Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - karti

Sivuja: [1] 2 3
1
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 22.09.2016, 02:48:11 »
Chicama, Puerto Malabrigo, Peru.

2
On joo vaikeuksia. Jos kerron nimeni olevan Katri saan lähes poikkeuksetta kummoksuvia katseita, liekö nimen painotus vai mikä. Nykyään oonkin ottanu tavaks esitellä itseni Katrinaksi niin johan menee jakeluun. Ja siitäkin väännetään Katerin, Katarina ja Katerine ja ties mitä. Ei mua todellakaan haittaa koska itseasiassa tykkään enemmän Katrinasta nimenä mutta jotenkin hassua että lyhyt nimi onkin helpompi 'pidentää'.  ::)

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Meno vai menopaluu??
« : 26.08.2016, 19:31:04 »
Onko kukaan lentänyt lähiaikoina Meksikosta Etelä-Amerikkaan? Mietin että millähän todennäköisyydellä DF:ssä penäävät poistumislippua Perusta? KokemuksiA?

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Miami ja zika
« : 24.08.2016, 15:30:02 »
Mä en ole juuri Floridassa ollut mutta muilla Zika-alueilla kohta viimeisen vuoden ja mitään hysteriaa en ole nähnyt, enkä tavannut ketään joka satavarmasti zikan on sairastanut. Mutta kuten jo itsekin totesit näillä asioilla ei kannata pelleillä, jotta kyllä mä ehkä siirtäisin lastenhankintaa tai vaihtasin lomakohdetta. Fakta kumminkin on että raskauden aikana sairastettu zika on yhdistetty sikiön mikrokefaliaan niin kuin varmasti hyvin tiedät.

5
Mä en viipyisi Huacachinassa ku yhden yön, ekana päivänä hoitasin sandboardingin altapois ja seuraavana päivänä kohti Cuzcoa. Huacachinassa kun ei oikeen ole mitään nähtävää tai muuta tekemistä ku sandboarding.

6
Apua, mulla ihan hirveä lähtöjännitys/ahdistus päällä. Mulla siis lento ens viikolla Mexico Cityyn ja tarkotus olla kolme kk Tyynenmeren puolella surffaa ym ja mitä kaikkea nyt Meksikossa voi tehdä... Mut nyt ku lähtöön on viisi päivää niin ei huvita yhtään lähteä , ei niinku yhtään  :'( Enkä oikeesti ees tajuu et mikä tässä on ongelma? Muilla samoja fiiliksiä? Mä oon kuitenkin niin kauan ku muistan halunnu käydä Meksikossa ja surffiki kulkee nyt niin mikäs sen kivempaa ku nauttii auringosta ja merestä mut miks ei vaan huvita??? Tai no huvittaa mutta jännittää niin PALJON et tekis mieli jättää koko reissu väliin  >:(

7
Etelä-Amerikka / Vs: Viisumit Ecuador, Peru
« : 02.02.2016, 06:24:59 »
Tietääkö kukaan tosta Ecuadorin kolmen kk:n säädöksestä? Mä menin loppuvuodesta Perusta Ecuadoriin ja mulle annettiin se kolme kk, ok. Olin maassa kuukauden about eli "jäikö" mulle kaksi kuukautta viisumia jäljelle vai käännyttävätkö rajalla takasin Peruun? Tarkotus olis kohta kävästä uudestaan Ecun puolella. Ja toinen kysymys että onko palstalaisilla tietoa Perun turistiviisumien tiukennuksesta? Villisti liikkuu huhua että kohta ns visarunit Perussa ei enää ookkaan ihan helppo juttu. Oon siis Perussa ja haluisin tänne jäädä pidemmäksi aikaa mutta vähän jännittää kun oon kuullu näitä viisumien tiukennus huhuja et millon ne kattoo rajalla että en oo enää tervetullut

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Asunnon jälleenvuokraus
« : 22.07.2015, 11:51:57 »
mun kaveri vähän väritti totuutta, sanoi että lähtee surffiopettajaksi Peruun ja kai se lentolippua joutus näyttää mut ei mitään "todistusta" siitä että oikeesti mitään töitä tekis.

9
Olettekos kuulleet... / Vs: Lutikka - tylsä tuliainen
« : 07.09.2014, 13:41:35 »
Ethän Pinnanalla vaan säilytä matkatavaroitasi sängyllä..? sillai ne luteet saattaa levitä sun tavaroihin. Mä törmäsin mun Etelä-Amerikan reissulla luteisiin kahdessa eri hostellissa ja kummallakaan kerralla ne ei luojankiitos majoittuneet mun tavaroihin. Kävin tosin myös hysteerisellä tarkkuudella koko rinkan ja jokaikisen vaatekappaleen saumat yms ettei vaan lähe mukaan. Hyi kauheeta ku vieläki kylmää ne puremat...

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Visa Electron Perussa
« : 21.08.2014, 22:14:18 »
Mun kaverilla toimi visa electron tosi hyvin perussa, sanoisin että mulla oli enemmän ongelmia mun debit/creditin kanssa. Et nou hätä! Visa electron on luotettava matkakumppani! :)

11
Etelä-Amerikka / Vs: halvalla etelä-amerikkaan
« : 09.07.2014, 20:31:31 »
Kiitos irtep! Ostin jo menopaluun  koska oon altis matkatoimistojen myyjien ehdotteluille ja lippu on kuitenkin muutoskelponen ja "hyvän"hintainen ::) paluu menee kuitenkin vähän yli puolenvuodenpäähän että ajattelin yrittää saada ton 6kk ku en oo ihan satavarma  milloin käväsen jossain rajantakana! Pitääpi opetella sopivat linet että menee sitten kentällä sujuvasti, Kiitos !  :)

12
Etelä-Amerikka / Vs: halvalla etelä-amerikkaan
« : 25.06.2014, 21:49:16 »
Nyt on ensikäden tietoja, tästä paluulippu asiasta, josta on ollut tässä aiheessa juttuja.

Lensin Peruun viimekuun lopussa. Alunperin ajattelin, tehdä itse itselleni open officella liput. Mutta lopulta meni ns. pupu pöksyyn, enkä uskaltanut käyttää sitä.

Tein niin, että ostin paria päivää ennen 6 kuukauden päähän bussilipun limasta, guayagiliin (tai joku sen tyylinen nimi sillä oli) Ecuadoriin. Maksoi noin 62 euroissa, cruz de azul bussifirman nettisivuilta. Sitä kysyttiin sekä Dublinissa, Madridissa, että paikalle saavuttaessa.

Dublinissa, se lähti jopa johonkin sen virkailija kyselemään mun passin ja sen lipun kanssa. Todennäkösesti vaan kyselemään, että saanko olla siellä 6kk, mutta olisi ollut kaltaiselleni heikkohermoiselle tiukka paikka, jos olisin kotitekoisella lipullani ollut liikkeelle.

Madridissa virkailija vain katsoi siitä lipusta päivämäärän ja mahd. kirjas sen johonkin.

Limassa virkailija ei edes vilkaissut koko paperia. Sanoi, vaan että 6kk sitten maksimiaika ja leimasi passini.

Toivottavasti auttoi joitain matkustelijoita :)

Siis lensitkö irtep pelkällä menolla Limaan ? ja lätkästiinkö sulle Liman kentällä mitään kysymättä 6kk? Itse just pähkäilen ettää ostaakko menopaluu vai pelkkä meno, mutta tarkoituksena olisi viihtyä Perussa x aika , mutta kiva olis saaha toi 6kk niin ei heti tarvis olla tekee visa runii..

13
Olettekos kuulleet... / Vs: Lutikka - tylsä tuliainen
« : 21.06.2014, 19:13:42 »
mun isän asunnosta löytyi muutama kuukausi sitten luteita, olivat levinneet jostain alakerran asunnosta. Isäni teki ilmoituksen taloyhtiöön ja myrkytysfirma tuli muistaaakseni kaksi kertaa myrkyttämään, taloyhtiön laskuun luonnollisesti.. Sänky meni tietysti vaihtoon omaan piikkiin. Eli ilmoitus taloyhtiöön mahdollisimman pian!

14
Yleinen / Vs: Matkustelevan unelmatyö?
« : 22.04.2014, 22:02:46 »
mä näkisin hostellissa työskentelyn hyvänä vaihtoehtona ainakin ens alkuun.  lattareissa vaikutti aika iisiltä saada joksku aikaa duunia jostain hostellista.  eli siistiä sisätyötä ympärivuoden  ::) tosta vois olla hyvä lähtee.

15
Etelä-Amerikka / Vs: halvalla etelä-amerikkaan
« : 10.04.2014, 21:35:30 »
Joo täähän onkin tätä että "mahdollisesti evätäään lennolle pääsy" jos ei ole paluulippua esittää.. Voe jehna. Toisaalta aina vähän jännittävää pistää rahaa kiinni johonkin mitä ei mahdollisesti edes käytä...Mitenhän ne uskoo jos vaan sanoo että aikoo maitse jatkaa matkaa eikä ole lentolippua?  tossa smeen linkissä on kyllä aika kiteyttävästi faktat tiskissä. Ehkä sitten ostan muutoskelpoisen menopaluun ja katon sit joskus tuleeko sille käyttöä. En nyt kuollaksenikaan muista kysyttiinkö ku viimetteeks lähin Buenos Airesiin mitään mistään paluulipusta, en varmaan ees ajatellut et se olis joku ongelma :D "- Visitors not holding return/onward tickets could be refused entry.""  <= täs on nyt tää 'could be' kohta joka nyt sit must meinaa vähän et ehkä evää-ehkä ei, pärstän perusteellako ne päättää sit?

Ymmärsin siis juu lentoguru ettei se 6kk ole tosiaan aivan automaatio, mut kolme kk sit vähintään. Onks sulla tietoa mitenhän kauan näitä visaruneja voi tehdä ennenku antavat rajalla porttarin? :D vai voikohan niin käydä..

Pahoittelut sekava viesti ja OT

   
Edit: lisätään vielä, että yhden omakohtaisen kokemuksen ja muilta kuullun perusteella myöskään E-Amerikan sisäisillä lennoilla lentoyhtiöt eivät liikoja noista stressaa, mutta siinäkin tietenkin YMMV.
Minulta vaadittiin paluu-/jatkolippua lennolla Manausista Limaan.
Lisäksi tullivirkailija vielä kysyi koska lähden pois, mutta mitään lippua ei sentäs kysellyt.

Siis oliko sulla Kaaaapo lippu Perusta pois vai ei?
Ja mitä meinaa YMMV?

16
Vanhempani käyvät mielellään Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa mutta eivät suostu menemään läntisten teollisuusmaiden ulkopuolelle koska eksoottisia  luontokohteita ja raunioita näytetään kuulemma jatkuvasti televisiossa. Heillä on valtavat kanavapaketit. Minulle taas mikään virtuaalinen kokemus ei voi korvata todellista maailmaa. Vaikka kehitettäisiin minkälainen todentuntuinen keinotodellisuus jonka voi ostaa kotiin niin haluaisin kuitenkin mennä siihen oikeaan paikkaan enkä sen kuvaan, hinnalla millä hyvänsä. 


Apua..!  :D Tää on ihan huippu syy olla matkustamatta :D "Näkeehän sitä maailmaa televisiostakin", höhöö. Noooo ehkä reissailu ei oo kaikille niin tärkeetä ja joidenkin mielestä on ihan kivaa olla kotisuomessa mut....

17
Etelä-Amerikka / Vs: halvalla etelä-amerikkaan
« : 10.04.2014, 11:05:44 »
irtep kiitti tiedosta!  ilmottele vaikka kun saat lisäselvityksen  tois maastapoistumisesta :)  ihan mahtavaa jos sais aina ton 6kk... 

18
Etelä-Amerikka / Vs: halvalla etelä-amerikkaan
« : 10.04.2014, 08:31:27 »
Kiitos nopeasta vastauksesta lentoguru!  Pitääkin tutkiskella noita lentoja :) joo siis pelkkä meno olis tarkoitus ottaa ku en oo varma milloin tuun takas ja mistä. Pitää kyl varmistaa toi  Perun maahantulosääntö et tarviiko paluulippua.. Oon kuullu että rajalla ne antaa vaihtelevasti 3-6kk oleskeluaikaa ja sit voi vaan käyde tekee visa runin ja homma jatkuu ;) mutta en tiedä kuin pitkään.  Viimeks maitse kun ylitettiin raja Peruun niin ei ne muistaakseni mitään paluulippuja kyselleet, lätkäs vaan 3kk leiman passiin.  Lentokentillä saattaa tietty olla tarkenpaa. Mul ei toistaseks täyty kriteerit ton carnet de extranjerian saamiseen mut tutustun aiheeseen, kaipasinkin tietoa just tosta aiheesta. Onks lentogurulla itsellään kokemusta carnet de extranjerian hankkimisesta jossain lattarimaassa?

19
Etelä-Amerikka / Vs: halvalla etelä-amerikkaan
« : 09.04.2014, 22:05:35 »
Hei  millä hinnalla pallislaiset on lennelleet Peruun? Mun olis tarkoitus ostaa menolippu helsinki-lima, ajankohtana syksy '14. Katoin et Kilroylla olis yhden järkevän vaihdon reititys madridin kautta (finski/iberia) 802€ esim syys ja lokakuussa. Muutaman kympin edukkkaaminkin saa mutta parilla vaihdolla sitten. Eli mitä mieltä? Kannattasko buukkailla vai odotella näitä foorumillakin mainostettuja lentodiilien hintavirheitä esim pariisi-lima-malaga 292€...? ja tiedä sitten voisko toi menolipun hinta enää tosta nousta?

olen iloinen nopeista ja hitaista vastauksista

20
Etelä-Amerikka / Vs: Salar de Uyuni, Bolivia
« : 08.12.2013, 11:23:30 »
me oltiin uyunissa 2013 tammikuussa ja tuolloin niitä yhen päivän retkiä järkättiin joka kiskassa ja uskoisin et kaikki tekee sen saman rundin eli juurikin junien hautausmaa ja sit sinne aavikolle  maasturil, lounas kuulu myös hintaan. sama setti kaikilla, en usko et kauheesti välii minkä ottaa.. enemmän kiinnostais laatu ja kokemukset jos tekis sellasen pidemmän reissun suola-aavikolle. muistaakseni saatiin tingattua retki 100 boliviaanoon mikä oli aika halpa.. vaikka eipä noi bolivian hinnat päätä huimanneet muutenkaan..

noista bolivian busseista sen verran että ainakin omalle osalle sattuneet oli kaikki aivan järkyttäviä. varaudu henkisesti todella kurjaan matkantekoon, junista en tiedä.

Sivuja: [1] 2 3