Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - illusia

Sivuja: [1] 2 3 ... 88
1
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/05/karanteenimokkeilya-meri-teijossa.html
Koronakevään rauhallinen viikko kuluu mainiosti Meri-Teijossa vuokratulla mökillä. Vaellusta, saunomista, kokkailua ja rentoa oleilua, mitä parhainta kiireetöntä ajan viettoa. Viimeksi vietimme täällä viikon joulun aikaan. Kesällä olisi mahdollisuus käydä myös uimassa ja soutelemassa. Viimeistään syksyllä tulemme uudelleen, Teijon kansallispuistossa on vaellusreittien lisäksi hienoa sienimetsää.

2
Helsinki-Vantaan lentokentän juna-asema avattiin tänään.

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 08.05.2020, 21:23:18 »
Meri-Teijo, Matilda. Tervetulosushit syötiin heti, kun saatiin tavarat purettua autosta. Saunan jälkeen kakkukahvit ja nyt vain nautiskellaan. Huomenna on aikaa vaeltaa Metsähallituksen hienoa aluetta. Kelpaa tämänlainen karanteeni kaukana muista ihmisistä!

4
Jos kesälle suunniteltu moottoripyöräreissu Viroon toteutuu, olen tosi tyytyväinen. Muuten matkustellaan nyt kotimaassa.

5
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 11.04.2020, 14:27:08 »
Olen turvallisesti kotisuomessa. Tarkoitukseni oli lentää ensi maanantaina Lissaboniin, paluulento olisi ollut 21.5. Madridista. Tämän vaelluksen siirrän suosiolla ensi kevääseen, ehkä teen jonkun lyhyemmån patikan ennen sitä, jos tilanne sallii.

6
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 09.04.2020, 17:25:35 »
Totta. AirBaltic antaa kaksi vaihtoehtoa, voucher + 20€ lisäarvoa tai maksetut rahat takaisin. Olen kallistumassa jälkimmäisen vaihtoehdon puolelle, koska yhtiöitä joutuu yrityssaneeraukseen, ensimmäisenä taitaa ehtiä Norski. TAP:n lennoista tuskin saan mitään takaisin, mutta menetys ei ole kovin suuri.

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.04.2020, 15:23:03 »
Vaellusreissuni Portugali-Espanja päätteeksi olin varannut paluulennon Madridista Helsinkiin AirBalticilta toukokuun loppupuolelle. Tänään sain vihdoin sähköpostia, että saan lentoyhtöltä voucherin (more than a year) +20€. Täytyy vain toivoa, että yhtiö pysyy pystyssä!

8
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 30.03.2020, 09:29:13 »
ajatellaan positiivisesti: maashoppailijat on saatu lukkojen taakse.
Olen Brasileiran kanssa samaa mieltä siitä, että tämä vailla järjen hiventäkään oleva lentäminen lentämisen takia on nyt aisoissa ainakin jonkun aikaa. Kuten Riku Rantala Hesarin kolumnissaan kirjoitti, nyt saattaa kotimaanmatkailu nousta arvoonsa.

Enemmänkin kyse on kateudesta. On vaikea hyväksyä se, ettei pysty itse tekemään tai ostamaan samoja asoita mitä naapuri. Tässä ei pitäisi olla mitään uutta, kyseessä on tyypillinen luonteenpiirre Suomalaisissa.

Sori vaan, mutta tässä ei ole kyse kateudesta, enemmänkin ilmastonmuutoksesta ja vastuullisuudesta. Minulla ei todellakaan ole syytä olla kateellinen oikeastaan yhtään mistään, ei naapurin hienommasta autosta, tuttavien mökeistä eikä ainakaan matkoista. Olen siinä onnellisessa asemassa, että olen terve ja minulla on aikaa ja varaa matkustaa niin paljon, kuin haluan. Mutta miksi ihmeessä tekisin matkoja vain kerätäkseni maapisteitä tai nähdäkseni lentokenttiä, sitä en ymmärrä. Haluan kokea matkoillani paljon enemmän.
Tällä hetkellä kotona Vantaalla, ei eristyksissä eikä karanteenissa. Kunhan moottoripyörä otetaan vakuutukseen, tietä riittää Uudellamaallakin Hangosta Loviisaan. Mökkiä en omista, vanhassa omakotitalossa riittää puuhaa ja "mökkeilyä" kerrakseen. Tämän kevään pitkä vaellusreissu peruuntui, teen sen sitten myöhemmin.

9
Omista reissuistani kirjoitan Matkapäiväkirjat-osioon, tai tarkemmin sanottuna siellä on linkki blogiini. Sitä kirjoitan reissussa ollessa useimmiten puhelimella, esim. vaellusreissuilla rinkkaa keventääkseni en kanna läppäriä mukana.

10
Minun kohdallani ei voi puhua urheilusta, vaan kuntoilusta ja hyvän peruskunnon ylläpitämisestä. Kaikenlaista ohjattua liikuntaa on tullut harrastettua. Lohjalla asuessani seitsemän vuotta flamencoa, ehkä saman verran jazz-tanssia, lisäksi kuntosalia, bodypumppia, Bollywoodia ja lattareita. Vantaalle muuttaessani liityin heti kuntoliikuntaryhmään, jonka ohjatuilla tunneilla olen käynyt 3-5 kertaa viikossa. Joogaan hurahdin kymmenisen vuotta sitten ja keskustassa töissä käydessäni osallistuin Kalasataman Shakta joogakoulun tunneille ja pari kertaa joogaleireille Latviassa. Omin liikkumistapani on kuitenkin kävely, vaellus tai metsissä haahuilu. Parin viikon kuluttua minun piti lähteä vaeltamaan noin 400 kilometriä Portugaliin ja Espanjaan. Se siirtyy harmikseni tulevaisuuteen ja olenkin lisännyt päivittäisten lenkkieni pituutta. Vaellusviettini on vienyt minut Portugalin ja Espanjan lisäksi Saksaan (Mosel), Puolaan (Tatra), Irlantiin, Kroatiaan...

11
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 29.03.2020, 10:11:13 »
ajatellaan positiivisesti: maashoppailijat on saatu lukkojen taakse.
Olen Brasileiran kanssa samaa mieltä siitä, että tämä vailla järjen hiventäkään oleva lentäminen lentämisen takia on nyt aisoissa ainakin jonkun aikaa. Kuten Riku Rantala Hesarin kolumnissaan kirjoitti, nyt saattaa kotimaanmatkailu nousta arvoonsa.

12
Oli pakko tsekata itsekin, tulin sen verran uteliaaksi. Siitä, kun turvavyövalo sammui, meni 17 minuuttia kävelyyn junalaiturille, sen jälkeen vielä neljä minuuttia seuraavan junan odottelua. Käsimatkatavaroin, ilman kiirettä.

13
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 25.02.2020, 15:37:57 »
Aijai, keväinen Lissabon kutsuu minuakin, mutta vasta huhtkuussa. Tarkoitus kävellä Portugalista Espanjaan. Toivottavasti corona ei tule suunnitelmien tielle. Viime keväänä tuli käytyä mm. Sintra ja Colares.

14
Matkapäiväkirjat / Marrakech, Marokko (SK)
« : 15.02.2020, 13:22:28 »
Kiehtova, värikäs, haiseva, tuoksuva, mausteinen Marrakech. Täynnä härdelliä ja hulinaa, ollaan ihan päät pyörällä.
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/02/marrakesh-marokko.html

15
Jos haet edullista majoitusta, mutta vain satunnaista seuraa, mikset lähtisi jollekin Espanjan caminolle. Niitä menee ristiin rastiin ympäri maata. Myös Portugalissa voi vaeltaa Camino Portuquesin. Majoitukset albergueissa (yhteismajoitus) alkaen vapaaehtoisesta maksusta noin 10-12€/yö. Useimmissa on myös pyykinpesu- ja keittomahdollisuus. Seuraa saat halutessasi viimeistään majapaikoissa, vaeltaa voit yksin, omaan tahtiisi. Omat caminoni olen vaeltanut huhti-toukokuussa, myöhemmin on jo liian kuuma.
Jos et halua kulkea rinkka selässä, yksi edullinen kohde on Puola. Norskin lennoilla Krakovaan ja bussilla Zakopaneen vaeltamaan päiväretkille Tatra-vuorille. Rantaa ei löydy, mutta voit yhdistää kaupunki- ja aktiiviloman.

16
Jos Balkan tuntuu jo läpikäydyltä tai haluat muuten vaihtelua, suosittelen Portugalia. Edullisia lentoja on tosin hankalampi löytää, useimmiten panostan mukavuuteen ja lennän TAP:n suorilla Lissaboniin. Matkustaminen maan sisällä on edullista ja Portugalista löytyy aivan mahtavia hostelleja. Kauppojen ja ravintoloiden hintataso on suomalaiselle edullinen. Maassa on paljon nähtävää ja on helppo suunnitella useammankin viikon kiertomatka ominpäin.

Toinen lempikohteeni on naapurimaa Espanja, johon löytyy usein myös tarjouslentoja. Andalusian kierros pienissä valkoisissa kylissä, Pohjois-Espanjan kierros, molempiin voit yhdistää rantaloman, tosin vedet ovat vielä viileitä. Muuten ajankohta on erinomainen, ennen ruuhkia tai hellettä.

Jos aikaa on, voit helposti myös yhdistää nämä kaksi kohdetta, niin minäkin olen tehnyt.

17
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 08.02.2020, 23:36:47 »
Marrakesh, Marokko.

18
Onnekseni asun lähellä lentokenttää, niin ei tarvitse minuutteja laskea. Menen siihen junaan, mikä kohdalle sattuu ja yöaikaan otan taksin. Matkatavaroita tarvitsee harvemmin odotella, kun yleensä matkustan käsimatkatavaroin.

19
Keväinen siitä syystä, että täällä kukkivat jo orvokit.
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/01/here-we-go-again-krakova.html
Samaan aikaan vietetään keskitysleirien vapautumisen 75. vuotta, mutta Krakovassa sitä ei huomaa missään.

20
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New York kirjallisuus
« : 27.01.2020, 22:28:18 »
Austerin rouvan, Siri Hustvedtin jotkut kirjat sijoittuvat myös New Yorkiin ja "Amerikkalainen elegia" -kirjassa mainitaan myös heidän tyttärensä Sophie.

Sivuja: [1] 2 3 ... 88