Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alppiruusu

Sivuja: [1] 2 3 ... 32
1
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Liikkuminen jenkeissä
« : 02.08.2008, 17:02:24 »
Työmatka Chicagoon tiedossa ja vietän siellä myös viikonlopun. Mietin, miten teen itsestäni mobiilin. Voinko vuokrata moottoripyörää ilman kansainvälistä ajokorttia (mulla on vain sveitsiläinen)? Saako polkupyörää lainaan/vuokralle, onko pyöräily mahdollista/turvallista? Miten toimii julksten verkosto?

2
Zürichissä oon kymmenisen vuotta asunu. Ja mun lisäksi täällä on kuulemma noin 4000 muuta suomalaista. Facebookin sveitsinsuomalaissa on yksi netin kautta tavoitettava joukko. Muita porukoitahan täällä on vaikka millä mitoin seurakunnasta pesäpallojoukkueeseen...

3
Olemme suunnittelemassa marraskuuksi Trukin reissua ...
Toivoopi Mikko, Sanna ja ehkä Arto  ;)

Moooooiii!!


http://www.schoener-tauchen.ch/deutsch/team.php ja siinä se ylimmäinen tyyppi, eli Robi. Myös Marta, Claudia ja Doris tuntee mut + Didin hyvin.

4
Tyhmät kysymykset / Kännykkä mukaan matkalle vai ei?
« : 04.02.2008, 17:20:44 »
Mulla kännykkä aina mukana, lähinnä kotiväen rauhoittamistarkoituksessa. Reissussa se on pois päältä muuten paitsi kerran päivässä parissa laitan päälle katsoakseni tekstarit ja vastatakseni jos jotain tärkeetä kysytään. Mitään täällä on lämmintä ja aurinko paistaa tekstareita en laita.  Akkurin riittää sen pari viikkoa, jos ei riitä niin aina jossain voi laittaa vartiksi laturiin.

Mulla on ihan pre paid kortti kotimaastani.

Toisaalta oon ajatellu, että jos mä jossain Ruandan vuoristossa saan viestin, että vaikka isä ois kuollu, niin ei sille sieltä mitään voi. Suomessa hautajaiset järjestetään anyway  monen viikon viiveellä, joten ei se uutinen paljoa muuta kuin tekis pahan mielen.... Ennen reissuja siis aina sovin porukoitten kanssa erikseen, että mitä kannattaa mulle infota ja mitä ei...

5
Lähi-itä / Israel
« : 31.01.2008, 16:37:48 »
Juu, että eilen tuli vaaksan verran lunta Jerusalemissa…

Israeliin kuulemma pääsee, vaikka passissa olisikin leimoja. Toisinpäin tullee ongelmia:
WARNING: Afghanistan, Algeria, Bahrain, Iran, Iraq, Kuwait, Lebanon, Libya, Malaysia, North Korea, Pakistan, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan, Syria, United Arab Emirates, and Yemen block passports containing Israeli stamps or visas. (Note: as of October 26, 2007, there were no problems/questions entering either Oman, Malaysia or the U.A.E. with a passport containing an Israeli stamp.) Ask to stamp a blank page, rather than your passport, when entering Israel. A few other countries such as Morocco, Oman, and Tunisia allow entrance under special arrangements.

Kuulemani mukaan tuo tyhjän paperin leimaaminen on normaali käytäntö, sillä Israel ei halua vaikeuttaa turistiensa elämää...

6
Tyhmät kysymykset / Häämatka / nimi muuttuu?
« : 29.01.2008, 17:46:28 »
Varaat vain lennot sun muut varattavat sillä nimellä, joka sun passissasi on.

7
Suunnitelmia pitää olla ;)
Parin viikon päästä Israel on varma. Länsi-Papualle tutkitaan juuri kuumeisesti, mitenkäs sinne pääsis... Antarktikselle oon vaatinu, että mentäis alkuvuodesta 2009, mutta näyttää olevan jo sukellupaikat varattu ja pitänee suunnitella sitä sitten vuodelle 2010 :roll:
Kuten sanottu - suunnitelmia pitää olla 8)

8
Eurooppa / Malta
« : 24.01.2008, 22:56:54 »
Mä olen käynyt Gozolla kolmesti ja majoittunut aina ns. farmhouseen, joka ei suinkaan ole mikään farmi vaan käytännössä varakkaampien Maltalaisten vapaa-ajanasunto, jota vuokrataan (myös) turisteille. Oma pikkunen uima-allas on standardia, jos se puuttuu, on kyse aika vaatimattomasta farmhousesta.

Syyskuussa lämpötila Gozolla juuri ihanan sopiva. Maltan puolella vielä itselleni kuuma. Vesi on syyskuussa vielä mukavan lämmin, lokakuussakin vielä täysin uimalämpöistä.

Jos nimenomaa rauhaa hakee ja relata haluaa, niin ei kun lautalla tai helillä Gozolle. Siellä ollaan lomalla :)

9
Aasia / Borneo / Sumatra
« : 24.01.2008, 22:47:00 »
Heitänpä tähän kysymykseni ... elikkä vakavasti suunnitteilla sukellusmatka Länsi-Papualle. "Kun jo sielläpäin ollaan" niin haluttais käydä myös Borneolla Orang-Utaneja ihailemassa. Mutta hmmm... Minkäköhänlaiset ne välimatkat on? Onko kellään mitään hajua, miten siellä pitäisi lennellä?
Ensimmäinen kiintopiste on Kri:n saari, jota ympröiviä "pääsaaria" ovat Mirool, Salawati, Batanta ja Weigeo...

Onko tuo "kun sielläpäin jo kerran ollaan" ajattelu tässä tapauksessa yhtään realistinen vai tuleeko ehkä helpommaksi tehdä toiste ihan toinen reissu  :lol:

10
49. Uganda
50. Ruanda

Numerot korjattu
-Juzt

11
Yleinen / Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 22.01.2008, 11:14:16 »
Lainaus käyttäjältä: "tammineN"

Kyseessä ei olisi ollut mikään riemureissu Kampalan yöelämässä riekkuen, vaan sairaala, jossa tämä tuttavani tutkii malariaa & siihen (erit. lapsilla) liittyviä komplikaatioita. Uso pois, kyllä niitä lapsia siellä kuolee, vaikket sinä sitä ole nähnytkään.

Ai sulle ei siis tarjottu ”lomamatkaa” vaan jotain työmatkaa Ugandalaiseen sairaalaan? En silti ymmärrä logiikkaasi. En kyllä ole kuullut sairaalasta, jossa EI kuolisi lapsiakin… Suomessakin kuolee lapsia etkä ilmeisesti silti viiltele ranteitasi auki? Vai onko sulle jotenkin suurempi emotionaalinen side Ugandalaisiin lapsiin ja suomalaisten lasten kuoleminen jättää kylmäksi?
Mua ei kiinnosta sairaalat matkakohteina mutta omasta mielestäni Uganda on Afrikan kaunein maa ♥

Itseäni ei kiinnosta Thaimaa enää yhtään. 90-luvulla näin, miten se muuttui sellaiseksi, että viimeisen reissun aikana -99 päätin, ettei enää koskaan. Elän mieluummin kauniissa muistoissa.

Toinen, mihin en suostu on Hawaii. Tyynenmeren saaret muuten kyllä, mutta jo Guamilla meinaa itku tulla ja Hawaii on tietenkin vielä pahempi…. Noh, tämä on henkilökohtainen makuasia.. Toiset rakastaa kaikkea amerikkalaista ja hyvä niin.

12
Terveys ja turvallisuus / Meduusan poltto
« : 17.01.2008, 08:34:37 »
Matkoillani aina taskustani löytyvä minipullo eteeristä laventeliöljyä neutralisoi myrkkyjä ja rauhoittaa nopeasti niin meduusan poltot, kuin korallijen raapsut. Samoin tietty hyttysenpuremat sun muut ihoärsytykset mukaan lukien auringonpoltto.

Meduusanpolttamista kuin myös korallin- saattaa hyvinkin olla iholla arpi vielä useammankin vuoden kuluttua mutta omien kokemuksieni perusteella laventelikäsitellyt poltot paranee viikossa. Ja näitä kokemuksia on yli kymmeneltä vuodelta ja varmasti tulee lisää :wink:

13
Lähi-itä / Israel
« : 04.01.2008, 11:23:02 »
Sarjassamme tyhmät kysymykset kysyn että miten kannattaa pukeutua Israelissa ja Palestiinassa helmikuussa? Tiedossa tiukka pyhinvaellusohjelma, jonka haluisin suorittaa mahdollisimman tyylikkäästi 8)
Eli onko esim yö- ja päivälämpötilojen vaihtelut niin merkittäviä, että pitää kerrospukeutua ja raahata lisävaatteita mukanaan? Onko tiet/polut nähtävyyksillä (esim muka se vuori, jossa vuorisaarna saarnattiin) niin hyvät, että kaupunkikäyttöiset pikkukengät riittää vai pitääkö varustautua vaelluskamppeilla - hope not :lol:

Kiitti asiallisista kommenteista :)

14
Afrikka / Kongon demokraattinen tasavalta (ent. Zaire)
« : 04.01.2008, 11:08:04 »
Onkohan tallaajilla kokemusta Kongon demokraattisesta tasavallasta eli entisestä Zairesta? Arfikkakärpänen on purrut pahemman kerran ja ollaan anomassa viisumeita sinne... Ne perhanan primaatit kantaa takuulla jotain virusta sillä nyt ei riitäkään palkät vuorigorillat, vaan pitää päästä rämpimään myös tasankogorillojen luo. Niin ja simpansien ja ties minkä marakattien  :roll:

Jonkun verran olen kuullut viimeaikaisia matkaraportteja Kongosta mutta mielelläni kuulisin kaikenlaisia kokemukseen perustuvia kommentteja lisää :)

15
Avasin facebookiin uuden ryhmän nimeltään sveitsinsuomalaiset. Ei muuta ku sinne mukaan vaan kaikki, jotka haluaa suomalaisverkostoitua Sveitsissä!

16
Olen iloinen koska on jouluaatto ja kaikki on valmista ja hyvin :)

17
Afrikassa on kyllä useimmissa maissa useita cocis-plantaaseja. Etelä-Afrikassa saa zoroa siinä, missä lightiakin. Ugandassa oli lightia vain paremmissa hotelleissa tai isommissa marketeissa. Mutta sitä normaalia sokerilitkua sai kyllä ihan joka kylästä :roll:

Ite en oo vielä ollu colattomassa maassa. Tosin Tyynenmeren ulkosaarilla, kuten Yapin ulkosaarilla tuli cola laivalla parin kuukauden välein ja saattoi siis hyvinkin loppua siinä välissä.

18
Lainaus käyttäjältä: "demiac"
Saako muuten afrikasta/kehitysmaista ostettua hyviä tai mahdollisesti halpoja varusteita, jos jotain sattuukin tarvitsemaan?


Ei voi sanoa yleisesti. Kehitysmaita on suurista tuottajamaista (Filippiinit, Thaimaa jne) äärimmäisen köyhiin maihin, joista ei uusia kenkiä löydä kuin korkeintaan flip flopit. Ugandasta ois saanu ostaa kumisaappaat, mutta ei sitten yhtään mitään muuta. Jos ei ollu pitkälahkeisia housuja vaellukselle, niin niitä et myöskään mistään ois voinu ostaa. Ei yksinkertaisesti ollu kauppoja. Mutta Afrikkakin on sen verran suuri manner enkä niputtais edes naapurimaita Keniaa ja Ugandaa samaan pakettiin. Mutta vissin se on salaisuus, minne olet menossa...

19
Lainaus käyttäjältä: "demiac"
Osaako kukaan sanoa, kannattaako talvikenkiä käyttää vaelluskenkinä viidakossa?

Olen itse lähdössä afrikkaan, jossa olen muutaman päivän safarilla. Kyseisellä safarilla edellytetään kuulemma, että on nilkkaa tukevat kengät.Minnepäin Afrikkaa olet menossa ja millaiselle vaellukselle?
Afrikassa on aika vähän sademetsää, jossa on noin kuumaa (mun käsitykseni mukaan). Useimmiten kuumilla alueilla on savannia ja niissä nuo kengät on paitsi liian kuumat myös ylilyönti....
Niissä sademetsissä, missä mä olen Afrikassa tarponu, ois nuo sun kuvaamat kengät ihan ok. Suosin aina jo omaan jalkaan muokkautuneita kenkiä...

Se nilkkojen tukemisen tarvekin riippuu mun mielestäni omista nilkoista. Jos itse epäilee, että nilkka saattaisi muljahtaa epätasaisella tantereella kannattaa nilkat teipata. Oon huomannu, että hyvin nilkkoja tukevissa kengissä liikkuvat ihmiset on vähän kömpelöitä ja loukkaa sit polvensa ku kompuroi kivokossa... Itse käytän oikeestaan aina "vaelluslenkkareita" ja tarpeen vaatiessa teippaan nilkkani. Mutta mulla ei vuosikymmenen pituisesta suunnistus"urasta"kaan huolimatta muljahtele nilkat ja tunnen nilkkani sietokyvyn melko hyvin.

Afrikassa suositellaan kalosseja tai pitkävartisia kenkiä usein myös vaeltajamuurahaisten takia. Mä suosittelisin pitkävartisia sukkia, jotka vedetään housunlahkeiden päälle niin, ettei muurahaiset pääse housuihin

Muuten "viidakkovaelluksen" varustus riippuu vaelluksen pituudesta. Monet roudaa ihan törkeesti tavaraa muutaman tunnin kävelylle vaikka vesipullot ja rakkolaastarit riittäis...
Ugandassa ja Ruandassa tarvitsi myös pitkähihaisen takin, jonka vetää päälle kun piti mennä nokkospuskien läpi.
Kävelysauva, jonka ne työnsi käteen haittasi matkaa enemmän kuin helpotti. Vanhemmat ja huonokuntoisemmat tosin pitivät sauvaa hyvin tarpeellisena jyrkkiä ja liukkaita rinteitä kiivetessämme ylös ja alas...

20
Tulevana lauantaina on taas perinteinen suomalainen joulutori Zürichissä!!

Suosittelen tulemaan nälkäisenä, syömään maukkaan jouluaterian tai ainakin ihania leipomuksia kahvipöydästä. Mukaan voi ostaa mm Fazerin Ruispuikuloita, salmiakkia, emäntien leipomia karjalanpiirakoita, leipäjuustoa ja yhtä sun muuta suomalaista, mitä ei täällä kaupasta saa :)

Mukana mm Suomi-koulu, kuoro uuden levynsä kanssa, tenavat, muutama suomalaisia tuotteita myyvä yritys ja suomalainen seurakunta (järjestäjä). Lisätietoa mainoksesta ja suomalaisen seurakunnan kotisivuilta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 32