Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - bUkOwSkI

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Hei!

Onko kukaan helsinkiläinen lähdössä reissuun alkuvuodesta ja tarvisi huoneeseensa tai asuntoonsa vuokralaista reissunsa ajaksi?

Kaikki huomioidaan!!!!


2
Heräsin aamulla ennen kuutta, tein eväät, menin seitsemäksi töihin, söin eväät, lähden kohta kotiin nukkumaan, että jaksaa taas tulla ens yöksi yövuoroon töihin tienaamaan reissurahoja. Jes, sunnuntaiyö, tuplapalkka ja risat päälle, karttuu reissukassa mukavaisesti  ;D ;D ;D

3
Italia / Vs: Rooma
« : 07.08.2009, 13:51:53 »
Just oltiin elokuun alussa muutama päivä Roomassa ja vaikka lämmintä oli 30-35 ja aurinko porotti, niin silti jaksettiin ihan hyvin tallustella Roomaa ympäri ja käydä kaikissa nähtävyyksissä! Kunhan muistaa ottaa ison vesipullon ja aurinkohatun mukaan. Hirvitti kyllä lähteä sinne just kuumimpaan aikaan, mutta ihan hyvin jaksettiin!

Majoitus kannattaa ehdottomasti ottaa kyllä Trasteveresta, kiitos vinkeistä! Ihana alue, ja alle 30 min. käveli Colosseumille ja Vatikaaniin! Booking.comista bed and breakfast majotus löyty n. 70 e / yö 2hh. Lentokentältä pääsi suoraan paikallisjunalla, joka on puolet halvempi, kuin se turistijuna Terminille. Ravintoloita alueelta löytyy kyllä laidasta laitaan. Syötiin ihan hyvin edullisissa ravintoloissa, joistakin paikoista taas sai tosi tylyä palvelua, niin äänestimme jaloillamme ja vaihdoimme paikkaa, viimeisenä päivänä halusimme syödä vielä ennen kuin lähdimme lentokentälle iltapäivällä ja oli pakko mennä ainoaan siihen aikaan auki olevaan aika turistiravintolan näköseen pitseeriaan, joka mainosti itteensä, että cheap & amazing (!), niin pitsa ei kyllä ollu minkään makusta ja talon viini tuotiin kannussa, ja siihen oli lisätty kivennäisvettä, minkä näki kuplista! Valitimme tästä, mutta tarjoilijat eivät tuntuneet ymmärtävän englantia hyvin, joten jätimme sen litkun juomatta ja maksamatta. Olisivat edes tajunneet lisätä tavallista vettä viinin joukkoon, niin ei olisi huijaus paljastunut ehkä niin pahasti... Kirkon vieressä oli ravintola, jossa puristettu appelsiinimehu olis maksanut 7 e, samoin pieni olut. Emmehän jääneet sinne, vaan kulman takana oli baari, josta sai ison oluen 2 e:lla!

Colosseumille kannattaa lippu ostaa ehdottomasti Palantinukselta, ehkä 5 min. jono, kun Colosseumille jono näytti olevan ainaki 2-3 tuntia! Alle 18 v. pääsee tosiaan ilmaseksi. Vatikaanin kupoli maksoi 5 e kävellen ja 7 e osaksi hissillä. En suosittele kokemusta ahtaanpaikankammoisille, portaikko on niin ahdas, ettei siinä mahdu edes kääntymään ja välillä pitää kävellä vinottain kupolin muotoa mukaillen. Jos oisin tienny, en ois menny!!!

Vatikaanin taidemuseo oli ehkä maailman hirvein kokemus! Kuuma, ei mitään mukavaa viileää, kuten museoissa yleensä, täynnä turisteja ja turistiryhmiä, jotka solju eteenpäin yhtenä massana, niin kauhee ihmismassa, ettei taideteoksia edes nähny kunnolla, aika meni vaan isoimpia turistilaumoja väistellessä ja tästä lystistä 14 e!4
Terveys ja turvallisuus / Vs: eksoottiset sairaudet
« : 05.04.2009, 19:03:23 »
Aika jännä, ettei täältä foorumilta löydy matkalta saaduista madoista ja parasiiteista enempää kokemuksia, kuin tästä ketjusta ihan muutama vastaus koskee matoja ja parasiitteja. Luulisi ihmisten saavan niitä helpostikin matkalta.

Ainakin itse sain jonkinlaisia matoja Kaakkois-Aasia suunnalta, vaikka olen tosi tarkka hygieniasta ja söin matkalla vain kypsennettyä ruokaa. Luulin ensin kihomadoiksi, kun ovat pieniä, valkoisia ja lankamaisia, mutta kun kihomatolääke (Pyrvin ja Vermox) ei tehoa, niin parasiittiasiantuntijalääkäri uskoo niiden olevan koukkumatoja, jotka ovat samannäköisiä, kuin kihomadot. Haen huomenna niihin lääkekuurin, toivottavasti tepsii!!!!!!!!

5 parasiittinäytettä on otettu ja 3 kihomatonäytettä, mutta mitään ei löydy, mutta matoja aina vaan tulee. Nuo näytteiden analysoinnitkin kuulostaa niin vaikeilta, netistä luin, että joltain tyypiltä oli otettu 12 parasiittinäytettä, ennen ku sen madot oli saatu selville, mitä ne on. Eihän ne madot just sillon muni ja siihen näytekohtaan välttämättä, kun sen näytteen sinne purkkiin sullot!

Kun näitä parasiitteja ei Suomessa juurikaan ole, niin ei lääkäritkään niitä tunne!

Jos muilla on matoja, niin olis kiva kuulla mitä ja miten ne diagnosoitiin ja ennen kaikkea, että MITEN NIISTÄ PÄÄSEE EROON????????????????????????????????

5
Tyhmät kysymykset / Vs: Passin voimassaolo
« : 19.02.2009, 22:19:59 »
Niin mitens tämä passin voimassaolo nyt menee ei-Schengen maihin kuuluvissa Euroopan maissa? Täytyykö sen olla voimassa se 6 kk matkan päättymisen jälkeen vai ei? Päästetäänkö mua täältä Suomesta koneeseen, jos passi ei oo enää 6 kk voimassa.

Kun vähän sekavalta tuntuu tämän ketjun vastaukset.

Yritin guuglata, mutta mistään ei löydy tietoa tästä. En halua uusia passia vielä, kun vasta kesällä, kun se menee umpeen, mutta nyt pitäs päästä lyhyeen reissuun.

Löytyykö tähän joku viranomaissäädös jostakin, että voin vaikka printata ja näyttää lentokentällä, jos alkavat jotakin mukisemaan siellä? Ku mulle just tuppaa aina käymään niin...

6
Iso-Britannia / Vs: Pääsiäinen Lontoossa
« : 15.02.2009, 22:13:20 »
Ja onko siellä muuten mikään auki pääsiäisenä, museot, kaupat, tms???

7
Tuolta KTL:stä sen syksyllä tarkistin, ja silloin se malarialääkitys vielä siellä oli suosituksissa Changille, mutta kuten tuossa ylempänä on lainaus, niin näköjään se on lokakuussa poistettu se suositus sieltä. Taitaa KTL kuitenkin olla luotettavin ja ajankohtaisin suomenkielinen lähde, josta näitä asioita kannattaa tarkastella. En siis käytä lähteenäni historian kirjoja. Valitan, jos ilmaisin asiani hieman epäselvästi, että jollekin tuli täällä sellainen kuva.

Olis ihan kiva tietää tuokin lähde, että mistä tuo tieto on peräisin, että saarella ei ole VUOSIKAUSIIN ollut malariaa?

Eipä toisaalta, empä oo kyllä ennää tuonne ruotsalaishelvettiin menossakaan enää koskaan.

8
Me kyllä syötiin malaria-lääkkeet, ku aika monesta oppaasta asiaa tarkisteltiin, ja sitä suositeltiin sinne saarelle. Malariahan voi puheta vaikka vuodenki päästä matkalta tultua, ei just matkan aikana, että ajateltiin ottaa varman päälle. Vaikka voihan sen malarian saaha, vaikka syöki estolääkkeitä. Ja siellä muuten oli tosi paljo sääskiä, rannallaki illalla. Että puremia ei mitenkään voi välttää.

9
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 15.02.2009, 18:22:16 »
Ryanair ilmoitti sähköpostiin, että toukokuun lentomme on peruttu tjsp, ja meidät on siirretty päivää aiemmalle lennolle.

Hyväksyin tämän muutoksen, ja tuli mieleen että onko tällaisissa tilanteissa odotettavissa jotain lisäkustannuksia? Jos jollain on kokemuksia vastaavasta tilanteesta, saa kertoa :)


Ei kai tämmösestä voi mittään lisäkustannuksia tulla, eihän? Tai jos tullee, niin kai ne ilmottas sen tosi selvästi siinä sähköpostissa?

Tosi ärsyttävää, ku meidänki lentoja siirrettiin yhtä päivää myöhemmäksi (eikä mitään syytä tietenkää kerrottu),  niin siitähän tullee jo lisää  kustannuksia, ku on reissussa yhen päivän lissää ja yks ylimääränen hotelliyöki. Ja vielä seki ärsyttää, ku se paluulento, mikä siirrettiin, niin maksettiin siitä jo vähän enemmän siitä lipusta, ku haluttiin just sinä päivänä takasin, ku edellinen ja seuraava päivä olis ollu puolta halvemmat, niin ei otettu niitä, niin nyt me maksettiin tavallaan jo ylimäärästä niistä lennoista, jotka sillon varausaikaan olis ollu puolet halvemmat.

Ensimmäinen  ja viimenen kerta, ku lennän Ryanairilla!

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Simpukankuoret
« : 15.02.2009, 18:14:45 »
OHO!!!!!!!!!!!!! Empä ollu tiennykään, mutta nyt tiedän! Eli vastaisuudessa jätän ne ihanaiset simpukankuoret rauhaan siellä rannalla, ku aikasemmin mun lempipuuhaa rannalla on ollu kerätä niitä aarteita matkamuistoksi! Mutta mulla onki jo aika iso kokoelma kolmelta mantereelta. Mitenkähän en oo aikasemmin törmänny tämmöseen, että ne simpukankuoret on niinkin tärkeää ekosysteemille?

11
Tyhmät kysymykset / Vs: Ryanair Travel Credit?
« : 15.02.2009, 18:05:23 »
Hei!
Mulle kävi just samanlain, Ryanair lähetti sähköpostia, että paluulento on nyt vasta seuraavana päivänä, kuin minkä olen varannut. Miten voi olla mahdollista, liput ostettu jo marraskuussa ja lento vasta huhtikuussa? Ostin silloin oikein halvalla liput, nyt tietenki ovat sitten ylibuukanneet koneen kalliimmilla lipuilla ja ne keillä on halvimmat liput siirretään seuraavalle päivälle, vai? Eivät kertoneet syytä paluupäivän vaihtoon, mutta niin kai sen täytyy olla, koska Lontoon lennot ovat kuitenkin päivittäisiä.

Mitä tässä voi tehdä? Siis onko mitään tehtävissä, että sais lennon siihen koneeseen, ku on varattuki, tai edelliselle päivälle? Kyllä meilleki tarjottiin tuota crediittiä tai rahoja takas. Haluttais kuitenki lähtee matkaan, mutta toisaalta pitäs olla jo töissä sitten, ku lento olis takas. Onko ainoo vaihtoehto soittaa tuonne maksulliseen numeroon? Ja onkohan edes siitä apua, vai onko tämä nyt niin Ryanairillä, että ota tai jätä?

12
Palasin just pitkältä reissulta - ihan hajonneena täällä kotona yksin mahtavan reissun jälkeen...

Yritän hakea jotakin lohtua täältä palliksista ja tästä ketjusta, mutta tän ketjun ekat viestit sai mut melkeen raivon partaalle! Tää on oikeesti tärkee ketju, kotiinpaluu on yleensä sellaista shokkia. Onkohan se, että kun vanhemmaksi tulee, niin se kotiinpaluu on oikeesti aina vaan vaikeempaa ja vaikeempaa? Musta ainaki tuntuu, että nuorena se oli helpompaa.

Kiitti faintille, lauraulle, annupakselle, noelialle, karasumalle, pacinolle, lianalle, janne82lle ja sunnylle näistä viesteistä täällä! Kaippa se taas tästä lähtee lutviutumaan tämäkin kotiinpaluu!

Luin just yhtä tän kaupungin ilmaisjakelulehteä, ja siinä joku tyttö kirjoitti lehden sivuilla matkakertomustaan Kiinasta ja Mongoliasta. Mää en tuntenu sitä tyttöä, en oo koskaan käynykään Kiinassa tai missään paikoissa, mistä se kirjotti, mutta mulla vaan vedet alko valumaan silmistä ku luin sitä juttua ja pala kohos kurkkuun. Siis siitä, että joku tuntematon tyyppi kirjottaa sen  reissuista toiselta puolelta maapalloa, ku mää oon just tullu kottiin pitkältä reissulta! Ei yhtään ymmärrä oman pääkopan liikkeitä tällä hetkellä...

Reissaaminen on ihan huippua, mutta niin on kotiinpaluuki! Nyt mulla on täällä kaikki ne jutut, mitä oon Suomesta kaivannu ku olin reissussa. Mutta miks mää en oo silti tyytyväinen? Kirjastossaki kävin jo hypistelemässä matkaoppaiden osastolla vähän niiden kirjojen kansia...


13
Hei!

Lähdetkö reissuun touko-kesäkuussa ja huoneesi/asuntosi jäisi tyhjilleen Helsinkiin?

Tulen pariksi kuukaudeksi töihin Helsinkiin ja tarvisin tuoksi ajaksi asuntoa tai huonetta tai jonkinlaista nukkumispaikkaa. Jonkilainen kalustus olisi myös plussaa.

Ihan kaikkea saa tarjota, en ole kovin ranttu. Naispuolinen, siisti, savuton, hiljainen ja luotettava vuokralainen kuitenkin olisin. Ja lähinnä varmaan kävisin vain nukkumassa asunnolla.

Niin, asialla alkaisi olla jo kiirus, joten laitahan pian viestiä, jos sinulla olisi asumusta tiedossa!


14
Aasia / Vietnam paasta paahan 2viikossa?
« : 20.02.2008, 22:38:48 »
Lainaus
Millasella hinnalla olette onnistuneet löytämään helsinki-saigon, hanoi-helsinki reitille halvimmillaan liput?


Tjäreborgilla näyttäisi juuri nyt olevan Vietnam 2 viikkoa äkkilähdöllä 499 e. Ei paha, eihän tuolla hinnalla pääse edes Kanarialle! Mutta eipä siinä 2 viikossa varmaan päästä päähän kerkiä.

15
Aasia / Re: Vietnamin junat ja bussit
« : 19.02.2008, 20:26:01 »
[/quote]Täältä löytyy tietoa: http://www.seat61.com/Vietnam.htm [/quote]

Iso kiitos vinkistä!  :D

16
Afrikka / Re: Mitä vois viedä Afrikan lapsille?
« : 19.02.2008, 20:24:09 »
Lainaus käyttäjältä: "rebecca"
Eli lähdössä ollaan :)
oletteko vieny jotain Afrikan lapsille? Me tullaan vapaaehtoistyönkautta  olemaan lasten kanssa niin olis kiva viedä niille jotain täältä suomesta..värikyniä ja värityskirjoja? vai mikä olis sellanen mistä olis iloa monelle ku kaikille ei kuitenkaan voi viedä..


Viekää kaikenlaisia pihaleluja, hyppynaruja, twist-naruko se on semmonen nilkoissa pidettävä kuminauha ja jalkapalloja (ovat Afrikassa erilaisia muovipussinarukyhäelmiä). Näistä on taatusti iloa koko kulmakunnan lapsille! =)

17
Aasia / Vietnamin junat ja bussit
« : 17.02.2008, 19:49:34 »
Jatkan tähän perään, kun täällä ollaan niin nihkeitä uusille viestiketjuille. Toivottavasti edes joku huomaa tämän viestin täältä perästä...

Miten onnistuu saamaan tietoa etukäteen ennen reissuun lähtöä bussi- ja junareiteistä  ja niiden hinnoista Vietnamissa? Nettisivuvinkkejä?

Entä reiteistä ja kulkuyhteyksistä Vietnamista Vietnamin naapurimaihin? Nettisivuvinkkejä?

T. Aloitteleva Aasian matkailija

18
Itsellä on monesti ollu sama, että saan just flunssan ennen lähtöä! Voi mikä kurjuus!

Oon kuullu sen johtuvan siitä, että kun on älyttömästi ollu stressiä ennen lähtöä esim. töissä tai koulussa ja sitten heti, kun vähän rentoutuu ja olis matkalle lähdön aika, niin heti sairastuu...

En tiiä, pittääkö paikkaansa, mutta ainaski näin mulle on kerrottu, kun omaa sairastuluani juuri ennen matkaa olen voivotellut.

19
Lainaus
kannattaa suosiolla hakea johonkin 'einiinsuosittuun' paikkaan ja jattaa UK, Kanada, Etela-Afrikka (tilastollisesti CIMO:lla muistaakseni suosituimmat kohteet) pois hausta ja hakea esim Unkariin, Kroatiaan, Sloveniaan.. jne mitka ovatkin maavaihtoehtoja tana vuonna.Nämä paikat taas voi olla vähän mitä sattuu, kaikki paikat Cimonkaan kautta eivät ole mitään LAATUharjoittelupaikkoja, kuten voisi luulla, ne ei valvo ite mitenkään harjoittelupaikkojen laatua, välittävät vaan niitä paikkoja.

Mulle suoraan tyrkytettiin montaakin harjoittelupaikkaa tästä maahausta, ja emmin paljon lähtöä, kun paikat tuntu vähän niin epämääräseltä, esim työtehtävistä ei saanu selvää etukäteen - tosin paikan päällä paljastu, ettei niitä ollutkaan... Otin kuitenkin vastaan, kun Cimon paikkoja on niin vaikea saada - siis tämä mielikuvahan mulla oli - ja päädyin surffaamaan nettiin kahdeksi kuukaudeksi. Kun yritin työpaikalla jutella, että voisin tehdä töitäkin, ja oppia jotakin, kun harjottelu kerran oli kyseessä, niin mut vaan käskettiin meneen takas mun työhuoneeseen istumaan... jossa siis istuin yksin 2 kk. Ihana työharjoittelukokemus Cimon kautta!

Olipas huojennus päästä vähän avautumaan  :wink:

20
Hei!

Kiitoksia vastauksistanne ja ehdottamistanne leikeista!

Haluaisin siis edelleen vinkkeja kansainvalisista nuorista aikuisista koostuvalle ryhmalle illanviettoihin. Ryhman jasenet tuntevat jo toisensa, joten varsinaisia tutustumisleikkeja emme enaa tarvi, eika toisaalta ruoka/juomapuolenkaan juttuja.

Mutta jos teilla on viela ideoita, mita voisimme tehda yhdessa iltaisin, niin kertokaahan ihmeessa! Esim. jos ootte jossain kv. juttissa ollu mukana, niin minkalaista ohjelmaa teilla on ollu? En niinkaan tarvitse tietoa siita, milloin ohjelmaa kannattaa jarjestaa ja milloin ei, koska nyt nimenomaan tarvitaan ohjelmaa, mutta kiitoksia naistakin kommenteista, ehka joku muu hyotyy niista.

Sivuja: [1] 2 3 4