Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Beatta

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Yleinen / Vs: Re: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 27.12.2010, 07:51:24 »
tämän kesäinen reilimatka tulee lisäämään listaa mutta tässä on hyvä alku:
1.Ruåtsi
2.Norja
3.Tanska
4.Viro
5.Venäjä
6.Saksa
7.Ranska
8.Espanja
9.Israel
Oho oliks niitä noin monta? Omatoimimatkoja ovat kaikki muut paitsi luokkaretki 1999 Israeliin Eilatiin ja Jerusalemiin.

Reilimatkan jälkeen:
10. Hollanti (ja Belgia)
11. Monaco
12. Italia
13. Vatikaani
14. Itävalta
15. Tsekki
16. Slovakia

Tulipa valloitettua yksi Baltian maa lisää, 17. Latvia!

Lisää maita 2004 vuodelta: 18. Liettua, 19. Puola, 20. Unkari

Edellinen viesti näyttää olevan vuodelta 2004 :) Sen jälkeen ollaan päästy lukuun 41!

Joukkoon kuuluvat nyt lähes kaikki Kaakkois-Aasian maat, Kiina ja Mongolia, Australia, NZ ja Fiji. Viimeisin matka päättyi viikko sitten ja suuntautui Usa, Kanada, Meksiko, Belize, Guatemala- akselille.

Kahden vuoden reissaamisen jälkeen on hyvä aloittaa duunit tammikuun alusta ja odotella tulevia työreissuja. Hauskaa uutta vuotta kaikille, toivottavasti saldoon kilahtaa muutama uutuus taas ensi vuonna.

2
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: belize
« : 08.12.2010, 18:38:38 »
Laitetaanpa tännekin hieman tietoa niille, jotka aikovat matkustaa Cancunista, Playa del Carmenista tai vastaavasta Jukatanin lomakohteesta Belizeen.

Busseja lähtee varsin tiuhaan ja reittiä Cancun-Chetumal ajavat useat bussiyritykset. ADO:n bussit ovat parhaimmat ja kalleimmat, mutta Suomen ja Länsi-Euroopan hintatasoon nähden ne ovat edullisia. Nämä bussit ovat huomattavasti modernimpia ja mukavampia matkustaa kuin Suomessa.

Me lähdimme Playa del Carmenista 7.20 lähtevällä bussilla joka saapui Chetumalin ADO:n terminaaliin puolenpäivän aikaan. Samasta terminaalista lähti 13.30 belizeläinen pikavuorobussi Belize Cityyn. Rajan ylitys sujui vaivattomasti, bussi pysähtyi välillä vain Orange Walkissa ja perillä Belize Cityn terminaalissa se oli melko tarkalleen kello 17.

Jos matkustaa Meksikosta Caye Caulkeriin niin nykyjään on WaterTaxi-yhteys Chetumalista San Pedroon ja edelleen Caye Caulkeriin. Hinta oli melko suolainen, reipas 500 pesoa, mutta säästää aikaa ja veneily noissa maisemissa on aina hienoa.

Joku kyseli snorklauksen hintoja niin itse kävin katsastaan Manatee watching + 2 snorklausta 110 B$ (55 usd) ja kyllä nähtiin merilehmiä! Ragamuffin tours on kovasti kehuttu, pari kaveria kävi kokeileen niiden snorklausretket ja tuli kovasti hymyillen takaisin, hintaa oli 89 B$ ja rommit kuuluu hintaan.

Paikalliset riutat, 2 sukellusta ja lounas 180 B$, Blue hole, 3 sukellusta, 380 B$. Melko hintava mutta todellakin koko rahan arvoinen! Retkeen sisältyi lounas joka nautittiin saarella jossa päästin bongailemaan lintuja luontopolulla. Oli omasta mielestä ihan reissun kohokohtia tähän mennessä.

Majoitusta on tarjolla kahden hengen huoneessa noin 40 B$ hintaan, itse majoittauduin Yuma's house hostellissa jossa 6 hengen dormissa yö maksoi 24 B$. Itse viihdyin hintatasosta huolimatta. Nettitunti todellakin maksaa kalleimmassa paikassa 15 B$/h ja pussi sipsejä 10 B$, mutta kiinalaiset on vallanneet saarta sen verran hyvin että halpaa ruokaa on tarjolla aina :)

3
Yleinen / "Pekka on nähnyt maailman jokaisen maan"
« : 27.10.2010, 16:00:00 »

4
Matkaseuraa / Vs: New York syksy 2010
« : 17.10.2010, 23:59:57 »
Moi Ville, itse olisin lähdössä 31.10. New Yorkiin myöskin yksin ja ensimmäistä kertaa jenkkeihin. Suunnitelmana olis 4.11. lähteä Toronton suuntaan kanssa, mutta ennen sitä suunnitelmat auki. Pistä s-posti jos seura kiinnostaa, tuija.b.jokinen(at)gmail.com

5
Tasan 2 viikkoa ja New Yorkin koneeseen!! Melkein 7 viikkoa reissua ja sit alkais työt pitkästä aikaa! Hienoo  8)

6
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: belize
« : 13.10.2010, 11:46:21 »
Mulla oli mielessäni sukeltaminen Belizen vesissä. Onko jollain suositella luotettavaa sukellusfirmaa, joka mahdollisesti järjestäisi matkoja myös kuuluisalle Great Blue Hole:lle. Belize tuntuu olevan täynnä hienoa sukellusmaastoa, mutta googletus antaa monesti hotellien yhteydessä toimivat (mielestäni riistohintaiset) firmat.

Myös muita mielenkiintoisia paikkoja sukeltamiseen saa ehdottaa. Tarkotus lentää marraskuussa Miamista Cancuniin ja valua rannikkoa alaspäin Belizeen ja pulikoimaan olisi tarkotus päätyä mahdollisimman paljon.

7
Miten on, kannattaako hostellit varata etukäteen jos matkustaa bussipassilla ympäri seelantia? ymmärtääkseni kuski on avulias hostellien järjestämisessä? mikä on yleisesti ottaen hostellien saatavuus marraskuun aikoihin? ja paljonko ne yleensä maksaa?

Homma toimii niin että esim. Magic bussin joka matkustajalle jaetaan sellainen lehtiö missä on suositeltuja hostelleja ja toimintoja. Siinä kun hyppää bussiin niin matkan aikana kiertää taulukko, johon laitat nimesi ja merkkaat jos haluat johonkin hostelliin itsesi varata. Kuski soittaa matkan aikana hostelliin ja ilmoittaa jos on täyttä (jota omalla kohtaa tapahtui 10 viikon sisään ehkä kerran).

Pakkohan noita majoituksia ei missään nimessä ole käyttää mutt jos sattuu hyvään porukkaan niin mikä jottei.

8
Hieno kone kyseessä ja mielettömän hiljainen! Pääsin itse lentämään Singapore Airlinesin A380 koneella Melbournesta Singaporeen ja huomasin, että lennän kyseisellä koneella vasta kentälle saavuttuani :) Äiti oli kateudesta vihreä kun soitin et meiksi lentääkin super jumbolla!

9
Itse olen kehittelemässä samanlaista unelmaa paraikaa. Itsellä maisterin paperit kemiasta haaveena PhD-tutkinto Australiassa. Koko hanke on todella alkuvaiheessa ja oman näkemykseni mukaan sulaa hulluutta jos meinaa opiskelun rahoittaa itse. Opiskelukustannukset pelkästään Sydney-Melbourne-Adelaide akselilla ovat 3000-6000€/lukukausi (eli puoli vuotta). Kokonaiskustannukset vuodessa on majoituksen ym kanssa noin 20-25 000 AUD.. Uudessa-Seelannissa on halvempaa jos sinne hinkuu, lukukausi maksaa noin 2000€. Australiassa on mahdollista hakea ulkomaisille opiskelijoille rahakkaita stipendejä, joita rahoittavat hallitus ja firmojen rahastot ja säätiöt. Stipendi kattaa yleensä lukukausimaksut ja mahdollisesti auttaa lentokustannuksissa.

Stipendin saaminen onkin sitten melkoinen duuni, mutta onnistuu jos asiaan todella perehtyy ja on hieman onnea. En siis ole itse vielä aloittanut prosessia millään tapaa, mutta kuulemani mukaan kannattaa tietenkin ensin tutustua yliopistoihin, valita kiinnostavimmat ja ottaa yhteyttä suoraan professoreihin joiden tutkimuskohteista on kiinnostunut. Hakuprosessi alkaa vasta kun löydät sopivan ohjaajan! Kun saat jonkun kiinnostumaan itsestäsi (ja tutkimussuunnitelmastasi) stipendin sekä viisumin hakemisessa auttaa myös oppilaitos ja tuleva ohjaajasi. Kyse on paljon miten itsensä saa esille ja kiinnostavaksi. Mahdollisuus stipendiin on parempi jos ei ole tutkimuskohteessaan turhan nirso ja pysyy avoimena ehdotuksille. Normaalisti tarvitset lisäksi kaksi suosittelijaa stipendin hakuun, joista ainakin toisen pitää olla akateeminen esim. graduohjaajasi ja toinen esim. työnantaja.

Koulumenestys on myös oltava hyvä jos aikoo parhaimpiin yliopistohin päästä sisään (arvosanat ~80% maksimista).  Suhteet jyräävät tässäkin suhteessa, kysy oman laitoksen kontakteja Australiaan tai siellä asuvien/opiskelevien ystävien neuvoja. Itsellä muutama kaveri on kirjoilla Brisbanessa luonnontieteitä lukemassa ja saan heiltä melko kultaisia neuvoja. Kaikkien yliopistojen sivuilla on mielettömästi infoa ulkomaisille opiskelijoille.

Esim. Sydney Uni  http://www.usyd.edu.au/internationaloffice/publications/index.shtml

Jos haet Suomesta opintotukea sinua koskevat myös ulkomailla samat tulorajat kuin täälläkin. Australiassa voi opiskelijaviisumin haltija hakea erillistä työlupaa joka antaa työskennellä 20h/viikko. Todennäköisesti tarvitset myös läpäisyn kielikokeesta (IELTS, 175€).

Tässä nyt alkuun jotain, pistä lisää viestiä jos tulee hyviä vinkkejä mieleen. Itse en ole edes kerinnyt yliopistolle vielä käymään :)

10
Australia ja Oseania / Vs: Darwin-Cairns
« : 27.05.2010, 04:18:25 »
Itse ajeltiin koko matka poiketen Kakadu National Parkissa päiväretkellä, matkalla on vaikka mitä nähtävää. Matarankan kuumat lähteet oli ihanan virkistävät ja Daly Watersin paikalliseen pubiin kannattaa tutustua :) Tennant Creekiin asti jouduttiin ajamaan kun puhkesi rengas matkalla ja koin parhaaksi lähteä kylästä samantien.. Ennen Tennant Creekiä itäänpäin menevällä tiellä (r66) onkin sitten... ei mitään! Ajettiin aika lailla 3 päivää putkeen aavikkomaisemissa eikä huvittanut enää edes pysähtyä kun oli sellainen "nyt ajetaan perille asti"-fiilis päällä. Nukuttiin leirintäalueilla teltassa/autossa ja oli niin pirun kylmä!

Matkalle päädyin 2 saksalaisen reissaajan kanssa jotka olivat ostaneet auton Darwinista ja halusivat jakaa bensakuluja. Matkan kesti 5 päivää ja mittariin tuli kilometrejä karvan alle 4000. Ottaa aikaa mutta hieno retki tuli tehtyä. Ja road train:n näkeminen oli aika vaikuttavaa, on niillä kokoa!

11
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 26.05.2010, 10:01:21 »
No ei auta tuo tieto tällä erää kun lähtö on sunnuntaina ja en ole Suomessa vaan Australiassa :) Mutta hiffasin juuri että täällä Melbournessa on Intian lähetystö niin taidan piipahtaa siellä pikaisesti heti huomenissa!

12
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 26.05.2010, 07:35:44 »
lupa Intiaan takaisin paluuseen jarjestyy. Perus Intia-saatoa ollut siis. Mutta taalta saa 700 Nepalin Rupialla (7 eur) luvan palata takaisin Intiaan vaikka edellisesta visiitista olisi kulunutkin alle 2kk.

Hieno juttu, juuri tätä tietoa lähdinkin täältä etsimään. Kuinkas kauan mahtaa tuo prosessi viedä että saa luvan palata Intiaan. Itsellä olis aikaa Nepalin puolella vain viikon verran ja sitten pitäisi palata takaisin Delhiin.

13
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 17.06.2009, 17:05:52 »
Mikä on Jakartan tilanne tällähetkellä?

Jos joku on visitoinnut siellä vaikka Jalan Jaksan alueella niin olis hyvä tietää asiasta. Onko siellä liian hiljaista? Joskus siellä oli ihan actionia baareissa, vaikka ei nyt mitään megamenoa. Joten minkalainen skene on nyt ???

Oltiin Jalan Jaksalla pari viikkoa sitten ja aika hissua on. Yhtenä iltana oli jonkun synttäribileet, jolloin musa soi aamuun asti. Yksi kunnollinen baari taitaa kadulta löytyä. Huoria on hostellit ja kapakat täynnä. Ei oikeen iskenyt meihin.

14
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Suomikauppa
« : 02.05.2009, 16:19:18 »
Ko Taolta löytyy ruotsalainen karkkikauppa, jossa myydään irtokarkkeja ja esim. hyvää makumaasta - karkkipusseja.

Myös Malesiasta Langkawin satamasta löytyy karkkikaupasta Fazerin suklaita kokonainen hyllyllinen!

15
Junamatkustus / Vs: Trans-Siperian matka
« : 19.02.2009, 13:23:35 »
Tietoja tammikuulta löytyis. Kaikki matkat 2 lk makuuvaunussa, koska 3. lk oli täynnä ja osassa junia ei sellaista löytynyt.

Moskova - Irkutsk 179 € (n. 88 h)
Irkutsk - Ulan Bator 70 € (n. 36 h)
UB - Peking 110 € (n. 30 h)

UB:ssa oli pakko käyttää matkatoimistoa kiinalaisen uuden vuoden takia, mutta muuten liput on ostettu paikallisilta rautatieasemilta.

16
Jos luet kemiaa ja valmistaudut amorin/teddyn tenttiin, et tee kirjalla yhtään mitään. Kopioi kaveriltasi muistiinpanot ja opettele laskut ulkoa :) Onnea tenttiin!

17
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 04.01.2009, 19:50:51 »
Reissussa toista paivää, matkalla maailman ympari. Kohteina trans-Mongolian junarata (Moskova, Irkutsk, UB, Peking), Kiinaa ristiin rastiin, kaakkois-Aasiaa, Balilta Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja jenkkien kautta kotiin. Aikaa 1 vuosi.

Helvetisti itään:

jokisetmenee.blogspot.com

18
Moikka!
Me olemme myös lähdössä tammikuun alussa, tarkalleen ottaen 2.1. Moskovaan ja siitä todennäköisesti 5.1. eteenpäin kohti Irkutskia. Eilen kävimme lunastamassa varaamamme liput, joten voi olla että törmäämme junassa.

Matkaan lähdössä 26/27-vuotias pariskunta ja matkaseura kelpaisi ainakin junamatkan ajaksi, miksei pidemmällekin. Matka jatkuu Venäjältä kohti Kiinaa ja Kiinasta suunnistamme kohti lämpimämpiä maita kuten Vietnamia ja Thaimaata.

Laitakkaapa postia jos seura kiinnostaa: tuija.b.jokinen(at)gmail.com

Toivottavasti olette muuten hankkineet jo liput Moskovaan, koska 4.11. yritimme varata lippuja 2.1. lähdölle ja juna oli täynnä (lippuja olivat olleet myynnissä 5 päivää). Pääsemme kuitenkin lähtemään lisävuorolla samana päivänä. Tuntuu olevan tunkua siihen suuntaan!

19
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Siperian kautta USA:han
« : 09.11.2008, 20:07:16 »
He lensivät mielestäni Venäjältä Magadanista Anchorageen Alaskaan, siksi niitä lentojakaan ei ehkä löydykään. Tuli kyseistä tv-sarjaa seurattua tiiviisti  :)

20
Lyhyesti kysyn, että onko trans-siperian junien vaunuissa sähköpistokkeita?

Sivuja: [1] 2 3 ... 7