Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - beibi beibe

Sivuja: [1] 2
1
Italia / Amalfin rannikko/Lazion-Campanian maaseutu
« : 04.07.2007, 19:56:27 »
Salernon youth hostel: Dormimajoitukset 14 euroa, kahden hengen huoneet muistaakseni 28 euroa. Se on halpaa. Ja hostelli on ehkä paras, missä olen koskaan ollut.

2
Italia / Napoli
« : 06.06.2007, 13:22:10 »
Italian matka takana ja kivaa oli! Voin kertoilla paremmalla ajalla enemmän, mutta tässä nyt jotain:

Minä ihastuin Salernoon tukikohtana. Napoliin pääsee reilussa puolessa tunnissa paikallisjunalla, joten sinnekin on hyvä tehdä päiväretkiä. Särmikkyydessä eikä nähtävyyksissä pärjää Napolille, mutta muuten tosi mukavan rento kaupunki. Ja tuo hostelli vanhassa luostarissa oli ihan huippu! Arvuuttelimme hostellinpitäjä Stefanon kanssa, onko se Stefanon suomalainen kaveri diokenes.

3
Italia / Napoli
« : 09.05.2007, 14:58:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Lainaus käyttäjältä: "beibi beibe"
Eikö Etelä-Italiassa ole noita maanmainioita mummomajoittajia, joita Balkanin rannikolla oli?


Me hankittiin aikoinaan Amalfin turisti-infon kautta kotimajoitus. Hinta oli aika suolainen verrattuna Kroatiaan,


Se on totta, 75 euroa tuntuu aika paljolta, kun on yöpynyt esim. Korculassa 10 euroa/yö. Toisaalta ei ole ihme, jos majoitus Amalfin rannikolla maksaakin tuon verran.  

Vielä sen verran kiusaan diokenesiä, että tiedätkö  jotain hostelleja Cilenton alueelta? Itse löysin googlella sellaisen kuin La Lanterna Agropolissa, mutta se on auki vasta kesäkuun alusta.

Pitää tehdä päiväretki Salernosta, jos ei muu auta...

4
Italia / Napoli
« : 02.05.2007, 20:31:43 »
Kiitos kovasti hostelli- ja muista vinkeistä!

Vico Equensen ranta täytyy käydä tsekkaamassa. Cilento kuullostaa kyllä myös houkuttelevalta. Mietin, josko lähtisin suoraa Napolista Cilentoon ja jättäisin Salernon väliin. Mutta se majoitus, majoitus... Tiedätkö diokenes (tai ihan kuka vaan) Cilenton alueen majoitustarjonnasta? Eikö Etelä-Italiassa ole noita maanmainioita mummomajoittajia, joita Balkanin rannikolla oli?

5
Italia / Napoli
« : 24.04.2007, 13:55:35 »
Alkaa olla aihe ajankohtainen. Reilun kuukauden päästä Italiaan lomalle ja lomasta viikon verran Napolin seudulla. Ajattelin tällä kertaa viettää aikaa Napolin lisäksi Salernon suunnalla.

Napolissa ei näytä olevan kovinkaan laajaa hostellitarjontaa. Onko vinkkejä halvasta majoituksesta keskustan tuntumasta? Tuo majoitustietokannassa mainostettu Mergellina Youth Hostel on turhan kaukana mestoilta. Mitä nähtävää Napolissa on ydinkeskustan ulkopuolella? Vomeron kukkulaan ainakin olisi tarkoitus tutustua nyt vähän paremmin.

Ischia ilmeisesti jää väliin taas... :( Näyttäisi olevan aika kalliita nuo lauttaliput ja kiirekin tulee.

Mitä Campanian seudulla kannattaa käydä katsomassa? Amalfin rannikko on koluttu ja hyväksi (mutta kalliiksi) havaittu. Onko jotain pikkukyliä tai muita paikkoja Paestumin lisäksi, joissa kannattaa käydä ja joissa mahdollisesti olisi halpaa majoitusta tarjolla? Kannattaako esim. pyörän vuokraus Salernossa ja matkat lähikyliin, jos ei ole mikään Giro d'Italian mäkispesialisti? Kartasta, joka antaa viitteitä seudun korkokuvasta, näyttäisi siltä, ettei seutu Salernosta eteläänpäin ainakaan olisi kovin vuoristoista. Luulisi, että jostain löytyisi pikkuteitä, joita uskaltaa ajaa pyörällä pelkäämättä autoilijoita. Ja Sorrentossa ainakin oli pyöräilijöitä viime reissulla.

Olen suht noviisi Campanian seudulla matkaamisesta, joten ihan kaikenlaisia vinkkejä otetaan vastaan! Diokenesin ja alan_miehen juttuja olen lukenut kieli pitkällä jo useammastakin ketjusta ja saanut hyödyllisiä vinkkejä ja apua. Lisää näitä!

6
Italia / Veneton sää helmikuussa
« : 26.01.2007, 16:50:04 »
No kerrohan toki lisää Veronasta! Olisi mahdollisuus päästä sinne opiskelijavaihtoon. Haluaisin tietää kaikkea maan ja taivaan väliltä siitä kaupungista. Et kyllä voi tuntea sitä paremmin kuin omat taskusi, jos olet ollut siellä kuukauden. Osoita, että olen väärässä!  :D  
- Millainen kaupunki Verona on ulkomaalaiselle, joka osaa italiaa hyvin vähän?
- Onko yliopistolla paljon vaihto-opiskelijoita?
- Löytyykö mestoja, joissa voi syödä hyvin ja halvalla?
- Mikä kaupungissa on parasta ja mikä huonointa?
- Ovatko veronalaiset "töykeitä pohjoisitalialaisia"?
- Mitä kaupungissa ylipäätään voi tehdä, onko jotain veronalaisia erikoisuuksia?

7
Eurooppa / Urbino
« : 23.11.2006, 12:55:11 »
Marche on jees!

Anconasta ja Ascoli Picenosta tykkäsin henk.koht. Anconan lähellä (n 10 km) on upea biitsi, jonne pääsee kätevästi ja halvalla bussilla rautatieaseman edestä. Tähän vuodenaikaan on tosin vähän kylmä biitsitellä.

Kannattaa etsiä jostain artikkelitietokannasta Kirsi Pihan juttu Marchesta. Oli muistaakseni Gloria-lehdessä, vuonna 2004 tai jotain.

8
Eurooppa / Budapest-kroatia-serbia-slovenia
« : 21.07.2006, 11:13:14 »
Tuntuu, että poikkeuksetta kaikki Sarajevon kävijät tuntuvat kehuvan kaupungin maasta taivaisiin. Jos minulta kysytään, niin ei se nyt niin kovin ihmeellinen paikka ole. Oikeastaan kiinnostaisi tietää, mikä Sarajevosta tekee tallaajien mielestä niin erityisen hohdokkaan matkakohteen?

9
Eurooppa / Budapest - Sarajevo
« : 07.07.2006, 11:56:42 »
Lainaus käyttäjältä: "misu7"
BeibiBeibe... Sinulla on tuoreempaa tietoa... Oliko tuo junalipun hinta oikea, kun Vompatti on maksanut yhdestä suunnasta jo saman verran?


Käytän kesäisin aika vähän nettiä, joten pahoittelen kun vastaus on kestänyt. Tapasin reilaajan, joka oli ostanut menopaluun Budapest-Sarajevo-Budapest. Koska hän ei ollut enää menossa takaisin Budapestiin eikä lippu ollut henkilökohtainen, ostin lipun häneltä naurettavan halvalla. Minulla ei ole tuota lippua enää tallella, joten en voi valitettavasti tarkistaa sen hintaa.

Jos haluat erilaisen kulttuurielämyksen, käy käppäilemässä Sarajevon kerrostalolähiöissä. Jännää kun on niin tutun näköistä, mutta paljon suurempaa kuin Suomessa.

10
Eurooppa / Budapest - Sarajevo
« : 29.06.2006, 21:29:50 »
Sellaisia kuuden penkin hyttejä, vastakkain kolmet istuimet. Ainakin nyt toukokuussa oli rutkasti tilaa: meitä oli kaksi reilaajaa hytissä, joten  saatoimme nukkua molemmat pitkin pituuttamme kolmella penkillä. Hyväkuntoinen ja siisti juna. Paluupäivää ei tarvitse tietää. Kaikki hostellit Sarajevon alueella tuntuvat olevan noissa turkkilaiskortteleissa, siellä varmaan mainitsemasikin.

11
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / lempi biisinne?
« : 30.05.2006, 12:04:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Marie"
Smashing Pumpkinsin Tonight Tonight


Kun tuo biisi jossain mainitaan, niin on ihan pakko tarttua siihen, vaikkei varsinaisesti aiheeseen kuulukaan. Tuo biisi kuvasi kymmenen vuotta sitten niin hyvin 14-vuotiaan romantikkopojan unelmia, kaipausta ja tuskia. Onneksi elämä on, vaikkakin kovalla kädellä,  tehnyt minusta hitusen enemmän realistin. Ei tarvi enää riipiä sydäntään vereslihalle kaiken maailman pikkujutuista.

Mutta biisi. Se on edelleen hyvä.

12
Eurooppa / Eteläinen Kroatia, must paikat ja liikkuminen
« : 05.05.2006, 14:02:13 »
Kiitos! Näyttää siltä, että kyllä tuonne uskaltaa majoituksenkin puolesta lähteä. Enpä pitäisi mahdottomana, että kahden viikon päästä paistattelisin pari päivää Hvarin tai Korculan rannoillla...

13
Eurooppa / Belgradin turvallisuus asuinpaikkana?
« : 05.05.2006, 08:46:05 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Minusta on oikeasti hieman huolestuttavaa, jos suomalaisilla on noin kuvitteellinen käsitys Serbiasta.  :shock:


No joo, oon saanut jopa Slovenian matkastani kommentteja tyyliin: "Eiks siellä oo sota?"  :roll:

14
Eurooppa / Eteläinen Kroatia, must paikat ja liikkuminen
« : 03.05.2006, 21:18:21 »
Lainaus käyttäjältä: "1963"
Splitissä päästiin mukavaan mummomajoitukseen saman tien. Okei, paikka näytti tosi rumalta ulkoa, mutta rannoille oli viiden minsan kävelymatka, huoneet oli siistejä ja isoja ja hinta neljältä n. 80 euroa.Onko porukalla enemmänkin kokemusta "mummomajoituksista" Kroatian rannikolla? Hostelleja kun ei alueelta tunnu juuri löytyvän. Lähtöön Balkanille on viikko aikaa ja mietin vielä, kannattaako poiketa rannikolla, jos kohtuuhintaista (<20 €) majoitusta ei alueelta löydy. Hommasitteko, 1963, tuon majoituksen välittäjäfirman kautta vai suoraan mummolta? Löytyykö majoittajamummoja myös saarilta?

15
Varusteet ja pakkaaminen / Re: Suomenlippu
« : 28.04.2006, 16:19:53 »
Lainaus käyttäjältä: "reppuli"
Mä ainakin olen suomesta ylpeä ja haluan laittaa söpön lipun reppuun kiinni. :) Musta on vaan positiivista jos saan kertoa jollekulle että suomessa:
- ei ole kylmä vuoden ympäri
- ei ole lumikäärmeitä (tällastakin on sattunut!)


Tuo lumikäärme-juttu on kyllä ihmeellinen! Kaveriltani oli yksi japanilainen juuri Suomeen tullut vaihto-oppilas kysynyt, että onko täällä niitä lumikäärmeitä.

16
Varusteet ja pakkaaminen / Bilteman rinkka
« : 28.04.2006, 08:51:45 »
Ostin Prismasta viime viikolla aivan erinomaisen tuntuisen rinkan (55 l), mutta en nyt kuollaksenikaan muista sen merkkiä. Hinta ei ollut paha, 50 egee.

Myös Anttilassa oli ihan hyvän tuntuinen samankokoinen Jogproof-merkkinen rinkka kymppiä halvemmalla. Päädyin kuitenkin tuohon Prisman hieman kalliimpaan rinkkaan kun se tuntui tukevalta ja hyvältä. Noh, vasta reissussa nähdään, onko se hyvä, mutta kannattaa kuitenkin poiketa Prismassa, ennen kuin teet ostopäätöksen. Siellä ei muistaakseni myyty kuin tämän yhden merkin rinkkoja.

17
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Abortti
« : 20.04.2006, 11:15:48 »
Lainaus
Eli siis, eiko ole vastuuta abortista, ja ihminen pelastuu ainoastaan uskomalla Jeesukseen? Vai onko vastuu abortista, ja hyvat ihmiset paasevat taivaaseen ja huonot menevat helvettiin?


Ensinnäkin uskon abortista tällä tavalla, koska näin Raamattu, joka on Jumalan sanaa, opettaa. Tästä usein esitetään jatkoväite, että jokainen tulkitsee Raamattua eri tavalla jne. mutta niille keskusteluille jokin toinen topikki lienee oikea paikka.


Tästä lähti osa kristinusko aiheista tekstistä bittiavaruuteen. Ei sensuurin takia, vaan tekemäni virheen. Pahoittelen :oops: Jatketaan siitä aiheesta kuitenkin täällä.
T:Alppis

18
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Abortti
« : 19.04.2006, 19:31:40 »
En hyväksy muuten kuin erityisen painavista syistä lähinnä liittyen äidin terveyteen. Kristittynä ihmisenä näen asian niin, että kaikesta siitä mitä teemme, joudumme kantamaan vastuun kaikkivaltiaan Jumalan edessä. Mulla ei ole mitään tuomiovaltaa tuomita abortin tehneitä, enkä usko olevani millään muotoa heitä parempi ihminen. Uskon, että sekä minun että jokaisen abortin tehneen syyllisyyden Jumalan edessä Jeesus on sovittanut ristillä. Se on se isoin juttu.

Mutta keskusteluun:

Tosi individualistisia näkemyksiä mielestäni. Joku myöntääkin, että itsekkäistä syistä hyväksyy abortin. Omasta mielestäni abortista puhuttaessa olisi otettava huomioon myös se, miten voisi kaikin mahdollisimman hyvin voisi välttyä sellaisilta tilanteilta, että joutuu tekemään abortin. Abortin tekeminen ei varmasti jää kellekään kevyeksi asiaksi, jos sellaiseen ratkaisun elämässään tekee, oli asioista sitten mitä mieltä tahansa.

Lainaus
Foetuses cannot feel pain because it requires mental development that only occurs outside the womb, says a report in the British Medical Journal.


En ole lääketieteilijä enkä voi siksi ottaa muuten kantaa, mutta tuosta ei olla kovinkaan yksimielisiä lääkäreiden keskuudessa.

19
Yleinen / Parasta matkamusiikkia
« : 11.04.2006, 15:54:54 »
Jos ajattelee musaa nimen omaan matkamusana, niin U2 on kyllä aika varteenotettava vaihtoehto. Toimii kuulokkeista autolla, lentokoneella tai junalla tien päällä; istuskellessa puiston penkillä ja katsellessa ympäröivää kulttuuria tai kuljeskellessa kaupungissa ja luonnossa ihmetellen maailmaa. Vaikka tuota Beutiful Dayta kuunnellessa Tulee vähän sellainen olo, että leijuu 10 senttiä maanpinnan yläpuolella.

Ei ehkä tällä hetkellä suosikkibändejäni, mutta jos ajattellaan nimen omaan matkamusaa...

20
Napoliin. Kannattaa mennä Napoliin. Upein kaupunki, missä olen käynyt tähän mennessä elämässäni. The real thing. Hienohelmat, älkää vaivautuko.

Sivuja: [1] 2