Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jonez

Sivuja: [1] 2
1
Junamatkustus / Vs: Vinkkejä reitinvarrelle!
« : 21.05.2014, 20:12:54 »

Tällaista reittiä olen suunnitellut:
Slovenia-Kroatia-Unkari-Slovakia-Tsekki-Puola

22pv ehdit helposti. Sloveniassa rannikko, kuten myös Kroatiassa. Ljubljana oli vähän tylsä, mutta sen sijaan Zagrebista pidin. Jos on aikaa, tsekkaa Dubrovnik Kroatiassa. Split on ihan jees, melko normi kroatialainen rantakaupunki.
Budapest todellakin, sieltä pääsee myös Bratislavaan erittäin nopeasti, mutta kierrä kaukaa, ellet sitten halua nähdä jotain ihan saatanan rumaa.
Tsekeissä tottakai Praha, tsekkaa Hostel Elf. Tähän astisella kokemuksella rennoin hostelli ikinä. Tsekkaa Kutna Horassa Sedlecin luukirkko
Puolasta suosittelisin Krakovaa noin tiukalla aikataululla.

2
Yo!
Olen lähdössä tsekkeihin opiskelemaan ja yo-todistus pitäisi kääntää englanniksi. Ajattelin kääntää todistuksen itse ja pyytää sitten koululta tarvittavat leimat. Kysymys kuuluukin, onko kellään minkäänlaista valmista pohjaa käännökseen (arvosanojen selvitys yms.), tahi sitten jonkinlaista muuta hyödyllistä infoa, josta minun tulisi olla tietoinen? :)
Vanha aihekin löytyi, mutta taisi olla n. 10 vuotta vanha..

3
Junamatkustus / Vs: Rivieran Italia-Ranska yhteys
« : 25.03.2014, 02:03:53 »
Muutama vuosi sitten ranskan rivieralla reilanneena en voi suositella. Ranskan junilla tuntui olevan enemmänkin tapa kuin poikkeus myöhästyä ja aikataulut muuttuivat jatkuvasti. Ranskan kielen taito on ihan helvetin iso plussa, englantia ei kuulutuksissa pahemmin käytetä. Kokemuksen jälkeen ei ole tullut mieleenkään valittaa valtion rautatiestä suomessa. Tiedä sitten, onko tilanne muuttunut - välttäkää erityisesti rivieralta espanjaan matkaamista.

4
AI jaa. Ihanko oikeasti ....?
tuota en tiennytkään.

Älä nyt oikeasti viitsi  ;)
Vittu nyt oikeasti, oletko oikeasti noin mustavalkoinen vai ihan muuten daiju? Jos seuraisit yhtäkään vähemmän kaupallista lehteä, saattaisit tietää, ettei yleistys pidä paikkaansa. Toimittajien tulisi olla objektiivisia - jo se tekee heistä bloggaajia parempia. Se on sitten eri juttu, että miten se objektiivisuus toteutuu.
Katariina, olet selvästi ylpeä bloggaaja, mutta kannattaa kattoa niitä omiakin kirjoituksia vähän kriittisemmin. Omasta mielestäni ainakin mukavampi lukea tällaista lehteä kuin tavallista "musta tuntuu"-blogia.
Keep up the good work Kulkuri!

5
Yleinen / Vs: Ensikertaa reilaamassa lokakuussa.
« : 11.07.2013, 17:26:55 »
Itse asiassa olin itse Interlakenissa viimeksi viikko sitten.
Majoituitko Palmersiin? Jos et, niin suosittelen, varsinkin tent villagea! Itse olin siellä 2 viikkoa sitten :)

6
Yleinen / Vs: Ensikertaa reilaamassa lokakuussa.
« : 09.07.2013, 16:48:00 »
Kohteet ehtii helposti nähdä 15pv passilla, mutta älä helvetissä mene oktoberfesteille. Koko festivaali nykyisin täyttä rahastusta, eikä niinkään perinteiden kunnioitusta. Täynnä örveltäviä turisteja ja japanilaisia isoine kameroineen. Munich on muuten helvetin hieno kaupunki, joten suosittelen sitä ihan muuten. Kaupasta saa kaljaa hintaan 5e/24pack
Junanvaihtoja berniin mennessä tulee enintään kaksi. Bern on ihan ok kaupunki, mutten rankkaisi zürichia tai geneveä yhtään sen korkeammalle. Suosittelisin ennemminkin suuntaamaan alpeille - Interlakeniin on helppo päästä ja maisemat alkaa olla kohdallaan. Pääsääntöisesti mennään aina baselin kautta, kun bern on mukana. Munichista on lähes kaikkialle hyvät yhteydet, eikä bernistä venetsiaankaan pääseminen ole kuin enintään 3 vaihdon päässä. Riippuu toki, mihin kellonaikaan on lähdössä liikkeelle.
Prahassa tuolla budjetilla elää herroiksi, erittäin hyvän majoituksen saa hintaan 5-10e. Stobet ja shotit 1-3e riippuen paikasta.

7
Junamatkustus / Vs: Reilaus noviiseille 2013
« : 16.01.2013, 15:51:04 »
Bahn.de on itselleni jo entuudestaan tuttu. Katselin nyt tuolta yhteyksiä Barcelonasta - Eteläranskaan. Onkohan tuo kuinka luetettava Espanjan junien kohdalla? Vai onko Espanja-Ranska juna yhteydet oikeasti huonot (tyyliin yksi juna päivässä)?

Ovat todella huonot. Nimimerkillä Etelä-Ranskasta Barcaan matkannut. yhteensä 3 vuorokautta käytettiin kyseiseen matkaan ja kaksi yötä lojuttiin ja yritettiin nukkua juna-asemien ulkopuolella (rahaa majoitukseen ei ollut), laitureillakaan ei saanut lojua. Barcasta takaisin päin oli vähän parempi yhteys, meni vain vuorokausi kyseiseen matkaan. Meillä tuntui olevan lähinnä tuurista kiinni; yksi juna myöhästyi 6h ja ei sen takia ehditty seuraavaan junaan ja seuraavana päivänä päästiin vain 100km eteenpäin...
Ja tosiaan, barcan junissa tuntui olevan varausmaksut poikkeuksesta, taidettiin sitten junassa joutua maksamaan tyyliin 25e, eikä saatu paikkaa ollenkaan.

8
Reilillä tuli huomattua, että jokaisesta pikkukaupungista .... Näitä paikkoja olivat mm. Torino ja Montpellier

Mahtavaa, kun Torinokin on pikkukaupunki. Suurempi kuin yksikään suomalaiskylä. Montpellier sentään on Helsinkiä pienempi, mutta suurempi kuin muut suomistadit.  ;D
Euroopan mittakaavassa kyllä, eivät todellakaan ole suurkaupunkeja. Mutta joo, mulla oli aikasemmin joku idis pikkukylistä missä tuli käytyä, mutta nimiä ei tuu mieleen.
Jokatapauksessa Torino ja Montpellier kannattaa jättää väliin jos ei oo rahamiehiä. Voivat tosin olla pakollisia, jos menee italian suunnalta espanjaan päin.

9
Reilillä tuli huomattua, että jokaisesta pikkukaupungista ei todellakaan löydy sopuhintaista majoitusta. Tästä syystä tulikin nukuttua yhteensä viikko ulkona: lasten leikkikentillä, asemien edessä, kirkkojen pihoilla(kerran myös sisällä) yms. Talvella voi olla ongelmallista. Näitä paikkoja olivat mm. Torino ja Montpellier

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Interrail-lipun koko
« : 15.08.2012, 21:14:45 »
Jaa, niin tietysti, tulipas oltua tosi fiksuna :D

Sit viel pari kyssärii.
Saako interrail-lippua taittaa?
Ja saako Vr alelippuihin lisäksi opiskelija alennuksen vai ei?
Itse taitoin ainakin, ei konduktöörejä edes kiinnosta hirveesti niitä leimailla. Et saa enää opiskelija-alennusta tämän alen jälkeen.

11
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 17.07.2012, 22:32:01 »
Bratislava oli vielä syvemmältä perseestä kuin odotimme, kaduilla liikkui erittäin paljon skinilaumoja, rakennukset olivat rumia ja poliisejakin sai kuumotella. Kaiken kruunasi 10e sakko, jonka maksoimme tupakoinnista rautatieasemalla..(joo, ei nähty kieltoja..) löydettiin sentään vähän korkeempi kukkula, josta näki kaupungin ihan kivasti.

12
Yleinen / Vs: Upein Rautatieasema
« : 24.05.2012, 00:48:03 »
Pariisin Gare du nord, lähinnä tunnelman takia. Läheltä löytyy myös pientä ghettoa.

13
Kiitoksia, onpa hyvä kuulla!

14
Yleinen / Vs: Missä sijaitsee lempipuistosi?
« : 22.05.2012, 23:19:53 »
Stromovka, Praha  :D
komppaan tätä  :)

15
Kyl ne melkeen kaikissa varmaan on k18. En sit käytännös osaa sanoo et kuin paljo se ketään kiinnostaa oikeesti mut ei niitten ainakaan "pakko" oo ottaa alle 18v.
Joo ok, ainakaan prahan hostellin sivuilla lukenu mitään tästä, ollaan siis jo buukattu 10hengen dormi hostel elfistä. Jumalauta jos pitää ruveta jokapaikassa maksamaan ekstraa omasta huoneesta :D

16
Joo, tää on pistetty merkille. Yöjunia ei tuu kun vasta sit loppureissusta. Eli majotuksiin meneekin sit vähän enemmän. :P
Onko muuten tietoa, että onko miten monessa hostellissa nuo dorm-huoneet k-18? Meitä on viisi lähtijää ja vain kaksi meistä on ehtinyt täyttää sen 18v, loput onkin sitten 17.

17
Kiitoksia taas.  :) Vinkkejä otetaan yhä vastaan jokaiseen kaupunkiin liittyen

18
6.6 lento prahaan, siellä tarkoitus viettää kolme yötä ja siitä sit jatketaan bratislavaan.

19
kiitoksia vinkeistä, otettiin tuo Gimmelwald ainakin alustavasti reitille mukaan. Oliko miten vaikea junailla sinne? Lisää vinkkejä vaan jos löytyy!

20
Kesäkuussa olis lähtö reilaamaan, ensin lento hki-praha ja siellä oleskelua pari-kolme päivää ennen lipun leimausta. Reililippu on kuukauden pituinen global pass.
http://g.co/maps/sch7a suunnitelma näyttää tältä, miltä vaikuttaa? Hampuri on vain mallina, älkää ottako huomioon.
Päivistä eri paikoissa ei ole tehty sen kummempia suunnitelmia, suunnitelmat muuttuvat kuitenkin. :D Mahd. monta yötä on tarkoitus viettää yöjunissa. Ehdotuksia, vinkkejä reitin suhteen?

Sivuja: [1] 2