Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Bayster

Sivuja: [1]
1
Todellakin! Tosin jos opiskelee ulkomailla vakituisesti niinkuin minä niin saattaa Kela ruveta siitä mussuttamaan jotain.

Mikä mahtaa olla nykytilanne. Sain iloisesti minulle kuuluvaa opintotukea viitisentoista vuotta sitten, vaikka osoite oli Englannissa. Vaikka rahat tuli, niin se ei poista niitä muita ongelmia mitkä liiasta viranomaisille kertomisesta aiheutuu.

Opintotukeen ei vaikuta asuminen, itse nostan tyytyväisenä opintotukea, vaikken Suomessa ole kirjoilla, enkä kuulu sosiaaliturvaan. Opintotukeen ilmeisesti  riittää, että on Suomen kansalainen. Lisäksi opintotuenhan saa korotettuna, jos tekee tutkintoa ulkomaalaiseen yliopistoon tms.

Kyllä asuminen vaikuttaa jos ns. asumislisää haluaa eli täyden opintotuen, muuten tulee vain ns. opintoraha.

2
Että olkaapas tarkkana jos ulkomailla vaihdatte osoitteitanne!

Kannattaa myös olla tarkkana kannattaako vaihtoa varten osoitteenmuutosta edes tehdä.

Todellakin! Tosin jos opiskelee ulkomailla vakituisesti niinkuin minä niin saattaa Kela ruveta siitä mussuttamaan jotain.

3
Mjahas kuulemma konsulaatissa/suurlähetystössä osoitteenvaihdos onnistuu varmasti, harmi kun en aikaisemmin hogannut/saanut tietoon.

4
Lähdin vaihtoon sitten muutin toiseen osoitteeseen saman kuukauden sisällä kohdemaassa ja tein tietysti muuttoilmoituksen siitä niinkuin ennenkin. Mutta, mutta uudet osoitetiedot eivät menneetkään automaattisesti pankille, Kelalle yms. Olin lähes kuukauden ilman toimivia pankkitunnuksia, en voinut edes verkkopankissa muuttaa osoitettani oikeaksi siihenkin tarvitsi tunnukset pelkkä salasana ei riittänyt. Kyseessä Nordea, edes puhelimitse ei voinut mukamas tunnistaa henkilöllisyyttä vaikka osaan ulkoa sos. tunnuksen, asiakastunnuksen, osoitteen ja vaikka mitä! Ainoa mikä lopulta pelasti oli valtakirja.

Nyt on sitten Kelan kanssa omat sotkunsa (aiheeton perintä), kun posti menee edelleen väärään osoitteeseen. Eikä voi näköjään Kelan asiontipalvelussa vaihtaa osoitetta, koska se tulee juuri tämän palvelun (maistraatin) kautta.

Että olkaapas tarkkana jos ulkomailla vaihdatte osoitteitanne!

5
Eurooppa / Vs: Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 08.04.2011, 01:35:38 »
Siis täällä rutistaan jostain englannintaidoista? Ton perusteellahan ei sit pystyis reissaamaa ku jossai Norjassa ja ehkä Sveduissa. Ja ihmejuttu on, jos pitää taksissa osata angliaa, itse useemmin ku puolessa tapauksista yrittäny sönkätä paikallisella kielellä päämäärän, Krakovassa kerroin yhelle Talbot-kuskille kynäpaperilla et mihin haluan mennä, ja hyvin päästiin. Olen viettäny yhen aika päräyttävän juhannuksen jopa kaikkien vihaamassa Varsovassa, mitäs siihe sanotte?

Just , itselle hyvin suuri matkustuskriteeri on se , että kohteessa osataan edes auttavasti englantia tai espanjaa , mieluummin englantia. Kuka hullu nyt rupeaa opettelemaan jotain marginaalikieltä korkeintaan parin viikon reissun takia. Joo kyllä se englanti nyt vaan on SE KIELI edelleen , jota pitäisi kaikkien osata. Varsinkin Euroopassa (hävetkää spaniardit!).

6
Beat Service - Cut And Run (Ft. Emma Lock)

A State Of Trance kamaa.  8)

7
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Matkakone
« : 28.03.2010, 15:35:51 »

Sevilla, ESPANJA (92%)
Vientiane, LAOS (88%)
Istanbul, TURKKI (87%)
Thessaloniki, KREIKKA (87%)
Kairo, EGYPTI (87%)

Vientiane on noista ainoa joka nyt kiinnostaa. Kairossa oonki jo käyny. aika meluisaa ja likaista.

...ja kohteen johon sinun ei ainakaan kannata matkustaa:

Lillehammer, NORJA (55%) ylläri  :D

8
Henry Castro - Cumbia de Colombia

http://www.youtube.com/watch?v=PoABSD-vjFk

9
Ehkä olen tulossa vanhaksi, mutta on jotenkin sellainen olo, että tänne ei tarvitse mennä (aivotonta dokaamista Vang Viengissä Laosissa):

http://www.youtube.com/watch?v=8huB-21TB3U


mjoo en ole mikään absolutisti , mut vois olla aika ulkopuolinen olo tuolla. Muutenkin tuntuu ihan järjettömältä tollanen veteen hyppiminen ja vielä päihtyneenä.

10
Hollantilaiseks damissa.  ;D

11
pikemminkin se 5-10 % pitäisi opetella valtaväestön kieltä. sehän on sitä demokratiaa.

12
Etelä-Amerikka / Vs: Kolumbian vaarat?
« : 06.03.2010, 22:57:04 »
ei mua ainakaan kolumbiassa pelottaisi yhtään nuo kommarispedet , kun en menis mihinkään landelle tai viidakkoon. Sen sijaan varkaita ja muita iljetyksiä tuntuu tuolla lattareissa olevan aivan liikaa.

Sivuja: [1]