Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kuukkeli

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Yleinen / Vs: Paluumasennus
« : 24.05.2012, 10:31:42 »
Sitten kyllä kuulostaa hyvin harmilliselta se etteivät ystäväsi priorisoineet tapaamista tarpeeksi tällä kertaa. Toivottavasti he aktivoituvat sitten kun (/jos) muutat takaisin Suomeen, mutta se saattaa kyllä viedä aikansa ja vaatia alkuun itseltä enemmän aktiivisuutta.

2
Yleinen / Vs: Paluumasennus
« : 23.05.2012, 14:19:38 »
Mielestäni ystäviltä ei voi vaatiakaan ikuista "uskollisuutta". Minullakin on jokaisen pidemmän reissun jälkeen mennyt parhaat ystävät vaihtoon. Siis vaihtunut ne ihmiset joita eniten näen - ne edelliset kun ovat löytäneet poissaollessani uusia kontakteja. Toki ystävät pysyvät ystävinä, mutta suhteen tila on passiivinen, kunnes taas elämäntilanne tai tarpeet jotenkin yhdistävät.


3
Yleinen / Vs: Paluumasennus
« : 22.05.2012, 15:31:06 »
Palasin juuri Suomeen 10 kk reissun jälkeen, ja minulle etukäteen suurin pelko oli aloittajan mainitsema yksinäisyys. Palattuani pistin siis kaikki peliin, jotta ei tarvitse itsekseen märistä. Muutin kommuuniin jossa asuu viisi ihanaa ihmistä, halin työkavereitani joiden kanssa käyn hauskoilla lounailla, olen deittaillut yhden nettipalvelun kautta (kotona on tuntunut niin paljon vaikeammalta tavata uusia ihmisiä kuin reissussa), osallistunut couchsurfing-miitteihin, sopinut tapaamisia vanhojen ystävien kanssa ja aloittanut pari uutta harrastusta.

Nyt viiden viikon Helsingissä asustamisen jälkeen olen todella tyytyväinen elämääni. Jokainen päivä on ihana ja uusi, kaupunki täynnä mahdollisuuksia.

Ainoa ikävämpi puoli täällä on se, että joutuu aivan kaiken aikatauluttamaan kalenteriin, ja aika ystävien kanssa on rajallista. Reissussa kun pystyi viettämään vaikka viikon putkeen hotellin sängyssä uuden poikaystävän kanssa, täällä tapaamisen deittikaverin kanssa saa ehkä ensi viikon torstaille klo 16-18.

Elämästä voi kuitenkin tehdä itsensä näköistä ja aktiivista täälläkin. Erityisesti kannattaa valita ammatti huolella. Kiva työ - parempi mieli :)

Disclaimer: katsotaan tilannetta uudelleen sitten marraskuussa... mutta nyt on hyvä fiilis.

4
Yleinen / Vs: Matkaväsymys
« : 29.02.2012, 01:47:06 »
Erittäin hyviä ajatuksia ja vinkkejä, kiitos niistä :)

Kyllähän se hieman helpottaa, kun miettii millaista on Suomessa tällä hetkellä... ei tee lainkaan mieli takaisin ennen huhtikuun puoliväliä, jolloin lennän kuraiseen Helsinkiin.

Hävettää tunnustaa, etten ole oikeasti reissannut-reissannut (eli katsellut nähtävyyksiä) juuri lainkaan... olen viettänyt jopa 3kk yhdessä paikassa (sukeltamassa), ja 1vko-1kk muissa mestoissa. Mietiskelin hieman enemmän mistä on kyse, ja pistän aikalailla kulttuurishokin piikkiin. Vaikka olen pelkkiä Ameriikkoja matkannut, niin kyllähän sitä joutui taas uudelleen orientoitumaan kun ympärillä vaihtui kieli (espanja -> portugali) ja ihmiset. Arkipäivän asioista tuli aika monta astetta vaikeampia, kun en enää pärjännytkään suvereenisti kuten aikaisemmin espanjaksi. Osaksi toki myös koti-ikävää ja normaliuden kaipuuta.

Yleensä se minun juttuni on ollut käydä ostoskeskuksessa haahuilemassa (en tosin osta mitään, mutta jotenkin ne ovat ympäristöinä rauhoittavia samankaltaisuudessaan), leffassa katsomassa jotain Hollywood-moskaa popparikipon kanssa ja jos mahdollista syömässä sushia tms.

Todella loistokas idea myös tuo "viikonloppujen viettäminen" vapaana. Välillä päivän ohjelma on delfiinien katselua biitsillä tai hyppelemistä hiekkadyyneillä, mutta aina se mestoille pääseminen kuitenkin "rasittaa" kun selvittää busseja tai seikkailee pusikoissa. Voisi yrittää pitää enemmän aitoja chillailupäiviä.

Minulla auttaa nähtävästi sekin, kun voi jakaa reissun jonkun kanssa. Tällä hetkellä on tyyppi jonka kanssa on reissattu nelisen viikkoa yhdessä, ja on se vain rennompaa kun voi jakaa käytännönasiat - selvittää aikatauluja, ruokalistoja, hotelleja yms. Reissun käytännön rasitukset puolittuvat.

5
Brasilia / Vs: Telttailu Brasiliassa?
« : 22.02.2012, 21:34:16 »
Tämä lienee jo kovin myöhäistä aloittajaa ajatellen, mutta olen hieman observoinut muiden telttailukäytöstä reissuni aikana. Vaikuttaa siltä, että biitseillä teltan saa usein pystyyn hostellin pihalle, jolloin kamat ovat ainakin aidatulla alueella, ja suihkut & keittiö löytyy. Hipit kyllä leiriytyvät myös rantojen tuntumassa, mutta silloin ei tosiaan ole oikein mitään palveluita.

Vale do Capaossa viestin lähes kolme viikkoa leirintäalueen pienessä mökissä, ja ihan hyvin siellä näytti telttailu sujuvan. Mitään kovin arvokasta tuskin kannattaa telttaan jättää, vaikken kuullut että keltään olisi mitään varastettu. En kyllä jättäisi Suomessakaan.

Kaverit kävivät vaeltelemassa Chapadan kansallispuistossa, ja siellä sai ihan vapaasti telttailla myös. Jos on vaeltelevaista sorttia, niin hyvinkin kannattaa lähteä sinne tallailemaan.

6
Brasilia / Vs: Brasilia
« : 22.02.2012, 21:26:48 »
Reissailen tällä hetkellä Brasiliaa itsekseni, ja kokemukseni mukaan naisena tulee lähinnä varautua siihen, että miehiä riittää  ;D Myös kaikenlaiseen huuteluun ja käpälöintiin kannattaa suhtautua suopeasti ja lempeydellä. Ne nyt vain ovat sellaisia...

Portugalia kannattaa tosiaan osata, itse olen aika hyvin pärjännyt espanjalla, joka on ajan kanssa muuttunut "portuñoliksi", eli käytän oppimiani portugalin sanoja espanjan seassa mahdollisimman paljon. Mutta yleisesti ottaen pärjää myös osoittamalla haluamaansa ja sanomalla hymyn kanssa "obrigado" kun homma on selvä. Jokaisesta sanasta on kyllä iloa. Hedelmät, ruuat ja numerot lienevät ne tärkeimmät.

Aika vähän sitä tulee kuitenkaan ihan yksin reissattua. Yleensä ihmiset matkaavat jokseenkin samoja reittejä, ja usein joku muu osaa tarpeeksi portugalia jotta asiat hoituvat.

7
Yleinen / Vs: Yksin matkustaminen
« : 22.02.2012, 16:34:39 »
Ainakin minulla yksin matkustaminen harvemmin tarkoittaa sitä ettei olisi seuraa, ja matkakavereista syntyy aika kiva turvaverkko, jos samoja reittejä tallailee. Kaverilta varastettiin "kaikki" bussissa Nigaraguassa, mutta heti hostellille päästyä löytyi tyyppejä jotka hän oli tavannut aikaisemmin, ja he tarjosivat välittömästi olutta ja olkapään ;D Itsekin olen käynyt lekurissa reissukaverin apuna tulkkaamassa pari kertaa.

8
Yleinen / Matkaväsymys
« : 22.02.2012, 16:28:50 »
Tästä on varmasti ketju jossain, mutta haku ei löytänyt, joten aloitin uuden (iski myös hakuväsymys  ::))...


Olisi kiva kuulla parhaat vinkit mitä tehdä kun alkaa reissu rasittamaan. Tai tarinoita siitä mitä muut ovat tehneet.


Minulla reissua takana nyt 8kk, edessä vajaa 2kk, eikä jaksaisi enää yhtään mitään, vaikka ympärillä on upea Brasilia. Voihan plaah. Olen aikaisemmin törmännyt samaan pitkällä reissulla ollessa. Viime kerralla nukuin viisi päivää putkeen hostellissa, ja lopulta joku reissukaveri tuli samaan mestaan ja nappasi mukaansa. Nytkin on kaveri kiikarissa, jota voin seurailla parisen viikkoa, mutta harmittaa kun ei pysty täysillä nauttimaan kaikesta tästä mahtavasta. Niin ainutlaatuisia aikoja, hienoja hetkiä, ja takaraivossa jäytää vain koti. Hjälp...

9
Meksiko / Humalasta selliin
« : 18.09.2011, 04:34:39 »
Heip, meikä heiluu täällä Meksikon huikkeilla, Playa del Carmenilla tällä hetkellä. Meidän hostellista on muutama tyyppi heitetty yöksi selliin poliisin toimesta kun ovat kävelleet kännissä baarista kotiin. Toiselta poliisit varastivat iPodin, kellon ja 60 dollaria, sekä lähtiessä pistivät maksamaan vielä 50 dollaria lisää. Helposti satasen joutuu pulittamaan jos poliisin kätösiin joutuu, joten kannattaa nautiskella vetenä illan pari viimeistä drinksua.

10
Yleinen / Ashram-matkailu
« : 29.08.2011, 03:49:44 »
Vietin viime kuun ashramilla USAssa, ja laitoin kokemuksia jakoon jos jotakuta kiinnostaisi sellaista kokeilla. Kirjoittelin Virginian ashramista pätkän, mutta ehkäpä tähän ketjuun tulisi muitakin kokemuksia (en haulla löytänyt aiheesta olemassa olevaa ketjua, mutta jos on, niin tämän voi toki poistaa).

Ashrameiden etu on ehdottomasti edullisuus - niiden ei ole tarkoitus tehdä voittoa, vaan edistää juuri sinun henkistä matkaasi (ruoka ja majoitus korvataan työllä). Lisäksi niillä voi hengailla vaikka loputtomasti, ja ne tarjoavat erilaisia ohjelmia monipuolisesti ympäri maailmaa. Paikkoja on ainakin Bahamasaarilla, Kanadassa, Ruotsissa, USAssa, Intiassa...

Vaatimukset ja tarjonta vaihtelevat ashram-kohtaisesti.

Itse olin siis Yogaville-ashramilla, mutta olisi kiva kuulla muistakin mestoista. Jäi vähän kutkuttamaan, että olisi kiva käydä muissakin mestoissa tulevilla reissuilla.


11
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Burning Man, Nevada
« : 29.08.2011, 03:39:37 »
Kivaa, että teillä on porukkaa omasta takaa! Hieman kateellisena seurailen muiden valmisteluja ja yhteisiä suunnitelmia, mutta toisaalta parilla kaverilla on ollut sellaista säätämistä tuo lähtö, että on ihan kiva saada kaikki valmiiksi järjestettynä (paitsi omat telttailukamat toki piti hommata). Tänään eräs tapaamani paikallinen nainen hehkutti Green Tortoisen järjestelyjä ja hyviä safkoja, joten sikäli on loistofiilis mennä heidän mukanaan.

Meikällä on blogi osoitteessa kannella.wordpress.com, mutta Burning Manista juttua vasta 6.9 kun palailen sieltä. Paikan päällä kun ei ole nettiä.

12
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Burning Man, Nevada
« : 07.08.2011, 18:29:28 »
Olen matkassa ihan itsekseni, joten maksan Green Tortoiselle (www.greentortoise.com) siitä jotta huolehtivat minut paikalle ja pois, sekä hoitavat sapuskat ja juomat. On toki mahdollista myos ryhmittyä muiden menijoiden kanssa, netissä on sitä varten palsta, mutta koin itse turvallisemmaksi mennä ko. firman mukana, koska en halunnut ottaa sitä riskiä että kyydittäjälle tulisi joku force majour ennen h-hetkeä.

13
Hyvin sanottua wilhelm-! ja onnea matkaan :D

Meitsillä alkoi juuri vuoden vuorotteluvapaa (sekin tuli todella yllättäen, en uskonut että oikeasti sen saisin). Todella mielettömän mahtavaa, että yhteiskunta ja työnantajat tajuavat unelmia tukea. Niin sen pitää ollakin.

14
Todellakin! Huomenna työkkäriin selvittämään vielä muutamia juttuja, mutta jos ne tarkistukset menevät läpi, niin kaikki valot näyttävät vihreää. Ihan himmeetä. Mutta vielä täytyy yrittää olla ihan viileenä kun ei ole mustaa valkoisella. Huomenna saattaa jo ollakin.

15
Hakemani vuorotteluvapaa saattaa nyt ihan oikeasti toteutua  :o siis jopa kuukauden sisään. Sijainen on löydetty, ja jos kaikki menee putkeen niin viikon päästä on vuorottelupaperit tassussa!!! Vaikka vielä voi toki tapahtua vaikka ja mitä. Hän saattaa perua tms. Mutta tänään annan itselleni luvan olla iloinen tästä mahdollisuudesta  ;D

16
+ lähes äidinkielen veroinen englanti
+ likaiset lakanat tai vessat eivät saa säntäämään pakoon (tosin kerran Intiassa homeinen peti aiheutti pieniä väristyksiä), pari kirppua yökaverina ei järin haittaa.
- olen aika herkkä köyhyydelle ja kurjuudelle. Varsinkin kaltoinkohdellun eläimen näkeminen saattaa pilata päivän.
- vegenä ruuan löytäminen on välillä vaikeaa (ja siitä seuraa nälkäkiukku), silloin tällöin hankaloittaa myös suhteiden luomista kun ei voi jakaa ruokaa muiden kanssa tai välttämättä syödä samassa mestassa, tai joutuu kieltäytymään paikallisen tarjoamasta herkusta.
+ nukun missä vain ja milloin vain (lähes)
+/- olen rohkea lähtemään mukaan mihin vain - hyppään sillalta jokeen, liftaan Kolumbiassa, lähden tuntemattomien mukaan, uin haiden kanssa...
- hyvien ystävien saaminen vie aikaa, eli sytyn ihmisille hitaasti, vaikka hengailuseuraa saan helposti
+ poiden pyöritys auttaa luomaan kontakteja
+ kohtalaisen hyvä fyysinen kunto auttaa rinkkaa roudatessa ja katuja tallaillessa
- kuumuus vetää veltoksi
- olen aivan onneton pakkaamaan. Viimeksi puolen vuoden reppureissulla kamaa oli yli 20 kiloa!!! Mutta mistään ei pystynyt luopumaan, kaikki oli niin kovin tarpeellista - aurinkorasvaa, shampoota, aftersunia, hoitoainetta, kosteusvoidetta, toista kerrointa aurinkorasvaa, piilarinestettä, tietokone, huopa ja tyyny pitkiä matkoja varten, pari kirjaa, muutamat kengät, kledjut, tuliaisia sieltä täältä, vararuokaa... Ensi kerralla pyrin vähentämään ainakin "pakollisten" nesteiden määrää...
- en juo alkoholia kovin mielelläni, mutta moni sosiaalinen tilanne sitä vaatii, varsinkin muiden reissaajien keskuudessa hengaillessa (esim. joku tarjoaa minulle oluen kysymättä, juomapelien pelaaminen, illallisen kanssa bissen naukkailu)
+ jopa nautin pitkistä matkoista bussissa tai junassa, aikaa ajatella
+ olen aika hyvä olemaan yksin ja nauttimaan asioista itsekseni. Voin mennä baariin tai ravintolaan, museoon tai sukeltamaan.
+ positiivinen asenne - kaikki on hyvin niin kauan kun fyysisesti ei satu pahasti
- hyttyset, hiekkakärpäset ja muut purevaiset nauttivat maustani erityisesti - ja herkkä ihoni kutisee ikuisesti.
+ "reissausjärki" tiedän välttää turistirysiä (paitsi silloin kuin sellaiseen erityisesti haluan), osaan kysellä bussimatkoille eri luokkia, tiedän etsiä vuokrakamoja vaelluksille, osaan kysellä mitä päiväreissuun kuuluu / ei kuulu, googlettaa muiden kokemuksia, tinkiä kun se on asiallista... kaikenlaista jäänyt aikaisemmilta matkoilta kiinni nuudeleihin.
- en tykkää tinkiä
- toipuminen eroista ja lähtemisistä on hidasta, kestää pari päivää saada fiilis takaisin kun lähtee hyvästä mestasta tai viimeisin reissukaveri jatkaa eri suuntaan.
- lopulta koti-ikävä käy sietämättömäksi, näillä kokemuksilla ehkä neljä tai viisi kuukautta menee hymyillen.
- tarvitsen normaaliutta ja muita reissaajia jotta kulttuurishokki ei käy liian pahaksi. En pysty olemaan pienessä kylässä ainoana länkkärinä kuin ehkä viikon ennen kuin alkaa ahdistamaan.
+/- blondi skandinaavi - hyvässä ja pahassa. Enimmäkseen hyvässä.
+ into ja kipinä ylipäänsä lähteä.

Ai niin, ja vielä yksi - olen sniiduilun vastakohta. Otan aina sen vähän paremman vaihtoehdon, ja sen takia matkabudjetit tuppaavat pullahtamaan.

17
Luen Eat, Pray, Love -kirjaa, jossa Elizabeth Gilbert analysoi itseään reissaajana. Nauroin ja itkin kuvausta lukiessani, kun mieleen tulivat myös omat puutteet ja onnistumiset.

Hän kuvasi omaavansa onnettoman suuntavaiston, olemattoman suunnittelukyvyn (päätyy silloin tällöin pyörimään ympyrää juna-asemalle), kasvot jotka näyttävät välittömästi kaikki tunteet (näyttää eksyneeltä kun on eksyksissä jne) ja vatsan joka menee sekaisin pienemmästäkin. Mutta myös saavansa ystäviä missä tahansa ja kenestä tahansa, osaavansa pakata kevyesti ja omaavansa rennon asenteen.

Jäin miettimään mistä ominaisuuksista oikeasti on hyötyä reissussa. Olen reissannut aika monenlaisten ihmisten kanssa, ja joillakin on todellakin ilmiömäisiä kykyjä. Eräs sai bileet pystyyn joka ilta (poppikone, pullo rommia ja päivän mittaan viljellyt vihjeet ajasta ja paikasta), toisella oli täsmällinen suunnitelma joka päivälle, aikataulut, hostellit, kartat, kaikki hallussa, kolmas oli mestari tinkimään.

Mitä ovat sinun puutteesi ja vahvuutesi? Missä olet kehittynyt? Onko se ollut tietoista vai tullut kokemuksesta? Missä haluaisit olla parempi?

18
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Virginia / Pohjois-Carolina
« : 06.03.2011, 22:31:44 »
Tämä ei enää aloittajaa auta, mutta jos joku muu sattuu sinne suuntaan reissamaan, niin Ocracoke-saari Pohjois-Carolinassa on todella legendaarinen paikka lomanviettoon. Valtavia puuhuviloita, nelivedoilla biitsille (merikilppariraukat...), rantaviivaa kymmeniä kilometrejä. Kylämäinen tunnelma, vaikka suurin osa kävijöistä on turisteja (saarella asuu vakituisesti ihmisiä vain kourallinen). Monet palaavat joka vuosi.

19
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Burning Man, Nevada
« : 06.03.2011, 22:27:23 »
Jee, löytyipäs täältä Burning Man -ketjukin, tosin aika hiljainen sellainen. ;D

Olen menossa ekaa kertaa tänä vuonna elokuussa, lippukin on jo taskussa. Jänskää! Saa mielellään jakaa kokemuksia jos joku on käynyt.

20
Etelä-Amerikka / Vs: Kolumbia
« : 24.01.2011, 22:39:28 »
Tuolla the Andiamon sivuilla Tony sanoo, että hänen mielestään San Blas - Cartagena ei ole pyydetyn rahan arvoista.

http://theandiamo.com/logwp/sail-andiamo/sail-andiamo-san-blas-tofrom-cartagena/my-thoughts-about-sailing-between-panama-and-colombia/

Hyvin mielenkiintoinen kirjoitus, koska kun olin noilla main viime vuonna, niin päätin tehdä erikseen retken San Blasille ja sen jälkeen lentää Kolumbiaan juuri noista syistä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5