Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pakoputki

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Viikon päästä ois edessä muutto Etelä-Afrikkaan kolmeks kuukaudeks harjotteluun. Mun ensimmäinen kerta Afrikassa, joten varmasti tulee olemaan mielenkiintonen kokemus.

2
Australiaan muutan ja huomenna ois lähtö :) Puoli vuotta ois siellä tarkotus tällä erää asustella mutta veikkaan että tulevaisuudessa tulee suunnattua sinne toistekin.

3
Sen luokan vitutus ollu tänään meneillään että on todellakin tarvetta kalsarikänneille. Venäjältä ostettua punaviiniä on tullu nautiskeltua jo reilut puoli pulloo, ehkä otan vielä lasillisen. Tai kaks. Järjen mukaan ei voi ketuttaa jos viikon päästä on lähtö Ausseihin mutta ei se vitutus oo järkeä ennenkään kuunnellu. No, onneks on sentään edes sitä viiniä.

4
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 17.05.2014, 03:26:15 »
Pietari. Istutaan ravintolassa ja odotetaan et metro aukeis ja päästäs meiän majapaikalle. Kyllä uni jo maittas mut sitä ei oo tänä yönä paria tuntia enempää luvassa ku pitää jo lähtee kohti Suomee.

5
Viikonloppuna ois tarkotus lähtee viikoks Pietariin ja kesällä sitte ois lähtö Australiaan, jossa meneeki loppuvuosi vaihdossa :) Aussien jälkeen vois n. kuukauden verran seikkailla esimerkiks Aasiassa, saa nähdä minne tie vie tällä kertaa.

6
Glögiä. Mulla tais glögikausi alkaa syyskuussa ja näköjään jatkuu edelleen.

7
Yleinen / Vs: Mitä olet oppinut reissaamisen myötä?
« : 31.03.2014, 19:01:27 »
Kaikenlaistahan tuota on tullut opittua. Oikein hävettää kuinka huonolla pohjalla oli oma maantiedon tuntemus ennen ku alko reissaamaan.. Hyvä ku tiesin missä Pohjoismaat sijaitsee kartalla. Lukion jälkeen on tullu reissattua enemmän ja alkaa tuo maantieto olla vähä paremmin hallussa :)

Kieliä on toki tullu opittua mutta tärkeimpänä on se varmuus puhua vieraalla kielellä. Reissatessa tuli varmuutta puhua englantia eikä sitte ollukaan mitää ongelmaa ku pääty yliopistoon opiskelemaan niin että kaikki kurssit on enkuks ja osa opettajista natiivi englannin puhujia. Toivottavasti jonain päivänä puhun vielä saksaa samalla varmuudella. Ja itsevarmuutta ja itsenäisyyttä on toki tullu reissatessa lisää.

Ja onneks se rento asenne on tarttunu reissatessa. Jos nyt bussi on muutaman tunnin myöhässä eikä oo mitään hajua missä kohti pitäs jäädä kyydistä pois, nii ei se mitään. Kyllä kaikki hoituu.

Ja niinku muutki on sanonu nii reissatessa oppii laittamaan asioita perspektiiviin. Kun Kaakkois-Aasian tsunamista 2004 tai viime syksyn Filippiinien maanjäristyksestä täpärästi selvinnyt paikallinen kertoo kokemuksiaan luonnonmullistuksista ja koko omaisuuden menettämisestä, niin kyllä siinä oppii kattomaan asioita uudesta näkökulmasta. Yhtäkkiä ei ne omat murheet tunnukaan kovin isoilta.

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Miten rahoitat matkustelusi?
« : 30.03.2014, 13:15:22 »
Kyllä Suomesta töitä löytyy jos ei liikaa nirsoile. Joku puhelinmyynti/mäkkäri ym on duunina ihan perseestä, mutta molempiin hommiin pääsee kävelemällä sisään. Nuo hommat eivät mitään Myös opiskelu on mahdollisuus jokaiselle ja jos ei aivan taneli ole, niin opiskelupaikan saa helposti. Kaikki on asenteesta kiinni.

Ootko ikinä ollu mäkissä töissä tai opiskellu kolmannen asteen oppilaitoksessa? Mulle on molemmat hommat tuttuja. Mäkkiin ei pääse kävelemällä sisään töihin, tunnen monia jotka on hakenu monta kertaa eikä oo päässy, vaikka työkokemusta on ollu saman verran ku mulla. Itellä sattu olemaan tuuria kun välivuotta pitäessä kyseiseen lafkaan pääsin töihin. Ja sen työkokemuksen ansiosta oon saanu myöhemmin parempia töitä.

Ja tuo opiskelu: Mun alalle meidän yliopistoon pääsee vuosittain n. 5% hakeneista. Enkä ees rupee kattoo mitään Helsingin yliopiston hakijatilastoja. Eli ei se opiskelupaikan saanti ihan nii helppoo ole. Ja kohta muuttuu lakikin niin, että lukiosta suoraan tulleet pääsee helpommin opiskelemaan. Vaikka ite kannustan kyllä kaikkia opiskelemaan ketä vaan kiinnostaa, mutta ei tää suomalainen yhteiskunta kyllä siihen kannusta. Seki poju mistä uutisoitiin viime vuonna, joka kehu saavansa yli tonnin tukia vaan istumalla kotona ja tekemättä mitään. Eikä se halunnukaan töitä ku noi leveesti eleli ilmankin. Enkä nyt tarkota että kaikilla työttömillä on tollanen asennevamma. Mä opiskelen täysipäiväisesti ja saan 440e kuussa. Ei oo kauheen kannattavaa. Eihän siinä oo mitään järkee että enemmän rahaa saa kun ei vaan tee mitään.

9
Tyhmät kysymykset / Vs: Miten rahoitat matkustelusi?
« : 29.03.2014, 21:33:28 »
Mä rahoitan matkusteluni tekemällä kesäsin töitä ja välillä opiskelun ohellakin. Opintotuella ei pitkälle pötkitä mutta matkustusinto ei näytä hiipumisen merkkejä, joten töitähän sitä on tehtävä vaikka olis kiva keskittyä välillä kunnolla opiskeluunki. Seuraavaa matkaa rahoitan myös opintolainalla, jota nostin nyt ensimmäistä kertaa. Olin ajatellut etten lainoja hanki, mutta vaihto-opiskelu sattukin mun kohdalle aiemmin ku olin olettanu niin en kerkee koko matkakassaa sitä ennen tienaamaan. Seuraava reissu on tosiaan sitten juurikin se vaihto-opiskelu, jonka aikana onneks saan opintotukee, mutta kalliin vaihtokohteen takia sillä summalla ei kata ees vuokraa. Opiskelijaviisumilla saa myös tehdä töitä, joten vois sitä yrittää saada kohteesta myös osa-aikatöitä, niin paranis rahatilanne. Mut saa nähä. Tuhlaamisesta en tykkää, joten rahaa jää kyllä säästöön sillon kun käy töissä. Viime aikoina oon myös oppinu kestävämpää kulutuskäyttäytymistä: Kun ostan jotain tarpeellista, niin ostan kerralla laadukasta. Ennen mulla oli tapana ostaa halvinta, joka ei sitten kestänytkään pitkään ja kohta sai olla uutta hankkimassa.

10
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 11.03.2014, 21:21:48 »

Maaseutukiertoajelu on yhtä tyhjän kanssa. Chocolate Hillsit on nähty yhdellä vilkaisulla, pikkuapinoita on pikkuisessa metsässä viisi ja perhospuistossa ei ole perhosia kuin kourallinen. Tyypillinen "keksitään nyt jotain turisteille" -kierrosJa edellisen kirjoittajan kanssa olen Boholista samaa mieltä. Itse en viihtynyt. Jotenkin niin turha paikka missä ei mitään aitoa eikä erikoista miksi sinne kannattaisi mennä.


Mun kokemukset Boholista oli hyvin erilaiset kuin edellisillä kirjottajilla. Boholilla (nimenomaan siis Boholilla, en puhu Panglaosta) me just löydettiin sitä ns. aitoutta. Käytiin siellä siis pari kuukautta maanjäristyksen jälkeen ja oltiin varautuneita siihen et tommosen katastrofin jälkeen meiltä yritetään kiskoo hirveetä ylihintaa kaikesta. No toisin kävi, Boholin asukkaat oli tosi ystävällisiä ja meillä oli saarella tosi mukavaa. Asuttiin Lobocissa jossa ei kyllä hirveesti palveluita ole, mutta ei niitä tarvittukaan kun meidän majapaikan pitäjä kutsu meidät jouluaattona sisarensa luo illalliselle ja joulupäivänä veljensä luo. Saatiin sitten kuulla paikallisilta iteltään kuinka maanjäristys oli heidän elämäänsä vaikuttanut. Ja toki ne tuhot näky siellä kaikkialla, teitä oli poikki, mökkejä siirtyny paikoiltaan ja rakennuksia maan tasalla. Ja oli hienoa kuulla kuinka paikalliset autto toisiaan niin paljo, esimerkiks joulujuhliin normaalisti laitettavat rahat laitettiinki hyväntekeväisyyteen maanjäristyksen takia.

Ja noista Boholin aktiviteeteista: Me päätettiin olla ottamatta sitä maaseutukierrosta, koska kaikki kohteet ei meitä kiinnostanu, vaan tehtiin reissu Chocolate Hillseille omatoimisesti täpötäyden paikallisbussin avoimessa oviaukossa roikkuen, oli huomattavasti hauskempi ja halvempi reissu :D Ja takas tullessa joku mukava paikallinen otti meidät kyytiinsä ni ei tarvinnu jäädä tienposkeen bussia oottelemaan. Sitte Lobocista otettiin vaan mopo kuskeineen jolla ajeltiin kattoo tarsiereita ja ajaa zip linella. Mun mielestä ihan hyvä et noita tarsiereita ei siel sitä viittä enempää oo turistien pällisteltävänä, ne otukset kun tuppaa olee itsetuhosia jos niitä häiritsee ja ne on muutenki uhanalasia. Tosin onneks siel oli asianmukaset salama- ja meluamiskiellot. Siel on kuitenkin myös isompi suojelualue missä tarsierit saa olla rauhassa, minne ei turret pääse ja hyvä niin. Samalla reissulla käytiin ajelee zip linella ja se oli kyllä ihan ykkönen, suosittelen!

Ja meillä oli kyllä niin tuuria ton majapaikan valinnan kanssa, koska ystävällinen hotellinomistaja oli kyl meille suuri apu ku sairastuttiin siellä keskellä ei mitään. Se kuskaili meitä päivän ajan sairaaloissa (eka ei ollu käytössä ku oli menny maanjäristyksessä mäsäks) ja kolmessa apteekissa, kaikki nämä siis oli Tagbilaranissa asti, eli aivan mahdoton homma ois ollu kahdelle mahatautiselle löytää noi paikat, kun ei normaaleja taksejakaan näkyny mailla halmeilla. Eli mun mielestä Bohol on kaikkee muuta kun "turha paikka missä ei ole mitään aitoa". Toki ymmärrän et kaikkien reissaajien kokemukset on erilaisia, mut halusin vaan tuoda oman kantani esille, koska mun mielestä Bohol oli todella kiva kohde, jota ei kannata jättää väliin jos siellä päin kulkee ja tykkää rauhallisista paikoista ja kauniista luonnosta.


11
Tyhmät kysymykset / Vs: Liian vanha hostelliin?
« : 17.02.2014, 23:40:15 »
Ei kukaan ole liian vanha hostelliin ellei itsestä tunnu siltä, eli iällä ei asiassa ole mielestäni mitään merkitystä. Toki jos mukavuus ja oma rauha kiinnostaa, kannattaa suunnata hotelliin, mutta jos matkaseuraa etsit, niin ehdottomasti hostelliin tai sohvasurffaamaan :) Ja tuosta iästä: Vanhin tyyppi jonka kanssa olen samassa dormissa majaillut, oli 74-vuotias herra, joka tuli hyvin toimeen myös meidän nuorempien kanssa. Ja Euroopassa matkatessa näin parikymppisenä olen itse asiassa usein ollut dormin nuorin.

12
- Trans-Mongolia + matka jatkuu Tiibetiin
- Rahtilaivalla Etelä-Amerikkaan + reissausta ympäri Etelä- ja Väli-Amerikan
- Maailmanympärimatka sisältäen jonkun ihanan paratiisisaaren Tyynellämerellä
- Timbuktu + muuta Afrikkaa
- Se matka, jolla löydän sen maailmankolkan,jota kutsua kodiksi ja jonne asettua asumaan

13
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 18.01.2014, 20:25:41 »
1. Suomi
2. Viro
3. Ruotsi
4. Ranska
5. Iso-Britannia
6. Intia
7. Thaimaa
8. Vietnam
9. Malesia
10. Singapore
11. Irlanti

12. Venäjä
13. Indonesia
14. Unkari
15. Slovakia
16. Puola
17. Liettua
18. Latvia

19. Kiina
20. Filippiinit

14
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 14.01.2014, 10:39:02 »
Moikka,

Eli helmikuussa olisi lähtö, ja tarkoitus nyt ilmeisesti olisi sitten suunnata Palawanille El Nidoon (lennot vasta buukattu Manilaan asti ja sieltä takaisin)
Rokotuksia tässä pohdiskelen, mitä muita rokotuksia suosittelisitte reissulle kun toi hepa A+ B ja yleiseen rokotusohjemlaan kuuluvat rokotteet? Oon koittanut kartoittaa rokote.fi sivustolta noita suositeltavia rokotteita, mutta esimerkiksi japanin aivotulehdus ym. esiintyy vain jossain osissa, mutta tarkempaa tietoa siitä, missä esiintyy en löydä.

Entä toi Malarian estolääkitys? uskaltaako lähteä ilman?

Ite palasin just Filippiineiltä ja mulla on just vaan noi perusrokotukset ja hepatiittirokotukset. Malariasta en huolehtinu lainkaan, ei sitä tietääkseni paljo taida siellä päin olla, mut en mee vannomaan. Hyttysiä ei oikeestaan kovin paljo ollu, aika harvoin laitoin hyttysmyrkkyä, El Nidossa en varmaan kertaakaan. Joissain majapaikoissa oli kyl moskiittoverkot, mut oletan et lähinnä siks ku majapaikan ikkunoissa ei ollu lasia koko osassa eli hyönteisiä pääs sisälle.

15
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 14.01.2014, 10:30:44 »
Päivä Pekingissä, 10 tuntia aikaa. Tavoitteena oli saada lähetettyä yksi (1) kiireellinen kirje ja syödä edes siedettävää ruokaa. Ei vittu onnistu. Ei sitten mitenkään. Siis aivan ihanan avuliaita ja lämpöisiä ihmisiä täällä! <3 VMP.

Ei voi ku olla samaa mieltä. Viime viikonloppuna ite vietin illan ja yön Pekingissä ja empä oo aikoihin yhtä huonoa palvelua saanu. Sai tehä töitä et kaupan kassa suostu ees myymään mitään. Ja vaikka parhaani yritin, niin en sitä siedettävää ruokaakaa saanu. Ihan turhaan olin valittanu Filippiinien huonosta ruuasta.

16
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 28.12.2013, 09:08:37 »
Alona beach, Panglao, Filippiinit. Onneks taalla ei oo paljoo tekemista ku pari paivaa sitte saatiin ylimaarasiks matkakumppaneiks ameebat eika voimat riita mihinkaa aktiviteetteihin.

17
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 06.12.2013, 23:02:59 »
Porukoitten luona Savossa :) Huomenna juhlitaan sit pikkujoulua, kun oikee joulu menee (taas kerran) reissussa. Kinkku syötiin melkein kokonaan jo, saa nähä pitääkö huomenna ostaa uus...

18
Alle viikko ja sitte otetaan suunnaks Kiina ja Filippiinit :)

19
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 04.12.2013, 20:06:27 »
Onko kellään tietoa Boholin tän hetkisestä tilasta? Oli tarkotus olla Lobocissa joulu, mutta aika kehnolta näyttää. Ajankohtasta tietoo ei meinaa löytyä millään. Sähköt varmaan vieläki poikki, mut ei mitään hajua et onks meidän varaama majapaikka enää pystyssäkään.

20
Kiina / Vs: Ilman viisumia 72h Shanghaissa/Pekingissä
« : 18.10.2013, 22:31:00 »
Itellä ois tarkotuksena hyödyntää tota viisumivapautta joulu- ja tammikuussa ku oon menossa Filippiineille ja molempiin suuntiin  on pitkä vaihto Pekingissä. Mietin vaan mitä meinaa tämä pätkä Kiinan suurlähetystön sivulla "A foreign national that meets the requirements may submit his/her request to the airline company that carries him/her to Beijing or Shanghai, which shall make the application to the border control authorities of the Beijing or Shanghai airports that shall grant a temporary entry of a passenger meeting the requirements for transit visa exemption upon verification." Eli pitääks lentoyhtiöön ottaa yhteyttä ennen lentoa vai miten tässä pitäs toimia?

Sivuja: [1] 2 3 ... 6