Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TN

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 20.01.2017, 08:10:28 »
Mites tuo Oslobin valashaiuinti?
Kannattaako sitä käydä kannattamassa vai onko kyseenalaista toimintaa?
Onhan se monien mielestä hyvin kyseenalaista. Lisää tietoa löydät linkistä: http://dive-bohol.com/conservation/5-reasons-not-go-oslob/
Jää siis jokaisen itsensä päätettäväksi osallistuuko tuohon vai ei.

2
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 07.01.2017, 17:24:58 »
Mitä tekemistä/näkemistä Cebu-Bohol-Oslob?

Boholilla suklaakukkulat, tarsier tarha, panglao island?

Itselleni ehdoton kohokohta Boholilla oli https://www.tripadvisor.fi/Hotel_Review-g1082590-d616778-Reviews-Nuts_Huts_Resort-Loboc_Bohol_Island_Bohol_Province_Visayas.html
Siellä sai olla joen rannalla viidakossa upeiden maisemien keskellä  oikein mukavassa bungalowissa. Tuolta sai myös lainata kajakin ja sillä oli ihan parasta omaan tahtiin meloa jokea pitkin viidakon keskellä. Samoissa maisemissa menee kyllä ne aika suositut jokiristeilyt, mutta omaan tahtiin kajakilla fiilis siellä oli ihan erilainen, kuin muita turisteja täynnä olevassa lautassa, jossa musiikki soi täysillä.
Tosi  mukava ravintola noilla myös hienoissa maisemissa korkealla rinteessä joen yllä.

Panglaolla olin pari päivää Alona beachillä. Oli mielestäni samanlainen kuin muutkin tuollaiset turistikeskittymät kaakkois-aasiassa. Sukeltaminen  ja snorklauskin siinä lähistöllä oli hyvää. Olisko ollut Balicasag sen pienemmän saaren nimi jolla kävin. Ihan kiva paikka muutamaksi päiväksi, kun olin tulossa Bantayanilta jossa ei ollut tuolloin juuri mitään elämää. Paikallisten rauhallisen arjen lisäksi siis.

Andassa oli hieno valkoinen hiekkaranta, mutta vähän huono uimiseen matalan ja loivan rannan takia. Anda taitaa olla muuten aika hiljainen koska ainakin tuolloin 2014 joulun ja uudenvuoden välipäivinä siellä ei juuri muita reissaajia näkynyt. Resortit joissa kävi olivat tyhjillään ja vilkkaimmalla kohdalla rannalla vain vähän paikallisia päivää viettämässä. Itse jopa vähän pitkästyin tuolla sen neljän päivän aikana mitä siellä vietin.

Suklaakukkulat on kieltämättä jännä näky. Ei kuitenkaan mitenkään mieltä räjäyttänyt. puolisen tuntia niitä ihmettelin joltain näköala paikalta ja otin vähän fotoja.

Tarsier puistossa kävin ja siellä niitä otuksia muutamia jossain puissa ja puskissa nähtiin, mutta ei mitään ihmeellistä. Jollekin toiselle vois olla kiinnostavakin paikka kai.

Ihan täys floppi oli jonkinlaisen nähtävyyden statuksesta nauttiva bambusilta tms. (Sipatan Twin Hanging Bridge). Paikka ihan tupaten täys aasialaisia turisteja, jokimaisemat nutshutsissa oli jo nähty paljon hienompina ja siltakin oli jotenkin keinotekoisen turistirysän tuntuinen.

3
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 07.01.2017, 16:35:23 »
Ihan suoraan en osaa vastata koska ei ollut vauvaa vielä silloin kun filippiineillä on tullut käytyä. Samalla suunnalla kuitenkin Thaimaassa, Malesiassa ja Singaporessa oli just 10kk ikäinen poika mukana. Tuolta ainakin sai vauvanruokaa ja vaippoja. Välillä oli pienen etsimisen takana ja hinnat tosiaan aika kalliita. Ruuissa ja vaipoissa molemmissa suomea vähän kalliimmat. Tosiaan valikoima suppea ja läheskään joka paikasta ei mitään löytynyt. Tuli siis ostettua useamman päivän tarpeet aina kerralla, kun jotain eteen osui. Uskon siis täysin että filippiineiltäkin löytyy. Varmaan joutuu jonkun isomman marketin etsimään.
Suosittelen kuitenkin ottamaan vaikka niitä semper tai pirkka merkkisiä puristettavassa pussissa olevia ruokia vähän mukaan hätävaroiksi. Toki siellä paikallisten vauvatkin elävät, joten eiköhän joka tapauksessa jotain ruokaa vauvalle saa.

Ylimääräisenä huomiona vielä sellainen, joka toki voi olla sulla jo tiedossa, mutta kannattaa vaikkaa soittaa ennen lähtöä lentöyhtiölle ja ilmoittaa että matkustatte tuon 8kk ikäisen vauvan kanssa ja tahdoisitte koneesta paikan, johon saa sen korin/kehdon mikälie kiinnitettyä. Näin lentomatka huomattavasti mukavampi, kun saa vauvan "kunnon" sänkyyn nukkumaan ja itsellekin tosi ison jalkatilan. Lähinnä siksi mainitsin koska olen itse vähän ihmetellyt miksi ihmiset ei näitä paikkoja tunnu kovin usein pyytävän, eikä lentöyhtiöt tunnu automaattisesti niitä antavan vauvan kanssa matkustaville. Viimisen vuoden aikana 8 lentoa vauvan kanssa takana ja joka kerta olemme olleet ainoat vauvan kanssa koneessa noilla paikoilla. Muut ovat olleet vauvojensa kanssa ahtautuneina niille perus ahtaille  economy paikoille.

4
Yleinen / Vs: 10 000€, minne menisit,mitä tekisit?
« : 29.12.2016, 14:30:27 »
10 000K€ olis tosiaan kai 10 000 000€, jolla matkustaa aika pitkälle ilman sosiaalitukiakin ;D

Otsikossa kysyttiin kuitenkin mitä tekisin 10000€:lla. Luultavasti menisin kaakkoisaasiaan noin puoleksi vuodeksi. Siellä sitten hiljalleen liikkuu paikasta toiseen fiiliksen mukaan. Tuolla rahalla elämä olisi siellä oman mittapuuni mukaan jo aika mukavaa sen 6kk ajan. Lisäksi paikat siellä päin ainakin jollain tasolla tuttuja, joten elämä olisi aika helppoa. Ehdottomasti lähtisin yksin.

5
Lentomatkustus / Vs: Qatar Airways ja Dohan kenttä
« : 23.12.2016, 20:07:02 »
Viime sunnuntaina kävin. Viisumin saa kun menee ihan normaalisti passintarkastukseen. Siinä menee jonossa vähän aikaa riippuen paljon siinä sattuu ruuhkaa olevan. Sitä vaan sitten annetaan virkailijalle passin lisäksi luottokortti ja näppäillään pin-koodi maksupäätteeseen. Maksaa 100 Qatarin rahaa, joka oli noin 27 tai 28€. Aikaa tuohon viisumiin ei siis varsinaisesti mene yhtään normaalia maahan tuloa kauempaa. Taksi kaupunkiin maksaa vähän paikasta riippuen noin 40-50 paikallista rahaa, jonka yksikköä en muista. Oli joku riad tms. Taksijono on helppo löytää ja käyttävät automaattisesti mittaria. Matka kestää noin 25min.

6
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 08.12.2016, 07:37:20 »
Selvitin vastaavaa tilannettani nopeita kysymyksiä ja vastauksia ketjussa noin kaksi viikkoa sitten. Katso sieltä. Lyhyesti: Ei kuulemma ainakaan virallisesti riitä tuo lippu. Soitin asiasta Thaimaan lähetystöön. Oletan että olet menossa lipeltä langkawille. Osta lauttalippu valmiiksi langkawille telaga terminaalin sivuilta, niin ei tarvitse murehtia. Toki hankalaa jos päivä ei tiedossa. Itse ostin. Ei multa kyllä kukaan missään tietenkään mitään lippuja ole kysellyt, mutta noin saat mielenrauhan.

7
Päädyin soittamaan Thaimaan lähetystöön ja kysymään sieltä asiasta. Tosiaan pitäisi olla lippu nimenomaan tuon 30 päivän aikana ulos Thaimaasta. Paluulippu Singaporesta ei siis virallisesti olisi ollut riittävä.
Kuitenkin laiva-, juna- tai bussilippu pois maasta tuon 30 päivän sisällä on riittävä.
Olisi kai vaatinut lentolipun vain jos mulla olisi ollut esim. joku Intian passi ja olisin joutunut hakemaan sieltä visa on arrival viisumia tai jotain muuta sekavaa siinä taustalla.
Suomen ja monen muunkin maan passilla matkustaviin pätee tuo Visa Exemption Rule, joten saa vain leiman ja mikä tahansa lippu pois maasta kelpaa.

Tuskin sitä lippua missään kukaan kyselee. Tämä on taas tätä normaalia pari päivää ennen lomaa tulevaa turhaa stressiä ja panikointia jokaisesta pienestä asiasta.

8
Olen hommannut Qatar airwaysin lennon Helsinki -> Bangkok ja paluu kolme viikkoa myöhemmin Singapore -> Helsinki.
Viisumia en ole hommannut enkä hommakaan, koska Suomen passillahan saa lentokentältä heti 30 päivää oleskelu aikaa.
Kuitenkin tällaisessa tapauksessa ymmärtääkseni pitäisi olla joku todiste näyttää jo Helsingin lähtöselvityksessä, että poistun maasta tuon 30 päivän sisällä.
Kysymys kuuluukin, että riittääkö tähän todisteeksi esim. lauttalippu Koh Lipe -> Langkawi, vai pitäisikö tässä olla oikein joku lentolippu näyttää? Varmasti monella kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta?
Googlella löysin vähän ristiriitaista tietoa.

9
Tää on ihan 5/5 blogi! Toivottavasti into näiden pätkien tekemiseen ei reissun jatkuessa hiivu.

10
Kiina / Vs: Kiinaan pääsee nyt ilman viisumia...
« : 09.09.2016, 22:07:20 »
http://www.china.org.cn/travel/2016-09/08/content_39262033.htm

Tuollaiseen asiaa käsittelevään juttuun törmäsin Discover China facebook ryhmässä.

11
Lähi-itä / Vs: Doha, Qatar
« : 04.08.2016, 15:58:46 »
Hei onko jollain tuoretta tietoa mitä maksaa suomalaiselle tuo Dohan lentokentältä saatava visa on arrival? Loppuvuodesta lentojen välillä noin 20h aikaa tuhlattavana tuolla, mutta en oikein mistään onnistunut pienellä etsimisellä löytämään tuoretta tietoa viisumin hinnasta.

12
Itse pidän tuota Penangia enemmän sellaisena "pakollisena" kautta kulku paikkana Malesian Thaimaan rajan tuntumassa. Aikapaljon siellä porukka ilmeisesti käy, mutta ei kai se ihmisille mikään varsinainen matkakohde yleensä ole? Olin siellä ns. jumissa neljä tai viisi päivää 2010 loppuvuodesta. Sanoin "jumissa", koska olisin mielelläni jatkanut matkaa Langkawin Kautta Thaimaahan. Jouduin kuitenkin Penangissa jonkun pyhien takia odottelemaan useamman päivän ajan Thaimaan lähetystön aukeamista. Mieleen paikasta jäi George Town, jossa ei juuri mitään ihmeellistä ollut, mutta yhden päivän siellä kyllä viihtyi. Guesthouseja taisi olla aika hyvin siellä Little Indian kulmilla. Muutamalla rannalla kävin aikani kuluksi, mutta ne olivat jokseenkin vaatimattomia ottaen huomioon missäpäin maailmaa oltiin. Lisäksi rannalla paikalliset turistit ajeli jollain vuokraamillaan mönkijöillä ja vedessä oli monenlaista päristintä, joka vei viimeisetkin fiilikset rannalla olosta.

Toki siellä kannattaa käväistä jos on vaikka tuo mainittu neljä viikkoa aikaa ja haluaa paikan nähdä.

Itse tykkäsin tuolla alueella eniten etelä Thaimaan saarista andamaanien meren puolella. Esim Lipe oli ainakin vielä 2010 vuonna vähän offseasonilla oikein mukava paikka.

13
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 26.02.2016, 23:24:06 »
Mitenkäs on järkevintä hoitaa hotellin varaus kun mukana on pieni vauva? Edessä vähän uusi tilanne, kun pitäisi kesän lomalle vaimon kanssa ottaa 5kk vauva  mukaanNew Yorkiin.
Huomasin että jos laitan esim booking.comin hakuun 2 aikuista + 1 lapsi ja ikä alle 1 v, niin se haluaa tarjota vain jotain 3 tai 4 hlö huoneita, jotka maksaa paljon enemmän eikä paikkojakaan ole tarjolla kuin murto-osa todellisesta. Kannattaako siis vaan hakea huoneita kahdelle ja laittaa sinne lopun lisätietokenttään maininta, että mukana tulee 5kk vauva? Ei se vauva kuitenkaan tarvi mitään mitään omaa queen size sänkyä, vaan nukkuu luultavasti kuitenkin vanhempien kanssa samassa tms.
Eli miten porukka on toiminut vastaavassa tilanteessa?

14
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: All inclusive
« : 21.01.2016, 11:30:39 »
Varmasti löytyy all inclusive hotelleja yhdysvalloista. Enemmän varmaan sitten kyse siitä, mistä päin isoa maata sellainen laitos pitäisi löytää. Googlettamalla heti eka linkki oli: http://www.tripadvisor.com/HotelsList-United_States-All-Inclusive-Resorts-zfp7799497.html.

Tämä foorumi voi olla vähän huono tällaisten kyselyyn. Aika vähän täällä taitaa pyöriä porukkaa, joka majoittuu all incusive hotelleissa ja varaa matkansa perinteisistä matkatoimistoista.
Luulis kuitenkin että ainakin Miamiin tai Havaijille ihan tavalliset matkatoimistotkin porukkaa lähettelee.

Google on näissä asioissa paras ystävä.


15
Yleinen / Vs: Miksi matkaajat eivät syö ruokaa?
« : 20.01.2016, 12:27:01 »
Miksi omatoimimatkaajilla on niin usein tarve laittaa ihmisten matkustustottumukset ja mieltymykset jos jonkinlaiseen paremmuusjärjestykseen? Joillekin ruoka ei vain reissuissa ole siellä prioriteettien kärkipäässä. Toisille se voi jopa olla yksi suurimpia syitä matkustella?
Itse kuulun reissuilla useimmiten juuri niihin ihmisiin joille syöminen on vain yksi pakollisista perustarpeista. Se pyritään hoitamaan usein mahdollisimman nopeasti ja edullisesti pois alta, jotta päästään taas kiinnostavampien asioiden pariin.

Joillekin jonkinlainen, jopa vähän tarpeeton "sniiduilu" on myös jostain syystä muodostunut hallitsevaksi toimintatavaksi reissuilla. Toiset siis selvästi saa vähän kiksejä siitä, että pärjäävät mahdollisimman pienellä rahalla reissussa. Eikä se aina edes ole matkabudjetin pakottamaan sniiduilua. Jokainen tyylillään. Ruoka on yksi niitä asioita joista sitä päiväbudjettia on mahdollista puristaa.

Itselle se missä ollaan vaikuttaa myös paljon syömiseen. Esim syksyllä Japanissa tuli syötyä jatkuvasti, kun oli sellainen mukava +20c ja olin aina koko päivän liikkeellä. Ei tosin tullut syötyä kovinkaan paljon "oikea oppisesti" japanilaista ruokaa, koska sen on mielestäni lähes poikkeuksetta pahaa ja siellä oli aina tarjolla jotain houkuttelevampaa tai omasta mielestäni paremman makuista.
Jossain tropiikissa taas voi joskus havahtua siihen ettei ole tullut syötyä juuri mitään tai ainakaan kovin paljoa koko päivänä. Johtunee juuri siitä ettei siellä monesti tule niin aktiivisesti touhuttua, eikä energiaa kulu esim. kehon lämpimänä pitämiseeen tms. Toki rannalla hengaillessa monesti tulee silloin tällöin myös juotua olut tai kaksi ja tuokin aina aika tehokkaasti siirtää näläntunteen myöhemmäksi.

Varmasti maailmalla törmää myös usein länsimaisiin, useimmiten kai nuoriin, joilla käsitys ruuasta on vaan aika vääristynyt ja joutuvat sitten nirsoutensa ansiosta sinnittelemään niillä 35g sipsipusseilla, koska kokevat ettei tarjolla ole juuri muuta syötäväksi kelpaavaa.


16
Intia / Vs: Kokemuksia andamaaneista?
« : 17.11.2015, 08:22:00 »
Tuolla nimenomaan on kalliimpaa kuin Intiassa yleensä.

17
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 04.11.2015, 22:02:04 »
Tuohan on viimeaikoina valittu Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi useaan otteeseen. Ite kyllä lennän THY:llä mielelläni aina kun mahdollista. Ei varmasti tänä päivänä ole yhtään onnettomuusalttiimpi kuin mikään muukaan eurooppalainen yhtiö.

18
Aasia / Vs: Kambodza
« : 29.10.2015, 19:55:06 »
http://www.power-plugs-sockets.com/cambodia/
Itse en ihan tarkkaan muista millaisia pistorasiat olivat, kun pari vuotta aikaa vierailusta. Tuon linkin perusteella useammanlaista löytyy. Joissain paikoissa voi siis pärjä ilman adapteria, mutta monesti sellainen on luultavasti tarpeen.

19
"Uutislähde" se on kai siinä missä joku muukin. Aika paljon siellä kirjoituksia näyttää värittävän kirjoittajien omat mielipiteet asioista. Kuitenkin mun mielestä on ihan hyvä että joku jossain kirjoittaa asiosta myös vähän valtavirrasta poikkeavasta näkökulmasta. Harvassa täällä taitavat olla ne uutismediat joita ei joku intressi ohjaile.

Tuo mainittu MV-lehti taas vaikuttaa olevan pelkkää rasistista propagandaa, jossa ei edes keskitytä mihinkään muuhun kuin maahanmuuttokritiikkiin, joten en sitä näe oikein hyvänä vertailukohtana. Toi magneettimedia ei ole tuttu, mutta mitää käydä katsomassa kun erikseen mainittiin.

Omissa silmissä kyllä enemmän kirjoittajan vakavasti otettavuus kärsii jos samassa parin rivin viestissä on heti mainittu: NWO-hörhö, Foliohattu, Johan Bäckmanin äänitorvi , vakavasti otettava journalismi jne.
Jotenkin siitä välittyy heti sellainen tunteen palo ja fanaattisuus ettei kirjoittajalla voi olla ihan puhtaat jauhot pussissa ::)

20
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 27.07.2015, 11:17:48 »
Osaisko joku kertoa tarviiko Kroatiasta auton vuokrauksen yhteydessä ostaa vuokraamon tarjoama "cross border card", joka maksaa siis vuokraamon mukaan muistaakseni 7,5€/päivä. Vakuutus on kuitenkin joka tapauksessa voimassa kaikkialla euroopassa, joten tuon kortin tarpeellisuus vähän ihmetyttää. Tarviiko sellaisen siis joka tauksessa aina rajaa ylittäessä vai onko tuo vain vuokraamon yritys nyhtää lisää rahaa asiakkailta? Itsellä tarkoitus käydä Dubrovnikista vain ehkä Montenegrossa ja Bosnia-Herzegovinassa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5