Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - muuvaara

Sivuja: [1] 2 3 ... 26
1
Suomalaisella sairaanhoitajalla ei ole tarvetta tehdä mitään täydennyskurssia, jos saa oppilaitoksestaan sertifikaatin että suoritettu tutkinto täyttää EU-direktiivin 2005/36/EC ja omaa riittävästi työkokemusta. Kyseisen proopuskan kanssa lähestytään valtiollista akkreditointilaitosta nimeltä ANMAC eli Australian Nursing and Midwifery Accreditation Council. Täydennyskurssit taas on tarkoitettu kolmannessa maailmassa koulutuksensa saaneille hoitajille - tai toki kenelle tahansa: noita kursseja tarjoavat voittoa tavoittelevat yritykset, jotka ottavat kyllä mielellään rahat pois tietämättömiltä.

Huom. jos haluat ryhtyä akkreditointiin itse, niin etsi täältä ja webistä lisätietoa noilla mainituilla hakusanoilla. Aussit ovat byrokratian kanssa todellista pilkunviilaajakansaa, joten akkreditointihakemus täytyy tehdä viimeisen päälle sääntöjen mukaan; se ei ole mikään läpihuutojuttu.

2
Yleinen / Vs: Hapantuneet tahi kohta happanevat mestat?
« : 27.02.2018, 23:07:01 »
Hyvä kysymys. Kohteita joissa kerkesi käymään ennen kuin oli myöhäistä:

- Vietnam oli 90-luvun puolivälissä hardcore-kommunismin tuhkista nouseva erikoisuus. Nyt samat Nha Trangin biitsit, joilla kaikui aamuisin ämyreistä puolueen hyväksymä jumppaohjelma, vilisevat auringonpolttamia ja sikailevia venäläisiä.

- Costa Rica 90-luvun lopulla oli ihanteellinen luontokohde: amerikkalaisia turisteja oli juuri sen verran, että joka luonnonpuistosta löytyi joku englanninkielentaitoinen viemään lintusafarille tai tulivuorelle, mutta kohteessa sai olla melkein omin päin tai keskellä eläväistä tico-laumaa. Uusintayritys kaksi vuotta sitten oli pettymys; charter-koneet kantavat paikalle kauheat määrät populaa, ja voi hyvä tavaton, miten kaikki on KALLISTA. Lempipunkkuni maksoi tax-freessä 100% ja maissa >200% enemmän kuin kotona lähisupermarketissa.

- Hokkaidon metrin syvyiset puuterilumet katosivat Japanin talouskatastrofin myötä yleisestä tietoisuudesta, ja vielä 2010-luvun alussa se oli koskematon off-pistaajan paratiisi. Tänä talvena aussi- ja euroturistien höyläämissä kouruissa ei ollut puuterista tietoakaan.

Galapagokselle en usko koskaan pääseväni, peli on siellä ohi.

3
Jos nyt rehellisesti sanon, niin ilman kielitaitoa voi muutosta tulla todella raskas. Pystyisitkö kehittämään englannintaitojasi vaikka työväenopistossa, tai yrittämällä löytää hyvää englantia puhuvan ulkomaalaisen joka on kiinnostunut oppimaan suomea, ja jonka kanssa voisit säännöllisesti tavata niin että vuorokerroin sinä opetat hänelle suomea / hän sinulle englantia? Toinen vaihtoehto on tuo jo mainittu, eli painutte Australiaan/Uuteen-Seelantiin ja otat hedelmänpoimijan tai tarjoilijan duunin, ja sitten joka ikinen päivä ja ilta puhut pelkkää englantia työkavereille ja satunnaisille vastaantulijoille, vaikka kuinka nolottaisi ja tekisi mieli vain antaa parempisupliikkisen puolison hoitaa puhuminen.

4
Japani / Vs: Laskettelemaan Japaniin
« : 08.10.2017, 23:11:19 »
Jos halvalla meinaa Hokkaidon laskettelukylistä huoneen saada, niin vähintään 6kk etukäteen olen itse joutunut aina varaamaan. Yksittäisiä dormipaikkoja voi saada vähän lyhyemmälläkin varoitusajalla, mutta tuskin samaksi illaksi. Niseko on ainoa isompi keskus pohjoisessa, eikä sekään ole alppikyliin tottuneelle mikään metropoli, mutta eipä Hokkaidolle kannatakaan mennä bailaamaan vaan puffaamaan. Ja jos aikoo autolla ajella, niin kannattaa muistaa että sitten kun se kahden metrin dumppi tulee, niin autolla ei välttämättä pääse mihinkään. Pääsaaren paikoissa ei puuteria sitten ole samalla tavalla (ja toisaalta Hokkaidonkin puuterimäärät vaihtelevat sen mukaan, onko el Nino vai la Nina käynnissä).

5
Reeperbahn Hampurissa on kanssa vaihtoehto vähän toisenlaiseen extremeen. Sen isänne/isoisänne olisivat 70-luvulla valinneet.  ;D

Ai Reeperbahnilta saa nykyään myös pupupoikia vuokralle? (Niin, en mä itselleni kysy...vaan kavereille!)

6

Mikäli synttärisankari on BMW-fani, niin Münchenin BMW Weltistä saa lainaan kaikkea M6:sta i8:iin hyvin kohtuuhintaan.  Auton voi viedä jopa yöksi, ja Alpeille on tunnin, parin ajomatka varsinkin kun hyödyntää autobahnin nopeusrajoituksettomat osuudet. (Perjantai- ja sunnuntai-iltapäivisin tietysti viikonloppuliikenne tukkii tiet, joten kannattaa suunnitella ajot niihin aikoihin, jolloin paikalliset eivät ole sankoin joukoin tien päällä, mikäli haluaa kokea vauhdin hurmaa eikä aitoa saksalaista Stau:ta.)

http://www.bmw-welt.com/en/visitor_information/bmw_on_demand/index.html
8
Australia on julkaissut tuoreita karttoja riutan tuhoutumisasteesta, ks. linkki alla. Hämmästyttävästi juuri aussilaisten turistikeskusten lähellä olevat riutat olisivat tämän - Australian hallituksen rahoittaman - tutkimuksen mukaan enimmäkseen säästyneet tuholta. 

https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2016/11/28/scientists-chart-a-400-mile-zone-of-coral-devastation-at-the-great-barrier-reef/
 

9
Israelin paranoidiin poliisivaltioon ei hotsita mennä uudestaan. UAE oli kuin Las Vegas - tavallaan hauska nähdä kerran, mutta ei kauheasti mun juttu. Malta, Ruotsi, Liettua, Makedonia, Euroopan kääpiövaltiot: vaikea keksiä motivaatiota. Neuvostoliittoon ja Tsekkoslovakiaan ei ole enää asiaa, haluttipa tai ei. Muista 69:stä käydystä maasta löytyy yhä jotain mikä houkuttaa.

10
Riutta on kärsinyt vahinkoja moneen otteeseen, mutta kuluneen vuoden aikana tuho on edennyt ennätysvauhtia. Tim Flannery on yksi harvoja australialaisia, jotka nostavat asiaa esille paikallislehdistössä - ohessa häneltä artikkeli, jonka alin kuva selkeyttää hyvin riutan nykytilaa. Ja huom., kuva on otettu noin kolmen metrin syvyydessä, joten kyse ei todellakaan ole spektrin punaisen pään absorptiosta.

http://www.theage.com.au/comment/the-great-barrier-reef-is-losing-its-adjective-and-its-our-fault-20160602-gp9qsh.html


11
^
Tuttavani oli sukeltamassa ja ihan riittavien lamppujen kanssa, eli syvyydessa sinertyvien varien ongelmasta ei siis ollut kyse. Riutta on yksinkertaisesti kuolemassa, jolloin se muuttuu ensin paakallonvalkoiseksi ja sitten peittyy likaisenruskeaan levaan. Tanaan GBR:n tuhosta uutisoi BBC:

http://www.bbc.com/news/world-australia-36410767

12
Australia vaati Unescoa poistamaan raportistaan kaikki tiedot ilmastonmuutoksen aiheuttamasta tuhosta Suurella Valliriutalla. Perusteluna oli se, että tämä voisi vähentää turismia Australiassa. Hyvä strategia maalta, joka tuottaa 86% energiastaan fossiilisilla polttoaineilla - mitä sitä turhia ratkaisemaan ongelmia, kun voi aina lakaista ne maton alle!

http://www.theguardian.com/environment/2016/may/27/australia-scrubbed-from-un-climate-change-report-after-government-intervention

P.S. Tuttavani palasi juuri GBR:ltä ja totesi hämillään, että "ei se nyt ollut ollenkaan niin värikäs kuin kuvissa, mutta ehkä ne kuvat on kaikki photoshopattuja...?" :-(


13
Yleinen / Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
« : 27.10.2015, 16:33:59 »
Niin, suomeksi venture capitalistia tavataan kutsua nimella riskirahoittaja... ;-) (Tata ei sitten missaan nimessa pida luulla suositukseksi isojen pohottyneiden pankkien kayttoon!)

14
Yleinen / Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
« : 26.10.2015, 16:41:00 »
Samaa mielta; kannattaa pitaa silmat ja korvat auki silta varalta, etta Revolut on puliveivarifirma...mutta toisaalta muutama vuosi sitten, kun TransferWise aloitti bisneksen, ajattelin siita samaa - etta eihan pikkufirma nyt mitenkaan voi tarjota samaa palvelua kuin iso firma 10-20 kertaa halvemmalla ilman etta jossain on koira haudattuna. Sittemmin olen katsellut vieresta kun tuttavat saastavat satojakin euroja siirtamalla TransferWisen eika pankin kautta. Yksikaan suoritus ei ole jaanyt matkalle, ja TransferWisen markkinaosuus sen kun kasvaa (tosin nousee hinnatkin, muttei silti viela lahellekaan kivijalkapankkien hintoja). Mun johtopaatokseni on, etta isojen pankkien toiminnassa on aika paljon tehostamisen varaa, ja hinnoissa ilmaa.

15
Yleinen / Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
« : 26.10.2015, 13:19:18 »
Juttelin Revolutista meklarituttujeni kanssa. He ovat myos testailleet korttia, ja heidan havaintojensa mukaan Revolut luultavasti ottaa siirrosta noin 10 PIPs (joka on alle 0.1%, eli karvalakkikayttajan nakokulmasta haviaa pyoristysvirheeseen). En mitenkaan usko etta Revolut pystyy pitamaan tuon hintatason ylla loputtomiin, mutta kuten todettua, aion kylla ottaa ilon irti halvoista hinnoista niin kauan kuin niita riittaa. Kivijalkapankkien ja luottokorttifirmojen asiakkaille tarjoamat valuuttakurssit ovat tata nykya taydellisen torkeita, ja on todella hyva, etta edes joku ryhtyy kilpailemaan niiden kanssa.

Sitten toisaalta, isoja summia en aio jattaa kortille seisomaan pidemmaksi aikaa, koska noin riskipelia harrastava startup voi myos paatya konkurssiin...

16
Viranomaisten kyky kansainväliseen tiedonvaihtoon paranee kaiken aikaa, joten kannattaa tällaisissa suunnitelmissa ottaa huomioon että vaikkei asia tulisi ilmi nyt, se voi silti tulla ilmi seuraavan 5-10 vuoden aikana, tai kuinka kauan se petos nyt sitten vanheneekaan. (Btw, sanooko sun omatunto tuosta asiasta mitään?)

17
Yleinen / Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
« : 25.10.2015, 15:20:10 »
Riippunee siitä, kuinka suuren markkinaosuuden Revolut onnistuu valtaamaan ja kuinka nopeasti ;-) Ei silti, aion kyllä itsekin hankkia tuon kortin, sen verran erinomainen on heidän sisäänheittotarjouksensa.

18
Yleinen / Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
« : 24.10.2015, 21:05:33 »
Hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto. Kuinka kauan olet Revolutin korttia käyttänyt? (Kysyn, koska sopimussäännöissä lukee että firma varaa oikeuden nostaa hintojaan 12 kk asiakkuuden jälkeen.)

19
Yleinen / Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
« : 22.10.2015, 20:32:30 »
Kannattaa sitten vilkaista, millaisella kurssilla tuo rahan lataus tapahtuu. Kaikki mun tietämäni valuutta-prepaidit nimittäin antavat lataukselle sikahuonon valuuttakurssin, jonka erotus päivän kurssiin on lähempänä 5%. Oikean kurssin voi tarkistaa vaikkapa juurikin XE:stä.

20
Pohjoismaat / Vs: Suomen "must see"?
« : 20.08.2015, 21:11:28 »
Onhan Suomessa nättejä kirkkoja ja luonnonpuistoja, mutta niitä on muukin maailma täynnä. Menestys riippuu tietysti myös siitä, mistä vieras on kotoisin: keskieurooppalaisessa ei Olavinlinna tai Viapori aiheuta muuta kuin kohteliaasti salattuja haukotuksia, amerikkalainen saattaa innostua niistä enemmän. Mutta oikeasti asioita jotka tekevät vaikutuksen ulkkariin, ja joiden uniikkiutta suomalaiset eivät oivalla, ovat esim.

- Pilkkiminen järven jäällä ja kokkaus itsekalastetusta saaliista. Tai jos ei jaksa hytistä, niin jäällä kävelykin riittää (jäällä autoilusta nyt puhumattakaan)
- Sienestys ja kokkaus itsekerätyistä sienistä
- Jo mainitut Kotiharjun sauna pesijöineen/itsetehdyllä saunavihdalla vihtominen


Sivuja: [1] 2 3 ... 26