukasti otetaan, niin en tiedä onko täällä foorumilla sitten paljonkaan sellaista asiaa, jota ei voisi itsekin selvittää tai löytää muualta netistä. Tällaisilla foorumeilla on monille sosiaalinenkin funktio eli on mukavampi jakaa vaikka lentomatkan metsästys muiden kanssa kuin tehdä se yksin.

No, offtopic-jaarittelu loppuu osaltani tähän.  :)

8
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 20.10.2010, 12:28:56 »
Sori. Antaa olla.

K.O. henkilö nyt sattuu olemaan niitä harvoja pallislaisia, jotka todella tuottavat sisältöä palstalle. Valtaosa kävijöistä ei sitä tee...

Eli täytynee siis toivoa, että valtaosa kävijöistä jättää palstan, jolloin sisällöntuottajat voivat rauhassa keskittyä kovaan asiaan...

9
Pohjoismaat / Vs: Oslo
« : 20.05.2010, 20:03:07 »
No en ole minäkään oikeastaan mikään kovin suuri asiantuntija, mutta kirjoitetaan nyt kuitenkin :) Ehkä myös tuo Scandic Sjølyst voisi olla hyvä vaihtoehto. Frognerparken (Vigelandin puisto) ja Bygdøy museoineen ovat lähellä, alue suht. rauhallinen (moottoritie kyllä menee läheltä mutta ei sen silti tarvitse sisälle kuulua, voi hyvinkin olla rauhallisempaa kuin keskustassa) ja liikenneyhteydet hyvät, koska aivan vieressä on Skøyenin lähijuna-asema, josta pääsee viidessä minuutissa junalla Nationaltheatretin asemalle (jolta asemalta lyhin matka esim. kuninkaanlinnaan tai kaupungintalolle) ja seitsemässä minuutissa päärautatieasemalle.

Kohtuuhintaisista ravintoloista ei pahemmin ole tuolta kokemusta, mutta UKK:kin on tässä ketjussa ylempänä mainiinnut tuon Grønlandin kaupunginosan (päärautatieaseman lähellä) ja siellä niitä erilaisia ruokapaikkkoja tosiaan on, ehkä joukossa on halpojakin...eli tältä kannalta joku keskustan hotelli voisi olla hyvä, liikenneyhteydet ovat luonnollisesti myös kunnossa näiden lähistöllä.

10
Matkaseuraa / Vs: Polkupyörällä Tukholma-Malmö-Köpis
« : 20.05.2010, 17:48:12 »
Aikanani lupasin lisätietoa pyörän kuljettamisesta Malmösta Tukholmaan eli laitetaan nyt, kun mulla sitä tietoa viimein on. Eli Veolialla ei onnistu, mutta sen sijaan SJ (kuten uskalsin otaksua talvella) tarjoaa nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuutta viedä pyörä junassa Malmö-Tukholma välillä 28.5.-31.8. aikana. Juna lähtee ma-la 8.17 ja saapuu Tukholmaan 13.35. Pyörämaksu on 149 kruunua ja paikka on varattava etukäteen, erillinen firma huolehtii pyörän lastaamisesta ja purkamisesta. LIsätietoa täällä: http://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=222&a=143052&l=sv
http://www.sj.se/content/1/c6/14/30/53/Tabellorter.pdf
http://www.sj.se/content/1/c6/14/30/53/P%C3%A5-Avlastningsorter2.pdf

11
Pohjoismaat / Vs: Oslo
« : 04.05.2010, 17:42:55 »
Tavallinen juna maksaa 110 NOK.

12
Yleinen / Vs: Leikki: Minne 1500e budjetilla?
« : 23.03.2010, 17:07:23 »
Keravalle. Päivä nähtävyyksien katseluun ja illalla baarikierros.

13
Ürümqista rakennetaan yhteyttä Pekingiin, joten 1/3 matkasta on jo kohta tehty. ;) Enää pitäisi sitten Kazakstanin ja Venäjän läpi tulla. Eiköhän Venäjällä jo suunnitella jotain Pietarin ja Moskovan välille.

Pietarin ja Moskovan välillähän on jo viime syksystä lähtien liikennöity saksalaisvalmisteisilla suurnopeusjunilla. Tosin tuon junatyypin huippunopeus on "vain" 250 km/h, mutta radan parantaminen sallimaan 330 km/h on suunniteilla.

14
Pohjoismaat / Vs: Tanskan läpi kuudessa viikossa
« : 18.03.2010, 13:00:16 »
Vaikka en skeittaamisesta mitään ymmärräkään niin pakko sanoa minunkin että hienolta vaikuttava reissusuunnitelma teillä on.

Tanskassa ei tosiaan ole jokamiehenoikeutta, mutta tanskankielinen wikipedia tietää kertoa, että vuodesta 2004 lähtien on Jyllannin niemimaalla Ja Fynin saarella mahdollisuus telttailla myös leirintäalueiden ulkopuolella useissa valtion omistamissa metsissä (kaipa se valtion omistajuus sitten ilmenee paikan päällä jostain kylteistä...).

Tanskan länsirannikosta en tiedä sen kummempaa kuin että on siellä ainakin hienoja hiekkadyynimuodostelmia :). Fynin ja Sjellannin välisellä sillalla eli siis Ison-Beltin sillalla (ja osa matkastahan mennään tunnelissa) ei ole kevyen liikenteen väylää, vaan täytyy käyttää junaa välillä Nyborg-Korsør. Skeittikamppeet kyllä varmasti mahtuvat junaan, kun niissä on polkupyörillekin ihan mukavasti paikkoja. Ison-Beltin yli voi toki mennä lautallakin vähän etelämpää, mutta se kyllä pidentää kokonaismatkaa kun täytyy mennä Lollandin kautta Sjellantiin. Samoin Köpiksestä Malmöön on kätevintä mennä junalla. Øresundståg-paikallisjunia menee ainakin kolme tunnissa eikä sen lipun pitäisi mitään maltaita maksaa.

Toivottavasti reissunne onnistuu!


15
Junamatkustus / Vs: Baltian läpi junalla matkustaminen
« : 16.03.2010, 11:19:08 »
On niitä junia kunnostettu ja uudistettu Virossa ja Venäjälläkin ja tuskinpa se venäläinenkään kalusto ihan paskaa on kun niillä on monilla ajettu vuosikymmeniä ko. maan vaativissa olosuhteissa...se on sitten eri asia että esim. matkustusmukavuuteen ei ole panostettu samalla tavalla.
Jouni osaa toki kertoa enemmän näistä asioista, otaksun.

16
Junamatkustus / Vs: Baltian läpi junalla matkustaminen
« : 15.03.2010, 09:38:36 »
Viron vanhimmat ovat vuodelta 1984 ja uusin 1993.

Eli itse asiassa meillä täällä Suomen rautateillä on liikenteessä paljon sellaista kalustoa, joka on vanhempaa kuin Virossa, vaikka asia varmaan yleensä mielletäänkin toisin. ;)

17
Pohjoismaat / Vs: Oslo
« : 15.03.2010, 09:29:04 »
Oslon julkisen liikenteen hinnat löytyvät täältä: http://ruter.no/Billetter-og-priser/

Tuosta "norjalaisen kalliista" olisin kyllä hieman eri mieltä. Esim. etukäteen ostettu kertalippu kutakuinkin samanhintainen kuin Tukholmassa, 24 h:n lippu nykykurssin mukaan 8,7 euroa (ovat näköjään nostaneet hintaa viime kesän jälkeen). Tukholmassa 24 h:n lippu on n. 10 euroa(kelpoisuusalue toki laajempi) ja Helsingissäkin tuo on nykyisin 6.80 eli ei se joukkoliikenne ole Suomeenkaan verrattuna ollenkaan niin paljon kalliimpaa kuin monet muut asiat Norjassa :)

Ja tosiaan kuten edellä on todettu, niin hyvin toimii tuo joukkoliikenne Oslossa myös oman kokemuksen mukaan, voin suositella. Sama lippu kelpaa niin paikallisjunissa, T-bane-junissa(metro), ratikoissa, busseissa kuin lautoissakin. Kaikilla noilla tuli viime kesänä matkustettua ja tulee ehkä ensi kesänäkin, toivottavasti ;)

18
Yleinen / Vs: Rahtilaivat
« : 08.03.2010, 12:13:17 »
Mistähän saisi tietää näiden toimistojen yhteystietoja?

Muutama vuosi takaperin eräällä toisella foorumilla yksi laivalla töissä ollut kertoi, että Raumalta olisi (ainakin tuolloin) ollut mahdollista matkustaa Bremerhaveniin rahtialuksella pelkillä ateriahinnoilla ja itse matkasta ei mitään hintaa voitu periä, koska ei ollut virallisesti matkustajalaiva (tokihan paatissa oli silti se 12 pax matkustajakapasiteetti) Onko kellään tästä asiasta enempää tietoa?

19
Matkaseuraa / Vs: Polkupyörällä Tukholma-Malmö-Köpis
« : 25.02.2010, 18:02:02 »
Hienoa jos olen ollut avuksi. Itselläkin on ollut yhtä ja toista pyörämatkailusuunnitelmaa lahden toiselle puolle ja senkin takia olen näitä juttuja selvitellyt. Nyt näyttää kyllä siltä, että mikään kovin pitkä kaksipyöräisreissureissu ei taida toteutua. Tosin sellaista olen miettinyt, että matkustaisi Vaasasta Uumajaan, sieltä pyöräillen halki Höga kustenin Sundsvalliin, josta junalla Tukholmaan ja siellä jokunen päivä. Eli jos jollain on kokemusta Uumaja-Sundsvall -välin pyöräilystä tai ajamassa tuota väliä vaikka osana jotain suurempaa matkaa nin ilmoitelkaa tiedoistanne tai suunnitelmistanne.:)

Itse asiassa muuten SJ:ltä voi saada lipun edullisemmin kuin Veolialta, jos ostaa riittävän ajoissa. Veolialla näyttää olevan kiinteä hinta 349 kruunua Malmö-Tukholma välille. SJ:llä taasen on lentoyhtiöiltä tuttu hinnoittelusysteemi, jossa halvimmat liput on 95 kruunua välille kuin välille ja tulevat myyntiin kolme kuukautta ennen kutakin lähtöä (itse matkustin viime vuonna tuohon hintaan Luulajasta Göteborgiin :D). Jollain reitillä olen netistä bongannut 95 kruunun hinnan jopa seuraavalle päivälle, mutta Malmö-Tukholma on kyllä sen verran suosittu väli, että lipun saa SJ:ltä ostaa varmaan pari kuukautta ennen matkaa, jos aikoo sen saada halvemmalla kuin Veolialta.

Eli Veolia on hyvä vaihtoehto, jos ei halua lyödä reissusuunnitelmia lukkoon kovin aikaisessa vaiheessa. Tosin osteleehan väki lentolippujakin kuukausia etukäteen...
Sellainen varoituksen sana vain tuosta Veoliasta ja samalla yksi syy tuolle halvalle hinnalle eli yhtiön ko. välillä käyttämä vaunukalusto on melkoisen vanhaa, vanhempaa kuin suomalaiset siniset vaunut (tosin jollain lailla rempattua kuitenkin) ja niistä on kyllä negatiivistakin kommenttia saanut netistä lukea, mutta kyllä ne nyt ainakin koossa pysyvät ;).

Niin ja vielä - kun tuosta Veolian polkupyörävaunusta ei vielä lopullista varmuutta ole - sellainenkin mahdollisuus Malmöstä Tukholmaan on kuin Svenska Buss http://www.svenskabuss.se/ . Jonka sivuilla todetaan:  "I mån av utrymme och efter överenskommelse tas gods/cyklar med enligt särskild taxa. Undantag kan förekomma!" Eli pyörän kuljettaminen saattaisi olla mahdollista (yleensä ruotsalaiset pikavuoroliikennöitsijät eivät polkupyöriä kuljeta). Tosin tuota kautta matkustaessa menee kyllä iloisesti koko päivä, mutta kallis ei tuokaan vaihtoehto ole.

Aivan varma reitti on kuitenkin Öresundståg-junalla Göteborgiin (kulkee kerran tunnissa) ja sieltä SJ:llä Tukholmaan. SJ on tarjonnut jo kahtena kesänä ja tarjoaa varmasti ensi kesänäkin mahdollisuutta kuljettaa pyörä IC-junassa (puolen tusinaa lähtöä päivässä) Göteborgin ja Tukholman välillä. Paikkoja on neljä per juna ja ne pitää varata etukäteen. Voi olla että SJ:llä on tällainen palvelu ensi kesänä myös suoraan Malmösta, nyt kun on lisännyt IC-junia myös tälle reitille.

20
Matkaseuraa / Vs: Polkupyörällä Tukholma-Malmö-Köpis
« : 24.02.2010, 19:59:54 »
Mitä mä muualta olen kuullut, ei pyörän kuljetus matkatavarana onnistu Ruotsissa vieläkään, vaan se on pistettävä rahtiin ja odotettava sen tulevan perässä seuraavana päivänä.

Kyllä pyörän kuljetus onnistuu kesällä Malmösta Tukholmaan, jos ei muuten niin ainakin Göteborgin kautta. SJ tarjoaa kesäisin pyörän kuljetusmahdollisuutta joillakin reiteillä. Lisäksi monien paikallisten ja seudullisten operaattorien junilla onnistuu pyörän kuljetus ympäri vuoden. Paikkamäärä vain on usein valitettavan rajoitettu.
Ajantasaista tietoa tässä: http://www.banverket.se/pages/11780/Banverket_Cykelkarta_2009_REV20090721.pdf
ja tässä: http://www.banverket.se/pages/11780/Tabell-cykel-pa-tag-2009.pdf

Seuraan aika aktiivisesti Ruotsin rautatieliikennejuttuja ja tietojeni mukaan ensi kesänä Veolia Transport ajaa nykyisen viikonloppuliikenteen sijasta päivittäisiä junia (kaksi junaparia) Kööpenhamina-Malmö-Tukholma -reitillä. Kysessä siis SJ:n kanssa kilpaileva liikenne. Tiettävästi näihin juniin on tulossa myös erillinen vaunu polkupyörien kuljetusta varten. (Ainakin Veolia oli sellaista tässä taannoin remontoimassa...) Eli jos näin käy, niin ensi kesänä olisi aika hyvä suora yhteys Skånesta Tukholmaan ja pyörät varmasti myös mahtuisivat kyytiin. Pistän lisää tietoa asiasta lähipäivinä.

Sivuja: [1] 2 3