Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Peukaloinen

Sivuja: [1]
1
Thaimaa / Vs: Khao San Road
« : 18.04.2014, 15:59:30 »
Hakusessa kuntosali Khao Sanin alueen tuntumasta. Jos levytanko ja kässärit löytys niin tyytyväinen. Saa ehdottaa myös muista kaupunginosista. 

2
Yleinen / Vs: Hotellivarauskoneet
« : 29.03.2014, 14:30:04 »
Kokemuksia Paypalilla varaamisesta? Käykö monessa hotellinvarauskoneessa? Luottokorttia en viitsisi hommata, koska kallis ja visa electron ei ilmeisesti nykypäivänäkään ole käypä siihen tarkoitukseen.

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Miten rahoitat matkustelusi?
« : 25.03.2014, 19:28:47 »
Opiskeluaikoina kesätöissä säädin veroprosentin muutaman naksautuksen yläkanttiin. Tämä tiesi lentolippurahoja ensi jouluksi...joskus vähän  enemmän. 

4
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 18.02.2014, 15:58:38 »
On sikäli väliä että suomessa kentällä sinulta saatetaan vaatia todiste että poistut Thaimaasta 30 vrk sisällä. Eli itse ostaisin esim air asialta lennon Bangkokista Kambodzaan. Tämä siis sen takia että matkasi ei töksähdä heti helsinki vantaalle.

On tämäki minusta vähän hullunkurista, että muuta vaihtoehtoa ei ole. Tätä lentoa ei ilmeisesti ole kumminkaan pakko käyttää jos ei halua, vaan sillä vain näytetään, että poistuu maasta? Jos sen lennon ottaisi vaikka BKK-Phnom Penh niin tekisi se sitten mieli käyttää, vaikka mielellään en lennä. Halvin minkä nyt olen löytänyt on 1600bahtia(37e) eli kalliimpi ko ite 60pv viisumi yhdellä maahantulossa. Tosin vaivattomampi ostaa lento ja varsinki sillloin pakollinen jos on kiire.   

5
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 18.02.2014, 09:43:12 »
Hei!
Osaako joku auttaa tässä pulmassa: helmikuussa oon lähdössä aasiaan reppureissuun ja mulla on lennot (meno ja paluu) bangkokiin. Ymmärtääkseni rajalla saan passiini 30päivän oleskeluluvan. Aion kuitenkin lähteä heti samana päivänä kun bangkokiin saavun vietnamiin ja kiertää siitä sitten muita maita. Yhteensä Thaimaassa vietetty aikani olisi n.10päivää. Reissun pituus siis 10.2.-20.3.2014. Tarvinko siis viisumia Thaimaahan vai lasketaanko 30päivän oleskelulupaan muissa maissa viettämiäni aikoja? :D

Kiitos jos joku osaa vastata!
Vastaus kysymykseesi löytynee kohtuu pienellä vaivalla tästäkin ketjusta jos vähän selaa.

Luonnollisesti muissa maissa vietettyä aikaa ei lasketa oleskeluksi Thaimaassa. Se sinun kannattaa kuitenkin muistaa että jos saavut takaisim Thaimaahan maitse niin saat 15 vrk leiman passiin. Hyvää matkaa.

Onko mitään väliä kulkeeko lentsikalla tai maitse niihin muihin maihin. Ite 25.3-20.5. (56pv). Lennot Hel-BKK-Hel. Reissu n. 5pv Bkk, josta kambodzan puolelle ja mutka laosissa. Takas Bkk, jossa ehkä pari pv ja kotiin eli n. 10pv Thaimaassa. Pitäs kait ilman viisumia mennä ilman ongelmia Bangkokin ja Suomen päädyssä?

6
Itsehän mietin, että ostaisin järkkärille tukevan suojan ja kantaisin sitä normaalissa päivärepussa silloin kun lähden kuvailemaan tahi muualle seikkailemaan. Tämä onnistuu kohtuu helposti, koska en ota kuin yhden zoomin mukaan (17-70mm).

Normaali reppu ei herätä liikaa kiinnostusta kelmien toimesta. Reppuun saa muutakin arvotavaraa samalla mukaan jos bungalowi vaikuttaa turvattomalta. Repun saa vaikka rullattua kääröksi ja aseteltua rinkan pohjalle, kun lähtee etenemään (ei tarvi 2 reppua kantaa). Kameran suojineen asettelen rinkan keskelle ja pehmustan vaatteilla.

Hakusessa olisi tämän tyylistä : http://www.verkkokauppa.com/fi/product/3521/cxvnc/Nikon-CF-DC3-kameralaukku    

Tätä pidän tosin liian kalliina yksilönä. Jos joku tietää huokeampia vaihtoehtoja niin saa kertoa ilmanmuuta.

7
Aasia / Vs: Don Det?
« : 22.12.2013, 18:06:26 »
Menin viime helmikuussa Phnom Penhistä Laosin puolelle bussilla, ostin matkan jostain matkatoimistosta, hyvin toimi muuten, mutta matka kesti vuorokauden kauemmin kuin oli luvattu, jouduimme yöpymään jossain pikkukaupungissa hotellissa yön lähellä rajaa. Jos otat joltain matkatoimistolta matkan esim: Phnom Penh to Don det (4000 islands) niin siihen sisältyy viisumien järjestäminen rajalta (joudut sen tietenkin maksamaan matkan lisäksi) Rajalla meitä oli bussissa n. 20 henkilöä, kesti jotain yli tunnin kaikkien viisumien hoito, sitten meidät sullottiin pikkubusseihin ja rajalta kesti jotain vajaa puoli tuntia bussiasemalle minkä vierestä pääsi veneellä Don Detille (n. 10 min) Käy automaatilla muuten bussiaseman vieressä, Don Detillä ei muistaakseni ole automaatteja ja varaa aikaa vähintään viikko. Don Det on paras paikka missä oon tähän mennessä käynyt. Ja sitten pikku vinkki, siellä kiertelee yksi ystävällisen oloinen kehitysvammainen poika bileissä/veneissä n. 18 vee tjn. Joku paikallinen kusipää on opettanut sen eteväksi taskuvarkaaksi, eli älä päästä kaveria juttelemaan viereesi, voi lähteä kävelemään lompakko/kännykkä/passi jne. Saari on aika pieni eli saatat törmätä kaveriin.  The world ain`t all just sunshine and rainbows. :)

Oolraittia. Ite varmaan siem reabista suuntaisin paikkaan. Paljonko tuli viisumille hintaa?

8
Aasia / Vs: Don Det?
« : 19.12.2013, 10:59:39 »
Oisko kellään jakaa kokemuksia saapumisesta paikkaan kambodzan puolelta? Tarkoitus ois katsastaa don det viikko-2 ja takas campodian puolelle.

9
Joudunkin omaa näkemystäni vähän päivittelemään... Olen nyt vetäny kaksi reissua (6vkoa ja 11 vkoa) älypuhelin+tabletti-kombolla. Kuuden viikon reissulle ollut aivan passeli setti, mutta tolla pidemmällä reissulla sitä huomas, että kyl sitä läppäriä kaipaili ja tarvitsi. Ei se android vaan ihan kaikkeen taivu... Nyt sitten ostin uuden 14" läppärin, kevyimmän, mitä kukkaro kesti.

Seuraavaksi lähtee sitten koko setti mukaan eli läppäri, tabletti, älypuhelin ja järkkäri...

Ite olen päätymässä android-tablettiin läppärin sijaan. Mihin se tabu ei sitten taipunu omalla kohdallasi?

10
Itse päädyn mitä varmimmin seuraavaan kombinaatioon. Iphone 4S, Samsung 10.1 tabletti+adapteripaketti, jossa SD, microSD, usb, microusb, miniusb liitännät ja järjestelmäkamera.

Tabletissa on 3G hitaiden bungalowien wifien vuoksi (osaako joku sanoa nykypäivän hintoja kehittyvissä maissa prepaid datapaketeille?), muistin laajennukseen microSD-paikka 64Gt asti leffoille ja kuville.

500g painoinen tabletti on minusta aika kätevä paketti tuollaisen adapterin kanssa. Viittii selailla nettiä, karttoja ja vähän jopa kirjoitella. Mukava katsella reissukuvia, muokata niitä ja jakaa etiäpäin sekä katsella leffoja jos siltä tuntuu. Ehdottomasti 10.1 tuumainen minulle, koska olen allerginen pienien näyttöjen kanssa leikkimiselle.

Olen sen verran neuroottinen kuvien suhteen, että otan mukaan varmaankin myös usb-tikun, johon kuvat on helppo tallentaa adapterin kautta samalla kertaa, kun ajaa kuvat tabletin microSD:lle.

Olen aikaisemmin raahannut mukana 1.4kg 13.3" läppäriä, mutta enää ei jaksa. Johtojen ja tehoakun kanssa painoa tuli lisää ja se alkoi jossain vaiheessa painaa. Lisäksi läppärit on kalliita, kelpaa varkaille ja kolhiintuu reissussa.   

     

11
Aasia / Vs: Kambodza
« : 13.11.2012, 18:41:33 »
Tammikuussa lähdössä 4-5 viikoksi katsomaan Kambodzaa med reppu. Minkälainen hintataso nykyään verrattuna esimerkiksi thaimaaseen? Oisko minkäänlaista arviota kellään antaa paljon saa varata dollaria mukaan tuolle ajalle? Kohtuu sniiduilumeiningillä mentäs. Tarkotus ois ottaa lento Bangkokiin ja muuten reissata maanteitse. 

Aika samanhintasta ku thaimaassa paitsi alkomaholi o halvempaa. 15euroa päivä + bussimatkat nii on jo ihan kivaa. Varmasti 10eurollaki/päivä selviää.

Ei kuulosta ollenkaan pahalta. Mulla on kyllä yleensä mennyt 40-50e/pv Thaimaassa vaikka yrittänyt pihistellä. High/Peak seasonilla olen kyllä aina ollut reissussa.. sekä pakollisia vaatteita ostellut kun lähtenyt tyhjällä rinkalla liikenteeseen.

12
Aasia / Vs: Kambodza
« : 12.11.2012, 06:41:21 »
Tammikuussa lähdössä 4-5 viikoksi katsomaan Kambodzaa med reppu. Minkälainen hintataso nykyään verrattuna esimerkiksi thaimaaseen? Oisko minkäänlaista arviota kellään antaa paljon saa varata dollaria mukaan tuolle ajalle? Kohtuu sniiduilumeiningillä mentäs. Tarkotus ois ottaa lento Bangkokiin ja muuten reissata maanteitse. 

13
Tyhmät kysymykset / Viisain tapa reissata Aasiassa?
« : 16.03.2009, 13:25:18 »
Tarkoituksenani on viettää Aasiassa noin puolivuotta kierrellen ja tutkien paikkoja. Entä sitten kohteet joihin isken? Näin äkkiseltään tulee mieleen Thaimaa, Laos, Kambodia, Malesia, Vietnam, Intia. Jos matkakassa pursuaa yli äyräiden niin myös Japani ja Kiina kiinnostavat kovasti. Näitä asioita en ole vielä edes loppuun asti miettinyt ja mistä sitä tietää moneenko maahan tuo puolivuotta edes riittää. 

Ensinnäkin paras taitaa olla, että ostaa meno-paluulipun esimerkiksi Bangkokiin, jossa paluuaikaa ei ole sovittu? Miten tämä sitten toimii? Onko kuinka paljon kalliimpi kuin normaali meno-paluu ja onko tuolla lipulla joku oma nimi? Termit kuntoon ettei tarvi hävetä.

Onko halvin ostaa lentoliput itse paikanpäältä siellä missä sattuu milloinkin olemaan? Vai kannattaako suunnitella reissua jonkin verran etukäteen ja ostaa esimerkiksi muutamia lentoja valmiiksi ja vetää hieman kellokorttityyliin jotku mestat? Ei ole kivaa tämä kylläkään.

Jos mahdollista niin kannattaako pitempiäkin matkoja kulkea junilla/busseilla? Tuleeko tämä paljonkin halvemmaksi?

Entä saako viisumit hankittua hyvin rajalta ja mitä maksaa suunnilleen?


Aasiassa reissanneet voivat kertoa kaikkea muitakin hyödyllisiä asioita, joita kannattaa ottaa huomioon sielläpäin liikkuessa.
 
Sivuja: [1]