Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kikkomaen

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Australia ja Oseania / Vs: WH-Australia Saldotodistus?
« : 08.05.2016, 13:35:25 »
kaksi kertaa olen australiaan saapunut ja kummallakaan kerralla mitään tilitietoja ei kyselty. ekalla kerralla toki lainasin porukoilta 2500 euroa, tulostin tiliotteen ja painoin summan reboundina vanhemmilleni.
no problems.

2
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 12.04.2016, 02:08:49 »
Pari päivää siihen joutuu pakolla laskea kun siirtymä citystä kestää noin 6h ja valaat ruokitaan aamuvarhain, jolloin ne ovat mestoilla.
Kannattaa melkein ottaa päivällä taksi tai bussi Oslobiin ja heti aamu kuudelta rantaan snorklaa/sukeltaa.
Elä narahda ylihinnotteluun.. aika koviakin hintoja kuullu maksetun (n.600php pintaan on oikea hinta).

Toinen vaihtoehto on ottaa about 02:45 lähtevä Ceres ja olet kätevästi klo 6 oslobissa.
Pari vuotta sitten tuli kyseltyä hintaa valashaiden kanssa uiskentelulle ja paikallisille maksoi 500 ja foreignerilta pyysivät 1000 pesoa. Jäi uimatta.

Tää on myös tsekkaamisen arvoinen linkki, kun miettii että miten ihanaa se niiden kanssa vedessä pelehtiminen voikaan olla: http://dive-bohol.com/conservation/5-reasons-not-go-oslob/

3
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 23.03.2016, 02:11:26 »
Kannattaa myös muistaa, että taifuunien tai kovien tuulten aikana laivat pysyvät satamassa, joten Cebusta/Cebuun ei välttämättä pääse juuri sinä päivänä, kun on suunnitellut. Boracay on mantereelta vain vartin venematkan päässä ja Palawanin rannoille kuljetaan autolla.

Jos lento on cebuun, niin varsinaisesti siinä välissä ei venettä tarvita. Helsinki - Hong Kong - Cebu Mactan.
Ja "vain vartin venematka" jää kyllä tekemättä, mikäli taifuuni puhisee ja / tai viranomaiset ovat veneilyn kieltäneet. Eli ei se Boracay sen lähempänä ole:)

4
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 19.03.2016, 15:44:07 »
Yksi kysymys tässä vielä heräsi, malaria estolääkitys.

Mitään syytä estolääkityksen ottamiselle ei ole, vaikka tohtorit ja muut viranomaiset sitä varmasti tuputtavat. Malarian riski Visayasilla on tietääkseni todella pieni.  Dengue se ennemmin tulee jos on tullakseen.
 8)

5
Aasia / Vs: moottoripyörällä Luzonilla? Filippiinit
« : 19.03.2016, 15:38:22 »
Ei ole omakohtaista kokemusta päivien reissuista, mutta Dutchpicklen blogista http://www.dutchpickle.com/philippines/luzon löytyy paljon mopoilua ympäri filippiinejä kuuden vuoden takaa. Joitain vuosia takaperin lueskelin läpi ja pakko myöntää, että hyvä blogi kuvineen päivineen.

6
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 13.12.2015, 16:20:27 »
Saavun Manilaan 19.12 ja seuraavana aamuna lähden lennolla kohti Puerto Princesiä.

Riippuen täysin saapumis- ja lähtöajankohdasta, että menisinkö ollenkaan kylille.
Vaikkapa jos laskeudut Manilaan klo 16 jälkeen ja jatkolento PP:aan aamulla 10 tietämillä, niin itse menisin shuttle bussilla kikkailemaan vaikkapa Resorts Worldiin tai City of Dreamsiin syömään, leffaan,  gämbläämään jne (laukun voi jättää ainakin kasinon sisäänkäynnille ilmaiseen säilytykseen) muutamaksi tunniksi, jonka jälkeen shuttle bussilla omaan terminaaliin lattiamajoitukseen.

7
^ Ainakin se World Nomads tarjoaa netista ostettavaa, kansainvalista vakuutusta. Kerran olen hakenut korvausta, ja olihan se vahan tyolasta. Kysymyksiin ja sahkoposteihin kuitenkin vastattiin nopeasti. Eli ihan ok muttei mahtava.

World Nomadseille peukku!
Umpisuolenpoistotilanteessa pelkkä tekstiviesti leikkauspöydän tuntumasta riitti saamaan maksupäätöksen. Sen lisäksi maksoivat 100 dollaria jokaisesta sairaalassa viettämästäni yöstä. 

8
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 28.10.2015, 10:02:37 »
viime tammikuussa samoilla kulmilla pyörineenä en suosittele. tosin silloin uuden vuoden alla sattui se taifuuni iskemään, mutta aika vahvasti pari viikkoa tuli putkeen vettä. ei mitään pieniä iltapäiväkuuroja. butuan city oli suurimmilta osin tulvan alla, kun mindanaon suurin joki lasketteli vuorilta vesimassoja kohti merta.

9
jos RAHAN perässä Australiaan lähtee eikä pelkää tehdä oikeita töitä, niin suosittelen jotain maatalouteen liittyvää. koneita ajellessa pystyy saamaan 1,5k viikossa ja poimiessakin (provikkapalkalla) kovat jätkät ja gimmat voivat päästä lähelle, jopa ylikin. ainakin avokadoista maksetaan hyvin ja yks japanilainen kaveri tekee järjestään 350+ dollaria päivässä.

10
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 10.10.2015, 17:48:39 »
Cebu city, hotellihuoneessa flunssaa parantelemassa

joko hellittää? meikällä lento huomenna iltapäivällä cebussa.

toistaiseksi ah niin ihanalla Darwinin kentällä yöpuulla...

11
Matkaseuraa / Vs: Pitkäksi aikaa maailmalle
« : 23.09.2015, 15:28:02 »
onnistuessasi lienet ainoa eurooppalainen, joka on selviytynyt liftaamalla uuteen-seelantiin.
onnea yritykseen!   8)

12
Aasia / Vs: Filippiinit Manila/Boracay
« : 15.09.2015, 14:55:58 »
.Kukaan ei toivo sitä, että kohteeseen 25 tuntia matkattuaan haluaakin sieltä pois. Kun Filippiineillä se pois pääsy ei ole ihan zipzap-hommaa...

????


Toi fl0yf:n mainitsema minivan sääntö pätee omasta mielestäni melkolailla yleisesti Aasiassa. Jos et oo tulipalokiireessä, niin luultavasti miellyttävämpi ja turvallisempi vaihtoehto on ottaa se paikallinen bussi.  8)

13
joo, kyllä tämä foorumi on enemmän perseeseen ammuttujen karhujen kohtaamispaikka, kun mikään rentojen trävellääjien kysymys- ja vastauspalsta.

asiasta sen enempää tietämättä totean vaan, että kyllähän suomalaisenkin firman ulkomaista työntekijää palkatessa pitää perustella, että miksi juuri ulkomainen työntekijä tarvitaan. vastaukseksi riittää, että emme ole kyenneet löytämään työntekijää suomesta.
en usko, että jenkeissä se todistaminen olisi juuri vaikeampaa.

14
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 23.07.2015, 16:31:46 »
Heips,

Elikkäs 3 kuukaudeksi ostin lentoliput bangkokkii josta suunnitteilla lento filippiineille palawan-coron-cyon ja minne nyt eksyy ilman mitään paluulentoja. alkaako tulliviranomaiset vinkumaan todistusta /jatkolentoa pois maasta tuon 30pv viisumin sisällä? ei hirveästi tekisi mieli ostaa mitään jatkolentoja pois maasta vai kannattaako hakea suoraan tuo pitkä viisumi suomesta.

skannaa/valokuvaa joku vanha lentolippu ja pienellä fotaroinnilla muokkaat siitä aidohkon näköisen lentolipun ulos Filippiineiltä. Ne ei sitä tarkasti kyylää, kunhan lukee että Manila / Cebu - XX ja päivämäärä hamassa tulevaisuudessa.

Kymmenessä minuutissa useamman kympin säästö :)

ja kuten edellä mainittua, tullissa harvoin kysellään mitään, mutta yleensä se lentoyhtiö jolla saavut maahan kyselee niitä lippuja check inissä.

15
Padilla ei saitit välttämättä toimikaan eikä Internet Explorerilla. (Tiedän tämän koska asiantuntemukseni on sellaista luokkaa, että joudun noiden kanssa kamppailemaan palkkatyössä.)

Menee vahvasti ohi aiheen, mutta nyt on kyllä kovaa asiantuntemusta (millä voi kehuskella nettifoorumeilla)...  8)

16
Ne ottaa puhutteluun porukkaa ja niin se vain menee, että valkoihoisia siellä jonossa ei ole.

Ai puhuttelujonossa? Meikää naisvirkailija puhutti toisella saapumiskerralla kymmenkunta minuuttia sisältäen rinkan sisälmyksien tarkastuksen. Viimeksi peiliin katsoessani olin ihan valkoihoinen ja myös valkoihoisen näköinen.

17
Yleinen / Vs: Matkustelevan unelmatyö?
« : 28.05.2015, 02:54:20 »
Olisihan se tietenkin kiva elellä herroiksi köyhässä maassa, mutta eikö se ole vaihtoehto asua siellä missä asuu ja tienata saman verran kuin muutkin?

En usko, että nykymittapuulla 1,5k-2k€ kuussa tienaava voi "elellä herroiksi" thaimaassa. Varsinkaan Bangkokissa.


ps. Nettipokeri / livepokeri on melkomoisen hyvä työ matkustelevalle. Tosin ammattina sopii vain murto-osalle ihmisistä.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: 2hlö budjetti Aasiaan + lennot
« : 26.05.2015, 05:14:19 »
Tällä hetkellä olemme onnistuneet keräämään kokoon noin 7k. Mielummin budjetti hieman rennompi kuin kamalan tarkaksi laskettu.

Lisäksi, kuinka Malesiaan pääsisi mahd. halvalla Suomesta? Onko suoralento Hki -Kuala Lumpur kallein mahdollinen valinta?

3,5k per naama ja olisin jo varaamassa lentoja. 1,5k lentoihin / yms juokseviin kuluihin ja tonni per kuukausi elämisrahaa. Mitään rokotteita teidän ei enää tarvinne ottaa, joten siitä ei tule lisäkustannuksia.
:)

Itse lähtisin ehkä etsimään halpoja lentoja hong kongiin ja siitä air asialla kohti kota kinabalua. halvimmat pyörii varmaan jossain 30-40 euron kieppeillä. jatkolennot sitten kk - kl, josta takaisin honkkariin.
hinta riippuu tietysti tosi paljon siitä, että haluatteko lähteä ensi viikolla vai puolen vuoden päästä. meno-paluut hong kongiin arviolta 400-800 euroa lähtöpäivästä riippuen.

19
Ja suomalainen debit-kortti ainakin pelaa, mikäli löytyy pankkitunnukset. Eli ei kun hakemusta tulille.

20
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 16.05.2015, 12:33:57 »
KNX, WA.

feels good mayn

Sivuja: [1] 2 3 ... 9