Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - janive

Sivuja: [1] 2 3
1
Moro,
Jenkeissä kannattaa ehdottomasti olla luottokortti. Niin kuin tuossa aikaisemmin mainittiinkin niin Debit-kortilla edessä saattaa olla hankaluuksia. Kaikki hotellit eivät hyväksy edes debit-korttia ja jos hyväksyvät niin summat saattavat olla suurempia. Kortille käyttöä tulee juurikin noissa hotellien ottamissa takausmaksuissa sekä esim. auton vuokrauksen yhteydessä. Summa saattaa olla huomattavakin varauksen pituudesta johtuen. Samoin, jos majoitutte useammissa paikoissa niin jokainen ottaa omat takausmaksunsa ja niiden palautumisessa saattaa mennä viikosta kahteen joten katetta pitää löytyä.
Esim. Norskin visa on hyvä, koska siihen saa paljon katetta ja käteisen nostostakaan ei mene erillisiä nostokuluja.

Estan hankkiminen käy kätevästi netissä ja sen saa useimmiten vuorokaudessa.

Ollaan kaverin kanssa lähdössä syyskuussa 3 viikoksi heittämään roadtrippiä LA-Las Vegas-Yosemite-SF-LA ja alustavasti budjetti on noin 5ke.
Jos yhtään kiinnostaa shoppailu niin LA:sta n. 30min päässä Anaheimin suuntaan löytyy Outletit joista saa hyvään hintaan poistettua merkkituotteita.

Majoittumiseen ja ruokaan kannattaa varata ainakin se 100$ / päivä sillä ovat melkoisissa hinnoissa. Toki pikaruokaloissa voi syödä edullisesti, mutta nekin alkavat nopeasti tympimään. Pihviaterian alkaa saamaan n. 20$ hintaluokassa.

Las Vegasissa majoittuminen keskellä viikkoa on varsin halpaa eri Casinojen yhteydessä. Viikonlopuksi hinnat nousevat pilviin.
Kannattaa muistaa, että monissa paikoissa alkoholitarjoilu on ilmaista (tippi pitää muistaa) jos pelailet muita kuin settipelikoneita. ;)

Jos varailette majoituksia LA:ssa esim. Airbnb:n kautta niin kannattaa lukea tarkasti tuleeko majoitukseen jotain siivouskuluja tai vastaavia. Voivat olla kalliimpia kuin itse yö kohtainen hinta...

Googlen Offline-kartoilla pärjää varsin loistavasti ja ne toimivat myös hyvin navigaattorina.

2
Tansania / Vs: Sansibarilta safarille
« : 23.10.2018, 12:02:11 »
Sansibarilta kannataa kyllä mennä lentämällä Arushaan tai Moshiin mistä pääsee sitten kätevästi safarille.
Bussissa on toki tunnelmaa, mutta matkasta tulee piiiiiiiitkä...
Safarit saa bookattua Sansibarilta, Arushasta, Moshista tai etukäteen netistä.

Juuri pari viikkoa sitten safarilla olleena voin varauksessa suositella Monkey Adventures nimistä lafkaa. (Voi bookata netistä)
Nuori firma jolla on hyvä tekemisen meininki ja ovat onnistuneet haalimaan wanhoja kokeneita oppaita duuniin.
Safarilla on erityisen oleellista, että on hyvä kokenut opas joka bongaa elikot ja osaa oikeaan aikaan mennä oikeaan paikkaan.
Monkeyllä on office sekä Arushassa, että Moshissa.

3
Aasia / Vs: Nepal
« : 15.01.2014, 06:56:04 »
Annapurna Circuitille olemme menossa. Mistä on porukka vakuutuksensa ottaneet?

Kyselin fenniasta ja urheilulaajennuksella tarjosivat 160€/2henk/25pv -settiä joka siis on voimassa myös tuolla 5400m.
Lisäksi kyselin vuoristotaudista ja sen hoidosta aiheutuvista kuluista sekä helikopterievakuonnista niin vastasivat ympäripyöreästi "vakuutus kattaa tapaturman ja sairauden hoitokulut ilman yläkorvaussummaa myös näihin liittyvät ehtojen mukaiset pelastuslennot kuuluvat vakuutukseen.".

Sitten on tietysti tuo goudan super joka on 100€ kallimpi mutta ilmeisesti kattaa oikeasti ihan kaiken... ainakin melkein.

Fenniaan olisin vähän kallistumassa mutta hiukan pelottaa kun olen siitä puljusta kauhutarinoita kuullut liittyen korvauksien saantiin...

Heitettiin joulukuussa 2013 Annapurna Circuit (Jomson circuit?) siten, että tultiin Jomsonista takaisin Pokharaan bussilla.

Itsellä oli vakuutuksena sama Eurooppalaisen matkavakuutus joka on ollut jo vuosia. Varmistelin tuota vuoristo-osuutta erikseen ja sain yksiselitteisen vastauksen kirjallisena, että niin kauan kun kyseessä on trekki (kävellen kulkemista) eli reissuun ei sisälly kiipeämistä, on normi vakuutus voimassa eikä tarvitse ylimääräistä maksaa.
Kyseinen matkavakuutus ei kuitenkaan korvaa vuoristotaudista johtuvaa evakuointia. Sen sijaan jos nilkka katkeaa 5416 metrissä ja lentoevakuointi on tämän takia välttämätön, vakuutus korvaa sen...  ;D

Tuohon rahannosto-ongelmaan olen tehnyt reissussa aina sitä, että laittaa etukäteen rahaa visa-tilille ja nostaa sitten creditin puolelta. Pankista kivenkovaan väittivät, että tililtä nostaminen on aina mahdollista, mutta käytäntö on näyttänyt toista...

4
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 20.07.2012, 13:53:54 »
Heipsan!

Olen lähdössä Intiaan ekaa kertaa marraskuussa ja viisumiasiat askarruttavat myös minua. Turistiviisumiin ilmeisesti vaaditaan todistus matkavakuutuksesta. Riittääkö esim. kopio vakuutuskortista, vai oletteko pyytäneet vakuutusyhtiöltä jonkin erillisen todistuksen?

Ainakaan multa ei kyselty mitään todistuksia vakuutuksesta, mutta olin pyytänyt vakuutusyhtiöltä etukäteen todistuksen varmuuden varalta. Eli kun vaikka soitat vakuutusyhtiöön ja pyydät todistusta niin lähettävät sieltä paperisen todistuksen ilmaiseksi.

5
Intia / Vs: Mikä on Intian paras biitsi?
« : 18.07.2012, 15:31:09 »
Täältäkin ääni Gokarnalle.

Tuli pyörittyä maaliskuussa noilla Goan rannoilla (Palolem, Agonda ja Arambol) kunnes suunnistin Gokarnalle.

Noista rannoista ehdoton suosikkini oli Arambol sen rennon meiningin ansiosta.
Majoituin rannan pohjois-puolella jossa ei ollut niin paljoa turisteja. Rannan etelä-kärki, kallioiden takana oli niin täynnä venäläisiä turisteja, että siellä ei huvittanut olla.

Gokarna erosi tosiaan Goasta melkoisesti sen rauhallisuuden takia.
Om Beachilla pystyi aamusta kävelemään yksinään. Iltapäivästä rannalle valui lähinnä vanhempia hippimäisiä reissaajia.

Illalla paloi useana iltana nuotio jonka ympärillä porukka sitten soitteli kitaraa ja rumpuja.
Majoitus taisi maksaa parhaimmillaan 150rp/yö.

Ravintolat menivät kiinni varsin aikaisin, noin 22.00 jonka jälkeen oli mukava levytellä rannalla ja katsella kirkasta tähtitaivasta, kun valosaaste ei ollut blockaamassa näkymiä.

6
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 11.07.2012, 15:35:10 »
Lennetään kaverin kanssa 8.12 HKI-DEL-KTM
Lennot on Delhiin Finnairilla ja Delhistä Katmanduhun Jet Airwayssillä.

Kilroylta sanoivat, että PITÄISI onnistua laukkujen checkaaminen suoraan Katmanduhun asti, mutta joissain tapauksissa on joutunut ottamaan laukut ulos tullattavaksi Delhissä. Tässä tapauksessa on kuitenkin myönnetty transit-visa kentällä.

Meillä nuo lennot saapuvat ja lähtevät samasta terminaalista joten yritetään alkuun jos selviäisi ilman viisumimaksuja tai mahdollisella pienellä lahj... palvelumaksulla... ;-)


7
Aasia / Vs: Nepal
« : 19.06.2012, 19:03:58 »
Kirjoittelehan Peltsi tänne miten homma luonnistui ja paljon maksoitte mistäkin.

Olisi sama Annapurna Circuit tiedossa Joulukuun alussa. Tosin oppaan palkkaaminen on mietinnänalla.

Juttelin Portugalilaisen kaverini kanssa, joka kävi vetämässä ABC trekin maaliskuussa ja hän sanoi, että onnistuu loistavasti omatoimisestikkin ilman opasta. Ylimääräiset kamat voi jättää jemmaan guesthouseen ennen lähtöä ja kantaa rinkassa loput.

Kyliä tuolla on kuulemma niin tiuhaan, että varsinaista riskiä eksymisestä ei ole.

8
Aasia / Vs: Nepal
« : 23.05.2012, 16:26:37 »
Paljos porukka on maksanut tänävuonna lennoista Kathmanduun? Mitä reittiä lennot ovat kulkeneet?

Tarkoitus olisi lähteä joulukuun alussa trekkailemaan Annapurnan tienoille.

9
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 23.03.2012, 11:16:16 »

Meillä on lento Bangkokista Delhiin ensi viikon perjantaina (30.3) ja viisumia ei oo hankittuna eikä tuu hankittua etukäteen. Onko siis parempi täyttää tuo VoA lomake jo ennen lentoa? Ja kyselivätkö mitää paluulennosta? Koska meillä on tarkoitus ylittää Nepalin raja joten mitään paluulippuja ei ole eikä tule. Ensi viikolla nähään miten menee, eiköhän siitä jotenkin kuitenki selviä :D

Joudutte täyttämään tuon VoA lomakkeen tiskillä, mikäli ette onnistu taikomaan virallista lomaketta jostain etukäteen.
Tarkistavat tiskillä, että lento pois Intiasta löytyy 1kk viisumin puitteissa eli kannattaa tulostella liput valmiiksi.

10
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 10.03.2012, 08:31:29 »

Lomakkeen saa vasta sedalta portilla joten sita ei voi tayttaa etukateen ja se on kaksipuolinen. Matkasuunnitelmat pitaa olla tiedossa eli missa meinaat reissata taalla ja ehdottomasti majoitusvaraus kirjallisena. Tai jo maksetusta majotuksesta kirjallinen todistus. Itsella oli vain sahkopostikeskustelu guesthousen kanssa varauksesta kun en halunnut maksaa netissa etumaksua joten jouduin antamaan sahkopostini tunnuksen ja salasanan jotta saivat taman keskustelun haltuunsa. Lukivat hymahdellen muutkin postit samalla. Todistus siita etta sulla on tarpeeks rahaa kaytossa, en tieda miten taman kaytannossa todistaa itse kavin nostamassa naurettavan summan rupsuja joita heiluttelin tullimiehen edessa joten nain sita ei kai hoideta, mieluiten master tai visakortti. Saattavat myos kayda tavarat lapi joten kannattaa miettia esim mita kirjoja on mukana. Anteeksi huono kieliasu laitetaan nappiksen piikkiin.

Nyt on pakko kommentoida, että itsellä meni kovin eritavalla tuo viisumihakemus Delhin kentällä.
Annoin virkailijalle 1 passikuvan, täytetyn lomakkeen ja 60$ + 1$ extraa.
10 min myöhemmin kävelin on-arrival viisumin kanssa hakemaan rinkkaa hihnalta.

Mitään ylimääräisiä kysymyksiä majoituksista tai rahoista ei kysytty. Lomakkeeseen tarvitun osoitteen Intiassakin heitin päästä.

 8)

11
Huomenna olisi lähtö Intiaan. Voi veljet, että sitä on taas tullut odotettua koko pimeä syksy ja alkutalvi!  ;D

12
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 19.02.2012, 21:43:59 »
Kiitoksia hyvistä vinkeistä tuon on-arrival visan suhteen.

Saavun keskiviikkoaamuyöstä Delhiin niin saas nähdä millainen prosessi on edessä.

Mitä kaikkia lomakkeita lentokentällä tarvitsee? Voiko tuota on-arrival visa hakemusta mahdollista täyttää etukäteen?

13
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Vs: O: LP India
« : 05.02.2012, 18:36:19 »
Nostetaas tätä pinnalle,

Eli vieläkin olisin kyseistä opusta vaille. Laittakaa mailia mikäli nurkissä pyörii ylimääräinen kappale.

14
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 03.02.2012, 12:35:04 »
Vähän päivitystä:
Kyselin IGCS:stä, että onko On-Arrivalal viisumi saatavilla vielä tammikuun jälkeenkin, johon vastasivat, että kyllä on.
Pyytämällä saa lomakkeen jonka voi esitäyttää Delhiin saapumista varten.

Pitää vielä kysellä tuota OA viisumia Intian päästä ja varmistella... :)

15
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 30.01.2012, 12:38:27 »
Terveiset Intiasta. Visa-on-arrival homma toimii Delhissä, kun on rahaa 62 dollaria (jotka joku kävi vaihtamassa rupioiksi), 1 mustavalko- tai värikuva ja kärsivällisyyttä maahanmuuttovirkailijoiden kanssa. Minulla oli lentojen välissä aikaa kaksi kuukautta, mutta kun oli esittää toinen dokumentti että poistun maasta 29. päivänä niin sain kuin sainkin viisumileiman passiini. Lopussa virkailija tosin vielä vitsaili/ilkeili että en olisi oikeutettu lentokenttäviisumiin, juuri edellämainitusta syystä :D

Nyt on näköjään tälläinen teksti IGCS:n sivuilla:
NEW TEXT: Tammikuussa 2012 on vielä saatavissa suomalaisille (lentokentät: Delhi, Mumbai, Kalkata, Chennai) . Sen jälkeen ei ole varma. Olkaa hyvää ja ottaa yhteyttä jos haluisitte tiedä ennemän ja/tai tarvisitte On Arrival-viisumi lomake: [email protected]


Pitänee kysäistä heti ensikuun alussa mikä on tilanne tammikuun jälkeen.

16
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 19.01.2012, 12:21:38 »
Kirjoittelehan sitten tänne kuinka kävi. Ensikuussa olisi lähtö Delhiin ja tuo Visa on arrivalin helppous houkuttelee...  ;D

17
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / O: LP India
« : 16.01.2012, 23:15:42 »
Ostetaan mahdollisimman uusi Lonely Planet India.
Tarjoa privalla tai janive ( ät ) gmail.com

18
Kaikissa vähänkin isommissa ostoskeskuksissa tuntui olevan optikkoliike jossa oli myös näöntarkistus.
Hinta pyöri 100-150bahtin tuntumassa.

19
Terveys ja turvallisuus / Vs: Sähköisku suihkussa
« : 20.04.2011, 20:19:52 »
Pakko myöntää, että Laosissa, Luang Prabangissa vähän jännitti mennä suihkuun...
Johdot oli liitetty suihkun lämmittimeen pinta-asennuksena tulleista johdoista vain kuorimalla päät ja teippaamalla ne kiinni.
Samoin puuttui eristys johtojen läpiviennistä itse vekottimeen...  :-\

http://3.bp.blogspot.com/-Spfx1Nk76v8/TWKRA52LtsI/AAAAAAAABJY/ohSZv-1d1MA/s1600/IMG_0606.jpg

20
Aasia / Vs: Vietnamin viisumi
« : 21.03.2011, 10:41:59 »
Onko kellään kokemusta lähiajoilta miten käy jos ylittää tuon 14pv maassaolo luvan minkä saa rajalta ilman viisumia? Selviääkö nimellisellä sakolla/pv vai miten homma etenee?

Itselläni on kuukauden viisumi, mutta kaverilla vain tuo 14pv leima. Tarvitsisi 5 päivää lisää aikaa maassaoleskeluun.

Sivuja: [1] 2 3