Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hatha

Sivuja: [1]
1
Onko kellään tietoa ohjelmista INTERNeX ja Go International? Nämä siis löytyi cic.gc.ca:n Recognized Organizations -listasta. Molemmat listaa Suomen eligible countries -listassaan, mutta olen muualta ymmärtänyt, että Suomella ja Kanadalla ei ole working holiday -sopimusta. Uskaltaako noita kautta hakea sellaista?

Suomella ja Kanadalla ei tosiaan ole WH sopimusta lainkaan vielä, enkä tajua että miksi, mutta ei siis pitäisi olla mitenkään mahdollista.
Ainoa tapa saada WH viisumi kanadaan on yksittäiset ohjelmat, kuten Swap

2
Hei,

Onko kenelläkään tietoa voiko Swap Canada WH-vuoden jälkeen jäädä kanadaan vielä turistina 6 kuukaudeksi? Itseasiassa tässä on varmaan kyse täysin samasta, mitä JakePelanteri yläpuolella miettii.

Olen siis vasta tänä vuonna lähdössä Kanadaan vuodeksi ohjelman kautta, mutta olen niin ihastunut maahan, että haluaisin tulevaisuudessa asua siellä.  Tiedän, että myös Express Entry voisi olla vaihtoehto, sillä valmistun Yliopistosta. Toisaalta tuo voi olla aika mahdoton minulle ainakin vielä, koska ennen lähtöäni en ole kerryttänyt edes 1 kokonaista vuotta työkokemusta alaltani suomessa. Mietinkin, että paras vaihtoehto olisi varmaankin, jos löytäisin oman alan työpaikan siellä oleskellessani.

Jos jollain on hyviä vinkkejä Kanadaan muuttamisesta tai eri vaihtoehdoistani, niin niitä otetaan mielellään vastaan.

3
Matkaseuraa / Syyskuu/Thaimaa, malesia tai indonesia
« : 20.06.2014, 19:37:19 »
Moikka,

Eli rento, mukava ja avoin matkaseura ei ois pahitteeks. Thaimaaseen meen jo elokuun alusta ja nään kanadalaisen ystäväni siellä. Hän kuitenkin joutuu lähtemään jo elokuun lopussa ja ajattelin itse olla vielä tuolla syyskuun puolväliin tai loppuun asti ja jatkaa matkaani singaporesta Aucklandiin. Eli jos jotain kiinnostais esim. matka Krabilta Singaporeen tai jotain siltä väliltä niin rento ja huoleton matkaseura on aina plussaa :) Muutenkin jos joku majailee jossain  tuollapäin tuohon aikaan niin ois aina varmasti mukava tehdä uusia tuttavuuksia matkan varrella. Olen siis kohta 26.vuotias nainen pk-seudulta.

-M

4
Hei tietääkö kukaan voinko mennä Uuteen-seelantiin jo ennen viisumin alkamispäivää? Siellähän saa olla siis 3 kuukautta turistina ilman viisumia.... viisumihakemukseen kun pitäisi laittaa päivämäärä jolloin matkustan uuteen seelantiin, mutta ajattelin mennä sinne Aasian kautta, jossa olisin vielä toistaiseksi tuntemattoman ajan... eli siis täytyykö tarkka päivämäärä olla oikeesti tiedossa jo nyt jos viisumia haluan hakea?

Ok, pahoittelut. Oihan siellä ihan selkee vastaus immigrationin sivuilla kun jakso vielä vähän lisää syynätä. Tässä nyt sit vaikka muillekin samaa asiaa pähkäileville vastaus:

So, if your scheme validity is 12 months, you would be granted entry permission for 12 months from the date you entered NZ. This is when your Working Holiday in New Zealand officially begins.

Example: a German citizen applies for his 12 month WHS visa online in January, and the visa is decided on 16 Jan 2014. This means he must enter NZ before 16 Jan 2015. His plan is to enter NZ on 05 Sep 2014 and if he does, he will be granted entry permission until 05 Sep 2015.
So, he must finally depart NZ by 05 Sep 2015. which is when his NZ Working Holiday ends.

Hyvää toimintaa, vastasin juuri itse itselleni.

5
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 12.03.2014, 13:33:30 »

kannattaa ottaa lentoyhtioiden saannoista selvaa. jotkut yhtiot vie urheiluvarusteet ilmaiseksi. jotkut laskuttaa 10 jotkut 25. kaveri toi surffilaudan indonesiaan ilmaiseksi 10 kiloon asti. oliskohan lentanyt emiratesilla.

Selvä, hyvä huomio muuten kiitos. En tullut yhtään ajatelleeks että ilmaseksikin saattaa tosiaan päästä...

6
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 26.02.2014, 16:36:20 »
Onkos ketään ollut Uudessa-Seelannissa laskettelun merkeissä? Eteläsaarella ilmeisesti parhaat keskukset? kaikki vinkit lasketteluun liittyen  NZ:ssä ylipäätään ois todella jees.

Tarkoitus on siis suunnata NZ:hen WH-viisumin merkeissä elokuun 2014 keskivaiheilla ja päästä laskemaan ainakin noin kuukaudeksi ensin. Mitä oon nyt alustavasti selvitellyt niin vaikuttaa siltä, että oma lumilauta kannattaa mukana raahata jos meinaa monia viikkoja tuolla laskea. Usein lasketteluvarusteet sen 25€/per lento. Ainoa ongelma nyt on, että meinaan sinne jäädä lähestulkoon vuodeksi riippuen vähän rahatilanteesta ja töiden saannista tietenkin, mutta sitten pitäis toi lauta ja muut varusteet saada tuolta kyllä jollain suht järkevällä hinnalla vielä takas suomen kamarallekin.  Kellään kokemuksia noin isojen pakettien lähettelystä maailman toiselta puolelta?? oon kuullut, jos laittaa johonkin rahtilaivaan menemään niin pääsis suht halvalla...? hidasta, mutta sillä nyt ei ois mitään väliä.

7
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Oma GPS mukaan?
« : 09.09.2013, 00:18:32 »
Kolmen kuukauden roadtrip starttaa parin viikon päästä ja ollaan suunniteltu, että ostettais GPS, kun saavutaan Nykiin... autonvuokraus alkaa Philadelphiasta vasta viikon päästä. Ollaan täysiä teknologia idiootteja tai ainakin GPS idiootteja, joten oiskohan jaella neuvoja siihen minkälaista GPS:ssää kannattaa etsiä? ja mistä? vai onko niissä ylipäätään hirveesti eroja... selailin tota Wallmartin valikoimaa ja hinta erot ainakin näytti olevan suuria. Tietty mahollisimman halpaa mutta se ääninavigointi ois varmaan ihan kätevä välillä suurissa kaupungeissa (?) ja sitä ei nois ihan halvimmis malleis näyttäis olevan... kokemuksia? minkähintaluokan GPS:ssää tai mitä ominaisuuksia siinä kannattaa olla?

Jos  joku on palaillut matkaltaan ja haluaa sellaisen myydä niin otetaan tietty myös innolla vastaan.

8
Kiinnostais hyvinkin paljon just sama aihe...  me eksytään road tripillämme seudulle jo lokakuun alkupuolella, joten voin päivittää tänne itse vinkkiä, jos löydettiin jotain vastaavaa ja käymisen arvoista.

9
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 23.04.2013, 23:45:12 »
Yksi auto tuolle koko ajalle, niin ei tule kuin yksi onewayfee. Vaikka auto olisi käyttämättä, niin 250/500 dollaria per vuokraus on kuitenkin aika suolainen lisä.

Totta muuten, hyvä huomio jota en tullut ees ajatelleeksi. Ellei sitten palauta esim. toisella kertaa autoa samaan mestaan.

Ilmeisesti vuokraamoilla on special hintoja pitemmille vuokrauksille:
http://www.avis.com/car-rental/html/landing/monthly-rental.html
http://www.hertz.com/rentacar/misc/index.jsp?targetPage=multimonth.jsp
http://www.sixt.com/php/reservation/start?tab_identifier=1353415201&ctyp=P&sgrep=7:4599:4598:1378&tpi=6041&vau kiitti linkeistä en ollut tähänkään vielä ehtinyt törmätä!

Ja tosiaan toikin ois hyvä vaihtoehto, että tekisi useampia rengasreissuja, mutta jotenkin houkuttelee kuitenkin ajatus yhdestä autosta koko reissulle. Helpottais kummasti menoa ja vois vapaammin ehkä suunnitella sitä reittiä vaikka vasta matkankin päällä, pitää vaan lähtee nyt selvittelee, et miten tää homma onnistuu....

10
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 06.04.2013, 10:35:44 »
Nyt kaivattais vinkkejä autonvuokraamisesta varsinkin vähän pidemmille matkoille, jos jollain kokemusta ja kaikki vinkit ylipäätään ois todella tervetulleita. Eli syksyllä Nyki-San Diego välille ollaan lähössä ja matkassa lähemmäs 3 kk. Auto ollaan ajateltu vuokraa ainakin 2 kk tästä ajasta.

Pieni ongelmahan on myös se, että itse ehdin just ennen reissua täyttää 25, mutta kaveri jää 3 kk vajaaksi. Tuon SIXT:in katoin jo, kun joku sanoi, että ne ei velottais nuoresta kuskista... ongelma vaan oli sitten se, että ne vuokras kerralla autoa vaan reilu kuukaudeksi. Eli onkohan sit ylipäätään fiksumpaa miettiä auton vuokraamista monessa osassa, jos toi nyt on joku melko yleinen käytäntö... ja mites toi nuorikuski? kuinkahan tarkkoja siinä ollaan ja onko muita vuokraamoita tiedossa, mitkä ei velota siitä?

Oon myös nyt käsittänyt tän topikin perusteella, että Nyki on vissiin aika kallis paikka vuokrata auto, että kannattaisko suoraan vaan katella pelkästään lähikaupungeista? Nykissä kun muutenkaan sitä autoa ei tarvita.

Sit on tietty vielä se drop off maksu toiseen kaupunkiin, mikä pitää ottaa huomioon. Ollaan nyt ajateltu ihan alkaa kilpailuttaa kaikkia mahollisia vuokraamoita sähköpostitse...

Budgetista on aikaisemmalta jenkkireissulta vähän huonoja kokemuksia, kun suomeen palattuamme kaverin visa tililtä oli vielä velotettu n.250 €, eikä sitten ikinä ollut "aikaa" ja tarmoa kellään tätä suomesta käsin alkaa selvittää että mistä hyvästä, kun kaikki maksut piti olla jo maksettu heti kättelyssä ja tarkistettiin asia vielä autoa jätettäessä.11
Aasia / Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« : 29.09.2011, 16:15:19 »
Kiitos Nuge reissu yhteenvedosta. Valaisi vähän, että mitä siinä kuukaudessa oikeen ehtiikään. Ja näemmä aika paljon. Oliko meno kuinka hektistä, kun noita etappeja näyttää olevan teillä aika hurja määrä mielestäni yhdelle kuukaudelle kun google mapsista vähän kurkin reittiänne... ja mitäs mieltä olit Phu Quoc saaresta? Onko jotain mitä erityisesti suosittelisit vietnamin osalta?

Oma reissuna ystävän kanssa alkaa siis 5.12 Hanoista, jonne edestakas lennot ja aika tasan 4 viikkoa ollaan. Hanoista saman tien lento vielä saigoniin ja aluksi tarkotus etsiä vaan rentoa elämänmenoa ja löhötä lämpimässä muutamia pväviä... alhaalta siis tullaan ylöspäin takas Hanoihin maitse ties mitä reittejä, mitkä selviää tässä ajanmyötä ja matkan varrella...  vietnamista hakusessa mahdollisimman kattava kokonaiskuva ja jollekin rennolla saarelle ois mukava majottua vaan relaamaan hetkeksi... ehkä Phu Quoc ja/tai Con dao... vietnamilla ei hirveesti noita saaria taida olla. Kambodzan osalta kyllä kiinnostais juuri nähdä esim. Angkor mutta ei kyllä misssään nimessä haluta mitään liian hektistä reissua että katotaan jääkö seuraaavaan. 4 vkoa ei oo kuitenkaan mitenkään pitkä aika, eikä haluta että vietnamista jää käteen ihan pelkkä pintaraapasu.

Vähän jänskättää toi kulttuurishokin taso, kun oon muualtakin suunnalta kuullut että se saattaa yllättää vietnamin kohalla :D Ja että ihan eri meno kun jossain thaikuissa mut ei yhtään osaa käsittää millä tavalla.

12
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 29.09.2011, 14:01:52 »
hello. Tarttisin hieman nyt mielipiteitä ja apua asiasta enemmän tietäviltä. Eli lennot on Vietnamin Hanoihin jo buukattu ja perillä paikallista aikaa Hanoissa noin klo 15.00. Olisi tarkoitus varata vielä nyt samalle illalle lennot Hanoista Ho Chi Minh Cityyn(saigon) ja vaihtoehtoiset ajat olisivatkin klo 18.15, 20.00 tai 21.40.

Eli minkäköhän lennon sitä uskaltais buukata? mieluiten tietenkin mahdollisimma aikaisen eli arvon 18.15 ja 20.00 lentojen välillä... elikkä paljon jättäisitte sitä pelivaraa itse? ja minkalaisia kokemuksia Hanoin kentästä?

13
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 12.04.2011, 15:35:38 »
Hei vaan!

Aasia ois suuntana ensi joulukuun alusta tammikuun alkuun. Halpoja lentoja yritetään metsästää melkein ihan minne tahansa.
Muutamia ihan suht. hyvän hintaisia lippuja on jo löytynyt malesiaan tai vietnamiin, mutta niidenkin hinnat näyttää jo nyt(!?) nousevan viikko viikolta.

Kysyisinkin, että onko täällä kokeeneemmilla tarkempaa tietoa mihin aikaan vuodesta lippujen hinnat on usein halvimmillaan? Eli kannattaisiko tarttua nyt jo noihin halvimpiin vai saattaako kesälläkin viel löytyä halpoja hintoja aasiaan? syksyllä ainakin on varmaan melko turha enää yrittää...


Sivuja: [1]