Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ylläpito

Sivuja: [1] 2 3
1
Ylläpito tiedottaa / Vs: Foorumin kehittämisideat
« : 11.12.2008, 20:26:56 »
Ja sillä hakutoiminnolla voi hakea myös yksittäisestä viestistiketjusta. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa... :-\

Nyt joudut kyllä opettamaan setää asiassa. Tuollaista toimintoa en ole koskaan vielä löytänyt. :o

Tämä on mahdollista ja toimii siten, että avaat ketjun, josta haluat hakea ja kirjoitat hakusanan haku-kenttään, joka löytyy "Keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika" -tekstin alapuolelta. Tämä voi olla piilossa, mutta kun painaa plussaa "Hei käyttäjä" palkin oikeasta reunasta, niin kentän saa näkyviin.

2
Ylläpito tiedottaa / Vs: Foorumin kehittämisideat
« : 28.09.2008, 21:51:39 »
Favicon otettu käyttöön.

3
Toivoisimme tähän ketjuun myös yleisesti parannusehdotuksia majoitustietokantaan. Mitä pitäisi muuttaa ja millä tavalla? Mitä uusia ominaisuuksia pitäisi ehdottomasti olla? Jutzin viesti siirretty toisesta ketjusta tänne kommenttien kera.

Nyt kun kerran matkakuvia on alettu hostaamaan pallontallaajien palvelimella, niin saisiko tämän osuuden yhdistettyä majoitustietokantaan? Kuvat (todelliset, eikä mainostarkotukseen otetut lavastetut joita Hostelwordistä saa) tunnetusti kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Tämä on siis nyt toteutettu. Majapaikkojen listauksessa on huutomerkki niiden majoitusten perässä, joihin käyttäjät ovat lisänneet kuvia. Katso esim. Liettua.

Muutenkin majoitustietokantaa pitäisi hioa, se voisi olla loistava työkalu majoituksen etsimiseen, mutta nykyisellään se on aivat turhan kömpelö siihen.

Tämä on tiedostettu. Esimerkiksi maan nimet ovat jostain syystä englanniksi ja ne käännetään suomen kielelle. Etsimistä helpottaisi haku-toiminto.

Kuvat, jaoittelu kaupungeittain eikä vain maittain, hinta vapaasti valittavassa valuutassa, ei merkkirajoitusta (tai isompi merkkirajoitus) kirjoituksissa, mahdollisuus muillekin kuin ensimmäiselle kertoa hinta/huonetyyppi/ajankohta jne... parannettavaa riittäisi.

Aikaisemmin ollut merkkirajoitus muuta-kentässä ei ole enää voimassa. Haku-toiminnolla jaoittelua olisi jokaisen käyttäjän mahdollista tehdä mielensä mukaan ja se tullaan toteuttamaan.

Rohkeasti vain lisää palautetta ja uusia ideoita!

4
Ylläpidon projektina ollut majoitustietokannan parantaminen on ottanut jälleen yhden askeleen eteenpäin. Nyt kaikkien majapaikkojen yhteyteen on käyttäjien mahdollista lisätä kuvia niistä.

Tässä yksi esimerkki: VB Sleep Inn Liettuan Vilnasta.

Nyt siis toivomme, että Te, arvon tallaajat, kävisitte läpi vanhoja matkakuvianne ja lisäisitte niistä majapaikkoihin liittyvät majoitustietokantaan! Näin saamme tietokannasta entistäkin hyödyllisemmän tietopaketin kaikille matkaa suunnitteleville ja majoitusta miettiville.

Tähän ketjuun voi antaa palautetta uudistuksesta ja kertoa mahdollisista virheilmoituksista.


5
Ylläpito tiedottaa / Vs: Foorumin kehittämisideat
« : 12.09.2008, 22:18:31 »
Voisiko saada jotain perusteluja miksi nickin vaihto ei enää onnistu?

Väärinkäytösten vuoksi. Aiemmin tätä ei ollut tarve estää, mutta kun Fishbone alkoi vaihtelemaan nickiään jatkuvalla syötöllä ja välillä se oli esimerkiksi vain kolme pistettä ("..."), niin hommalle oli laitettava loppu. Siinä nyt ei olisi mitään väärää, jos vuoden jälkeen tylsistyy omaan nickiinsä ja haluaa vaihtaa sen, mutta jos joku toinen käyttäjä käyttää hyväksi tätä mahdollisuutta pelleilemällä, niin homma estetään kokonaan.

Myös animoidut allekirjoitukset oli pakko sitten kieltää kaikilta, kun Fishbone aloitti niillä leikkimisen. Aluksi poistimme vain hänen koko sivun kokoiset vilkkuvat "tämä on allekirjoitus" -sigut, mutta tästähän nousi sitten suuri haloo, että säännöt ei ole kaikille samat, kun jollakin muulla sai olla pieni ilmeilevä hymiö allekirjoituksessaan. Eli lopputulos oli uusi sääntöpykälä.

Ei näitä estoja kiusaksi laiteta, mutta jos joku käyttäjä hyödyntää niitä väärin, niin valitettavasti näihin toimiin joudutaan.

6
Ylläpito tiedottaa / Vs: Foorumin kehittämisideat
« : 12.09.2008, 12:37:00 »
Nickien vaihtelu on nyt estetty asetuksia muokkaamalla.

7
Ei ole yhdentekevää onko moderointi Jockeyn harrastamaa mielivaltaista viestien poistelua

Sinulle on lähetetty postojen jälkeen henkilökohtaisesti yv-viesti, jossa luki mm. seuraavaa:

"8 § Älä spämmää. Saman asian toistaminen tai ”one linerit” ovat kiellettyjä. Jätä kirjoittamatta, jos sinulla ei ole jotain uutta annettavaa keskustelulle."

Kaikki lähti siitä, kun ketjussa todettiin, että viestien muokkaaminen on väliaikaisesti otettu pois päältä. Lähetit minuutin sisään viestit, joissa luki suunnilleen näin "kyllä minä voin muokata" ja heti perään "enpäs voikaan". Mikä on näiden viestien anti ketjulle? Näiden jälkeen jatkoit turhaa spämmiä ja ne + muutama muu viesti poistettiin, koska kyseiset viestit eivät liittyneet ketjun aihepiiriin. Esim. Fisun poistetun viestin sanoma oli "poisteleeko Testailija omia viestejään". Täällä ei harjoiteta mielivaltaista viestien poistelua, mutta valitettavasti aina ei ole aikaa lähetellä useita yv-viestejä jokaisen one-linerin tms. poistosta. Ylläpidossa käytämme nyt energiaamme majoitustietokannan parantamiseen ja sen katsomme paljon tarpeellisemmaksi kuin täällä käydyn väittelyn jonkin "enpäs voikaan" viestin poistamisesta.

Omien viestien muokkaaminen on siis nyt väliaikaisesti estetty. Syynä tähän on Fishbonen (nykyinen t.u.f.k.a.f.) kiusanteko, jossa kyseinen henkilö on poistellut satoja omia viestejään tehden usean ketjun annin täysin merkitsettömäksi. Toimintaan pääsee tutustamaan täällä. Eiköhän muokkaaminen palauteta jossain vaiheessa, mutta nyt mennään tällä linjalla jonkin aikaa.

Hyvää viikonloppua vaan teillekin. :)


8
Olisiko ylläpito ystävällinen ja kertoisi minulle kuinka monella lentokentällä olette elämässänne käyneet, jossa ei ole ollut lainkaan WC:tä? No niin, ette varmasti yhdessäkään, joten ymmärtänette kuinka idioottimaisen nuo vaihtoehdot tällä hetkellä ovat? ;D Eli ehkäpä järkevin vaihtoehto olisi vaikkapa yksinkertaisesti: "Peseytymismahdollisuus (suihkut)" ja vastauksina "Kyllä", "Ei" ja "Ei tietoa".

Kyseessähän ei ole majoituskanta lentokentille vaan kaikille ilmaisille majoitusvaihtoehdoille, jotka käsittävät paljon muutakin kuin lentokentät. Lentokentillä luonnollisesti löytyy aina suht siisti vessa ja joillakin pääsee jopa suihkussakin käymään kuten Tokion Naritassa. Sen sijaan rautatieasemien yms. kohdalla on hyödyllistä tietää, että onko WC sellaisessa kunnossa, että siellä voi peseytyä. Suihkuja sen sijaan on harvemmin mahdollista käyttää rautatieasemalla.

Vaihtoehtoja ei ole siis tarvetta muuttaa.

Sitten vielä tähän loppuun sellainen pieni tiedonmuru, että tuolla ilmaismajoituskohdassa ei ole enää lainkaan sitä "lähetä"-nappulaa, eli se hieman vaikeuttaa mestojen lisäämistä.

Tutkitaan mistä johtuu. Meillä itsellä näkyy ja toimii oikein, mutta yhdeltä muultakin käyttäjältä on tullut ilmoitus vastaavasta ongelmasta.

9
Kerrotaanpa vaikka tässä ketjussa, että Pallontallaajien etusivua on hieman muutettu ja nyt siellä näkyy viimeksi lisätty majapaikka sekä satunnainen majapaikka. Tämän tarkoituksena on tuoda entistä paremmin esiin majoitustietokantaa ja sen hyödyllisyyttä majoitusta varattaessa.

Muutenkin meillä on nyt työn alla majoitustietokannan parantaminen ja ainakin haku sekä kuvien liittäminen majapaikkojen yhteyteen toteutetaan. Tähän ketjuun voi antaa palautetta ja vinkkejä aiheeseen liittyen.

10
Ylläpito tiedottaa / Vs: Ehdota uutta moderaattoria
« : 25.08.2008, 20:51:07 »
Kun kerran avausviestin sisältö on yhä tämä eikä siihen ole kajottu

Muokkasin avausviestiä.

Moderaattoreille olisi kummasti tarvetta yhä vieläkin.

Kolmen uuden moden kanssa jo sovittu asioista yksityisviestein ja muutaman muun kanssa viestittely kesken. Kaikille annetaan sitten oikeudet ja ohjeistus yhtä aikaa tämän viikon aikana.

11
Ylläpito tiedottaa / Vs: Foorumin kehittämisideat
« : 21.08.2008, 17:16:44 »
Nyt kun kerran matkakuvia on alettu hostaamaan pallontallaajien palvelimella, niin saisiko tämän osuuden yhdistettyä majoitustietokantaan? Kuvat (todelliset, eikä mainostarkotukseen otetut lavastetut joita Hostelwordistä saa) tunnetusti kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Tämä erittäin hyödyllinen uudistusehdotus on otettu työn alle ja ennen pitkää kuvien yhdistäminen majoitustietokantaan onnistuu.

12
Mina en valittanut aiheista, en OT'eista enka keskusteluista. Vaan siita, jos joku pyytelee moden apua tavalla tai toisella, niin vastausta ei kuulu moneen paivaan. Eihan siihen tarvitse muuta sanoa, kuin etta asia on huomattu.

Käyttäkää "Ilmoita valvojalle" -toimintoa, jos huomaatte asiattoman viestin ja haluatte nopeata reagointia moderaattoreilta. Muuten yksittäiset viestit pitkässä ketjussa voivat jäädä vähemmälle huomiolle.

13
Matkakuvat-osio on uudistunut ja nyt kuvien lisääminen on huomattavasti käyttäjäystävällisempää. Enää et tarvitse omaa kotisivutilaa, sillä kuvat ladataan galleriaan Pallontallaajien palvelimelle.

Gallerioiden kokoa ei ole rajoitettu, mutta kuvien on oltava jpeg-formaatissa. Ladattaessa kuvat pienennetään automaattisesti, maksimissaan kokoon 640x480 (pystykuville 480x640).

Kuvat ilmestyvät galleriaan näkyviin, kun ylläpito on ne hyväksynyt. Tällä menettelyllä estämme mahdolliset väärinkäytökset.

Kuvia pääset lisäämään tästä linkistä.

Mahdolliset kysymykset ja raportointi virhetilanteista tähän ketjuun.

14
Mistä on muuten levinnyt tämä rutto nyt pallontallaajiin, että sivulla on vain 15 viestiä? Olisiko siis mahdollista palata siihen samaan 20 viestiä/sivu, joka täällä on ollut käytössä vuodesta 2002 asti?

Taisi olla oletusarvo tuo 15 nykyisessä foorumisoftassa. Muutin määrän nyt 20 viestiä/sivu.

15
Tosi hieno tuo "Keskustelussa pinnalla" tässä uudessa versiossa. Nyttenkin on "vain" neljä samaa otsikkoa siinä.

Kyllä vanha oli parempi, kun sama otsikko oli siinä vain kertaalleen.

Kuten jo aikaisemmin ilmoitettu, tämäkin asia on työn alla ja korjataan mahdollisimman pian.

16
Ylläpito tiedottaa / Katkoksia Pallontallaajilla
« : 16.01.2008, 14:16:46 »
Matkakuvat-osio hajosi myös tuossa päivitysten yhteydessä ja se koitetaan saada toimimaan mahdollisimman pian.

17
Nyt on toteutettu muutos, jossa sivuston yläpalkista "Keskustele"-nappia klikkaamalla avautuu ensimmäisenä foorumin säännöt, ei siis foorumin etusivu kuten aikaisemmin.

Lisäksi säännöistä on alleviivattu pykälästä 3 § kohta, jossa lukee seuraavaa:

Ennen uuden otsikon avaamista kirjoittajan tulee tarkistaa otsikkolistasta tai haku-toimintoa käyttäen onko keskustelua aiheesta jo toisaalla. Jos asiasta löytyy jo keskustelua, lue ne ensin. Jos asia ei vielä tämänkään jälkeen valaistunut, mieti tarkkaan olisiko joku topic niin lähellä, että voisit jatkaa sitä omalla kysymykselläsi.

Toivottavasti tästä on apua ja uusien käyttäjien avaamia "turhia" ketjuja ei tulisi enää niin paljoa.

18
Lainaus käyttäjältä: "Kexie"
Noista maaosien jaosta ihmettelen sitä kun Pohjois-Amerikka ja Etelä-Amerikka jaettiin Latinalaiseen Amerikkaan ja USA:n ja Kanadan kesken. Onkohan tuo nyt yleinen käytäntö?

Tämä muutos toteutettiin erään tunnetun vanhan palstalaisen pyynnöstä. Aikaisemmin oli kuulemma epäselvää esimerkiksi kumpaan osioon Meksiko kuuluu.

19
Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Lainaus käyttäjältä: "Pivo"
Tähän saattaisi auttaa, että kaikki modet toimisivat nimettömästi esim "moderaattori" nickin takaa, ja tässä tilanteessa ei modeja tietenkään kannattaisi valita julkisella huuto-äänestyksellä.


Tama minakin olen esittanyt tassa ketjussa, mutta ajatus ei saanut kannatusta. Edelleenkaan en nae yhtakaan syyta miksi modet ovat "tavallisia" tallaajia. Lahes kaikilla isommilla ja asiallisilla foorumeilla modet ovat erilisia ja anonyymeja modenickeja ja homma toimii hyvin.

Kaikelta talta p^()&*lta saastyttaisiin.

Sinänsä tämä on hyvä idea, mutta ongelma olisi se, että nykyiset modet eivät voisi suorittaa moderointia normaalin palstan lukemisen yhteydessä, jos käytössä olisi erillinen "moderaattorit"-nick.

Eli heidän pitäisi kirjautua sisään eri nickillä sen sijaan, että voisivat esim. poistaa asiattoman viestin omalla nickillään lukiessaan ketjua. Voi olla, että tämä koettaisiin turhaksi kikkailuksi moderaattoreiden toimesta ja moderointi kärsisi.

20
Lainaus käyttäjältä: "LittleStar"
Tämähän onnistuisi huomattavasti paremmin, jos uudet osaisivat tulkita oikein näitä sääntöpykäliä, jotka löytyisivät kissankokoisen linkin takaa erittäin näkyvältä paikalta

Tällä hetkellähän "Ilmoitus: Lue säännöt ennen kirjoittamista" -ketju löytyy jokaiselta foorumin osiolta ylimmäisenä. Valitettava fakta vain on se, että monet uudet käyttäjät eivät välitä näistä säännöistä tuon taivaallista, vaikka ne lukisivat kissan kokoisilla kirjaimilla joka paikassa. Tärkeintä on vain avata se uusi aihe, jossa pääsee esittämään omia kysymyksiään ja silloin ei ole aikaa/mielenkiintoa perehtyä sääntöihin.

Sivuja: [1] 2 3