Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nikka

Sivuja: [1] 2
1
Etelä-Amerikka / Bolivia ja Salar de Uyuni
« : 15.11.2017, 08:59:07 »
Suunnittelen tammikuulle visiittiä tuonen Salar du Uyunin suola-aavikolle. Vähän pelottaa tuo korkeus, yli 4000 m.
Onko kokemuksia miten kroppaa ja pää kestää nuo korkeudet? En ole saanut firmalta, joka matkaa on järjestämässä, mitään vahvistusta onko lisähappea tarjolla reissussa. Ja mitä tehdä, jos ihan oikeasti vuoristotauti iskee, kuljettavatko alemmille rinteille vai oletko oman onnesi varassa sen jälkeen...

2
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Guatemala ja vaarat?
« : 29.09.2013, 18:49:49 »
Hola.Olin reissaamassa Mexico-Guatemala akselilla pari vuotta sitten kolmisen kuukautta, ja Guatemalan puolella tuli vietettyä reilu kuukausi. Kiertelin useissa paikoissa, yksin ja kavereiden kanssa. Ei mitään ongelmaa missään. Mutta paikalliset kovin varoittelivat liikkumasta yksin pimeällä. Tapasin pari ihmistä, jotka yli ryöstetty aseella uhaten aamun sarastuksessa. Joten varovaisuutta matkaan. Mutta, aivan upea maa, ja olen sinne taas talvella palaamassa.

3
Useita kertoja olen itsekin väli-amerikkaa reissannut yksinäisenä naisena. Viimeisin reissu oli alkuvuodesta 3 kk Meksikossa, Guatemalassa ja Belizessa. Ainoaksi ongelmaksi muodostui se, että Visa korttini kopioitiin jossain vaiheessa ja rahat vietiin. Tosin tiedon tästä sain vasta kun olin palannut kotiin kun pankki ilmoitteli oudoista nostoista.

4
Samanlaiset suunnitelmat on itselläni, vapaata 3 kk ja tarkoitus olisi se viettää Mexico - Guatemala akselilla. Ja tuo Kuuba olisi kiva siinä samalla käydä katsastamassa muutaman viikon ajan. Ja itselläkin tosiaan tarkoitus vähän espanjaa opiskella matkan varrella. Väli-Amerikan  muut maat ovat tuttuja aikaisemmilta reissuilta.

Lentoja olen sen verran kytännyt, että lähtö (luultavasti) olisi 31.12. ja paluu sitten maaliskuun puolenvälin jälkeen.

Mikäli seura kiinnostaa, niin pistä viestiä. Voisihan sitä jonkin matkaa mennä yhtämatkaa. 

5
Intia / Vs: Intian sisäiset junaliput
« : 04.11.2009, 09:01:22 »
Huomenta
tyhmä kysymys näistä junalipuista, mutta onnistuin juuri äsken tuon irctc:n kautta bookaamaan liput Goasta Keralaan.
Lipussa luki Booking Statuksena: RLWL2 ja kaverin kohdalla RLWL3.

Tarkoittaako tämän nyt sitä, että olemme jonossa sijoilla 2 ja 3?
Vai jotain ihan muuta?

6
Kalustettu kaksio Käpylässä Mäkelänkadulla, 54 m2.
Asunto vuokrataan määräajaksi sopimuksen mukaan 1-4 kuukautta.
Syksyn 2009 aikana.

Vuokra 570 e/kk, sisältää veden ja sähkön.
Mikäli kiinnostaa laittakaa viestiä.

7
Matkaseuraa / Vs: Uuteen-Seelantiin joulukuussa 2009
« : 09.07.2009, 08:50:32 »
Mulla on ensi talven reissu vielä hakusessa, mutta Uusi-Seelanti on houkutellut jo pidempään. Jos vain lentoja saa kohtuu hintaan niin tämä voisi olla yksi varteenotettava vaihtoehto.
Yksin olen lähdössä reissuun ja miksei voitaisi jonkun aikaa samalla suunnalla hengailla. Itse en jaksa kovin yöelämästä ja biletyksestä innostua, tokihan sitäkin joutuu reissulla kerran-pari harrastamaan. Enemmän kiinnostaa luonnossa talsiminen ja uusien ihmisten tapaaminen. Toki rannalle on päästävä muutamiksi päiviksi lomalla, se vain kuuluu siihen juttuun. Itsekin olen tuon 30kympin rajapyykin ylittänyt jo jokunen vuosi sitten.
Joko sinulla on matkapäivät selvillä? Itse suunnittelen sellaista 5-6 viikon lomaa.

8
Lentomatkustus / Air Asian "herja"
« : 17.08.2007, 13:50:34 »
Täällä on kovin kehuttu tuota Air Asian yhtiötä, ja päätinkin varata lennot Kuala Lumpurista Balille ensi tammikuussa.
Tuossa varauksen yhteydessä sain "pop-up"-ikkunan, jossa oli seuraava teksti: Airport tax of Rp 100 000 is applicable for flights departing from Ngurah Rai International Airport to an external/international destinations, to be settled before flight departure from airport.

Nyt jäin ihmettelemään tuo mainittua summaa??? Valuuttalaskurini mukaan on kyse kymmenistä tuhansista euroista??? Vai puuttuuko sieltä pilkku välistä. Onkohan jollain ensikäden tietoa, paljonko tuo lentokenttä vero on?

9
Lentomatkustus / Ryanair ja kadonnut varausnumero
« : 26.03.2007, 14:59:02 »
Varasin lennot kavereille Rayanairilla Dubliniin ja nyt he ovat kadottaneet varausvahvistuksensa (ja itse olen tyhjentänyt sähköpostini). Pääseekö koneeseen esim. passeja näyttämällä vai pitääkö nyt ruveta metsästämään Ryanairin puhelinpavelusta kadonnutta varauskoodia.

10
Väli-Amerikka ja Karibia / Panama
« : 16.03.2007, 08:18:17 »
Ehdottomasti suosittelen itsekin Bocas del Toroa. Ehdottomasti parasta mitä Panamalla oli tarjota. Itse vietin siellä lähes viikon ja sateita saatiin yhtenä yönä sinä aikana. Tämä oli helmikuun alkua. Suht' edullisa päiväretkiä lähisaarille ja upeita rantoja. Snorklaus oli ehkäpä hieman pettymys, odotin enemmän kaloja/koralleja (mutta Belizen jälkeen ei varmaankaan ihan äkkiä voittajaa löydy). Toinen suositeltava kohde on Boqueten pikku kaupunki vuorilla. Erittäin rauhaisa ja kaunis paikka.
Jos Panama Cityyn asti menet, käy todellakin tuolla Tabogan saarella. Aivan uskomattoman kaunis. Panama Cityssä saa helposti vietettyä pari päivää, suhteellisen edullinen paikka.
Itse kävin San Blas saarilla ja vietin siellä 3 päivää. Ehdottomasti näkemisen arvoinen Kuna intiaaneineen. Itse saarella ei ollut rantaa, joten hintaan kuului päivittäinen veneretki lähi saarille. Mutta kaksikin päivää olisi riittänyt, kun oli nähnyt yhden saaren, oli nähnyt ne kaikki. Ja aika kalliiksi tuli.

11
Väli-Amerikka ja Karibia / Costa Rican surffipaikat
« : 31.12.2006, 09:08:03 »
Parisen vuotta sitten olin Costa Ricassa Playa Jacossa, ja siellä niitä surffareita näkyi niin laineilla kuin kylän kaduillakin puunaamassa lautojaan. Siellä oli myös kursseja tarjolla.

Playa Samarassakin tuli vietettyä jokunen päivä, mutta en törmännyt keneenkään, joka olisi siellä ollut surffaamassa.

12
Etelä-Amerikka / Tikalin ympäristö
« : 12.12.2006, 07:38:21 »
tuo aamuretki viidakkoon ja kierros raunioilla oli n. 10 dollaria. Hotellissa varmasti tiedetään näistä kierroksista.
lähtö oli tosiaan ennen 5 aamulla ja kierros päättyi Tikalin Grand Plazalle siinä klo 9 pintaan. Siinä jäi sitten omaa aikaa kierrellä raunioita vaikkapa koko päivä.
Tarjosivat minulle myös iltakierrosta raunioilla (hinta n. 10 dollaria), mutta väsymykseltäni jäi valitettavasti tekemättä. Oli kuulemani mukaan sekin upea elämys, kun sytyttelivät soihtuja pimeässä yössä pyramideilla ja saivat ne eloon...

13
Etelä-Amerikka / Tikalin ympäristö
« : 10.12.2006, 19:22:17 »
käväisin alkuvuodesta Belizessä ja tein parin päivän viisiitin Tïkaliin. Belize Citystä pääsi Floresiin josta sitten oli jatkoyhteys minivanilla Tikaliin. Hinnaksi taisi muistini mukaan jäädä alle parikymmentä dollaria. Matkaan meni sellaiset 7-8 tuntia, joten olin Tikalissa perillä vasta myöhään iltapäivällä. Yövyin Tikalissa Jaguar Inissä, hinta 25 dollaria/yö. Samassa hotellissa oli tarjolla riippumattomajoitusta huomattavasti halvemmalla ja teltankin sai pystyttää siihen pihalle. Suosittelen yöpymistä itse Tikalin alueella, sillä sieltä tehdään retkiä viidakkoon aamun pimeinä tunteina. Lähdettiin liikkeelle ennen viittä ja reipas 45 minuutin kävely pyramidin juurelle. Sinne ylös sitten kiivettiin ja katseltiin auringon nousua viidakon ylle. Se oli uskomatonta. Auringon nousun jälkeen opas sitten jatkoin alueen esittelyä. Uskon että sain alueesta paljon enemmän irti oppaan avustuksella, kuin jos yksikseni olisin siellä seikkaillut. Kertoi mielenkiintosia tarinoita Maya intiaanien historiasta ja elämäntavoista. Tikalin alueelle oli pääsymaksu, jotain 5 dollarin pintaan.
Samana päivänä siirryin sitten Floresiin jossa yövyin aivan ihanassa hotellissa järven rannalla (nimi oli jotain Villas del Lago -tyyliin). Floresista löytyy halpoja hostelleja, majapaikoista siellä ei ole pulaa.
Takaisin Belize Cityyn lensin Floresista, kesti tunnin, mutta hinta oli jo yli 100 dollaria. Olen ymmärtänyt että Cancunista voi lentää Tikaliin, mutta hintaa en osaa sanoa.

14
Väli-Amerikka ja Karibia / Panama-Costa Rica rajanylitys
« : 12.07.2006, 07:51:05 »
tässä suunnittelen reissua Panmaan ja Costa Ricaan alkuvuodesta.
Tarkoitus olisi viettää tuolla Panman puolella viimeiset päivät Bocas del Torossa ja siitä sitten ylittää raja Costa Rican puolelle. Nyt ihmettelen tuota turistikorttia, saako sen siitä CR:n rajalta, vai miten?
Panaman turistikortin käsittääkseni saan lentokoneesta (lennän nääs Panama Cityyn)

15
Matkaseuraa / Väli-Amerikka - alkuvuodesta 2007
« : 27.04.2006, 11:32:16 »
Itselläni tällä hetkellä suunnitteilla tammi-helmikuussa Costa Rica/Panama kierros. Matkalla viettäisin aikaan neljästä viiteen viikkoon. Näillä näkymin olen lähdössä yksin reissuun, jos matkaseura kiinnostaa niin laita viestiä tulemaan. Jos olet sillä suuntamilla juuri noihin aikoihin. Voisihan sitä vaikkapa jonkun matkaa mennä samaan tahtiin.

16
Väli-Amerikka ja Karibia / Panama
« : 26.04.2006, 07:32:59 »
Suunnitteilla ensi vuoden alusta Panamaan ja Costa Ricaan sellaiselle 5 viikon reissulle. Olen yrittänyt netistä kaivaa hostelleja Panaman puolella, mutta aika heikoin tuloksin. Panama Cityssa kyllä tarjolla, mutta mitenkäs muualla maassa? Ja mitkäköhän paikat olisivat näkemisen arvoisia Panama puolella? Kaikki vinkit ovat tervetulleita, jotta saan matkastani kaiken irti.

17
Meksiko / Meksikosta Belizeen
« : 13.04.2006, 07:49:04 »
Alkuvuonna vietin viikon verran tuossa Yucatanissa ja matkasin siitä bussilla Belizeen. Playa del Carmenista bussimatka Chetumaliin kesti n.  4 tuntia ja maksoi n. 17. USD. Chetumalissa pitää vaihtaa bussi terminaalia, mutta se hoitui helposti taksilla n. 3 USD. Siitä sitten Belizen bussin ja rajan ylitys hoitui tosi helposti. Ulos bussista passiin leimat Meksikon puolella, kävele Belizen puolelle, leimat passiin ja hyppää takaisin bussiin. Itse menin bussilla Belizen puolella Corozalin kaupunkiin, joka on heti siinä rajan tuntumassa. Sieltä nappasin pikkukoneen Ambergris Caylle San Pedroon, missä vietin muutamia päiviä. Paljon vilkkaampi paikka kuin Caye Caulker, jenkkejä liikkeellä. Water Taxilla pääsee helposti vaihtamaan maisemaan San Pedrosta Caye Caulkerille tai vaikkapa Belize Cityyn asti.
Caye Caulkerilla vietin neljä päivää. Rentoa reggeate ja loistavia ihmisiä. Älä jätä snorklausta väliin. Majoituin rannalla sijaitsevassa hostellissa Tina's Backpackers Inn, n. 10 USD/yö.

Belize oli aivan ihana paikka ja sinne on jonain päivänä päästävä uudelleen.

18
Väli-Amerikka ja Karibia / belize
« : 29.03.2006, 08:30:00 »
Alkuvuonna vietin Belizessä puolitoista viikkoa ja nautin joka hetkestä. Itse ihastuin eniten Placencian pikku kylään. Upea ranta, josta voi snorklailla suoraan rannalta, ei niin turistien kansoittama kuin esim. Caye Caulker. Upeita snorklaus kohteita ja viidakkoonkin kannattaa käydä tutustumassa (maya raunioita ja jaguaarien suojelukohteita).
Toisia ärsytti se, että paikalliset ihmiset "tuppautuvat" seuraan, mutta minusta se vain oli mielenkiintoista. Ei tarvinnut juuri yksinään aikaansa viettää. Hintataso oli valitettavasti huomattavasti korkeampi kuin naapurimaissa, mutta kun se oli tiedossa jo matkaa suunniteltaessa, niin eipä tullut ikäviä yllätyksiä. Hotellimajoitusta löytyi n. 20 usd/yö ja hostelliakin oli tarjolla 10 usd/yö.

19
Eurooppa / Prahan hostellit
« : 13.03.2006, 07:48:38 »
Tulipa tuossa ohi mennen varattua lennot Prahaan toukouussa ja nyt kaipaisin vinkkejä missä hostellissa kannattaisi majailla viitisen päivää. Kyseisessä kaupungissa en ole aikaisemmin vieraillut.
Kohtuullisen halvalla olisi tarkoitus majailla.

20
Väli-Amerikka ja Karibia / päiväbudjetti CR:aan
« : 12.09.2005, 07:48:38 »
Olimme vain tuolla Tyynenmeren puoleisella rannikolla.
Ensimmäinen viikkoa meni Playa Jacossa, se oli jenkkien valtaama pikku kylä, surffareita riitti. Biletys meininkiä riitti iltaisin. Sieltä tehtiin muutama päivä retki esim Quepokseen Manuel Antonion luonnonpuistoon. Todella kaunis paikka sen lisäksi käytiin ratsastamassa läheisillä vuorilla.

Seuraava viikko vietettiinkin Playa Samarassa, todella viehättävä pikku kalastaja kylä, tämä olikin sitten paikallisten oma lomanviettopaikka ja viikonloppuna paikka olikin lähes tungokseen asti täynnä ticoja. Viikolla oli selvästi hiljaisempaa. Ranta oli kaunis valkoisine hiekkoineen ja palmuineen.

San Josessa ei oltu kuin päivän verran ja se riitti.

Kuljetukset tilasin allaolevasta linkistä.
http://www.costaricashuttleservice.com/
Ne maksettiin luottokortilla ja sain voucherin vahvistukseksi. Aikataulut lähetettiin faxilla ja ne todellakin pätivät. Noutivat meidät hotellista ja kuskasivat seuraavan hotellin ovelle.

Ihastuin Costa Ricaan todella ja jonain päivänä käyn tuon Karibian puoleisen rannikon katsastamassa. Paikalliset ihmiset olivat todella ystävällisiä ja vaikka sitä ruokaa ei etukäteen minulle mitenkään kehuttu, niin merenelävät olivat todellla herkullisia. Luonto oli mitä upein. Jos jonkinlaista eläinkunnan edustaa näkyi, rannallakin apinat loikki palmuissa. Rannat ehkä hieman pettymys kun tuo aallokko oli tosi kova. Tokihan uinti onnistui, mutta varovainen kannatti olla virtausten takia.

Sivuja: [1] 2