Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Day Tripper

Sivuja: [1] 2
1
Matkaseuraa / Ketään Ausseissa (helmi-maaliskuu 2020)?
« : 25.02.2020, 13:23:30 »
Moikka kaikille! Täällä 27 v jäbä kyselee mahtaako muita pallontallaajia olla Ausseissa päin lähiviikkoina. Itse saavun huomenna Melbourneen, jossa tarkoitus majailla jonkin aikaa ja tutustua kaupunkiin ja eritoten sen musiikkiskeneen. Tämän ohella suunnitelmat on auki, mutta koska reissuni kestää maalis-huhtikuun taitteeseen niin muuallakin voisi käydä. Olisi kiva tavata muita reissaajia joten laittakaa rohkeasti viestiä mikäli liikutte Ausseissa päin!  ;D

2
Meksiko / Vs: Meksikoon pelkällä meno-lipulla?
« : 30.12.2015, 18:00:21 »
Mä tulin viikko sitten Meksikoon ja samaa asiaa panikoin, kun olin ostanut pelkän menolipun. Lensin Frankfurtin kautta Condorilla eikä sitä paluulippua missään vaiheessa kukaan kysellyt. On tarkotusena poistua maasta sitten joskus varmaankin bussilla tai lentäen, mutta kun en vielä tiedä millon. Tein kuitenkin varmuuden vuoksi niin, että varasin täältä www.sanpedrowatertaxi.com laivalipun Chetumalista Belizen puolelle San Pedroon, hintaa lipulla olis ollut 50dollaria, mutta tulostin pelkän varaus-sähköpostin enkä edes koskaan sitä maksanu. En sitten tiedä olisko kelvannut, jos sitä olis kyselty. :D

Vaikuttaa ihan hyvältä ratkaisulta, mutta nyt kun yritin varata samaa lippua tuolta sivulta niin näemmä ei ole vielä mahdollisuutta laittaa vuodeksi 2016?? Parin viikon sisällä olis tosiaan lento Havannasta Cancuniin, niin vähän kuumottelee että saako tässä mitään lippua hommattua saatika printattua, Kuubassakin käsittääkseni on aika nihkeästi internettiä tarjolla...

3
Etelä-Amerikka / Vs: Opas Amazonasille
« : 23.12.2015, 00:01:32 »
Nostetaanpas tätä viestiketjua hiukan... Olen suuntaamassa Peruun helmikuussa, tavoitteena hengailla maassa about koko kuukausi ja Amazonilla trekkailu kiinnostaa erityisen paljon. Löytyykö muilta kokemuksia n. viikon Amazon-reissuista? Kuinka kalliista reissuista on tavallisesti kyse? Tsekkasin tuon ylläolevassa viestissä mainitun FB-sivun enkä ainakaan suoraan löytänyt tietoa hinnoista. Ilmeisesti Perussa Iquitos on tavallisin aloituspaikka näille reissuille..? Myöskin jos on vinkkejä minkälaisia varusteita kannattaa ottaa mukaan niin olisin kiitollinen! Jonkinlaiset trekkikengät löytyy, mutta pikaisen googlettelun jälkeen vaikuttaisi siltä että mudan ja kosteuden takia kumisaappaatkin olisi hyvä idea.

4
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 17.12.2015, 23:14:15 »
Kiireellinen kyssäri! Uudeksi vuodeksi ois tarkotus lähteä Kuubaan, eli turistikortin hommaaminen on viimeistään nyt ajankohtaista. Huomasin että tuohon korttiin pitää täyttää "Place of Staying", johon ilmeisesti kelpaa hotellin nimi / jonkinlaisen casan osoite. Yleensä reppureissatessa en ole ottanut tavaksi varailla majoituksia etukäteen vaan etsiä paikan päältä, onko siis tuo kenttä ehdottomasti pakko täyttää? Tai onko ookoo heittää siihen randomilla jonkun hotellin nimi vaikka todellisuudessa mitään varauksia ei olisi ainakaan vielä? Myöskin kiinnostaisi tietää, että kuinka helppoa nimenomaan Havannasta on saada ylipäätään tuommoisia casa-tyyppisiä majoituksia ihan vaan käppäilemällä ja ettimällä, vai olisiko oikeastaan kuitenkin järkevämpää ettiä jostain netistä (ja jos on niin mistä?). Jos on kokemuksia jostain hyvästä (ja edullisesta) casasta niin voi myös laittaa viestiä  :) .

Yhteensä käytän aikaa Kuubassa n. 10 pv ennen Meksikoon suuntaamista. Arvostaisin myös kaikenlaisia vinkkejä siitä, mihin Havannan ohella tuon ajan saisi parhaiten käytettyä ilman että tarvitsee lusia busseissa puolta reissua. Varaderon kaltaiset resorttipaikat eivät kiinnosta.

5
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Viisumi Kuubaan?
« : 07.12.2015, 15:51:22 »
Kuubaan olis lähtö uuden vuoden aattona mutta nyt näyttäis siltä että suurlähetystön sivut on alhaalla  :( :
http://www.cubadiplomatica.cu/finlandia/EN/Home.aspx

Jossain sanottiin, että turistikortti haetaan täyttämällä tuolta sivulta saatu lomake ja viemällä se suurlähetystöön täytettynä dokumentit mukaanliitettyinä. Mahtaakohan noita lomakkeita saada ihan vain suurlähetystössä käymällä kun kerta sivut on alhaalla? Ja off-topic: tarvitseeko Suomen päässä / Kuubaan saapuessa olla todisteena lentolippu pois vai riittääkö turistikortti itsessään?

6
Matkaseuraa / Kukaan Gilillä / Balilla at the moment?
« : 17.02.2014, 09:24:16 »
Heipparallaa! Tänään tuli saavuttua Gili Airille, ja nyt tarkoitus olisi pyöriä täällä ja mahdollisesti Trawanganilla jonkun aikaa, ja jatkaa sitten Balille. Sieltä tulee lennettyä Bangkokiin 12.3. Matkaseura olisi tervetullutta, joten viestitelkää jos pyöritte parhaillaan tai lähiaikoina samoilla seuduilla! :)

Ja itse olen siis jätkä vuosimallia 92, ja kohta neljä kuukautta reissua takana.

7
Matkaseuraa / Vs: Intia joulu/tammikuu
« : 01.12.2013, 15:34:29 »
Noniin, ketäs tallaajia on tällä hetkellä Intiassa..? Ite majaillut täällä jo viikon ja huomisesta alkaen yksin reissussa. Tällä hetkellä Pushkarissa, mutta jatkamassa matkaa kohti etelää. Toivon mukaan torstaihin mennessä jo Goalla.

Ilmoitelkaahan itsestänne jos ootte samoihin aikoihin mestoilla, tiedä vaikka ehtis tuota Itsenäisyyspäivääkin juhlistamaan muiden suomalaisten kanssa  ;D

8
Matkapäiväkirjat / Puolisen vuotta Aasiassa (SK)
« : 21.11.2013, 18:47:26 »
Toinen pidempi reissu Aasiassa menossa, ja päivittelen blogia aina silloin tällöin. Kohta kuukausi tullut jo reissattua, mutta vielä vajaa viisi edessä. Tähän mennessä oltu vasta Nepalissa, mutta ylihuomisesta alkaen suuntana on Intia, ja myöhemmin luvassa Singaporea, Indonesiaa ja muuta kaakkois-Aasiaa, kunnes huhtikuu ja paluu Suomeen koittaa.
Kuvia en ole vielä ehtinyt juuri lisäilemään, kun netti on täällä mitä on.. mutta:

http://epicjourney2.wordpress.com

Intiasta lähtien olen myös näillä näkymin reissussa yksin, joten viestiä saa laittaa jos huomaat olevasi samoilla seuduilla liikenteessä! :)

9
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 08.11.2013, 13:16:45 »
Kathmandu, Nepal, ainakin vielä. Dulikheliin seuraavaksi. Muita tallaajia Nepalissa..?

10
Matkaseuraa / Vs: Intia joulu/tammikuu
« : 13.10.2013, 23:34:20 »
Moro!
Luultavasti saattaisin olla samoihin aikoihin samoilla mestoilla. Itse lähdössä siis parin viikon päästä Nepaliin, josta vajaan kuukauden vietettyäni olisi tarkoitus jatkaa Intiaan ja Rajasthanin kautta juurikin etelän trooppisemmille seuduille välillä Goa/Gokarna/Kerala. Tavoitteena löytää rentoa menoa biitsiltä, jota turismi ei ole ainakaan ihan totaalisesti pilannut (liekö Goalla enää mahdollista..?). Mutta katsellaan, voin pistää yvllä yhteystietoja niin katellaan sitten joulukuussa että mikä sijainti!
Ja itse olen siis 21 v jäbä.

11
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 02.10.2013, 15:39:42 »
edit: Vastaus löytyikin tutkimalla Intian suurlähetystön Usein kysytyt kysymykset -osiota hieman vahvemmilla linsseillä. Viisumi astuu siis heti voimaan kun se on myönnetty, eikä tietylle ajanjaksolle ole mahdollista anoa viisumia.

Hieman tätä sivuten, voisiko joku vahvistaa olenko nyt käsittänyt seuraavan oikein / miten minun kannattaisi toimia, reissu lähestyy jo uhkaavasti!

Yritin etsiä tietoa Intian viisumeista, mutta en ole täysin varma miten omalla kohdallani kaikki nyt toimii parhaiten. Olen tämän kuun lopussa lentämässä Nepaliin - Finnairilla Hki-Delhi ja parin tunnin vaihdon jälkeen Delhi-Kathmandu Air Indialla. Tällehän ei minkäänlaista viisumia pitäisi tarvita, kun kyse on vain vaihtolennosta enkä aio poistua lentokentältä, eikö totta?
Nepalissa majailtuani korkeintaan kuukauden suunnitelmissa olisi tulla Intiaan, jossa pitäisi viettää yli kuukausi. Suomalaiset saavat ilmeisesti esimerkiksi Delhiin lentäessään on-arrival viisumin, mutta mm. TÄMÄN sivun mukaan on-arrival viisumin saa ainoastaan kuukaudeksi ilman mahdollisuutta pidentää sitä. Kuitenkin koska haluan olla Intiassa mahdollisesti parikin kuukautta, kannattaisiko hommata puolen vuoden turistiviisumi Kathmandusta (onko tästä kenelläkään kokemuksia?), vai hommata kyseinen viisumi jo Suomesta, jolloin se olisi voimassa ilmeisesti myöntämisestä alkaen seuraavat puoli vuotta riippumatta siitä milloin tulen Intian maalle? Ja ennen kaikkea, onhan nyt varmasti niin että Nepaliin lentoni joka kulkee Delhin kautta ei vaikuta viisumeihin mitenkään?

12
Nostetaanpas tätä "hieman" vanhaa topicia nyt piruuttaan.

Ens kuun lopussa olis meikäläisellä lähtö Nepaliin, ja kiikarissa Everest Base Camp -trekki. Luonnollisesti varustepolitiikka askarruttaa hieman, kun Nepalin jälkeen tarkoitus olisi reissailla vielä puoli vuotta vähän trooppisemmilla seuduilla. Tästä syystä ei oikein innostaisi koko puolen vuoden ajan säilytellä paksuja takkeja ja raskaita vaelluskenkiä rinkan pohjalla, kun niille on käyttöä vain reissun alussa.

Ilmeisesti Kathmandusta saa vuokrattua kohtuu hyvin ne tärkeimmät varusteet, mutta kenkien vuokraamisesta en ole juurikaan löytänyt mainintaa. Onko vaelluskenkien vuokraaminen kuinka helppoa/kannattavaa käytännössä, etenkin kun kengänkokoni on suhteellisen iso (46)?

Makuupussi on myös toinen kysymysmerkki.. Ilmeisesti oman varaaminen mukaan olisi ihan kannattavaa, mutta jälleen ei voi olla ajattelematta, että jaksaako sitä sitten kanniskella loppureissunkin alueilla, joissa nukkuu helposti ilman makuupussia.

13
Itselläni muistaakseni McKinleyn Barrow-rinkka, 60 litraa. Ennen viime reissulle lähtöä muistelisin sen pakattuna olleen vain noin kahdeksan kilon luokkaa, ei tosin ollut ihan ääriään myöten täynnä. Reissun aikana tuli tosin hankittua erilaista härpäkettä joten kymmenen kilon raja tuli varmasti jossain vaiheessa ylitettyä  ;D .
Aika pitkältihän se on siitä kiinni, mitä sinne pakkaa. Esim isot vaellussaappaat varmasti lisäävät suhteessa paljon painoa rinkkaan kuin rinkkaan.

14
Moikka!
Nyt on sellainen tilanne, että viime vuonna tekemäni Kaakkois-Aasian kierros oli kaikinpuolin niin eeppistä settiä, että pakko se on lähteä maailmaa kiertämään jälleen kerran. Tarkoituksena olisi lähteä loka-marraskuun taitteessa, eikä Suomeen ole aikomusta palata ennen huhtikuuta.
Alustavasti olen plänäillyt lentäväni Katmanduun, koska Everest Base Camp -trekki kiinnostaisi TODELLA paljon. Nepalin jälkeen aikeissa olisi kierrellä Intiaa (erityisesti Keralan seutua!) ja Indonesiassa olisi tarkoitus kierrellä vähän enemmänkin. Noiden lisäksi en ole vielä kovin tarkasti suunnitelmiani miettinyt enkä välttämättä aiokaan, pitäähän sitä vähän valinnanvapautta jättää reissun päällekin!   ;)

Vaikka edellinen reissu tulikin tehtyä kaverin kanssa, tällä kertaa suunnittelin matkaavani pääosin yksin, mutta olisi erityisen hienoa, jos jonkinlaista matkaseuraa olisi tiedossa edes osalle reissusta. Erityisesti alkureissu Base Camp -trekkeineen olisi hienoa tehdä jonkun samaa kieltä puhuvan kanssa.
Itse olen 20-vuotias jätkä ja melko avoin persoona. Reissultani toivoisin monipuolisuutta - on ookoo jumahtaa välillä riippumattoon löhöämään, mutta muitakin aktiviteetteja saisi olla.

Jos nyt heräsi kiinnostus lähteä samoihin aikoihin samoille seuduille, tai kenties haluaisit liittyä seuraan vasta myöhemmässä vaiheessa reissuani, ota yhteyttä yksityisviestillä (tai kirjoittele suoraan tähän)!  :)

15
Aasia / Vs: Myanmar (Ex-Burma)
« : 19.01.2013, 16:48:02 »
burma oli loppujen loputtua kuitenkin suhteellisen vekkuli maa, joka saattaa muutaman seuraavan vuoden päästä hyvinkin olla _se_ mesta mihin kaikki kaakkois-aasian takkutukat rinkat tanassa marssivat...sivullekirjoittanut ehkä jopa etunenässä!

Tätä olen itsekin funtsinut  (maassa en ole siis vielä päässyt käymään). Maantieteellinen sijainti ja ilmasto, mielenkiintoinen kulttuuri sekä lukemattomat nähtävyydet mahdollistavat sen, että poliittisen ilmapiirin muuttuessa yhä vapaamielisempään suuntaan maasta voisi hyvinkin tulla Kaakkois-Aasian seuraava "chill out -Mekka", ja yksi vaihtoehto lisää Thaimaan etelän saarien ja Laosin/Kambodzan jumittelumestojen rinnalle.
Eli luultavasti muutaman vuoden sisällä alkaa kuulumaan jo ensimmäisiä locksipäiden huuteluita siitä kuinka tämäkin maa on peruuttamattomasti "PILALLA!!!1"  ;D.

16
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 17.01.2013, 23:57:52 »
Lainaus
Eikö se muuten ole hieman eri asia, että joku kohde ei matkakohteena kiinnosta, kuin että ei halua mennä sinne turvallisuuden tai typerien lakien takia? Tietysti paikallinen tilanne vaikuttaa omalta osalta kiinnostavuuteenkin ainakin joskus, mutta miettikääpä silti eroa kiinnostuksen ja haluamisen välillä.

Onhan se kieltämättä vähän näinkin. Itseäni kyllä esimerkiksi Singapore kiinnostaa kovastikin, vaikka tulikin maan tiukoista lainsäädännöistä jo valitettua. Monesti kylläkin turvallisuuden ansiosta joistakin paikoista on juurtunut se turvattomuuden mielikuva jo niin vahvalle alitajunnan syövereihin, että vaikka mestoilta löytyisikin huikeita nähtävyyksiä, niin jotenkin sitä kiinnostusta perehtyä aiheeseen ei vain löydy.

Lainaus
Ibizahan on mita kaunein luontokohde! Orvellyspaikat on erittain pienella alueella, ja muu saari on alyttoman kaunista.

Ja tässäpä hyvä esimerkki, miten ennakkokäsitykset vaikuttavat mielipiteisiin vaikka faktaperäistä tietoa ei olisikaan  ;). Itselleni nimittäin (nykypäivän) Ibizasta on aina tullut juurikin ne teiniörvellysmeiningit mieleen, mutta mikäli saarella on muutakin tarjottavaa, niin en pidä lainkaan mahdottomana, että sinne joskus päätyisin! (vaikkei se edelleenkään olisi top-10 kiinnostavuus -listallani)

Lainaus
Ihan sama pätee myös Venäjään. Wink  Ne ökyrikkaat törkimykset asustelevat nimenomaan Pietarissa ja Moskovassa, kun taas tavallista, todella ystävällistä kansaa ja mahtavaa luontoa löytyy Siperiasta tuhansien kilometrien verran. Siellä jos missä kannattaisikin käydä vähän tutustumassa elämänmenoon pienissä kylissä!

Juuh, Siperiasta voin väittää tietäväni jo kohtalaisen paljon, muutama kaveri siellä on reissannut ja lukuisia televisiodokkareita olen seudulla reissaamisesta nähnyt. Ystävällisiä ihmisiä? Hyvin todennäköistä. Kaunista luontoa? Mikä ettei. Kuitenkaan alue ei ole sillä tavalla itselleni kiinnostavaa, että sinne varta vasten lähtisin itse reissua tekemään, vaikka olisihan sekin omanlaisensa kokemus. Itseäni kiinnostaa enemmän trooppisemmat kohteet, noin pääsääntöisesti.

Ja tästä voidaankin lisätä jatkoa listalleni: Yhteenkään kylmään paikkaan en mielelläni lähtisi reissaamaan. Talven pakkasista kärsii koti-Suomessa jo niin tarpeeksi, että jos ulkomaille tie vie, niin lämmin siellä on oltava. Ainoa viileämpi seutu, jolla reissaamista olen vakavasti harkinnut on Tiibet/Nepal ja Himalajan alue.

Lainaus
Nämä ovat pitkälti makukysymyksiä ja kiinni siitä, mitä reissultaan haluaa, mutta esim. Teneriffan pohjois- ja itäosat (Anaga-vuoret), ja Teiden kraateri ovat huikean kauniita. Kävimme tuolla biologipariskuntana vuosi sitten halvalla äkkilähdöllä patikointi- ja luontoreissulla ja on se vaan aina upea paikka.

Juu, Teidellä olen käynyt joskus junnumpana ja olihan se varsin päräyttävä mesta. Myös Gran Canarialta, joka taitaa olla Kanarian saarista se turistisoitunein (?), löytyy huikeaa luontoa kun lähtee vähän "off the beaten path". Kuitenkin kuten totesin, nämä saaret on tullut jo nähtyä joten takaisin ei ole kiinnostusta, kun maailmasta löytyy tuhat äärimmäisen upeaa maailmankolkkaa, jossa ei vielä ole ehtinyt reissaamaan.

17
Aasia / Vs: Parhaat kännit Aasissa - mikä on se mesta?
« : 17.01.2013, 23:13:26 »
Aloitusviestistä tuli välittömästi mieleen muuan ravintola Laosin Don Detillä, jossa oli menu kirjoitettuna liitutaululle. Paistoi silmään aamiaisten seassa kun "SCRAMBLED EGGS"in ja "TUNA SANDWHICHIN" välissä luki isolla "WHISKEY 1L = 1000 KIP" (1 €)  ;D.
Kaakkois-Aasiassa, etenkin Laosissa kyllä saa pään sekaisin halutessaan halvalla. Koittakaa nyt kuitenkin joku järki pitää päässä, tropiikin ilmastossa kun alkoholi vaikuttaa HIEMAN jytymmin kuin Suomessa johtuen hikoilusta ja nestehukasta. Lisäksi paikalliset polttoviinat ovat mahdollisesti (/todennäköisesti) täynnä sellaisia epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat tuhdin jurrin lisäksi jäätävän kanuunan.

18
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 15.01.2013, 01:31:56 »
Ymmärrän kyllä aarteenetsijän pointin. Vaikkei itse olisikaan yrttimiehiä, tai kokeilut rajoittuisivat yksittäisiin kertoihin paikoissa, joissa se on laillista, mainitut tarinat Singaporesta kuulostivat kyllä omaankin korvaan hieman kuumottavilta. Lisäksi joskus muutama vuosi sitten luin lehtijutun brittimiehestä, joka oli Dubaissa jäänyt kiinni "huumeiden salakuljetuksesta", kun hänen KENGÄNPOHJASSAAN oli pieni hasiksenmurunen. Noin ankarat lainsäädännöt ovat kyllä juurikin siitä ikäviä, että ns. lainkuuliaiset kansalaisetkin voivat joutua kärsimään, eikä kukaan varmasti halua lusimaan kolmannessa maailmassa.

Thaimaassakin poliisin kiinnostus taitaa vaihdella alueittain; tiedän kyseisessä maassa olevan hippispotteja joissa meininki on varmasti Amsterdamiakin avoimempaa, mutta ei siitä täällä sen enempää  ;).
--
Itse topicin aiheeseen, avarakatseisena ihmisenä tuntuu ikävältä lisätä joitain maailmankolkkia suoraan "blacklistille", mutta koska elämä on rajallinen aika, kaikkialla ei valitettavasti edes ehtisi käymään. Ilmiselvien maiden, kuten konfliktialueiden lisäksi en voisi kuvitella ainakaan lähivuosina matkaavani Siperiassa, Venäjä kun ei muutenkaan kauheasti innosta ehkä Viipuria ja Pietaria lukuunottamatta. Myöskään Lähi-Itään en seuraavaa reissuani varaisi, vaikka kieltämättä olenkin nähnyt mielenkiintoisia matkaohjelmia kyseisiltä alueilta.

Jenkeistä on monilla median luomia osittain vääriä mielikuvia, ja koska tiedän kyseisessä maassa olevan myös kaunista luontoa ja fiksuja ihmisiä, on ehdottomasti sinnekin päästävä joskus. Kuitenkaan New York tai Los Angeles ei tässä elämäntilanteessa houkuttele liiemmin, ehkä osittain hintatasonsa ansiosta. Sama pätee tietysti muihinkin miljoonakaupunkeihin, ja erityisesti Dubai on itselleni aika mielenkiinnoton kohde. Jenkeistä kiinnostavin yksittäinen kaupunki on San Fransisco.

Sitten muutama itsestäänselvyys lisää; Kanariansaaret (nähty jo useampaan kertaan, enkä heti hingu takaisin), Turkin turistirysät, Ibiza ja muut örvellyskohteet. En silti kiellä mahdollisuutta että joskus kaveriporukalla johonkin näistä eksyisin, olihan siellä Laosin Vang Viengissäkin ihan hupaisaa  ;D.

19
Nong Khai oli muuten omalla reissullakin positiivinen yllätys! Hauska kuulla että joku muukin vaivautuu viettämään siellä yön, monille se tuntuu olevan vain korkeintaan parin tunnin pysähdys matkalla Thaimaasta Laosiin tai toisinpäin. Oltiin muuten vieläpä samassa guesthousessa (niitä harvoja kertoja kun laiskasti lunttasi majoituspaikan suoraan LP:stä  ;D), ja leppoisa mestahan se oli ja ruuat loistavia. Luonnollisesti patsaspuisto tuli myös tsekattua.

Kuulosti myös mielenkiintoiselta tuo Vang Viengin hommeli, nyt ehkä vähän kaduttaa ettei tullut itse perehdyttyä tuollaisiin mahdollisuuksiin, vaan aika meni lähinnä tubeilessa.

20
Yleinen / Vs: Pitääkö reissussakin urheilla?
« : 03.01.2013, 00:36:18 »
Viime talvena olin päässyt intistä vasta viikko ennen lähtöäni kolmeksi kuukaudeksi Aasiaan, joten luonnollisesti sitä oli kohtuu hyvässä kunnossa ennen reissua. Tästä syystä vähän huolettikin, tulisiko lihaskunto säilymään, kun ei varmaankaan saleja tulisi pahemmin kierreltyä. Olisihan sitä halutessaan päässyt toisinaan salillekin, mutta yli 30 asteen helteessä ei kauheasti huvita tunkkaisissa sisätiloissa hikoilu, varsinkin kun muuta tekemistä ja nähtävää riitti joka päivälle. Lisäksi tuli reissattua aika paljon mestoissa, mistä varmasti saleja ei olisi edes löytynyt. Toki sitä tuli toisinaan tehtyä pientä kuntopiiriä kaverin kanssa, mutta kyllähän se on pakko myöntää että hieman rapakunnossa oli reissun päätyttyä  :D.

Sen sijaan urheilupainotteisia aktiviteetteja tuli harrastettua kohtuu pitkistä pyörälenkeistä viidakkotrekkeihin (mikä etenkin Kambodzan Koh Rongilla oli melko rankkaa mutta äärimmäisen palkitsevaa ja upeata!), ja pitkät kävelymatkat painava rinkka selässä auttoivat osaltaan pitämään aerobista kuntoa yllä, joten siltä osin kunto säilyi yllättävän hyvin.
Ymmärrän kyllä ahkerasti salilla käyviä, että ajatus treenirutiinin katkeamisesta ahdistaa, mutta monissa aktiviteeteissa tulee kuntoa pidettyä yllä edes jollain tasolla, ja samalla välttyy "urheilulta urheilun vuoksi" ja kokee huikeita elämyksiä, mihin Suomessa ei olisi mahdollisuuksiakaan.

Kannattaa siis välillä relatakin ja keskittyä siihen hammockissa lokoiluun jos sellaisesta diggaa, ja pitkällä reissulla jaksottaa urheilut sopiviin väleihin. Kuntonsa ylläpitoon voi vaikuttaa myös ihan jokapäiväisissä valinnoissa: ottaako vaivaiselle parin kilometrin matkalle tuktukin vai säästääkö rahaa ja kävelee kyseisen matkan rinkkansa kanssa.
Pyöräilyä suosittelen myös erityisesti; jopa hieman turistisoituneillakin alueilla löytää helposti itsensä mitä mielenkiintoisimmista tilanteista, kun ottaa fillarin alleen ja polkee kymmenen kilometria suuntaan X.  ;D

Sivuja: [1] 2