Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Drahia

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
2
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 19.07.2009, 12:15:40 »
Mulla jotenkin lopahti mielenkiinto parin jakson jälkeen, jotenkin en vaan enää jaksanut innostua koko Madeventuresta. En tiiä mistä johtuu... ehkä siitä että aikansa kaikelle, ja ehkä tota nyt oli jo nähty tarpeeksi.

3
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - majoitus
« : 19.07.2009, 00:04:26 »
Minä hostelleihin täysin kyllästynyt yövyin Lontoossa tällaisessa paikassa: http://www.gumtree.com/london/83/38109583.html

Suosittelen erittäin lämpimästi!!

4
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 06.05.2009, 18:25:46 »
Montalcinossa suosittelen tällaista majapaikkaa niille jotka haluaa vähän parempaa kuin hostel/majatalo tms: http://www.lacasellamontalcino.com/eng/home_en.html

Hei, ajoin paikan ohi viime viikolla (en vaan saa mieleeni tarkkaa kohtaa). Mitä veloittivat viikosta?

Huvittaa tuo sijainti 500 metrin päässä keskustasta - voi olla aika tiukat 500 metriä, kun kylään on kuitenkin jyrkkä nousu.

Veloittivat 420 eur/vko kahdelta hengeltä, sisältäen aamiaisen. Ja huoneisto tosiaan oli valtavan ihana, siisti ja kaikinpuolin laadukas. Oli hintansa väärti.

Joo, noin 500 metriä oli keskustaan, eikä nousukaan minusta mikään erityisen jyrkkä ollut. Normaalikuntoiselle ainakin ihan piece of cake. 8) Ja kotiintulo sujuikin sitten aina kivasti alamäkeä.

5
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 03.05.2009, 13:39:00 »
Mua ei kiinnosta matkustaa arabimaihin eikä Itä-Euroopan maihin.

Miksi ei Itä-Euroopan maihin? :) Olis kiva kuulla perustelut.
Ja mitkä maat lasket mukaan Itä-Eurooppaan?

6
1. Englanti - haluisin osata täysin sujuvasti, ilman mitään takelteluja
2. Italia - kaunis kieli! Osaan jonkin verran jo.
3. Hindi - Muutaman sanan jo osaan, haluisin oppia lisää
4. Ruotsi - Hyödyllinen kieli työn kannalta.. ja muutenkin, olis kiva voida puhua ruottia mm. ahvenanmaalaisten kanssa
5. Venäjä - Tää olis myös hyödyllistä osata työn kannalta.

7
Jätin kaupungin hulinat väliin ja läksin mökille. Ihanan rauhallinen vappu!

Kun ite ei niin hirmuisesti pidä ryyppäämisestä, on vapun kaltaiset juhlat aina vähän tylsiä... Kun juominen tosiaan on se itse tarkoitus. Pikkuhiprakka on toki jees, mutta kun mulle riittää siihen ihan vaan 2 lasia kuoharia.

8
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - majoitus
« : 28.04.2009, 21:30:10 »
Mietin tässä eri majoittumisvaihtoehtoja Lontoossa... Hostelli tai hotelli ei käy (been there done that and had enough). Huoneisto/studio olisi käypä vaihtoehto, ja niitä on tarjolla ihan hyvin. Sitten kävi mielessä myös homestay-vaihtoehto, ja laitoinkin jo meiliä eräälle lontoolaiselle taiteilijalle jolla on työtilat (ja samassa yhteydessä asunto) jossain Pohjois-Lontoossa. Vaikutti todella mielenkiintoiselta! Ja edulliselta.

Pitää tutkailla lisää...

Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta?

9
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 27.04.2009, 21:42:15 »
Montalcino oli ihana! Tykästyin siihen kaupunkiin kovasti. Linnoituksessa oli juuri meidän matkan aikana Jazz&Wine -konsertti, jossa sitten maisteltiin brunelloa ja muita viinejä. :) Ahh, se oli maailman ihaninta.

Muuta kivaa Toscanassa:
- Saturnian kuumat lähteet! Kannattaa tsekata. Tosin siellä on aika paljon porukkaa aina, kun se nyt kuitenkin on maksuton ja yleinen "uimapaikka". Mut me kyl tykättiin.

- Chianciano Terme - ihastuttava pieni kylä, jonka keskellä pulppuilee kuuma lähde. Rakastuin! En olis halunnut lähteä sieltä pois ollenkaan.

- Pienza. Idyllinen ja ihana pieni kaupunki.

- San Gimingiano. "Keskiajan Manhattan", kuulu torneistaan. Tykästyin tähänkin. Idyllinen, kaunis.

Montalcinossa suosittelen tällaista majapaikkaa niille jotka haluaa vähän parempaa kuin hostel/majatalo tms: http://www.lacasellamontalcino.com/eng/home_en.html - Oli kiva ja siisti paikka, jossa emäntä piti meistä hyvää huolta (puhui vain italiaa, mutta hänen tyttärensä osaa englantia ihan kohtuullisen hyvin, hoitaa kaiken sähköpostiviestittelyn yms). Tuo oli meidän tukikohta viikon verran.

Firenze on toki must, ja Sienakin oli visiitin arvoinen. Ihastuin silti enemmän Toscanan pienempiin kyliin ja kaupunkeihin, ne on niin ihanan idyllisiä.


10
Italia / Vs: Cinque Terre: Junalla, Laivalla vai jalan?
« : 27.04.2009, 21:26:38 »
Mä ostin kävelykortin, ja niin että siihen kuului myös bussikortti. Junalla me ei menty, mutta se kyl vaikutti kätevämmältä kuin bussi - junarata menee rantaa pitkin, kun taas bussit kulkee sieltä ylempää.

Käveltiin väli Manarola-Riomaggiore-Manarola (Via dell'Amore), ja sit lähdettiin myös Manarolasta kävelemään Cornigliaan. Ihan sopivasti kävelyä meille.

Meil oli auto vuokrattuna, mutta se me jätettiin kylän ulkopuolelle, sillä kyliin ei saa ajaa autolla ollenkaan.

11
Italia / Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
« : 27.04.2009, 21:21:01 »
Majoitusta Cinque Terreltä, jos haluaa vähän parempaa (mutta silti kohtuuhintaista) kuin hostelmajoitus: www.arbaspaa.com. Tuolla on paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Me yövyttiin tällaisessa: http://www.arbaspaa.com/hotel/studio_Battolla/default.aspx (studio) ja oltiin erittäin tyytyväisiä!! :)

Manarolassa siis yövyttiin, ja sieltä tutkailtiin muita kyliä kävellen/junalla. Oli aivan TÄYDELLISET pari päivää, Manarolaa todellakin voi suositella - minusta se on kylistä kaikkein kaunein.

12
Aasia / Vs: Azerbaidzan, Baku
« : 27.04.2009, 02:33:50 »
Baku kiinnostais! Tai no, ei sinänsä pelkkä Baku, vaan koko Azerbaidzan.

Mutta mikäs olisi paras ajankohta matkustaa, jos ei kestä liiallista kuumuutta/kosteutta (sais olla max +35 astetta)?

Ja minkälainen maa Azerbaidzan on henkilölle, joka helposti kärsii matkapahoinvoinnista (johon lääkkeetkään ei aina auta..), eli millainen on teiden kunto? Ja mites junat, pääseekö niillä hyvin liikkumaan?

Air Balticilla olis sopivanhintaisia lentoja tuonne... Kiinnostus heräsi kun selailin tätä sivustoa: http://www.kulttuurisilta.fi

13
Yleinen / Vs: Trendikkäät kohteet
« : 26.04.2009, 22:57:22 »
Täältä löytyy ihan tutkimustietoa matkailun trendeistä vuodelle 2009: http://www.abta.com/resources/news/view/80

Tuon mukaan vuonna 2009 brittien trendikohteet matkailussa ovat:
- Meksiko
- Egypti
- Turkki
- Israel
- Dubai
- Dominikaaninen Tasavalta
- St Lucia
- Kuuba
- Aruba
- Galapagos-saaret
- Islanti
- Puola
- Kroatia
- Australia

14
Tyhmät kysymykset / Vs: Amsterdam, Bryssel vai Madrid?
« : 25.04.2009, 22:35:40 »
Damissa tai Brysselissä ei kummassakaan ole viikoksi nähtävää.

Voi kuule, mä oon aivan eri mieltä! :) Molemmissa on taatusti viikoksi nähtävää, ja pidemmäksikin aikaa!

Mä valitsisin Brysselin. Hieno kaupunki, paljon nähtävää. Suklaata, oluita, vohveleita, ranskalaisia perunoita ja muita herkkuja. Paljon erilaisia museoita (mm. sarjakuvamuseo, soitinmuseo, suklaamuseo, olutmuseo, hissimuseo.. paljon taidemuseoita jne). Hyvät ostosmahdollisuudet. Ihana kaupunki ihan vaan hengailuun, kävelyretkiin, kahviloissa ja pubeissa istumiseen, sekä kulinaristisiin elämyksiin. Ei tartte juosta nähtävyyksestä toiseen, kun Brysselissä ei oikeastaan ole hirveästi mitään "must-see" kohteita, kaikkein parasta saa kaupungista irti kun vaan seikkailee, ja nautiskelee!  :) Ja mikä parasta, lyhyen junamatkan päässä Antwerpen, hieno kaupunki sekin. Myös Gent kannattaa tsekata, ja Brugge toki.

Katoppa lentoja vaiks täältä: www.skyscanner.net tai www.brusselsairlines.com

15
Yleinen / Vs: Reissukateus
« : 18.04.2009, 19:56:16 »
Kummaa...  ???
Mä en oo koskaan kokenut reissukateutta muiden ihmisten taholta. Ite oon kyllä jonkin verran reissukade aina välillä, mutta en kyllä ikinä tuo sitä ilmi - kunhan vaan mutisen mielessäni. 8)

No jaa... pitänee olla tyytyväinen että lähipiirissä on niin ihquja immeisiä, että eivät kadehdi tai paheksu. Ei silti, en mä mikään harcore reissaaja edes ole, aika lyhkäsiä reissuja tätä nykyä (korkeintaan muutama vko kerrallaan, useamman kerran vuodessa).

16
Kohteesta piittaamaton turisti saattaa olla henkilö, joka toimii esim. näin:

- Yöpyy kansainvälisissä ketjuhotelleissa sen sijaan että suosisi paikallisten omistuksessa olevia pienempiä hotelleja/majataloja/B&B-paikkoja tms.
- Ei kommunikoi kohteessa paikallisten kanssa (hotellien & ravintoloiden henkilökuntaa lukuunottamatta), vaan lähinnä muiden matkailijoiden kanssa
- Ei tutustu paikalliseen ruokakulttuuriin ja paikallista ruokaa tarjoaviin ravintoloihin. Sen sijaan esim. Mäkkäri kelpaa kyllä.
- Ei opettele sanaakaan paikallisten kieltä. Olisi kohteliasta opetella edes muutama sana.
- Kiertää nähtävyyksiä vain koska ne on "pakko nähdä", ilman että on aidosti kiinnostunut.

17
Yleinen / Vs: Vaaralliset aktiviteetin maailmalla
« : 16.04.2009, 22:24:50 »
Saudeissa istutte vaan jonkun "paikallisen" (harvempi niistä on saudeja) taxi suharin kyytiin, niin siinä on extremeä kerrakseen.

Vielä extremempää olisi saudin kyydissä.  ;D
Olen ollutkin saudin kyydissä, mutta ei se niin pelottavaa ollut, kuin intialaisen kyydissä.

Intialaisen kyydissä.. *hrrr*
Se tuntui kyllä vaaralliselta... bussin kyydissä Keralassa huonoa sadekauden pieksämää tietä pitkin. Täysiä vaan, ja töötti pohjaan. Aijai.. matkapahoinvointitabletitkaan ei auttaneet.

18
Yleinen / Vs: Hostellin perustaminen
« : 16.04.2009, 22:22:27 »
Oh, löysin vasta ketjun ja luin läpi. Paljon tsemppiä minunkin puolesta tälle hankkeellesi!! :)

19
...kun tulet toimeen ilman nettiä ja matkaopaskirjoja reissuillasi. Toki noista on hyötyä usein, mutta joskus ne myös rajoittavat.

20
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Elokuvat
« : 15.04.2009, 01:53:53 »
One word: Bollywood! Siinä mun tämänhetkinen leffamaku kiteytettynä.
Uudempia Bollyleffoja on tullut tiirailtua, ja nyttemmin hiukan vanhempaakin matskua, kuten esim. Amitabh Bachchanin ja Hema Malinin tähdittämä komedia Satte Pe Satta vuodelta -82. (http://www.imdb.com/title/tt0084630/).

Yks minkä haluun ehdottomasti nähdä, on Disco Dancer vuodelta -83. (http://www.imdb.com/title/tt0208903/)
Tässä hiukan maistiaisia: http://www.youtube.com/watch?v=zLPbrSjiJI8
Todellista Bollywood-camppia! :) En oo vielä saanut leffaa käsiini, mutta se puute on korjattava mahd. pian.

Mutta vakavissaan puhuen, Bollywoodista tulevien leffojen kirjo on valtaisa. Ne ei kaikki ole mitään camppia, vaan leffoja on monenlaisia - jos vaan jaksaa tutustua.

Ite oon tykännyt mm. näistä:
Om Shanti Om (2007): http://www.imdb.com/title/tt1024943/ - hauska! ja musiikki erityisen hyvää. Sopiva leffa henkilöille, jotka ei oo koskaan nähneet Bollywood-leffoja aiemmin.

Kabhi Khushi Kabhie Gham... (2001): http://www.imdb.com/title/tt0248126/ - saippuaoopperamainen kuvaus erään suvun vaiheista. Ilon päiviä, surun päiviä (näytetty Yle Teemalla joskus).

Dil se... (1998): http://www.imdb.com/title/tt0164538/ - Koskettava ja traaginen rakkaustarina. Eräs parhaita Bollyleffoja mitä oon ikinä nähnyt. Musiikki A.R.Rahmanin käsialaa (sai juuri Oscarin Slumdog Millionairen musiikista).
Maistiaisia: http://www.youtube.com/watch?v=-_2gW3zwMMQ

Devdas (2002): http://www.imdb.com/title/tt0238936/ - Visuaalisesti erittäin kaunis elokuva. Näytettiin Cannesissa muutama vuosi sitten.

Noita em. elokuvia yhdistää yksi näyttelijä, joka esiintyy kaikissa: Shahrukh Khan. Lienee tällä hetkellä maailman suosituin näyttelijä.

Muita näyttelijöitä joiden leffoja kannattaa katsoa: Amitabh Bachchan, Aamir Khan, Kajol, Madhuri Dixit, Akshay Kumar, Kareena Kapoor.. ja monia muita.

p.s. Slumdog Millionaire EI ole Bollywood-elokuva. :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 5