Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - The Dude

Sivuja: [1]
1
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 08.08.2013, 01:45:59 »
Vajaan kuukauden päästä pitäisi sitten NZssa olla. Lennot kuosissa, hotellit kuosissa, autovuokraus kuosissa ja mökkivarauskin tehty. Kun reisuun lähdetään pienen lapsen kanssa, niin joustoa on vaan pakko tehdä esim. sen suhteen että useamman viikon reissussa on yksi ns. tukikohta. Melko hankalaa olisi ajatellaettä jollain campervanilla suditeltaisiin menemään ja välillä sitten stoppailtaisiin lastenhoidollisille varikkokäynneille. Tarkoitus olisi kuitenkin pääosin lomailla&chillaillakin, ei vain pyrkiä näkemään&kokemaan mahd.paljon mahd. nopeasti.

Sen verran olisin vielä lokaaleista prepaid-liittymistä kysellyt, että onko kokemuksia ja millaista kannattaisi hankkia n. 3 viikon reissulle? Soittelua tuskin tulee paljoa harrastettua, mutta esim. jonkun tekstarin voisi joskus kotioppäin laitella... Ja kun näköjään ns. Suomiliittymällä tekstarikin on. n. 30 senttiä/zipale, niin halvemmalla varmaan pääsisi paikallisella liittymällä. Ehkä myös esim. mökin vuokraajille tarvinnee jossain kohtaa soitella, niin siinä kohtaa ainakin Suomihinnat ovat jo aikas tyyristä herkkua.

Olisin vielkä myös sellaista kysellyt, että millainen "ensiapu-laukku" kannattaa reisua varten koota koto-Suomessa eli ovatko apteekki- yms. hoidolliset palvelut Uudessa-Seelannissa hyvin tavoitettavissa, mikäli sellaisille jostain syystä tarvetta olisi..??

Matkakuumetta kohotellen,

The Dude

2
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 27.07.2013, 23:45:21 »
Sen verran vielä Tietäjiltä kysyisin, että onko jotain "maantieteellisesti suositeltavaa" paikkaa Pohjoissaarelta, josta olisi "melko lyhyt matka" jokapuolelle..?? Eli kun tässä lomamökkiä katsastelee netitse, niin onko esim. Lake Taupon suunnasta millaiset tieyhteydet muualle päin..?? Lähinnä sitä ajatellen, ettei tarvitsisi pienen lapsen kanssa majoittua reisun aikana kovin monessa eri paikassa ja toisaalta ei sitten taas tarvitsisi ajella pitkiä matkoja useana päivänä...

Lisäksi olisin kysellyt GPS-vinkkejä, eli kannattaako jonkinmoinen oma laite roudata muassaan sinne vai esim. auton vuokrauksen yhteydessä ottaa vuokraamosta Gepsukka ns. lisälaitteena..?? Eli taas kuuluisaa hinta-/laatusuhdetta kyselisin.

Lisäksi olisi tietty hyvä tietää, kun perheessä lähinnä iPhonet ovat käytössä puhelinrintamalla, että mikäs näiden älypuhelinten toimivuus/toimimattomuus on tuolla suunnassa, vai kannattaako ennemmin ottaa käyttöön ns. reisukännykkä? Ja onko mitään järkeä missään tilanteessa käyttää esim. puhelimen "Suomiliittymää" NZ:ssa vai hommaanko heti kun vain mahdollista jonkun lokaalin prepaidin esim. iiPadiin..??

Ni mim. Ja taas se kyselee... ;)

3
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 11.07.2013, 03:47:09 »
Dodii. Nyt on suikka:n sekä mattima:n ohjeistuksia laiteltu paperille ylös ja valmistautuminen reisuun kovassa käynnissä. Eli syyskuussa olisi tarkoitus perheen (vaimo+1,5 vee lapsonen) suunnata kohti Uuden-Seelannin meisninkejä. Toistaiseksi vielä ei plakkarista löydy kuin lennot, eli vinkit hyvästä/halvasta hotellista Auklandista kelpaa sekä tietty kokemukset auton vuokrauksesta ja holiday homeista/bacheista.

Tarkoitus olisi siis mennen tullen yö-pari Aucklandissa hotlailla ja katsella meininkejä. Sen jälkeen vuokra-auto alle ja "mökkeilemään" sekä tutustumaan luontoon ja nähtävyyksiin. Lähinnä tässä kohtaa kiinnostaisi tietää, onko jollain kokemuksia/infoa jostain aivan hintalaatusuhteeltaan "huippumökistä", jolloin ei tarvitsisi nettiä läpi plärätä hajeskellessaan. Lisäksi kiinnostaisi tietää, kuinka helppo väli pohjoissaari - eteläsaari on ajella autolla, vai kannattaako tällä erää suosista keskittyä pohjoissaaren nähtävyyksiin..??

Lisäksi tietenkin näin perheen kanssa lomaillessa olisi aina mukava tietää millainen hintataso maassa tällä hetkellä on, eli paljonko ruokarahnaa pitää mukaan varailla? Ja millaisissa hinnoissa esim. bensiini U-S:ssa on?

Kiitokset taas jo valmiiksi kaikille teille Tietäjille!! =)

ps. myös kaikenlaiset nettilinkkivinkit yms. appsit U-S reisuun liittyen olisi varsin jeesh! =))

4
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 18.02.2012, 23:42:27 »
Kiitosta ISOa suikalle vastineesta. Näin ensi kertaa tuonne suuntaan suuntavalle kaikki winkit&tipsit ovat ainoastaan kotioppäin! =)

Tällaisen sivuston Guugl hetmiten ekaksi viskasi, kun noita loma-asumuksia aloin katselemaan: http://www.holidayhomes.co.nz. Onkohan kellään sivustosta kautta sen tarjoamista majoituksista kokemusta..?? Lisäksi tietysti jeesaavat tiedot, minne päin Aucklandia/sen ympäristöä kannattaisi hakeutua, kun tosiaan pienten lapsosten kanssa olemme reissussa..?? Eli seutu saisi olla nättiä, kohtuu rauhaisaa ja kuitenkin melko lähellä peruspalveluita... Eli jonsei halua autoa vuokrata ihan koko reisun ajaksi, niin esim. kaupat saisivat olla kävely-/bussimatkan päässä.

Moni on tuntunut kirjoittelevan, ettei se vasuripuoleinen liikennekään niin paha ole, kun hieman tottuu, eli lastenkin kanssa uskaltanee autoilla..?? Tietenkin tarpeellisen varustuksen kanssa. Autonvuokraaminen onnistunee varmaan melko helposti netitse etukäteen, jonsei halua alkaa paikanpäällä säätämään..?

Netitse varmaan myös löytynee "turistiystävällisiä" autoilu-/kävelyreittejä, jotta kameroiden muistikortit saadaan tuupattua täyteen..?? =)

Huhti-, touko-kesäkuu ei liene ihan kesäisintä aikaa siellä suunnassa, mutta tuskin tarvitsee toppavaatteitakaan mukaan paketoida..??

5
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 18.02.2012, 03:44:57 »
Moikka!!

Ajattelin olla hyvissä ajoin liikenteessä ja kysellä vinkkejä kevättä 2013 ajatellen...

Eli ko. ajankohtana olisi ainakin unelmana päästä hieman isommalla kaveriporukalla läksemään kohti Uuden-Seelannin kaukaista maata ja tsekkailemaan mestoja.

Vinkkejä kaipailisin eritoten siihen, kannattaako/onko edes käytännössä mahdollista tehdä moista 3-4:n viikon reissua parin pienemmän +/- 2-vee lapsen kanssa..?? Eli matkat lentäenkin ovat pitkät (nimim. Ausseissa käyty&lentokoneessa puuduttu...) ja reissaaminen käy ajoittain ihan työstä. Lisäksi olisi mukava kuulla, millaisia mestoja/nähtävää esim. Aucklandin ympäristössä on ja kuinka U-S:n sisäistä matkailua voi/kannattaa ko. remmin kanssa harrastaa...

Eli suosiakko julkista kulkuvälineistöä vai vuokraillakko autoa? Majoitus myös mietityttää, eli onkohan Uudessa-Seelannissa kuinka helppoa hankkia muutamaksi viikoksi huvilaa/vastaavaa asumusta vuokralle, koska se lienee kuitenkin halvempi optio kuin asuskella hotellissa koko aika...

Ymmärsin myös, että esim. LOTR-leffat on filmattu Wellingtonin ympäristössä, kuinkahan helppoa sinne on "karavaaniin" kanssa lähteä..??

Etelä-saari varmaan jäänee tällä reisulla ihan "logististen syiden" takia väliin, mutta jääpähän sitten vielä jotain nähtävää seuraavaksikin kerraksi! =)

Kiitos jo valmiiksi kommenteista&vastineista!!

Dude

6
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 27.05.2010, 02:18:06 »
Oma autoreisu suunnassa Jenkit-Cänädä tuossa loppukesästä ja hieman suurempaa autoa haimme... eAutovuokraamon kautta tuntuu edukkaimmat tarjoukset löytyvän, vaan onko kellään kokemuksia vuoraamosta nimeltä Dollar..?? Koska se näyttäis ainakin tällä hetkellä olevan meidän haulla "the vuokraamo".

7
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New York
« : 25.05.2010, 02:32:17 »
Helouhelou!!

Suuntana vaimon&tuttavapariskunnan kera olisi New York to Toronto-henkinen lomailu/roadtrippailu-siivu elo-syyskuulla. NYCissä olisi tarkoitus olla sellainen 1,5 viikkoa, majapaikkana ilmeisesti jo aiemmin ketjussa mainittu Hotel 91 Chinatownissa.

Kellään mielipiteitä/kokemuksia ko. majapaikasta ja suosituksia ko. ajankohdalle menoista&meiningeistä esim. NYCissä..? Olisiko kellään myöskään viskellä vinkkejä ajomatkalle kohti Känädää, eli missä kannattaisi "varikkopysäytellä"..?? (Boston, Pittsburgh, Washington, Buffalo????). Niagara Falls tietenkin olisi myös tarkoitus käydä stekkaamassa.

Kiinnostaisi tietenkin vielä myös info siitä, pääseekö vuokra-autolla helposti Kanadan puolelle, vai joutuuko asian kanssa kovasti säätämään/makselemaan xtroja..??

Kiitos iso jo valmiiksi vinkeistä, kaikki kelpaavat taatusti!! =)

8
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 01.04.2010, 23:17:04 »
Hellurei!

Viikonloppuna olisi pääsiäisen vieton suuntana Portugali, tarkemmin sanottuna Faro-Lissabon-akseli.

Nyt olisikin mukava kuulla tämänhetken-vinkkejä ko. kulmille, eli mitä-missä-milloin..?? Koska kyseessä ei ole kuin muutaman päivän "pikapyrähdys" niin kaikki aika pitäisi tietty mahd.tehokkaasti ja kuitenkin loman merkeissä käyttää hyväksi...

Eli pokkar already,

The Dude

Sivuja: [1]