Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pekkapoks

Sivuja: [1] 2 3 ... 75
1
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 23.08.2010, 11:10:08 »
Yksi on ainakin Schlesiches Tor (toivottavasti meni oikein..) juna-aseman lähellä.


edit: Todennäköisesti se oli tämä:
http://www.qype.co.uk/place/379256-Trendy-Army-Store-Berlin

Hintataso oli mielestäni suhteellisen halpa.

2
Yleinen / Vs: Lentopelkoiset ja ekomatkailun ystävät!
« : 23.08.2010, 11:03:57 »
Näköjään tää aihe tulee pinnalle tasaisin väliajoin...
Kaikista koomisinta tässä on se että siitä ei ikäänkuin saisi keskustella ja asian esiintuominen tulkitaan jeesusteluksi. Varmaan kaikki foorumilaiset matkustaa lentäen ja olisi aika hölmöä olla tuomatta esiin sen haittapuolia.

3
Liian kauan. Vaimoke lähti reissuun enkä itse päässyt töitten takia mukaan. Itse asiassa en edes tiedä koska pääsen seuraavaksa matkalle.

4
Japani / Vs: Japanin hintataso
« : 23.07.2010, 22:52:54 »
Omat kokemukset Tokiosta... Japanin maine kalliina paikkana johtuu ehkä myös siitä että turistien enemmän käyttämät palvelut eli ravintolat ovat kalliimpia kuin kotimaassa. Ainakin itse huomasin että päivittäinen kahvilla käynti ja  safkaaminen on kalliimpaa kuin Suomessa. Syömisen kalleuteen vaikutti myös se että en aina jaksanut mennä halvempiin paikkoihin eli niihin missä ei ollut menu kuin japaniksi. Jos listoissa oli englantia, oli hintakin yleensä korkeampi. Halvemmissa paikoissa ei aina jaksanut kysellä mitä ruoka oli koska paikallisten apinaenglanti oli usein sitä tasoa että pitkän jankkaamisen jälkeen oli valmis menemään kalliimpaakin paikkaan lukemaan menua englanniksi. Huomasin myös että vegeihmisillä on Japanissa tavallista vaikeampaa.. ei sillä etteikö hyviä kasvisruokia olisi löytynyt, mutta kielimuuri henkilökunnan (varsinkin vanhemman polven) ja asiakkaan välillä ei varsinaisesti auta asiasta tiedustelemisessa.

Kahviin ja bisseen saa helposti menemään rahaa noin 4-5 e per kahvi ja vastaavasti 7e per olut. Esimerkiksi Roppongissa ja Shibuyassa löytyi kyllä halvempiakin paikkoja, mutta niitä sai vähän etsiä. Elektroniikkaa sai melko samaan hintaan kuin Suomestakin. Levyt ja DVD:t oli yllättäen reilusti kalliimpia kuin Suomessa.

Ylipäätään en itse mitenkään yrittänyt pihistellä kuluissa, mutta en myöskään ökyillyt.

5
Yleinen / Vs: Reissukateus
« : 23.07.2010, 21:23:31 »
Ei kai nyt ketään oikeasti kiinnosta, että miten se perus toimistotyöntekijän arki eroaa eri maissa. Jostain "neuvottelukäyttäytymisestä" yms. saa varmasti ihan ok juttuja kerrottavaksi tuopin ääressä. Hyvänä puolena varmaan lähinnä se, että saanee suht helposti illanviettoon seuraa ihmisistä, joilla jotain paikallistuntemusta on.

Hyvä, että bisnesmatkailu miellyttää, mutta eihän se normaalisti ole verrattavissa siihen, että menee minne huvittaa ja tekee siellä mitä huvittaa.

Taas puhutaan "oikeista tavoista matkustaa".. :)

Työasioita hoidetaan toki muidenkin kanssa kuin toimistorottien. Itse olen työkeikoilla monenlaisissa eri alojen laitoksissa ja firmoissa (toimistoista about tehtaisiin), ja vaikka työmatkailu ei todellakaan korvaa lomaturismia, niin kyllä siinä pääsee tietylla tavalla lähemmäs paikallista elämää kuin pelkästään nähtävyyksiä katsomalla tai katuja tallailemalla. Kiirehän siinä usein on, mutta siinä olet pakosta paikallisten ihmisten kanssa tekemisissä hyvässä ja pahassa.
Turistina valitset seuran ja paikan.
Eli ei se oikeaa reissaamista korvaa, mutta on silti yllättävän monipuolista parhaimmillaan.

6
Ranska / Vs: Pariisi heinäkuussa?!
« : 14.07.2010, 08:53:24 »


itse kyllä ajattelin pariisilaisten töykeyden johtuneen siitä, etten uskaltanut puhua ranskaa ensimmäisinä päivinä (viime ranskantunnista on viitisen vuotta). ekana päivänä metron infotiskillä meinasi päästä itku, kun en saanut lippua toimimaan ja infotädin vastaus englanninkieliseen keskustelunavaukseen oli tiuskaistu "mais c'est la france!"


Pariisilaisten (ja siis pääasiassa nimenomaan pariisilaisten, muualla Ranskassa ei samaa esiinny niin paljon)  töykeys johtuu siitä että ne vain ovat töykeitä ennenkuin alkaa enemmän juttelemaan, ei sinusta. Tuo on juttu josta ei kannata stressiä ottaa. Sulla on ilmeisesti kielitaitoa, mutta jos sitä ei ole niin perustervehdykset natiivikielellä sulattaa jo vähän jäätä.

7
Eurooppa / Vs: Euroopan uugee eli underground mestat
« : 13.07.2010, 02:19:18 »
Miten underground Christiania enää edes on?  Rauhallinen, perheiden asuttama paikka missä juopot ja narkit on selkeä vähemmistö. Ja hyvä niin.

Kuten jo todettiin, undergroundia on monenlaista. Jos nyt kuitenkin jotain klubi/artyfarty-menoa tarkoitit, niin ensin kannattaa katsoa kaupungin Time Out-tyyppiset julkaisut, jotain mielenkiintoista niistäkin yleensä löytyy. Parhaiten löydät kuitenkin hyvät bileet pitämällä silmät kadulla auki flyereitten ja mainosten suhteen. Kannattaa myös kysyä alkuasukkailta asiasta.

Monet systeemit ei olisi kovin "UG" jos niitä mainostettaisiin paljon. Pariisissa ja Berliinissä olen löytänyt hyviä bileita kun ne ovat olleet kadulle avoimissa kämpissä tai ihmisten pihalla. Vähän kun käyttää tervettä harkintaa ja seuraa mitä muut ihmiset tekevät, niin saatat löytää hienoja kokemuksia ja ihmisiä.

8
Yleinen / Vs: Hyvä fyysinen kunto matkaillessa
« : 06.07.2010, 22:57:26 »
Jokainen osaa luultavasti arvioida omien voimiensa rajat melko hyvin ja muun seurueen täytyy siihen sopeutua tai jättää homma sikseen, pahinta olisi suunnitella jotain 40km päivämarsseja alpeilla porukalle josta osa harrastaa vuorikiipeilyä ja osa viihtyy kotona sipsien, kokiksen ja tietokonepelien parissa.

Näimpä.. Välillä vähän ihmettelen näitä aiheita. Matkan päällä kun pätee ihan samat järkisyyt kuin kotioloissakin.

9


No Japanissa suurin osa naisista on minihameissa ja buutseissa ympäri vuoden. I approve!  :P
Miehet mieluiten normihousuissa (farkkuja tms.). Ei mitään ihmeellistä tai poikkeavaa siis, kun esim. uskonnon puolesta ei rajoitteita. En usko, että Kiinassa/Honkkareissa kovin paljon erilaista.

Ainakaan Tokiossa en nähnyt edes tappohelteillä juuri kellään miehellä shortseja. Salarimänit vetää puvussa, mutta normikansalainenkin tuntuu pukeutuvan hyvin siististi tuollapäin.

10
Eikä voima merkitse hyviä ajo-ominaisuuksia.

Se kompensoi niitä. Aikanaan mulla oli melko kireä turbo-Saab. Sen minkä mutkissa hävisi sai suorilla korkojen kanssa takaisin.

Voimantunnetta ei kyllä mikään korvaa - nykyinen on varmaan paperilla nopeampi, mutta voima tulee tunnepuolen kannalta liian tasaisesti ja sivistyneesti. Kulutuskin on pudonnut alle kahteen kolmasosaan, merkitystä toki silläkin.Saab onkin suunniteltu eurooppalaisille teille. Sen verran mitä olen itse muutamaa jenkkiautoa (ennenkuin niistä tuli sivistyneen kokoisia ja -ajettavia (eli euroopan markkinoitakin ajateltuja)) ajanut, niin niistä huomasi että niitä ei varsinaisesti ole suunniteltu mutkailisille teille joissa ei voi pitää tasaista nopeutta niinkuin pidemmillä jenkki highwayllä tms. Ja itse ajan mielluumin vaikka kompaktilla Golfilla mutkaisemmilla teillä kuin autolla jonka kanssa saa taiteilla yliohjautuvuuden ja hevosvoimien kanssa.
Kyllähän se on hieno tunne kun kiihdytyksessä tuntee että potkua riittää, mutta hyvään autoon tarvitaan muutakin.

edit: Ei taida tämäkään liittyä matkailuun, mutta keskustellaan nyt kun asiaosaisia kiinnostaa   :) :)  :)

11
.Mustangi oli kyllä aika paska,ei kulkenu mihinkään,vei bensaa aika paljon ja paska ajaa,intin lada samara on ollut samaa tasoa,mutta sen ajamisesta sai sentään 19mk/pv ja muonat ;)
Luulin että Mustangi ois ollu paskana,mutta yhtä köyhä oli ajaa ja huonosti toimi laatikko,suomessa koeajamassa samanlaisessa avomussessa.

 ::)

Varmaan vei bensaa... mitään muuta noista taas en usko, etenkään verrattuna noihin muihin viestissä mainittuihin.

Mutta annetaas asiantuntijan kommentoida tätä ilmiselvää provokaatiota. Otan mukavan asennon tuolissa, lasin hyvää punaviiniä ja odottelen... sitä kannattaa nimittäin vartoa vaikka ensi viikkoon asti.  ;D

Yksi asianharrastaja kyllä muuten kommentoi samaa: ettei uuden mussen ajo-ominaisuudet ole eurooppalaista tasoa. Eikä voima merkitse hyviä ajo-ominaisuuksia. Mutta ehkä expat kommentoi lisää.

12
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Elokuvat
« : 02.07.2010, 22:06:33 »

Nimimerkki "Snake Pussken"ia muistaen :-)


-Svoi (enkkutekstit löytyy netistä jos saat alkuperäisen
leffan jostain, sitä ei kai ole painettu teksteillä ollenkaan...)


-Apocalypse Now (ei Redux, "alkuperäistä" vaikea löytää..)


Onko Svoi se neukkuleffa? Olen siitä kuullut mutta en ole näkemään päässyt.  Tuosta Apocalypsesta liikkui ainakin pari vuotta sitten vielä jonkin verran "vanhaa" versiota VHS:nä. Mun mielestä Redux ei ole mitenkään kovin paljon parempi..

13
Lentomatkustus / Vs: Psyykkauslista lentopelon hallintaan
« : 02.07.2010, 13:31:40 »
Jostain syystä myös lentoyhtiö vaikuttaa itselläni aika paljon. Spicejetillä kaikki toimi niin "intialaisittain", ettei suurempaa luottamusta kertynyt ja koko matkan toivoi vain pääsevänsä turvallisesti perille :D

Ensimmäistä kertaa kun lensin Ryanairilla oli myös melko jännät fiilikset kun ei tiennyt mihin paskaan on kätensä työntänyt, kun oli niin paljon negatiivista kuulunut Raiskin(ja halpisten yleensäkin) ympärillä. Nyt parin vuoden jälkeen on tullut lennettyä jo yli 20 lentoa Raiskilla, ja jotenkin firma herättää itsessäni sellasta luottamusta, että menen heidän koneidensa kyytii oikein mielelläni, sama myös Finnairin, Easyjetin ja oikeastaan kaikkien länsimaisten firmojen kanssa.

Voisin kuvitella lentopelkoni palaavan jos pitäisi Aeroflotin koneeseen astua, varsinkin jos se on valmistettu tuolla itärajan takana.  :PEn tiedä kuinka turvattomia noi Ilyushinit ja Tupolevit nykyään on, mutta enemmän Aeroflotilla taitaa nykyään olla Airbusseja. Tässä yksi netin totuus asiasta: Eniten pudonnut kone on Boeing  737, toki jo seuraavana on pari neukkukonetta. Varmaan jostain löytyy vielä joku tilasto josta selviää onko koneet pudonneet teknisestä vai inhimillisestä virheestä.

http://www.businessweek.com/globalbiz/blog/europeinsight/archives/2009/07/are_russian-made_airplanes_more_dangerous.html

Tieto lisää turvallisuudentunnetta. Käsittääkseni on äärimmäisen harvinaista, että turbulenssi aiheuttaisi lento-onnettomuuden.

Ei minulla varsinaista lentopelkoa ole, tuolla reissulla vaan alkoi ahdistamaan ja tympimään se pidempi rytyytys ja lasten huuto. Rauhattomuus tarttuu. Toki tiesi ettei 99% varmuudella mitään hätää ole, mutta kun en tosiaan muutenkaan koneessa viihdy ollenkaan, niin pistäähän se ketuttamaan.

14
Lentomatkustus / Vs: Psyykkauslista lentopelon hallintaan
« : 02.07.2010, 09:05:23 »


Minun mantrani on turbulenssissa: Turbulenssi on epämukavaa, mutta ei vaarallista. Toinen itsepintaisesti päähäni tuleva lause on "kuvittele olevasi suuren suuren keinuhevosen kyydissä"  ;D Molemmat tuolta kurssilta iskostuneita. Mutta toimivat, en pelkää sitä yhtään, pikemminkin päinvastoin; ilman turbulenssia on vaikea rentoutua ja nukahtaa, sitä ikään kuin koko ajan odottaa, että milloin se retkutus alkaa...


Mulla ei lentopelkoa ole, mutta viime reissulla oli pari tuntia melkoista rytkytystä ja silloin alkoi kyllä ahdistaa epätavallisen paljon olla siinä metalliputkessa 10 kilometrin korkeudessa. En muutenkaan pidä koneessa istumisesta, mutta tossa tuli kyllä yllättävän vahvat reaktiot. Ensimmäistä kertaa alkoi tosissaan miettiä mitä oikeasti tapahtuisi jos kone tippuisi :)
Tunne liittyi paljon myös siihen että koneessa on niin eristyksissä muusta maailmasta jo visuaalisestikin (eli näet vain pilviä ja matkustamon) etkä pysty itse vaikuttamaan liikkumiseen mitenkään, kuten vaikka autoa käytettäessä. Eipä sitä voi vaikuttaa esim. junalla tai laivalla matkustettaessa, mutta ainakin siinä näkee missä liikutaan. Eikä putoa niin korkealta jos mälli käy.


15
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 02.07.2010, 08:35:38 »
Liitytään nyt TA:n ruuan kehujiin: vaikka safka ei mitään gourmeeta luonnollisesti ollut, jäi se kuitenkin erityisen hyvänä mieleen. Ja lentokoneeen vegeruuan kanssa ei ihan helposti niin käy...  Muutenkin hyvä meininki, mukavaa palvelua etc.

16
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Elokuvat
« : 30.06.2010, 22:24:42 »
Predator ei petä koskaan  ;D

Totta kuuluu ihan omaan TOP kärkeen leffoissa.
Tässä tälläinen päästä nopeasti heitetty lista joka ei ainakaan toiminta/sota leffoista pitäviä petä :) etenkään jos leffojen "vanhuus" ei haittaa.

-Rambo 1-4
-Predator
-Commando
-Terminator 1-2
-Conan 1-2
-Patton
-Godfather 1-3
-Platoon
-Deer Hunter
-Full Metal Jacket
-Dirty Dozen
-Pulp Fiction

Ymmärrän lainausmerkit vanhuudessa. Joillekin 80-luvun elokuvat on jo vanhoja vaikka leffoja on tehty satakunta vuotta. Nykynuoret..  :)

Hyvä lista josta henkilökohtaisesti jättäisin pois Tarantinon ja Platoonin.

17
Vanhaa kunnon kasarimetallia rupisilla saundeilla ja raivolla.

http://www.youtube.com/watch?v=c3MNbwm-hZ4

18
Todella yllättäen vain puoli vuorokautta.

19
Tyhmät kysymykset / Vs: Turvakengillä lentokoneeseen?
« : 20.06.2010, 20:03:16 »
Turha tuon takia laittaa ruumaan. On turvatarkastajat varmaan sen verran läpivalaisuun meneviä kenkiä nähneet ettei pieni haju heitä hätkähdytä. Sen verran joutuu itse skappaamaan ettei pistä niitä kaikista rikkinäisimpiä sukkia jalkaan kun tietää joutuvansa kävelemään portin läpi. Nimimerkillä "pari kertaa nolottanut"..

20
Ensi viikolla on vain maanantai työpäivä ja loppuviikko palkallista vapaata. Kannattaa niitä ylitöitä tehdä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 75