Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MediaTica

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Etelä-Amerikka / Vs: Matkalla Peruun
« : 17.05.2012, 23:05:42 »
Limassa helmikuussa oli ihmisiä rannoilla paljon, mutta vesi kai oli kylmää.

Liman kesä on parhaimmillaan tammi-helmikuussa. Ite en monella rannalla käynyt, mutta ne muutamat ei kyllä vakuuttanut kauneudellaan ja monet oli pieniä ja todella täynnä suurimpana sesonkina varsinkin viikonloppusin. Suhteellisen lämmintä Limassa on joulukuusta maalis-huhtikuuhun. Muina aikoina siellä on suhteellisen sumuista, koleaa ja kosteusprosentti on lähellä 100. Vesi Liman rannikolla on suhteellisen kylmää koko vuoden kylmän merivirran takia, mutta kyllä siinä mun mielestä kärsi ihan hyvin uida tuollon tammi-helmikuussa.

Nazcasta kommentoisin sen verran, että sieltä on kai tässä lähivuosien aikana tullu aika paljon noita pienlentokoneita alas, joten tuo EU-maiden suositus siitä, ettei vältsisti kannata lähtee kattoo nazca linesejä ilmasta ei oo ihan tuulesta temmattu (ei niitä tietty toisaalta maasta käsin sit nää...). Tai varmaan kannattaa ainakin ostaa ylilento suht fiksun ja vakuuttavan olosesta paikasta.

Ite oon ollut Machu Picchulla joulukuussa, mikä on myös sadekautta vuorilla ja sillon ainaski siellä tuli vettä ja kastuttiin monta kertaa. Toisaalta hyvällä sadevarustuksella ei tuo sade niin hirveesti haitannu ja välillä paisto aurinkokin. Sitä en osaa sanoa, miten paljon enemmän helmikuussa sataa. Jos on valmis kastumaan, niin varmasti helmikuu on ihan hyvä aika mennä sinne. Sadekaudella kannattaa ottaa huomioon tietty myös se, et maanvyörymät saattaa hankaloittaa matkaa, esim. nyt helmikuussa junayhteys Aguascalientesiin oli muutaman päivän (tai ehkä päivän?) poikki maanvyörymän takia ja tuollon joulukuussakin junarata oli hetkisen poikki just maanvyörymästä johtuen.

2
Yleisesti ottaen kai se näkyy lähinnä niin, että paikallisilla on lomaa ja kaikki ryntää rannalle eli siis kaupungit on tyhjiä ja rantapaikat täynnä. (Tämä pätee myös aikamonessa muussa Lattarimaassa...) Kannattaa muistaa se et Suomeen verrattuna aika monella pääsiäisen aikaan on vuoden ainut loma ja yleisesti ollaan lomalla koko viikko. "Pyhimpiä" päiviä on pitkäperjantai ja pääsiäislauantai ja sit sunnuntai ei oo enää mitenkään niin "pyhä" ja maanantaina on on monella jo töitä. Lähinnä siis kannattaa varmaan tarkistaa et miten hommat toimii tollon pe/la ja varautuu siihen et paikalliset kans saattaa olla lähössä lomille. Nicaraguassa en siis oo pääsisäistä viettäny mut ainaski Costa Ricassa pienet ruokakaupat on ihan varmasti auki ja busseja kulkee myös pe/la. Aina tietty kannattaa vielä varmistaa ainaski nuo bussit, jos jonnekin on pakko päästä.

3
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 02.03.2011, 12:15:05 »
Onkohan muilla kestänyt viime aikoina viisumin saanti? Yleensä viisumini on todellakin ollut valmis sen viiden työpäivän sisällä, mutta täällä sitä on odoteltu jo 10 päivää (8 työpäivää).
Voi kuulostaa turhalta panikoida muutamasta päivästä sinne tänne, mutta ihmettelen kyllä kovasti...

Kävin äsken viemessä double entryn re-entrylla ja suomalainen nainen totesi vain, että tule tiistaina hakemaan. Kaipa se silloin sitten on myös valmis.

Jos ei ala kuulumaan niin kannattaa varmaan kysellä viisumin perään. Joulukuussa haettiin nimittäin siskon kanssa molemmat viisumia. Ite lähetin hakemuksen pari päivää siskoni jälkeen ja jossain vaiheessa ruvettiin ihmettelemään, kun mulle oli tullu jo viisumi postissa mut siskolle ei. Soittamalla lähetystöön selvis et ne oli kuulemma oottaneet et hän tulis sen henkilökohtasesti hakemaan, vaikka mukana oli ihan normaalisti kirjattu palautuskuori ja pyyntö passin postituksesta takaisin...

4
Meksiko / Vs: Mexico city
« : 11.12.2010, 00:41:56 »
Meneekö suoraa bussia johonkin rantakohteeseen?

Varmaan aika moneen rantakohteeseen pääsee Meksiko Citystä suoraan bussilla, mutta siis matkat saattaa kestää sen 10-15 h. Toisaalta tuollanen matka menee aika kätevästi yön aikana.

Sen verran voin Acapulcosta sanoa, että sinne matkustamiseen bussilla menee sellaset 5 h (mitä nyt oon käyny siellä niin ilman liikennettä joskus on menny vaan 3,5 h ja sitten ruuhkasempaan aikaan 6 h) ja maksaa sellaset 400 pesoa/suunta (esim. Estrella de Oro taitaa mennä sinne www.estrelladeoro.com.mx). Tuo nyt on varmasti lähin ranta - ja helpoin. Ei oo kylläkään yks kauneimmista, mutta paremman puutteessa sinne pääsee hyvin esim. viikonlopuks Meksiko Citystä, mitä myös paikalliset harrastaa. Ite en kauheesti Acapulcosta tykkää, mutta toisaalta ei se nyt niin paha ollu. Ehkäpä se just soveltuu sellaseen, jos haluaa mennä Meksico Citystä muutamaks päiväks aurinkoon ja samalla vähän bilettämään.

Sellasen vinkin voisin heittää, että jotain 11 km Acapulcosta on sellanen biitsi kun Pie de la Cuesta. Vähän toista maata kun Acapulco - ei suuria hotelleja, rauhallisempaa. Tuolla en oo tosin yöpyny, joten en siitä sen enempää osaa sanoa.

Sitten jos Puerto Vallartaa rupee miettimään vaihtoehtona (ja ei siis ehottomasti halua Puerto Vallartaan) niin kannattaa varmaan ottaa muitakin vaihtoehtoja huomioon, koska on  monia biitsejä, joille Meksiko Citystä pääsee suunnilleen samassa ajassa/samalla hinnalla kun tuonne.

5
Täällä ois tarjolla vuoden 2007 painos, jos vielä kiinnostaa. Vaiks 10 eurolla voisin sen myydä. Opus on tällä hetkellä Turussa.

6
Huomenna Japaniin! Ja ennen toukokuun loppua vielä Istanbuliin, Tukholmaan ja Meksikoon...Nää matkat on jotenki kasautunut tähän:) Mutta en oo sitten kyllä puoleen vuoteen ollutkaan Suomen rajojen ulkopuolella...

7
Meksiko / Vs: Mexico city
« : 20.03.2009, 11:51:22 »
Jos menet teotiohuacaan (tai KUN menet siis), niin aivan sen siinä lähettyvillä oli yksi paja/panimo, VALITETTAVASTI EN NIMEÄ TIEDÄ, vähän niinkuin eksyttiin sinne, en edes ole varma jos sitä paikkaa mainitaas missään oppaissa, mahdollisesti kylläkin mutta varmaksi en sano mitään, mut joka tapauksessa ihan kävelymatkan päässä temppeilestä... Joka tapauksessa, niin siellä pystyi maistamaan tuoreeltaan tehtyä, azteekkien alkoholivirvoiketta ''pulque'', kaupoissa en ikinä nähnyt myytävän, joten aika harvinaislaatuinen tilaisuus kokeilla jotain muutakin kuin pelkästään coronaa tai pacificoa...

Tuosta hostal amigosta, niin aivan uskomaton paikka, siellä tapaa ihmisiä liiankin helpolla (ei jää aikaa rentoutua!), eikä ikinä tullut testattua yöelämää meksiko cityssä, koska hostellissa itsessään oli täysin villi meininki, joka yö! Hostellin baarimikon tyttöystävä oli muuten suomalainen ;) en tiedä hinnoista paikan päällä varatessa (joku mainitsi niinkin suuren summan kuin 150 pesoa), mutta netistä varatessani niin taisi olla vain 70 pesoa/yö dormissa... tsekatkaa kilroyn nettisivut, en tiedä miten olis vuodessa hinnat muuttuneet...

Noita "Pulquerioita" on muutes ihan Mexico Cityn keskustassakin. Esim. just ton Hostel Amigon lähellä on ainakin yks. Varmaan respassa osaavat neuvoo missä siellä, koska tää missä käytiin oli ihan nurkan takana. Kannattaa kokeilla, koska ainaski tässä pulqueriassa tunnelma oli mielenkiintonen ja turisteja ei pahemmin näkyny. Vaikka itelläni on sellanen mielikuva et esim. Lonely Planetissa oiskin listattuna muutamia pulquerioita, en oo kyllä ihan varma...

Ja itekin voisin yhtyä siihen, että Hostel Amigo on kyllä ihan paras paikka!!Ja tosiaanki siellä tapas reissun oudoimmat mut samalla mukavimmat tyypit ja kaikki oli tosi ystävällisiä. Niin ja hinnat on varmaan noussu aika paljon, koska jouluna -08 majotus dormissa makso jotai 110 pesoa muistaakseni ja jo toukokuussa se oli jo jotai 140 pesoa. Joka tapauksessa nousu oli sen verran et rupes miettimään et hei täähän on paljon kalliimpi nyt. Hostel Catedralkin tuli testattua ja se oli huomattavasti rauhallisempi paikka ja ehket jollain tapaa siistimpikin. Hinta tais sillon olla jonkun 10-15 pesoo enemmän. Jos rauhallisuutta etsii niin sit en välttämättä suosittelis tota Amigoa:)

8
Meksiko / Vs: Meksikossa matkaaminen
« : 10.03.2009, 16:18:35 »
Mites Meksikossa, onko ok matkustaa naisena yksin?

Ite matkustin yksin Mexico Cityssä, Jukatanilla ja Chiapasissa ja en kohdannu minkäänlaisia ongelmia sen kanssa et olin liikkeellä yksin naisena. Jotkut meksikolaiset kaverit toki ihmetteli miten uskallan yksin matkustaa, mut muuten en kohdannu suurempia "ennakkoluulojakaan"/ihnmetystä.

9
Meksiko / Vs: Oaxaca
« : 10.03.2009, 16:14:54 »
Löytyykö nettisivustoa, josta voisi tiirata busseja?

Täältä löytyy bussiaikatauluja ja hintoja:
http://www.ticketbus.com.mx/wtbkd/

10
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Costa Ricaan
« : 20.02.2009, 00:07:12 »
Nyt on taas reissusuunnitelmia säädetty uudelleen ja ajatuksena tosiaan olisi, että Puerto Viejon sijaan pari päivää voisi viettää tuolla Cahuitassa.

Ehdottomasti hyvä päätös.Ite ainaskin rakastuin Cahuitan ja on yks varmaan upein ranta millä oon ollu Costa Ricassa! Mahtavan rauhallinen ja kaunis paikka...Puerto Viejo on enemmän surffimesta...

11
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Tuxtla Gutiérrez
« : 19.02.2009, 23:58:38 »
Matka on lyhyt, alle 10 kilometriä, joten taksi on varmaan näppärin.

Näinhän sitä luulis ja näin sanoo Lonely Planet (ainakin 2007), mutta sinne on kai sitten ihan lähiaikoina rakennettu uus lentokenttä tai jotain, koska tää nykynen kenttä on joku 30-40 km päässä Tuxtla Gutierrezista. Ja tää tieto on siis viime kesäkuulta ja tuli sen verran sekoiltua (itsestä riippumattomista syistä, ei kannata yrittää yllättää meksikolaista menemällä lentokentälle sitä vastaan, koska se kummiski myöhästyy lennolta:D) siellä lentokentällä ja sinne mennessä/sieltä pois yrittäessä.

Halvimmalla(ainakin jos on yksin menossa)&helpoimmalla sinne pääsee bussilla, joka lähtee samasta terminaalista minne noin yleisesti ainaski kaikki vähääki paremmat bussit tulee (tais olla ADO:n bussi (ja terminaali), jos en ihan väärin muista) ja tää bussi makso ainaski sillon 50 pesoa/suunta. Toisaalta näitä busseja ei menny kovin monta  päivässä...taksillakin tietysti pääsee, mut se ainaski lentokentältä kaupunkiin päin makso 180 pesoa. Sit myös San Cristobalista/San Cristobaliin menee noita ADO:n busseja suoraan lentokentältä mut ei aavistustakaan paljon sinne maksaa mennä. Ja ainaskaan viime kesänä noita busseja lentokenttä-keskusta ei menny enää 6/7 jälkeen illalla et niitäkään ei varmaan kauheen usein mee. Ymmärsin myös että jotenki säätämällä ois suhteellisen lähellä päässy myös jollakin paikallisbussilla, mutta se ois varmaan ollu sit vähän monimutkasempaa, joten melkeinpä suosittelisin menemään tuolla ADO:n bussilla. Niin ja se matka kestää siis suunnilleen tunnin.

Ja samaa mieltä edellisen Yukka:n kanssa et toi Caños del Sumidero ja San Cristobal kannattaa ehottomasti tsekata. Ite Tuxtla Gutierrez ei ollu mitenkään ihmeellinen paikka, mut noi kanjonit on tosi lähellä et jos sinne menee nii kannattaa mennä päiväselti Tuxtlasta.

12
Meksiko / Vs: Mexico city
« : 13.01.2009, 11:51:35 »
Mitäs siellä ehtis 10 päivässä tekemään? Onko siinä mitään hienoa rantaa alle 10 tunnin matkan päässä? 

Kyllä kymmenessä päivässä ehtii vaikka mitä vaikkakin Mexico Cityssä ois nähtävää varmasti tosi pitkäks aikaakin:) Ite suosittelisin et yhtenä päivänä kannattaa tehä päiväretki Teotihuacaniin. Sitten ainakin viettää ehkä pari päivää Centro Historicossa, missä kans riittää nähtävää ja museoita. Zocalon vieresssä on katedraali, Palacio Nacional (jossa on kuuluisia Diego Riveran seinämaalauksia), Templo Mayor (ainoan jäljellä olevan Tenochtitlanin temppelin rauniot, mielestäni ei ehkä museona niin älyttömän mielenkiintonen). Sit melko lähellä on Torre Latina, mistä on hienot näkymät kaupunkiin. Sanosin, että ehottomasti kannattaa nousta. Sit siinä Torre Latinan lähellä on Alameda Central (puisto) ja Palacio de Bellas Artes (taidemuseo/konserttisali, jossa mm. kopio Diego Riveran Rockefeller Centeristä poistetusta seinämaalauksesta+muita seinämaalauksia ja taidetta). Ainakin joku aika sitten Centro Historicon hostellit (Hostel Moneda, Hostel Amigo, Hostel Catedral) järjesti yöpyjilleen ilmasen tourin tuolla Centro Historicossa, mikä oli älyttömän mielenkiintosta, koska opas kerto paljon esim. Riveran seinämaalauksista ja kaupungin historiasta.

Yks päivä kannattaa myös varata antropologiselle museolle (Museo Antropologico). Se on oikeesti iso ja sitä ei ehket yhessä päivässä kokonaan kierrä jos yhtään keskittyy, mut ehottomasti näkemisen arvonen. Varmasti yks mielenkiintosemmista museoista, missä oon käyny (tosin Meksikon alkuperäiskansat ja maan historia kiinnostaa itseäni, joten voi olla osittain puolueellinen mielipide:). Muista museoista Diegon Riveran ja Frida Kahlon talo oli ihan mielenkiintonen. Sit pidin sellasesta kun Museo de la Revolucion, mut siellä oli muistaakseni melkein kaikki tekstit vaan espanjaks (en oo kylläkään 100 % varma). Tää museo on siis vallankumouksen muistomerkin alla aika lähellä Centro Historicoo. Sit Parque de Chapultecissa on Castillo de Chapultepec, missä on museo Meksikon historiasta ja itse linnan historiasta. Tästäkin paikasta kans tykkäsin. Lisäksi siinä lähellä tais olla jotain taidemuseoita ja muutenkin samalla voi vaikka käydä kävelyllä puistossa.

Sit jos haluu "veneajelulle" kannattaa käydä Xochimilcossa, jossa on ainoat Tenochtitlanin ajoilta jäljellä olevat kanaalit. Ite olin ehkä vähän pettyny tähän ja oli aika kallista, mut toisaalta näki erilaisia maisemia. Sit toisella suunnalla pohjosessa päin on Basilica de Guadalupe, missä on Virgen de Guadalupen viitta ja legendan mukaan neitsyt ilmesty Juan Diegolle juuri tällä paikalla. Sit tietysti on esim. Plaza de las tres culturas, missä tapahtu vuoden 68 verilöyly ja missä on vanhoja raunioita, Espanjanvallan aikanen kirkko ja uudempia rakennuksia.

Noista rannoista ei tuu nyt muita mieleen kun Acapulco ja siitä en osaa mitään sanoo, kun en oo siellä käyny. Muuten kyllä toimiva idea vois olla lentää esim. Jukatanille, koska jos löytää halvat liput voi olla halvempaa kun et menis bussilla sinne asti ja takuulla on monta rantaa lähellä tai sit jo jossain 12-14 tunnissa pääsee aikamonelle hienolle rannalle.

13
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Costa Ricaan
« : 25.10.2008, 01:56:14 »
Mitenkäs tuon kielen kanssa, pärjääkö pelkällä englannilla?? Espanjaa en osaa sanaakaan. Jos siellä noita jenkkituristeja pyörii tuohon malliin niin kai ne jotain osaa??

Kyllä kaikissa turistimestoissa aika pitkälle pärjää englannilla, mut sit jos menee jonneki vähän syrjäsempään paikkaan, missä ei niin kauheesti turisteja liiku, ei siellä välttämättä puhuta kun espanjaa. (näinhän se menee monessa paikassa...)

Totta kai espanjasta on hyötyä, mut kyllä siellä sen verran turisteja pyörii ettei tarttee huolestuu etteikö toimeen tulis, jos sitä ei osaa. Ja ainahan on olemassa elekieli:)

14
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Costa Ricaan
« : 25.10.2008, 01:51:36 »
Chirripolle kiivenneet: Millaista varustusta mukana? Makuupussi? Vaelluskengät (siis kunnolliset nahkaiset?) vai pärjääkö vaellussandaaleilla? Jollain sivulla sanottiin, että lämpötila voi tuulen vuoksi laskea jopa -5 asteeseen..?

Ite oon ainaski aikoinani sinne kiivenny ihan tavalliset lenkkarit jalassa ja eipä muutenkaan mitään erikoisia vaellusvarusteita ollu mukana. Voisin väittää et vaellussandaaleissa saattaa jossain vaiheessa ruveta varpaita kylmämään.

Sillon ainaski (siitä on kyllä viitisen vuotta aikaa) sieltä vuoistomajasta (mikä onkaan, siellä lähellä huippuu oleva "hostelli" missä voi yöpyä) sai vuokrata makuupusseja ettei tarvinnu välttämättä omaa raahata ylös. Eikä se muistaakseni ollu mitenkään kallista ja olivat sellasia makuupusseja ettei niissä kylmä tullu vaikka yöllä lämpötila laskiki jonneki nollaan...

15
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: costa ricasta mexicoon
« : 13.08.2008, 20:54:06 »
Sivut mainostavat, että vessat löytyvät busseista, mutta tällaisena kehnorakkoisena olisi kiva kuulla, että pelaako palvelu tosiaan aina?

Ainakin siinä bussissa, missä ite tulin, vessa toimi sen verran, että siellä pysty käymään (eikä hajustakaan pyörtynyt, heh), mut muutenki se bussi pysähteli muutaman kerran et ei ainakaan koko aikaa tarvinnut bussin vessaa käyttää. Oma vessapaperi kannattaa muistaa ottaa messiin:) Ja luulisin et noissa kaikissa TicaBusin-busseissa tosiaan on vessat, kun on kai ne vähän niinkun "hienompia" kun ihan normibussit...

16
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: costa ricasta mexicoon
« : 08.08.2008, 17:20:22 »
itse matkasimme kohtuullisen halvalla Meksikon Tapachulasta Costa Ricaan bussilla. Matka kesti kolmisen paivaa.. Guatemala, yksi yo El Salvadorissa seka Nigaraquassa. Suosittelemme!!! Ei muuta kuin aivot siestalle, istumalihakset hyvaan kuntoon ja menoksi!!
Mikä on kohtuullisen halpa? Paljonko pitäisi varata rahaa bussilippuihin Meksikon ja Costa Rican välillä?

Ite menin just kesäkuussa välin Tapachula-Managua TicaBusilla ja makso suunnilleen 40 euroa...esim. noi TicaBusin hinnat näkee www.ticabus.com.

17
Väli-Amerikka ja Karibia / Costa Rican pääsiäinen
« : 14.02.2008, 01:55:59 »
Oikeessa oot sen suhteen et Semana Santan (siis pääsiäisviikon) aikana tapahtuu aikamoisen suuri siirtyminen kaupungeista rannikoille. Ja kun se on vielä vapaata melkein kaikilla niin kaikki suurimmat rannat on melkosen täynnä. San Josessa ja muualla kaupungeissa on aika hiljasta. En nyt osaa mitään erityisiä rantoja sanoo, mitkä ois pahimpia, mutta täyttä on varmaan suht kaikkialla ja sillon on just paljon paikallisia liikenteessä.

18
Molemmissa paikoissa törmäät jenkkituristeihin tai turisteihin ylipäänsä,mutta kumpikaan rannoista ei oo ihan hirveitä turistirysiä.Tamarindossa on ehket hieman enemmän turisteja ja ainaski surffareita siellä on enemmän,koska se on suosittu surffiranta.Toki Samarallakin voi surffata,mut kuulemma se ei oo hyvä kun alottelijoille.Noi molemmathan sijaitsee Nicoyan niemimaalla (Peninsula de Nicoya) ja niille molemmille pääsee suoraan San Josesta bussilla.Vähän isommista kaupungeista (mut siis silti pienistä) Samaraa lähellä on Nicoya, kun taas Tamarindoa lähellä on Santa Cruz.En oo ikinä kuullu et kummallakaan rannalla ois hyvä snorklata,enkä ite asiassa muista et kukaan koskaa ois suositellu mennä snorklaamaan jonnekin Costa Ricassa,joten siihen en ota kantaa.

Sanosin et jos maailman kirjat ei oo ihan sekasin niin huhtikuussa ei pitäs pahemmin sataa,ainakaan Guanacastessa.Yleensä huhtikuu on kuuminta aikaa ja sateet alkaa vasta toukokuun puolella.

Tyynenmeren ja Karibian rannat eroaa toisistaan todella paljon.Jo kulttuuri ja kasvillisuus/ilmasto on ihan erilaisia.Lyhyesti ilmastuna Tyynenmeren rannalla erottuu paremmin kuivakausi ja sadekausi, kun taas Karibian rannalla sataa tasasemmin ympäri vuoden.Kasvillisuus on siis runsaampaa Karibian puolella.Lisäks siellä ihmiset on kreoleita ja osaa ainakin puhuu englannin ja espanjan sekotusta.Noista rannikkojen eroista oon tainnu kirjottaa jo jossain aikasemmassa ketjussa enemmän,jos kiiinnostaa!

19
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Costa Ricaan
« : 06.12.2007, 11:45:33 »
Lainaus käyttäjältä: "pjetero"
Ensinnäkin vuoriston mestoista. Tulivuorille kiipeilleet, onko joku niistä niin iisi kiivetä, että voi mennä omin päin vai tarviiko jotain varusteita/oppaita ym? Mieluummin kiipeäisi johonkin matalammalle vuorelle, johon pääsisi ylös asti, kuin korkella, johon pääsee vain puoliväliin.
Entäpä ilmasto vuoristossa? Olen CR.ssä tammi- ja helmikussa, miten paljon vaatetta pitäisi varata jos aikoo kavuta vuorille? Entäpä junglessa, minkälaisia varusteita/vaatteita mukaan?


Näille kuuluisimmille tulivuorille (Irazu,Poas,Arenal) pääsee ihan autolla/bussilla melkein huipulle asti.Saattaa joutua kävelemään ehkä kilometrin.Paitsi sitten Arenalille ei turvallisuussyistä pääse huipulle vaan sitä pitää ihailla kauempaa.Noissa muissa päsee sit ihan kraatteriin kurkkaamaan.Noille tulivuorille riittää ihan hyvin pitkäthousut ja ainakin varalta joku pitkähihanen,kun päiväselti käy.Ite oon noussu Costa Rican korkeimmalle vuorelle Chirripolle ja sinne tarttes sit jo takinkin ja yöks lämmintä vaatetta.Tää ei oo siis tulivuori,mut muuten ihan hieno kokemus nousta viidakosta vuoren huipulle ja olla yötä lähellä huippua.

Noista viidakon varusteita en nyt osaa mainita mitään erikoista.Ite oon viidakossa ollu ihan "normiurheiluvaatteilla" ja ei oo ollu mitään ongelmaa.Siellä sitten on jo tietty lämmin:)

Lainaus käyttäjältä: "pjetero"
Halutaan myös tosiaan mennä viidaakkoon katselemaan, minkälaisia kokemuksia? Käsittääkseni luonnonpuistoihin voi mennä itsekseenkin ilman mitään oppaita ym? Onko kellään kokemusta mistään syvemmälle viidakkoon suuntautuvista tripeistä, ei siis mistään 100 jenkkituristin kanssa jonossa käveltävästä vaan esim jonkun lokaalin oppaan ja pienen ryhmän kanssa tehdystä reissusta?


Riippuu varmaan hyvin paljon luonnonpuistosta voiko sinne mennä ilman opasta.Jos haluaa välttää turistilaumoja niin kannattaa varmaan myös välttää Monterverdeä vaikka se upea paikka varmasti onkin (itellä ei kokemusta).Kannattaa googlettaa esim. reservas biologicas costa rica niin vois löytyy enemmän ei-niin-turistipaikkoja.Ite oon käyny esim. Asepalecossa (www.asepaleco.com), mikä oli sinänsä ihan hieno paikka keskellä viidakkoo ja turistivirtojen ulkopuolella(ainakin vielä muutama vuosi sitten).

20
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Meksikoon vaihtoon
« : 04.06.2007, 21:04:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Yoquito"
Mihin kaupunkiin sitten itse päädyit MediaTica?


Päädyin (tai paremminkin jouduin) Mazatlaniin eli sinne siis suuntaan tammikuussa. Lopulta tuli nimittäin ilmi et vaihtoehtoina on vaan Culiacan ja Mazatlan, mut Culiacaninissa ei oo kuulemma mitään espanjan kursseja/Latinalaista Amerikkaa käsitteleviä kursseja niin oli sit aika pakko valita toi Mazatlan,koska kuiteski haluun opiskella ko. aiheita. Että jos jollain on hyviä vinkkejä koskien Mazatlania/ITESM:n kampusta siellä niin saa kertoa:)

Sivuja: [1] 2 3 ... 6