Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Raimo Miettinen

Sivuja: [1]
1
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 23.04.2015, 22:24:13 »
Vau mitä kuvia teidän Islannin pyöräreissulta! Tekee mieli lähteä uudelleen.

2
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 18.01.2015, 22:17:08 »
Morom, jos tämä on jo jossain kysytty, niin pahoittelen: elikäs autonvuokraus. Tarkoitus olisi olla 3hlö ja 2vk. Onko tietoa hyvistä, luotettavista vuokraajista? Jos on halvahko niin on vielä plussaa. Matkareitteneuvoja en tarvitse kiitos, Islannissa on tultu asuttua jo, mutta autoa ei silloin satuttu vuokraamaan. Kiitos jo etukäteen!

https://www.rentalcargroup.com/

Tuolta otettiin aikanaan Budgetin kautta ja homma toimi eikä hinta ollut ollenkaan paha. Pikaisen vertailun perusteella nyt saa samaan hintaan (päivähinta) luokkaa pienemmän eli hinnat ovat nousseet. Noita autonvuokraus-portaaleja on varmasti muitakin.

3
Eurooppa / Vs: Pietariin halvalla Helsingistä
« : 19.12.2014, 19:51:44 »
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1418959385059.html

"Venäjällä on nyt superhalpaa suomalaisille: Bensa 0,40 €/l, illallinen 3€, yö luksushotellissa 89€"

4
Pohjoismaat / Vs: Ahvenanmaa
« : 26.10.2014, 16:07:22 »
Vastaan myöhässä, mutta jos muinaisjäännökset kiinnostavat niin kannattaa tutkia Museoviraston muinaisjäännösrekisteriä. Sieltä löytyy erittäin paljon kohteita ehkä liikaakin.

http://kulttuuriymparisto.nba.fi/netsovellus/rekisteriportaali/portti/default.aspx

Toinen sivusto on Retkipaikka. Luonto/historianharrastajien itsensä kirjoittamia artikkeleja kotimaisista luonto- ja muinaisjäännöksistä.

http://retkipaikka.fi/vapaa/tag/ahvenanmaa/ Retkipaikan Ahvenanmaan kohteet.

5
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 26.10.2014, 15:35:37 »
Mainokset on mainoksia, samalla tavalla Lappia mainostetaan revontulilla ja ihmiset pettyy kun niitä ei laiteta päälle nappia painamalla ::)

Jäin pohtimaan kuinkahan moni turisti tosiaan luulee, että revontulet liikkuvat niin vauhdikkaasti mitä luontovideoilla?

6
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 02.12.2013, 22:54:36 »
http://www.hs.fi/ulkomaat/Islannin+poliisi+ampui+ensimm%C3%A4ist%C3%A4+kertaa+kuolettavasti/a1385959022479

Lainaus
Poliisin erikoisjoukkojen ampuma luoti tappoi ihmisen ensimmäistä kertaa Islannin historiassa.

Islannissa on 322 000 ihmistä, ja maassa on tilastojen mukaan maailman vähiten rikollisuutta.

Eipä olla taidettu tässäkään ketjussa taskuvarkaista varoitella.

7
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 28.09.2013, 09:50:58 »
https://www.rentalcargroup.com

Katso tuolta! Tein pari koehakua ja halvimmat ehdotukset satunnaisille kahdelle kesäviikolle alk. 580-650€. Oletko nuori, sillä osassa hinnat nousivat selvästi jos ilmoitti olevansa 18-vuotias?

8
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 12.05.2013, 18:46:36 »
Hmm, moni valitellut kalliita autovuokria täällä. En tiedä minkälainen munkki meillä kävi, mutta kuukauden etukäteisvarauksella saimme Budgetilta Volkswagen Golfin (B-luokka?) kuudeksi päiväksi 145€:lla. Tuohon päälle otin vielä Alliancen lisävakuutuksen ja tyhjän tankin täytöstä maksoin lisämaksua 20€ palauttaessa. Matka oli nyt toukokuun alussa eli ei kuumimpaan matkailuaikaan. Rental Car Group oli itseasiassa hieman halvempi mitä suoraan Budgetin kautta.

9
Pohjoismaat / Vs: Suomen "must see"?
« : 29.05.2011, 21:29:04 »
Kyllähän se jotenkin liittyisi luontoon jos itse olisin isäntänä. Luontohan aina listataan matkailututkimuksissakin ulkomaalaisten mielestäni upeimpina asioina Suomessa. Siispä, kesällä saunaa järvenrannalla, kun yötön yö tuo luonnon upeasti esiin voi olla ulkomaalaiselle eteläisemmiltä leveyspiireiltä tulleelle kokemus. Onhan se sitä myös suomalaisille. Tai vaihtoehtoisesti Turun Saariston rengastietä pitkin samoilla sauna ja yötön yö mausteilla varustettuna. Tai kaupunkilaiselle metsäpatikointia ja yöpymistä teltassa.

Eikä sitä luontoa sovi unohtaa talven pakkasillakaan ja pohjoisempana hyvänä talvena revontulet kruunaavat kokemuksen.

10
Italia / Vs: Rooma
« : 24.05.2011, 19:04:14 »
Olisiko meillä kannattanut sittenkin valita majoitus esim. Trasteveren alueelta. Nyt varattu hotelli on Terminillä, Buonarroti Home.  ???

Meillä oli vielä hieman kauempana Terminin asemalta Via Giolittilla ja hyvin käveltiin lähes joka paikkaan ja hyvin kerkesi viemään ostoksia hotellille jos halusi. Esimerkiksi Colosseumille tuosta teidän paikasta on n. vartin kävely. Hyvät kengät jalkaan vain ja muistaa juoda jos on lämmintä niin jaksaa innostua nähtävyyksistäkin.

11
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 03.05.2011, 17:50:54 »
Hei!
Meillä olisi elokuussa 2011 suunnitteilla uusi Barcelonan reissu. Ajattelimme viipyä kaksi viikkoa ja löysimme netistä sellaisen sivun kuin barcelonacheckin.com. Onko kellään kokemuksia tällaisissa huoneistoissa yöpymisestä? Ja milloin sitä pitäisi alkaa varailla? Tarvitsisimme kaksi erillistä huonetta asuntoon. Jos jollain on parempi nettisivusto, josta varata huoneisto matkan ajaksi, niin vinkkejä otetaan vastaan! Tässä vielä linkki asuntoon, jota olemme katselleet: http://www.barcelonacheckin.com/fi/n/asunto_barcelona/barceloneta/253_sant_elm_ii.php.

Itseä kiinnostaisi kanssa kokemukset asunnon vuokrauksista. Löysin myös tällaisen sivun: http://www.interhome.fi

Tuli sitten tuolta Barcelonacheckin.comin kautta otettua asunto viikoksi. Laajempi valikoima mitä muilla. Sivut on kyllä väsätty suomeksi jollain Googlen kääntäjällä. Tähän mennessä asiointi on ainakin toiminut moitteetta. Sattui juuri sopivasti iso ja edullinen (vs. hotelli) asunto todella hyvällä sijainnilla. Purnataan täällä sitten jos ongelmia ilmenee paikan päällä. :)

12
Italia / Vs: Rooma
« : 15.04.2011, 18:35:57 »
Edellä keskusteltuun aiheeseen sen verran, että Roomassa hotellivalinnan ratkaisee kolme asiaa. Sijainti, sijainti ja sijainti. Hevonkukkuun, eli jokseenkin muurien ulkopuolelle (tai ehkä raja on pikkuisen kauempana) ei kannata lähteä mistään hinnasta.

Loma on lyhyt eikä sitä kannata sakata busseissa. Asuminen erikseen.

Sijainti oli meilläkin yksi tärkeimmistä. Haluttiin päästä kävellen lähes kaikkialle. Kävellessä huomaa enemmän mitä bussin ikkunasta. Hinta oli tietysti toinen kriteeri. Valinnan varaa on runsaasti niin kävelymatkan päästä löytyy varmasti monelle sopiva yösija.


Piazza dei Cavalieri di Malta ja se avaimenreikä kannattaa tsekata.

13
Eurooppa / Vs: Gdansk ja ympäristö
« : 27.03.2011, 13:33:22 »
Tämä hotelli oli sijainniltaan & hinta/laatusuhteeltaan loistava: www.gotykhouse.eu/. Maksoin kuukausi sitten 57€/huone/yö. Keskikesällä vähän kalliimpi.

Itsekin tuli yövyttyä tammikuussa 2010. Hinta ja laatu kohtasivat. Sijainti hyvä. Aamupala oli kylläkin vaatimaton.

14
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 27.03.2011, 12:20:28 »
Hei!
Meillä olisi elokuussa 2011 suunnitteilla uusi Barcelonan reissu. Ajattelimme viipyä kaksi viikkoa ja löysimme netistä sellaisen sivun kuin barcelonacheckin.com. Onko kellään kokemuksia tällaisissa huoneistoissa yöpymisestä? Ja milloin sitä pitäisi alkaa varailla? Tarvitsisimme kaksi erillistä huonetta asuntoon. Jos jollain on parempi nettisivusto, josta varata huoneisto matkan ajaksi, niin vinkkejä otetaan vastaan! Tässä vielä linkki asuntoon, jota olemme katselleet: http://www.barcelonacheckin.com/fi/n/asunto_barcelona/barceloneta/253_sant_elm_ii.php.

Itseä kiinnostaisi kanssa kokemukset asunnon vuokrauksista. Löysin myös tällaisen sivun: http://www.interhome.fi

15
Italia / Vs: Rooma
« : 19.03.2011, 08:53:18 »
Kiitos huomioista! Kahvihan oli tosiaan edullista ja paljon parempaa. Samoin viinit (marketeissa) olivat suorastaan halpoja. Viinejä ei kuitenkaan tällä kertaa tullut roudattua Suomeen, joten unohtui koko asia. Jäi vain mieleen muuten, että monessa tuotteessa hinnat pyörivät suunnilleen samoissa mitä Suomessa.

16
Italia / Vs: Rooma
« : 18.03.2011, 15:47:13 »
Viikko jo vietetty Suomen maalla Rooman reissun jälkeen. Ensimmäinen reissu ja viikko oltiin. Muutama oma huomio alla:

-Tullessa Roomaan Fiumicinolta otettiin "pimeä" tilataksi ja maksoi 15€/henk. Hinta sovittiin aluksi kuntoon. Ei paha hinta mielestäni jos Leonardo Express -junakyyti on sen 14€ ja siitä vielä jollain kyydillä/kävellen hotellille, kun taksi toi luonnollisesti hotellin ovelle.

-Ravintolat tosiaan saattavat olla kiinni aamupäivisin ja maanantaisin eikä aukioloaikoja välttämättä saa selville edes ulko-ovella tai naapurikahvilan omistajalta. Jäi Trasteveressa Al Spaghetteria (?) -niminen paikka käymättä tämän takia. Turistialueilla aukioloajat tutummat.

-Hyvät kengät tai kahdet tekevät reissusta tuskan sijasta lomareissun.

-Hintataso vaikutti suhteellisen samalta mitä Suomessa. Mikään ei ainakaan tuntunut todella edulliselta Suomen verrattuna.

-Roma Pass kannattaa ottaa jos laskee käyvänsä parissa museossa ja Colosseumilla sekä käyttää julkisia. Meillä lopullinen hyöty jäi plus-miinus-nollaan, kun käytiin etukäteen yhdessä halutussa museossa.

-Via Appia Antican tuli käveltyä kaupungin muureilta alkaen eikä siinä juurikaan ollut näkemistä. Ahdasta ja runsaasti liikennöityä aina San Sebastianin katakombeille saakka. Olisi kannattanut ottaa bussikyyti suoraan San Sebastianin katakombeille, (joka taas oli lyhykäisyydessäänkin kokemisen arvoinen) ja kevyin jaloin aloittaa vasta siitä kävely.

- Pietarin kirkon kupoli meni nokan edestä kiinni (klo. 17.00). Kiitos metron huoltojen, bussien aikataulujen kusemisen sekä yksityistämistä vastustaneen mielenosoituksen. Lähdettiin siis aamulla 9:30 ja oltiin Vatikaanissa 16:00. Joo tiedän, kävellen oltaisiin oltu perillä jo.  :D

-Jäätelö oli parasta! Terminin asemalta etelään (suunnilleen) on osoitteessa Via Principe Eugenio 65 Il Palazzio del Freddo-niminen jäätelöbaari. Täällä hinta ja laatu kohtaavat! Oli tosiaan halvinta jäätelöä koko reissulla. Italialaiset askelkuviot jäätelönostossa vain saivat ihmettelemään, kun ensin maksetaan kassalle ja tämän jälkeen kuitin kanssa tungetaan 30 ihmisen häröpalloon "jonottamaan" mahdollisuutta tilata mieluinen makusikermä tötterön täytteeksi.

Toivottavasti ylläoleva ei kuullostanut liian kriittiseltä sillä reissu oli upea! Tekemistä riittää tällaiselle mielikuvituksettomallekin viikoksi aivan tarpeeksi.

Sivuja: [1]