Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - GiaFH

Sivuja: [1] 2
1
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 21.04.2012, 18:08:53 »
Tähän edelliseen artikkelivinkkiin liittyen:

http://plaza.fi/moottori/matkat/perheidylli-toscanalaisessa-linnassa

Tietääkö kukaan, miten näitä kokkeja saa tilata, ja mistä, sinne omaan ninnaansa tekemään ruokaa? Meidän matkaseuruetta kiinnostaisi ihan toden teolla.

2
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 04.04.2012, 19:41:14 »
Kiitos mark0, vaikuttaa aika ihanalta paikalta, ja olisi juuri sopiva. Valitettavasti isommat huoneistot on meidän loman ajankohdalle jo varattu, joten katsotaan saadaanko silti sumplittua oleskelut kahteen huoneistoon tms.

Onko tuolta suunnilta hyviä vinkkejä nähtävyyksiä, tekemistä yms. tai muita majapaikkojakin?

3
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 02.04.2012, 14:45:53 »
Olisikohan kellään mitään hyviä vinkkejä majoitukselle Toscanan alueella? Tarkoitus olisi löytää n. 100m2 huoneisto tai talo, jossa olisi uima-allas ja kohtuuetäsidyyellä joku kylä missä voi käydä syömässä ja ruokaostoksilla. Tarkoitus on majoittaa kaksi lapsellista perhettä samaan tilaan, joten ainakin kaksi, mielummin vielä kolme makuuhuonetta olisi hyvä. Viinitilojen läheisyys ei myöskään haittaa. Pienzaa ja Montapulcianoa olemme ensisijaisesti katsoneet, myös muut vaihtoehdot käy suositusten perusteella.

4
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 02.04.2012, 14:40:30 »
Lainaus
kaksi äitiä ja kaksi lasta, 10 ja 12, suunnittelevat Barcelonan reissua elokuun loppupuolella.
Etsimme edukasta majoitusta siten että sinne voi mennä lasten kanssa.
Miten la liga mahtaa pelata tuohon aikaan? joltain nettisivulta löysin lippuvarauksen, mutta ne oli vain toukokuulle.
minkä hintaiset liput ovat?
mitä tehdä tuon ikäisten lasten kanssa, mutua kuin vaellella?

Kävimme juuri, vähän nuorempien lasten kanssa Barcelonassa, kaksi äitiä ja kaksi lasta. Huoneiston vuokrasimme täältä: http://www.apartime.com/

Taisi olla In the heart of the city 1 tai 2. Erinomainen sijainti, ihan La Ramblan lähellä.

Ja tuolla pieni matkakertomus, http://mustikkasmoothie.blogspot.com/2012/03/my-barcelona.html, jossa myös ainakin pienemmille lapsille sopivaa tekemistä. Eläintarhaa ja huvipuistoa myös suositeltiin vaikka tuonne me emme ehtineet.


5
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 09.03.2012, 17:26:52 »
Lainaus
Onko kellään kokemuksia Secret Paradise Resortissa Palawanilla, Port Bartonissa?

Helmipaikka. Ruoka ei ole mitenkään kamalan hyvää (kuten ei muuallakaan Filippiineillä) mutta ympäristö on todella kiva, resortti on pieni ja siksi aika eksklusiivinen. Palvelu on vähän hitaanlaista. Käyttäkää sitä paikan tarjoamaan kookosöljyä sitten huolella, koska hiekkakärpäsiä paikassa on. Matkapäiväkirjat-osiosta löytyy meidän matkakertomus joulu-tammikuulta.

Lainaus
Tiedustelin kuljetusta Sabangista Resortiin, venematkan hinnaksi antoivat 4500 Php + 12% vero kahdelta?
Jotenkin kuulostaa varsin korkealta hinnalta?

Halvemmallakin voit päästä Sabangista tuonne, jos sieltä vaan menee bangkoja sopivaan aikaan ja merenkäynti on sille sopiva. Toisaalta, jos ei ole niin sitten ei kulje tämä yksityiskyytikään. Tekisin ehkä itse niin että tiedustelisin Sabangista yhteiskyytejä ja jos niitä ei mene, otat tuon jos haluat mennä meriteitse, ja jos haluat päästä halvemmalla otat vanin/jeepneyn.

6
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 01.03.2012, 11:31:30 »
Lainaus
Sellainen huomautus, että ainakin vielä parisen vuotta sitten joelle oli banglkakyydin sijaan mahdollisuus myös trekata viidakon läpi. Pari vaihtoehtosta reittiä, molemmat about 6km. Näihin tarvittiin toki puistonvartijan lupa, jonka ainakin silloin sai reitin lähtöpisteeltä. Oli muistaakseni ilmainen.

Näin on, ja sinne pitää sitten lähteä ajoissa liikenteeseen jotta ehtii ennen pimeää pois. Kelillä on tuossakin sitten merkitystä, eli jos aallot vaan on todella isot, ei luolaan pääse sisään vaikka ensimmäisen etapin trekkaisikin.

7
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: L.A. + Hollywood!
« : 01.03.2012, 11:28:53 »
Auton lisäksi kannattaa ottaa navigaattori ehdottomasti. Tuolla eksyy muuten matkalla.

Santa Monicassa on mukava vaan kävellä ja hengailla, ihmetellä ja käydä ottamassa smoothie tai kahvi. Se menee samalla reissulla kun käy Venice Beachilla.

Me ajettiin sitten myös Losista Las Vegasiin ja takaisin.

8
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Las Vegas
« : 01.03.2012, 11:26:07 »
Circue de soleil tuolla oli tosissaan rahansa arvoinen. Niitä menee useammassakin paikassa. Kannattaa varata liput ajoissa.

9
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 28.02.2012, 13:34:44 »
Lainaus
Pitääkö Puerto Princesasta varata jonkun toimiston kautta päiväretki maanalaiselle joelle vai pystyykö sen toteuttamaan omatoimisesti matkustamalla vain Sabangiin ja sieltä suuntaamalla joelle?
Aikeissa kun olisi siis jatkaa Sabangista Port Bartonin kautta El Nidoon niin tuntuisi typerältä tehdä päiväretki Puerto Princesasta Sabangiin ja pata takaisin PP:hen, josta sitten lähtisi uudestaan samaan suuntaan kohti Port Bartonia. Päivän jos viettäisi Sabangissa/joella, yöpyisi siellä ja jatkaisi seuraavana aamuna Port Bartoniin. Vinkkejä Sabangin majoitustarjontaan?

Jos haluaa päästä helpolla niin kannattaa varata jonkun toimiston kautta. Systeemi menee niin että jokaiselle päivälle myönnetaan x määrä lupia päästä tuonne joelle, ja ne jaetaan joka aamu. Jos siis haluat välttää mahdollisen jonotuksen itse niin varaat jonkun matkanjärjestäjän kautta. Homma siis onnistuu myös hoitamalla itse. Tämän lisäksi bangkat saavat kelistä riippuen lähtölupia x määrän (jolla siis joelle mennään satamasta). Näit bangkoja jonotetaan sitten seuraavaksi. Huonoilla keleillä bangkat eivät saa lähtölupaa ollenkaan eikä joelle siis pääse. Esimerkiksi tuon alla mainitun Dauylonin kautta voi myös ostaa retken joelle paikan päältä.

Jos on rahaa enemmänkin pistää majoituksiin Dauylon ja Sheraton oli todella kivannäköisiä, sinne sai jotain pakettidiilejäkin. Vaikka näissä ei yöpyisi, suosittelen lämmöllä Dauylonin buffa-aamiaista, 300 pesoa. Erinäköisiä muita majoitusvaihtoehtoja löytyy tuolta mökeistä aina ihan siinä satamassa sijaitseviin kohtuusiisteihin hotelleihin. Neuvottele hinta. Kuljetukset eteenpäin saa buukattua siitä satamasta myös.


Lainaus
Kyllähän miellyttävin tapa matkata teitä pitkin on nimenomaan Jeepney, eikä mikään minivani, jossa saa istua polvet suussa. Jeepneyssä vaan pitää jättää sisätilat sikseen ja sykkiä samantien katolle.

Voi olla. Ei vaan näyttänyt mitenkään kauheen turvalliselta puuhalta. Ja mietin miten pahasti pylly ehtii puutua 6-8h matkalla siellä katolla. :D Kolme ranskalaista backpackeria oli vetänyt El Nido - Port Barton -välin jeepneyn katolla ja kuvaili kokemusta vähintäänkin mielenkiintoiseksi. Ja väittäisin että privaatti, ilmastoitu minivan jaettuna useamman länkkärin kesken oli ihan kohtuullinen tapa matkustaa. Ehkä ei ihan yhtä elämyksellinen. ;)

10
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 27.02.2012, 13:52:00 »
Lainaus
Voiko Port Bartonin ulkopuolella olevista resorteista suoraan hypätä laivan kyytiin mikä menee El Nidoon vai lähteekö laivat Port Bartonista mantereelta vai miten olisi halvin/käytännöllisin? Entä Sabang-Port Barton väli, mitä hintaluokkaa laivamatkojen hinnat on? Entä matkustusajat?

Jotkut bangkat saattavat koukata resortin kautta tai tiputtaa suoraan sinne Sabangista tullessa. Matka Port Bartoniin on noin 30-45 min. ja bangkat tosissaan kulkee merenkäynnistä ja säästä riippuen. Tiet tuolla Palawanilla oli vähintäänkin mielenkiintoiset, jos siis olisi vain ollut vaihtoehto mennä veneellä, olisin sitä käyttänyt.

Halvin tapat matkata on nuo paikalliset jeepneyt, varmasti myöskin elämys sekin. Mukavampaa matkailua sitten bangkalla tai vanilla. Vähän riippuu siis mitä arvostaa, pelkkää hintaa vai edes lievää matkustusmukavuutta. Vanilla tai jeepneylläkin menee Port Bartonista 5-6h El Nidoon.

11
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 25.02.2012, 11:39:16 »
Lainaus
Onko tietoa mahdollisista erittain pienista guest houseista El Nidon laheisyydessa jollain pikkuisilla saarilla? Vai pitaako ottaa riippumatot ja hyttysverkko mukaan ja leiriytya johonkin rannalle kyydin viedessa ja hakiessa? Ja onko tietoa onko se tuolla mahdollista?

Niillä ulkopuolisilla saarilla taitaa olla vain niitä upscale-resortteja alkaen 100€/yö/hlö, joten jos sinne halajaa, ottakaa ne hyttysverkot ja teltat. Loistava idea kylläkin, sillä ne saarien maisemat on aivan huikeita. Reissussa tavattiin eräs tsekki joka oli harrastanut samantyyppistä toimintaa vähän kaikkialla Palawanilla ja päätynyt miten kummallisimpiin paikkoihin. Nyt hän oli vaimonsa kanssa menossa pieneen kylään, jonne oli luvannut tuoda morsiamensa näytille kylän asukkaille 3 vuotta sitten käydessään. =) Kylällä oli kuulemma yksi pieni bungalow mahdollisia vieraita varten rakennettu.

Lainaus
Pari ensimmäistä yötä voisi etukäteen varata PP:stä, mutta ei kai noita Sabangin, Port Bartonin ja El Nidon hotelleja ole tarvis alkaa välttämättä etukäteen varailemaan, vai onko tuo maaliskuun loppupuoli minkälaista aikaa, pitäisikö vapaita majoitustiloja olla hyvin vapaana. Lähinnä El Nidon majoituspaikat?

Joulukuussa majoitukset olivat todella täysiä kun oli sesonkiaika, mutta tuskinpa tuolla maaliskuussa hirveä tungos on. Sabangista kannattaa yrittää päästä meriteitse Port Bartoniin, tai suoraan resortiin (esim. Coconut Garden tai Secret Paradise, jälkimmäistä suosittelisin ennemmin itse), sillä se on taatusti mukavampi tapa matkata kun nuo jeepneyt tai vanit. Meillä oli sen verta kova merenkäynti tuohon loma-aikaan ettei bangkat suostuneet niin pitkiä matkoja menemään. Siirtyminen Port Bartonista El Nidoon vesiteitse ei ole sekään huono vaihtoehto. Ne lennot toivon mukaan vahvistetaan teille, mutta siinä saattaa mennä hetki. Ja jos pystytte joustamaan matkapäivissä niin luulis jollekin lähipäivälle saavan lennon.


12
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 23.02.2012, 12:18:55 »
Lainaus
Mielenkiinnolla kuulisin kokemuksia Puerto Princesasta + muista paikoista matkalla El Nidoon jos niitä teille reitinvarrelle tulee?

Puerto Princessa itsessään on aika pieni ja kuppanen paikka, lähinnä läpimenopaikka.

Matkalla El Nidoon on useampikin pysähdyksen arvoinen paikka, ensimmäisenä n. tunnin matkan päässä oleva maanalainen joki. Puolessa välissä matkaa on Port Bartonin pieni kylä, jonka ulkopuolella on kivoja saaria rauhallisilla resorteilla. Siitä sitten eteenpäin El Nidoon, jonka maisemat ovat aivan mahtavat.

Jos löytyy tarpeeksi pätäkkää taskusta niin suosittelen lentämään El Nidosta Manilaan, säästää yhden matkapäivän ja välttyy epämukavalta 8h automatkalta.

Meidän matkakertomus joulu-tammikuulta löytyy tuolta matkapäiväkirjaosiosta, http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=26561.0

13
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 09.02.2012, 14:32:41 »
Kiitti Jorre! Varmaankin siis laitetaan tuo listalle matkaa varten. Viimeeksi käydessä katseltiin sitä jo, mutta päätettiin tutustua vaan itse kaupunkiin paremmin. Nyt kun se on jo vähän tuttu, voi laajentaa kokemuksia näihinkin.

14
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 06.02.2012, 21:30:53 »
Onkohan kukaan käynyt tuolla Barcelonan kupeessa olevilla vuorilla olevassa huvipuistossa? Minkähänlaista vempainta sieltä löytyy?

Meillä on edessä äitit-tytär -matka tuonne kohtapuolin ja jotain lapsellekin sopivaa tekemistä pitäisi välillä löytää. Gaudin puistossa nyt taaperot toki varmasti viihtyvät, siellä kun on maailman kivoin leikkipaikkajuttu eli portaita, mutta muutakin voisi käydä katsastamassa.

15
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 25.01.2012, 16:20:05 »
Pistin tuonne matkapäiväkirja-osioon matkakertomuksen, se tuntui liian pitkältä tähän threadiin jatkoksi. Matkareittinä meillä oli Boracay - Port Barton - El Nido - Manila - Hong Kong - Macau nyt joulu- ja tammikuussa, ja hetki tässä kestänyt taas orientoitua normaalielämään. =) Peukut Filippiineille - go before it's too late!

Kertomus löytyy siis täältä:
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=26561.0

..ja muutama kuva sortattuna 2100 otetusta kuvasta täältä:
http://flic.kr/s/aHsjyhNPL6


16
Matkapäiväkirjat / Filippiinit - Hong Kong - Macau (SK)
« : 25.01.2012, 16:14:26 »
Helsinki - Boracay - Port Barton - El Nido - Manila - Hong Kong - Macau - Helsinki

Vihdoin takaisin Suomessa, neljä luettua kirjaa ja monta kaapattua auringonsädettä myöhemmin. Anopin mehevien lihapatojenkin ääressä on ehditty vierailemaan. Ihan kärkeen täytyy todeta että matka oli aivan törkeän hyvä keikka. Jos siis Filippiineille mielii mennä, niin se on Aasian suunnalla ehdottomasti paras kohde missä minä tai puoliskokaan on koskaan käynyt. Kannattaa siis. Seikkailuhenkeä saatetaan vähän tarvita, sillä etenkin Palawanilla infra ei ole paras mahdollinen. Samoin hyviä hermoja peräänkuulutetaan, sillä aasialaiseen tapaan kaikki tapahtuu hieman "mañana". Jos bussin on ilmoitettu lähtevän klo 07, voi olla että aina yhdeksään asti odotellaan matkustajia tulevaksi. Filippiineiltä löytyy kuitenkin vielä paikkoja, joita turismi ja markkinavoimat ei ole täysin vielä pilanneet, mutta kiire on, sillä merkit ovat ilmassa. Go before it's too late.

Lennot Hong Kongin kautta, siitä eteenpäin Cebulla Manilaan ja siitä ensimmäinen kohde oli tuo varsin turistoitunut Boracay. Ranta siellä oli kuitenkin aivan upea, ja kun valitsee majoituksen station 3:n suunnilta, välttyy pahimmalta ryysikseltä. Ykkösen ja kakkosen suunnilla on varsin reippaasti kiinalaisia ja korealaisia turisteja, joskin siellä on myös runsaampi ravintola- ja palvelutarjonta. Paikka nyt ei kuitenkaan ole niin suuri etteikö kaikkialle kävele. Boracaylla pystyy puuhailemaan vähän kaikkea veteen liittyvää. Sukellukset ei ole kummoiset ja koralleja on tietysti ehditty jo turistiparatiisissa tuhoamaan. Yhtenä päivänä kävimme purjehtimassa trimaraanilla, ja se kokemus oli aivan huippu. Vedet on tajuttoman kirkkaat ja aurinko paistoi taivaan täydeltä. Pyydettyä hintaa purjehduksesta saa hilattua ainakin puoleen kunhan vaan jaksaa neuvotella. Kiteboardingia olis himottanut kokeilla, mutta se jäi lomalaiskottelussa kokeilematta. Vedet on siihen kuitenkin mitä parhaimmat. Kannattaa ehdottomasti siirtyä päärannalta jonain päivänä pohjoisessa olevalle Puka Beachille, joka on asumaton, ja jossa on murto-osa ihmisiä siitä mitä White Beachilla on. Hiekka on yhtä valkoista ja vedet vieläkin kauniimmat ja kirkkaammat. Pukalla ei sitten ole mitään palveluita, joten kaikki tarpeellinen mukaan majapaikasta. Kaikesta turismistaan huolimatta, Boracay on näkemisen arvoinen paikka, onhan se monasti äänestetty yhdeksi maailman kauneimmista rannoista, eikä syyttä.

Boracayn jälkeen suuntana oli Palawan. Saari on aivan upea, samanlaisia näkymiä ei ole tullut vastaan missään, samaa nyökkäilee tuo puoliskokin tuossa vieressä. Ensimmäinen pysähdys oli noin puolivälissä El Nidoon oleva San Vicente, tai oikeammin sen ulkopuolella oleva saari ja Coconut Garden Resort. Mielettömän kaunis paikka, joskin down-side oli hävyttömän pienet bungalowit ja ranta, johon aurinkoi paistoi vain iltapäivä kolmeen saakka. Auringonlaskut jää siis täällä näkemättä. Vastapainona en tosin koskaan ole nähnyt yhtä hienoa kuunnousua. Täällä ei juurikaan ole tekemistä, mutta hengailuun se on hyvä vaihtoehto. Täältä pystyy tekemään päiväsukelluksia halutessaan. Coconut Gardenista vaihdettiin lähellä olevaan Secret Paradise Islandiin, bangkalla menee noin 10 minuuttia. Vietimme täällä paitsi joulun, myös hääpäivän ja oman syntymäpäiväni. Täytyy sanoa ettei paljoa paremmin olisi voinut valita. Hääpäivälle järkkäsivät meille myöhäisen illallisen rannalle kokkoineen, jossa saatiin keskenään fiilistellä kuutamossa.

Paikalla on kolme omaa rantaa ja kuitenkin vain kolme privaattimökkiä, jotka sijaitsevat yhdellä näistä rannoista. Päärakennuksen yhteydessä on dormi ja yksi pieni standardhuone. Mikä tahansa mökeistä on hyvä valinta. Mökeissä on sisäpuhelimet josta voi tilata huonepalvelulla ruokaa jos ei jaksa kävellä päärakennukselle. Voihan se siinä kuumuudessa olla tuskaista. ;) Meillä kävi suhteellisen hyvä mäihä sillä olimme useampia päiviä täällä ainoat asukkaat ja saimme pitää koko sen kauneuden itsellämme. Eipä niin että siellä mikään tungos muutenkaan olisi ollut. Paikka on todella suojaisa, joten siellä on lähestulkoon aina hyvät snorklailuvedet suoraan rannalta. Saattaapa vedessä nähdä kilpikonniakin. Ja se vesi! Se on valosta riippuen aivan smaragdinvihreää tai turkoosia. Näkymät ovat superhienot, ja heti herätessä saa suoraan sängystä katsella niitä ja aloittaa aamun rauhallisesti. Tuolla voi myös kajakoida ja tekevät island hoppingeja ja kalastelureissujakin. Jouluaattona käytiin island hoppaamassa lähisaarilla ja tehtiin pikainen pyrähdys myös Port Bartoniin. Hienoja maisemia ja mukavia ihmisiä. Täällä toimii palvelu ihan kohtalaisesti, joskin saarella kun ollaan, ruokatarjonta saattaa olla rajoittunutta riippuen miten kuljetukset toimivat. Noin ylipäänsä Filippiineillä on turha odottaa mitään täydellistä palvelua missään, ja sama toistuu ihan jokaisessa paikassa. Aasiassa matkanneille se tuskin on mikään uutinen. Lisää Secret Paradisesta voi lukea vaikka Tripadvisorista ja tietty heidän sivuiltaan. Jokaisen ihmisen pitäisi käydä tuolla tai tuollaisessa paikassa ainakin kerran elämässään.

Täältä jatkoimme Sabangin kautta El Nidoon. Kelit eivät olleet meidän puolella, merenkäynti oli niin kovaa ettei päästy katsomaan maanalaista jokea. Useampi matkalla tosin lohdutteli ettei se nyt niin maata mullistava kokemus ollut kun annetaan ymmärtää. Jos sen kuitenkin haluaa nähdä, kannattaa varata muutama päivä ja ehkä ostaa valmis paketti joltain retkeä tarjoavalta. Tuolla joutuu muuten jonottamaan pääsylupaa hyvän aikaa, eikä sitä välttämättä edes samalle päivälle saa. Vinkki viitonen on muuten käydä Daluyonin aamiasbuffassa vaikkei siellä olisi varaa yöpyä tai löydy tilaa, kuten meille kävi. 300 pesolla saa syödä erinomaisen hyvän aamiaisen, ja jos suuntaat El Nidoon, tuskin saat yhtä hyvää aamiasta missään.

El Nidoon matka on vähän tuskainen, kuten muutenkin liikkuminen Palawanilla. Tiet on huonossa kunnossa heti kun käännytään päätieltä mihinkään, kuskit ajavat rallia vastaantulevien kaistalla mutkaisia ja kapeita teitä, eläimiä ei kunnioiteta vaan niiden päälle ajetaan jos eivät tajua itse väistää ja läheltä piti -tilanteita on ihan liikaa. Penkit on erittäin epämukavia näissä henkilökuljetukseen muokatuissa pakettiautoissa. Veneellä liikkuminen on hyvä vaihtoehto jos vaan merenkäynti sallii sen. Kovassa aallokossa bangkan kyydissä oleminen ei ole kovinkaan herkkua, sekin tuli kokeiltua. Aikataulut on suuntaa antavia. Jos muuten pitää valita meneekö Port Bartoniin vai San Vicenteen, tien puolesta suosittelen Port Bartonia. Vaikka tie on huonommassa kunnossa, on se huono osuus lyhyempi kuin matkalla San Vicenteen. Meillä hajosi auto myös keskelle viidakkoa kun tuonne San Vicenteen oltiin matkalla, mutta näppäränä miehenä apukuski hyppäsi työkalujensa kanssa auton alle ja korjasi roskan viidessätoista minuutissa. Tämä lie jokseenkin normaalia, ottaen huomioon millaisessa kunnossa auto ja tiet ovat. Port Bartonista lähdettäessä nelivetopaku juuttui mutaan kiinni, ja siellä sitä sitten keskellä viidakkotietä työnneltiin irti jalat polvia myöten mudassa. =) Silti mukavampaa matkustaa tuossa pakettiautossa kun paikallisten suosimassa jeepneyssä (värikkäämpi ja ikkunattomampi versio jenkkien koulubusseista), jotka pakataan niin täyteen että viimeiset saavat istua joko katolla (ei hyvä idea niillä viidakkoteillä) tai roikkua bussin takana. Hyvin yleinen liikkumisvälinen lyhyille matkoille on tricyclet, eli (yleensä vanhat) moottoripyörät, johon on tuunattu sivulle parin henkilön istuttava vaunu. Näitä käytetään myös minkä tahansa muun kuljettamiseen, esim. lehmää on ihan hyvä kärräillä tällaisella. Yöpymisiä löytyy vähän laidasta laitaan. Halvin majoitus maksoi 6 euroa yöltä ja kallein satasen luokkaa. Kuudella eurolla ei tosin voi sitten odottaa saavansa kovinkaan kummoista majapaikkaa, mutta jokaiselle löytyy jotakin, poikkeuksena Hong Kong, jossa yöpymisistä, hyvästä tai huonosta, joutuu maksamaan vähintään useamman kympin.

El Nidon pieni kylä on varsin sympaattinen, ja siellä on sitten taas elämää ihan toisella tavalla kun näissä edellä mainituissa resorteissa tai vaikka edes Port Bartonissa. Yövyttiin ensimmäiset yöt vähän kylän ulkopuolella, jossa ranta ja auringonlaskut oli huomattavasti hienompia, mutta loppupäähän haluttiin vähän enemmän luksusta ja otettiin huone parhaaseen, mutta tietysti myös kalleimpaan hotelliin, El Nido Garden Beach Resortiin. Tämä oli myös ainoa paikka jossa oli uima-allas, ja täytyy sanoa että oli se jokaisen peson arvoista hengailla tuolla rauhassa. Poolilla ei todella ollut tungosta, yleensä olimme siellä kolmestaan, ja kaikki palvelut ja ravintolat on lähellä. Hotelli on hyvin hoidettu, suihkut on ihan oikeasti säädettäviä lämminvesisuihkuja ja sängyt mukavat ja isot.

El Nidon tarjoamat maisemat island hoppingeilla on jotain sanoinkuvaamatonta. Vuoret nousevat pystysuoraan merestä ja pieniä laguuneja ja salaisia rantoja kehkeytyy mustien vuorten sisälle. Joihinkin pääsee vain uimalla tai pienen aukon kautta rannalta. Island hoppingeja kannattaa tuolla harrastaa, me tehtiin kaksi päivän reissua ja koska hintaero loppupeleissä oli euroissa niin pieni, päädyttiin ottamaan privavene jossa saatiin itse sitten määrätä tahti. Mukavampaa niin kun olla kymmenen kirkuvan korealaisen kanssa samassa ryhmässä. Koralleja on tuollakin tuhottu jo paljon, mutta paikoittain löytyy hienojakin vedenalaisia näkymiä. Muut maisemat vie niistä kuitenkin voiton. Silti on supersiistiä käydä small lagoonissa tai big lagoonissa snorklailemassa kirkkaissa ja ihanan värisissä vesissä. Muuten El Nidossa voi viettää aika rentoa hengailua, ja esimerkiksi reppumatkaajien charterkohteeseen, Thaimaan Koh Taoon verrattuna, täällä on jotenkin letkeämpi fiilis, aidompaa ja rennompaa, vaikka porukka on jokseenkin samanlaista.

Jos rahat riittää, kannattaa lentää El Nidosta suoraan takaisin Manilaan. Paikan "international airport" on yksi hiekkainen kiitorata ja bamburakennus. Turvatarkastus tehdään penkomalla kassit. Kone on 19-paikkainen pienkone, ja lennot on kysyttyjä, joten ne kannattaa buukata ajoissa. El Nidon ulkopuolella olevien saarten luksusresorttien asukkaat ovat etusijalla näitä lentoja varatessa. El Nido Art Café:n kautta saa liput hommattua jos paikkoja vaan löytyy. Maksavat toki enemmän kuin lennot Puerto Princessasta, mutta toisaalta, säästyy kokonainen päivä ja omat hermot kun ei tarvitse istua niillä teillä ja niissä autoissa kahdeksaa tuntia.

Palawania ja Filippiinejä voisi koluta kuukausitolkulla, meillä aikaa oli viisi viikkoa. Tuonakin aikana ehti nähdä ja kokea paljon upeita maisemia ja hienoja hetkiä, nauttia auringosta ja siitä luonnosta mitä maalla on tarjota. Mangoa on tällaiselle mangomaanikolle tarjolla yllin kyllin kaikessa muodossa, ja ainakin mangoshakejen lisäksi kannattaa ostaa kuivattuja mangoja, viimeeksi mainittuja myös kotiin. Voi sitten omalla sohvalla fiilistellä matkaansa niillä herkutellen ja palata hetkeksi taas näihin maisemiin auringon alle. =)

Vietimme tämän lisäksi vielä reilu viikon Manilassa, Hong Kongissa ja Macaussa. Manilassa kannattaa valita huolella yöpymispaikka. Pääasiallinen juttu siellä on ostosten tekeminen, mitään historiallista näkemistä ei hirveästi ole. Parhaat shoppailualueet on tietysti Greenbeltin ostoskeskuskompleksi, mutta halvimmat paikat löytyvät vähän Makatin ulkopuolelta, mm. Greenhillistä. Paikallisiin slummeihin voi tietysti mennä tutustumaan se ken uskaltaa. Hong Kong sen sijan on ehkä paras näistä Aasian suuremmista kaupungeista missä on tullut käytyä. Suuresta koostaan huolimatta se tuntuu turvalliselta ja kotoisalta. Tekemistä ja nähtävää riittää yllin kyllin, ja dim sumeja on ehdottomasti pakko kokeilla! Ne todella vievät kielen mennessään. Macauun riittää päivämatka toteamaan mikä kasinomekka paikka onkaan. Kaupunki on hyvin ristiriitainen portugalilaisen siirtomaataustansa takia, ja vierekkäin ovat ränsistyneet hökkelit ja kullatut, peililasilliset pilvenpiirtäjät. Kannattaa harkita yöreissua jos Circue de soleil kiinnostaa. Hong Kongiin olisi saanut uppoamaan reippaasti pidemmän ajan kuin sen viikon mikä meillä oli. Sinne voisi hyvin mennä takaisin, tai jopa asumaan. Nähty on kuitenkin Big Buddha, Victorias Peak, Symphony of Lights, Tshim Sha Tsuin öinen valomeri, Star ferryllä ajeltu, ja Peak tramilla menty katsomaan maisemia.

Takaisin tullessa rinkka oli täynnä paitsi kenkiä ja ostoksia, muistoja kauniista maisemista ja hetkistä, ajatuksia keskusteluista uusien ja mielenkiintoisten ihmisten kanssa ja roppakaupalla kokemuksia ihan uudenlaisista asioista. Ihanaa kuitenkin nukkua taas pitkästä aikaa omassa sängyssä ja käpertyä kainaloon omalle sohvalle niitä mangoja mutustellen.

Matka tehtiin muuten puolitoistavuotiaan pienen ja reippaan travellerin kanssa. Jos kaipaat lisätietoja lapsen kanssa matkaamisesta näillä suunnilla tai ylipäänsä muuten heräsi kysymyksiä, ota yhteyttä.

Hyvää matkaa!

Muutamia kuvia matkalta löytyy täältä:
http://flic.kr/s/aHsjyhNPL6


17
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 05.12.2011, 07:54:11 »
Terkkuja tosissaan täältä Boracaylta,

jos ei jaksa arpoa viisumin kanssa, sen voi ihan hyvin hoitaa myös etukäteen Helsingissä suurlähetystön kautta. Hinta oli jokseenkin sama, tosin passihan pitää erikseen sinne viedä ja sittemmin hakea.

Tämä Boracayn ranta on jotain aivan superhienoa. En ole törmännyt samanlaiseen missän. Turisteja ja kaupustelijoita toki riittää tällaisessa miljöössä, muttei nyt erityisen pahasti. Eteläinen osa rantaa on hiljaisempaa aluetta. Ei tämä se pioneerikohde ole kun haluaa leikkiä madventuresia mutta aivan loistava chillailuun ja lötköilyyn. Ruokakaan ei ole hassumpaa.

18
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 23.11.2011, 19:19:10 »
Lainaus
Osaako kukaan suositella muita lentoyhtiötä Indonesian sisällä lentämiseen. Meillekin kun Garudaa jo tarjottiin, niillä tosin tarjous nyt päällä.

Paikalliset suosittelivat vain ja ainoastaan Lion Airia. Muut lentävät vähän miten sattuu. Lionin koneet vaikuttivat myös uusimmilta ja parhaiten hoidetuilta, muiden kalusto oli todella vanhahtava. Lentoja sai ostettua paikan päältä, ja itseasiassa niin kannatti melkein tehdäkin ihan vaan koska lentoyhtiöiden peruutukset ovat kuulemma hyvinkin tavallisia. Vain jos lennät pahimpana lomakautena, saattaa kannattaa ottaa lennot etukäteen.

Mitä muuten tulee Indonesiaan, Bali todella vaikutti Kuta Beachin ja Ubudin perusteella aussien tenskulta, mutta sieltäkin varmasti rauhallisia paikkoja löytyy. Lombok sen sijan teki aivan eri vaikutuksen ja tuntui Baliin verrattuna hyvinkin aidolta paikalta. Gilit varsinkin on loistavat, sekä eteläisemmät, että pohjoisemmat. Luonto oli joulu-tammikuussa hyvinkin vehreää Lommbokilla.

Malarialääkitys kannattaa ottaa jos meinaa samoilla paljonkin viidakoissa.

19
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hawaii
« : 23.11.2011, 19:06:46 »
Lainaus
Mitään ideoita lyhytaikaisiin vuokrakämppiin esim. Mauilta jos meinaisi olla pidemmän aikaa. Tyyliin 1-2 kk.

Juuri siellä Lahainan suunnalla oli kämppiä enemmän kohtuuhintaan tarjolla. Jos uskalsi lähteä vielä vähän eteenpäin rannikkoa pitkin, niin pääsi vielä halvemmalla. Sitten riippuu tietysti spekseistä mitä kämpältä haluaa. Esim. tuo Chasin Rainbows, jolta vuokrattiin omamme, tarjosi vähän kaikkialta ja jokaiseen tarpeeseen. Vuokraavia tahoja löytyy kyllä paljon enemmänkin kun jaksaa vähän nähdä vaivaa etsimisen kanssa, jos heiltä ei löydy sopivaa.

20
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hawaii
« : 22.11.2011, 14:18:13 »
Lainaus
Jenkkituttava suositteli Mauia lapsiperheelle, että olisi tarpeeksi tekemistä ja palveluja mutta silti luonnonrauhaakin. Oahua piti kovin täyteen rakennettuna.

Mauilla on todellakin varmasti myös lapsiperheille oikein mukavasti tekemistä. Me olimme häämatkalla Mauilla, tai oikeastaan, menimme siellä naimisiin. Rannat ovat upeita, ja niissä on mistä valita. Luontoa ja nähtävää löytyy yllin kyllin. Haleakalan tulivuoren auringonnousut ja -laskut ovat upeaa nähtävää, samoin saaren pohjoisosan serpenttiinitiet ja vesiputoukset jossa uivat ne jotka uskaltavat. Riippuen paikasta, palveluita löytyy myös varsin mukavasti. Useilla yleisillä rannoilla on lasten leikkipaikkoja ja picnicpöytiä. Surffikoulu on tietysti ehdoton juttu kun Havaijilla on.

Saarella tarvitsee ehdottomasti auton (tai moottoripyörän) liikkumiseen. Meillä oli vuokrattuna pariksi viikoksi condo, jossa pystyi itse valmistamaan ruoat jne. Lähellä oli myös pientä ravintolatarjontaa jota käytettiin vaihtelevasti. Lisäksi läheisestä Lahianan kylästä/kaupungista löytyi enemmän palveluita, mm. kauppoja, paljon erilaisia ravintoloista, Hard Rock Cafe ja ihanaa iltafiilistä sekä rauhallisempaan oleiluun ja rankempaan biletykseen. Wailean suunnalla on enemmän upscale-menoa, ja siellä myös majoitukset maksavat enemmän. Isoimmallta mallilta löytyy Tiffanyt ja Guccit. Alue on toki erittäin kaunista ja hyvinhoidettua. Kiheillä on enemmän nuoria ja tuolla Lahainan suunnalla sitten enemmän sellaista keskiluokkaista menoa.

Lennot ostimme expedian kautta, josta ne sai erittäin hyvään hintaan, ja Havaijin sisäiset lennot sitten erikseen Air Havaijilta(?). Kuitenkin se yhtiö joka siellä saarten välillä lentää. Maui on erittäin mukava paikka, toisin kuin esim. Honolulu, joka on vähän niinkun jenkkien Teneriffa. Siellä kannattaa toki pysähtyä katsomaan Waikiki Beach ja tekemään halpoja merkkiostoksia. Vuodenvaihtuminen Waikiki Beachilla oli hieno ilotulituksineen. =)

Tekisi vielä mieli lähteä tuolle suunnalle island hoppaamaan myös muille saarille. Sen verran mukavaa oli jo tuollakin.

Sivuja: [1] 2