Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sistis-80

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Baltian maat / Riika
« : 23.12.2007, 23:54:10 »
Mikäli Riian matkaajia huvittaa lähteä yöelämään, niin La Rocca on ilmeisesti syytä unohtaa ainakin joksikin aikaa. Ja kannattaa suosiolla etsiä joku toinen klubi.

http://foto.delfi.lv/en/album/2674/

Tai ainakin niin noista kuvista voisi päätellä.

2
Veikkaanpa, että viimeisenä päivänä ei tule paljoakaan tilauksia... :wink:

3
Japani / Matka Japaniin
« : 21.09.2007, 10:41:06 »
Isot kiitokset ormi ja California love! Pitää tosiaan harkita tuon Point and Speak -kirjan hankkimista. Jotain kala-allergian kertomisfraaseja olen jo netistä löytänyt. Ongelmana on, että ne ovat kirjoitettuina näillä meidän aakkosilla, eli niiden lapulle kirjoittamisen ja näyttämisen toimimisesta ei ole suurta tietoa. Jossain väitettiin, että japanilaiset yleensä ymmärtäisivät myös lapulle kirjoitettua länsimaalais-japania, koska tuo kirjoitusmuoto on aika standardoitu. Mutta miten lienee sitten käytännössä?

Eipä sillä, onhan nuo hiraganat ja kataganat kerrottu tuossa meikäliseltä löytyvästä "Japania matkailijalle" -kirjasta, joten voisi noita länsimaalaisittain kirjoitettuja lauseita yrittää itsekin kirjoittaa noilla "japsi-merkeillä". Onnistumisesta ei tosin ole takeita.

4
Lainaus käyttäjältä: "baader"
Tulee mieleen urbaanilegenda kaverista jonka uudessa eteläamerikkalaisessa (oisko ollu venenzuela),
ajokortissa oli nimenä Ajokortti Körkort


Minä olen kuullut tämän saman tapauksen. Tosin silloin tämä kaveri sai sakot Lontoossa ja hänellä sattui olemaan tällä hetkellä mukana vain suomalainen ajokortti. Kun hän kävi sitten maksamassa sakot paikallisella poliisiasemalla, kuitissa oli lukenut tuo mr. Ajokortti Körkort.

Oma nimeni on semi-vaikea. Englantia puhuvat ja saksalaiset onnistuvat siinä yleensä hyvin, mutta espanjalaisille se on taas täysi mahdottomuus.

5
Ensi viikon tiistaina pitäisi lentää Müncheniin kolmen päivän työmatkalle. Kuulemma sieltä löytyy myös sellainen tapahtuma kuin Oktoberfest... saatanpa käväistä sielläkin. Aamuiset aikaiset herätykset tosin ovat ikävä velvoite.

6
Japani / Matka Japaniin
« : 09.09.2007, 22:39:24 »
Itse olen aikeissa lähteä Osaka - Kioto -akselille maaliskuussa. Reissuun on vielä aikaa, mutta yksi asia hieman huolestuttaa ja tahtoisinkin jo hyvissä ajoin vähän selvitellä tilannetta. Olen nimittäin aika voimakkaasti allerginen kalalle ja muulle merenelävälle. Ja tuolla päin maailmaa tupataan käyttämään ilmeisesti kalaa jo pelkästään lähes jokaisessa kastikkeessa.

Onko siis olemassa jotain keinoa, jolla selviäisin hengissä? Eli ettei kuolema koita joko allergisen kohtauksen tai nälän muodossa? Japania en osaa vielä sanaakaan, kävin kuitenkin ostamassa japanin matkailusanakirjan, josta löysin kyllä sanat 'allergia' ja 'kala'. Mutta suurempia ongelmia tulee siinä, että miten selittää sen, ettei voi syödä edes kastikkeita, joissa on käytetty jotain kalalientä tms.

Vai pitääkö syödä sitten McDonaldseissa tai joissain muissa ei-japanilaisissa ravintoloissa?

7
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 24.07.2007, 10:36:28 »
Lainaus käyttäjältä: "irbe"
Heissan! Kertokaa ensikertalaiselle Barcan kävijälle vähän faktoja siitä, missä ei "kannata" liikkua (hämärää jengiä, jne) iltaisin, joku puhui Ramblasin länsipuolesta?


Kiinalaiskortteli, eli Barrier Xino on sellainen, mitä suositellaan välttämään. Se sijaitsee Ramblasin länsipuolella, mutta on helppo kuitenkin kiertää. Yksi omista hostelleistamme oli niin ikään Ramblasin länsipuolella, mutta Kiinalaiskorttelin läpi ei tarvinut kulkea.

Yksi paikka, jota jotkut väittävät myös yöllä vaaralliseksi, on Placa Reyal, jossa saattaa olla epämääräistä narkkariporukkaa. Tähän en ota sen tarkemmin kantaa, kun en osaa asiaa faktaksi sanoa. Päivällä alue näyttää ainakin erittäin upealta.

8
Yleinen / europassi
« : 17.07.2007, 10:14:06 »
Ajankohtainen aihe.

Olin kuukausi sitten lähdössä reissuun pariksi viikoksi. Ensin viikoksi Irlantiin, sieltä sitten lentäen Barcelonaan, mistä oli tarkoitus tehdä parin päivän visiitti Marseilleen (jota ei kuitenkaan tehty, vaan koko viikko pysyttiin Barcassa). Itselläni oli surullisen kuuluisaa vuoden 1998 erää oleva passi. Siis juuri näitä, missä on ollut paljon tyyppivikoja. En ollut huomannut kuitenkaan mitään vikaa itse.

Pirkkalan kentällä Ryan Airin virkailija ilmoitti kuitenkin, että kuvasivuni on aika pahasti irtoamassa. Ei siinä mitään, vielä oli voimassa, mutta tyttö kuitenkin suositteli käyttämään sitä nyt varovaisesti, koska jos sivu irtoaa, passi ei luonnollisestikaan kelpaa.

Pääsin matkustamaan vaivatta koko reissun loppuun, vaikka pelko kalvoikin persauksissa jatkuvasti. Passia joutui näyttämään kuitenkin melko useasti lennoille mentäessä, maihin saavuttaessa ja eri hostelleissa. Koko reissulla majoituin yhteensä seitsemään eri hostelliin.

Matkaan lähdettäessä passin repeämä oli toisessa reunassa noin kolmen sentin mittainen, toisessa sentin. Matkalta palattaessa molemmat repeämät olivat hieman kasvaneet, minkä lisäksi sivun keskiosan kohdalle oli tullut myös muutaman sentin mittainen halkeama. Kuvasivu oli siis kiinni enää kahdella noin sentin mittaisella pätkällä.

Onneksi se kesti. Ja onneksi minulle huomautettiin asiasta, eli osasin hankkia nopeasti uuden. Olen nyt lähdössä Liettuaan, ja siellä tuo passi olisi viimeistään hajonnut.

Mitään korvausvaatimusta en viitsinyt tehdä, passi olisi mennyt kuitenkin ensi helmikuussa umpeen ja se olisi pitänyt uusia. Monessa paikassahan vaaditaan passin voimassaoloa vielä kuukausia matkan jälkeenkin, eli tuo vanha oli jo käyttöikänsä päässä. Liettuan matkan sillä olisi voinut vielä tehdä. Tai ainakin luulla tekevänsä.

9
Eurooppa / Liechtenstein
« : 12.07.2007, 12:05:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Xaris"
Maksaako junamatka Liechtensteinin läpi jotain extraa interrail-kortin lisäksi?


Veikkaan, että ei maksa, koska matka on niin hemmetin lyhyt. Ja taitaa olla vain pakollinen "läpikulkumatka".

10
Yleinen / Monessako maassa olet maleksinut?
« : 09.07.2007, 11:01:26 »
Päivitettyä listaa

1. Suomi
2. Ruotsi
3. Venäjä
4. Kypros
5. Kreikka
6. Turkki
7. Norja
8. Portugali
9. Englanti
10. Tanska
11. Viro
12. Tshekki
13. Saksa
14. Sveitsi
15. Itävalta
16. Liechtenstein
17. Unkari
18. Kroatia
19. Slovenia
20. Liettua
21. Latvia
22. Kanada
23. Yhdysvallat
24. Irlanti
25. Espanja

Onhan siinä jokunen, mutta pahoja puutteita tulee vielä mieleen, kuten Ranska, Italia, Puola ja Slovakia. Nekin tullee vielä koettua.

11
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 07.07.2007, 11:17:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Neeneh80"

Tarkennusta tähän sen verran, että Gironassa ei ole Dali-museota vaan sellainen on Gironasta n. puolen tunnin junamatkan päässä sijaitsevassa Figueresissa. Jos on vähääkään taiteesta tai surrealistien mielenlaadusta kiinnostunut niin tuo Teatro-museu Dali on kyllä ehdottomasti huikea paikka! Lähialueella Cadaquesissa on myös Dalin kotimuseo.


Ahaa, my bad. Olisi pitänyt ottaa itse selvää, ennen kuin alkaa kirjoitella tänne. Hostelliemäntä vaan sanoi, että jos menee Gironaan, Dali-museo kannattaa tarkistaa samalla. Ehkä tuo puolen tunnin junamatkan päässä sijainti tarkoittaa sitten lunkien espanjalaisten mielestä samaa, kuin se, että museo sijaitsisi Gironassa. Itse Gironaanhan junamatka vei reilun tunnin verran.

Kiitos korjauksesta.

12
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 06.07.2007, 19:07:29 »
Lainaus käyttäjältä: "gaillimh"

Mainioita valokuvia muuten sinulla, Sistis-80!  :wink: Matkakuume alkaa nousta...


Kiitos kiitos.

Minusta Dublinissa ei itseasiassa ollut edes hirveästi nähtävää. Guinnessin panimo, Jamesonin tislaamo ja Dublinin linna... Ja onko se linna edes varsinaisesti nähtävyys?

Guinness-panimolla en käynyt, Jamesonin tislaamolla kylläkin. Sitä voin varauksetta suositella.

13
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 06.07.2007, 17:29:16 »
Lainaus käyttäjältä: "äsyy"
Nyt kaipaisimme hyviä vinkkejä missä kannattaa käydä Barcelonan ulkopuolella? Esim pienet kylät/majatalot "maaseudulla" kiinnostaisi, joissa voisi rentoutua tuoreen vaimon kainassa.


Montserratiin ilman muuta, itse kävin siellä viikko sitten. Maisemiltaan aivan mahtava vuoristoluostari. Siellä viihtyi hyvin myös kaltaiseni ateisti. :)

Montserratiin pääsi hemmetin kätevästi. Placa Españolin metroasemalta lähti FGC-paikallisjuna (tms.), joka vei suoraan Montserratin vuoren juurelle. Siitä matka jatkui köysiradalla itse luostrille. Lippuautomaatista saa junalipun, joka oikeuttaa myös köysirataan. Meno-paluu maksoi 13,60€. Montserratiin pääsee myös hammarsatasjunalla menemällä ensin yhden asemavälin pidemmälle FGC-junalla. Myös tälle vaihtoehdolle myytiin lippuja.

Tuo on kätevä puolipäiväretki. Omasta kuvagalleriastani (löytyy tämän profiilin kautta) löytyy kuvia Montserratista, jos kiinnostaa.

Myös Gironan kaupunki tuli katsastettua (sieltäkin löytyy kuvia). Sieltä löytyisi mm. Dali-museo, jossa emme kuitenkaan ehtineet käydä.

14
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 06.07.2007, 16:14:02 »
Lainaus käyttäjältä: "gaillimh"
Millaisia irlantilaiset bussit ovat nykyään? Jostain luin jutun, että ainakin joskus vähän aikaa sitten oli vielä ollut vessattomia ja muutenkin hyvin vanhanaikaisia busseja, mutta onko kalustoa nyttemmin uusittu? :D

Entä osaako joku nimetä hyviä ruokapaikkoja Dublinissa tai Belfastissa? Ihan jotain pizzaa tai muuta perusruokaa, mahdollisimman halvalla tietty.


www.citylink.ie oli yhtiö, jonka busseilla itse taitoimme Dublin - Galway -välin toissa viikolla. Hintaa meno-paluulle tuli 18€ ja matka kesti about 3½ tuntia suuntaansa. Bussissa ei ollut vessaa, mutta muuten se oli ihan moderni. Eli ei kannata ottaa sixpackiä Guinnesstä mukaan, vaikka mieli tekisikin. :)

En muista, ajaako tuo Dublin - Belfast -väliä, mutta tsekkaa sieltä kotisivuilta.

Pizzasta sen verran, että minusta Irlannissa pizza oli erittäin kallista. Jossain Galwayn pubissa sai pulittaa 12€ halkaisijaltaan about 25 sentin lätystä, eikä se ollut edes mitenkään erikoista. Jos haluaa syödä halvalla, on ihan hampurilaisravintola hyvä vaihtoehto. Siis perinteiset McDonaldsit ja Burgerkingit. Sääli, että joudun näin toteamaan, melkein hävettää itseänikin. Näitä paikkoja kun tavallisesti vältän kuin ruttoa.

Galwaystä sai helvetin hyvää kebabia, jossa liha oli aitoa lammasta. Ja muutenkin pätevän makuista se oli. Hintaa oli tosin 6€ pelkälle pitalle, mutta asiansa se ajoi. Niin hyvää ei saa Suomesta. Dublinin kebab-tarjontaan tuli myös tutustuttua. Ihan ookoo sapuskaa sielläkin, muttei mitään ihmeellistä. Ja Suomea kalliimpaa niin ikään. Belfastissa en ole käynyt, mutta siellä on tietääkseni selkeästi halvempaa kuin Dublinissa.

15
Sagrada Familia ei minuakaan ihan maineensa veroisesti sykähdyttänyt. Komea pytinki se kyllä oli, tai tulee olemaan valmistuttuaan, mutta nyt ei vielä aiheuttanut suurempia väristyksiä.

Samalla reissulla (eli viikko sitten) tuli käytyä bongaamassa Montserratin luostari, ja täytyy sanoa, että se oli kyllä vaikuttavin paikka, jossa olen käynyt.

Budapestin parlamenttitalo sykähdytti aikanaan myös melkoisesti. Oli jotenkin upeaa tulla pientä sivukatua Tonavan rantaan ja nähdä kyseinen pytinki toisella puolella jokea.

Viime syyskuussa lähtiessäni New Yorkista yöbussilla kohti Torontoa näin koko Manhattanin yövalaistuksessa juuri New Jerseyn puolelle päästyäni. Se oli vaikuttavaa.

WTC:n rauniot eivät sinällään olleet vaikuttavia, mutta kun tiesi paikan historian, tapahtuma sai uutta perspektiiviä.

16
Huh... reilu 12 tuntia sitten rullasi Clickair HKI-Vantaalle ja parin viikon mittainen Dublin - Galway - Dublin - Barcelona -kiertue oli ohi. Vieläkin väsyttää ja on ryytynyt olo, mutta silti tyytyväinen, reissu oli näet mitä parhain.

Ja ja... eipä enää ole kuin 17 päivää kun suuntana on Vilna.

17
Kymmenen päivän päästä taidan istua Pirkkalan kentällä odottelemassa Dubliniin lähtevää konetta. Tai sitten istun jo koneessa, en ole vielä tarkistanut aikataulua.

18
Yleinen / Mistä löydätte ajan ja rahan matkusteluun?
« : 08.06.2007, 13:23:23 »
Asuntolaina vs. vuokra -kamppailun järkevyys varmasti on monissa tapauksissa kääntynyt asuntolainan puolelle. Sehän riippuu totaalisesti elämäntilanteesta.

Itse tosiaan en ole asuntolainan koukkuun vielä joutunut. Olen asiaa pohtinut, mutten toistaiseksi ole viitsinyt siihen ryhtyä. Elämäntilanne on yksi syy. Olen poikamies, enkä viitsisi yksin alkaa maksella isomman kämpän lainaa, enkä toisaalta viitsisi ensiasunnoksi ostaa mitään yksiötä tai pientä kaksiota. Siksi vuokralla asuminen on tässä vaiheessa järkevämpää. Lisäksi kuitenkin elättelen vielä toiveita, että jossain vaiheessa olisi joku toinenkin jakamassa noita tulevia lainakuluja.

Toinen syy on siinä, että korot ovat nyt nousemassa. Jotkut asiantuntijat väittävät, että asuntojen hinnat tästä syystä kääntyisivät laskuun parin vuoden sisällä. Jotkut taas väittävät, että eivät. Joka tapauksessa, epävarmuus tällä alalla on saanut sen aikaan, että olen ottanut tässäkin yhteydessä "jatkoaikaa" ostopäätöksen tekemiseen.

Lisäksi asun nyt oikein kivassa kämpässä erittäin hyvällä paikalla ja suhteellisen edullisella vuokralla. Jos ostaisin nyt asunnon, tämä asuinalue olisi liian kallis minulle. Enkä halua vielä luopua siitä. Kaupungin ilot ja myös työpaikka ovat nyt kävelymatkan päässä.

Siksi siis vuokralla, eikä asuntolainaan mene vielä rahaa. Jos ottaisin lainan, lyhennykseni olisi väkisinkin suurempi kuin nykyinen vuokrani. Siksi mennään nyt näin ja rahaa jää reissaamiseenkin. :)

19
Yleinen / Mistä löydätte ajan ja rahan matkusteluun?
« : 08.06.2007, 13:14:15 »
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Kun investoi autoon vain vähän, pitää sitä kauan ja valitsee vähän kuluttavan, kestävän ja vieläpä itsekorjattavan mallin, hoidetaan työmatkoilla välittömien polttoainekulujen lisäksi merkittävä osa auton ylläpitoa. Olen aika hyvin tuossa onnistunut.


Jeps. Kyllä minäkin jossain vaiheessa auton hommaan. Toistaiseksi en ole tarvinut, joten säästöä on tullut.

Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Minä taas ajattelin vain lisätä matkustamista ja ohjata sitä yhä enemmän omatoimimatkailun suuntaan. Asuntolainan taakka on muuten keveämpi kaksin kuin yksin!


Totta tuo, mutta kun ei ole emäntää, asuntolaina on pakko ottaa yksin. Minkäs sille mahtaa, kun on kulttuureista kiinnostunut insinööri... ei kukaan ota vakavasti.  :?

Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Tuohon valtiotyönantajaan sinunkin kohdallasi toki viittaa se, että kerkiät halutessasi päiväsaikaan kirjoitella tälle foorumille :D . Mutta ihan oikeasti - muistelen, että olet eri alalla.


Heh, lienemme eri alalla. Ja valtiolla en ole töissä, joskin valtiolla on aika iso omistusosuus tästä puulaakista. Ruokatauolla minä näitä kirjoittelen ja sitten töiden ohessa kun on muutaman minuutin odotteluaikoja silloin tällöin. :)

20
Yleinen / Mistä löydätte ajan ja rahan matkusteluun?
« : 08.06.2007, 12:33:02 »
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Kääntöpuolia
- omalla autollakin voi lähteä reissuun, sillä voi työmatkojen kilometrikorvausten kautta myös tienata
- olen suunnitellut maksattavani eläkeiän reissut lapsilla, tai ainakin hoitopaikkani reissattuani rahat sitä ennen :mrgreen:
- kun asuntolaina on maksettu, rahaa reissuihin on ihan eri tavalla kuin vuokralla asujalla


On totta. Autoon kuitenkin kuluu suhteellisen paljon rahaa kertainvestointina ja polttoainekustannuksina ja muina ylläpitoon kuuluvina investointeina. Eli reissut vaikka bussilla. Työn kilometrikorvaukset kattavat auton kulumisen. Hyöty on näennäinen.

Heheh, törkeää lasten hyväksikäyttöä. ;)

Jeps. Asuntolainan otan kyllä joskus muutaman vuoden sisään. Nyt reissaan enemmän, sitten vähemmän. Kun halut maailman näkemiseen on tyydytetty, alkaa velkavankeus. Kun asuntolaina on maksettu, ollaan jo liki eläkeikäinen, eikä silloin käydä kuin seuramatkoilla Kanarialla. Huumoria, älkää pahastuko. ;)

Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Lemmikkieläin nyt on pelkkä riesa ja hyödytön matkustelun kannalta.


Monelle se on harrastuskin, mutta rahaa siihen palaa yleensä tolkuttomasti. Usein lemmikkieläin ja matkustelu ovat melkeinpä toisensa poissulkevia vaihtoehtoja.

Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Työn vakituisuus luo kummasti vapautta, etenkin, kun vakituisuuteen voi todella luottaa - tiedän, että työtäni ei ulkoisteta eikä minua irtisanota tuotannollisista tai taloudellisista syistä. Suhteellinen hyväpalkkaisuus tekee samaa myös, suhteellinen on tosin aina suhteellista, en ole hyväpalkkainen verrattuna samalla tavalla koulutettuihin, mutta keskivertokansalaiseen nähden ehkä.


Sama täällä about. Lienemmekö töissä samassa firmassa... Palkkani ei ole hyvä verrattuna moniin saman koulutuksen saaneisiin, mutta riittävän hyvä elämiseen ja myös reissaamiseen. Olen ihan tyytyväinen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 14