Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - petska

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Etelä-Amerikka / Vs: Machu Picchu
« : 06.01.2010, 23:51:05 »
Ehtiikö viikossa tehdä Limasta keikan Macchu Piccuun?

Kylla. Jos olettaa etta liikut kulkuneuvolla etka jalan.

Lima-Cuzco bussilla on noin 20 tuntia. Bussit kulkee pääasiassa yöllä. Cruz del Sur on suosituin ja kallein bussiyhtiö.

Cuzco-MP-Cuzco reissun tekee yhdessä päivässä. Peru Railin junamonopoli pelaa hyvin. Kallista se tosin on. Enkä suosittele tällaista päiväreissua.

Juna-aikataulut: http://www.perurail.com/

Voit tehdä reissun kolmessa päivässä mutta hulluahan se on!

2
Tyhmät kysymykset / Vs: E-liput
« : 06.01.2010, 23:36:00 »
Olen aina tulostanut tuon e-lipun ja kantanut sitä mukanani mutta sitä ei ole kysytty kuin kerran. Tämäkin tapahtui konetta vaihtaessa Heathrown lentokentällä kun Virgin Atlanticin tiskillä haluttiin nähdä koko matkasuunnitelmani. Tämä siis sen takia että olin ostanut lentoni useilta eri yhtiöiltä ja tästä syystä näytti siltä että viipyisin USA:ssa pitempään kuin kolme kuukautta.

Kannattaa pitää noita lippuja ja lappuja mukana vaikka usein kysytäänkin vain passia.

3
Kuinka helppoa ja aikaavievää oli ensinnä liikkuminen Perussa ympäriinsä - menitkö suoraan Limasta kohti Iquitosta, vai miten?

Gringo Traililla liikkuminen on Perussa todella helppoa. Tama alue tarkoittaa siis Liman etelapuolisia osia ja sisamaan Cuzcoa ja Lake Titicacaa. Reittia Lima-Nazca-Arequipa-Titicaca-Cuzco jyraa lankkareille tehdyt bussit jotka ovat kuin lentokoneita. Niissa on lentoemo, passitarkastukset, ja matkatavarat lukitaan ruumaan. Nama bussit ovat verrattain kalliita, esim Arequipa-Cuzco maksaa jotain 50-90 solea (12-22 eur).

Vaihtoehtoisesti voi kayttaa paikallisia busseja, mutta nama ovat hitaita silla ne pysahtyvat aina kun joku haluaa kyytiin. Myos niiden turvallisuudella etenkin yoaikaan pelotellaan, silla ryoston mahdollisuus on suurempi kun bussi pysahtelee yolla.

Pohjois-Perusta en varsinaisesti tieda kun en ole sinne pain menossa. Olettaisin etta kirjoittamani patee myos siella suosituimmille reiteille. Monet tapaamistani ihmisista olivat lentaneet Limasta Iquitosiin, ilmeisesti sinne asti ei mene kovin hyvia teita.

4
Terveys ja turvallisuus / Vs: Sikainfluenssa
« : 13.07.2009, 14:08:26 »
Jepjep, itsekin tuonne Buenos Airesiin suuntaamassa syyskuussa. Lähinnä huolettaa jos tästä possuukuumeesta aletaan lietsomaan täyttä paniikkia, suljetaan hotellit, kaupat kiinni, matkustuskieltoja, rajat kiinni yms. Onko kukaan BA:ssa tällä hetkellä? Miltä siellä näyttää ja onko tulevaisuudessa odotettavissa jotain vaikeuksia matkustuksen suhteen? Hieman ikävää matkustaa jos maassa on täysi kaaos päällä kun sinne saapuu...

Ilmeisesti Suomessakin odotetaan miljoonan ihmisen sairastuvan, joten olisi kai viisainta sairastaa tuo alta pois ennen reissua. :)

5
Ei se tukka näytä häiritsevän ainakaan Israelin armeijassa:Israelin armeija on kuitenkin maailman kovaluokkaisin, joten voi olla että siellä opetetaan miten välttää hiusten juuttuminen konekivääriin. Suomalaisethan eivät tätä taitoa vielä hallitse.

6
Vaikea sitä hiusten leikkaamista on perustella turvallisuussyillä, kun naisten hiukset kuitenkin voivat olla pitkät. Uskoisin syyn olevan siinä, että kaikkien pitää näyttää "sotilaallisilta", eli samanlaisilta.

Itsekin olen pohtinut miksi naiset eivät käy armeijaa. Hyvin naiset pärjäävät kuitenkin esim. Israelissa, käyvät vielä 2-3 vuotta sitä armeijaa. Itse näen aina punaista, kun joku nainen tulee minulle sanomaan että "miesten kuuluu käydä armeija". P***apuhetta, yhtä hyvin naisetkin voivat käydä armeijan. Sellainen joka ei itse ole ollut armeijassa, ei ymmärrä millaista ajan haaskausta se todellisuudessa on. Nykyään naiset saavat varaslähdön opiskeluun ja työhön, he siirtyvät näihin noin vuoden miehiä aikaisemmin.

Paras vaihtoehto olisi tietysti, jos kukaan ei joutuisi armeijaan.

Jos jotain hyviä puolia armeijasta haluaa kaivella, niin tuo pakkososiaalisuus pitää osittain paikkansa, itse ainakin ymmärsin armeijan jälkeen että Suomessa on käsittämätön määrä idiootteja (itsehän olen häikäisevän älykäs).

Ja armeijassa tietty viimeistään oppii, ettei elämä ole reilua. Itse kehitin valehtelutaitojani huomattavasti intin aikana. Kaikenlainen lomien kusettaminen ja nakkisuojat tulivat hyvin tutuiksi.

Että sellaista vuodatusta, minua kaivelee suunnattomasti että jouduin hukkaamaan puoli vuotta elämästäni lattioita moppaillen...

7
Kannatan edelleen tuota bad tripiä. Muista ideoista en ole niinkään innostunut.

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / TUNNUSTUKSIA
« : 24.06.2007, 14:52:48 »
Lainaus käyttäjältä: "Urho_Kekkonen"
Sen sijaan kykyni tunnistaa ihmisten kasvoja on pahasti vajavainen. Pitkältä ajalta tutut ihmiset sentään muistan, mutta esimerkiksi elokuvien katsominen saattaa tuottaa minulle suunnattomia vaikeuksia. Jos esimerkiksi keskeisissä rooleissa on kaksi parratonta valkoihoista miesnäyttelijää, en erota heitä toisistaan, mikä taas helposti johtaa täydelliseen kärriyltä putoamiseen.


http://en.wikipedia.org/wiki/Prosopagnosia

Tuo voi olla kiinnostavaa luettavaa.


Lainaus käyttäjältä: "Urho_Kekkonen"
Kyseessahan on ilmio nimelta synestesia.


Äärimmäisen mielenkiintoinen ilmiö tuo synestesia. Synesthesia -sivulta klikkailin tieni Number form -kohtaan ja havaitsin että itse hahmotan vuodet tuollaisella number form -tyylillä, eli näen mielessäni "kuvan" vuodesta joka on suurinpiirtein ellipsin muotoinen rata. Sitten voin mielessäni zuumailla ulos ja sisään tuosta ellipsistä ja tarkastella lähemmin kuukausia ja viikkoja.

Hämmentävää etten ole koskaan ajatellut tätä tarkemmin. Olin ajatellut että kaikki tekevät samoin. Kertokaapa miten te hahmotatte vuodet ja muut ajanjaksot.

9
Lainaus käyttäjältä: "lennox"
Hyvä esimerkki täysin tarpettomasta, ihmisarvoa loukkaavasta testauksesta ovat Jenkkilän Wall Martin työntekijöiden huumetestit. Tuskinpa kellekään aiheutuisi mitään vaaraa, vaikka työntekijät olisivatkin pöllyssä työpaikalla. Vapaa-aika taas on työntekijän omaa aikaa.


Mielestäni työaikana työntekijällä ei ole mitään asiaa olla minkään aineen vaikutuksen alaisena, ei alkoholin tai muiden päihteiden. Ongelma huumetesteissä on se että esim. kannabis näkyy vielä sen viikonloppukäytön jälkeenkin veressä, toisin kuin alkoholi. Joten vaikka käytöstä ei olisi mitään haittaa työssä, saattaa potkut olla silti edessä huumetestin jälkeen.

10
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
"Even a bad trip is better
 :shock:
Than no trip at all"Kannatan tätä!

11
Lainaus käyttäjältä: "rommitommi"
Mielestäni kuitenkin länsimainen järjestelmä takaa parhaiten maailmassa ihmiselle mahdollisuuden etsiä onnea omalla tavallaan.


Niinpä. Ihmisille on uskoteltu, että onnea pitää "etsiä". Itseään pitää "toteuttaa" harrastamalla vaikkapa taidemaalausta tai jotain vastaavaa. Mahdollisuuksia on rajattomasti.

Kuitenkin tutkimukset kertovat, että ihmiset ovat onnettomia, jopa onnettomampia kuin koskaan aikaisemmin. Itsemurhaluvut ovat korkeita ja joka toinen käy jossakin terapiassa tai psykiatrilla (tänään luin että YTHS:n mielenterveyspalveluiden käyttöaste on kasvanut 50% 2000-luvulla). Ihmiset voivat huonosti.

Kenties tämä johtuu liiallisesta yksilöitymisestä tai jostain muusta. Vaihtoehtoisia selitysmalleja on varmasti monia. Mutta ei tämä meidän länsimainen järjestelmämme ainakaan näytä takaavan onnellisuutta.

12
Kuinka suurella osuudella voi julistautua saaren kuninkaaksi?

Katsoisin että jos sijoitan sellaiset 51% vaadittavasta kokonaissummasta voin kutsua itseäni Koh Taon Kuninkaaksi.

Kaikki muut pallikset olisivat täten alamaisiani. Voin jakaa titteleitä kuten varakuningas, hovinarri ym. sijoitusten mukaan.

13
Aasia / Tarvitseeko Bruneihin viisumia?
« : 30.03.2007, 17:36:16 »
Jep, yritin kanssa Malesian puolelta Bruneihin ja käännyttivät rajalla kun ei ollut viisumia. Joten kannattaa sellainen hommata.  :D

Tämä siis 2006 kesällä.

14
Yleinen / Kokemuksia Travellerin Trans Siperian matkoista
« : 26.03.2007, 02:04:54 »
Väittäisin että sitten kun istut junassa kolmen tonnin paketti taskussa, saattaa alkaa v*tuttaa kun näet muita reissaajia, jotka tekevät saman matkan huomattavasti halvemmalla. Ja järjestävät siinä sivussa itselleen seikkailun kun hoitavat itse asioitaan. Tosin tuollaisen setin ostaja ei varmasti seikkailua kaipaakaan, sehän voisi olla vaikka jännittävää...

15
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Elokuvat
« : 22.03.2007, 18:01:37 »
Richard Linklaterin leffoja olen viimeaikoina katsellut. Satuin katsomaan Before Sunrisen ja se iski ihan täysillä, joten oli pakko katsoa jatko-osa Before Sunset. Täytyy sanoa että parhaita katsoamiani elokuvia molemmat, ja jatko-osana Sunset on poikkeuksellinen, sillä se on Kummisetä II:n kanssa ainoa katsomani joka yltää lähelle alkuperäistä. Viimeaikoina olen katsonut liian monta huonoa elokuvaa, joten nämä leffat olivat mukavia poikkeuksia.

Waking Life ja Slacker ovat myös hyviä kyseisen herran leffoja, molemmissa kiinnostavat keskustelut ovat pääosassa. A Scanner Darkly ja Dazed and Confused eivät oikein yltäneet samalle tasolle, mutta ok leffoja silti. Tape ja Fast Food Nation on vielä katsomatta.

Jo mainittu Pan's Labyrinth on myös tämän vuoden parhaita katsomiani elokuvia. Hieno fantasiamaailma, ja elokuvaan oli uskallettu laittaa myös oikeasti pelottavia elementtejä, toisin kuin moniin hollywoodin kiillotettuihin fantasiasoppiin.

Huonoista elokuvista mainittakoon Apocalypto ja The Departed. Ensimmäisessä alkupuolen väkivaltaisuuksia vain venytetään niin pitkälle että alkaa haukotuttaa ja leffan loppuosa koostuu huvittavan pitkästä juoksusessiosta. Departed taas oli mielestäni pitkäveteinen ja liian pitkäksi venytetty. Yllätyin kun jälkeenpäin kuulin sen saaneen oskareita.

Seuraavaksi varmaan katson Pan's Labyrinthin tekijän aikaisemman leffan, The Devil's Backbone.

16
Jep, kyllä itse lensin LCC:stä vuonna 2006. KL sentralista bussikyyti maksoi muistaakseni 10 rm, ja jollain tarjouksella pääsi ilmaiseksi takaisin päin.

17
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Uskonto
« : 15.03.2007, 13:47:48 »
En muista tehneeni tätä testiä aikaisemmin.


atheism 100%

Paganism 58%

Buddhism 46%

Satanism 33%

Judaism 33%

Christianity 29%

agnosticism 21%

Islam 17%

Hinduism 4%


Ateistiksi kuvailisinkin itseäni.

18
Säännöistä puuttuu kohta 11.

19
Lainaus käyttäjältä: "riinuska"
Tokihan kannabiksen käyttö ja tupakointi on jokaisen henkilökohtainen valinta,mutta mielestäni siitä ei ole kenellekään haittaa jos ne on kiellettyjen listalla.


Tätä logiikkaa käyttäen olisi mahtavaa tehdä suklaasta, sipseistä ja muusta roskaruuasta laitonta, nehän ovat haitaksi kunnon kansalaisille. Ylipaino on hengenvaarallista. Jonkinlainen suklaankieltolaki olisi paikallaan, olisi kiinnostava seurata laittoman kaupan lisääntymistä.

Asioiden kieltämisestä todellakin on haittaa. Se nimittäin edistää laitonta kaupaa, luo kukoistavat puitteet rikollisuudelle, ja vähentää valtion verotuloja.

Miksi joku muu päättäisi mikä on hyväksi minulle? Olenko itse niin hölmö etten osaa tehdä päätöksiä?

20
[offtopic]

Lainaus käyttäjältä: "Blanche-Neige"
Alkoholiveron alentaminenkin johti viinankulutuksen selvään kasvuun


En tiedä miten tämä alkoholin kulutuksen kasvu on laskettu, mutta voisi ajatella etä siinä katsotaan nimenomaan tilastoitua kulutusta, eli kun alkoholiveroa laskettiin, väheni viinan tilastoimaton trokaus ulkomailta ja tämä näkyi lisääntyneenä tilastoituna kulutuksena (alkosta ostettua siis).

Korjatkaa jos olen väärässä.

[/offtopic]

Sivuja: [1] 2 3 ... 14